Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Στην Μύκονο ένα κομμάτι μπακλαβά κοστίζει 25€ και μια μπουγάτσα 40€

 


Υπερτιμημένα, γελοία και υπερβολικά αυτά που συμβαίνουν στην Μύκονο!!

Ξεκάθαρα εδώ έχουμε να κάνουμε με το κιτς σε όλο του το μεγαλείο, το οποίο καλύπτεται από υπερβολικές τιμές, φερετζές για να δείξει ότι δεν είναι γελοίο και κιτς.

Ο μπακλαβάς του Nusret στη Μύκονο, ένας μπακλαβάς απλά, όπως στο καλύτερο ζαχαροπλαστείο της χώρας που το πληρώνεις άντε 4€, με φιστίκι και παγωτό, ο οποίος έρχεται στο τραπέζι και κόβεται περίτεχνα είτε από τον ίδιο τον Τούρκο σεφ είτε από κάποιον υπάλληλο του μαγαζιού σε μικρότερα κομμάτια, άρα είναι και σώου στην τιμή, κοστίζει 25€.


                                                                                       

Αν τώρα κάποιος θελήσει να πάρει τον καλύτερο μπακλαβά του καταστήματος, εκεί η τιμή ανεβαίνει στα 100 ευρώ. Γιατί; Διότι ο Nusret τον ντύνει με ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού, εκτοξεύοντας την τιμή του. Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που το παραγγέλνουν, γιατί απλά το κιτς δεν έχει όρια.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο στο Tik Tok μια Αμερικανή τουρίστρια δημοσίευσε το γλυκό που παρήγγειλε με την παρέα της. Πρόκειται για spring roll airbag με πατισερί βανίλιας, παγωτό κανέλα και ζάχαρη, το οποίο μπορεί να παραγγείλει κανείς σε γνωστό beach bar της Μυκόνου. Με λίγα λόγια, μιλάμε για μια δική τους μπουγάτσα, όπως διαβάζουμε και στον κατάλογο του μαγαζιού. 



Πόσο κοστίζει τώρα στη Μύκονο το πιο διάσημο γλυκό της Θεσσαλονίκης; Όπως έγραψε η ίδια η χρήστης που το ανέβασε, το συγκεκριμένο γλυκό για δύο άτομα κόστισε 40 ευρώ και σίγουρα μας κάνει να μιλάμε για την πιο ακριβή μπουγάτσα της χώρας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου