Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας - Είναι γνωστός αντιεξουσιαστής

 


Στην σύλληψη του επικίνδυνου ληστή ο οποίος είχε «χτυπήσει» την τράπεζα στην Μητροπόλεως προχώρησε σήμερα σήμερα Δευτέρα 27/9 στην Κατεχάκη η ασφάλεια με συνεργία της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα πληροφορίες, ο ληστής και γνωστός αντιεξουσιαστής προέβαλε αρχικά αντίσταση στην σύλληψή του, αλλά τελικώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες.

Ο ληστής  έφερε πάνω του βαρύ οπλισμό και ήταν έτοιμος για όλα. Μετά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε πάνω του ένα πυροβόλο όπλο τύπου Καλάσνικοφ.

Ο κακοποιός είχε συλληφθεί στο παρελθόν από την Αντιτρομοκρατική για παράνομη οπλοκατοχή, είχε πραγματοποιήσει ληστείες στη Βόρεια Ελλάδα, όπως στην Κατερίνη ενώ δεν είχε διστάσει να πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών.

Για την δράση του είχε οδηγηθεί στις φυλακές, εκεί όπου είχε αναπτύξει σχέσεις με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου όπου και ανήκει.

Μάλιστα, μετά από άδεια που έλαβε από τις φυλακές Λάρισας, δεν επέστρεψε, ενώ συμμετείχε και σε ληστεία που έγινε τον περασμένο Αύγουστο σε τράπεζα στη περιοχή της Μεταμόρφωσης.




Η αγωνιώδης προσπάθεια αλεξιπτωτιστή να ξεμπερδέψει το αλεξίπτωτο

 


Η αγωνιώδης προσπάθεια αλεξιπτωτιστή να ξεμπερδέψει το αλεξίπτωτο κατά τη διάρκεια ελεύθερης πτώσης.

Ένα λεπτό. Τόσος είναι ο χρόνος που χρειάστηκε ο πολύ έμπειρος και ένας εκ των κορυφαίων αλεξιπτωτιστών της χώρας μας Κωνσταντίνος Οροκλός προκειμένου να ξεμπερδέψει το αλεξίπτωτο του κατά την διάρκεια ελεύθερης πτώσης που πραγματοποίησε στην Κωπαΐδα Βοιωτίας.




Έπεσαν από το μπαλκόνι κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης

 


Πολλά ατυχήματα έχουμε ακούσει να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξεως, ωστόσο αυτό λίγο έλειψε να έχει τραγικά αποτελέσματα, καθώς γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι και προσγειώθηκε στην οροφή ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου.

Το συμβάν έγινε στην Ταϊπέι και καταγράφηκε από το CCTV που δείχνει τη δυσάρεστη στιγμή με τη γυναίκα να πέφτει πάνω σε ένα μαύρο sedan παρκαρισμένο μπροστά από την πολυκατοικία.

Από την πρόσκρουση η γυναίκα φάνηκε να κτυπάει τη μέση της, καθώς την πιάνει και αρχίζει να την τρίβει.

Ο σύντροφός της σοκαρισμένος έχει κατέβει κάτω, γυμνός από τη μέση και πάνω για να δει την κατάστασή της, την αγκαλιάζει και την φιλάει.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Περπατούσα για το σπίτι όταν συνέβη. Δεν την είδα να πέφτει, αλλά ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο και ήταν ήδη πάνω από το αυτοκίνητο».


Πηγή : in.gr



Βίντεο με τις στιγμές του σεισμού στο Αλκαλοχώρι Ηρακλείου

 


Η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου, 10 τραυματίες καθώς και φθορές σε σπίτια.

Κανείς επιστήμονας δεν περίμενε ένα τέτοιου μεγέθους σεισμό στο νησί.






Έτοιμος να ξεφτιλιστεί ο Αλέξης Τσίπρας στην βουλή αντί να απολογηθεί για το πάρτι που είχε στήσει στην ΔΕΗ

 


Ειλικρινά, θέλουν στο ΣΥΡΙΖΑ να ξεφτιλιστεί στην βουλή; Θα απαντήσει ο Τσίπρας γιατί παραλίγο να πέσει η ΔΕΗ στα βράχια επί διακυβέρνησης του, και ευτυχώς δεν πτώχευσε.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στα "χαρακώματα" με την Κυβέρνηση, για το θέμα της ΔΕΗ και με περίσσιο θράσος ζητάει και τα ρέστα.

Την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στην βουλή για την ΔΕΗ, υπέβαλαν 56 βουλευτές του κόμματος για την ακρίβεια και συγκεκριμένα την "Άμεση ανάγκη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των αυξήσεων των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και την Ενέργεια - Να σταματήσει η μετακύλιση των αυξήσεων στον τελικό καταναλωτή". 

Το θέμα είναι εάν είναι έτοιμος ο Αλέξης Τσίπρας για να απολογηθεί για την ΔΕΗ και το πώς παραλίγο να την οδηγήσει στην πτώχευση;

Για να θυμηθούμε την κατάσταση της ΔΕΗ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε οδηγήσει την ΔΕΗ έχει στην υποτίμηση και 2.000 εργαζόμενοι κινδυνεύαν να χάσουν τη δουλειά τους με βάση την έκθεση McKinsey και ότι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που πληρώνουν οι καταναλωτές είναι αυξημένη.

Τα χρόνια επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το απόθεμα είχε μειωθεί κατά 63%, και η ΔΕΗ, από τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης, είχε γίνει συστημική απειλή για την ελληνική οικονομία, οδηγώντας την σε χρεοκωπεία.

Τον κίνδυνο της συνέχισης της λειτουργίας της ΔΕΗ είχε επισημάνει η Ernst & Young, ο ανεξάρτητος ορκωτός ελεγκτής-λογιστής στην ετήσια έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή: «Οι βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις της Εταιρείας και του Ομίλου υπολείπονταν κατά €949 εκατ. και €708 εκατ. των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, αντίστοιχα. Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης οι ανωτέρω συνθήκες, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των επομένων δώδεκα μηνών μεμονωμένα αλλά και στο σύνολό τους μαζί με άλλα θέματα, υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της Εταιρείας και του Ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους».

Η ΔΕΗ οδηγήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ζημιές κοντά στο 1 δισ. ευρώ, για την ακρίβεια 903,8 εκατ. ευρώ, που αφορούν τη χρήση του 2018. Το 2017 είχε παρουσιάσει κέρδη έπειτα από φόρους 237,7 εκατ. ευρώ, πέρυσι έγραφε ζημιές 2,4 εκατ. ευρώ ημερησίως.

Στο προαναφερόμενο μέγεθος έχουν συνυπολογισθεί και οι δύο πωλούμενοι λιγνιτικοί σταθμοί, μέσω των θυγατρικών της εταιρειών Λιγνιτική Μελίτης ΑΕ και Λιγνιτική Μεγαλόπολης ΑΕ, ενώ χωρίς αυτές οι ζημιές περιορίζονται… στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ, ήτοι στα 542 εκατ. ευρώ, από κέρδη μετά φόρων 127,6 εκατ. ευρώ το 2017.

Η τραγική εικόνα της ΔΕΗ όπως αποτυπώθηκε τότε με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων αλλά και με το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, όπου η μετοχή βούλιαξε κατά 11,98%, έπρεπε εκτός απο πολιτικά να αντιμετωπιστεί και ποινικά για τους υπεύθυνους.

Και οι υπεύθυνοι που έπρεπε να αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη είναι οι Τσίπρας, Σκουρλέτης, Σταθάκης και Παναγιωτάκη.

Τα εγκλήματα που συντελούνται επί ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος της ΔΕΗ, την μετέτρεψαν σε εταιρεία ζόμπι, με υψηλές ζημιές, τεράστιες ανείσπρακτες οφειλές και απαξιωμένα περιουσιακά στοιχεία, όταν το 2014 ήταν μια εύρωστη εταιρεία με κέρδη 90 εκατ. ευρώ.

Η κατρακύλα της εταιρείας αποδίδεται, όπως προκύπτει και από τις ανακοινώσεις της διοίκησης, σε κυβερνητικές επιλογές ως προς το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στην οποία κατέχει δεσπόζουσα θέση. Η κυβέρνηση ακύρωσε τον νόμο για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» που αντιστοιχούσε στο 30% του χαρτοφυλακίου της (μονάδες, πελατολόγιο, ζημιές) και επέλεξε να υιοθετήσει τις δημοπρασίες λιγνιτικής ισχύος (ΝΟΜΕ) προς τους ιδιώτες ανταγωνιστές της, καθώς και την πώληση λιγνιτικών μονάδων, σε μια περίοδο κατά την οποία το ευρωπαϊκό περιβάλλον δεν ευνοεί τις επενδύσεις στον άνθρακα. Σημειώνεται, όπως έκανε γνωστό με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, ότι αν προχωρούσε η «μικρή ΔΕΗ» θα έμπαιναν στα ταμεία της έσοδα της τάξης του 1,5 με 2 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία έχασε κύκλο εργασιών 201,8 εκατ. ευρώ πέφτοντας στα 4,7 δισ. ευρώ, η επιβάρυνση από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ ανήλθε πέρυσι στα 223,8 εκατ. ευρώ, ενώ και οι επιπτώσεις από την άνοδο των δικαιωμάτων για την εκπομπή CO2 που πρέπει να αγοράζει η ΔΕΗ αυξήθηκαν σε 279,5 από 141,6 εκατ. ευρώ.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι οι αρνητικές επιπτώσεις των πωλούμενων λιγνιτικών μονάδων στον ισολογισμό ξεπερνούν τα 360 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε  στους αναλυτές ο πρόεδρος της εταιρείας Μανόλης Παναγιωτάκης οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις (εξαιρουμένων των διακανονισμών) μειώθηκαν κατά 93 εκατ. ευρώ, από τα 2,536 στα 2,443 δισ. ευρώ. Παραμένουν βέβαια σε ασφυκτικά επίπεδα.




Η «προφητική» ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

 


Επιβεβαιώθηκε πλήρως η πρόβλεψη του ο διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκη Τσελέντη, ο οποίος μόλις λίγες μέρες πριν από τον σημερινό ισχυρό σεισμό στο Ηράκλειο, με ανάρτησή του στο Facebook, είχε αναφερθεί στη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη, καλώντας τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγει τα παλιά πετρόκτιστα σπίτια.

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

«Σήμερα το πρωί είχαμε ακόμα ένα σεισμό 3.7R στο Αρκαλοχώρι. Όπως επανειλημμένα έχω αναφέρει το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα αλλά τα διαστήματα μεταξύ των σεισμών θα αραιώνουν τα μεγέθη όμως θα Κινούνται σε αυτά τα επίπεδα.

Από τα επιπλέον όργανα που έχουμε τοποθετήσει στην ευρύτερη περιοχή υπολογίσαμε με ακρίβεια τα αίτια του φαινομένου το οποίο οφείλεται στα ρήγματα Καστελλίου και Θραψανού Που ενώνονται στο βάθος κάτω από τον Δήμο Μινώα πεδιάδος.

Έχουμε παρατηρήσει και μία μικρή σεισμική δράση στην περιοχή Αρχανών Βασιλειών στο ρήγμα του Γιούχτα το οποίο και αυτό παρακολουθούμε.

Είμαι σε επικοινωνία τόσο με το δήμαρχο Αρκαλοχωρίου όσο και με το δήμαρχο Ηράκλειο ενώ σε πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον περιφερειάρχη Κρήτης αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα όσον αφορά την αντισεισμική θωράκιση της Κρήτης με έμφαση βέβαια στην περιοχή που αυτή την περίοδο είναι σε διέγερση.

Πρέπει να συνεχίζετε να ακολουθείτε τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγεται τα παλιά Πετρόχτιστα σπίτια όπως σας έχω πει».

Akis Tselentis
την Πέμπτη

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Σήμερα το πρωί είχαμε ακόμα ένα σεισμό 3.7R στο Αρκαλοχώρι. Όπως επανειλημμένα έχω αναφέρει το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα αλλά τα διαστήματα μεταξύ των σεισμών θα αραιώνουν τα μεγέθη όμως θα Κινούνται σε αυτά τα επίπεδα.

Από τα επιπλέον όργανα που έχουμε τοποθετήσει στην ευρύτερη περιοχή υπολογίσαμε με ακρίβεια τα αίτια του φαινομένου το οποίο οφείλεται στα ρήγματα Καστελλίου και Θραψανού Που ενώνονται στο βάθος κάτω από τον Δήμο Μινώα πε...

Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, χάρτης και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Γιούχτας 5.000 7,000 9.000 5 Καστέλι 00 17 00 10 ed Mo 35.4 27 00 29 00 30.00 15 depth 25 20 35.3 30 35 29.0 35 25.1 25.2 25.3 35.1 25.4"
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
392
27
39


Αύριο οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη-Μακρόν για αμυντική συνεργασία και αγορά φρεγατών



Η σοβαρότητα και η ικανότητα επιβραβεύονται και η Ελλάδα πρέπει να νιώθει περήφανη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που απο την πρώτη ημέρα της κυβέρνησης του οχυρώνει την χώρα και την κατατάσσει στις ισχυρότερες των Βαλκανίων.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσουν μεγάλη στρατιωτική συμμαχία από το Παρίσι, αύριο το πρωί της Τρίτης.

Βασικός πυλώνας της συμφωνίας είναι η υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ των δύο χωρών για την πώληση από τη Γαλλία τριών υπερσύγχρονων φρεγατών τύπου Belharra στην Ελλάδα.

Στις συζητήσεις συμμετέχουν επίσης από την ελληνική πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι θα αναλάβουν και την ολοκλήρωση όλων των πλευρών της συμφωνίας.



Πώς οι ψείρες έσωσαν χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες τον πόλεμο του ΄40.

 


Οι καιρικές συνθήκες στα βουνά της Πίνδου το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 1940, ήταν ίσως οι χειρότερες των τελευταίων 50 ετών. Οι κακές καιρικές συνθήκες ήταν αρχικά περισσότερο ανασταλτικές για τον επιτιθέμενο, οπότε στην πρώτη φάση δυσκόλεψαν περισσότερο τους Ιταλούς.

Στη δεύτερη όμως φάση, από τις 14 Νοεμβρίου του 1940 και μετά, όταν αντεπιτίθεται ο ελληνικός στρατός, το πρωτόγνωρο ψύχος γίνεται σφοδρός αντίπαλος των Ελλήνων. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές μαρτυρίες ιταλών και ελλήνων βετεράνων κάνουν περισσότερο λόγο για τις άγριες καιρικές συνθήκες, παρά για την επαφή τους με τον εχθρό.

