Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Σύντροφοι αντιεξουσιαστές λήστεψαν την τράπεζα στην Μητροπόλεως;

 


11:45 εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Μητροπόλεως οι κακοποιοί και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μέσα στην τράπεζα, οι ληστές φώναζαν συνθήματα κατά του κράτους και της κυβέρνησης και αυτό δείχνει ότι κινούνται στο αντιεξουσιαστικό χώρο οι σύντροφοι, και έχουν μείνει από λεφτά.

Μην ξεχνάμε ότι κλοπές σε τράπεζες με Καλάσνικοφ έχουν διαπράξει πολλές οι αντιεξουσιαστές, καθώς και σύντροφοι τρομοκράτες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε μία από αυτές τις ληστείες στο κέντρο της Αθήνας είχε λάβει μέρος και ο γιός του πρώην προέδρου της βουλής επί ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος είναι γνωστός αντιξουσιαστής, και θαυμαστής του εκτελεστή τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τα χρήματα από τις ληστείες χρησιμοποιούνται για διάφορες εγκληματικέ δράσεις των συντρόφων.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν φθάσει στο σημείο λαμβάνουν καταθέσεις από τους υπαλλήλους ενώ έχουν στη διάθεση τους και εξετάζουν βίντεο από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία τόσο για τα χαρασκτηριστικά όσο και για το modus operandi των ενόπλων που θα ανοίξουν το δρόμο των ερευνών.

Σε πρώτη φάση προσπαθούν να συνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής του διδύμου των ληστών για να βρεθούν στα ίχνη τους.



Ο μεσαίωνας Ταλιμπάν τέλειωσαν τον αθλητισμό στο Αφγανιστάν

 


Μετά την απόκτηση της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ο σκοταδισμός και ο μεσαίωνας επιστρέφει κάθε μέρα και περισσότερο.

Η χώρα στο τέλος θα αποκλειστεί από όλο τον κόσμο γιατί απλά θα θεωρείται παλαιολιθική όπως το Τζουράσικ Πάρκ.

Κάθε μέρα κόβονται ελευθερίες και ήρθε και η ώρα του αθλητισμού, που απαγορεύεται για τις γυναίκες.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ υπήρξε σχετική ανακοίνωση από τον αρμόδιο της νέας κυβέρνησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ο οποίος ενημέρωσε ότι δεν θα επιτρέπεται πλέον στις γυναίκες να αθλούνται, γιατί όπως ανέφερε πρόκειται για ένα αποτέλεσμα από τα όσα ορίζει ο ισλαμικός νόμος.

Βάσει αυτού δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να αφήνουν ακάλυπτο μέρος του σώματός τους. Έτσι, οι Ταλιμπάν με εφαρμογή στην ομάδα κρίκετ γυναικών, απαγορεύουν τη συμμετοχή τους καθώς, όπως αναφέρουν για να λάβουν μέρος στο άθλημα πρέπει να αφήνουν μέρος του σώματός τους ακάλυπτο.

Εννοείται ότι δεν θα ξανά δούμε γυναικεία αθλητική ομάδα στο Αφγανιστάν, για όλα τα αθλήματα.




Επιστολή βουλευτών ΗΠΑ σε ΟΗΕ: Μέτρα εναντίον της Τουρκίας για το άνοιγμα των Βαρωσίων

 


Με μία κοινή επιστολή τα μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Κογκρέσο καλούν τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να λάβει απτά μέτρα εναντίον της Τουρκίας για το άνοιγμα των Βαρωσίων. Τη διακομματική επιστολή υπογράφουν 19 βουλευτές, οι οποίοι ζητούν από τον ΟΗΕ να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά και πολιτικά εργαλεία που διαθέτει για να απαιτήσει από την Τουρκία να σταματήσει τις συνεχείς παραβιάσεις της κυπριακής κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου.

Όπως σημειώνουν οι Αμερικανοί βουλευτές, «χαιρετίζουμε την καταδίκη εκ μέρους του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτής της απαράδεκτης αλλαγής του καθεστώτος (των Βαρωσίων) από την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους και σας παρακαλούμε να στείλετε το μήνυμα στην Τουρκία ότι η αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών δεν θα περιοριστεί στη ρητορική εάν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βαρώσια συνεχίσουν να παραβιάζονται».

Η πρωτοβουλία ανήκει στους συμπροέδρους της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Κογκρέσο, Καρόλιν Μαλόνι και Γκας Μπιλιράκη, και στον ομογενή βουλευτή Κρις Πάππας. Στην επιστολή αποδομούνται λεπτομερώς οι τουρκικοί ισχυρισμοί για τα Βαρώσια και υπενθυμίζονται οι πρόσφατες ενέργειες της Άγκυρας που παραβιάζουν κατάφορα το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, οι Αμερικανοί βουλευτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα μελλοντικά σχέδια της Τουρκίας, τα οποία προβλέπουν την υλοποίηση μαζικών έργων υποδομής στην περίκλειστη πόλη.

Ειδικότερα, η επιστολή ενθαρρύνει τον γγ να ασκήσει τη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Εθνών στη διοίκηση της περιοχής, ώστε:

– Να αποτρέψει την επανεγκατάσταση των Βαρωσίων.

– Να επιδιώξει την άμεση και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια.

– Να εξετάσει το ενδεχόμενο κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων που προσπαθούν παράνομα και μονομερώς να ανοίξουν την πόλη.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ




Η κυβέρνηση έχει ανεβάσει το πολιτικό πήχυ της σοβαρότητας αλλά δεν έχει σοβαρή αντιπολίτευση

 


Πραγματικά είναι πολύ κουραστικό, να μην μπορείς να συνεννοηθείς με την αντιπολίτευση ούτε για το κοινό καλό! Είναι τραγικό να μην έχει μια σοβαρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, την αντιπολίτευση που της αξίζει.

Η στάση της αντιπολίτευσης στο σύνολο της ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ - ΜεΡΑ25 - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΚΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων και καθόλου αποτελεσματική, ώστε να έχει την ικανότητα να κάνει ουσιαστική κριτική σε μια αποτελεσματική κυβέρνηση και να μπορούν να την παρακολουθήσουν οι ψηφοφόροι.

Ο πρωθυπουργός το είπε καθαρά στην ΔΕΘ " Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει, την διάθεση μου, να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και πολιτικούς χώρους που δεν επιδιώκουν καμία συναίνεση. Η συναίνεση την οποία επιδιώκω, είναι με την κοινωνία με τους πολίτες".

Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός δείχνει το πόσο ακατάλληλη αντιπολίτευση έχουμε στην χώρα, πόσο ανεπαρκείς είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και στο 90%, εάν εξαιρέσεις στελέχη του ΚΙΝΑΛ, έχουν και ακατάλληλα πολιτικά στελέχη στους χώρους τους που γελάει ο κόσμος και εκνευρίζεται μαζί τους.

Ένα κόμμα να κάνει την διαφορά ρε φίλε να πούμε έχουμε ουσιαστική αντιπολίτευση; 

Και δεν αναφερόμαστε στον θίασο ΣΥΡΙΖΑ, η στον Γιάνη με ένα ν, η τον Κουτσούμπα, η στον πουλάω κηραλοιφές για τον κορονοιό, αναφερόμαστε στο ΚΙΝΑΛ που με ηγεσία την Φώφη έχει πέσει τόσο χαμηλά ενώ θα μπορούσε να κάνει την δοαφορά .

Εάν η Φώφη δεν είχε το επώνυμο που έχει,  δεν ξέρουμε εάν θα είχε κάνει καριέρα στην πολιτική και αυτό είναι κοινή παραδοχή όσων παρακολουθούμε τις πολιτικές εξελίξεις.

Πρέπει να καταλάβουν στην αντιπολίτευση εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αντίπαλος τους δεν είναι η κυβέρνηση, αντίπαλος και εύκολος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όποιος μπορεί να τον ανταγωνιστεί και να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση θα είναι αυτός που θα δυναμώσει το κόμμα του στην κοινή γνώμη.

Το ΚΙΝΑΛ θα μπορούσε να κάνει την διαφορά, τον έχει τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει απαξιωθεί στο σύνολο των πολιτών, δεν έχει όμως την ηγεσία για να το κάνει, οπότε οι εκλογές πρέπει να γίνου άμεσα για να μπορεί ο πολίτης να τους πάρει στα σοβαρά και να αρχίσει η κεντροαριστερά να αντιπροσωπεύεται από σοβαρούς πολιτικούς.

Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανεβάσει τον πήχυ της πολιτικής σοβαρότητας και ικανότητας στην Ελλάδα, και το κόμμα που θα μπορέσει να αντιπολιτευτεί στα σοβαρά κάνοντας προτάσεις, ακόμα και συναινέσεις για το καλό της χώρας θα κερδίσει τους πολίτες που θέλουν να ακούν και μια άλλη σοβαρή άποψη.

Όποιος συνεχίζει στην πολιτική αντιπαράθεση, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η τραγική ομάδα Τσίπρα, η τον ξύλινο παλιακό λόγο της Φώφης του ΚΙΝΑΛ, μόνο κέρδη δεν θα έχει, αντίθετα θα απαξιώνεται περισσότερο.



ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ



Πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία: Για απαγωγή ανηλίκου διώκεται ο παππούς του 6χρονου, μοναδικού επιζώντος

 


Ο παππούς του Εϊταν, του εξάχρονου παιδιού που τον περασμένο Μάιο ήταν και ο μόνος διασωθείς της οικογένειάς του από πτώση τελεφερίκ, διώκεται από τους Ιταλούς εισαγγελείς για απαγωγή ανηλίκου.

Ο Εϊταν μεταφέρθηκε στο Ισραήλ με ιδιωτική πτήση από τον παππού του, από την μεριά της μητέρας του. Η επιμέλεια, όμως, του μικρού έχει ανατεθεί στη θεία του, η οποία ζει στην Ιταλία και είναι αδελφή του πατέρα τού Εϊταν. Ο πατέρας ήταν γιατρός και έχασε και αυτός την ζωή του κατά την τραγική πτώση του τελεφερίκ στην περιοχή Μοταρόνε της βόρειας Ιταλίας,

Ο παππούς κατάφερε να επιβιβάσει τον εξάχρονο εγγονό του στο ιδιωτικό αεροσκάφος, καθώς είχε κρατήσει το διαβατήριο του Εϊταν, παρά το ότι με δικαστική απόφαση του είχε ζητηθεί να το παραδώσει στη θεία του, στην Ιταλία. Ο ιταλικός Τύπος δεν αποκλείει, μάλιστα, να υπήρξε και καλυμμένη βοήθεια από μέρους στελεχών των μυστικών υπηρεσιών του Τελ Αβίβ.

«Πώς μπόρεσε να βγει από τη χώρα ένα ανήλικο παιδί;»

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, πάντως, η κυβέρνηση του Ισραήλ τάσσεται υπέρ της επιστροφής του μικρού στην Ιταλία, όπου το παρακολουθεί ψυχολόγος και σήμερα θα έπρεπε να αρχίσει να πηγαίνει σχολείο, στην πρώτη τάξη του Δημοτικού.

Στο μεταξύ, στο Κοινοβούλιο της Ρώμης, το κεντρώο κόμμα «Ζωντανή Ιταλία» ζήτησε από την κυβέρνηση Ντράγκι να εξηγήσει πώς μπόρεσε να βγει από τη χώρα ένα ανήλικο παιδί, το οποίο έχει περάσει μάλιστα μια τόσο τραυματική εμπειρία και με τη βοήθεια ειδικών προσπαθεί να βρει και πάλι την ψυχολογική του ισορροπία.


Πηγή: iefimerida.gr



Ένοπλη ληστεία μέρα μεσημέρι σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

 


Ληστεία έγινε το μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας που ήταν γεμάτο κόσμο, σήμερα Τρίτη σε τράπεζα.

Η ληστεία έγινε στις 12:00 το μεσημέρι σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως 53, με τους δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, να φέρουν βαρύ οπλισμό.

Οι δύο δράστες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και χάθηκαν ανενόχλητοι στα στενά της περιοχής.

Αστυνομικές δυνάμεις που υποτίθεται είναι γεμάτη η Αθήνα χτενίζουν τα στενά της περιοχής προκειμένου να τους εντοπίσουν.



Ανεμβολίαστος σε αναστολή πήγε να δουλέψει :«Δεν κάνω το εμβόλιο γιατί μου το είπε ο... ΠτΔ Στεφανόπουλος»


 

Εργαζόμενος σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης, αρνητής του εμβολίου που μάλλον χρειάζεται και ψυχιατρική παρακολούθηση, πήγε κανονικά στην δουλειά του παρά το γεγονός ότι έχει βγει σε αναστολή με την απίστευτη δικαιολογία.

Όταν οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν την παρουσία του, ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσει. Ο ίδιος όμως προκλητικά αρνήθηκε και ήθελε να εργαστεί κανονικά. 

Η άρνηση του αυτή είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Creta24.gr, ο ανεμβολίαστος εργαζόμενος υποστήριξε ότι δεν κάνει το εμβόλιο γιατί του το είπε ο Στεφανόπουλος. Όταν τον ρώτησαν «ποιος Στεφανόπουλος;» εκείνος απάντησε «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας» και αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον αρνητή γενικότερα.

Όταν του είπαν ότι εκείνος πέθανε το 2016 ο ανεμβολίαστος εργαζόμενος δεν έδωσε καμία απάντηση. Στο αστυνομικό τμήμα, στο οποίο και οδηγήθηκε στη συνέχεια, κλήθηκε συγγενικό του πρόσωπο για να τον παραλάβει.



Με αρνητικό rapid test οι ανήλικοι 12-17 ετών στους εσωτερικούς χώρους εστίασης

 


Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δόθηκε στην δημοσιότητα, οι ανήλικοι 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Το μέτρο αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, όπου οι ανήλικοι από 12 ετών και άνω πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Στις επιχειρήσεις εστίασης σε εσωτερικό χώρο περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Όσον αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, δύνανται να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.



Φορολοταρία με έως και 100.000 ευρώ και οι e-αποδείξεις με έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ

 



Χρηματικά έπαθλα που θα φθάνουν έως και τις 100.000 ευρώ θα μοιράζει στους τυχερούς φορολογούμενους η νέα φορολοταρία, ενώ έξτρα έκπτωση φόρου εισοδήματος έως 2.200 ευρώ περιμένει όσους πληρώνουν με πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα δικηγόρους, αρχιτέκτονες, υδραυλικούς, φωτογράφους και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών.

Τα κίνητρα που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, περιλαμβάνονται στο πακέτο των παροχών που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και κινούνται σε τρεις άξονες:

1. Από τον Ιανουάριο του 2022 και έως το 2025, το 30% των δαπανών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι  με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής προς συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα. Στη λίστα των επαγγελματικών κλάδων περιλαμβάνονται υπηρεσίες υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, ελαιοχρωματιστή, ψυκτικών- κλιματισμού, γραφεία τελετών, δικηγορικές υπηρεσίες, υπηρεσίες αρχιτέκτονα, προσωπικής φροντίδας και νοσηλείας, υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης, παιδικής φροντίδας, λιμουζίνες και ταξί, καθαριστήρια, υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών αναψυχής, υπηρεσίες συμβουλευτικής, φωτογράφοι και οικοδομικές εργασίες αλλά και γυμναστήρια και σχολές χορού. Με την ενεργοποίηση του μέτρου αυτού οι φορολογούμενοι θα μπορούν να γλιτώνουν φόρο έως 450 ευρώ αν έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, έως 1.100 ευρώ αν έχουν ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ, έως 1.400 ευρώ για εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ, έως 1.800 ευρώ για εισόδημα από 30.000 έως 40.000 ευρώ και έως 2.200 ευρώ αν το ετήσιο εισόδημά τους υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

2. Τα έξοδα που πραγματοποιεί ετησίως κάθε φυσικό πρόσωπο για επισκέψεις σε ιατρούς, οδοντιάτρους ,ορθοδοντικούς και κτηνιάτρους καθώς και για εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και για άλλες υπηρεσίες ιατρικού χαρακτήρα, πλην της αγοράς φαρμάκων και της νοσηλείας σε νοσοκομεία, θα «μετρούν» διπλά  για την κάλυψη του 30% του ετησίου πραγματικού εισοδήματος με ηλεκτρονικές δαπάνες. Για παράδειγμα δαπάνη ύψους 100 ευρώ για πληρωμή αμοιβής σε ιατρό εφόσον εξοφλείται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας θα μετρά ως δαπάνη 200 ευρώ για την κάλυψη του 30% του εισοδήματος.

3. Αναθεωρείται το πλαίσιο της φορολοταρίας καθώς θα υπάρχουν σταθμίσεις πολλών ταχυτήτων ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται και  πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και συνεπώς στην πιθανότητα να κερδίσουν. Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα θα κλιμακώνονται και θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ ενώ επιπλέον τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ιδιαίτερη λοταρία με βραβεία έως και 100.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι σήμερα σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ με τα συνολικά κέρδη να φθάνουν τα 12 εκατ. ευρώ ετησίως.



Νέα πρόκληση από αρχιμανδρίτη που δεν του άρεσε σε αγιασμό ότι φορούσαν μάσκα

 


Ευτυχώς είναι λίγοι οι ιερείς που δεν καταλαβαίνουν την ευθύνη που έχουν απέναντι στο ποίμνιο τους, και ότι ούτε ο θεός δεν θέλει τέτοια εγκληματική ανευθυνότητα.

Στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών, με τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, λόγω της πανδημίας.

Ο αρχιμανδίτης πήρε το σταυρό ώστε να τον φιλήσουν τα παιδιά, με τη Λυκειάρχη να προτρέπει τους μαθητές να μην κατεβάσουν τη μάσκα τους, για να προστετευτούν. 

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ο ανεύθυνος ασπασμός του σταυρού από τον ίδιο τον αρχιμανδρίτη αλλά και των τοπικών αρχών, χωρίς μάσκα.

Ο αρχιμανδρίτης, προκλητικός αντέδρασε και ανεύθυνα διέκοψε την τελετή λέγοντας: 

"Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας! Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε το σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάνετε επεισόδιο την ώρα του αγιασμού και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δεν φοράω μάσκα. Να κρατάω το σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας! Είναι αναίδεια που με διακόψατε. Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν το παράδειγμα στα παιδιά μας φιλώντας το σταυρό, εσείς τι δίνετε;".





Προφυλακιστέοι η Έλενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφός της

 


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν η Έλενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφος της, Δημήτρης Ρεγγινίδης, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, έχοντας στην κατοχή τους 7,8 κιλά κοκαΐνη.

Οι απολογίες τους είχαν ξεκινήσει λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Λίγο μετά τις 17:00, αποχώρησαν αμίλητοι για τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

«Δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Δεν γνώριζα τι έκανε ο σύντροφος μου» φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας η 29χρονη, που στο άκουσμα της απόφασης προσωρινής της κράτησης ξέσπασε, φωνάζοντας: «Με κατέστρεψε!».

Σε δήλωση του μετά την απόφαση προφυλάκισης, ο δικηγόρος της 29χρονης, Παντελής Κοκοτός, ανέφερε: «Η εντολέας μου ισχυρίστηκε το έλλειμμα οποιαδήποτε γνώσης για τα ναρκωτικά. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Είμαστε στην αρχή μιας ποινικής διαδικασίας. Λειτουργούν οι ενδείξεις. Σεβόμαστε την απόφαση, αλλά υπάρχει πλειάδα στοιχείων που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση. Θα αιτηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης. Είναι παράπλευρη απώλεια ενός ανθρώπου που, αντί να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί της στις 15 Οκτωβρίου, βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση».



Νεκροί οι δύο επιβάτες του Τσέσνα που κατέπεσε


 

Τραγωδία στη Σάμο από την πτώση μικρού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα.

Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των δύο επιβατών του.  

Το αεροπλάνο κατέπεσε  στη θαλάσσια περιοχή Ποτοκάκι Πυθαγορείου. 

Το Τσέσνα ερχόταν από Ισραήλ με προορισμό τη Σάμο και δεν προσγειώθηκε κατά την προγραμματισμένη ώρα άφιξης. Ως αποτέλεσμα, από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου δόθηκε η εντολή να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές και το Λιμενικό για τις σχετικές έρευνες, όπως προβλέπουν οι  διαδικασίες. 

Το αεροσκάφος ήταν μικρό, πανωπτέρυγο, μονοκινητήριο, ιδιωτικό και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μαρτυρίες για το τί έχει συμβεί. 

Εντοπίστηκαν δύο σοροί, ενός άνδρα και μιας γυναίκας που εικάζεται πως είναι και οι μοναδικοί επιβαίνοντες του αεροσκάφους που κατέπεσε και συνετρίβη.  Οι δύο σοροί των άτυχων επιβατών με σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στη Σάμο. 

Στη θαλάσσια περιοχή που κατέπεσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος έχουν επίσης εντοπιστεί συντρίμια και διάφορα άλλα αντικείμενα. 



Καλούν ευπαθείς ομάδες με sms για τρίτη δόση

 


Η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι υπάρχει θετική γνωμοδότηση για ανοσοκατασταλμένους, διαμένοντες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα άνω των 60 ετών σε διάστημα έξι έως οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Όπως είπε κι άλλες ομάδες μπορεί να προτεραιοποιηθούν για την τρίτη δόση, όπως είναι οι υγειονομικοί.

Στα κινητά τηλέφωνα όσων έχουν προτεραιοποιηθεί για αναμνηστική δόση έχει αρχίσει να φτάνει το SMS από το emvolio.gov.gr.

Ειδοποίηση για την τρίτη δόση αναμένεται να πάρουν 285.000 πολίτες.

«Σύμφωνα με τη σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμού, έχετε προτεραιοποιηθεί για αναμνηστική δόση. Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο για να κλείσετε ραντεβού την 14/9» αναφέρει το μήνυμα.