Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τους εξοπλισμούς - Δεν θέλει τις συμμαχίες - Μας θέλει έρμαιο των Τούρκων

 


Απίστευτες δηλώσεις και ανευθυνότητα από τον πρώην ακατάλληλο και επικίνδυνο υπουργό Αμυνα του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, που αμφισβητεί τη χρησιμότητα των αμυντικών συμφωνιών της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και τους εξοπλισμούς των ενόπλων δυνάμεων.

Αχρείαστες χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας τις αμυντικές συμφωνίες της χώρας με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα κατά της χώρας μας αποτελούν μείζον ζήτημα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Για να δικαιολογήσει την ανεύθυνη θέση του κόμματος ο Βίτσας είπε στον ΑΝΤ1 : «Υπάρχουν ενέργειες της παρούσας κυβέρνησης, και ιδιαίτερα του κ. Μητσοτάκη, οι οποίες ήταν αποσπασματικές και δεν εντάσσονταν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Ανεξάρτητα από αυτό, εμείς ως χώρα θα πρέπει το κύριο βάρος να το δίνουμε στη διπλωματία. Κατά τη γνώμη μας, οι δύο συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ ήταν αχρείαστες, μια που αφορούν συμφωνίες με χώρες που συνυπάρχουμε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, και ειδικά με τη Γαλλία και στο πλαίσιο της Ε.Ε. Συνεπώς, δεν γίνεται να συμμαχείς με τον εαυτό σου…». 

Η στάση του Βίτσα δείχνει το πόσο θα κινδύνευε η χώρα μας έτσι και με τέτοιες προκλήσεις από την Τουρκία ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν θέμα χρόνου οι Τούρκοι να είχαν κάνει απόβαση στα πρώτα νησιά και μετά να έπαιζε η τύχη των υπολοίπων με διαπραγμάτευση από τον εθνικά επικίνδυνο Αλέξη Τσίπρα που ξεπουλάει εύκολα, και τον Ταγίπ Ερντογάν που έχει επεκτατικές βλέψεις.

Σκεφτείτε που θα βρισκόταν σήμερα η Ελλάδα όσο αφορά τον δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν, και τον καθεστωτικό επικίνδυνο Τούρκο Ταγίπ Ερντογάν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα.

Οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά του πρώην υπουργού Άμυνας του Τσίπρα δείχνουν ότι δεν θα μπορούσαν με τίποτα να εξυπηρετήσουν τα εθνικά μας συμφέροντα έναντι των Τούρκων ή οποιουδήποτε άλλου εχθρού. 

Ο εθνικά επικίνδυνος Αλέξης Τσίπρας είχε πει άλλωστε στην Θεσσαλονίκη αφήνοντας άφωνους τους Έλληνες πολίτες, ότι τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έτσι και κερδίσει τις εκλογές και ξαναγίνει πρωθυπουργός είναι να επαναδιαπραγματευτεί τις αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία. Και τώρα μάθαμε από τον Βίτσα, ότι είναι θα ήταν αχρείαστες πολιτικά, διπλωματικά, στρατιωτικά, αυτές οι συμφωνίες.

Αυτός είναι ο εθνικά επικίνδυνος ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει για ακόμα μία φορά το πόσο επικίνδυνος είναι για την χώρα μας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου