Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Κυρ. Μητσοτάκης: Η εποχή της εσωστρέφειας, η εποχή της μιζέριας, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί

 



Στους επικεφαλής των Πρεσβειών και των Μονίμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό, απευθύνθηκε για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομίλησε μαζί τους και άκουσε την οπτική τους από τις αποστολές όπου υπηρετούν, με το βλέμμα στους στόχους της εξωτερικής πολιτικής για το 2022. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες και τις προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής και της ελληνικής διπλωματίας για το 2022, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι:

Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή και εξωστρεφής χώρα που συνδιαμορφώνει τις διεθνείς εξελίξεις, έχει λόγο και άποψη σε κάθε πολυμερές forum, είναι σε θέση να καινοτομεί, να δείχνει τον δρόμο και να βρίσκεται μπροστά από άλλες χώρες σε ευρωπαϊκές συζητήσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτή για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19, αλλά και για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Η εποχή της εσωστρέφειας, η εποχή της μιζέριας, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η Ελλάδα του 2022 δεν είναι η Ελλάδα του 2012. Και είναι σε θέση και πρέπει να διεκδικεί τον ρόλο που της αναλογεί στο διεθνές στερέωμα.

Η εξωτερική πολιτική του 21ου αιώνα αφορά την ώσμωση της οικονομίας με την κλασική διπλωματία.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου