Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Επικίνδυνοι αντιεμβολιαστές υγειονομικοί γιούχαραν την Γκάγκα στη Λάρισα



7.335 κρούσματα σήμερα, 65 νεκροί, 477 διασωληνωμένοι και με θράσος αντιεμβολιαστές υγειονομικοί θέλουν να μπούν στα νοσοκομεία να δουλέψουν.

Την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα αποδοκίμασε και απείλησε, ομάδα ανεύθυνων αντιεμβολιαστών έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας κατά την αποχώρηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας.

Συγκεκριμένα, ανεύθυνοι εργαζόμενοι της «Επιτροπής Αγώνα Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κοροναϊό,  αποδοκίμασαν τη Μίνα Γκάγκα, τη στιγμή που η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έβγαινε από το κτίριο.

Οι επικίνδυνοι αντιεμβολιαστές φώναζαν «Ζήτω η ελευθερία» και ειρωνικά με θράσος έλεγαν «είμαστε ελεύθεροι με το εμβόλιο».

Ένας απο τους επικίνδυνους αντιεμβολιαστές απείλησε την υπουργό, λέγοντας ότι έτσι και νοσηλευτεί θα είναι αυτός εκεί.






Ρόδος: Ο δάσκαλος yoga, η σύζυγός του, το τρίο με 19χρονη και η καταγγελία


 

Σε νέες περιπέτειες με τις δικαστικές αρχές μπήκε ένας 49χρονος φυσιολάτρης Ροδίτης, δάσκαλος του yoga και οπαδός του γυμνισμού, που θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου την προσεχή Τετάρτη, κατηγορούμενος με την αλλοδαπή σύντροφό του, για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη με εκμετάλλευση ανάγκης για εργασία και για απλή συνέργεια στην ανωτέρω πράξη.

Σε νέες περιπέτειες με τις δικαστικές αρχές μπήκε ένας 49χρονος φυσιολάτρης Ροδίτης, δάσκαλος του yoga και οπαδός του γυμνισμού, που θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου την προσεχή Τετάρτη, κατηγορούμενος με την αλλοδαπή σύντροφό του, για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη με εκμετάλλευση ανάγκης για εργασία και για απλή συνέργεια στην ανωτέρω πράξη.

Ο 49χρονος κατηγορείται ειδικότερα με τη σύντροφό του για το ό,τι την 5η Αυγούστου 2019 υποχρέωσε άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης, εκμεταλλευόμενος την άμεση ανάγκη του να εργασθεί και ειδικότερα υποχρέωσε την εγκαλούσα, η οποία είχε έρθει από την Ισπανία για να εργασθεί στην επιχείρηση ενοικίασης δωματίων του ως καθαρίστρια, με τη συμφωνία αντί μισθού να της παρέχει στέγη και τροφή, να προβεί σε ασελγείς πράξεις, παρουσία της δεύτερης κατηγορουμένης και σε συνουσία μαζί του, καθώς και να ανεχθεί γενετήσιες πράξεις και δη θωπείες των γεννητικών της οργάνων, εκμεταλλευόμενος την άμεση ανάγκη της να εργασθεί, καθώς εστερείτο χρημάτων ακόμη και για την έκδοση εισιτηρίου επιστροφής στην πατρίδα της.

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται τονίζοντας ότι τα καλοκαίρια αναζητά μέσω σελίδων εθελοντισμού εθελοντές για να τον βοηθούν με αντάλλαγμα να έχουν στέγη και φαγητό και να κάνουν παράλληλα τις διακοπές τους.

Στις σελίδες αυτές του διαδικτύου, όπως τόνισε, δεν υπάρχει υποχρέωση αμοιβής στον εθελοντή και δεν υπάρχει εργασιακή σχέση. Οπως επεσήμανε στην ιστοσελίδα Helpx συνομίλησε με την Ισπανή η οποία επέδειξε ενδιαφέρον να έλθει στη Ρόδο με μια φίλη της και εκείνος τις ενημέρωσε ότι μπορούσε να τους παρέχει στέγη και φαγητό μόνο για ένα άτομο δωρεάν και ότι αν ήθελαν δωμάτιο για δύο άτομα θα έπρεπε να του καταβάλουν 20 ευρώ ημερησίως.

Τελικά η μια αποκρίθηκε και στην πορεία του ζήτησε με μηνύματα να της καταβάλει μικροποσά για να αγοράζει το φαγητό της η ίδια ως χορτοφάγος. Ο 49χρονος της απάντησε ότι θα πρέπει να συζητήσουν το θέμα από κοντά και την 5η Αυγούστου 2019 με τη σύντροφό του την παρέλαβαν από το αεροδρόμιο.

Οπως εξέθεσε, με την σύντροφό του σκέφθηκαν την ημέρα εκείνη να πάνε στην παραλία και πήραν μαζί τους ένα φορητό ψυγείο και νερά, αναψυκτικά και μπύρες αλλά και τρόφιμα για να κάνουν πικ νικ.

Παρέλαβαν την Ισπανή, είχαν συνομιλία μαζί της στην διαδρομή, τους ενημέρωσε μεταξύ άλλων ότι είναι 19 ετών, αμφίφυλη, και έδειξε όπως είπε ο κατηγορούμενος, ότι ήταν ενθουσιασμένη που συζητούσαν ελεύθερα και δέχτηκε να πάνε σε μια φυσική, νατουραλιστική παραλία γυμνιστών.

Οπως είπε δέχτηκε και μάλιστα όταν έφτασαν στην παραλία ο μόνος της ενδοιασμός ήταν ότι ήταν… αξύριστη. Εβγαλαν τα ρούχα τους, έπιασαν τα χέρια τους και έκαναν όλοι μαζί μπάνιο στη θάλασσα, της έβαλε λάδι και της έκανε μασάζ, ενώ έβγαλαν και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στην επιστροφή, όπως υποστήριξε και εντός του αυτοκινήτου επιδόθηκαν ομαδικώς σε ερωτικές πράξεις και στο σπίτι αφού της έδειξε το κρεβάτι που κοιμόντουσαν όλοι μαζί την ενημέρωσε ότι η τουαλέτα είναι κοινόχρηστη και ότι στο σπίτι κυκλοφορούν γυμνοί.

Τα σεξουαλικά όργια συνεχίστηκαν την ίδια ημέρα στην οικία, όπως είπε, αλλά και την επομένη. Το βράδυ την άκουσε, όπως είπε, να ανοίγει την βαλίτσα της και τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να μείνει μαζί τους και ότι θέλει να βρεί δουλειά που να αμείβεται. Της απάντησε, όπως είπε, ότι αν δεν βρει αλλού είναι ευπρόσδεκτη να επιστρέψει. Ακολούθως κατήγγειλε τον ίδιο και τη σύντροφό του στην αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθεί η τελευταία αυθημερόν.

Ο ίδιος σε ηλικία 42 ετών είχε απαλλαγεί από καταγγελία που είχε υποβάλει εις βάρος του μια 36χρονη Αμερικανή η οποία είχε υποστηρίξει ότι την είχε καταστήσει ανήμπορη με… yoga και εν συνεχεία συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της, παρά τη θέλησή της.H 36χρονη υποστήριξε ότι αφίχθη στο νησί το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2014 για διακοπές και είχε κανονίσει μέσω ιστοσελίδας, να διαμείνει στην οικία του 42 χρονου, χωρίς πληρωμή, προσφέροντας εργασία.

Το βράδυ της 24ης Ιουλίου 2014, όπως περιέγραψε, ενώ ετοιμαζόταν να πάει για ύπνο, την φώναξε στο δωμάτιό του και της πρότεινε να κάνουν μάθημα επικοινωνίας.
Όπως είπε, κάθισαν στο πάτωμα, με ένα κερί αναμμένο και έκαναν ασκήσεις εκπνοής – εισπνοής. Σε κάποια φάση και στο πλαίσιο του διαλογισμού, φέρεται να την έπιασε από πίσω και να την έσφιξε στο διάφραγμα με αποτέλεσμα να αισθανθεί ζαλάδα και να πέσει κάτω.

Εκείνη ξάπλωσε τότε στο πάτωμα, και όπως ισχυρίζεται, αυτό επαναλήφθηκε πέντε φορές. Την τελευταία φορά, ενώ, όπως περιέγραψε, ήταν αδύναμη, είδε ότι είχε αφαιρέσει τα ρούχα της και της είπε ότι ήθελε να μετρήσει τον σφυγμό της.
Αρχισε, όπως υποστηρίζει, να της λέει διάφορα λόγια, ζητώντας της να αφήσει το μυαλό της ελεύθερο και μετά ήλθε σε επαφή μαζί της. Η ίδια, όπως είπε, δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Όταν ολοκλήρωσε, την σκέπασε, όπως είπε με ένα σεντόνι και την μετέφερε στο δωμάτιό της. Όταν συνήλθε μάζεψε τα πράγματά της και έφυγε, περιπλανήθηκε, βρήκε ένα δωμάτιο για να μείνει, με τη βοήθεια κάποιου περαστικού και ακολούθως κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

O κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι στην οικία, που διεπράχθη ο υποτιθέμενος βιασμός, δεν υπάρχουν πόρτες, παρά μόνο μετακινούμενα παραβάν και ως εκ τούτου, σε ένα χώρο, όπου διαμένουν τα δύο παιδιά του και η μητέρα του, θα ήταν εξαιρετικά περίεργο να επιχειρήσει βιασμό. Δέχτηκε συγκεκριμένα ότι έκαναν έρωτα το βράδυ της 24ης Ιουλίου 2014, αλλά υποστήριξε ότι αυτό έγινε με τη θέλησή της και ότι του είπε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει προφύλαξη. Από την ιατροδικαστική έκθεση εξάλλου δεν προέκυψαν ίχνη βιασμού.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, που εξέτασε την υπόθεση, έκρινε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει λογική αντίφαση στους ισχυρισμούς της, ότι ήταν αναίσθητη και ταυτόχρονα μπορούσε να περιγράψει με λεπτομέρεια τι ακριβώς συνέβη μεταξύ τους, καθώς και τις συνομιλίες που είχαν καθόλη τη διάρκεια που έκαναν yoga.


Πηγή:  dimokratiki.gr



Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί που διέπρατταν κλοπές σε Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Άγιο Δημήτριο

 


Συνελήφθησαν, 3 και 4-11-2021 στον Νέο Κόσμο και στην Ομόνοια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 3 αλλοδαποί μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Σε βάρος των ανωτέρω, καθώς και 6 επιπλέον αλλοδαπών, μελών της εγκληματικής ομάδας που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με επιδίωξη οικονομικού οφέλους, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και απείθεια.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε η διαρκής δράση δομημένης ομάδας, τα μέλη της οποίας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προέβαινε σε κλοπές από οικίες, καταστήματα, χώρους στάθμευσης και αυτοκίνητα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και οποιοδήποτε αντικείμενο με δυνατότητα μεταπώλησης.

Η δράση της οργάνωσης εκτείνετο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και κυρίως σε Καλλιθέα, Ακρόπολη, Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη και Άγιο Δημήτριο.

Οι κλεπταποδόχοι-μέλη της συμμορίας δραστηριοποιούνταν στην περιοχή της Ομόνοιας και είχαν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της, καθόσον αυτοί την χρηματοδοτούσαν με την άμεση πώληση των κλοπιμαίων.

Σε έρευνα στην οικία των κλεπταποδόχων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-3- κινητά τηλέφωνα

πορτοφόλι

-2- πιστωτικές κάρτες

τηλεόραση

-2- ποδήλατα

το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν -19- περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Μητσοτάκης : Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους

 


Ενημερωτικό σημείωμα για τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στους χώρους της εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων.

Σύσκεψη με εκπροσώπους των φορέων του εμπορίου και της εστίασης με αντικείμενο την καλύτερη συνεργασία για την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θέλω καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την υπευθυνότητα που ήδη δείχνει η εστίαση και το εμπόριο στην εφαρμογή των νέων μέτρων.Θα ξαναπώ ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν. Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους και όποιοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προστατευτούν. Για να συμβούν, όμως, όλα αυτά ταυτόχρονα εκτός από την αστυνόμευση χρειάζεται προφανώς και συνεργασία και φαίνεται ότι με κύριο όπλο την πειθώ αυτήν την κατακτάμε», τόνισε στην έναρξη της σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



«Θα έλεγα ότι από ένα σημείο και πέρα γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι της υγείας μας κι εσείς οι προστάτες της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών σας. Παράλληλα πιστεύω ότι έτσι υπερασπίζεστε και τη φήμη των επιχειρήσεων σας, γιατί θα ήταν ολέθριο από μία αμέλεια να στιγματιστούν ως εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Σε καμία περίπτωση μία μικρή αναστάτωση που δέχομαι ότι υπάρχει στη δουλειά σας δεν μπορεί να συγκριθεί με το όφελος που προσφέρει στην αγορά και στη χώρα η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί και με την απόφασή μας να παραμείνουμε ανοιχτοί και να μείνουν ανοιχτές οι οικονομικές δραστηριότητες όλο αυτό το διάστημα με τους κανόνες που έχουμε θεσπίσει», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Τα δύσκολα ως προς την οικονομία τουλάχιστον πέρασαν χάρη στα 42 δισεκατομμύρια των πόρων που κινητοποιήθηκαν συνολικά σε όλα τα επίπεδα», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η μεγάλη διαφορά από τα άλλα κύματα είναι ότι τώρα έχουμε το εμβόλιο. Και αυτός είναι ο λόγος που αναλογικά οι νοσηλείες και οι απώλειες -αν και δυστυχώς πολλές- δεν αντιστοιχούν στα κρούσματα και αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας», πρόσθεσε και απαρίθμησε τρία κλειδιά που θα ανοίξουν την πόρτα της εξόδου:

ο εμβολιασμός όσων δεν έχουν πειστεί ακόμα να εμβολιαστούν,

η τρίτη δόση, η αναμνηστική δόση γι’ αυτούς που ήδη έχουν εμβολιαστεί

Και τα καθημερινά μέτρα της υγιεινής.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά στοιχεία των τελευταίων ημερών σε σχέση με τους εμβολιασμούς: «Θέλω να τονίσω ότι η πολιτική την οποία υιοθετήσαμε την τελευταία εβδομάδα φαίνεται να αποδίδει. Είχαμε 140.000 καινούργια ραντεβού, ραντεβού πρώτης δόσης και σχεδόν 200.000 ραντεβού τρίτης δόσης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν υπάρχει ένας σκληρός διχασμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας ακόμα οι οποίοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για διάφορους λόγους τους οποίους μπορεί να κατανοώ και να συμμερίζομαι, οι οποίοι είναι όμως διατεθειμένοι να πειστούν και έστω και τώρα να πάρουν την απόφαση να εμβολιαστούν».

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι έμποροι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στο χώρο της εστίασης και κυβέρνηση είναι συνεργάτες, αφού ο στόχος είναι κοινός και η αντιμετώπιση της πανδημίας συμβάλλει στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων. Οι παράγοντες της αγοράς τόνισαν ότι στόχος είναι να μείνουν συνεχώς τα μαζαγιά ανοιχτά ενω ο Πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός και στη διάρκεια της σύσκεψης, προκειμένου οι επαγγελματίες να κάνουν τον προγραμματισμό τους, ότι «δεν θα κλείσουμε». Σημειώθηκε, επίσης, η συνεισφορά των επαγγελματιών στους ελέγχους κι ότι η πρώτη εφαρμογή των μέτρων έγινε χωρίς εντάσεις. Από την πλευρά των εκπροσώπων των φορέων τέθηκαν, επίσης, επιμέρους ζητήματα που αφορούν τους συγκεκριμένους κλάδους.


Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού:

«Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα νέο κύκλο επαφών με τους ανθρώπους της αγοράς έτσι ώστε Πολιτεία και πολίτες να συντονίσουμε τα βήματά μας προς την έξοδο από την πανδημία. Θέλω καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την υπευθυνότητα που ήδη δείχνει η εστίαση και το εμπόριο στην εφαρμογή των νέων μέτρων. Θα ξαναπώ ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν. Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους και όποιοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προστατευτούν. Για να συμβούν, όμως, όλα αυτά ταυτόχρονα εκτός από την αστυνόμευση χρειάζεται προφανώς και συνεργασία και φαίνεται ότι με κύριο όπλο την πειθώ αυτήν την κατακτάμε.

Νομίζω ότι όλοι δεχόμαστε ότι δεν μπορεί σε κάθε κατάστημα ή σε κάθε cafe να υπάρχει και από ένας ελεγκτής όσο εξαιρετική δουλειά και αν κάνει η Ελληνική Αστυνομία και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, συνεπώς η υπόθεση της δημόσιας υγείας περνάει και στα δικά μας χέρια. Θα έλεγα ότι από ένα σημείο και πέρα γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι της υγείας μας κι εσείς οι προστάτες της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών σας. Παράλληλα πιστεύω ότι έτσι υπερασπίζεστε και τη φήμη των επιχειρήσεων σας, γιατί θα ήταν ολέθριο από μία αμέλεια να στιγματιστούν ως εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Και ακριβώς γι’ αυτό τα γενικά μέτρα που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη που ουσιαστικά δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους η έξαρση που βιώνουμε, αυτό το τέταρτο κύμα είναι κοινή και κοινοί είναι και οι τρόποι άμυνας.

Είμαι πρόθυμος και για αυτό προκάλεσα τη σημερινή συζήτηση και με τους συναρμόδιους Υπουργούς, για να ακούσω τις προτάσεις σας για το πώς μπορούμε να κάνουμε πιο λειτουργική την καθημερινότητα αυτής της περιόδου. Σε καμία περίπτωση, όμως, μία μικρή αναστάτωση που δέχομαι ότι υπάρχει στη δουλειά σας δεν μπορεί να συγκριθεί με το όφελος που προσφέρει στην αγορά και στη χώρα η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί και με την απόφασή μας να παραμείνουμε ανοιχτοί και να μείνουν ανοιχτές οι οικονομικές δραστηριότητες όλο αυτό το διάστημα με τους κανόνες που έχουμε θεσπίσει.

Νομίζω ότι γνωρίζετε εξάλλου πολύ καλά το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε βρεθεί πολλές φορές σε αυτή την αίθουσα και τα έχουμε συζητήσει. Θυμίζω ότι τα δύσκολα ως προς την οικονομία τουλάχιστον πέρασαν χάρη στα 42 δισεκατομμύρια των πόρων που κινητοποιήθηκαν συνολικά σε όλα τα επίπεδα. Κάλυψη αναστολών εργασίας, παράταση εξόφλησης οφειλών με επιστρεπτέα προκαταβολή, προνομιακές χρηματοδοτήσεις, επαγγελματικά ενοίκια. Τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Είναι μία στήριξη βέβαια που συνεχίζεται καθώς συνεχίζεται και η ελάφρυνση από φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη με μειώσεις των συντελεστών και των εργοδοτικών εισφορών. Είναι, λοιπόν, σημαντικό, η αγορά να ανταποκριθεί με τη σειρά της στις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και στις ανάγκες ανάπτυξης της ίδιας της επιχειρηματικότητας. Όπως έχω πει επανειλημμένα ο επίλογος της πανδημίας αποδεικνύεται ότι δεν είναι απλή υπόθεση. Έχουμε μία έξαρση του τέταρτου κύματος σε όλη την Ευρώπη. Έβλεπα ενδεικτικά στοιχεία από την Αυστρία, μία χώρα η οποία έχει περίπου αντίστοιχο πληθυσμό με μας και λίγο υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων, 9000 κρούσματα, αντίστοιχη πίεση στο Σύστημα Υγείας και είναι σαφές ότι και στην πατρίδα μας θα ακολουθήσουν ακόμα μερικές δύσκολες εβδομάδες.

Όμως, η μεγάλη διαφορά από τα άλλα κύματα είναι ότι τώρα έχουμε το εμβόλιο. Και αυτός είναι ο λόγος που αναλογικά οι νοσηλείες και οι απώλειες -αν και δυστυχώς πολλές- δεν αντιστοιχούν στα κρούσματα και αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Τρία συνεπώς είναι τα κλειδιά που θα ανοίξουν την πόρτα της εξόδου: ο εμβολιασμός όσων δεν έχουν πειστεί ακόμα να εμβολιαστούν, η τρίτη δόση, η αναμνηστική δόση γι’ αυτούς που ήδη έχουν εμβολιαστεί και φυσικά τα καθημερινά μέτρα της υγιεινής. Γιατί ξέρουμε πια ότι ο εμβολιασμός προστατεύει από την εύκολη μόλυνση, προστατεύει όμως κυρίως από τη σοβαρή νόσηση όπως διαπίστωσε και ο Υπουργός Ανάπτυξης πρώτος. Η ενισχυτική δόση, τόσο σημαντική, δεν επιτρέπει να αναπτυχθούν ρωγμές στον τοίχο ανοσίας που έχουμε ήδη χτίσει και φυσικά η μάσκα, οι αποστάσεις, αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού. Τα πολλά τεστ τα οποία γίνονται, περισσότερα με τα μέτρα τα οποία έχουμε επιβάλλει, μας επιτρέπουν να έχουμε μία πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα της πανδημίας και να περιορίζουμε αυτούς οι οποίοι νοσούν κυρίως τους ασυμπτωματικούς όσο το δυνατόν νωρίτερα για να μην μολύνουν άλλους συμπολίτες τους.

Θέλω να τονίσω ότι η πολιτική την οποία υιοθετήσαμε την τελευταία εβδομάδα φαίνεται να αποδίδει. Έχω τα συνολικά στοιχεία εδώ πέρα για τους αριθμούς των εμβολιασμών. Μόνο την τελευταία εβδομάδα είχαμε 140.000 καινούργια ραντεβού, ραντεβού πρώτης δόσης και σχεδόν 200.000 ραντεβού τρίτης δόσης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν υπάρχει ένας σκληρός διχασμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας ακόμα οι οποίοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για διάφορους λόγους τους οποίους μπορεί να κατανοώ και να συμμερίζομαι, οι οποίοι είναι όμως διατεθειμένοι να πειστούν και έστω και τώρα να πάρουν την απόφαση να εμβολιαστούν. Διαπιστώνοντας από τη μία ότι αυτό είναι μία ανάγκη από την άλλη ότι η καθημερινότητά τους γίνεται πιο δύσκολη. Υπάρχει μία μεγαλύτερη ταλαιπωρία και ένα οικονομικό κόστος εάν επιλέξουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει περιθώριο για τον παραμικρό εφησυχασμό. Ο δρόμος είναι ένας, ο δρόμος της υπεύθυνης δράσης, της συνεννόησης της κοινωνίας, της συνεννόησης όλων των επαγγελματικών ομάδων. Μόνο έτσι θα είμαστε αποτελεσματικοί. Γι’ αυτό θέλω να ακούσω και τις δικές σας σκέψεις για το πώς η συνεργασία μας θα γίνει πιο παραγωγική όπως και στο παρελθόν. Είμαι σίγουρος ότι το εμπόριο και η εστίαση θα ανταποκριθούν στα ζητούμενα της συγκυρίας, τα οποία είναι ζητούμενα και για την πρόοδο της επιχειρηματικότητας συνολικά στη χώρα. Νομίζω η συνολική εικόνα την οποία έχουμε εμείς επιβεβαιώνεται και εμπειρικά, αλλά επιβεβαιώνεται και από τα ίδια τα στοιχεία είναι ότι η ανάπτυξη του 2021 είναι πάρα πολύ υγιής. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το διαπιστώνετε κι εσείς στο δικό σας κύκλο εργασιών και αυτό μας δίνει και κάποιες παραπάνω αντοχές να προωθήσουμε μία ακόμα δυσκολία όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε τώρα».

Επίσης, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ο Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Αντώνης Μακρής και ο Διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης.

Aπό κυβερνητικής πλευράς συμμετείχαν, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.



Χειροπέδες σε Αιγύπτιο που αυνανίζοταν έξω από δημοτικό στον Άγιο Παντελεήμονα

 


Στα χέρια της ΕΛΑΣ έπεσε ένας Αιγύπτιος ο οποίος αυνανιζόταν μπροστά σε μαθητές και μαθήτριες σε δημοτικό σχολείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ανώμαλος αλλοδαπός στις 3 Νοεμβρίου βρέθηκε πρωινή ώρα μπροστά στο 50ο Δημοτικό σχολείο στον Άγιο Παντελεήμονα και άρχισε να αυνανίζεται στα κάγκελα του προαύλιου χώρου, μπροστά σε μαθητές. 

Μόλις τελείωσε την πράξη του εξαφανίστηκε. 

Στις 10:30 το πρωί της ίδιας ημέρας εμφανίστηκε και πάλι έξω από το σχολείο και άρχισε να αυνανίζεται και πάλι μπροστά στους τρομαγμένους μαθητές και μαθήτριες.

Οι δάσκαλοι κατήγγειλαν άμεσα το συμβάν στην Αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και να εντοπίσουν το σπίτι του στην οδό Άδμητου στον Άγιο Παντελεήμονα κοντά στο δημοτικό σχολείο.

Ο Αιγύπτιος προσήχθη με συνοπτικές διαδικασίες στο Τμήμα Ασφαλείας και αφού αναγνωρίστηκε από τον Διευθυντή του σχολείου συνελήφθη.



Αλεξανδρούπολη η άφιξη της μεγαλύτερης αμερικανικής αποστολής στα Βαλκάνια

 



Ο Τζέφρι Πάιατ θα πάει στην Αλεξανδρούπολη για να υποδεχθεί τη μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική αποστολή στο πλαίσιο ενίσχυσης της παρουσίας των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr.

Μη δίνοντας σημασία στην «ενόχληση» της Τουρκίας για την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Αλεξανδρούπολη, Ελλάδα και ΗΠΑ προχωρούν ακάθεκτες στην υλοποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), η εφαρμοστική διευθέτηση της οποίας υπογράφηκε πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα.

Εκτός από την ανάπτυξη δυνάμεων στην ακριτική πόλη, οι Αμερικανικοί συνεχίζουν να αξιοποιούν τις δυνατότητες του λιμανιού της. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιτελείς του Πενταγώνου επέλεξαν την Αλεξανδρούπολη για την υλοποίηση της τακτικής δράσης τους που φέρει την ονομασία «Atlantic Resolve 2021». Ετσι, από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα αποτελέσει τον ευρωπαϊκό κόμβο για την ανανέωση των στελεχών, του εξοπλισμού και της υλικοτεχνικής υποδομής της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ στην ήπειρο!






Υλικό και στρατιώτες στην Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα διακινηθούν περισσότερα από 1.000 οχήματα και 120 ελικόπτερα, τα οποία θα καταφτάσουν από Γερμανία, Κροατία, Βουλγαρία και άλλες χώρες. Στο λιμάνι θα δέσουν τεράστια πλοία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να ξεφορτώσουν υλικό και στρατιώτες και να φορτώσουν οχήματα και ελικόπτερα. Η «Atlantic Resolve» υλοποιείται σχεδόν σε 9μηνη βάση και αφορά την αντικατάσταση στρατιωτών και υλικοτεχνικής υποδομής συγκεκριμένων δομών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Το καλοκαίρι είχε τεθεί και πάλι σε εφαρμογή με βάση την Αλεξανδρούπολη και αφορούσε στα άρματα μάχης της υπερδύναμης στην Ευρώπη.

Τη δράση είχε προαναγγείλει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, όταν μιλώντας στο Viadiplomacy, πριν από 40 μέρες, είχε δηλώσει: «Θα έχουμε μια μεγάλη άφιξη τον Νοέμβριο στην Αλεξανδρούπολη. Θα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών και ελικοπτέρων που έχουμε φέρει ποτέ μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Βλέπετε ότι κινούμαστε όλο και πιο δυνατά. Εχουμε συγκεντρωθεί εδώ και πολλά χρόνια στην Αλεξανδρούπολη. Εχετε δει την οικονομική και ψυχολογική μεταμόρφωση ως αποτέλεσμα της ενισχυμένης παρουσίας μας εκεί. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη διαχείριση του λιμανιού, στον τρίτο χρόνο επιτυχίας, εξαιτίας κυρίως της παρουσίας του αμερικανικού στρατού. Είναι σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανεβάζουμε τον πήχυ όλο και πιο ψηλά».

«Εχουμε ενημερωθεί για την “Atlantic Resolve” και θα παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια», δήλωσε στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το evros-news.gr: «Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά, τα περισσότερα ελικόπτερα που μετακινήθηκαν έως τώρα μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε μια μόνο επιχείρηση, δηλαδή είτε ήρθαν και έφυγαν προς τη Ρουμανία και αλλού είτε επέστρεψαν και αφού αποσυναρμολογήθηκαν φορτώθηκαν σε πλοία των Αμερικανών, ήταν… 45».

Ο Ταγίπ Ερντογάν και «ο λαός του» θα «αναστατωθούν» ακόμη περισσότερο όταν θα αρχίσουν να καταφθάνουν και οι δυνάμεις των Αμερικανών που θα εγκατασταθούν στο στρατόπεδο «Γιαννούλη», το οποίο είναι ενεργό και φιλοξενεί στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Εχει εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι, το αεροδρόμιο και το πεδίο βολής «Αετός». Να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν ήδη το γειτονικό στρατόπεδο «Κανδηλάπτη», όπου έχουν αναπτύξει δυνάμεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλεξανδρούπολη αποτέλεσε τη βάση της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Defender 21», η οποία πραγματοποιήθηκε την άνοιξη στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Τότε, οι Αμερικανοί, οι οποίοι στην ουσία διηύθυναν την άσκηση, επέλεξαν -για προφανείς λόγους- να μη διασχίσουν τα Στενά και να περάσουν από την Κωνσταντινούπολη, αλλά να κάνουν «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί να μεταβούν οδικώς και σιδηροδρομικώς στην επίμαχη περιοχή. Είναι εντυπωσιακό το πώς η Ουάσιγκτον επέλεξε να θέσει εκτός άσκησης την Τουρκία, ακυρώνοντας στην πράξη ένα από τα ισχυρά πλεονεκτήματά της, δηλαδή τον Ελλήσποντο και τα στενά της Κωνσταντινούπολης. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, στο λιμάνι κατέπλευσαν επτά(!) θηριώδη στρατιωτικά μεταγωγικά πλοία μεταφέροντας συνολικά 37.000 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 29.000 ήταν από τις ΗΠΑ και οι υπόλοιποι από τις συμμετέχουσες χώρες. Επίσης, μεταφέρθηκαν 20.000 άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και κοντέινερ από τις ΗΠΑ, συν άλλα 13.000 που βρίσκονταν ήδη στην Ευρώπη σε αποθήκες.


Πηγή



Συνελήφθη ο Αλβανός δολοφόνος που σκότωσε νεαρό υπάλληλο μέσα σε ψιλικατζίδικο

 


Συνελήφθη ο Αλβανός δράστης της αιματηρής ληστείας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ψιλικατζίδικο της οδού Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης συνελήφθη στην οικία του νωρίς σήμερα το πρωί ενώ χθες Κυριακή το βράδυ συνελήφθη ο συνεργός του, όπου και οδήγησε τους αστυνομικούς στον δολοφόνο.

Ο δολοφόνος ληστής είναι 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ ο συνεργός του είναι 35χρονος Έλληνας.



Απίστευτη πρόκληση! Η ηγεσία της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων υπέρ των Τούρκων ψαράδων κατά Εθνικών συμφερόντων

 



Τεράστια ερωτήματα γεννά η στάση της ηγεσίας της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων – και όχι όλων των δικαστών - η οποία ζητεί να αποσυρθεί η διάταξη που απαγορεύει την αλιεία από αλλοδαπούς στα χωρικά μας ύδατα γιατί τους ενοχλεί, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ότι «στις πραγματικές προθέσεις του νομοθέτη είναι, η αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης αλιείας, από τούρκους αλιείς, στην αιγιαλίτιδα ζώνη του Ελληνικού Κράτους…»

Σε μια στιγμή, που η χώρα μας, θωρακίζεται με όποιον τρόπο μπορεί απέναντι στην τουρκική απειλή, εξοπλιστικά αλλά και νομικά, η αδιανόητη αυτή στάση, του προεδρείου της Ένωσης που τίθεται ουσιαστικά υπέρ των Τούρκων, έρχεται και μας λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ, να τους αφήσουμε ήσυχους να αλωνίζουν το Αιγαίο. Είναι προφανές ότι αυτή η δήλωση εγείρει πληθώρα ερωτημάτων για τη σκοπιμότητα, αλλά και την αναγκαιότητα μιας τόσο ανθελληνικής στάσης.


 Και το πράγμα γίνεται ακόμη χειρότερο, αν σκεφθεί κανείς ότι το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών αγνοεί τι προβλέπει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Να επισημάνουμε λοιπόν ότι είμαστε υποχρεωμένοι ως Ευρωπαϊκή χώρα να προστατεύσουμε περιοχές NATURA του Αιγαίου, αλλά και να τηρηθεί η ποσόστωση αλιείας και η προστασία του περιβάλλοντος. Αν δεν το κάνουμε και συλληφθεί για παράδειγμα ένας Τούρκος αλιέας στο Αιγαίο, αφού δεν υπάρχει σχετικό άρθρο, θα αφεθεί ελεύθερος και μετά θα μας ζητάει και αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστη. Παράλληλα θα μας ζητηθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αποζημίωση ως με τη μορφή προστίμου και καταδίκη, γιατί δεν τηρήσαμε τη νομοθεσία. Όταν όμως υπάρχει αυτή η πρόβλεψη στον Κώδικά μας, θα αποφύγουμε όλα τα παραπάνω και ο αλλοδαπός παράνομος αλιέας θα πάει φυλακή. Άραγε, τα παραπάνω δεν τα γνωρίζει η ηγεσία της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων; Κι αν τα γνωρίζει για ποιο λόγο επιχειρεί να θολώσει τα νερά σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα;

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να επισημαίνουν ότι η επαναφορά του σχετικού άρθρου, (το οποίο προϋπήρχε, καταργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και επανέρχεται επί ΝΔ με πρόβλεψη αυστηρότερης ποινής), δεν μας χρειάστηκε πριν από 70 χρόνια και άρα γιατί να μας χρειαστεί τώρα;

Μεταφέρουμε αυτούσια την τοποθέτησή των μελών της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Ένωσης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από σχετική ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του προέδρου της, κ. Χριστόφορου Σεβαστίδη:


 «Με το άρθρο 92 του Σχεδίου Νόμου, επαναφέρεται και μάλιστα ως βαρύτατο πλημμέλημα, το έγκλημα της αλιείας σε χωρικά ύδατα από αλλοδαπούς. Κατά την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου με τη διάταξη αυτή σκοπείτε η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, από την αλόγιστη και μη ελεγχόμενη αλιεία και ως εκ τούτου η προώθηση μέτρων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγή, η οποία επιδρά και στον τομέα της αλιείας. Οι σκέψεις αυτές της αιτιολογικής έκθεσης, ελάχιστα πειστικές είναι. Στις πραγματικές προθέσεις του νομοθέτη, είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης αλιείας από τούρκους αλιείς στην αιγιαλίτιδα ζώνη του Ελληνικού Κράτους. Ωστόσο, μια τέτοια συμπεριφορά, αντιμετωπίζεται και υπό το σημερινό καθεστώς, με κατάλληλη εφαρμογή της νομοθεσίας, με την παράνομη είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα, χωρίς να χρειάζεται η προσφυγή, σε αμφιβόλου σκοπιμότητας και ορθότητας, νομοθετικές επιλογές. Εξάλλου, η αντίστοιχη διάταξη του άρθρου 401,προϊσχύσαντος Π.Κ./1950, σε ελάχιστες περιπτώσεις εφαρμόστηκε, στα 70 χρόνια ισχύος του Π.Κ. 1950.Προτείνεται η απάλειψη της διάταξης αυτής».

Και το εύλογο ερώτημα προς τους υπογράφοντες αυτή την δήλωση είναι το ακόλουθο:

-Είναι αμφιβόλου σκοπιμότητας και ορθότητας νομοθετική επιλογή, μια διάταξη που σκοπό της έχει την προστασία των Εθνικών της συμφερόντων;

-Το μη σκόπιμο και ορθό νομοθετικά κατά την άποψη σας ποιο θα ήταν ακριβώς; Το αντίθετο;

-Να μην νομοθετούμε υπέρ των Εθνικών μας συμφερόντων;

Και τόσο πολύ σας ενοχλεί προστασία των νομίμων εθνικών μας συμφερόντων;

Στην ίδια σχεδόν γραμμή πλεύσης, κινείται βεβαίως και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς σε σχετική ανακοίνωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλου, όλες οι διατάξεις του προωθούνται για τροποποίηση, χαρακτηρίζονται αναχρονιστικές και ζητούν την απόσυρσή τους.

Έγκριτοι νομικοί και διεθνολόγοι, εξηγούν γιατί η επαναφορά και εφαρμογή του επίμαχου άρθρου, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, υπεράσπισης των εθνικών μας δικαιωμάτων και υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων.

Δημήτρης Σταθακόπουλος- Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγο, Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και Οθωμανολόγος.

«Α) Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχει ποσόστωση αλιείας. Δηλαδή τα κράτη της Ε.Ε. ψαρεύουν συγκεκριμένη ποσότητα για προστασία των ειδών αλλά και του περιβάλλοντος.

Β) Την υποχρέωση επιτήρησης εφαρμογής της νομοθεσίας περί ποσόστωσης, έχει η κάθε χώρα για τα χωρικά της ύδατα αλλά η Ελλάδα είναι περαιτέρω υπεύθυνη για την προστασία ευαίσθητου θαλάσσιου περιβάλλοντος όπως περιοχές Natura του Αιγαίου.

Γ) Πρόβλημα γεννάται στις κλειστές θάλασσες της Μεσογείου και εν προκειμένω του Αιγαίου ,όπου αν δεν τηρηθούν, η ποσόστωση και η προστασία του περιβάλλοντος, τόσο η χώρα μας όσο και οι: Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, επαπειλούνται με βαρύτατες ποινές. Κάτι που δεν ακουμπά τις βόρειο- αφρικανικές χώρες και την Τουρκία, οι οποίες ψαρεύουν σε αυτές τις θάλασσες αφού δεν διέπονται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Λόγω δε της παραβίασης της ποσόστωσης προκαλείται καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στις Ποσειδωνίες και σε όλα τα είδη ψαριών. Ως εκ τούτου και προς αποφυγή της ανισορροπίας στο περιβάλλον τόσο οι άλλες χώρες όσο και η Ελλάδα, είναι υποχρεωμένες όχι μόνο να εναρμονιστούν και να εφαρμόσουν την σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί αλιείας , αλλά και να επιβάλλουν ποινές, όταν αυτή καταστρατηγείται ,από τρίτες μη ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Τουρκία.


Επισημαίνω, επουδενί η Ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την αλιεία και η τήρησή της από την Ελλάδα, πρέπει να συγχέεται με την κείμενη νομοθεσία για τους πρόσφυγες».

Την αναγκαιότητα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας αλλά και την προάσπιση των χωρικών μας υδάτων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία της Αλιείας στο Αιγαίο, έχει επισημάνει πολλές φορές, τόσο με συνεντεύξεις του, όσο και με αρθρογραφίες του, ο καθηγητής και πρώην υπουργός εξωτερικών κύριος Γιάννης Βαληνάκης, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Από χρόνια υποστηρίζω το άνοιγμα του κεφαλαίου 13 περί Αλιείας. Μέρος αυτού του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, που πρέπει να εφαρμόσει η Άγκυρα, είναι η αποδοχή της σύμβασης του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας . Αυτό σημαίνει κάνω τα Ελληνοτουρκικά, Ευρωτουρκικά. Ό, τι επιτρέπει στην Ελλάδα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και μέχρι σήμερα δεν απέκτησε, ό, τι επιτρέπεται επί δεκαετίες και μέχρι σήμερα δεν έχει απολαύσει τούς καρπούς του, έχει κάθε συμφέρον καi νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσει, και με την σωστή στρατηγική τελικά να κατοχυρώσει. Είναι εντυπωσιακή η αναντιστοιχία ανάμεσα στην ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τις δυνατότητες πού το Δίκαιο της Θάλασσας παρέχει προς την Ελλάδα. Όπως μεταξύ άλλων, αποκλειστική ζώνη αλιείας στα Δωδεκάνησα, και, βεβαίως, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ για την χώρα μας. Με την κατάλληλη θεσμοθέτηση βάσει των προνοιών του Δικαίου της Θάλασσας και την δέουσα και στον κατάλληλο χρόνο εφαρμογή, τα δικαιώματα αυτά μπορούν να χαρίσουν στην χώρα μας μία τεράστια θαλάσσια έκταση».


Πηγή : omadaalithias.gr



Κατέληξε ο πεζός που παρασύρθηκε από ταξί έξω από την βουλή

 


Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/11/2021) έξω από τη Βουλή, με θύμα πεζό που παρασύρθηκε από ταξί.

Το τροχαίο έγινε περίπου στις 05:30 τα ξημερώματα, στο φανάρι που στρίβει αριστερά από τη λεωφόρο Αμαλίας προς την πλατεία Συντάγματος. Υπάρχουν πληροφορίες πως εκτός από το ταξί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πεζός χτυπήθηκε αρχικά από το ταξί αλλά στη συνέχεια τον χτύπησε και δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο ακολουθούσε σε κοντινή απόσταση, δεν σταμάτησε και διέφυγε από το δυστύχημα.

Από τη σύγκρουση, ο πεζός τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως η κατάσταση του ήταν κρίσιμη.

Ο άνθρωπος δεν άντεξε και λίγο μετά τις 08:30 το πρωί σήμερα, έγινε γνωστό ότι υπέκυψε στα τραύματα του.



Αρνητές του κορωνοϊού πετούν στα σκουπίδια τα φάρμακα

 


Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «χτυπά» αλύπητα πολλούς πολίτες οι οποίοι έχουν αποφασίσει να μην πιστέψουν πως υπάρχει ο ιός και κατ' επέκταση δεν πιστεύουν στους εμβολιασμούς και στις θεραπείες οι οποίες αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορωνοϊό και ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως νοσούν από τον ιό.

Όπως μεταδίδει το MEGA, υπάρχουν αρνητές που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και αρνούνται να συνεργαστούν με τους γιατρούς τους και φτάνουν σε ακραία σημεία, πετώντας τα φάρμακα στα σκουπίδια τα οποία τους χορηγούνται με σκοπό να γίνουν καλύτερα.

Η διευθύντρια της 10ης κλινικής του «Σωτηρία» αναφέρεται στα περιστατικά λέγοντας: «Γιατί παίρνω αυτό το φάρμακο και όχι το άλλο, μας λένε άλλοι ασθενείς ότι πετάνε τα φάρμακα και δεν τα παίρνουν, πιστεύουν ότι τους κοροϊδεύουμε γιατί πολλές φορές ο ασθενής δεν καταλαβαίνει τη δύσπνοια».

Πολλοί είναι οι πολίτες οι οποίοι νοσούν και καθυστερούν να πάνε στο νοσοκομείο διότι φοβούνται ή γιατί ακολουθούν λάθος οδηγίες, σύμφωνα με τη διευθύντρια και έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος.

«Έρχονται στα πρόθυρα της διασωλήνωσης. Αυτό είναι απαγορευτικό, μπορεί να βυθιστείς ξαφνικά, ούτε κιχ να μην προλάβεις να πεις», ανέφερε.


Πηγή



Προκλητικός Μίτσκοσκι: Αναγνωρίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσω το «Βόρεια»

 


O αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Βόρεια Μακεδονία, του δεξιού VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξή του στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, τον Sitel, διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσει το νέο όνομα της χώρας (Βόρεια Μακεδονία), παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει, όπως είπε, πως η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πραγματικότητα, την οποία δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει.

«Δεν μπορείτε να περιμένετε από εμένα να επαναλαμβάνω σαν τον Ζόραν Ζάεφ τον προσδιορισμό (σ.σ.: Βόρεια). Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω. Όμως, τη συμφωνία των Πρεσπών, που φέρνει μαζί της μια συγκεκριμένη πραγματικότητα στη Μακεδονία – είμαστε μέρος αυτής της Βουλής, συμμετέχουμε σε εκλογές στη χώρα, είμαστε μέρος μίας πραγματικότητας την οποία δυστυχώς υιοθέτησε ο Ζόραν Ζάεφ – δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε, δεν μπορούμε να είμαστε υποκριτές και να λέμε ότι δεν είναι πραγματικότητα», ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Οι δηλώσεις αυτές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βόρειας Μακεδονίας καταγράφονται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης γνωστοποίησαν ότι εξασφάλισαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να οδηγήσουν σε πτώση την κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, η οποία, όπως υποστηρίζουν, πλέον έχει χάσει τη δεδηλωμένη.

Νωρίτερα χθες Κυριακή, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι έδωσε «διορία» στον πρωθυπουργό Ζάεφ να υποβάλει μέχρι το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα την παραίτησή του και πρόσθεσε ότι εάν αυτό δεν συμβεί θα καταθέσει στο κοινοβούλιο, ήδη το απόγευμα, πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Οι εξελίξεις αυτές ακολουθούν τη βαριά ήττα του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ στις δημοτικές εκλογές της προπερασμένης Κυριακής και τη δήλωση του τελευταίου ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Μάικ Πομπέο στην «Κ»: Πάντα ανησυχούσα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο


 

Για την Ελλάδα, την Τουρκία και τις προκλήσεις της θητείας του μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Πομπέο θυμάται την ανησυχία που ένιωσαν ο ίδιος και ο πρόεδρος Τραμπ όταν ανέβαινε επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα. «Πάντα ανησυχείς όταν υπάρχουν πλοία που κινούνται σε επικίνδυνες περιοχές. Ατυχήματα συμβαίνουν και πράγματα που κανένα από τα δύο έθνη που βρίσκονται σε ένταση δεν μπορεί να επιλύσει από εκεί και πέρα. Πάντα ανησυχούσα για ένα ατύχημα που θα οδηγούσε σε μια δίνη αντιδράσεων», σημειώνει, μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως ο ίδιος και ο τέως Αμερικανός πρόεδρος «εργαζόμασταν επιμελώς πάνω σε αυτό, για να διασφαλίσουμε ότι οι εντάσεις, ο κίνδυνος που υπήρχε, αντιμετωπίζονταν με τρόπο που να συνάδει με τον τρόπο που θα έπρεπε να επιλύονται αυτού του είδους οι διαφορές».

Ο κ. Πομπέο είναι καυστικός σε σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν και τονίζει ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν ότι είναι πολύ καλύτερο για τους ίδιους να παραμείνουν κοντά στη Δύση. «Ελπίζω να κατανοούν ότι η συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο έχει μεγάλη σημασία», υπογραμμίζει, δε, αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Παράλληλα, ο Αμερικανός τεώς ΥΠΕΞ εκφράζει τη χαρά του για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, η οποία είχε ξεκινήσει επί των ημερών του, εξηγεί γιατί έστειλε τη δική του επιστολή προς τον Ελληνα πρωθυπουργό, στην οποία αναφερόταν στην εγγύηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ μιλά και για το πώς αντιμετώπισε η κυβέρνηση Τραμπ την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, αναφέρεται και στον Οικουμενικό Πατριάρχη, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την ελευθερία σε όλο τον κόσμο».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Γελάει ο κόσμος με τους Τούρκους θέλουν να μειώσουμε στα 3 μίλια τα χωρικά ύδατα


 

Ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας και του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, απόστρατος ναύαρχος και πρώην αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ, Τζιχάτ Γιαϊτζί, μας έκανε να γελάσουμε.

Αυτός ο τύπος έφτασε σε σημείο να πει ότι τα ελληνικά χωρικά ύδατα πρέπει να μειωθούν στα 3 ναυτικά μίλια, αντί για 6 που είναι σήμερα.

Ο Γιαϊτζί, αντιστρέφοντας για άλλη μια φορά την πραγματικότητα, κατηγορεί λέγοντας ψέματα όπως όλοι οι Τούρκοι, πώς η Ελλάδα, κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο, ενώ προειδοποιεί την τουρκική κυβέρνηση ότι η χώρα μας ετοιμάζεται να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Οι αναρτήσεις του στο Twitter, είναι για γέλια

«Εγώ λέω εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχουν τουρκο-ελληνικά προβλήματα, υπάρχουν ελληνικές απαιτήσεις. Ας δει ο τυφλός και ας ακούσει ο κωφός. Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 μιλίων», υποστηρίζει.

Και προσθέτει: «Το καθεστώς στη Θάλασσα των Νήσων (Αιγαίο) έχει καθοριστεί από τη Συνθήκη της Λωζάννης και έχουν ληφθεί ως βάση τα 3 μίλια χωρικά ύδατα. Η Τουρκία θα πρέπει επειγόντως να καλέσει την Ελλάδα να επιστρέψει στο καθεστώς της Λωζάννης, όπου τα χωρικά ύδατα είναι 3 μίλια στο τη Θάλασσα των Νήσων, και να σεβαστεί το νόμο», αναφέρει.



Διασωληνώθηκε 37χρονη και αντιεμβολιαστής δικηγόρος με συγγενείς λένε ότι έχει κρυώσει


 

Μια 37χρονη ασθενής με κορονοϊό διασωληνώθηκε χθες Σάββατο στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου έφτασε εμπύρετη πριν από λίγες ημέρες. Και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, συγγενείς της 37χρονης και γνωστός αντιεμβολιαστής δικηγόρος, με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλουν ότι εισήχθη στην πτέρυγα Covid ενώ δεν είχε θετικό τεστ.

Η εγκληματική και ανεύθυνη συμπεριφορά των επικίνδυνων αντιεμβολιαστών δεν έχει φρένο ακόμα και στις δύσκολες στιγμές της διασωλήνωσης.

Ο επικίνδυνος δικηγόρος, στον οποίο απευθύνθηκε ο σύντροφος της 37χρονης, υποστήριξε ότι η γυναίκα κόλλησε πνευμονία μέσα στο νοσοκομείο γιατί κρύωνε και δεν της έδιναν κουβέρτα!!!

Η διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώνει, πώς η γυναίκα υπεβλήθη σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό, είχε 39 πυρετό που δεν υποχωρούσε και οι γιατροί δίνουν μάχη για να της σώσουν τη ζωή.