Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Κουβέντες του αέρα τα περί επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου Ανάκαμψης

 


«Ο  τρόπος αναθεώρησης του Ταμείου Ανάκαμψης είναι καθορισμένος από την ιδρυτική πράξη του ίδιου του ταμείου. Κατά συνέπεια, κουβέντες του αέρα περί επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου με ένα νόμο και με ένα άρθρο καλό είναι να μην ακούγονται διότι ακόμα μια φορά παραπλανούν την κοινή γνώμη και δημιουργούν προσδοκίες οι οποίες είναι παντελώς ανυπόστατες» τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Να σημειωθεί ότι ο Αλ. Τσίπρας, στη διάρκεια περιοδείας του στην Πέλλα, γυρίζοντας στις μέρες του 2015 είπε ανάμεσα στα άλλα: «η δική μας πολιτική βούληση και  μια από τις πρώτες επιλογές μετά τις εκλογές μιας προοδευτικής κυβέρνησης, θα είναι η επαναδιαπραγμάτευση και αναδιανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή».

Διαδικασία τέτοια δεν προβλέπεται. Ο κ. Τσίπρας, όπως το συνηθίζει,  υπόσχεται τα πάντα αγνοώντας το ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνάντησης,  υπογράμμισε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή των κοινοτικών εκταμιεύσεων, σημείωσε ότι μεγάλη στιγμή για την Ευρώπη υπήρξε η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από το οποίο η Ελλάδα είναι πολύ ωφελημένη.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου