Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Τα μέτρα που ανακοίνωσε στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός

 



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε ομιλία στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2021. 

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού είχαν φοροελαφρύνσεις, στήριξη στους νέους αλλά και μέτρα έκπληξη για όλους του Έλληνες πολίτες.

Από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Από αυτό εδώ το βήμα, εισηγούμαι, ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Νεολαία. Ένα πλαίσιο πολιτικών, που θα συζητήσουμε μαζί, βήμα-βήμα, σε κάθε περιφέρεια της χώρας, τους επόμενους μήνες.

Και το οποίο θα αποκρυσταλλωθεί σε μέτρα για κάθε πλευρά της ζωής σας.

Με 4 κατευθύνσεις: Ισότητα στις ευκαιρίες. Εξωστρέφεια. Ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση. Διεύρυνση της συμμετοχής σας στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική δράση».

7 μέτρα για τη νέα γενιά + στρατηγική 90 σημείων/πολιτικών που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με τους νέους τους επόμενους 6 μήνες

«πρώτο ένσημο» / 1.200 ευρώ για 6 μήνες σε όσους νέους προσλαμβάνονται σε δουλειές πλήρους απασχόλησης χωρίς να έχουν προϋπηρεσία (600 ευρώ στον εργαζόμενο και 600 ευρώ στον εργοδότη)

Κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για επιπλέον 50.000 θέσεις εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας (συνολικά 150.000 θέσεις εργασίας)

Επέκταση στεγαστικού επιδόματος 1000 ευρώ/έτος και στους σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ

Κατάργηση ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας για όλους τους νέους έως 29 ετών για φθηνότερη πρόσβαση στο διαδίκτυο με μείωση έως 20 ευρώ σε κάθε λογαριασμό/μήνα.

50 GB δώρο στο κινητό τους για όλους τους ανηλίκους 15-17 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή επιλέγουν να εμβολιαστούν έως το τέλος του 2021.

Καθιέρωση ψηφιακής κάρτας, ένα ψηφιακό πορτοφόλι, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι παροχές του κράτους προς τους νέους

Κατάργηση του φόρου γονικών παροχών και δωρεών από τους γονείς προς τα παιδιά

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Εκτός από το πρώτο ανάχωμα του ήδη αυξημένου διαθέσιμου εισοδήματος, τρεις θα είναι οι απαντήσεις μας:

Πρώτον, στοχευμένα μέτρα, όπως ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, όπως ο καφές και τα αναψυκτικά.

Δεύτερον, αυστηρός έλεγχος του ανταγωνισμού και εφαρμογή του νομικού πλαισίου περί αισχροκέρδειας. Γιατί στην Ελλάδα οι τιμές εύκολα αυξάνονται, αλλά δύσκολα αποκλιμακώνονται. Προειδοποιώ κάποιους επιτήδειους να μην εκμεταλλευτούν ένα παγκόσμιο φαινόμενο για να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους.

Και τρίτον, κρατική στήριξη απέναντι σε ανατιμήσεις οι οποίες επηρεάζουν ευθέως τα οικονομικά κάθε ελληνικού σπιτιού. Και εδώ αναφέρομαι, πρώτα από όλα, στις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος.

Ειδικά γι’ αυτό, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που αμέσως συγκροτεί ειδικό Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Αυτό θα καλύπτει τουλάχιστον το 80% των αυξήσεων για όλους τους καταναλωτές.

Τα μέτρα:

μειωμένος ΦΠΑ σε καφέ, μεταφορές, μη αλκοολούχα ποτά, γυμναστήρια, σχολές χορού, τουρισμό, κινηματογράφους

Νέο ταμείο ενεργειακής μετάβασης για την κάλυψη του 80% των αυξήσεων ηλεκτρικού ρεύματος απευθείας στο λογαριασμό κάθε νοικοκυριού σε ΟΛΟ τον πληθυσμό της χώρας 

Μείωση ΦΠΑ ζωοτροφών στο 6% για τους αγρότες

Αύξηση επιδόματος θέρμανσης κατά 20%

Κατάργηση ειδικού τέλους τηλεπικοινωνιών για νέους έως 29 ετών και μείωση στο 10% flat για τον υπόλοιπο πληθυσμό

Μείωση του ΕΝΦΙΑ

Αναστολή πληρωμής τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης

30% μείωση φορολογίας εισοδήματος στα φυσικά πρόσωπα που πραγματοποιούν δαπάνες έως 5.000 ευρώ μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών σε συγκεκριμένους κλάδους (πχ υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, οικιακές υπηρεσίες, γυμναστήρια, ταξί, νομικές υπηρεσίες κοκ)

Προς τους πραγματικά ευάλωτους πολίτες, η Πολιτεία αποφάσισε να παρέχει και μία πρόσθετη οικονομική στήριξη. Γι’ αυτό και τον Δεκέμβριο, σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάμβαναν κανονικά. Μια πράξη ανακούφισης πριν από τις γιορτές σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Μέτρα υπέρ της απασχόλησης, των επενδύσεων και των επιχειρήσεων

Διαγραφή 50% οφειλής από όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές

Έκπτωση 30% στο φόρο εισοδήματος για τις επιχειρήσεις που προχωρούν σε συγχωνεύσεις/εξαγορές

Μείωση κατά 50% του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου

Επέκταση έως τέλος του 2021 του προγράμματος συνεργασία

Επέκταση έως τέλος του 2021 του προγράμματος Γέφυρα για δανειολήπτες

Θέσπιση υπερεκπτώσεων 100% για τις ΜμΕ που πραγματοποιούν πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις

Μείωση φόρου εισοδήματος στο 22%

Επέκταση της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους έως το τέλος του 2022

Επέκταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες έως το τέλος του 2022

Επέκταση έως τέλος του 2021 του προγράμματος επιδότησης κενών θέσεων στον πολιτισμό

Μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας

Εκσυγχρονισμός των μεγάλων νοσοκομείων, αυτοδύναμα Κέντρα Υγείας και ΣΔΙΤ για την κατασκευή πρωτοβάθμιων δομών.

Πιο αποτελεσματικός ΕΟΠΥΥ

Εξορθολογισμός φαρμακευτικής δαπάνης και του claw back με γενναία εξάπλωση των γενοσήμων.

Διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων καρκίνου τραχήλου της μήτρας, καρκίνου του μαστού, καρκίνου παχέος εντέρου και διαγνωστικών εξετάσεων για καρδιαγγειακό κίνδυνο από 1/2022.

Νέα έργα για τη Θεσσαλονίκη

διπλή ανάπλαση γηπέδου Άρη στην Πυλαία και πάρκου στη Χαριλάου

Νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη δυτική θεσσαλονίκη

Χάραξη ενιαίου παραλιακού μετώπου 40 χλμ από το καλοχώρι έως τη Μηχανιώνα

Μελέτη επέκτασης του μετρό στη δυτική θεσσαλονίκη

Εξυγίανση άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στο καλοχώρι

ΕΝΦΙΑ

«O ΕΝΦΙΑ θα εξακολουθήσει να μειώνεται στη βάση των νέων αντικειμενικών αξιών και μιας νέας, δικαιότερης αντιμετώπισης των φόρων στην ακίνητη περιουσία. Στη συζήτηση του Προϋπολογισμού θα παρουσιασθεί το πλήρες σχέδιο.

Αυτό, όμως, που μπορώ να πω σήμερα είναι ότι τα περισσότερα νοικοκυριά, το 2022 θα πληρώσουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ από το 2021. Και ότι ο συμπληρωματικός φόρος ΕΝΦΙΑ θα ενσωματωθεί στην κύρια κλίμακά του, όπως είχαμε υποσχεθεί και προεκλογικά».

Ενίσχυση της Άμυνας: τα 18 Rafale σύντομα θα γίνουν 24

«Εδώ ανακοίνωσα την αγορά των 18 rafale, τα οποία σύντομα θα γίνουν 24. Φέτος βρίσκομαι και πάλι στη Θεσσαλονίκη για να περιγράψω το σχέδιο μας για την Ελλάδα που αλλάζει, βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά. Κυρίως όμως για να παρουσιάσω τα περισσότερα που μπορούμε να πετύχουμε μαζί το 2022».



Ακροαριστεροί μαζί με ακροδεξιούς κουκουλοφόρους και οπαδούς ομάδων δημιουργούν επεισόδια στην Θεσσαλονίκη

 


Αυτή την ώρα επεισόδια εξελίσσονται στην Θεσσαλονίκη μια σειρά διαδηλώσεων με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ και την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα στελέχη της αστυνομίας βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα εκρηκτικό μείγμα διαδηλωτών που αποτελείται απο ακροαριστερούς, ακροδεξιούς και αντιεμβολιαστές. 

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξελίσσονται συγκεντρώσεις από αντιεμβολιαστές, ακροδεξιούς, αντιεξουσιαστές, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συνδικαλιστικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, φοιτητική σύλλογοι, και οπαδοί του ΠΑΟΚ - ΑΡΗ.




Συγκεντρώσεις ακροαριστερών, ακροδεξιών, κομουνιστών και αντιεμβολιαστών στην θεσσαλονίκη


 

Πριν λίγο τελείωσε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που πρωτοστατούσε ο γραμματέας του ΚΚΕ Κουτσούμπας, σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση αντιεμβολιαστών, μαζί με ακροδεξιούς στον Λευκό Πύργο, και σε άλλο μέρος έχουν συγκεντρωθεί ακροαριστεροί , αντιεξουσιαστές.

Στο σημείο της συγκέντρωσης των αντιεμβολιαστών, βρέθηκαν και φυλλάδια του νέου κόμματος του καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, για τα οποία «επιστρατεύτηκαν» 5.500 αστυνομικοί, drones, ελικόπτερα, «Αίαντες» και άλλες μονάδες.




Απίστευτο! Ο Κασιδιάρης θα μιλήσει μέσα από τις φυλακές σε συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη

 


Ο Ηλίας Κασιδιάρης να είναι μέσα στη φυλακή, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να προκαλεί, διοργανώνοντας και καλώντας σε συγκέντρωση για τη ΔΕΘ, ενώ απαγορεύεται και το ερώτημα είναι τι κάνουν οι φύλακες;;;

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση στα social media συνεργάτης του, ο Κασιδιάρης θα είναι και κεντρικός ομιλητής.

Αυτή η πρόκληση δεν γίνεται πρώτη φορά, το έχει ξανά κάνει χωρίς να τον ενοχλήσει κανένας, ενώ βρίσκεται στις φυλακές.

Την πρώτη φορά είχε διαταχθεί σχετική έρευνα χωρίς να γνωρίζει κανένας το αποτέλεσμα, αλλά από ότι φαίνεται ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν βρίσκει κάποιο εμπόδιο στο να το επαναλάβει, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα την πρώτη φορά όλα πήγαν καλά και κανένας δεν τιμωρήθηκε.





“Πύργος της Ελευθερίας” – Το νέο σύμβολο της Νέας Υόρκης

 


Το One World Trade Center, είναι ο ουρανοξύστης, ο οποίος αντικατέστησε τους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, εγκαινιάστηκε το 2014 και σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο για την πόλη της Νέας Υόρκης και τις ΗΠΑ— ένα σύμβολο της Νέας Υόρκης που αντιστέκεται μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις 11 Σεπτεμβρίου.

Το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου με ύψος 540 μέτρα, που έχει γίνει γνωστό ως “Πύργος της Ελευθερίας”, είναι το υψηλότερο κτήριο της Αμερικής (541 μέτρα), ενώ βορειοανατολικά του στεγάζεται το Μνημείο και το Μουσείο Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου, στο σημείο εκείνο όπου τουλάχιστον 2.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους




Μητσοτάκης σε Στυλιανίδη - Τουρνά : «Σιδεροκέφαλοι! Καλή δύναμη!»

 


«Σιδεροκέφαλοι! Καλή δύναμη!», ευχήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευ. Τουρνά στην πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την ορκωμοσία τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση ανεξάρτητου υπουργείου, σημειώνοντας πως η κλιματική κρίση είναι πραγματικότητα και θα είναι μαζί μας για πάρα πολύ χρόνο ακόμα.

Ανέφερε επίσης ότι στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική κρίση, τον πρώτο λόγο θα τον έχει το νεοσύστατο υπουργείο και έκανε λόγο για εξαιρετικό δίδυμο στην ηγεσία του.

Αναφερόμενος στον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, είπε ότι τους συνδέει μακρά προσωπική σχέση και βαθιά εκτίμηση, ενώ μίλησε για την σπουδαία του δουλειά ως επίτροπος και στη δημιουργία του rescEU.

Ευχαρίστησε τον Νίκο Χαρδαλιά σημειώνοντας ότι από τη νέα του θέση θα μπορεί να ενισχύσει τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και Πολιτικής Προστασίας. Πρόσθεσε ότι έχουμε ένα καινούργιο πρόγραμμα 1,7 δισ. ευρώ, το οποίο θα επενδύσουμε για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Επίσης, αναφέρθηκε στις επιχειρησιακές ικανότητες του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά και είπε ότι οι λέξεις που πρέπει να μπουν στο λεξιλόγιό μας με μεγαλύτερη συστηματικότητα είναι η «πρόληψη» και η «προετοιμασία».

«Έχω εμπιστοσύνη στη ηγεσία του υπουργείου. Σε όλους. 'Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Πολιτική Προστασία χειρίστηκε ένα μεγάλο κομμάτι της επιχείρησης εμβολιασμού. Θα οικοδομήσουμε μία υποδομή που θα γίνει πρότυπο στην Ευρώπη», είπε ο Πρωθυπουργός



Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στην Αθηνών-Κορίνθου


 

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στον Ασπρόπυργο, με θύματα έναν πεζό και τον οδηγό μιας μοτοσικλέτας.

Βίντεο-ντοκουμέντο, που καταγράφει τις στιγμές που ακολούθησαν λίγα δευτερόλεπτα μετά το τραγικό δυστύχημα, παρουσιάζει το The Toc. Το βίντεο έχει τραβήξει οδηγός διερχόμενου οχήματος και φαίνεται η σύζυγος πεσμένη στην άσφαλτο και περαστικοί, να προσπαθούν να την συνεφέρουν από το σοκ, τη στιγμή που ο άνθρωπός της κείτεται λίγα μέτρα πιο μακριά.



Σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου του

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πεζός άνδρας, ηλικίας 50 χρονών περίπου, είχε σταματήσει το αυτοκίνητο του, με συνεπιβάτη τη σύζυγό του, στον παράδρομο της Εθνικής και επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την εθνική οδό, σε σημείο όπου δεν υπήρχε φανάρι ή διάβαση πεζών.

Εκείνη την ώρα, στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας, περνούσε και μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας αιφνιδιάστηκε βλέποντας ξαφνικά μπροστά του τον πεζό και δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με συνέπεια να τον παρασύρει και η μηχανή να εκτραπεί της πορείας της και να πέσει πάνω στο διαχωριστικό στηθαίο.

Συνέπεια του τροχαίου, ήταν οι δύο άνδρες να τραυματισθούν θανάσιμα. Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια της συζύγου του 50χρονου πεζού, η οποία μάταια καλούσε σε βοήθεια.

Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατoς τους, ενώ για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί έρευνα η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων.


Πηγή : thetoc.gr



Γιαννάκος: Έως και 200 περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών στα νοσοκομεία


 

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης με κορωνοϊό στα δημόσια νοσοκομεία και η δικαιοσύνη σε όσους έχουν διαπράξει τέτοιο έγκλημα θα είναι αμείλικτη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, εκτίμησε ότι στο σύνολο τους τα περιστατικά θα φτάσουν τα 200, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ. Γνωστοποίησε ότι η ΠΟΕΔΗΝ πρότεινε στο υπουργείο Υγείας να υποβληθεί σε τεστ αντισωμάτων το σύνολο των υγειονομικών, να εντοπιστούν ποιοι δεν έχουν αντισώματα ενώ διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού, να ελεγχθούν σε βάθος «και αν βρεθεί ότι έχουν εξαπατήσει το σύστημα θα πρέπει να πάνε σπίτι τους με απόλυση και φυλακή».

Ο Πέτρος Κετικίδης αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» αποκάλυψε ότι ένα ακόμη μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ελέγχεται για τέσσερις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών.



Ηγούμενος Εφραίμ για κορονoϊό – Ευχαριστώ τον Θεό που γύρισα στη ζωή

 


Για τη σκληρή μάχη που έδωσε επί δύο μήνες στο νοσοκομείο με τον κορωνοϊό μίλησε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Όπως είπε, είδε το θάνατο κατά πρόσωπο και ευχαρίστησε τον Θεό που επανήλθε στη ζωή. 

Ο ηγούμενος τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού και κατά των αρνητών ιερέων και δήλωσε ότι εμβολιάστηκε και ο ίδιος.

«Είναι μια οργή του Θεού, ένα σημείο των καιρών» δήλωσε για τον κορωνοϊό ο γέροντας Εφραίμ μιλώντας σε κυπριακό κανάλι και συνέχισε με ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού: «Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Εγώ ήμουν ανεμβολίαστος, δυστυχώς. Είχα στο πρόγραμμα να το κάνω, αλλά για διάφορους λόγους δεν το έκανα εκείνη τη στιγμή».

Ο ίδιος τόνισε ότι αν είχε καθυστερήσει να μπει στο νοσοκομείο μία ή δύο ημέρες θα είχε πεθάνει.

Ο ηγούμενος Εφραίμ τάχθηκε κατά των αρνητών ιερέων, σημειώνοντας ότι καλύτερο είναι να κρατήσουν την άποψή τους για τον εαυτό τους και να μην προπαγανδίζουν, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αποφασίσουν εκείνο που νομίζουν σωστό. «Πάντα πρέπει να ακούμε τους επαΐοντες» υπογράμμισε.

Ο ηγούμενος Εφραίμ ξεκαθάρισε ότι πλέον είναι εμβολιασμένος. Όπως είπε, έκανε το εμβόλιο τρεις μήνες μετά τη νόσησή του.

Ερωτηθείς για θεωρίες που αναπτύσσονται σε ορισμένους παρεκκλησιαστικούς κύκλους με αφορμή την πανδημία, δήλωσε: «Η Εκκλησία δεν απορρίπτει την Επιστήμη», τόνισε και έφερε παραδείγματα Αγίων που νοσηλεύτηκαν ή ακόμη και χρειάστηκε να εγχειριστούν και να δεχθούν ιατρική περίθαλψη. «Χαιρόμαστε που έχουμε επιστήμονες-ανθρώπους του Θεού».




Η Scope Ratings αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε ΒΒ+


 

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒ+ από ΒΒ (αναβάθμιση κατά μια κλίμακα) προέβη ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope Ratings.

Χρήστος Σταϊκούρας :

«O οίκος αξιολόγησης “Scope Ratings” προχώρησε, σήμερα, στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε “ΒΒ+”, από “ΒΒ” προηγουμένως, θέτοντας τη χώρα μας ένα “σκαλοπάτι” μακριά από την επενδυτική βαθμίδα. Είναι η τρίτη φορά που διεθνής οίκος αξιολόγησης αναβαθμίζει, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και των συνθηκών υψηλής αβεβαιότητας που αυτή έχει προκαλέσει παγκοσμίως, το αξιόχρεο της χώρας μας, δίνοντας ακόμα μία “ψήφο” εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στις προοπτικές της.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα θετικών εξελίξεων και βελτίωσης οικονομικών δεικτών το τελευταίο διάστημα.

Αυτό συνιστά απόρροια, αλλά και επιστέγασμα της σκληρής, μεθοδικής και αποτελεσματικής δουλειάς που καταβάλλει τα τελευταία δύο, και πλέον, έτη το Υπουργείο Οικονομικών και συνολικά η Κυβέρνηση, με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών που διέπονται από οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Πολιτικές που, μεταξύ άλλων, οδήγησαν στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 16,2% το Β΄ τρίμηνο του 2021, στη μείωση των «κόκκινων» δανείων των ελληνικών τραπεζών κατά περίπου 46 δισ. ευρώ την τελευταία διετία, στην αύξηση της απασχόλησης κατά 2,8% το Β’ τρίμηνο του έτους, στη διαρκή βελτίωση δεικτών, όπως είναι το οικονομικό κλίμα, η μεταποίηση και η οικοδομική δραστηριότητα, καθώς και στην επιτυχημένη πρόσφατη ταυτόχρονη έκδοση 5ετούς και 30ετούς ομολόγου.

Η διορατική εκδοτική πολιτική και η συνετή διαχείριση του “Ταμείου” της χώρας τα τελευταία χρόνια, ακόμα και μέσα στην πολυκύμαντη περίοδο της υγειονομικής κρίσης, έχουν ως αποτέλεσμα τη διατήρηση των ταμειακών διαθεσίμων σε ασφαλή επίπεδα, υπερβαίνοντας τα 40 δισ. ευρώ αυτή την περίοδο.

Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει, και θα συνεχίσει, να εργάζεται, με αμείωτη ένταση, σχέδιο, υπευθυνότητα, όραμα και αποφασιστικότητα, με στόχο η χώρα μας να κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, και από τους επιλέξιμους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οίκους αξιολόγησης, το συντομότερο δυνατό και να πορευτεί δυναμικά στη μετα-κορονοϊό εποχή, πάνω στις στέρεες βάσεις μιας ισχυρής, παραγωγικής, ανθεκτικής, πράσινης και ψηφιακής οικονομίας, τις οποίες μεθοδικά χτίζουμε».



Με ποσό ρεκόρ 2,1 δισ.ευρώ αγοράζεται η ΔΕΔΔΗΕ από την Αυστραλιανή Macquarie

 


Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ το ύψος του τιμήματος από την αυστραλιανή Macquarie συμπεριλαμβάνει 804 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ποσό του καθαρού χρέους που αντιστοιχεί στο 49% της εταιρείας.

Η προσφορά παραπέμπει σε μία αποτίμηση η οποία ανέρχεται στο 151% της Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί από τα αρμόδια εταιρικά όργανα της ΔΕΗ Α.Ε.

Αυτή είναι μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση που έχει γίνει στην Ελλάδα και πολύ επιτυχημένη, καθώς, η προσφορά είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ ενώ πρόσθεταν πως με το ποσό αυτό η ΔΕΗ θα μειώσει σημαντικά το δανεισμό της (ο λόγος του χρέους προς τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθεί κάτω από το 3) ενώ με το υπόλοιπο θα χρηματοδοτήσει το σημαντικό επενδυτικό της πλάνο σε ΑΠΕ, που θα οδηγήσουν ακόμη γρηγορότερα σε απεξάρτηση από εισαγόμενες και ρυπογόνες μορφές ενέργειας.

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ, με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία ενός διεθνούς εταίρου -και υπό τη διοίκηση της ΔΕΗ- θα αναπτύξει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης του δικτύου του και θα προσφέρει καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες για όλους τους πολίτες.



Τραμπ : «Ο Ζούκερμπεργκ ερχόταν στον Λευκό Οίκο και μου φιλούσε τον κ@λο»


 

Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό στον Ντόναλντ Τραμπ έχουν ρίξει «ban» Facebook και Twitter, λόγω του περιεχομένου των αναρτήσεών του, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, στις αρχές της χρονιάς.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε σκληρά για τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News, ενώ αναφέρθηκε και στο Twitter, τονίζοντας πως χωρίς αυτόν, είναι μια «αποτυχημένη επιχείρηση».

Στήν συνέντευξη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ... ξέφυγε, λέγοντας πως «ερχόταν στον Λευκό Οίκο και με φιλούσε στον κώλο».





Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο προσέφυγε ο εκτελεστής τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας


 

Τη δυνατότητα και της έσχατης νομικής λύσης εξάντλησε ο πολυισοβίτης, τρομοκράτης εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας προσφεύγοντας και στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο που συγκροτείται κατά το σύνταγμα μόνον για να λύσει διαφωνίες ανάμεσα στα ανώτατα δικαστήρια, προκειμένου να επιτύχει την μεταγωγή του από τις φυλακές του Δομοκού.

Επικαλείται μέσω των συνηγόρων διαφωνία ανάμεσα στην ποινική δικαιοσύνη και το Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ παράλληλα εκκρεμεί και αίτηση του για να βγει από τη φυλακή καθώς έχει συμπληρώσει 19 χρόνια κράτησης.

Ο εκτελεστής Δημήτρης Κουφοντίνας παραμένει ακόμα και σήμερα αμετανόητος για τις δολοφονίες που διέπραξε μαζί με τους συντρόφους τρομοκράτες.



Αυτέ είναι ορισμένες από τις κύριες εξαγγελίες του πρωθυπουργού σήμερα στην Θεσσαλονίκη

 


Με ξεκάθαρο αναπτυξιακό κοινωνικό πρόσημο και εκπλήξεις θα είναι η σημερινή ημερομηνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βασικοί άξονες της αποψινής πρωθυπουργικής παρέμβασης αποτελούν τα οικονομικά μέτρα για την φορολόγηση και την εργασία, οι πρόνοιες ειδικού χαρακτήρα για τους νέους, αλλά και όλους όσοι θα πληγούν από το κύμα ανατιμήσεων σε ενέργεια, καύσιμα, και αγαθά πρώτης ανάγκης, καθώς και οι παρεμβάσεις σε υποδομές και όχι μόνον στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρειο Ελλάδα εν γένει.

Ορισμένες από τις εξαγγελίες είναι :

-Η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα

-Η επέκταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες και μια νέα μείωση 1,1 ποσοστιαίων μονάδων.

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 24% στο 22% εντός του 2022 και από το 22% στο 20% για το 2023.

-Επιπλέον μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%

-Κίνητρα για αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

-Κίνητρα για συγχωνεύσεις, που θα οδηγούν σε μειωμένους φορολογικούς συντελεστές ακόμη και κατά 50%.

-Επέκταση του «ΓΕΦΥΡΑ 1» για 3 μήνες για τους ήδη ενταγμένους στο πρόγραμμα.

«Ανάσα» από τις ανατιμήσεις

-Επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ, 13% ,στις μεταφορές, στον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και τις θεατρικές παραστάσεις και αλλά και το τουριστικό πακέτο.

-Κατάργηση του ΕΦΚ στον καφέ

-Διεύρυνση των δικαιούχων του Κ.Ο.Τ

-Ενισχυμένο επίδομα θέρμανσης

- Θα μπεί φρένο και στις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενέργειας (φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης κλπ) με ένα οριζόντιο μέτρο που θα ελαφρύνει τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδήματα από το βάρος του κόστους στην ενέργεια.


Κίνητρα για την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα και εδώ θα υπάρχουν εκπλήξεις

-Προγράμματα κατάρτισης για την αγορά εργασίας

-Πόροι μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν για την ένταξη περισσότερων νέων στην αγορά εργασίας.

-Επιδότηση για start-up επιχειρήσεις