Ιδιαίτερα τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 1941, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου πολλές ελληνικές μονάδες έφτασαν στα πρόθυρα της ανυπακοής και της λιποταξίας, επειδή οι στρατιώτες αρνούνταν να κάνουν το νούμερο τους στη σκοπιά, από τον φόβο ότι θα πεθάνουν από το δριμύ ψύχος.

Ο ρουχισμός δεν βοηθούσε καθόλου τους έλληνες φαντάρους, σε αντίθεση με τον ιταλικό στρατό. Οι Έλληνες είχαν ένα τύπο στολής με μια χλαίνη. Την ίδια φορούσαν από την Κρήτη μέχρι τα βουνά της Τρεμπεσίνας. Οι Ιταλοί, ειδικά στα τμήματα που διεξήγαγαν τον ορεινό αγώνα, είχαν εξειδικευμένο ρουχισμό και οπλισμό. Ακόμα και υπνόσακους, σε αντίθεση με τους Έλληνες που είχαν μια έως δύο κουβέρτες.

Σύντομα άρχισαν να εμφανίζονται τα κρυοπαγήματα, που εξελίχθηκαν σε φόβο και τρόμο για τους στρατιώτες. Δεν υπήρχε μια σαφής ενημέρωση προς τους στρατιώτες από τα ιατρικά επιτελεία πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Δεν είχαν καμιά σαφή οδηγία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν το υπερβολικό κρύο, το χιόνι, το νερό που πάγωνε πάνω στα σώματα. Έλληνες και Ιταλοί φορούσαν μάλλινες γκέτες πάνω από τις αρβύλες. Στην επαφή τους όμως με το νερό και το χιόνι, οι γκέτες βρέχονταν, έσφιγγαν πάρα πολύ, έκοβαν τη ροή κυκλοφορίας του αίματος στα κάτω άκρα και το κρυοπάγημα ερχόταν εύκολα.

Οι φήμες για γιατρούς- κατασκόπους, που έκοβαν πόδια

Οι πρώτες οδηγίες που έφτασαν στο μέτωπο έλεγαν στους στρατιώτες να διατηρήσουν τα πόδια τους σε θερμό μέρος. Εκείνοι τα πήγαιναν κοντά στη φωτιά, με αποτέλεσμα να τους κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. Με τον καιρό άρχισαν να έρχονται άλλες οδηγίες, που βοήθησαν περισσότερο. Οι Έλληνες φαντάροι κρατούσαν κάποια ποσότητα λίπους για να κάνουν εντριβές στα πόδια τους ή τα τύλιγαν με μαλλιά ζώων που έσφαζαν στο μέτωπο, ώστε να τα κρατούν σε σταθερή θερμοκρασία. Όμως, ήταν πλέον αργά, αφού ήδη ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτών είχε χάσει τα πόδια του.

Οι γιατροί που βρέθηκαν στο μέτωπο ήταν νεαροί, φαντάροι και οι ίδιοι, με περιορισμένες γνώσεις για αυτές τις ακραίες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Ακόμα και η διάγνωση γινόταν με πρωτόγονο τρόπο. Με το τσίμπημα μιας καρφίτσας. Αν ο ασθενής δεν ένιωθε την καρφίτσα σήμαινε ότι είχε πάθει κρυοπαγήματα και η μόνη λύση ήταν ο ακρωτηριασμός. Το φαινόμενο ήταν τόσο γενικευμένο, που γρήγορα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι ανάμεσα στις τάξεις των γιατρών είχαν διεισδύσει και κατάσκοποι, οι οποίοι είχαν εντολή να κόβουν τα πόδια των στρατιωτών.

Χιλιάδες Έλληνες και Ιταλοί ακρωτηριάστηκαν εξαιτίας των κρυοπαγημάτων. Ο ελληνικός στρατός έφτασε να έχει περισσότερους τραυματίες από το κρύο παρά από τις μάχες. Οι κρυοπαγημένοι υπολογίζονται σε 25.000. Δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσοι τελικά ακρωτηριάστηκαν, αλλά εκτιμάται ότι ξεπέρασε το ένα τρίτο.

Ζυγούρης Κωνσταντίνος, 24ο Σύνταγμα Πεζικού Πρέβεζας

“Από τις 27 Δεκεμβρίου που πήγαμε απάνω μέχρις τις 2 Φεβρουαρίου, γης δεν πατήσαμε. Χιόνι μόνο. Κοιμόμασταν το βράδυ εδώ και πήγαινε 20 πόντους ο άνθρωπος μέσα, κατακάθονταν το χιόνι κι εκεί ξημερώναμαν. Έπαθαν πολλοί κρυοπαγήματα. Εμένα μου είπαν να μου το κόψουν το ποδάρι στο κότσι. Κρυοπάγωσε. Κατέβηκα στο Στεπέζι, έκατσα τρεις μέρες, θα ξανάρθεις πάλι μου είπαν. Στην Κολόνια κοιμόμουν, εκεί ήταν τα μεταγωγικά. Ύστερα από τρεις μέρες πήγα, α! λέει ένας αξιωματικός εκεί:

– Ε! Ζυγούρη το ποδάρι θα το κοντέψουμε στο κότσι.

– Όχι, του είπα, δεν το κονταίνω.

Κόντεψαν (τα ποδάρια) σε δύο (στρατιώτες) από το Γυμνότοπο (χωριό της Άρτας), έναν Τάτση κι έναν Χρήστου. Τα έκοψαν στα γόνατα πάνε και οι δυο… Εγώ φοβήθηκα, αν μου κάμουν μια ένεση θα μου το κόψουν, αλλά έτσι άμα κάθομαι δεν τους αφήνω. Θα φύγω.”

Ρούνης Αριστείρης, Βλαχέρνα Αρκαδίας 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τριπόλεως

“Όταν πήγαμε και εμείς στον Πειραιά, περίμενε όλος ο κόσμος στις παραλίες που έβγαιναν τα καράβια και ήταν τόσο πυκνός, ώστε έκαναν διαδρομάκι ανάμεσα για να περνάμε. Και ζητωκραυγές «Καλώς ορίσατε». Εκεί μου έκανε εντύπωση πώς προσέχανε τον ανάπηρο… Σου λέει αυτός πήγε και έδωσε το αίμα του για μένα. Στο νοσοκομείο που έρχονταν και τί δεν φέρνανε και τί δε μας λέγανε… Τα κρεβάτια γέμιζαν 5,6,8 άτομα. ‘Οσοι χώραγαν να κάτσουνε. Κορίτσια από περιέργεια. Δεν με είχανε κουρέψει, ακόμα ήμουνα στρατιώτης. Ήταν μεγάλος ο θάλαμος και θα ήμασταν 20 (στρατιώτες). Δύο, τρεις ήμασταν οι τραυματίες, οι άλλοι ήταν με κρυοπαγήματα…”

Στη μάχη εναντίον του φοβερού ψύχους, οι στρατιώτες βρήκαν έναν ανέλπιστο σύμμαχο. Ήταν οι ψείρες, που είχαν προστεθεί στις καθημερινές κακουχίες τους. Όμως αποδείχθηκαν σωτήριες στον αγώνα της επιβίωσης από το κρύο. Το διαρκές ξύσιμο από την φαγούρα τους κρατούσε ξύπνιους, και σε κατάσταση ημιεγρήγορσης, ώστε να μην παραδοθούν στον γλυκό ύπνο πάνω στα χιόνια και πεθάνουν. Αλλά και να μπορούν να αντιληφθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή από κάποια αιφνιδιαστική επίθεση που από απέναντι.

Τσιβίκης Απόστολος, Τετράκωμο Άρτας, Λοχίας 3/40 Συντάγματος Ευζώνων Άρτας

« Σταματήσαμε μπροστά από ένα βουνό, Μάλι Σπάτ νομίζω πώς το λέγανε, χιονισμένο, νηστικοί, κακομοιριασμένοι… Ευτυχώς που είχαμε σύμμαχο την ψείρα. Η ψείρα μας έσωσε. Έσωσε πολύ στρατό, γιατί δεν τον άφηνε να κοιμηθεί για να πουντιάσει. Τον εξανάγκαζε να κινείται, να ξύνεται. Να κινείται από δω, να κινείται από κει…»


Πηγή : mixanitouxronou.gr



Ο φαιδρός Βαξεβάνης ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας

 


Σε νέα χυδαία ανάρτηση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΔΕΗ προέβη ο Κώστας Βαξεβάνης. 

 Ο δημοσιογράφος του Documento αρθρογράφησε στον ιστότοπο της εφημερίδας ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας αήθεις χαρακτηρισμούς (Φαμίλια, μαφία κτλ.) και αφήνοντας αιχμές για υποψίες σκανδάλου όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. 

 Στο υστερόγραφο του άρθρου του ο Βαξεβάνης παραθέτει τα λόγια του νοµπελίστα Ζοζέ Σαραµάγκου:

«Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθούν η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθούν το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθούν η ∆ικαιοσύνη και ο νόµος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ηµέρα και µε τα µάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων ιδιωτικοποιήστε τα κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκµετάλλευση υµών των ιδίων σε εταιρείες του ιδιωτικού τοµέα µε διεθνή διαγωνισµό. ∆ιότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσµου… Και µια και µπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την π...να τη µάνα που σας γέννησε». 

 Ο Βαξεβάνης προτείνει στην αντιπολίτευση να τοποθετηθεί για τις ιδιωτικοποιήσεις στη Βουλή με παράθεση των λεγομένων του Ζοζέ Σαραµάγκου.

 Η χυδαία ανάρτηση του Βαξεβάνη στο twitter που προκάλεσε την οργή των χρηστών του μέσου ήταν η εξής:  

 Η έντονη αποδοκιμασία από τους χρήστες του twitter είναι εμφανέστατη όπως μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας ορισμένες αναρτήσεις:

 

 




Η συνειδητή και εσκεμμένη επιλογή του Βαξεβάνη να συνοδεύσει το άρθρο με τη συγκεκριμένη φράση, έστω και αν είναι παράθεση λεγομένων τρίτου προσώπου, δεν τον απαλλάσσει από τη χυδαιότητα...


