Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Σεσημασμένος κακοποιός επιτέθηκε σε ανθυπαστυνόμο μέσα στην Πανεπιστημιούπολη

 


Αυτούς καλύπτουν ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε ακροαριστεροί ομάδα σε βάρος της ασφάλειας των φοιτητών.

Όλα ξεκίνησαν στις 6:00 το πρωί όταν έφτασαν οι δυνάμεις της αστυνομίας στις εστίες των φοιτητών που παραμένουν γιάφκες κακοποιών και ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορία πρέπει για εμπόριο και χρήση ναρκωτικών, μέσα στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης. Εκκένωσαν όλα τα δωμάτια στις εστίες και στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη ενός σεσημασμένου κακοποιού που βρισκόταν μέσα στις εστίες των φοιτητών. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης 30χρονος σεσημασμένος αλλοδαπός κακοποιός επιτέθηκε και τραυμάτισε με κατσαβίδι 35χρονη αστυνομικό. Η ένστολη αντέδρασε άμεσα και σωστά κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου, τραυματίζοντας τον 30χρονο σεσημασμένο κακοποιό.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για τη ζωή της αστυνομικού ούτε του δράστη. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Εις βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

Λίγο μετά τις 11:00 η Αστυνομία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στη Φοιτητική Εστία, παρουσία εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Εις βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου