Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Η Αθήνα απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις για τα νησιά

 


Έχει σιχαθεί η υφήλιος τους προκλητικούς Τούρκους με τα αισχρά fake news.

Απαντώντας σε σχετικό διάβημα, στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα η προκλητική τουρκική πλευρά προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλο Λάζαρη, η ελληνική πλευρά απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Έλληνας Πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο Πρέσβης μας στην Άγκυρα επεσήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Προσέθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από τουρκικά δημοσιεύματα ότι η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε ενώπιον της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών «για την ανάπτυξη αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στη Λέσβο και τη Χίο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και του ζητήθηκε «να βάλει τέλος η Ελλάδα στις παραβιάσεις της στα νησιά».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου