Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Ναι το κράτος είναι λειψό - Η Αττική οδός έκανε έγκλημα - Εμείς έχουμε ευθύνη;

 



Συμφωνούμε όλοι ότι διαχρονικά το λειψό κράτος μας βγάζει από τα ρούχα μας, ο Στυλιανίδης απέτυχε, οι παθογένειες και οι αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού φάνηκαν για ακόμα μία φορά.

Κακός δεν δόθηκε εντολή Σαββατοκύριακο για τηλεργασία τουλάχιστον στο δημόσιο, έτσι και αλλιώς δεν λειτούργησε τίποτα από 12 και μετά. Καλή κίνηση ότι έκλεισαν τα σχολεία και φάνηκε. Κακός κυκλοφόρησαν φορτηγά, και θα μπορούσαμε να γράφουμε μία σελίδα κακός το ένα, κακός το άλλο και δίκιο θα είχαμε.

Εντάξει το κράτος, οι δικές μας ευθύνες που είναι; Η θα βρίσουμε την κυβέρνηση και όλα καλά απεταξάμην την ευθύνη μας;

Εδώ και μία εβδομάδα οι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούσαν για μεγάλη κακοκαιρία, και εάν δεν είναι μεγάλη ανάγκη να μην μετακινηθούμε, σε μια στιγμή γύρω στις 12, το χιόνι είχε απλωθεί σε όλα τα πεζοδρόμια και παρόλα αυτά μέχρι και το βράδυ, περπατούσαν στα πεζοδρόμια και έπεφτε κόσμος.

Δεν χρειάζεται μυαλό να γνωρίζεις ότι δεν είναι έξυπνο να απομακρυνθείς και πολύ από το σπίτι τέτοιες ημέρες. 

Η Αττική Οδός φέρει τεράστια ευθύνη αφού λειτούργησε εγκληματικά επιτρέποντας σε εκατοντάδες ή χιλιάδες οδηγούς, ειδικά με φορτηγά να μπουν στον αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν. Για τις ευθύνες της θα διεξαχθεί ακόμα και δικαστική έρευνα για παρακώλυση στη μετακίνηση των πολιτών. 

Το ερώτημα είναι, βλέπεις τον καιρό, έχεις τις προειδοποιήσεις, γιατί παίρνεις το αυτοκίνητο σου με άθλια λάστιχα και χωρίς αλυσίδες να μετακινηθείς; Δικαιολογημένοι είναι όσοι πιεζόντουσαν επαγγελματικά, αλλά και αυτοί θα έπρεπε για να μετακινηθούν να έχουν προβλέψει ότι χρειάζεται για να μην ταλαιπωρηθούν, και για να μην ταλαιπωρήσουν τους υπόλοιπους.

Σε όλους τους δρόμους, έβλεπες ταλαιπωρημένους οδηγούς, χωρίς αλυσίδες με παλιά λάστιχα να γλιστρούν και να κολλάνε και τους υπόλοιπους πίσω τους, με αποτέλεσμα να παρατάνε, το αυτοκίνητο όπου βρουν, να κλείνουν δρόμους και να πηγαίνουν σπίτι με τα πόδια.

Σε αυτή την περίπτωση δεν φταίει το κράτος, φταίνε οι ίδιοι που βγήκαν έξω απροετοίμαστοι, ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπώρησαν.

Και 112 χτύπησε στα κινητά μας 11 το πρωί, και συστάσεις γίνανε, αλλά κάποιοι αποφάσισαν να βγουν και να οδηγήσουν στα χιόνια.

Πρέπει να μας γίνει μάθημα και συνήθεια, όταν βγαίνει μία οδηγία όπως το «Αποφύγετε όλες τις περιττές μετακινήσεις» να το σκεφτόμαστε σοβαρά και να το κάνουμε πράξη, αυτό ισχύει για όλες τις προειδοποιήσεις που για κάποιο λόγο ανακοινώνονται.

Δεν μας φταίει πάντα, και μόνο, το κράτος, φταίμε και εμείς και έχουμε ευθύνη για ότι μας συμβεί, δεν μπορεί να αποτελεί το κράτος, άλλοθι για τα πάντα. 


Κ.Β.   



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου