Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Έως 3 χρόνια φυλάκιση οι γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία

 


Ως πλημμέλημα με ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια θα τιμωρείται από τώρα και στο εξής η άρνηση των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας με νομοθετική ρύθμιση που θα εισαχθεί πιθανότατα εντός έως την ερχόμενη Παρασκευή, επαναφέρουν την ποινική κύρωση για τους γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους (εν προκειμένω με πρόσχημα την πανδημία) στο σχολείο, η οποία καταργήθηκε στον νέο Ποινικό Κώδικα του 2019 ως πταίσμα.

- Στο νόμο 1566/1985 (ΦΕΚ 167/Α/30-9-19850 για τη δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις, στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄, στην παράγραφο 3 αναφέρεται:

- Η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο, εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του. Όποιος έχει την επιμέλεια του προσώπου του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς τη φοίτηση τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

- στο άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα , όπως ίσχυε από το 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 αναφερόταν πως "...όποιος με πρόθεση παραβαίνει επιτακτική ή απαγορευτική διάταξη διοικητικών νόμων τιμωρείται με πρόστιμο τουλάχιστον πενήντα εννέα (59) ευρώ, αν η ειδική διάταξη αναφέρεται στο άρθρο αυτό ως προς την ποινική κύρωση της παράβασης”.

Υπήρχε δηλαδή, υπό τη μορφή πταίσματος, ποινική κύρωση προστίμου για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Το 2019 όμως τα πταίσματα καταργήθηκαν συνεπώς , τέτοια διάταξη δεν υφίσταται. Έτσι υπήρχε η αναντιστοιχία σε μια νομική απαγόρευση να μην υπάρχει ποινικό αντίκρυσμα.

Το φαινόμενο όμως της άρνησης γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, παρότι δεν έχει μεγάλες διαστάσεις (είναι μεμονωμένα περιστατικά) οδήγησε τα υπουργεία στην απόφαση της θέσπισης της διάταξης. Η μορφή του αδικήματος λοιπόν θα είναι ελαφρύ πλημμέλημα και είναι η αυστηρότερη αντιμετώπιση του θέματος που υπήρξε



Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Γεγονός η πρώτη δίωξη για εγκληματική οργάνωση


 

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Η πρώτη ποινική δίωξη για σειρά βαρύτατων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και εγκληματική οργάνωση, που συνδέεται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας ασκήθηκε για στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας που παρήγγειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Με βάση την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα, η Εισαγγελία μετά το τέλος της έρευνας άσκησε τη δίωξη για εγκληματική οργάνωση και σειρά άλλων αδικημάτων, κατά συνολικά 48 ατόμων που εμπλέκονται με τον ένα η τον άλλο τρόπο στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά, μια δίωξη πολύ σοβαρή, καθώς σχετίζεται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας και τη ζωή των πολιτών.

Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει εκτός από το βαρύ αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, που αφορά στον σκληρό πυρήνα εκείνων που οργάνωσαν και υλοποίησαν τη «φάμπρικα» με τα πλαστά, περί τα πέντε άτομα, σειρά άλλων επίσης σοβαρών αδικημάτων, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δωροληψίες, δωροδοκίες, ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφίες και λοιπά, που βαρύνουν συνολικά τους 48 διωχθέντες.

Η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην περιοχή αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.

Ωστόσο, η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση, με βάση και τη σχετική παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με επίκεντρο τον Παλαμά Καρδίτσας, είχε παρέμβει με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ποινική δίωξη στον δικηγόρο των αρνητών Νίκο Αντωνιάδη

 


Αντιμέτωπος με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω του διαδικτύου κατ΄εξακολούθηση βρίσκεται ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος πλέον θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Ο Εισαγγελέας, αφού πρώτα μελέτησε τη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος το δικηγόρου μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος με βάση τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο δικηγόρος μέσω ηλεκτρονικών αναρτήσεών του, που περιλαμβάνουν και βίντεο με τοποθετήσεις του, φέρεται να δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού, των εμβολίων και των διασωληνώσεων υποστηρίζοντας ότι γίνονται χωρίς λόγο.

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις μπήκαν στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών και ξεκίνησε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα πριν από μία εβδομάδα. Μάλιστα, ο Νίκος Αντωνιάδης είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο λόγω της ειδικής δωσιδικίας των δικηγόρων αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών για τα περαιτέρω.

Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών υπάρχει ανοιχτή έρευνα για τις συνθήκες θανάτου μίας 54χρονης ασθενούς στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η οποία είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχεται μεταξύ άλλων το εάν ο συγκεκριμένος δικηγόρος προέτρεπε την 54χρονη να μην δεχθεί τη διασωλήνωση.



Εγκεφαλικό ο Τσίπρας - Μητσοτάκης ανακοίνωσε μπόνους σε υγειονομικούς & έκτακτο βοήθημα σε χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία

 


O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για «ασφαλή» Χριστούγεννα με την αγορά ανοιχτή αλλά και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο μέτωπο της ακρίβειας, στην προ ημερησίας συζήτηση μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, που έπαθε εγκεφαλικό και έχασε τα λόγια του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τρεις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ενίσχυσης των πιο αδύναμων πολιτών.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

-Έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ (900 ευρώ)

-Πρόσθετη ενίσχυση σε 800.000 συνταξιούχους (250 ευρώ-προσαυξημένο με 50 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας)

-Πρόσθετο βοήθημα σε 173.000 άτομα με αναπηρία (250 ευρώ)

Όλα, όπως είπε θα καταβληθούν μέσα στον Δεκέμβριο. 

Από εκεί και πέρα ο Πρωθυπουργός τόνισε:

«Είμαι εδώ για να απαντήσω σε όσα εύλογα απασχολούν τους πολίτες την περίοδο αυτή. Θα περιγράψω την αντικειμενική πραγματικότητα επικαλούμενος επίσημα στοιχεία ΕΣΤΑΤ και Eurostat. Η πορεία της εθνικής οικονομίας και η καθημερινότητα των νοικοκυριών δεν προσφέρονται για φθηνούς λαϊκισμούς, αλλά για καθαρές αλήθειες.

Υπάρχει παγκόσμια κρίση τιμών. Η έξοδος από τα lockdown έφερε παγκόσμια αύξηση ζήτησης και κατανάλωσης χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα. Η αυξημένη ζήτηση ανέβασε τις τιμές και αυτές αλυσιδωτά τον πληθωρισμό. Και γι’ αυτούς τους λόγους ανέβηκαν οι τιμές ενέργειας εκτινάσσοντας την αξία παραγωγής και μεταφοράς των αγαθών.

Υπάρχει συζήτηση στην παγκόσμια κοινότητα οικονομολόγων και τραπεζιτών σχετικά με την αιτία του φαινομένου. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι θα είναι πρόσκαιρο το φαινόμενο που συνδέεται με πρωτοφανή διαταραχή στην ζήτηση και από ταχύτατη ανάκαμψη που βρήκε τις εταιρείες απροετοίμαστες. Υπάρχει και η άποψη που λέει ότι ο παγκόσμιος πληθωρισμός είναι αποτέλεσμα χαλαρής νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες και θα έχει πιο δομικά χαρακτηριστικά.

Η ΕΚΤ τάσσεται υπερ της πρώτης άποψης εξ ου και είναι διστακτική στην αύξηση επιτποκίων και ανάσχεση της αναπτυξιακής προοπτικής. Δεν είναι η πρώτη φορά που είχαμε τέτοιες πληθωριστικές τάσεις. Αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στην χρηματοπιστωτική κρίση 2007-8 αλλά και στην κρίση χρέους. Και τότε τα βασικά αγαθά ανατιμήθηκαν, υπήρξαν δυσοίωνες προβλέψεις αλλά τελικά αποδείχθηκε το φαινόμενο παροδικό. Θα δουμε αποκλιμάκωση λοιπόν στο πρώτο τρίμηνο 2022.

Ποια η κατάσταση στην πατρίδα μας; Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι στο 4,1% την Ελλάδα στο 2,8% χώρες όπως η Ισπανία στο 5,4% και η Ρουμανία στο 6,5%

Έχει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτή τη συζήτηση να συμφωνήσουμε ποια είναι η βάση των στοιχείων που επικαλούμαστε. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία πληθωρισμού για τον Οκτώβριο. Η Ελλάδα πηγαίνει συγκριτικά καλύτερα γι’ αυτό και το καλάθι στην πατρίδα μας παραμένει συγκριτικά καλύτερο σε σχέση με άλλες χώρες.

Αν δει κανείς το καλάθι στα τρόφιμα η αύξηση μηνιαίως είναι 0,1% στην Ιταλία, Γαλλία 0,7% στην Ισπανία 1,3% που σημαίνει ότι και στην οικονομία – εκτός από τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία  δεν μας τα λένε πολύ καλά οι νεόκοποι φίλοι σας σοσιαλιστές με τους Ποδέμος ως προς την αντιμετώπιση της οικονομίας.

Με ρωτάτε αν είναι φίλος μου ο Σάντσεθ; Εσείς επιδιώκατε να συναντηθείτε με τον κ. Σάντσεθ.

Ερχόμαστε στην γενεσιουργό αιτία αυξήσεων που είναι οι αυξήσεις τιμής ρεύματος Η αύξηση τιμής ενέργειας είναι αποτέλεσμα μιας βασικής στρέβλωσης που δημιουργήθηκε στην αγορά φυσικού αερίου, έχει οικονομικές και γεωπολιτικές αιτίες και επηρέασε όλες της ευρωπαϊκές χώρες. Η τιμή καθορίζεται από ενιαίο ευρωπαϊκό μηχανισμό και καθορίστηκε από υψηλή τιμή φυσικού αερίου.

Αυτά είναι τα δεδομένα πάνω στα οποία θα πρέπει να στηρίξουμε την σημερινή μας συζήτηση. Τα αναφέρω όχι εφησυχάζοντας. Η παραμικρή αύξηση τιμών επιβαρύνει τους πολίτες και την ανάπτυξη της χώρας».

O πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην πανδημία σε σχέση με την οικονομία, και τόνισε ότι «με πάνω από 40 δισ ευρώ η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ κρατώντας όρθια την παραγωγή και την οικονομία. Κέρδισε τις προκλήσεις χωρίς να χάσει τον προσανατολισμό της και γι’ αυτό σήμερα σύμφωνα με την Κομισιόν εμφανίζει την 3η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη».

Αναφέρθηκε και στην ανεργία λέγοντας ότι η Ελλάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια στην ανάσχεση της ανεργίας. Διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν ότι η ανεργία θα εκτινασσόταν. «Μιλήστε λίγο στα παιδιά του brain drain που έφυγαν στα δικά σας χρόνια και γιατί επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα τους», τόνισε απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.



Ο Γρηγόρης Πετράκος ξεφτιλίζεται σε νέο βίντεο: «Αυτό λέγεται ανήθικος εκβιασμός και κακοποίηση»

 


Απληροφόρητος, χωρίς να έχει συγκεκριμένα στοιχεία, κάνοντας και πάλι τον ειδικό, είπε να ξεφτιλιστεί για να γελάει και πάλι ο κόσμος μαζί του.

Σε νέο βίντεο στα social media ο επικίνδυνος Γρηγόρης Πετράκος αναφέρεται με fake news για ακόμα μια φορά στην πανδημία και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. 

Ο Πετράκο κάνει λόγο για ανήθικο εκβιασμό και κακοποίηση, σημειώνοντας ότι πολύς κόσμος νιώθει οργή, αγνοώντας ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων εξοργίζεται για την διασπορά fake news που κάνει, και παράλληλα γελάει μαζί του.

«Υποχρεωτικό είναι να επιστρέψουν οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή, ενώ τα νοσοκομεία ψυχορραγούν» αναφέρει στο νέο του βίντεο ο Γρηγόρης Πετράκος. λέγοντας ψέματα πώς «Έδιωξε 10 χιλιάδες από αυτούς (σ.σ. υγειονομικούς). Τώρα λοιπόν δεν κινδυνεύουν από τον ιό οι ασθενείς, αλλά είναι ασφαλείς να πεθάνουν αβοήθητοι από τις πραγματικά θανατηφόρες ασθένειες για τις οποίες βρέθηκαν στο νοσοκομείο» συμπληρώνει χωρίς ίχνος ντροπής, ενώ οι αναστολές εργασίας ήταν 5.305, και τώρα μετά τα μέτρα έχουν μείνει οι μισοί ανεμβολίαστοι και λιγότεροι.

Το παραλήρημα του επικίνδυνου επαναλαμβάνουμε Γρηγόρη Πετράκου συνεχίζεται, βάζοντας στο στόχαστρο και τους επιστήμονες. «Υποχρεωτικό είναι να απαλλαγούν τα παιδάκια από τις μάσκες που έχουν κρύψει τα χαμόγελα τους δυο χρόνια. Όσο για την ψυχή τους που δεν ξέρουν το πρόσωπο και το χαμόγελο του συμμαθητή τους, κανείς από του μορφωμένους επιστήμονες των καναλιών δεν βλέπω να ανησυχεί. Δεν είστε άνθρωποι εσείς!«, λέει ο Πετράκος.

Προσθέτει επίσης ψέματα, χωρίς βάση αυτών που λέει, γιατί οι αθλητές γυμνάζονται κανονικά ότι «Υποχρεωτικό είναι να γυρίσουν οι αθλητές, όλοι οι αθλητές, πίσω στην προπόνησή τους. Έχεις δηλαδή έναν αθλητή 20 ετών που 10 χρόνια λιώνει στην προπόνηση και επειδή δεν θέλει να ρισκάρει την υγεία του, δεν τον αφήνεις να τρέξει σε ανοιχτό χώρο ούτε με rapid». «Μπορεί να πίνει καφέ σε ανοιχτό χώρο, αλλά δεν μπορεί να αθληθεί, ούτε να αγωνιστεί. Ξέρετε πώς λέγεται αυτό κύριοι; Λέγεται ανήθικος εκβιασμός και κακοποίηση» σημειώνει. 

Και καταλήγει: «Αυτή τη στιγμή, ο μισός κόσμος νιώθει οργή απέναντί σας και ο άλλος μισός νιωθει φόβο. Ξέρετε πώς λέγεται το πολίτευμα κατά το οποίο οι πολίτες φοβούνται το κράτος; Λέγεται τυραννία»,.

Εντάξει κάποιοι γελάμε με τον Πετράκο, αλλά χρειάζεται βοήθεια ο τύπος γιατί έχει ξεφύγει η ξεφτίλα του!!!!





Τώρα δηλώνουν συγκλονισμένοι οι Ρομά παππούδες της 8χρονης που την έστελναν για επαιτεία

 


Τα ερωτήματα πολλά και εκτός από το πώς έγινε το δυστύχημα; Για τις ευθύνες των υπευθύνων του εργοστασίου; Είναι και για το πώς κυκλοφορούσε ασυνόδευτο σε ένα επικίνδυνο δρόμο η μικρή, σε βιομηχανική ζώνη, σε μια επικίνδυνη λεωφόρο; Και ποιοι το έστελναν για επαιτεία;

Ένταση σημειώθηκε έξω από το εργοστάσιο στο Κερατσίνι όπου σημειώθηκε η τραγωδία νωρίς το πρωί της Δευτέρας (22/11). Στο σημείο βρέθηκαν Ρομά συγγενείς της 8χρονης και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων.

Το κορίτσι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ήταν εγκλωβισμένο για 70 λεπτά ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα η 8χρονη και εδώ υπάρχουν ευθύνες στο εργοστάσιο και έρευνα εάν την είδαν, δεν την είδαν στην πόρτα.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, το κοριτσάκι δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε για επαιτεία στον συγκεκριμένο χώρο και στην γύρω περιοχή, αυτό σημαίνει ότι κάποιος έχει ευθύνη που έβαζε σε κίνδυνο το παιδάκι.

«Θέλω να μάθω πως βρέθηκε η εγγόνα μου σε αυτό το σημείο» είπε συγκλονισμένη η γιαγιά της 8χρονης στον ΑΝΤ,  τονίζοντας και καλά για να αποφύγει και τις δικές της ευθύνες πως κάποιος την κυνηγούσε. Δεν έχει γίνει το ερώτημα από κανένα μέχρι στιγμής τι δουλειά είχε η μικρή σε αυτή την περιοχή.

«Κάποιος το κυνήγησε» είπε επίσης ο παππούς της για να αποφύγει δασκαλεμένος και τις δικές του ευθύνες, «ήταν στην πόρτα και κοιτούσε εάν έφυγε αυτός που την κυνηγούσε» συμπλήρωσε για να ολοκληρώσει το αφήγημα τονίζοντας πως το παιδί το σκότωσαν.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σίγουρα υπάρχουν ένοχοι και στην πόρτα του εργοστασίου, αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον της μικρής που την έστελναν καθημερινά να κινδυνέψει.



Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έσωσε τη ζωή 23χρονου μοτοσυκλετιστή


 

Εχθές Κυριακή ένα σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στον Κολωνό, και συγκεκριμένα στην Λένορμαν. 

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 12:30 τα ξημερώματα της Κυριακής ανάμεσα σε ένα σκούτερ που κινούταν στην οδό Λένορμαν και σε ένα Ι.Χ. Από τη σύγκρουση προέκυψε ο σοβαρός τραυματισμός του αναβάτη της μηχανής, ο οποίος βρέθηκε στην άσφαλτο με ακατάσχετη αιμορραγία στην κνήμη.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνού και έφτασαν αμέσως στο περιστατικό  αντικρίζοντας έναν άνθρωπο να αιμορραγεί στο οδόστρωμα. 

Οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, προχώρησαν άμεσα στην τοποθέτηση ίσχαιμης περίδεσης (τουρνικέ) στο μέλος που αιμορραγούσε με αποτέλεσμα την άμεση αντιμετώπιση της ακατάσχετης αιμορραγίας, ενώ, ταυτόχρονα διατήρησαν τη θερμοκρασία του τραυματία σταθερή, σκεπάζοντάς τον με αλουμινοκουβέρτα. 

Μόλις ήρθε το ΕΚΑΒ στο σημείο, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. συνόδεψαν τον 23χρονο τραυματία, μέχρι τα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ενώ ο τραυματίας νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και εκτός κινδύνου. 



Fake news της Ραλλίας Χρηστίδου για επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μέτσοβο με φωτογραφία από το 2019

 


Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν ως troll του διαδικτύου δημιουργώντας fake news.

Οι συριζαίοι ζούν μέσα στο ψέμα, διασπείρουν fake news, και μόλις τους ανακαλύψουν, ενώ έχουν ξεφτιλιστεί μετά δεν έχουν ίχνος ντροπής για να ζητήσουν συγνώμη.

Η συγκεκριμένη πρώην τραγουδίστρια, και νυν στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι η πρώτη φορά που ξεφτιλίζεται οπότε δεν περιμέναμε να ζητήσει συγνώμη γιατί έχει πάθει ανοσία στην ξεφτίλα.

Μια φωτογραφία του Πρωθυπουργού από το 2019 στο Μέτσοβο, διακινήθηκε στο twitter ως τραβηγμένη αυτό το Σαββατοκύριακο, με την Ραλλία Χρηστίδου να την αναπαράγει προκειμένου να ασκήσει αντιπολίτευση, χωρίς να την τσεκάρει και χωρίς να κοιτάξει ούτε την ημερομηνία.

Σε ανάρτηση της η πρώην τραγουδίστρια και νυν στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου, έκανε αντιπολίτευση κατά του Πρωθυπουργού αναφέροντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε το Σαββατοκύριακο στο Μέτσοβο παρέα με τον ο υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, πίνοντας ουίσκι και αδιαφορώντας για τους νεκρούς λόγω πανδημίας.

Δείτε την κατάντια της που κάνει διασπορά fake news :

“Είναι πλέον σαφές ότι ο Πρωθυπουργός εργάζεται πενθήμερο ως δημόσιος υπάλληλος. ‘Εχει γίνει ρουτίνα να τον βλέπουμε σε φωτογραφίες χαμογελαστό κάθε ΠΣΚ. Αυτή τη φορά στο Μέτσοβο με τον κ. Αμυρά και με ένα μπουκάλι ουίσκι είναι εμφανές ότι έχει στο μυαλό του τους 17.189 νεκρούς.”



Τελικά, η Χρηστίδου, που δεν νομίζουμε να το κατάλαβε κάποιος της το σφύριξε, αφού ξεφτιλίστηκε κατέβασε από το twitter την ανάρτηση, αλλά η ζημιά έχει ήδη γίνει, με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού να τη καλεί να ζητήσει συγγνώμη για την ανάρτηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου.

"Η κα. Χρηστίδου οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα fake news κατά του Πρωθυπουργού.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί πάγια τακτική των υπογείων της Κουμουνδούρου, υπηρετώντας την επιλογή των προσωπικών επιθέσεων κατά του Πρωθυπουργού με κάθε τρόπο και μέσον, που έχει υιοθετήσει ο κ. Τσίπρας. Την τακτική αυτή μέχρι τώρα υπηρετούσαν γνωστοί δημοσιογραφικοί κύκλοι και διάφορα troll του διαδικτύου. Αυτή τη φορά στο «παιχνίδι» μπήκαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 Η κα Ραλλία Χρηστίδου, με fake ανάρτησή της έδωσε το σύνθημα για άλλη μια επίθεση, εμφανίζοντας ως χθεσινή, επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μέτσοβο που είχε γίνει το 2019! Ύστερα από την κατακραυγή αναγκάστηκε να κατεβάσει την ανάρτηση. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Είναι ανεπίτρεπτο μέλη του Κοινοβουλίου να λειτουργούν ως troll του διαδικτύου δημιουργώντας fake news. Η κα Χρηστίδου οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Και όσο κ. Τσίπρας επιμένει να μην αποδοκιμάζει τέτοιες ενέργειες επιβεβαιώνει ότι βουλευτές και κάποιοι πρώην υπουργοί του βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία."



Άρθρο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη βρετανική εφημερίδα «The Mail on Sunday»

 


Ακολουθεί το άρθρο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη βρετανική εφημερίδα «The Mail on Sunday», σε ανεπίσημη μετάφραση από τα αγγλικά:

Πολύ λίγοι πρώην Πρωθυπουργοί της Βρετανίας σπούδασαν Κλασικές Σπουδές στο πανεπιστήμιο. Ακόμα λιγότεροι έχουν μιλήσει με τόση έμφαση για την επιρροή της Αρχαίας Ελλάδας στη διαμόρφωση της πολιτικής τους σκέψης. Κανένας, υποθέτω, δεν έχει αποκαλέσει έναν Αθηναίο πολιτικό του 5ου αιώνα π.Χ. έναν από τους ήρωές του.

Και ύστερα ήρθε ο Boris Johnson, πάντοτε ακολουθώντας τον δικό του δρόμο. Ο σημερινός Πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει κάνει και τα τρία: Σπούδασε Κλασικές Σπουδές στην Οξφόρδη. Έχει μια βαθιά κατανόηση της προσφοράς του πολιτισμού της κλασικής εποχής στον σύγχρονο κόσμο. Έχει, ακόμη, και μια προτομή του Περικλή, ο οποίος αποτελεί έναν από τους ήρωές του.


Ο Boris Johnson καταλαβαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό από τους περισσότερους τον μοναδικό δεσμό που συνδέει τη σύγχρονη εποχή με την αρχαία ιστορία.

Γι’ αυτό τον λόγο, όταν τον συνάντησα την περασμένη εβδομάδα στην Ντάουνινγκ Στριτ, μου είπε ότι κατανοούσε πόσο έντονα είναι τα συναισθήματα του ελληνικού λαού σε ό,τι αφορά μία από τις λίγες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο: τι μέλλει γενέσθαι με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Τα γλυπτά φιλοτεχνήθηκαν από τον Έλληνα γλύπτη Φειδία και έχουν τη μορφή ζωφόρου που αρχικά κοσμούσε τον σπουδαίο ναό. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωφόρου διασώζεται σήμερα και παραμένει στην Αθήνα. Το τμήμα που αφαιρέθηκε παράνομα από τον Λόρδο Έλγιν παραμένει, ωστόσο, αποκλεισμένο μέσα στο Βρετανικό Μουσείο, σχεδόν 2.500 χιλιόμετρα μακριά από το αληθινό του σπίτι και αποκομμένο τόσο από την πόλη όσο και από το παγκόσμιο μνημείο στο οποίο αναντίρρητα ανήκει.


Αρκεί να περιηγηθεί κανείς για λίγα λεπτά την πανέμορφη αίθουσα με τη γυάλινη διαφανή πρόσοψη, στον τρίτο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης στην Αθήνα, και δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει τι εννοώ.

Το μουσείο βρίσκεται μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα νότια του ίδιου του Παρθενώνα και για τα περισσότερα από τα γλυπτά είναι το σπίτι τους. Είναι το μοναδικό σημείο στον κόσμο όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τα γλυπτά σε ένα χώρο που τα συνδέει με το μνημείο, καθώς στέκεται μπροστά σε 2.500 χρόνια ιστορίας και αντικρίζει την πανοραμική θέα του ναού.

Είναι το σωστό σημείο, το καλύτερο σημείο και το μοναδικό σημείο όπου μπορεί να εκτιμήσει κανείς την πολιτιστική και ιστορική σημασία των γλυπτών εκεί που ανήκουν.


Είναι ακριβώς η χάρη αυτής της συμμετρίας που καθιστά τον διαχωρισμό των γλυπτών που βρίσκονται στο Λονδίνο από την κύρια συλλογή στην Αθήνα ένα τόσο μεγάλο κενό. Ένα κενό που είναι αδύνατο να αγνοήσει κανείς.

Η σημασία τους είναι παγκόσμια και χωρίς τα γλυπτά που λείπουν δεν μπορεί να θαυμάσει κανείς στην ολότητά τους τη ζωφόρο αλλά και τον ίδιο τον Παρθενώνα.

Αντί για τα γλυπτά, γύψινα εκμαγεία βρίσκονται στις θέσεις που ανήκουν στα αυθεντικά έργα -ή, σε κάποιες περιπτώσεις, οι προθήκες είναι άδειες. Μία θλιβερή απόδειξη ότι λείπει ένα μέρος από αυτό το ανεκτίμητο κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η φετινή χρονιά είναι η 200ή επέτειος από την έναρξη της επανάστασης για την ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενός πολέμου κατά τον οποίον η Βρετανία στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας στον αγώνα για την ελευθερία.

Τι θα μπορούσε να αποτελέσει σπουδαιότερη απόδειξη του οράματος του Πρωθυπουργού Johnson για μια νέα, γεμάτη αυτοπεποίθηση, ανοιχτή και πραγματικά «Οικουμενική Βρετανία» (Global Britain) από το να κάνει η κυβέρνησή του το γενναίο βήμα προς τα εμπρός και, από κοινού με το Βρετανικό Μουσείο, να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα;


Σε τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα είναι έτοιμη να εξετάσει, από την πλευρά της, να επιτρέψει να εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο κάποια από τα πλέον εμβληματικά δημιουργήματα παγκοσμίως, έργα τέχνης που ουδέποτε έχουν βρεθεί εκτός Ελλάδας.

Άλλωστε, μουσεία και πινακοθήκες όλο και περισσότερο επιστρέφουν, μοιράζονται, δανείζουν και συνεργάζονται.

Κοιτάξτε για παράδειγμα την εξαιρετική νέα έκθεση στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, «Ancient Greeks: Science and Wisdom», την οποία εγκαινίασα την περασμένη εβδομάδα. Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης δεν έχουν συγκεντρωθεί έργα μόνο από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά από πολλές άλλες χώρες και συλλογές.


Ασφαλώς, η επανένωση των γλυπτών δεν αποτελεί θέση μόνο της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι επίσης η ομόφωνη θέση της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης (ICPRCP).

Τον Σεπτέμβριο η Επιτροπή επέκρινε την άρνηση της βρετανικής πλευράς να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, λέγοντας πως «η υπόθεση έχει διακυβερνητικό χαρακτήρα και επομένως η υποχρέωση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα εναπόκειται αποκλειστικά στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου».

Πολλοί Βρετανοί φαίνεται να συμφωνούν. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι τάσσονται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα. Το Βρετανικό Μουσείο ασφαλώς θα υποστήριζε ότι η επιστροφή των γλυπτών θα είναι μόνο η αρχή -δηλαδή μία κίνηση που θα το ανάγκαζε να επιστρέψει και άλλα αντικείμενα.

Δεν θα ήταν. Πιστεύουμε ότι τα γλυπτά είναι μία ξεχωριστή και μοναδική περίπτωση.


Πράγματι, ο Λόρδος Έλγιν ενήργησε παράνομα. Χρησιμοποιώντας δυναμίτη και σιδερένιους λοστούς κυριολεκτικά έσπασε τις μαρμάρινες ανάγλυφες παραστάσεις ώστε να τις αποσπάσει από τις βάσεις τους, προκάλεσε ζημιές στον Παρθενώνα και έστειλε τα γλυπτά εκτός Ελλάδας στις αρχές του 19ου αιώνα.

Στο τέλος της ημέρας, όμως, η διαφωνία μας δεν περιορίζεται στην ιδιοκτησία ή τη νομιμότητα. Γιατί μιλάμε κυρίως για μία σημαντική υπόθεση με πολιτική και ηθική διάσταση, η οποία έχει και μία σχετικά απλή τεχνική διάσταση.

Η επανένωση των Γλυπτών θα ήταν πολύ πιο εύκολη εάν η βρετανική κυβέρνηση αναιρούσε τους πολιτικούς περιορισμούς που «δένουν τα χέρια» του Βρετανικού Μουσείου, υπό τη μορφή του Βρετανικού Νόμου Περί Μουσείων του 1963.


Τώρα, με δεδομένο ότι ο Πρωθυπουργός Johnson μου είπε ότι δεν θα εμποδίσει την προσπάθεια της Ελλάδας να ξεκινήσει επίσημο διάλογο με το Βρετανικό Μουσείο για το μέλλον των Γλυπτών, η εκτίμησή μου είναι ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ότι δεν θα παρεμποδίσει οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία.

Και ότι, αντ’ αυτού, ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας για να επιτρέψει την επιστροφή των γλυπτών.

Ένα είναι σίγουρο. Οι δεσμοί που συνδέουν την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ιστορία αιώνων.

Αυτή η σχέση είναι σήμερα ισχυρή και ανθεκτική. Αλλά δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι είναι ολοκληρωμένη. Γι’ αυτό ελπίζω πως Λονδίνο και Αθήνα θα συνεργαστούν για να αποκαταστήσουν αυτή την αδικία που βαραίνει τις καρδιές όλων των Ελλήνων.


Ο σπουδαιότερος ποιητής σας, ο Λόρδος Βύρων, ήταν ένας από τους πολλούς Βρετανούς που αγωνίστηκαν στο πλευρό μας για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας. Το 1824 ο Βύρων πέθανε ως ήρωας για την Ελλάδα, μετά τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου.

Σχεδόν 200 χρόνια μετά το θάνατο του Βύρωνα, πιστεύω ότι ο Boris Johnson, ως μελετητής της κλασικής εποχής, αντιλαμβάνεται ότι έχει μια μοναδική ευκαιρία να αδράξει τη στιγμή αυτή, και αυτή η γενιά, να είναι εκείνη που επιτέλους θα επανενώσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Κύριε Πρωθυπουργέ, είναι ώρα να αδράξουμε αυτή τη στιγμή.



Ο Πολάκης ξεσκέπασε την προσπάθεια απάτης του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει υπεύθυνη πολιτική δύναμη

 


Το ότι ο Παύλος Πολάκης θα έκανε καλό στους πολίτες, ξεσκεπάζοντας την προσπάθεια απάτης Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ να δείξει υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δεν το περίμενε κανένας.

Ο Πολάκης, δεν κρατήθηκε βλέποντας την απάτη που επιχειρούσε ο Τσίπρας στο αντιδιάγγελμα του, και με ένα αντιεμβολιαστικό παραλήρημα τους τελείωσε οριστικά.

Ούτε στο θέμα της πανδημία δεν μπορεί να δείξει σοβαρότητα ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε σε τόσο υπεύθυνο θέμα, δεν μπορεί να μην κάνει την προσπάθεια του να εξαπατήσει τον κόσμο.

Ο φαιδρός Παύλος Πολάκης,  διαστρεβλώνοντας για άλλη μια φορά την πραγματικότητα, αμφισβήτησε ευθέως την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, είχε στόχο να εκθέσει τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο και τις πραγματικές θέσεις και προθέσεις της μοναδικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που εργαλειοποιεί την πανδημία και προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά κέρδη από αυτήν.



Ιράκ: Μητέρα προσέφυγε στα δικαστήρια για να ακυρώσει τον γάμο της 12χρονης κόρης της

 


Ιρακινό δικαστήριο ανέβαλε την ακροαματική διαδικασία για να μην επιτραπεί σε έναν άνδρα να επισημοποιήσει τον θρησκευτικό γάμο του με μια 12χρονη, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στη χώρα.

Ο δικηγόρος της μητέρας της ανήλικης, Μαρουάν Ομπέιντι, είπε ότι ζήτησε να μην επισημοποιηθεί ο γάμος, «επειδή η 12χρονη δεν μπορεί να παντρευτεί, λόγω του νεαρού της ηλικίας της». 

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου.

Η νόμιμη ηλικία γάμου στο Ιράκ είναι τα 18. Με γονική συναίνεση ή με απόφαση δικαστηρίου επιτρέπονται και γάμοι από την ηλικία των 15 ετών, σύμφωνα με την οργάνωση Save the children. Οι θρησκευτικοί γάμοι δεν επιτρέπονται, εκτός ενός συγκεκριμένου πλαισίου, όμως εξακολουθούν να τελούνται και επισημοποιούνται απλώς με την πληρωμή ενός προστίμου.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 10 ακτιβίστριες μιας γυναικείας οργάνωσης κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Όχι στον γάμο ανηλίκων» και «Ο γάμος ανηλίκων συνιστά έγκλημα κατά των παιδιών».

«Ένα κορίτσι 12 ετών δεν έχει τη νόμιμη ηλικία για να λάβει αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του» τόνισε η Οργάνωση για την ελευθερία της γυναίκας στο Ιράκ (OWFI), καταγγέλλοντας ότι γίνονται γάμοι ακόμη και από την ηλικία των 9 ετών. Η οργάνωση ζητά να καταργηθεί το άρθρο 398 του ποινικού κώδικα που επιτρέπει την ατιμωρησία του βιαστή εάν παντρευτεί το θύμα του.

Η μητέρα του κοριτσιού δεν έχει καμία επαφή με την κόρη της, την Ισράα και κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της για απαγωγή. Διαβεβαίωσε ότι το κορίτσι ήταν θύμα βιασμού.

Οι υπεύθυνοι μιας υποδιεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών, της «κοινωνικής αστυνομίας» που ασχολείται με θέματα από βιαιοπραγίες σε βάρος γυναικών μέχρι εκβιασμούς μέσω του διαδικτύου, συναντήθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου με τη 12χρονη, τον πατέρα της και τον σύζυγό της. Το κορίτσι «διαβεβαίωσε ότι ο γάμος έγινε με τη συναίνεσή της, χωρίς να την υποχρεώσει κανείς» ανέφερε αυτή η υποδιεύθυνση.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Απειλές και ψέμα από στελέχη του Ερντογάν που ήταν στο payroll του μαφιόζου Πεκέρ


 

Στέλεχος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος του Ερντογάν AKP, το οποίο είχε κατηγορηθεί και από τον μαφιόζο Πεκέρ ότι του έδινε 10.000 δολάρια το μήνα, ο Μετίν Κιουλούν, εξαπέλυσε πολεμικές απειλές κατά της Αθήνας. 

Ο Κιουλούνκ δήλωσε : «Οι ξένοι θέλουν να βάλουν την Ελλάδα να εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον της Τουρκίας. Τους προκαλούμε. Η Ελλάδα λέει θα εκτοξεύσει πυραύλους. Ας το κάνει να δούμε τι θα γίνει. Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Θεσσαλονίκη. Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Αθήνα. Οτιδήποτε κι αν κάνουν. Μην ξεχνάτε, δεν υπάρχει πια η παλιά Τουρκία»!

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα, λέγοντας ψέματα για το μεταναστευτικό, και ρίχνοντας ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αδιαφορεί.

«Οι ελληνικές δυνάμεις σέρνουν και τρυπάνε τη βάρκα των μεταναστών. Οδηγούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους στο θάνατο. Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ παρακολουθεί… Χωρίς την τουρκική ακτοφυλακή, αυτοί οι άνθρωποι θα πέθαιναν», είπε προκλητικά ο Τσελίκ. Στην προσπάθεια του να κάνει το άσπρο μαύρο ο Τσελίκ ισχυρίστηκε επίσης πως «ο κόσμος πρέπει να σταματήσει αυτή την ανήθικη σκληρότητα. Οι ελληνικές δυνάμεις επιχειρούν να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Δένουν με χειροπέδες τους ανθρώπους και τους αφήνουν να πεθάνουν».



Καθηγητής, μέλος του think tank του ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι στη σωστή κατεύθυνση

 


Ο καθηγητής Αιματολογίας στη Σορβόνη, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, είναι ένας επιστήμονας από μια ομάδα 30 συμβούλων, η οποία έχει τον χαρακτήρα think tank στον ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία συνεννοείται σχεδόν καθημερινά ο Αλέξης Τσίπρας μήπως και τον πάρει ο κόσμος στα σοβαρά.

Ο κ. Γεροτζιάφας μίλησε στον ΑΝΤ1, για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση του ονόματός του στο think tank του ΣΥΡΙΖΑ, για τα νέα περιοριστικά μέτρα και κινήθηκε σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του.

Ο Τσίπρας στο διάγγελμα του, κατακεραύνωσε τα νέα μέτρα και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, και τώρα με τα όσα είπε ο κ. Γεροτζιάφας στον ΑΝΤ1, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται σε δύσκολη θέση  αποδεικνύοντας, ότι και 100 συμβούλους να έχει, σοβαρότητα δεν θα αποκτήσει ποτέ. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να μην ήξερε από τον σύμβουλο του ότι τα νέα μέτρα είναι σε σωστή κατεύθυνση, αλλά η αλήθεια του χάλαγε για ακόμα μία φορά το αφήγημα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, ο κ. Γεροτζιάφας ήταν κατηγορηματικά υπέρ των μέτρων: Δήλωσε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός είναι στη «σωστή κατεύθυνση, για να ανακόψουμε το πέμπτο κύμα της πανδημίας, το οποίο υπολογίζεται να έρθει το Φλεβάρη». Ακόμα «συμβαδίζουν με τις ανακοινώσεις του προέδρου Μακρόν πριν από περίπου μία εβδομάδα, όπου κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε ηλικίες άνω των 65 ετών».

Τόνισε ότι «ο ιός δεν αφορά πολιτικά φρονήματα, αλλά έχει και κοινωνικό προφίλ. Ξέρουμε ότι οι φτωχότεροι άνθρωποι, οι λιγότερο μορφωμένοι είναι και κοινωνικά ευάλωτοι, άρα θέλουμε και διαφορετικές πολιτικές».

Ήταν κατηγορηματικός σε ότι αφορά τη μη αιτιώδη σύνδεση των mRNA εμβολίου με τις θρομβώσεις, ενώ προειδοποίησε όσοι έχουν περιστατικό θρόμβωσης να εμβολιαστούν άμεσα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ως στρατευμένος στο χώρο της αριστεράς από τα νεανικά του χρόνια, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να περάσει Αριστερά τη σοβαρότητα της πανδημίας, «ότι δηλαδή δεν είναι κατασκεύασμα του κράτους, της καταστολής ή των φαρμακευτικών εταιρειών και για τα εργαλεία που έχουμε για να την αντιμετωπίσουμε». Δήλωσε πως ο ρόλος της Αριστεράς είναι να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων που για αντικειμενικούς λόγους δεν προστατεύονται έτσι όπως είναι η κοινωνία σήμερα, ενώ προσέθεσε πως έχει μιλήσει για τα παραπάνω με τον Αλέξη Τσίπρα, το Δημήτρη Κουτσούμπα και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αλλά και ότι ως επιστήμονας θα έδινε τις συμβουλές του και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Γεροτζιάφας επανέλαβε πως απαιτούνται μέτρα αποστασιοποίησης και πρόληψης, εμβόλιο ως βασικό εργαλείο αλλά όχι πανάκεια, ιχνηλάτηση και ανίχνευση, όπως και περίθαλψη μέσα στην κοινότητα και όχι στα νοσοκομεία στην αρχή της μόλυνσης.

Κατέληξε πως χρειάζεται εθνική συνεννόηση, καθώς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμα με τον ιό.



Παραμελούσαν συχνά οι γονείς την 8χρονη που έχασε την ζωή της και την έστελναν για επαιτεία

 


Σε μια επικίνδυνη περιοχή, μέσα σε αυτοκίνητα και εταιρίες, η 8χρονη δεν ήταν η πρώτη φορά που κυκλοφορούσε παραμελημένη κάνοντας επαιτεία.

Στην συγκεκριμένη περιοχή δεν παίζουν παιδιά.

Την περασμένη Τετάρτη (17/11) το 8χρονο κοριτσάκι, που κανείς δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του στο χώρο, εγκλωβίστηκε σε μια μεταλλική αυτόματη συρόμενη πόρτα και εκεί άφησε την τελευταία του πνοή. 



Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου με την κατηγορία της ανθρωποκτονία από αμέλεια. Συνελήφθησαν επίσης οι Ρομά, μητέρα και γιαγιά της αδικοχαμένης 8χρονης, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, οι οποίες στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εργαζόμενος στην περιοχή ανέφερε ότι είχε ξαναδεί την μικρή να βρίσκεται έξω από το εργοστάσιο. «Πριν μια βδομάδα, μπορεί και λιγότερο καθόμουν εδώ στη στάση και περίμενα το λεωφορείο και ήρθε το κοριτσάκι και κάθισε στο σκαμπό και ήρθε κοντά μου και μου ζήτησε 50 λεπτά να του δώσω. Του είπα κορίτσι μου δεν έχω. Μου λέει εδώ δίπλα τι έχει η πόρτα, μου λέει μπορώ να δω;» είπε μεταξύ άλλων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλοι εργαζόμενοι, έβλεπαν τακτικά το κοριτσάκι να κάνει επαιτεία, ζητώντας λεφτά από εργαζόμενους και περαστικούς και περνά τον επικίνδυνο δρόμο ασυνόδευτη.



Συνελήφθη και δεύτερος Ρομά για την επίθεση κατά πυροσβεστών στο Σχιστό


 

Ακόμα σε μία σύλληψη Ρομά κακοποιού, προέβησαν οι Αρχές για την επίθεση σε πυροσβέστες στο Πέραμα.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν, στη Φυλή, έναν 23χρονο Ρομά και αφού τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής, συνελήφθη για την επίθεση στο πυροσβεστικό όχημα που είχε σημειωθεί στις 27 Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Σχιστού.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για ληστεία κατά συναυτουργια. Από την επίθεση είχαν προκληθεί φθορές στο όχημα ενώ είχαν τραυματίσει τον συνοδηγό του πυροσβεστικού και είχαν κλέψει το τσαντάκι του οδηγού.

Για την υπόθεση είχε σχηματισθεί δικογραφία από την υποδιεύθυνση Ασφάλεια Πειραιά. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει ακόμα έναν Ρομά, 19 ετών για την ίδια επίθεση.



Σκληρά μέτρα από σήμερα για ανεμβολίαστους


 

Η καθημερινότητα των ανεμβολίαστων μπαίνει από σήμερα σε μεγαλύτερο περιορισμό και με μοναδικό στόχο να πειστούν κάποιοι εξ’ αυτών να κλείσουν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους ώστε να προστατευτούν οι ίδιοι και οι γύρω τους.

Από σήμερα, όσοι πολίτες δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης δεν θα μπορούν να εισέρχονται στους εξής χώρους:

κέντρα διασκέδασης

κλειστοί χώροι εστίασης

θέατρα

κινηματογράφοι

μουσεία

εκθέσεις

συνέδρια

γυμναστήρια

γήπεδα

Οι χώροι που οι ανεμβολίαστοι θα έχουν «ελευθέρας»

Πρόκειται για τις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές αγορές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και τα ΜΜΜ για τις αστικές μετακινήσεις.

Επίσης, στα ΜΜΜ για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης. Σε όλα αυτά όμως, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος για rapid test.




Αυτοκίνητο χτύπησε πεζούς σε παρέλαση στο Ουισκόνσιν

 


Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και είκοσι τραυματίστηκαν όταν ένα jeep έπεσε πάνω σε παρέλαση ενόψει των Χριστουγέννων χθες Κυριακή στην πόλη Γουόκεσα στο Ουισκόνσιν, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, ο Νταν Τόμσον.

Το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πλήθος που συμμετείχε ή παρακολουθούσε χριστουγεννιάτικη παρέλαση  στο Ουισκόνσιν προκάλεσε θανάτους, ενώ 11 ενήλικοι και 12 παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, ο Νταν Τόμσον.



Ο Τόμσον επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του κόκκινου SUV. Συμπλήρωσε πως εξ όσων γνωρίζει, δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.