Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Εισαγγελική κλήση στον αρνητή δικηγόρο Αντωνιάδη και στον σύζυγό της 54χρονης που πέθανε από κορωνοϊό

 


Για δυο κακουργήματα κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο δικηγόρος αρνητής της πανδημίας Νίκος Αντωνιάδης και ο σύζυγος της 54χρονης ασθενούς με κορωνοϊό, η οποία κατέληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αρνούμενη να διασωληνωθεί.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τα κακουργήματα της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση και της συνέργειας στη παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Ακόμη, ο δικηγόρος κλήθηκε για εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Σε ό,τι αφορά στο σύζυγο της 54χρονης, αυτός κλήθηκε για ανωμοτί εξηγήσεις ως φυσικός αυτουργός των παραπάνω αδικημάτων.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε διαταχθεί έρευνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή και αποκαλυπτικό δημοσίευμα του protothema.gr, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιοι απέτρεψαν τη διασωλήνωση της γυναίκα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ανεμβολίαστη.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κλήθηκαν και κατέθεσαν γιατροί, οι οποίοι περιέγραψαν στον εισαγγελέα όλα όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο τις κρίσιμες μέρες που η ασθενής αρνούνταν επίμονα τη διασωλήνωση.

Έτσι, μετά τις καταθέσεις των γιατρών ο εισαγγελέας κάλεσε τον δικηγόρο να δώσει εξηγήσεις τον σύζυγο 54χρονης.

Την ίδια ώρα, ο αρνητής δικηγόρος προσέφυγε στη εισαγγελία Εφετών της Αθήνας και ζητεί να μην δικαστεί για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ΄ εξακολούθηση, για το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη έπειτα από δίωξη που του ασκήθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην προσφυγή του ο κατηγορούμενος επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του περί σχεδίου εξόντωσης του πληθυσμού με τους εμβολιασμούς κατά της κορωνοϊου. Τις επόμενες ημέρες ο αρμόδιος εισαγγελέας που εξετάζει τη προσφυγή του δικηγόρου θα προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο για την απόρριψη ή όχι του αιτήματος.


protothema



Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύει κατηγορίες και γυρνάνε επάνω του - Φιάσκο οι κατηγορίες για δημοσκοπήσεις

 



Δεν έχει τέλος ο αυτοεξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, που δεν έχει ίχνος ντροπής για όσα δημιουργεί με την καθοδήγηση της Κουμουνδούρου.

Στην «συγγνώμη» που δέχθηκε λίγες ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές του 2019 από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ -«φωτογράφισε» τον Αλέξη Τσίπρα- αναφορικά με τις άδικες επιθέσεις κατά των εταιρειών δημοσκόπησης αναφέρθηκε ο γνωστός δημοσκόπος και πρόεδρος του σχετικού Συνδέσμου Δημήτρης Μαύρος εκφράζοντας παράλληλα προβληματισμό για τους λόγους που η Κουμουνδούρου αποφάσισε να ξαναβάλει στο στόχαστρο τις σφυγμομετρήσεις.

Μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής αναφέρθηκε σε μια ομιλία του κ. Τσίπρα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές λέγοντας: «Αφιέρωσε 10 λεπτά κατηγορώντας τις εταιρείες δημοσκοπήσεων με λέξεις που δεν θέλω να τις αναφέρω εδώ. Παρασυρόμενος από ορισμένους συμβούλους που είχε δίπλα του για το ποια είναι τα πραγματικά αποτελέσματα» για να προσθέσει αμέσως μετά πως εκείνη την περίοδο το Μέγαρο Μαξίμου, η Κουμουνδούρου και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συνδρομές με εταιρείες δημοσκοπήσεων. «Εμπιστεύονται τις δημοσκοπήσεις αλλά όταν ο συγκεκριμένος χώρος αμύνεται το κάνει με πιο έντονο τρόπο από ότι άλλα κόμματα πιο νηφάλια. Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα σε εμάς και στην λειτουργία στα όρια της Δημοκρατίας».

Ο κ. Μαύρος στην συνέχεια της κατάθεσή του είπε: «Την επομένη εκλογών δέχθηκα μια τεράστια συγγνώμη στο κινητό μου. Τον τιμά αυτό γιατί από την θέση που είχε θα μπορούσε να μην πει τίποτα. Και τον τιμά ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έδιωξε από δίπλα του τους συμβούλους που τον παρέσυραν. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι μετά από αυτό γιατί εμείς έχουμε ξαναμπεί στο στόχαστρο». Ωστόσο όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης ρώτησε αν το πρόσωπο που έστειλε το sms της συγγνώμης ήταν ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μαύρος απάντησε «Μπορώ να μην απαντήσω; Σας είπα ότι ένας σημαίνον άνθρωπος μου έστειλε την συγγνώμη».

Η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση για το νέο φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ : Αναδείχθηκε η υποκριτική στάση του Τσίπρα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «H υποκριτική στάση του Αλέξη Τσίπρα αναδείχθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής από την κατάθεση του αντιπροέδρου του ΣΕΔΕΑ κ. Δημήτρη Μαύρου.

Ο κ. Μαύρος υπενθύμισε ότι ενώ πριν από τις ευρωεκλογές του 2019, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τις δημοσκοπήσεις για τις χαμηλές πολιτικές του πτήσεις, αμέσως μετά τις εκλογές του ζητούσε μέσω SMS συγνώμη για την άδικη κριτική του.

Κι αυτή όμως η κίνηση του κ. Τσίπρα ήταν υποκριτική. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που αποφάσισε να αιτηθεί τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με καταγγελίες αντίστοιχες με αυτές του 2019 για τις οποίες μάθαμε ότι ζήτησε συγνώμη.

Το πολιτικό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα είναι προφανές. Κάθε φορά που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ανακαλύπτει “στημένες” δημοσκοπήσεις και δήθεν σκάνδαλα για να καλύψει την πολιτική γύμνια του.

Το ίδιο έκανε και στην περίπτωση της Opinion Poll στηρίζοντας την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής σε fake news, όπως και σήμερα προέκυψε από την κατάθεση του κ. Μαύρου.

Ο κ. Μαύρος αποκάλυψε ότι η εταιρία δεν πήρε απευθείας ανάθεση αλλά έγινε διαγωνισμός μεταξύ τριών εταιριών όπου επιλέχθηκε ως η καλύτερη πρόταση.

Κατέθεσε επίσης, ότι δεν πρόκειται για εταιρία-φάντασμα ή με μικρή πορεία στο χώρο, όπως συνέβη με κάποιες άλλες εταιρίες που έλαμψαν την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν και θα μπορούσε να ζητήσει να ελεγχθεί η δημοσκόπηση της Opinion Poll με μια απλή αίτηση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΔΕΑ, δεν το έκανε.

Η συνέχεια όμως αποδείχτηκε περισσότερο οδυνηρή για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού ο μάρτυρας αποκάλυψε ότι ο ΣΕΔΕΑ έχει  καταγγείλει  στο ΕΣΡ την  Vox pop, την εταιρία  του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σκλιά,  ωστόσο αρνήθηκε τον έλεγχο για τις δημοσκοπήσεις που κατέγραφαν εκτόξευση των ποσοστών του κόμματος!

Επιπλέον, ο μάρτυρας  έβαλε στο κάδρο της συζήτησης την Bridging Europe, την περίφημη εταιρία “φάντασμα”, λέγοντας  ότι εάν και της είχαν ζητήσει να γίνει μέλος του ΣΕΔΕΑ, εκείνη το αρνήθηκε για να μην μπορούν να ελέγχονται οι δημοσκοπήσεις της.

Μετά από όλα αυτά, μια λέξη αρκεί να περιγράψει την κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο».


Κ.Β.



Ακροαριστερό φασισμό θέλει στην χώρα ο Πολάκης - Θα καταργήσει τις ανεξάρτητες αρχές και την ΑΑΔΕ

 


Δεν έχουν τέλος οι ακροαριστερές φαντασιώσεις του Παύλου Πολάκη, θέλει να εδραιωθεί ακροαριστερός φασισμός στην χώρα.

Η ίδια απειλή συνέχεια, ότι η δεύτερη φορά θα είναι διαφορετικά, και θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να εδραιώσει ένα ακροαριστερό, φασιστικό καθεστώς, που τόσο ποθεί και ονειρεύεται ο Παύλος Πολάκης.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας τα λέει όλα :

«Ο κ. Πολάκης, αυτή τη φορά άφησε κατά μέρος τα εμβόλια και προχώρησε σε εξειδίκευση της γραμμής του κ. Τσίπρα περί ''ελέγχου των αρμών της εξουσίας''. Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση είπε ότι τη "δεύτερη φορά" ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει Ανεξάρτητες Αρχές. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ, η οποία, κατά τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, "πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο". Δέσμιοι της ίδιας ολοκληρωτικής λογικής, αδυνατούν να αντιληφθούν πώς λειτουργεί η δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εξακολουθούν να πορεύονται με οχήματα το μίσος και τον διχασμό. Μόνο που το 2021 δεν είναι 2014».

Η φερόμενη αναφορά του Παύλου Πολάκη, η οποία δεν έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής από την αξιωματική αντιπολίτευση, έγινε από τα «Παραπολιτικά 90,1» σε μια εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας (13/12), με ομιλητές τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλο Ξανθόπουλο. Η εκδήλωση είχε σχέση με θέματα διαφάνειας και δικαιοσύνης.

Ο κ. Πολάκης φέρεται να είπε πως τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, κάνοντας ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ. Ακόμη, υποστήριξε πως θα πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο η ΑΑΔΕ, την ανεξαρτησία της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε κατ' εντολή της τρόικας το 2017.


Κ.Β.



Για πρώτη φορά απολύθηκαν 6 δικαστές γιατί καθυστέρησαν αποφάσεις

 


Στην Πειθαρχική Ολομέλεια παραπέμπονται και δύο εισαγγελείς για τον ίδιο λόγο  - Σε αντεισαγγελέα εφετών επικυρώθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης τριών μηνών για αναρτήσεις του στο Facebook

Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με προέχουσα την πρόεδρό της Μαρία Γεωργίου, άρχισε έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα αδράνειας την εκκαθάριση στους κόλπους της ποινικής και εισαγγελικής Δικαιοσύνης για όσους δικαστές και εισαγγελείς καθυστερούν την έκδοση αποφάσεων, τις ανακριτικές πράξεις κ.ο.κ., ενώ αντίθετα το Συμβούλιο της Επικρατείας παραμένει αδρανές εδώ και χρόνια, παρακολουθώντας απλά τις αναβολές και τις καθυστερήσεις να αυξάνονται σε καθημερινή βάση χτυπώντας κόκκινο.

Στην Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, στην οποία συμμετείχε και ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας, παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης έξι δικαστές (δύο πρόεδροι πρωτοδικών, δύο πρωτοδίκες και δύο ειρηνοδίκες), καθώς επίσης και δύο εισαγγελείς (αντεισαγγελέας εφετών και εισαγγελέας πρωτοδικών). Η παραπομπή των οκτώ είναι η πρώτη ομάδα δικαστών και εισαγγελέων που ελέγχονται από την Πειθαρχική Ολομέλεια με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, ενώ με την είσοδο του νέου έτους ακολουθεί η δεύτερη.


Μαραθώνια συνεδρίαση

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση η Ολομέλεια ομόφωνα απέλυσε οριστικά έξι γυναίκες δικαστές, όπου η μία κατείχε τον βαθμό του προέδρου πρωτοδικών, οι τρεις του πρωτοδίκη και οι δύο του ειρηνοδίκη. Για τις περιπτώσεις των ειρηνοδικών ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν οι οριστικές απολύσεις που ήδη είχαν γίνει, ενώ μία πρόεδρος πρωτοδικών ζήτησε αναβολή και μόλις απορρίφθηκε το αίτημά της παραιτήθηκε με αποτέλεσμα να παραμείνει εκτός δικαστικού σώματος.

Επίσης, μία πρωτοδίκης κρίθηκε ομόφωνα ότι δεν πρέπει να αποπεμφθεί από το δικαστικό σώμα. Να σημειωθεί εδώ ότι στις απολυθείσες δόθηκε η δυνατότητα να απασχοληθούν στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα, σε έναν αντεισαγγελέα εφετών επικυρώθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης τριών μηνών, όχι όμως για καθυστερήσεις αλλά για αναρτήσεις του στο Facebook και σε έναν εισαγγελέα πρωτοδικών η πειθαρχική ποινή της στέρησης ενός μισθού.

Ολες οι περιπτώσεις των απολύσεων, εκτός αυτής που αφορά τις αναρτήσεις στο Facebook, μοναδικό λόγο είχαν τον αδικαιολόγητα μεγάλο αριθμό καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων, αλλά και σε ανεπάρκεια.

Πάντως, μία ειρηνοδίκης, η οποία είχε απολυθεί για ανεπάρκεια και επικυρώθηκε η απόφαση απομάκρυνσής της από την Ολομέλεια, ευχαρίστησε τους δικαστές που την απέλυσαν, τονίζοντας ότι έχει αλλάξει η ζωή της προς το καλύτερο, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που μέσα στο επόμενο διάστημα θα παντρευτεί.

Η μία πρωτοδίκης που απολύθηκε για ανεπάρκεια είχε ξεκινήσει τις καθυστερήσεις από το 2015 και από τότε μέχρι σήμερα της είχαν επιβληθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια δέκα πειθαρχικές ποινές (χρηματικά πρόστιμα στέρησης μισθού ενός και δύο μηνών κ.λπ.). Οπως χαρακτηριστικά ελέχθη, είχε υπέρμετρες καθυστερήσεις (115 υποθέσεις) με κίνδυνο να επέλθει παραγραφή αδικημάτων, ενώ ελάμβανε αναρρωτικές άδειες τις ημέρες που είχε υπηρεσία στο δικαστήριο όπου υπηρετούσε.

Η πρωτοδίκης κατά την ακροαματική διαδικασία προκάλεσε μεγάλη ένταση με τις αντιδράσεις της και επικαλέστηκε λόγους υγείας και συγκεκριμένα μια αλληλουχία ασθενειών που δεν της επέτρεπαν να μπορεί να εργαστεί, συν του ότι ο πατέρας της προσβλήθηκε από καρκίνο. Λίγο πριν από τη λήψη της απόφασης, απευθυνόμενη στους αρεοπαγίτες, είπε: «Μη μου δίνετε αυτή τη λύπη, αν θέλετε να παραιτηθώ, ναι, να το κάνω, αλλά όχι τη λύπη της απόλυσης. Δώστε μου μια ευκαιρία». Τελικά, ομόφωνα, απολύθηκε.

Η δεύτερη πρωτοδίκης προτού φτάσει στην Ολομέλεια με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, είχε το 2021 καθυστερήσεις 126 υποθέσεων πέραν των οκτώ μηνών, μεγάλο αριθμό μεταχρεώσεων (αφαιρέσεις) υποθέσεων σε άλλους συναδέλφους της και δώδεκα πειθαρχικές αγωγές για καθυστερήσεις. Σε μερικές εξ αυτών απαλλάχτηκε, ενώ σε άλλες της επιβλήθηκε στέρηση αποδοχών ενός μηνός, επιπλήξεις κ.λπ.

Για τις καθυστερήσεις αυτές προέβαλε λόγους υγείας και ειδικότερα μακροχρόνια πάθηση στα μάτια, χωρίς όμως να τη θεμελιώνει με ιατρικές βεβαιώσεις δημοσίων φορέων υγείας. Το «διά ταύτα» της Ολομέλειας ήταν ομόφωνη οριστική απόλυση.


Στέρηση αποδοχών

Εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε οδηγηθεί κατά το παρελθόν τέσσερις φορές ενώπιον της Ολομέλειας και του είχαν επιβληθεί διάφορες ποινές, όπως προσωρινή παύση έξι, τεσσάρων και τριών μηνών, στέρηση αποδοχών ενός μηνός κ.ά. Ενώπιον των δικαστών επικαλέσθηκε ψυχική νόσο, η οποία όμως με την πάροδο του χρόνου έχει βελτιωθεί, όπως έχει μειωθεί και ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων που είχε. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο: «Δίνω αγώνα να μη φύγω από το σώμα με σκυμμένο το κεφάλι. Ζήτησα άδεια άνευ αποδοχών για να φροντίσω την υγεία μου, αλλά απορρίφθηκε».

Ο κ. Πλιώτας πρότεινε να μην απολυθεί αλλά να του επιβληθεί στέρηση αποδοχών τριών μηνών, λέγοντας ότι «δεν είναι άχρηστος και δεν πρέπει να απολυθεί». Η Ολομέλεια του επέβαλε κατά πλειοψηφία (26-4) στέρηση αποδοχών ενός μηνός.

Μεταξύ αυτών που απασχόλησαν την Ολομέλεια ήταν και η περίπτωση αντεισαγγελέα Εφετών ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook ζητούσε την παραίτηση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο είχε αποκαλέσει «εθνικό μειοδότη», ενώ αναφερόμενος και στον Φώτη Κουβέλη, τον είχε χαρακτηρίσει «Κουμούνα» και είχε επισημάνει ότι οι εισαγγελείς είναι «σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Υποστήριξε ότι τις επίμαχες αναρτήσεις τις εξέφρασε ιδιωτικά μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook, ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν σφάλμα του και ζήτησε συγγνώμη. Τελικά η Ολομέλεια αποφάνθηκε κατά πλειοψηφία (19-11) ότι δεν πρέπει να απολυθεί και επικύρωσε την ποινή της προσωρινής παύσης τριών μηνών που του είχε επιβληθεί.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ

protothema



Βουλή: Άρση της ασυλίας του Νίκου Παππά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας

 


Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Παππά, εισηγείται στην ολομέλεια της Βουλής, η κοινοβουλευτική επιτροπή δεοντολογίας.

Η υπόθεση αφορά σε μήνυση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, για συκοφαντική δυσφήμηση (υπόθεση λεγόμενου περούκα-γκέιτ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ τάχθηκαν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, κατά οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, και ΜέΡΑ25, ενώ “παρών” δήλωσε η Ελληνική Λύση.



Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λιμάνι της Αιδηψού

 


Το Λιμάνι της Αιδηψού ήταν ο πρώτος σταθμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη βόρεια Εύβοια, για την παρακολούθηση και την εφαρμογή του μεγάλου προγράμματος ανασυγκρότησης της περιοχής που επλήγη από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη, Αντιπλοίαρχο Σωτήρη Δανίκα, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας, Χαράλαμπο Μανιάτη, για τη μεταφορά του εμπορικού λιμανιού σε κοντινό σημείο και το σχέδιο για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, με στόχο τη συνολική αναβάθμισή του.

«Είστε πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση σπουδαίων κρατικών λειτουργών. Οπότε θέλω να ευχαριστήσω εσάς για ό,τι κάνατε. Θυμάστε πόσο ακραίες ήταν οι συνθήκες. Και βέβαια η πρώτη μας υποχρέωση πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Μετά της περιουσίας. Το φυσικό περιβάλλον, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε να το προστατεύσουμε εδώ στην Εύβοια όπως θα θέλαμε, αλλά ο βαθμός του ενδιαφέροντος του κράτους και της συντονισμένης κρατικής παρέμβασης που δρομολογείται για τη βόρεια Εύβοια κατ’ εμέ δεν έχει προηγούμενο. Είναι πραγματικά μια ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο τόπος και να χτιστεί το μέλλον της βόρειας Εύβοιας σε πολύ καλύτερες βάσεις σε σχέση με το παρελθόν. Οπότε ευχαριστώ πάρα πολύ», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχέδιο για την Αιδηψό προβλέπει τη μεταφορά του εμπορικού – ακτοπλοϊκού λιμένα βορειότερα και τη μετατροπή του υφιστάμενου σε αμιγώς τουριστικό και αλιευτικό. Παράλληλα, δρομολογείται πρόγραμμα τουριστικής αναβάθμισης και των 10 λιμανιών της βόρειας Εύβοιας. Επίσης προβλέπονται άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στην πόλη της Αιδηψού και σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου, και οι βουλευτές Ευβοίας της ΝΔ Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός.



Ανακοίνωση του Στάθη Παναγιωτόπουλου για το revenge porn

 


Λέει ότι οι Ράδιο Αρβύλα δεν γνώριζαν και ζητά συγγνώμη.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μετά τις καταγγελίες εις βάρος του και την απομάκρυνσή του από το Ράδιο Αρβύλα, προέβη σε μια γραπτή δήλωση ζητώντας «συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς του» από το πρόσωπο που προσέβαλε αλλά και από τους συναδέλφους του στην εκπομπή που συμπαρουσίαζε, οι οποίοι, όπως αναφέρει, δεν είχαν γνώση για την υπόθεσή του.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση:

«Έκανα μια απαράδεκτη πράξη, εις βάρος ενός ανθρώπου που δεν με είχε βλάψει. Έκανα την πράξη αυτή υπό την επήρεια κακής συγκυρίας στη ζωή μου, χωρίς καμία πρόθεση να βλάψω, να προσβάλλω ή να ζημιώσω κανέναν. Ήταν μια τεράστια απερισκεψία, η χειρότερη που έχω κάνει ποτέ και αντιμετωπίζω τις συνέπειες. Το μετάνιωσα πικρά και ειλικρινά, μάλιστα δεν περνάει ούτε μια μέρα έως και σήμερα που να μην το μετανιώνω. Ζήτησα συγγνώμη από το εν λόγω πρόσωπο και επανόρθωσα εμπράκτως χωρίς να θεωρώ ότι η μεταμέλειά μου εκμηδενίζει την απαξία της πράξης μου. Τώρα ζητώ συγγνώμη και δημοσίως. Επίσης, ζητώ συγγνώμη από τους φίλους-συναδέλφους μου στην εκπομπή που συμπαρουσιάζω, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για το ατόπημά μου αυτό, και τους έφερα σε πολύ δύσκολη θέση. Στο εξής απέχω από την εκπομπή θέλοντας να τους απαλλάξω από αυτή τη δύσκολη θέση. Μεταμελήθηκα ειλικρινά, και δεν μπορώ παρά να ζητήσω για άλλη μια φορά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου από το πρόσωπο που προσέβαλα».




Γιατρός Τράγκα : Τον εκλιπαρούσα να κάνει το εμβόλιο....ο Γιώργος την πάτησε από παρέα

 


«Νομίζω πως ο Γιώργος την πάτησε από παρέα», σημείωσε ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα για το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος δεν είχε εμβολιαστεί, και αυτό είναι πολύ σοβαρό, γιατί ανεύθυνοι εγκληματίες κυκλοφορούν ανάμεσα μας πείθοντας συμπολίτες μας να πεθάνουν αντί να εμβολιαστούν.

«Τον εκλιπαρούσα ακόμη και την τελευταία στιγμή να κάνει το εμβόλιο, δεν μπορούσε να εξηγήσει του λόγους, έδινε δικαιολογίες παιδιάστικες, όπως θα μού ανεβάσει το ζάχαρο που δεν συνάδουν με την προσωπικότητα του», είπε ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Δεν πρόλαβαν οι γιατροί να κάνουν τίποτα, γιατί με τη λοίμωξη απορρυθμίστηκε τόσο πολύ το ζάχαρο που άρχισαν όλα να έχουν αντίστροφη μέτρηση», εκτιμά ο ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, Χρήστος Ζούπας.

«Δημιούργησαν σωστά τις συνθήκες για να σωθεί αλλά με το σκιαγραφικό έπαθε ανουρία και νεφρική ανεπάρκεια»

«Όταν πας στο νοσοκομείο και παρουσιάζεις ένα καρδιαγγειακό πρόβλημα σε σώζουν χάρη στη στεφανιογραφία και την αγγειοπλαστική, αλλά το σκιαγραφικό κάνει ζημιά σε ορισμένους ανθρώπους στα νεφρά, παθαίνεις ανεπάρκεια και μπαίνεις σε έναν φαύλο κύκλο από όπου δεν βγαίνεις ποτέ», πρόσθεσε.

«Είχε μεικτή άποψη, ο Γιώργος Τράγκας. Από τη μια δεν πολυπίστευε ότι ένας αόρατος ιός μπορεί να δημιουργεί τόσα προβλήματα, από την άλλη ένιωθε δυνατός και ήταν εντυπωσιακά ανθεκτικός. Την ημέρα που νόσησε αναρωτιόταν αν πρέπει να κάνει κάτι», ανέφερε ο γιατρός και συνέχισε:

«Το περιβάλλον του δεν είχε εμβολιαστεί»

Ήταν μια παρέα δημοσιογράφων, φίλων και γνωστών όπου μολύνθηκαν κι άλλοι. Αναρωτιέμαι ακόμα και για παιδικούς μου φίλους τι τους ανάγκασε να αρνηθούν ένα σωτήριο μέσο που διαθέτει η ιατρική, είπε ο Χρήστος Ζούπας και τόνισε:

«Αντιπαράδειγμα ο Γιώργος και για όνομα του θεού κανείς δεν είναι άτρωτος. Δεν ξέρουμε ποιος θα μολυνθεί και ποιος θα βρεθεί σε ΜΕΘ και όταν διασωληνωθείς έχεις πιθανότητα επιβίωσης 50%.

«Νομίζω πως ο Γιώργος την πάτησε από παρέα»

Όλοι πρέπει να προστατευτούμε εκ προιμίου και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Γιατί έτσι νομίζω πως ο Γιώργος «την πάτησε», είπε ο γιατρός περιγράφοντας:

«Ενώ είσαι μια χαρά, ξαφνικά καταρρέεεις από κύμα τοξινών. Αυτή η τοξικότητα της γλυκόζης δημιουργεί πρόβλημα σε όλα τα όργανα κι έτσι προκλήθηκε το καρδιαγγειακό. Δημιούργησαν σωστά τις συνθήκες για να σωθεί αλλά με το σκαγραφικό έπαθε ανουρία και νεφρική ανεπάρκεια».



Διαιτολόγος αρνητής γελοιοποιείται σε πρωινή εκπομπή κάνοντας τον τζάμπα μάγκα

 


Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» βρέθηκε κάποιος αρνητής διαιτολόγος, που ονομάζεται Αντώνης Πουλτουρτζίδης.

Το έπαιζε προκαλώντας "παντογνώστης διαιτολόγος", νομίζοντας ότι με αυτή την συμπεριφορά θα βρει θύματα για κάνει πολιτική καριέρα!!!

Απέφευγε συστηματικά να τοποθετηθεί για τα εμβόλια και απειλούσε με μηνύσεις όπως κάνουν όλοι οι αρνητές και αντιεμβολιαστές προκαλώντας την επιστημονική κοινότητα και τους πολίτες.

Δείτε τον προκλητικό διαιτολόγο αρνητή :






Τι είναι το Revenge porn


 

To revenge porn είναι η χρήση και η διαδικτυακή ανάρτηση προσωπικών στιγμών, φωτογραφιών και βίντεο, σεξουαλικού περιεχομένου, με στόχο τον εξευτελισμό του θύματος.

Το «revenge porn» ή αλλιώς «εκδικητικό πορνό» αποτελεί μια διαδικτυακή μορφή σεξουαλικής βίας με τραυματικές συνέπειες για το θύμα, τα οποία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων περίπου 90% είναι γυναίκες.

H έμφυλη βία στο διαδίκτυο ή μέσω χρήσης νέων τεχνολογιών αφορά μια σειρά από κακοποιητικές πρακτικές που εμπίπτουν στον ορισμό.

Εμφυλη βία είναι η βία που στρέφεται κατά των γυναικών επειδή είναι γυναίκες ή επηρεάζει τις γυναίκες δυσανάλογα. Περιλαμβάνει πράξεις που προκαλούν σωματική, ψυχική ή σεξουαλική βλάβη ή πόνο, απειλές για τέτοιες πράξεις, εξαναγκασμό και άλλες μορφές στέρησης της ελευθερίας, σύμφωνα με Σύμβαση για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων κατά των γυναικών.

Οι εικόνες που δημοσιεύονται μπορεί επίσης να είναι προϊόν υποκλοπής, μέσω ηλεκτρονικής παρείσφρησης στον υπολογιστή, στους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων ή το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Συχνά αυτή η πρακτική έχει ως στόχο να προκαλέσει σημαντική βλάβη στη ζωή του ατόμου που στοχοποιείται.

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το 90% των θυμάτων είναι γυναίκες, ενώ ο συνολικός αριθμός των περιστατικών αυξάνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα μεγεθύνεται και ο αριθμός ιστοσελίδων που επιδίδονται στη διάδοση «εκδικητικού πορνό». Σε αυτές, οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν εκτός από το οπτικοακουστικό υλικό και προσωπικές πληροφορίες π.χ. τη διεύθυνση του θύματος, το χώρο εργασίας του, τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, μόνο για τον Ιανουάριο του 2017, το facebook κλήθηκε να αξιολογήσει 54.000 πιθανές περιπτώσεις «εκδικητικής πορνογραφίας», αναστέλλοντας τη λειτουργία 14.000 λογαριασμών.

Η ‘εκδικητική πορνογραφία’ δυστυχώς δεν αποτυπώνεται στον ποινικό κώδικα ως μορφή βίας.

Βάσει της διάταξης του άρθρου 370 Α όπου γίνεται αναφορά στην αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιων πράξεων, έχουμε μια πολύ γενική διατύπωση χωρίς όμως σαφή αναφορά και οριοθέτηση των εννοιών που αφορούν την έμφυλη διάσταση, αφετέρου το σχετικό κεφάλαιο του ποινικού κώδικα (παράβαση του απορρήτου), απαλύνει την ιδιαίτερη ηθική απαξία της κακοποίησης με έμφυλο πρόσημο και της προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας – διότι αυτό το έννομο αγαθό θίγεται, περί αυτού πρόκειται και όχι για το απόρρητο των επικοινωνιών ή γενικά για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η μη τυποποίηση του αδικήματος ως τέτοιο, στο κεφάλαιο της γενετήσιας ελευθερίας, συνεπάγεται τη μη αναγνώριση από το νομοθέτη της σημασίας της ποινικοποίησης της χρήσης συγκεκριμένων βίντεο – ερωτικών/ σεξουαλικών, που βρίσκονται στον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αυτοδιάθεσης και σεβασμού του άλλου ατόμου – ως μέσο απειλής, εκβίασης, εκδίκησης, τιμώρησης, από σύντροφο/ πρώην σύντροφο/ σύζυγο.

Το ίδιο ζήτημα υπάρχει και με τις ποινικές διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, που επίσης μπορεί να εφαρμοστεί σε τέτοιες περιπτώσεις – αυτές οι διατάξεις ‘αφαιρούν’ κατά κάποιο τρόπο από το αδίκημα αυτό τον πραγματικό του χαρακτήρα ως μορφή έμφυλης βίας.



Επιστρέφει σήμερα στην βόρεια Εύβοια ο Πρωθυπουργός


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στις πληγείσες περιοχές και θα επισκεφτεί τη βόρεια Εύβοια, όπου στις 10:30 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη φορέων στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας, στην οποία θα μετάσχει επίσης ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο.

Στη σύσκεψη θα γίνει η παρουσίαση και συζήτηση του σχεδίου που έχει καταρτίσει η επιτροπή για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο.




Νέο κρούσμα με αρνητή καθηγητή σε σχολείο- Δεν προσκόμιζε τα πιστοποιητικά

 


Ακόμη ένα περιστατικό με καθηγητή αρνητή του κορωνοϊού σε σχολείο της Θεσσαλονίκης έρχεται να προστεθεί στη λίστα με εκείνους που εξακολουθούν αμετανόητοι να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας και να προκαλούν πονοκέφαλο στις υγειονομικές αρχές.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, πρόκειται για καθηγητή Γυμνασίου σε σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο οποίος με τις -λίγο πολύ- γνωστές… τακτικές των αρνητών του κορωνοϊού, των εμβολίων και των υγειονομικών μέτρων έθεσε εαυτόν εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρώτο 15νθήμερο της νέας χρονιάς όλα κυλούσαν ομαλά. Ωστόσο, στις αρχές Οκτωβρίου -οπότε ο πυρήνας αρνητών έκανε την εμφάνισή του στα σχολεία- ο εν λόγω καθηγητής παρουσίασε σημάδια αλλαγής στη συμπεριφορά του, υιοθετώντας απόψεις κατά των εμβολίων και των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό. Παρά τις συστάσεις που δέχθηκε από τη διεύθυνση και παρά το γεγονός ότι είχε νοσήσει με κορωνοϊό, αρνιόταν να προσκομίσει τα απαραίτητα υγειονομικά έγγραφα (είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε rapid test) ώστε να κάνει το μάθημά του κανονικά, με συνέπεια από τα μέσα Νοεμβρίου οι μαθητές του να μένουν με ελλείψεις στο μάθημά του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Χαράλαμπος Τσεκούρας τόνισε στο ThessToday.gr ότι μετά τις καταγγελίες απομακρύνθηκε πριν από δύο ημέρες τελείως από το σχολείο, ενώ εξέφρασε την ανάγκη για άμεση κάλυψη της θέσης του. «Έχουμε κάνει καταγγελία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία κοινοποιήθηκε μέχρι το γραφείο της κ. Κεραμέως και του πρωθυπουργού. Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις αυτού του ανθρώπου», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «εμείς θέλουμε καθηγητή για να κάνει μάθημα τα παιδιά μας, τα οποία εδώ και καιρό είναι πίσω στην ύλη για τον συγκεκριμένο λόγο».

Όπως συνεχίζει ο κ. Τσεκούρας, «ο προβληματισμός μας είναι που έχουν χαθεί αρκετές ώρες φοίτησης από το μάθημά του», ενώ, όπως υποστηρίζει «στην αρχή δεν αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Αυτά πρωτοεμφανίστηκαν μετά από 15 μέρες το άνοιγμα των σχολείων. Έχω πληροφορηθεί για πάρα πολλά που έχει πει για τα εμβόλια και τον κορωνοϊό, αλλά δεν τα γνωρίζω αναλυτικά. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι πριν από δύο ημέρες απομακρύνθηκε εκτός του χώρου του Γυμνασίου».

Ο προβληματισμός τον γονέων, σύμφωνα με τον κ. Τσεκούρα, είναι το πότε θα καλυφθεί το κενό του καθηγητή. Από την άλλη πλευρά, πηγές του σχολείου επισημαίνουν στο ThessToday.gr ότι το ζήτημα του εκπαιδευτικού έχει ήδη μεταφερθεί εγγράφως στους αρμόδιους προϊσταμένους και μάλιστα, βρίσκεται σε προχωρημένη διαδικασία, ενώ υπογραμμίζουν ότι πιθανότατα θα καλυφθεί το κενό του. Επίσης, δηλώνουν ότι νοιάζονται για τα παιδιά -όπως νοιάζονται και οι γονείς- και για τον λόγο αυτόν, κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή για την επίλυση του ζητήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει το ThessToday.gr, ο εν λόγω εκπαιδευτικός μετατέθηκε πρόσφατα στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο, απερχόμενος από άλλες εκπαιδευτικές δομές, όπου και εκεί προκαλούσε αντίστοιχα προβλήματα.




Γυναικοκτόνος ένας εκ των ηγετών της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

 


Το προφίλ του Γ.Κ. στο Facebook είναι γεμάτο από αντιμεμβολιαστικά μηνύματα ενώ όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της ιστοσελίδας των «Θεματοφυλάκων» με ονομασία «ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ Α120Σ».

Ακροδεξιοί, «ψεκασμένοι», φανατικοί και... γυναικοκτόνοι φαίνεται να απαρτίζουν τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα.

Ανάμεσα όμως στην ακραία ομάδα αντιεμβολιαστών και μάλιστα σε ηγετική θέση φαίνεται να βρίσκεται και ένας γυναικοκτόνος, η υπόθεση του οποίου είχε ταράξει την κοινωνία της Λέσβου πριν περίπου εννέα χρόνια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Στο Νησί», o Γ.Κ. είχε σκοτώσει τη γυναίκα του στο σπίτι που διέμεναν στη Λακέρδα στο Πυργί.

Η 41χρονη υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δολοφονήθηκε από τον 43χρονο τότε σύζυγο της. Όπως είχε γίνει γνωστό τη σκότωσε με 10 μαχαιριές σε θώρακα, κοιλιά και καρωτίδα, με ένα κουζινομάχαιρο.

Ο 43χρονος σύζυγος – εργολήπτης δημόσιων έργων άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και χτύπησε την σύζυγό του 10 φορές στο θώρακα, την κοιλιά και το λαιμό, με αποτέλεσμα να πέσει στη συνέχεια αιμόφυρτη στο δάπεδο.

Η τελευταία φορά που τους είδε διερχόμενος κάτοικος από το Πυργί ήταν μία ημέρα πριν το έγκλημα. «Τη χτυπούσε στο δρόμο και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που ήταν μπροστά τα δυο τους παιδιά», είχε πει στα «Νέα της Λέσβου» την επόμενη μέρα του εγκλήματος αυτόπτης μάρτυρας.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια, στο Εφετείο αποδείχθηκε ότι ήταν «εν βρασμώ ψυχής», και εδώ και δυο χρόνια αυτός ο επικίνδυνος κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το προφίλ του Γ.Κ.






Σάλος με τις κατηγορίες κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου

 


Σάλος έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την είδηση ότι ο συμπαρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα Στάθης Παναγιωτόπουλος, κατηγορείται ότι δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του.

Η καταγγελία έρχεται στη δημοσιότητα μέσα από ανάρτηση αρχικά στο Instagram και αναδημοσίευση στο Twitter. 








Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δημοσίευσε στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες με τις προσωπικές τις στιγμές σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.

Η γυναίκα, που κατήγγειλε το περιστατικό, κατέθεσε μήνυση κατά του παρουσιαστή, ωστόσο στη συνέχεια εκείνος την προσέγγισε ξανά και την έπεισε να αποσύρει τη μήνυση και να τα βρουν εξωδικαστικά. Ωστόσο, -πάντα σύμφωνα με την ανάρτηση- λίγο καιρό αργότερα ο παρουσιαστής είπε στην γυναίκα πως «δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί της, ούτε να τα βρουν εξωδικαστικά».

«Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, δηλώνοντας ότι έκανε επέμβαση και δεν μπορούσε να μετακινηθεί, πράγμα που δεν ήταν αλήθεια, καθώς τρεις μέρες πριν την δίκη ταξίδεψε», αναφέρεται στην ανάρτηση, η οποία καταλήγει πως έχει οριστεί νέα δικάσιμος για Φεβρουάριο του 2022.


Ο ΑΝΤ1 και οι Ράδιο Αρβύλα, αποφάσισαν τη διακοπεί της συνεργασίας του με τον παρουσιαστή, ενώ την επίσημη ανακοίνωση για την αποχώρησή του έκαναν μέσω της εκπομπής οι συμπαρουσιαστές του, οι οποίοι δήλωσαν συγκλονισμένοι.


Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1:

Ο ΑΝΤ1 διαχρονικά καταδίκαζε και πάντοτε θα καταδικάζει απερίφραστα, κακοποιητικές συμπεριφορές, πράξεις και πρακτικές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και την ιδιωτικότητα.

Ο σταθμός επικροτεί τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Αντώνης Κανάκης, λαμβάνοντας την απόφαση να απομακρύνει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από το δυναμικό των εκπομπών του «Ράδιο Αρβύλα» και «VINΥΛΙΟ», η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διαχρονικές αρχές και αξίες του σταθμού.



Τουρκία: Χωρίς τέλος η κατρακύλα της λίρας

 


Δεν έχει τέλος στην Τουρκία η κατρακύλα της λίρας, με τον τούρκο πρόεδρο να επιμένει στην αδιέξοδη πολιτική του.

Το εθνικό νόμισμα της χώρας δέχθηκε και σήμερα Δευτέρα ασφυκτική πίεση με τον Ερντογάν να αποδίδει την τραγική αυτή κατάσταση σε προπαγάνδα. 

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες ξένων να αγοράζουν στη χώρα προϊόντα με ευρώ και δολάρια έναντι εξευτελιστικών τιμών.

Στις ουρές για το «ψωμί του λαού» η αξιοπρέπεια του τουρκικού λαού δοκιμάζεται καθημερινά. Το ίδιο και η υπομονή τους. 

Την ίδια στιγμή, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ξένοι με ευρώ και δολάρια στην τσέπη αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές ακόμη και χαρτί υγείας, με μαρτυρίες ότι επαγγελματίες, όπως οδηγοί ταξί αρνούνται να πληρωθούν σε λίρες, αλλά μόνο σε ευρώ επειδή το νόμισμά τους καταποντίζεται. 

Η κατρακύλα της λίρας δεν έχει τελειωμό. Σήμερα με βουτιά ακόμα και πάνω από 7% η ισοτιμία της άγγιξε το 14,6 με το δολάριο για να πέσει στη συνέχεια στο 14,1 ενώ με το ευρώ προσέγγισε ακόμα και το 16,4. 

Οι αγορές, μετά και τις αλλεπάλληλες υποβαθμίσεις από Fitch και S&P, έχουν χάσει κάθε ψήγμα εμπιστοσύνης στην τουρκική οικονομία. 

Ερωτηθείς για το σημείο καμπής για την τουρκική οικονομία, αναλυτής σχολίασε ότι «θα ήταν αν ο Ερντογάν έχανε τις εκλογές κι αποσυρόταν ειρηνικά και αν μια νέα διακυβέρνηση αναλάμβανε κι επέτρεπε στην Κεντρική Τράπεζα να δρα ανεξάρτητα. Αυτό θα ήταν το σημείο καμπής». 

Αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, το κίνημα των αγανακτισμένων ενισχύεται. Στην Κωνσταντινούπολή χιλιάδες εργάτες διαδήλωσαν κατά της φτωχοποίησης.

«Ο μισθός μου έχει μειωθεί στο μισό σε σύγκριση με τις αρχές του έτους. Αρκεί να μπεις σε μια αγορά για να δεις τον πραγματικό πληθωρισμό. Ο εργάτης δεν έχει καμία αγοραστική δύναμη πια» δηλώνει εργάτης στη βιομηχανία μετάλλου. 

Δειλά δειλά στις διαμαρτυρίες αρχίζουν να συμμετέχουν και καλλιτέχνες όπως το μουσικό συγκρότημα «Φλερτ» με το τραγούδι του «Πολική αρκούδα» με το οποίο στηλιτεύουν την πολιτική της κυβέρνησης :

«Μισό ψωμί έχει μείνει στο σπίτι, και είναι και μπαγιάτικο… Δεν είναι στην παλάμη του χεριού σας! Έλα τώρα, ποιος φταίει;»

Ο Τούρκος, δεν δείχνει να πτοείται. Εκθέτει περισσότερα από… 800 ψαλίδια που χρησιμοποίησε για να κόβει κορδέλες έργων τα τελευταία χρόνια! 

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία περιγράφονταν ως σύμβολο ελευθερίας όταν πρωτοεμφανίστηκαν, έχουν μετατραπεί σε μία από τις κύριες πηγές απειλής 

για τη σημερινή δημοκρατία. Οι χώρες που έχουν ανεπτυγμένες δημοκρατίες, όπως εμείς, είναι σε ετοιμότητα απέναντι στον ανερχόμενο ψηφιακό φασισμό και στο κύμα ψευδών ειδήσεων» ισχυρίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

  Επιχείρηση ωραιοποίησης της πραγματικότητας καταγγέλλει η αντιπολίτευση. 

Η βουλευτής Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Γκαμζέ Ταστσιέρ, εμφανίστηκε με… μεγάλα γυαλιά: «κύριοι υπουργοί! Έχετε ξεχάσει τα γυαλιά ανάγνωσης σας. Αλλιώς δεν θα μπορούσατε να μας παρουσιάσετε μια τέτοια ροζ εικόνα. Το μόνο προϊόν το οποίο αντιστέκεται  στον πληθωρισμό είναι το βιβλίο  του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κόστιζε 40 λίρες. Τώρα κοστίζει 25 λίρες».

Όλα δείχνουν ότι η τουρκική λίρα και η φτωχοποίηση θα συνεχιστούν καθώς σύμφωνα με το Reuters η κεντρική τράπεζα συμμορφούμενη πλήρως με τα Erdoganomics έχει στα σκαριά μια ακόμη μείωση επιτοκίων…

Όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης ο τούρκος πρόεδρος, ο νέος διοικητής της κεντρικής τράπεζας και ο νέος υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν για να συναντήσουν την κρίση, αλλά ενώ συζητούσαν επί 3,5 ώρες δεν έγιναν ανακοινώσεις. Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νουμάν Κουτρουμούς χαρακτήρισε προκλητικά «ανήθικους» όσους αγοράζουν συνάλλαγμα στη θέση του μισθού του. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν πριν δυόμισι χρόνια  είχε καλέσει τους πολίτες να πουλήσουν το συνάλλαγμα για να πάρουν λίρες, και όσοι τον άκουσαν καταστράφηκαν. Ο κόσμος κλαίει και έρχονται και χειρότερες μέρες, καθώς έχουν βασικό μισθό 180 ευρώ που διολισθαίνει στα 170 ευρώ. 

«Σε όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση δεν τους χαρίζω τίποτα… Ρεζίλι γίναμε!» λέει κλαίγοντας ένας άνδρας.

«Τι να πω πρέπει να ντρέπονται όσοι έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση» σχολιάζει ένας άλλος. Ο κόσμος περιμένει στην ουρά για ένα ψωμί. Και μετά μας μιλάνε και μας κουνάνε το δάχτυλο...» σχολιάζει στην ουρά ένας άλλος. 


skai.gr



Η κακοκαιρία κατέστρεψε μέρος του πλοίου του Ναυαγίου της Ζακύνθου

 



Το Ναυάγιο της Ζακύνθου, μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας και η πιο φημισμένη του νησιού του Ιονίου, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε λόγω των κατολισθήσεων και την περσινή φωτιά τώρα «χτυπήθηκε» και από την κακοκαιρία.

Το «κουφάρι» του πλοίου που βρίσκεται στο κέντρο της και αποτέλεσε και την αφορμή για την ονομασία της, από το ναυάγιο της 1ης Οκτωβρίου του 1980, ο «Παναγιώτης» έχασε ένα μεγάλο του κομμάτι.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής στο zantetimes.gr το ύψος του κύματος από την τελευταία κακοκαιρία ήταν η αιτία να αποκολληθεί ένα μεγάλο κομμάτι από το μπροστινό μέρος του πλοίου που ξεπερνούσε τα τέσσερα μέτρα.

Μάλιστα ο Διονύσιος Τσουκαλάς-Μπλακάκι απηύθυνε και έκκληση στον Δήμο Ζακύνθου και στην Ιερά Μητρόπολη Ζάκυνθου, για το πλάτωμα του «Ναυαγίου» αλλά και την παραλία του «Ναυαγίου», να ενεργήσουν τώρα για την αξιοποίηση και ανάδειξη του «Ναυαγίου», σε συνεργασία και με την θαλάσσια τουριστική δραστηριότητα των πλοιοκτητών Ζακύνθου.





protothema




Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας



Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας αποτελεί το χάρτη των διεθνών οικονομικών σχέσεων της χώρας μας και αποτυπώνει το όραμα της κυβέρνησης που ενέταξε την μεταρρύθμιση της οικονομικής διπλωματίας στο ΥΠΕΞ κατά τους τελευταίους 22 μήνες. Τα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει σε αυτή την περίοδο, εν μέσω πανδημίας και αποσυντονισμού του διεθνούς οικονομικού κλίματος, μεταφράζονται σε αύξηση των εξαγωγών, αύξηση των ξένων επενδύσεων και σε θεαματική βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. Πιο συγκεκριμένα:


Η συνολική αξία των εξαγωγών έφτασε, το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2021, τα 32,4 δις ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 29%.

Μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2021, οι καθαρές εισροές Άμεσων Ξένων Επενδύσεων ανήλθαν σε 2,31 δις ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 34% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Ταυτόχρονα, το Enterprise Greece οργάνωσε 39 δράσεις προώθησης επενδύσεων (φυσικές και ψηφιακές) ενώ προώθησε προς τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων 24 μεγάλες επενδύσεις ύψους 4,8 δις ευρώ, οι οποίες δημιουργούν 3.335 θέσεις εργασίας.

Όσο για την εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού, είναι πλέον γεγονός ότι έχει επιτευχθεί ένα μεγάλο κομμάτι του “Repositioning Greece” και έχει εγκαταλειφθεί το εχθρικό επενδυτικό κλίμα των προηγούμενων ετών. Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται παντού ως αξιόπιστος συνομιλητής και ασφαλής επενδυτικός προορισμός.

Αυτό έχει αποτυπωθεί και σε πρόσφατες έρευνες, όπου η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στους 10 ελκυστικότερους ευρωπαϊκούς επενδυτικούς προορισμούς. Σε ποσοστό δε 75%, οι επιχειρήσεις εκτιμούν ότι η ελκυστικότητα της Ελλάδας θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο μέσα στην επόμενη τριετία.

Και άλλωστε η ελληνική οικονομία έχει ήδη λάβει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης διεθνώς, μέσα από τις σημαντικές επενδύσεις των Microsoft, Pfizer, Volkswagen, CISCO στη χώρα.



Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονομώ 2021»


 

Ανοίγει  από σήμερα Δευτέρα  13 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» και θα παραμείνει ανοιχτή για 50 ημέρες.

Το νέο πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον 50.000 κατοικιών, 38% περισσότερων συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο. Θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), για την ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων έως το τέλος της δεκαετίας.

Με το νέο πρόγραμμα καταργείται η χρονική ιεράρχηση των αιτήσεων και δημιουργείται λίστα επιλαχόντων, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός 100 εκατ. ευρώ για ευάλωτα νοικοκυριά. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ.

Ως σημαντικότερο κριτήριο για την έγκριση μιας αίτησης ορίζεται η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με 632 εκατ. ευρώ και μαζί με τη μόχλευση θα κινητοποιηθούν συνολικά κεφάλαια πάνω από 1 δισ. ευρώ.



Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025

 



Παρουσιάστηκε την Παρασκευή, σε εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης:

Αποτελεί έναν «οδικό χάρτη» των προσπαθειών της πολιτείας για την επίτευξη ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των φύλων.

Είναι πλήρως εναρμονισμένο με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων 2020-2025, με τη Στρατηγική του Συμβουλίου της Ευρώπης 2018-2023 και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Οργανώνεται γύρω από τέσσερις άξονες προτεραιότητας, ο καθένας εκ των οποίων επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη θεματική διάσταση των πολιτικών ισότητας των φύλων: Πρόληψη και καταπολέμηση έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων. Ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας. Και ενσωμάτωση διάστασης φύλου σε τομεακές πολιτικές.

Περιλαμβάνει 67 δράσεις, ενσωματώνοντας στοχευμένες προτάσεις με συγκεκριμένα έργα από 17 Υπουργεία. Προβλέπεται επίσης δομημένη διαδικασία παρακολούθησης της υλοποίησής του σε κεντρικό, τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. 

Στο πλαίσιο αυτό έχουν υιοθετηθεί και ήδη εφαρμόζονται κρίσιμες πολιτικές όπως:

Η καθολική προσχολική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά άνω των 4 ετών.

Το πρόγραμμα «Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού», που φέτος καλύπτει με voucher 163.500 παιδιά.

Η ψήφιση ειδικών πολιτικών για την αντιμετώπιση των φαινομένων παρενόχλησης γυναικών στους χώρους εργασίας.

Η επέκταση των γονικών αδειών 4 μηνών και στους δύο γονείς.

Η άδεια πατρότητας 14 ημερών.

Η επιδότηση από τον ΟΑΕΔ των 2 από τους 4 μήνες της γονικής άδειας.

Το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» για τη φύλαξη παιδιού 2 μηνών έως 2,5 ετών. 

Το σχέδιο χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για τη δημιουργία χώρων φύλαξης παιδιών σε 120 επιχειρήσεις.

Οι ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάμεσα στα άλλα υπογράμμισε:

Το σχέδιο έχει σκοπό να αντιμετωπίσει μια σειρά από παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, ξεκινώντας με τη βία κατά των γυναικών. Η φετινή χρονιά ταυτίστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν με το κίνημα Metoo, μία μεγάλη επανάσταση ευαισθητοποίησης για τα ζητήματα που αφορούν στη βία κατά των γυναικών.

Μέχρι να φτάσουμε στο σημείο η επόμενη γενιά να αντιληφθεί διαφορετικά την ενδοοικογενειακή ισορροπία κατανομής του χρόνου, χρειαζόμαστε περισσότερα εργαλεία στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, ώστε να μπορεί με μεγαλύτερη άνεση να εργάζεται, να είναι εξαιρετικά επιτυχημένη στη δουλειά της και ταυτόχρονα  να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της ως μητέρα.

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις πολιτικές πρωτοβουλίες να κινούμαστε συνθετικά. Να ενσωματώνουμε γόνιμες προτάσεις. Είναι πολιτικές που δεν έχουν ούτε κομματικό, ούτε πολιτικό χρώμα. Είναι πολιτικές για την Ελλάδα του μέλλοντος. Είναι πραγματικά προοδευτικές πολιτικές.



Τι συνιστά πραγματική προοδευτική διακυβέρνηση


 

Από την συνέντευξή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»:


Η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Και είναι ένα κόμμα το οποίο έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί τον χαρακτήρα του προοδευτικού κόμματος, διότι πιστεύω ότι αυτό το οποίο έχουμε πετύχει είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον δημόσιο διάλογο γύρω από το τι πραγματικά συνιστά πρόοδο και τι τελικά ταυτίζεται με την οπισθοδρόμηση.

Για εμένα η πρόοδος είναι πάνω από όλα η αλλαγή, είναι η δυνατότητα προσαρμογής σε ένα κόσμο ο οποίος αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Αυτό σημαίνει ότι:

Πρέπει να αγκαλιάσουμε με ενθουσιασμό και με αισιοδοξία τις δίδυμες προκλήσεις της ψηφιακής επανάστασης και της κλιματικής αλλαγής, πράγμα το οποίο έχουμε κάνει.

Να διαμορφώσουμε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης το οποίο θα έχει στο επίκεντρό του τη δημιουργία θέσεων εργασίας και κατά συνέπεια τη μείωση των ανισοτήτων, γιατί οι μεγαλύτερες ανισότητες είναι μεταξύ αυτών που έχουν δουλειά και μεταξύ αυτών που δεν έχουν δουλειά.

Και ταυτόχρονα:

Να κάνουμε την ελληνική κοινωνία πιο συμπεριληπτική, πιο ανοιχτή και πιο ανεκτική στη διαφορετικότητα.

Να προστατεύσουμε και να εγγυηθούμε τα εθνικά μας συμφέροντα αναπτύσσοντας μία εξωτερική και αμυντική πολιτική η οποία ενισχύει την θέση της Ελλάδος ως ενός αξιόπιστου περιφερειακού παίκτη με τον οποίο θέλουν τελικά να συνομιλούν όλοι.

Αυτό για εμένα συνιστά πραγματική προοδευτική διακυβέρνηση. Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός ότι, παρά τις πολλές αναπάντεχες περιπέτειες τις οποίες έπρεπε να διαχειριστούμε, έχουμε παραμείνει απολύτως συνεπείς στην υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος όχι μόνο στην οικονομία, σε πολλά διαφορετικά πεδία πολιτικής. Στην Παιδεία έχουμε υλοποιήσει σχεδόν το σύνολο των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Και αυτό θα μου επιτρέψει στο τέλος της 4ετίας να παρουσιάσω τον απολογισμό μας στους Έλληνες πολίτες, να ζητήσω με αυτοπεποίθηση μία δεύτερη θητεία διεκδικώντας, πρώτα και πάνω από όλα, την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη: Το είπαμε, το κάναμε. Το λέμε, το κάνουμε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό σε μία κοινωνία και σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο τραυματίστηκε βαθιά από ψεύτικες υποσχέσεις οι οποίες δεν τηρήθηκαν από αυτούς τους οποίους κάποια στιγμή εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός.




Πέθανε από κορωνοϊό ο Γιώργος Τράγκας

 


Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 72 ετών ο Γιώργος Τράγκας το πρωί της Τρίτης, έχοντας δώσει μάχη με τον κορωνοϊό, όντας ανεμβολίαστος, στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, είχε μπει χθες σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού καθώς επιδεινώθηκε και η νεφρική του λειτουργία. Ο κ. Τράγκας είχε μια καρδιακή επιπλοκή η οποία οδήγησε και στη διασωλήνωση, προκάλεσε πνευμονικό οίδημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί τοποθέτηση στεντ. Τελικά δεν άντεξε με αποτέλεσμα να καταλήξει τα ξημερώματα. 

Η ανακοίνωση του Σωτηρία

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου».



Προφυλακίστηκαν τρεις από τους 11«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»


 

Στη φυλακή θα οδηγηθούν τρεις από τους έντεκα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που κατηγορούνται για την πρωτοφανή επίθεση στον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγινίου την περασμένη Παρασκευή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες προφυλακιστέοι κρίθηκαν με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ένας κάτοικος Ημαθίας 66 ετών και δύο ακόμη άνδρες 41 ετών.

Σύμφωνα με το thestival.gr σε όλους τους υπόλοιπους επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα, να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να μην πλησιάσουν οποιαδήποτε σχολική μονάδα της χώρας, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων. Σε έναν άντρα και μία γυναίκα επιβλήθηκε επιπλέον η καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ.

Η διαδικασία ήταν μαραθώνια. Οι έντεκα κατηγορούμενοι έφταναν τμηματικά στο δικαστικό μέγαρο Κατερίνης, ενώ οι απολογίες ολοκληρώθηκαν μετά από περίπου 10 ώρες.

Νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα δικαστήρια γονείς και εκπαιδευτικοί προκειμένου να υψώσουν ένα τείχος προστασίας σε μαθητές και δασκάλους του γυμνασίου Αιγινίου. Απέναντι τους βρέθηκαν υποστηρικτές των συλληφθέντων, ενώ υπήρξαν εντάσεις και αψιμαχίες, οι οποίες εκτονώθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Υπενθυμίζεται πως στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας μπαίνει πλέον η δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» καθώς και άλλων «ομάδων» σε περιφέρειες εκτός του νομού Αττικής.

Με την παραγγελία της η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, να διερευνηθούν αδικήματα όπως είναι διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Θα αναζητηθεί, δηλαδή, στο πλαίσιο της έρευνας, αν τα μέλη των ομάδων αυτών, τα οποία όχι μόνο να αρνούνται τη πανδημία αλλά και έχουν φτάσει στο σημείο να προσβάλλουν θεσμούς και δικαιώματα, παραβιάζουν με τις πράξεις τους συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.