Πηγή : omadaalithias.gr



Ένας νεκρός από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.


Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον σεισμό μεγέθους 5,8 Ρίχτερ κατά τις εργασίες συντήρησης της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι. 

Η ΓΓ Προστασίας επιβεβαίωσε το θάνατό του, δίνοντας πληροφορίες και για μια εγκλωβισμένη στον Πατσίδερο και στα Ρουσοχώρια. 

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και 9 τραυματίες (7 με ελαφρές εκδορές και 2 με κατάγματα) οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Ο ηλικιωμένος που είναι νεκρός, φέρεται να καταπλακώθηκε από τον τρούλο της εκκλησίας. 

Η διυπουργική ομάδα των φυσικών καταστροφών έχει κινητοποιηθεί και παρακολουθεί τον σεισμό στην Κρήτη σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 


Βίντεο από cretalive.gr





Ξυλοφόρτωνε τη σύζυγό του για να κάνει… σεξ με ροντβάιλερ


 

Δεν την χωράει ο ανθρώπινος νους μια σοκαριστική υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας στη Ρόδο και σύμφωνα με την οποία ένας άνδρας κακοποιούσε συστηματικά τη σύζυγό του και την ξυλοφόρτωνε, προσπαθώντας να την εξαναγκάσει σε σεξουαλική επαφή με…το ροντβάιλέρ του.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, η άτυχη γυναίκα γνώρισε τον σύζυγο της όταν ήταν 18 ετών. Συγκατοικούσαν από το 2001 και παντρεύτηκαν το 2014. Έκαναν μαζί δυο παιδιά.

Ο άνδρας φαίνεται ότι είχε συχνά εξωσυζυγικες σχέσεις, κάτι που οδήγησε τη γυναίκα να συνάψει και εκείνη μια σύντομη σχέση με έναν άλλον άνδρα για ενάμιση μήνα. Αποφάσισε ωστόσο να το αποκαλύψει στον σύζυγό της. Κάτι που απεδείχθη μοιραίο λάθος, αφού ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ο εφιάλτης.

Μετά την αποκάλυψη, ο σύζυγός της άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα βίαιος απέναντί της, χτυπώντας την συστηματικά και ασκώντας της γενικά σωματική και ψυχολογική βία. Τη χτυπούσε με γροθιές στο κεφάλι, τη δάγκωνε και να την κλείδωνε μέσα στο σπίτι, θέτοντάς την συνέχεια υπό περιορισμό.

Το στοιχείο που προκαλεί ανατριχίλα είναι ότι για να την τιμωρήσει, επιχειρούσε ξανά και ξανά να την υποχρεώσει σε σεξουαλική επαφή με το ροντβάιλερ του. Η γυναίκα προέβαλλε σθεναρή αντίσταση και τότε τη χτυπούσε με μανία λέγοντας της: “με τον άλλον τα έκανες, τώρα δεν σου αρέσει. Ο σκύλος είναι καλύτερος από τον νεαρό με τον οποίο είχες έρθει σε ερωτική επαφή”‘.

Τελικά τον Απρίλιο του 2017, μην αντέχοντας άλλο, πήρε τα ανήλικα παιδιά της και έφυγε από το σπίτι.

Ο 57χρονος σύζυγός της, στις 11 Οκτωβρίου του 2021 θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση, για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, για απειλή σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση και για παράνομη κατακράτηση.


Πηγή



Σεισμός στην Κρήτη 5,7 Ρίχτερ

 


Ο σεισμός είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος μόλις πέντε χλμ  και αναστάτωσε το νησί.

Το επίκεντρο της δόνησης δυτικά-βορειοδυτικά της Άρβης στο Ηράκλειο.



Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Σαντορίνη

 



Σεισμός της τάξεως των 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση εντοπίστηκε στα 10χλμ. εστιακό βάθος, ενώ καταγράφηκε στις 00:45 ξημερώματα Δευτέρας, 17 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης.





Ώρα να τους μαζέψουν -«Αυτόχθονας Ελληνας Ιθαγενής», ζητά 5 εκατ. ευρώ από αστυνομικό



Έχουν ξεφύγει οι αντιεμβολιαστές, και με την καθοδήγηση απατεώνων που τους εκμεταλλεύονται, λειτουργούν γελοία και επικίνδυνα.

Ήρθε η ώρα να τους μαζέψουν και κάποιοι να οδηγηθούν στην φυλακή γιατί είναι επικίνδυνοι.

Ένας ακόμη αρνητής επικαλούμενος τους αστείους ισχυρισμούς της ομάδας "Αυτόχθονες Ελληνες Ιθαγενείς", απειλούσε με ανύπαρκτο, δήθεν πρόστιμο αστυνομικό επειδή του επέβαλε πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Μάλιστα, ο εν λόγω γελοίος «Ιθαγενής», ζητούσε παραπάνω χρήματα από τον άλλο γελοίο στην Θεσσαλονίκη που ζητούσε 2,7 εκατ. ευρώ από διευθύντρια σχολείου.

Ο αρνητής αυτός ζητάει 5,2 εκατ. ευρώ. και κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει πώς έχουν βγάλει τέτοιο τιμολόγιο δήθεν αποζημιώσεων οι απατεώνες;

Αυτό το χαρτί δείχνει το μέγεθος της απάτης που έχει στηθεί μέσω Διαδικτύου παρασύροντας αφελείς και ευκολόπιστους, να πιστεύουν ανύπαρκτες θεωρίες και να... επιδίδουν δήθεν πρόστιμα νομίζοντας έτσι ότι είναι καλυμμένοι για να κάνουν ελεύθερα κακό στους ίδιους και στους συνανθρώπους τους, και κάποιοι να κερδοσκοπούν σε βάρος τους.

Τι είπε ο γελοίος αυτοκινητιστής στο επάγγελμα στον ΣΚΑΙ για το χαρτί που επίδωσε στον αστυνομικό :

«Σαν αυτόχθονας είσαι ανεξάρτητος Έλληνας, δεν υπάρχει αρχηγία είμαστε όλοι ίσοι. Όπως το κράτος έχει συμβάσεις, έτσι και εμείς έχουμε τις συμβάσεις μας. Είναι σε σύμβαση μέσα γραμμένα δεν τα  βγάζει κανείς από το κεφάλι του. Εμείς από την ώρα που δηλώσουμε αυτόχθονες είμαστε ανεξάρτητοι», με λίγα λόγια αυτό τους έχουν πει να λένε οι απατεώνες που τους καθοδηγούν.

Οι «Αυτόχθονες» προσφέρουν τη δυνατότητα πληρωμής του προστίμου απάτη με... δόσεις! «Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα για εφάπαξ αποπληρωμή του ποσού, μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ρύθμιση της οφειλής μετά από συνεννόηση», ενώ αν καταβληθεί εφάπαξ το ποσό θα έχει έκπτωση 20% και θα πληρώσει όπως αναφέρει, «ΜΟΝΟ  4.160.000.000», έτσι αναφέρει το έγγραφο που έλαβε ο αστυνομικός από τον γελοίο «Ιθαγενή».

Όπως δείχνουν τα πράγματα από σήμερα τελειώνει η δράση αυτών των απατεώνων που εκμεταλλεύονται αφελής πολίτες.



Αντίδραση της συζύγου του Σπύρου Φωκά κατά της Έλενας Ακρίτα για τα fake news που ανεβάζει

 


Η Έλενα Ακρίτα, με ανάρτηση της στο facebook απευθυνόμενη στην υπουργού Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη έγραψε: 

«Κυρία Λίνα Μενδωνη, μπορείτε να βοηθήσετε τον Σπύρο Φωκά; Με 600€ σύνολο εκείνος και η γυναίκα του αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Ανέστιος και πένης ο αγαπημένος ηθοποιός, χρειάζεται τη στήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να κρατηθεί στη ζωή. Θα παρακολουθήσουμε στενά την υπόθεση, ο κ. Φωκάς δεν ζητά ελεημοσύνη, μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση ζητά».

Σε αυτή την ανάρτηση απάντησε με δική της ανάρτηση η σύζυγος του γνωστού Ελληνα ηθοποιού, Λίλιαν Φωκά. Όπως είπε, αυτά τα δημοσιεύματα είναι ψευδή και εκείνη με τον σύζυγο της διαχειρίζονται τις ζωές τους με αξιοπρέπεια.

Ειδικότερα αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: 

«Με αφορμή αναπαραγωγή δημοσιευμάτων για την κατάσταση μας θέλω να ενημερώσω ότι με αξιοπρέπεια διαχειριζόμαστε την ζωή μας έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση φίλων μας όσο βέβαια και την βοήθεια του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού κυρίου, Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και του γενικού γραμματέα Πρόνοιας, Γιώργου Σταμάτη. Θα παρακαλούσα αυτό να γίνει σεβαστό από όλους και να μην αναστατώνουν τόσο εμένα όσο και τον Σπύρο με δημοσιεύσεις που είναι αναληθείς».

Λιλιαν Φωκα
17 ώρες πριν

ME AΦOPMH ANAΠAPAΓΩΓH ΔHMOΣIEYMATΩN ΓIA THN KATAΣTAΣH MAΣ ΘEΛΩ NA ENHMEPΩΣΩ OTI ME AΞIOΠPEΠEIA ΔIAXEIPIZOMAΣTE THN ZΩH MAΣ EXONTAΣ THN AMEPIΣTH ΣYMΠAPAΣTAΣH ΦIΛΩN MAΣ OΣO BEBAIA KAI THN BOHΘEIA TOY ΓENIKOY ΓPAMMATEA TOY ΠPΩΘYΠOYPΓOY KYPIOY ΓPHΓOPH ΔHMHTPIAΔH OΣO KAI TOY ΓENIKOY ΓPAMMATEA ΠPONOIAΣ ΓIΩPΓOY ΣTAMATH. ΘA ΠAPAKAΛOYΣA AYTO NA ΓINEI ΣEBAΣTO AΠO OΛOYΣ KAI NA MHN ANAΣTATΩNOYN TOΣO EMENA OΣO KAI TON ΣΠYPO ME ΔHMOΣIEYΣEIΣ ΠOY EINAI ANAΛHΘEIΣ.

209
42
18


Η ανάρτηση της Ντόρας για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

 


32 χρόνια συμπληρώνεται από τότε που ο Παύλος Μπακογιάννης έπεφτε νεκρός από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» και τον αμετανόητο μέχρι και σήμερα αρχιεκτελεστή Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε πισώπλατα στις 26 Σεπτεμβρίου 1989, στις 7:58 το πρωί, στην είσοδο πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Η σύζυγός του, Ντόρα Μπακογιάννη 32 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στα social media.

«32 χρόνια μετά, οι ιδέες και τα πιστεύω σου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η τρομοκρατία και η τυφλή βία δεν θα νικήσουν. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», έγραψε.




Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας

 


Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας, μετά και την «πόρτα» του Τζο Μπάιντεν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια κίνηση που ενόχλησε ιδιαιτέρως τον τούρκο πρόεδρο.

Μάλιστα, δείχνοντας την έντονη ενόχλησή του, ο Ερντογάν προανήγγειλε την αγορά νέων S-400 από τη Ρωσία, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ουάσιγκτον.

Προειδοποιούν για νέες κυρώσεις οι ΗΠΑ

Έντονη ήταν η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις δηλώσεις του Ερντογάν, αφού προειδοποίησαν πως σε περίπτωση που προχωρήσει σε αγορά και νέας παρτίδας ρωσικών S-400, θα επιβληθούν νέες κυρώσεις.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας στην ΕΡΤ τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο και την αναφορά του περί επικείμενης αγοράς δεύτερου πακέτου S-400 από την Μόσχα, τόνισε: «γνωρίζουμε αυτές τις δηλώσεις και καλούμε την Τουρκία με κάθε ευκαιρία και σε κάθε επίπεδο να μην κρατήσει τους S-400 που ήδη έχει αγοράσει και να μην προχωρήσει σε άλλη αγορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Συνεχίζουμε να ξεκαθαρίζουμε στην Τουρκία ότι οποιαδήποτε νέα σημαντική αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού θα επιφέρει νέες κυρώσεις βάσει του νόμου ΚΑΑΤΣΑ 231. Αυτές οι κυρώσεις θα είναι ξεχωριστές και επιπρόσθετες σε αυτές που ήδη επιβλήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2020. Οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία σύμμαχο και φιλική χώρα και συνεχίζουμε να αναζητούμε ευκαιρίες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων ακόμη και όταν διαφωνούμε».


ΤΟ ΒΗΜΑ



18 ιστοσελίδες και προφίλ απατεώνων αντιεμβολιαστών που εκμεταλλεύονται ευκολόπιστους


 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, στον εισαγγελέα αναμένεται να παραδοθεί σήμερα, Δευτέρα, το πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις ιστοσελίδες απατεώνων αντιεμβολιαστών, αρνητών και ψεκασμένων, που παροτρύνουν τους πολίτες είτε να μην φορούν μάσκα είτε να μην εμβολιάζονται, καθώς επίσης και μεγάλο μέρος της βιομηχανίας εκμετάλλευσης με το τιμολόγιο των ψευδών νομικών συμβουλών.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 18 ιστοσελίδες απατεώνων με κλειστές ομάδες και προφίλ. Εξ αυτών, επτά υποθέσεις θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα. Οι επτά αυτές υποθέσεις αφορούν προτροπή σε ανυπακοή και κάποιες «πωλήσεις» μηνύσεων και νομικών συμβουλών.

Την Τρίτη θα ανακοινωθούν τα πορίσματα από την ΕΛ.ΑΣ.

«Ακολουθώντας την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπηρεσία μας εργάζεται εντατικά για τη διερεύνηση περιπτώσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία». Αυτό τόνισε νωρίτερα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ανακοίνωσή της, ενώ ανέφερε ότι «τα πορίσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021».

Παράλληλα, εξετάζεται ποιες ποινικές διώξεις θα είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Οι ιστοσελίδες αυτές των απατεώνων, εκτός από παραπληροφόρηση, προτροπή κτλπ, επιχειρούν παράλληλα να αποκομίσουν οικονομικό όφελος.

Οι απατεώνες αντιεμβολιαστές χρησιμοποιώντας ιστολόγια και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβαίνουν σε αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. και πέρα από το ποινικό κομμάτι, θα γίνει και φορολογικός έλεγχος και μπορεί να επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα.