Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Τώρα ζητάει συγνώμη ο Καρανίκας για το χυδαίο fake news κατά της κόρης του Πρωθυπουργού

 


Επιχείρησε να "ανασκευάσει" ο Νίκος Καρανίκας για την χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα στην κόρη του πρωθυπουργού, Δάφνη Μητσοτάκη, φοβούμενος ότι θα πάρει αυτό που του αξίζει στην δικαιοσύνη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προανήγγειλε την προσφυγή στη δικαιοσύνη, και ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, πήρε πίσω τις συκοφαντίες ότι "η κόρη του Μητσοτάκη θα σπουδάσει ανθρωπιστικές σπουδές στις ΗΠΑ, για να δικαιολογήσει την ΜΚΟ την οποία κατέχει για τα ΑΣΥΝΌΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ και για την οποία έχει εισπράξει ήδη πάνω από 2 εκατ. Ευρώ".

Η νέα ανάρτηση του Καρανίκα που παίρνει πίσω το χυδαίο fake news :

"Κατέβασα το ποστ που έκανα κριτική στην στάση του Μητσοτάκη με αναφορά στην κόρη του και την κατοχή ΜΚΟ. Μόλις ενημερώθηκα ότι δεν ισχύει και ότι αυτό που έγραψα είναι ειδησεογραφικά λάθος και γι’αυτό ζητάω συγνώμη σε όλες και όλους για την παραπληροφόρηση".

Η ανάρτηση:

Κατέβασα το ποστ που έκανα κριτική στην στάση του Μητσοτάκη με αναφορά στην κόρη του και την κατοχή ΜΚΟ.
Μόλις ενημερώθηκα ότι δεν ισχύει και ότι αυτό που έγραψα είναι ειδησεογραφικά λάθος και γι’αυτό ζητάω συγνώμη σε όλες και όλους για την παραπληροφόρηση .
Ειναι προφανές ότι δεν κάνω κριτική στη κόρη του Μητσοτάκη που όπως κάθε νέο παιδί θέλει να σπουδάσει και η οικογένειά της έχει την οικονομική δυνατότητα να την στείλει στο εξωτερικό, αλλά στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που την ίδια ώρα στερεί τη δυνατότητα σπουδών σε 40.000 μαθητές, για να τους δώσει πελατεία στα κολέγια. Είναι χυδαία πολιτική επιλογή του.
Και για να τελειώνει το παραμύθι, δεν είμαι σύμβουλος του κ. Τσίπρα και εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις. Είτε αυτές είναι σωστές, είτε είναι λάθος.

210
20
11


12,7 μονάδες μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση - Υπεροχή Μητσοτάκη με δεύτερο τον ΚΑΝΕΝΑ


 

Ισχυρό προβάδισμα 12,7 μονάδων υπέρ της ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία «Interview» για λογαριασμό του Politic.gr, σε δείγμα 1325 ατόμων σε όλη την επικράτεια.

Για παράδειγμα, σε αντίστοιχη έρευνα που δημοσιεύσαμε τον Απρίλιο του 2021, αμέσως μετά την επεισοδιακή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα, η ΝΔ προηγούνταν με διαφορά 14,6 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ (36,7% ΝΔ- 22,1% ΣΥΡΙΖΑ), γεγονός που δείχνει ότι συγκριτικά με 4 μήνες πριν η διαφορά υποχώρησε περίπου 2 μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 35,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά στο 22,5%, αδυνατώντας να εκμεταλλευτεί την κυβερνητική κάμψη, το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει ποσοστό 6,2%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 3,8%.

Το 51% που πιστεύει ότι η χώρα κινείται «προς τη λάθος κατεύθυνση», ενώ το 43% είναι ικανοποιημένο απαντώντας ότι η Ελλάδα πορεύεται «προς τη σωστή κατεύθυνση».

Στα επιμέρους ζητήματα της επικαιρότητας, στο ερώτημα «κατά την άποψή σας, ποιες από τις δυο κυβερνήσεις διαχειρίστηκε τις πυρκαγιές», το 50% (δηλαδή 1 στους 2) απάντησε «καμία από τις δυο», με το 38% να αποδίδει τα εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και μόλις το 12% σε εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ παίρνει καλό βαθμό στην ταχύτητα λήψη μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, αφού το 53% την αξιολογεί θετικά, ενώ αρνητικά το 44%  και ένα ποσοστό 3% δεν απαντά.



Όσον αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο σημερινός πρωθυπουργός θεωρείτε καταλληλότερος για πρωθυπουργός και τον εμπιστεύεται το 43% των ερωτηθέντων, δεύτερη επιλογή με 32% έρχεται ο ΚΑΝΕΝΑΣ, και τρίτος και απαξιωμένος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με μόλις 25%. Αυτό σημαίνει ότι όσο και να ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στις καταστροφές, ο αρχηγός τους είναι πλήρως απαξιωμένος απο τον Ελληνικό λαό.

Ενδεικτικές του κλίματος και άξιες σχολιασμού είναι οι απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες αναφορικά με την πορεία της χώρας εάν στο τιμόνι της βρισκόταν σήμερα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις το 21% απάντησε «καλύτερα», το 26% σχολίασε «το ίδιο», ενώ το 50% απάντησε εμφατικά «χειρότερα».

Στο ερώτημα «συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την επιβολή περιοριστικών μέτρων (πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, εστίασης, διασκέδασης, καταστημάτων κλπ) στους ανεμβολίαστους», το συντριπτικό 64% συντάσσεται απόλυτα με τους κυβερνητικούς χειρισμούς ενώ διαφωνεί το 36%. 

Την ίδια στιγμή, υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τάσσεται το 56% και κατά το 42%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό αν αναλογιστούμε την επικοινωνιακή εκστρατεία της κυβέρνησης από την έναρξη της πανδημίας.





ΣτΕ: Απέρριψε αιτήματα γιατρών και υπαλλήλων νοσοκομείων για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού

 


«Όχι» στην έκδοση προσωρινών διαταγών με τις οποίες θα «πάγωνε» προσωρινά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός 115 γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων της χώρας, είπε το Γ’ Θερινό Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με τέσσερις προσωρινές διαταγές που εξέδωσε.

Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις αυτές έχουν προσωρινό χαρακτήρα και δεν κρίνουν το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού οριστικά. 

Πλέον, το ΣτΕ εξετάζει εάν θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης αναστολής για το θέμα αυτό ή όχι.

Στην Ολομέλεια ΣτΕ εκκρεμεί αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση προσωρινής διαταγής και για αναστολή της απόφασης που προβλέπει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για επαγγελματίες υγείας και υγειονομικό προσωπικό.

Με την πανδημία και τους εμβολιασμούς ξεκίνησε και η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο  Γιάννη Οικονόμου.

Όπως είπε το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Οι ειδικοί λένε ότι το πιο αποτελεσματικό όπλο είναι οι εμβολιασμοί αλλά και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι ενθαρρυντικό ότι από τα μέσα Αυγούστου έχουν αυξηθεί τα ραντεβού αλλά πρόσθεσε ότι για να χτιστεί το τείχος ανοσίας πρέπει να εμβολιαστούν άλλο 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας. «Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε γόνιμη πρόταση, κάθε γόνιμη ιδέα προκειμένου να πειστούν και να ενθαρρυνθούν για να διευκολυνθούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Να αξιοποιήσουν δηλαδή το προνόμιο του εμβολιασμού που μας χάρισε η επιστήμη», είπε.

Ο ίδιος είπε για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο και θα ξεκινήσει κανονικά από 1ης Σεπτεμβρίου. Επανέλαβε αυτό που είπε και ο Άκης Σκέρτσος ότι δηλαδή όσοι εμβολιαστούν και επιστρέψουν στα καθήκοντά τους δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στην ίδια θέση.

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για να καλυφθούν τα κενά. Καλούμε όλους τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται, τόνισε. Και σημείωσε ότι το ζήτημα της ανοσίας δεν είναι ούτε ταξικό, ούτε κομματικό, ούτε θρησκευτικό.



Στην δικαιοσύνη στέλνουν τον Καρανίκα για τις χυδαιότητες κατά της κόρης του Πρωθυπουργού

 


Στη Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει ο χυδαίος Καρανίκας του Τσίπρα για τις αθλιότητες κατά της κόρης του πρωθυπουργού και νομίζουμε ότι άργησαν.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα το οποίο αφορούσε σε ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου μίλησε για αθλιότητα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και πως ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του στοχοποιούνται από την αξιωματική αντιπολίτευση και είπε ειδικά για τις σπουδές της κόρης του πρωθυπουργού ότι πλέον τον λόγο θα τον έχει η δικαιοσύνη.

«Υπάρχει όμως και ένα άλλο ζήτημα: ο κ. Καρανίκας ήταν στρατηγικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και δεν έχει βρεθεί κανένας να τον μαζέψει και να τον αποδοκιμάσει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «επιβεβαιώνεται ο φόβος μας ότι χειρότερο από το να είσαι ανίκανος είναι να είσαι ικανός για όλα».

Η ανάρτηση του προκλητικού Καρανίκα :





Χυδαία νοσηλεύτρια : «Έκανες το εμβόλιο για τον κορονοϊό; Θα πάθεις καρκίνο σαν τον πατέρα σου»

 


Μόλις λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι γιατρός του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα στην Αχαΐα ειρωνευόταν μάνα και την 16χρονη κόρη της που θέλησε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να αμαυρώσει την εικόνα του υγειονομικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η  pelop.gr πριν λίγες ημέρες στο Τμήμα Χημειοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηλεύτρια εξέφρασε τη δική της άποψη για το εμβόλιο στην κόρη καρκινοπαθούς που συνόδευε τον άρρωστο πατέρα της. Όλα ξεκίνησαν, όταν η κόρη ασθενούς προσκόμισε το πιστοποιητικό εμβολιασμού της κατά του κορονοϊού, ώστε να συνοδεύσει τον πατέρα της.

Τότε η χυδαία νοσηλεύτρια της είπε: «Έχετε κάνει εμβόλιο; Καλά να πάθετε. Σε δύο – τρία χρόνια θα είστε κι εσείς εδώ» αφήνοντας άναυδη την γυναίκα, η οποία άρχισε να φωνάζει στη νοσηλεύτρια. 

Στην ουσία η χυδαία νοσηλεύτρια… την «καταράστηκε», θεωρώντας μάλιστα πως το εμβόλιο… «σπέρνει» καρκινικά κύτταρα.

Το περιστατικό έληξε χωρίς να κληθεί η αστυνομία, ενώ η κόρη ενημέρωσε το ιατρικό προσωπικό για το απαράδεκτο περιστατικό και περιμένουμε να ακούσουμε τις συνέπειες της ακατάλληλης για την δουλειά της νοσοκόμας υπαλλήλου.

Για το θέμα παρενέβη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος διέταξε την άμεση έρευνα για το περιστατικό! 



Οι Αμερικανοί χτύπησαν με drone καμικάζι του ISIS στην Καμπούλ

 


Νέα επίθεση κατά μαχητών του  ISIS, νωρίς το απόγευμα εχθές από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, αυτή τη φορά μέσα στην Καμπούλ.

Η έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 4:00 ώρα Ελλάδος στην Καμπούλ προήλθε από πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ με στόχο μέλος (ή μέλη) του ISIS-K, το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.



Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επιχείρηση, που έγινε με πύραυλο που εξαπέλυσε αμερικανικό drone, είχε στόχο βομβιστή αυτοκτονίας που βρίσκονταν σε όχημα με προορισμό το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Η αφγανική ειδησειογραφική σελίδα Ariana News μετέδωσε επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες ότι από τη συγκεκριμένη έκρηξη καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα και τμήμα μιας κατοικίας.



47 προσαγωγές ψεκασμένων αρνητών

 


Σαράντα επτά άτομα προσήχθησαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν εχθές σε συγκέντρωση ψεκασμένων, αρνητών στο Σύνταγμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Την 18.00 ώρα σήμερα (Κυριακή 29 Αυγούστου 2021), μετά από κάλεσμα, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης διαφόρων Οργανώσεων και διαδικτυακών Ομάδων, για συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα "Οι Έλληνες δεν δέχονται υποχρεωτικές και υποταγές - όχι στον εμβολιασμό", πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 7.500 περίπου ατόμων στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος.

Την 20.15 ώρα, ομάδα ατόμων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη επιτέθηκε με ρίψη μολότοφ, φωτοβολίδων, μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων, στις Αστυνομικές Δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, με πρόθεση να τις διασπάσουν και να κατευθυνθούν προς τα σκαλοπάτια που οδηγούν στον περίβολο του Κοινοβουλίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων αποχώρησε μέσω διαφόρων κατευθύνσεων, ενώ μικροομάδες παρέμειναν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και στους πέριξ δρόμους και μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν και αυτές.

Από τις Αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 47 άτομα στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η οποία επιλαμβάνεται προανακρίσεως.

Για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών".



Αφγανιστάν: Πρώην πεζοναύτης μετέφερε στη Βρετανία με αεροσκάφος 173 σκύλους και γάτες


 

Στο αεροδρόμιο του Χίθροου προσγειώθηκε με ασφάλεια από το Αφγανιστάν το αεροσκάφος που ναυλώθηκε και μετέφερε 173 σκυλιά και γάτες ενός Βρετανού πρώην πεζοναύτη.

Ο Πολ «Πεν» Φάρδινγκ διατηρούσε στην Καμπούλ καταφύγιο ζώων όσο υπηρετούσε εκεί.

Έπειτα από την πολυήμερη επιμονή του πρώην πεζοναύτη, τελικά δόθηκε το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Ουάλας, ανακοίνωσε ότι θα επιτραπεί η αεροπορική απομάκρυνση των ζώων που φρόντιζε στο καταφύγιο Nowzad ο πρώην πεζοναύτης.

Το ιδιωτικό αεροπλάνο που ναυλώθηκε κατόπιν δωρεών τελικά κατάφερε να μεταφέρει με ασφάλεια στη Βρετανία τα τετράποδα του καταφυγίου Nowzad.

Σχεδόν 200 ζώα -γάτες και σκύλοι- θα πρέπει τώρα να τεθούν σε καραντίνα.

Υπάρχει όμως η πιθανότητα να γίνει ευθανασία σε κάποια από αυτά εάν διαπιστωθεί ότι έχουν κάποια ασθένεια.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, ωστόσο, οι υπάλληλοι του καταφυγίου δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν  από την Καμπούλ.

«Οι σκέψεις μας προς το παρόν είναι με το προσωπικό μας και τους πολλούς ανθρώπους και ζώα που επίσης έχουν μείνει πίσω».

«Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σελίδα του καταφυγίου στο Facebook.

We are relieved to confirm that Pen and the Nowzad animals left Afghanistan this afternoon and are now safe.

However, we still have much to do as our wonderful team in Kabul were not allowed through the final barrier. It was a devastating blow to us. We are now working extremely hard to get them evacuated and will not rest until they too are safe.

Our thoughts for now are with our staff and the many people and animals who have also been left behind. We will do our utmost t...

See more


Ενόσω χιλιάδες απελπισμένοι Αφγανοί επιχειρούν να διαφύγουν από τη χώρα αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία, το εν λόγω θέμα συζητείται εδώ και ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, απόδειξη της υπέρμετρης αγάπης των κατοίκων του για τα ζώα.

Παρόλα αυτά την περασμένη Τρίτη, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται «να δοθεί προτεραιότητα στα ζώα σε βάρος των απελπισμένων ανδρών, γυναικών και παιδιών που χτυπούν την πόρτα», ωστόσο αυτό άλλαξε λίγες μέρες μετά.


Πηγή : protothema.gr




Αρνητές προπηλάκισαν γιατρούς και προσωπικό στο Θριάσιο

 


Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Θριάσιο νοσοκομείο, όταν ομάδα αγνώστων προπηλάκισε γιατρούς και νοσηλευτές της πνευμονολογικής κλινικής. Μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, αυτοαποκαλούμενοι «θεματοφύλακες ασθενών», εισέβαλλαν στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου και προπηλακίζοντας και απειλώντας γιατρούς και νοσηλευτές, ζήτησαν τη μη μεταφορά 48χρονης ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο.

Το προσωπικό του Θριασίου, αφού έλαβε τη συγκατάθεση της 48χρονης και των οικείων της, αποφάσισε τη μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο καθώς κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωση της, ωστόσο στο Θριάσιο δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες. 5 άτομα από τα 20 ζήτησαν τον λόγο για τη μεταφορά της 48χρονης, με τους δύο φύλακες που υπήρχαν στο σημείο να ειδοποιούν την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα άτομα αυτά ήταν και η κουμπάρα της 48χρονης. Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου καταγγέλλει πως πρόκειται για οργανωμένη ομάδα, ενώ και οι υγειονομικοί, με ανακοίνωση τους, ζητούν επιπλέον μέτρα ώστε να μπορούν να λειτουργούν αναπόσπαστοι.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Κατατέθηκε το ν/σχ για την αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων

 


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την  «Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη». Βασικός πυλώνας του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι η αποσαφήνιση και η αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών με σκοπό την απομάκρυνση από τη χώρα όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Τα βασικά σημεία νομοσχεδίου είναι:  

Η εφαρμογή των διαδικασιών απέλασης στους συλληφθέντες στα σύνορα και όχι των διαδικασιών επιστροφής, πάντα εντός του νομοθετικού πλαισίου της Ε.Ε. Πιο συγκεκριμένα, σε αλλοδαπό που εισέρχεται στη χώρα από μη θεσμοθετημένα σημεία διέλευσης και συλλαμβάνεται, εκδίδεται απόφαση απέλασης η οποία εφαρμόζεται από τις αστυνομικές αρχές άμεσα, σε περίπτωση που ο αλλοδαπός δεν αιτηθεί άσυλο είτε, αν υποβάλλει αίτημα ασύλου, μετά την απόρριψη του αιτήματός του.

Η μείωση του χρονικού διαστήματος οικειοθελούς αναχώρησης και η αυστηροποίηση των διατάξεων που αφορούν τη δυνατότητα παράτασης του διαστήματος οικειοθελούς αναχώρησης.  

Ο σαφής καθορισμός των ενδίκων μέσων κατά των αποφάσεων επιστροφών και του πλαισίου που αυτά δύναται να ασκηθούν για να μη γίνεται καταχρηστική άσκησή τους.   

Καθορίζονται οι προϋποθέσεις δραστηριοποίησης ελληνικών και διεθνών εθελοντικών οργανώσεων, οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) σε χώρο αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής ώστε να εξασφαλίζεται αφενός η αποτροπή ατυχημάτων στη θάλασσα και αφετέρου να επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων της χώρας. Καθορίζεται το πλαίσιο δραστηριοποίησης καθώς και οι προβλεπόμενες ποινές, σε περίπτωση παράβασης. 

Ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας επίδοσης των απορριπτικών αποφάσεων για χορήγηση ή για ανάκληση των αδειών διαμονής, με χρήση ψηφιακών τεχνολογιών.   

Η εισαγωγή νέου τύπου εθνικής θεώρησης εισόδου που παρέχει τη δυνατότητα προσωρινής, έως 12 μήνες, διαμονής στην Ελλάδα, σε πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι εργάζονται εξ΄ αποστάσεως με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας με εργοδότες ή πελάτες εκτός Ελλάδας (ψηφιακοί νομάδες/digital nomads) και πρόβλεψη για μετατροπή της εθνικής θεώρησης σε άδεια διαμονής υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Στόχος της προτεινόμενης ρύθμισης είναι η προσέλκυση ψηφιακών νομάδων στη χώρα, ενός θεσμού με θετικό οικονομικό αποτύπωμα.  

Η εισαγωγή πρόβλεψης για επενδυτική κινητικότητα καθώς παρέχεται η δυνατότητα εναλλακτικής αξιοποίησης του επενδυτικού κεφαλαίου, βάσει του οποίου έχει χορηγηθεί άδεια διαμονής, σε άλλη επένδυση (π.χ. αγορά ακινήτου) χωρίς να απολεσθεί το δικαίωμα νόμιμης διαμονής και να υφίσταται υποχρέωση αναχώρησης από τη χώρα προκειμένου να εκδοθεί νέα θεώρηση εισόδου.  

Η απλοποίηση των κατηγοριών των δομών φιλοξενίας, οι οποίες από 6 μειώνονται σε 3. Οι δομές πλέον θα είναι τα ΚΥΤ (Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης), οι ΚΕΔ (Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές) και οι Ελεγχόμενες Δομές Φιλοξενίας.    

Η κάλυψη αναγκών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και στην κοινωνική ασφάλιση ασυνόδευτων ανηλίκων, των οποίων η αίτηση διεθνούς προστασίας έχει μεν απορριφθεί αλλά στην περίπτωσή τους δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση επιστροφής ή να εκτελεστεί αυτή δια της απομάκρυνσής τους από τη χώρα. 



Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η οικονομία να μην ξανακλείσει

 


Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η οικονομία να μην ξανακλείσει. Και ούτε να πάμε σε μέτρα περιορισμών, τα οποία δεν έχουν μόνο αντανάκλαση στην οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά έχουν αντανάκλαση στην ψυχολογία, στον τρόπο με τον οποίο ζει, κινείται, σκέφτεται, δραστηριοποιείται ο καθένας μας.

Όλες οι κινήσεις που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα σκοπό έχουν να διευκολύνουν τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, τον άνθρωπο που θέλει να ψυχαγωγηθεί, το νέο παιδί που θέλει να σπουδάσει. Αυτή είναι η πρόθεσή της κυβέρνησης και γι’ αυτό κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. 

Δεν αποκλείεται εκεί που η κατάσταση γίνεται ανησυχητική και ξεπερνά τους δείκτες ασφαλείας που έχουν τεθεί από τους επιστήμονες, να παίρνουμε μέτρα στοχευμένα, όπως αυτά που έχουν να κάνουν με τη νυχτερινή διασκέδαση, όπως αυτά που έχουν να κάνουν με τη μουσική, ενδεχομένως με τη γενίκευση της χρήσης μάσκας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Δηλαδή, δεν μιλάμε για περιοριστικά μέτρα της ίδιας διάστασης και φύσης με την προηγούμενη περίοδο. Δεν θα πάμε σε λογικές κλεισίματος της εστίασης ή των νυχτερινών κέντρων. Προτεραιότητά μας, είναι  να θωρακίσουμε την κοινωνία, το Σύστημα Υγείας και να πάρουμε  τη ζωή μας στα χέρια μας, απέναντι στην απειλή, η οποία επιμένει. 

Γι’ αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι.



Η Κυβέρνηση οφείλει να παίρνει αποφάσεις

 


Δεν θα σταματήσουμε να είμαστε σε μια διαδικασία να πείθουμε τους ανθρώπους, που μένουν ανεμβολίαστοι. με σύμμαχό μας την Επιστήμη, με σύμμαχό μας τα πραγματικά δεδομένα.

Πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί σε όλο τον κόσμο. Όλες οι έρευνες, όλοι οι οργανισμοί Υγείας, εθνικοί, υπερεθνικοί, λένε ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή.

Έχουμε κάνει αυτή τη συζήτηση μήνες, έχουμε εξαντλήσει όλα τα επιχειρήματα. Έχουμε εμβόλια διαθέσιμα για τον οποιονδήποτε να εμβολιαστεί με όποιο εμβόλιο θέλει, και εν πολλοίς και όπου θέλει.

Η Κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να συζητά μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν η πανδημία καλπάζει και απειλεί να τινάξει στον αέρα όλα όσα μαζί πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα. Δεν μας ψήφισε ο κόσμος γι’ αυτό.

Ο κόσμος μας ψήφισε για να θωρακίσουμε τη δημόσια σφαίρα. Σε σχέση με πέρυσι, φέτος υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά. Έχουμε το εμβόλιο. Ο πολίτης έχει την εναλλακτική να κάνει το εμβόλιο, το οποίο είναι ασφαλές, όχι επειδή το λέει η Κυβέρνηση, αλλά επειδή το λένε αυτοί που είναι αρμόδιοι να διατυπώσουν άποψη, τεκμηριωμένη με επιχειρήματα.



Πώς θα στηριχτούν από δω και στο εξής οι τοπικές κοινωνίες και οι πληγέντες από τις πυρκαγιές


 

Απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάστασης:

Λίγα 24ωρα μετά το πέρασμα της φωτιάς ξεκινάμε ήδη να επουλώνουμε τις πληγές μας. Στην Αττική, στην Εύβοια, στη Φθιώτιδα, στη Φωκίδα, στην Πελοπόννησο με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών. Έγιναν 2.413 αυτοψίες και επανέλεγχοι σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους. Στην πλατφόρμα arogi.gov.gr κατατέθηκαν -ως τώρα- 1.735 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 10,5 εκατ. ευρώ αποζημιώσεων. Ποτέ το ελληνικό Κράτος δεν έχει κινηθεί ταχύτερα στη χορήγηση σημαντικών αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Ταυτόχρονα παντού έχουν ήδη ξεκινήσει αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, κάτι στο οποίο αποδίδω ιδιαίτερη σημασία.

Δίνουμε ειδική πρόνοια στις αποζημιώσεις των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Και ως προς τα μέσα παραγωγής και ως προς το φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο. Θα υπάρξουν στην Εύβοια ειδικές δράσεις για τους ρητινοπαραγωγούς αλλά και για τους μελισσοπαραγωγούς. Ειδικά για τους ρητινοπαραγωγούς, μιλάμε για σχεδόν 1.000 συμπολίτες μας οι οποίοι ζούσαν από το δάσος, θα καταρτίσουμε άμεσα, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εργασίας, ένα πρόγραμμα πολυετούς κοινωφελούς εργασίας -έως και 7 χρόνια- έτσι ώστε να επιτρέψουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να μπορέσουν να δουλέψουν μέσα στο δάσος, σε πρώτη φάση στα έργα αποκατάστασης, σε δεύτερη φάση στην προστασία του δάσους καθώς αυτό θα αρχίσει να ξαναγεννάται. Αντίστοιχες προβλέψεις θα υπάρξουν και για τους μελισσοκόμους.

Ειδικά για την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, τα μέτρα τα οποία έχουμε εξαγγείλει αφορούν όλες τις επιχειρήσεις, όχι μόνο αυτές οι οποίες επλήγησαν από την πυρκαγιά. Εκεί καταρτίζεται ένα συνολικό πρόγραμμα ανάταξης από την οικιστική και παραγωγική της ανασυγκρότηση μέχρι τις νέες ευκαιρίες απασχόλησης των κατοίκων, ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στον τόπο τους. Αντίστοιχο μοντέλο αναπτυξιακών προγραμμάτων, σε μικρότερη έκταση, γιατί η ζημιά είναι μικρότερη, θα ακολουθήσει και για την Ηλεία, η οποία επλήγη για δεύτερη φορά από καταστροφικές πυρκαγιές σε διάστημα 15 ετών.

Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στις ιδιωτικές δωρεές οι οποίες θα υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Για πρώτη φορά, μέσα από μία διαφανή και εύκολη διαδικασία, μέσω της ιστοσελίδας e-dorees.gov.gr, οι προσφορές ιδιωτών, επιχειρήσεων, ιδρυμάτων, θα συναντώνται με τις ανάγκες του Δημοσίου.

Και με το νέο θεσμό του αναδόχου αναδάσωσης, ένας ενδιαφερόμενος ιδιώτης, ένα ίδρυμα, μία επιχείρηση, θα μπορεί να αναλαμβάνει, όχι απλά τη μελέτη, αλλά και τα έργα αποκατάστασης μίας έκτασης, πάντα υπό την εποπτεία του αρμόδιου Δασαρχείου και να την αποδίδει μετά στην Πολιτεία.

Και βέβαια έχω αναθέσει τον σχεδιασμό της μεθεπόμενης μέρας της Βόρειας Εύβοιας στον Σταύρο Μπένο, ο οποίος έχει πολύ μεγάλη εμπειρία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της Καλαμάτας.



Ο Δημήτρης Κούβελας εκμεταλλεύεται του αρνητές ενώ είναι πλήρως εμβολιασμένος

 


Εύκολα θύματα οι αρνητές, μπερδεμένοι ακολουθούν και πιστεύουν κάποιους που τους κοροιδεύουν, και τους σπρώχνουν να κάνουν πράγματα σε βάρος της υγείας τους και σε βάρος της ασφάλειας των συμπολιτών τους.

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω της τοποθέτησης του και διερευνάται από την εισαγγελία αν έχει διαπράξει το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Όπως αποδείχθηκε ο πολέμιος των εμβολίων Δημήτρης Κούβελας, είναι εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις, και ας είναι ένας από αυτούς που με τις απόψεις του, προειδοποιούν τους αντιεμβολιαστές για να μην κάνουν το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος που έχει μιλήσει για «βλαπτική χρήση των εμβολίων σε άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», για «διεστραμμένη προσέγγιση» να εμβολιαστούν τα παιδιά και για «υπερβολικό ήδη εμβολιασμό», έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του σκευάσματος της Pfizer και κοροιδεύει τον κόσμο για ίδιο όφελος.

«Εγώ παρόλο, που έκανα και τους δύο εμβολιασμούς και είμαι πλήρως εμβολιασμένος και για τον εαυτό μου έχω μία ανησυχία. Έκανα αυτό, που είχε το κέντρο. Συμπωματικώς ήταν της Pfizer», ανέφερε σε μία από τις πολυάριθμες τηλεοπτικές παρουσίες του ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας.

Αυτός λοιπόν ο κύριος, είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο και διδάσκει φαρμακολογία σε φοιτητές, είναι απορίας άξιο το γιατί δεν του έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα να διδάσκει, αφού αποδεδειγμένα είναι επικίνδυνος για την δημόσια υγεία;




Συνεχίζει ο ακροαριστερός ψεκασμένος Πολάκης να προκαλεί με αθλιότητες

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαιώνει με απόφαση τους την πάγια θέση του κόμματος υπέρ του εμβολίου, αλλά ο ακροαριστερός Πολάκης έχει δικιά του γραμμή.

Ο ακροαριστερός ψεκασμένος, ανεμβολίαστος και επικίνδυνος Παύλος Πολάκης σπεύδει ξανά προς υποστήριξη ενός εκ των σφοδρότερων αμφισβητιών του εμβολιασμού, του Δημήτρη Κούβελα, που να υπενθυμίσουμε είναι εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις και απλά εκμεταλλεύεται τους αδαείς ψεκασμένους.

Το ο ψεκασμένος Πολάκης, έκρινε την επιστολή που απέστειλε ο κοσμήτορας της σχολής επιστημών υγείας του ΑΠΘ και καθηγητής Ιατρικής, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, προς τον καθηγητή Φαρμακολογίας Κούβελα, ότι με την στάση του υπονομεύει την ιατρική του ιδιότητα.

Ο ακροαριστερός ψεκασμένος Παύλος Πολάκης δημοσίευσε την επιστολή στο Facebook και άστραψε και βρόντηξε κατά του κοσμήτορα.

«Είστε ΑΙΣΧΡΟΙ, είστε πληρωμένα αμόρφωτα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, είστε οπαδοί του ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ και όχι της ελεύθερης επιστημονικής σκέψης και αμφισβήτησης!!!», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Πολάκης.

Ο Παύλος Πολάκης έσπευσε μάλιστα προς υπεράσπιση της… «ελευθερίας του λόγου» του Δημήτρη Κούβελα, μιλώντας για εποχές… χούντας και ιεράς εξέτασης.

Ο Πολάκης βέβαια δεν γνωρίζει ότι ο Δημήτρης Κούβελας κοροιδεύει και εκμεταλλεύεται τον κόσμο γιατί, μπορεί να δηλώνει αρνητής των εμβολίων, αλλά για τους άλλους όχι για τον εαυτό του που είναι πλήρως εμβολιασμένος.




Αθλιότητες ακροαριστερών, ακροδεξιών & λοιπών ψεκασμένων στο Σύνταγμα

 


Συγκέντρωση πραγματοποίησαν, ψεκασμένοι αντιεμβολιαστές στην πλατεία Συντάγματος.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο και εκείνοι απάντησαν με την χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές και πέταξαν μολότοφ. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ψεκασμένων.

Δείτε την ποιοι συμμετείχαν στην διαδήλωση: