Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Video από κάμερα σε κουδούνι: «Θέλω να βιάσω και να σκοτώσω το κορίτσι που είναι μέσα»

 


Ένα τρομακτικό video, έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Λας Βέγκας.

Το ανέβασε στα social media η Amanda Nowak και είναι από την κάμερα που είναι ενσωματωμένη στο κουδούνι του σπιτιού που μένει.

Την προηγούμενη εβδομάδα ένας άγνωστος ψυχικά διατεραγμένος άνδρας, έφτασε εκεί και άρχισε να της χτυπάει την πόρτα.

Εκείνη δεν απαντούσε, με την κάμερα να τον γράφει να μονολογεί επανειλημμένως «Είσαι σίγουρος; Είσαι θετικός;».

Τότε, ο σύζυγος της γυναίκας, ο οποίος δεν ήταν σπίτι, μέσω της εφαρμογής μίλησε στον άνδρα αυτό, ζητώντας του να μάθει ποιος είναι.

Εκείνος απάντησε λέγοντας: «Αυτό που ψάχνω είναι το κορίτσι που βρίσκεται μέσα στο σπίτι για να το βιάσω και να το σκοτώσω. Μπορείς να της πεις να μου ανοίξει την πόρτα».

Μάλιστα, στη συνέχεια αποκάλυψε πως «Θα βιάσω και θα σκοτώσω το κορίτσι που είναι πίσω από την πόρτα, μόλις με αφήσει να μπω μέσα. Θα την βιάσω και θα την σκοτώσω. Έχω ένα μαχαίρι και ένα απλό. Ναι. Θα έρθω να ξαναχτυπήσω την πόρτα».

Στη συνέχεια αποχώρησε, με την Amanda Nowak να δημοσιοποιεί το video, προκειμένου να προφυλαχθούν και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας κατάφερε να τον συλλάβει άμεσα.





Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης

 


Προφυλακιστέος κρίθηκε πριν λίγο ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του γυναικών σε βάρος του.

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει σε βαθμό κακουργήματος, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης.

Η έρευνα της 15ης ανακρίτριας για την πολύκροτη υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, εξελίχθηκε όλα αυτό το διάστημα αθόρυβα και μεθοδικά και σήμερα κλήθηκε σε απολογία.

Οι πράξεις που αποδίδονται στον Πέτρο Φιλιππίδη, έχουν λάβει χώρα, σύμφωνα με τις παθούσες, το 2008, το 2010 και το 2014. 



Συγκεκριμένα, η γυναίκα με τη μαρτυρία της οποίας στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα του βιασμού, έχει αναφερθεί σύμφωνα με πληροφορίες σε γεγονότα του 2008 που έλαβαν χώρα μέσα στο θέατρο «Ήβη», όπου είχε πάει για να συναντήσει τον ηθοποιό και συνάδελφο της, στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Εκεί, ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την μαρτυρία της, της επιτέθηκε προχωρώντας σε πράξεις εναντίον της, οι οποίες σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα συνιστούν το αδίκημα του βιασμού, ακόμη και αν δεν έλαβε χώρα συνουσία. Ειδικότερα, η καταγγέλλουσα αν και φέρεται να περιέγραψε πράξεις που κατατείνουν περισσότερο σε απόπειρα βιασμού, ο εισαγγελέας αναβάθμισε την κατηγορία σε βιασμό σε βάρος του ηθοποιού, βάσει του άρθρου 336 του Ποινικού Κώδικα το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Όποιος με σωματική βία ή με απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Γενετήσια πράξη είναι η συνουσία και οι ίσης βαρύτητας με αυτήν πράξεις».

Το δεύτερο αδίκημα που αφορά σε απόπειρα βιασμού, προέρχεται από την κατάθεση άλλης ηθοποιού, η οποία τον Φεβρουάριο του 2010 είχε επισκεφθεί το θέατρο «Μουσούρη» για να παρακολουθήσει τον Πέτρο Φιλιππίδη σε θεατρική παράσταση. Είχε προηγηθεί επαγγελματικό ραντεβού μεταξύ των δυο ηθοποιών και σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, είχε συμφωνηθεί η ίδια να αναλάβει ρόλο στο συγκεκριμένο θεατρικό έργο. Η καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού από τον Πέτρο Φιλιππίδη έγινε, σύμφωνα με τη συνάδελφό του, μέσα στο καμαρίνι. Η γυναίκα, κατάφερε, ωστόσο, να ξεφύγει και όταν μάλιστα προειδοποίησε τον συνάδελφο της πως θα μιλήσει εκείνος την απείλησε πως θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Η τρίτη μαρτυρία που αφορά και πάλι το αδίκημα της απόπειρας βιασμού, προέρχεται επίσης από ηθοποιό, η οποία κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο σήμερα συνάδελφό της, το 2014 στο πλαίσιο των προσπαθειών που έκανε για να βρει εργασία. Εκείνος προσφέρθηκε να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους αλλά την οδήγησε με το αμάξι σε δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε η καταγγέλλουσα επιχείρησε να την βιάσει, αφού πρώτα κλείδωσε τις πόρτες του οχήματος του.



Μητσοτάκης: Καιρός κ. Τσίπρα να σοβαρευτείτε για την Βάση Εισαγωγής

 


«Κύριε Τσίπρα να σοβαρευτείτε – Κάποιοι δίνουν ψεύτικες ελπίδες»

Ο πρωθυπουργός απάντησε σήμερα στην βουλή στην απάτη και στις υποσχέσεις του Α. Τσίπρα για την αναδρομική του υπόσχεση για την ΕΒΕ, λέγοντας «Οικοδομείται παθητικούς πολίτες που αναζητούν κάποιον «πατερούλη». Να πάψουν από αυτή την αίθουσα να λέγονται εύηχα ψέματα που καίνε τα μυαλά. Ποιος είναι άραγε ο ελιτιστής αυτός που θεωρεί εξίσου υπερήφανο τον φοιτητή και τον σπουδαστή ή μήπως εκείνος που ψαρεύει στα θολά νερά ενός πανεπιστημίου δήθεν για όλους, αλλά τελικά για κανένα.

Μόλις το 59% αποφοιτάει από τα πανεπιστήμια μας, το χειρότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Και αντί να δούμε τι φταίει, κάποιοι δίνουν ψεύτικες ελπίδες. Είναι καιρός κύριε Τσίπρα να σοβαρευτείτε!

Δεν γίνεται να μην υπάρχει μία βάση εισαγωγής για τα πανεπιστήμια. Δεν γίνεται να μην έχουν λόγο τα ιδρύματα για τον αριθμό των φοιτητών.

Ξανασκεφτείτε την άτοπη υπόσχεση για τους υποψηφίους που θα κρατούν τους βαθμούς τους. Αν θέλετε να είστε συνεπής με ό,τι εννοείται. Λέτε στα νέα παιδιά ότι θα έρθετε αναδρομικά να τους βάλετε στο πανεπιστήμιο από την πίσω πόρτα.

Να τους κλείσετε το μάτι όταν γνωρίζετε τα πραγματικά στοιχεία αποφοίτησης, ειδικά από κάποια τμήματα στα οποία καταλήγουν φοιτητές που δεν έχουν κανένα σκοπό να αποφοιτήσουν. Για να λέμε μπράβο το παιδί μπήκε στο πανεπιστήμιο».

«Σταματήστε να λέτε καληνύχτα όταν όλοι οι άλλοι σας λένε καλημέρα»

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του τόνισε πως «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το νέο σχολείο που ξεκινάει από τον Σεπτέμβριος» καθώς επεσήμανε πως «Η δημόσια Παιδεία είναι υπόθεση Εθνική».

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα, σημείωσε «θα ζητήσω να χαμηλώσετε τους τόνους και να ξαναδιαβάσετε με νηφαλιότητα το νομοσχέδιο. Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πριν ψηφίσετε ίσως θα πρέπει να ακούσετε μία συμβουλή!

Ο εμβληματικός ηγέτης της ιταλικής αριστεράς Ενρίκο Μπελινκουέρ έλεγε : Σύντροφοι είναι ώρα να αναπτύξουμε μία ιδιότητα που μας λείπει να ψάχνουμε την αλήθεια που κρύβεται στα λόγια του αντιπάλου μας. Καλό θα ήταν να ξεφύγετε από την απόλυτη άρνηση. Να πάψε να λέτε καληνύχτα όταν όλοι οι άλλοι σας λένε καλημέρα», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Οι εκβιασμοί των μπράβων στην Μύκονο έφτασαν και στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

 


Είπαν ορισμένοι κακοποιοί να ξεφτιλίσουν την χώρας μας και να δείξουν την λάθος εικόνα, ότι μπράβοι και φουσκωτοί κάνουν κουμάντο ακόμα και για να πληρωθούν λογαριασμοί κατανάλωσης.

Οι δυο Σαουδάραβες τουρίστες που εκβιάστηκαν και απειλήθηκαν από μπράβους στην Μύκονο, ζήτησαν από την πρεσβεία τους να παρέμβει για να τους επιστραφεί ποσό άνω των 7.000 ευρώ που τους χρέωσε γραφείο concierge για υπηρεσίες ναργιλέ και τώρα ευελπιστούν στην παρέμβαση και των ελληνικών Αρχών.

Οι δύο νεαροί από τη Σαουδική Αραβία,  ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν επίθεση από μπράβους και δεν μπορούσαν να φύγουν από τη νησί εάν δεν κατέβαλαν ποσό άνω των 7.000 ευρώ λόγω των ναργιλέδων που προμηθεύτηκαν στη βίλα στην οποία διέμειναν για οκτώ ημέρες.

Οι Σαουδάραβες υποστηρίζουν, μέσα από επιστολή την οποία απέστειλαν στην πρεσβεία της χώρας τους, πως εκβιάστηκαν για να δώσουν τα χρήματα από δυο Έλληνες, ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι σεκιούριτι σε ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Παρόλο που η συμφωνία, όπως λένε, προέβλεπε την καταβολή του ποσού των 1.600 ευρώ και για τις οκτώ ημέρες που θα έμεναν στη βίλα, ξαφνικά ο υπεύθυνος με έναν ακόμη σωματώδη άντρα απαίτησαν 7.600 ευρώ απειλώντας- σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους- ότι θα προχωρήσουν σε ψευδή καταγγελία στις Αρχές ώστε να τους εμποδίσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Οι αποδείξεις:





Η επιστολή στην πρεσβεία:


«Συμφωνήσαμε μέσω ενός γραφείου concierge, στην Ιταλία, να μας παρασχεθούν υπηρεσίες προμήθειας ναργιλέ στη βίλα μας στη Μύκονο. 

Γνωρίζαμε ότι μέσα στη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της βίλας ήταν η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας. Προβλεπόταν, επίσης, σύμφωνα με την κοινή δήλωση η χρέωση κάθε βραδιάς για 200 ευρώ. Συνολικά στο σπίτι μείναμε οκτώ βραδιές και μετά το πέρας της διαμονής, ο υπεύθυνος μάς ζήτησε να καταβάλλουμε 7.700 ευρώ. 

Τότε του είπαμε πως συμφωνήσαμε στα 200 ευρώ για καθεμιά από τις οκτώ βραδιές, που σημαίνει ότι το συνολικό ποσό φτάνει στα 1.600 ευρώ. Ο υπεύθυνος όμως το αρνήθηκε καθώς υποστήριξε πως χρειαζόταν η καταβολή 300 ευρώ για την προετοιμασία κάθε ναργιλέ. Συν τοις άλλοις, μας είπε ότι η αξία του κάθε ναργιλέ έφτανε τα χίλια ευρώ. Εμείς παραξενευτήκαμε από το υπέρογκο ποσό. 

Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση. Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος ζήτησε να του δώσουμε 3.400 ευρώ, λέγοντας ότι θα έκλεινε το ζήτημα. Διαφορετικά, μας απέιλησε, ότι θα εμπόδιζε την επιστροφή μας και ότι θα μας δημιουργούσε προβλήματα. Ενημερώσαμε την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας για το πρόβλημα, ενώ για να αποφύγουμε τις εντάσεις καταβάλαμε 3.400 ευρώ.Στην πορεία, είπαμε στον υπεύθυνο ότι θα φεύγαμε από τη βίλα για να πάμε σε ξενοδοχείο, δίνοντάς του τη διεύθυνση. 

Επιστρέφοντας το απόγευμα στο ξενοδοχείο, εκπλαγήκαμε βλέποντας τον άντρα αυτόν να στέκεται στην είσοδο, μαζί με άλλους δύο. Μας επιτέθηκαν, ενώ μας απείλησαν ότι θα μας εμπόδιζαν να φύγουμε από το νησί εάν δεν τους δίναμε 4.000 ευρώ. 

Τηλεφωνήσαμε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, ενημερώνοντας την υπηρεσία για το συμβάν. Η πρεσβεία κάλεσε από την Αθήνα την αστυνομία η οποία ωστόσο δεν παρέστη στο σημείο, επικαλούμενη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Μετά την αφόρητη πίεση και τους εκβιασμούς, πληρώσαμε τελικά 4.000. 

Έχω ζητήσει τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να πάρω πίσω τα χρήματα και να λογοδοτήσουν οι εκβιαστές».



Στη Βουλή δικογραφία κατά Πολάκη-Ξανθού για απευθείας αναθέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

 


Στη Βουλή κατατέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, δικογραφία που αφορά στη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ όταν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν ο Α. Ξανθός αλλά και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος υπενθυμίζεται είχε αναγάγει τον συγκεκριμένο Οργανισμό ως την προμετωπίδα στον αγώνα της “κάθαρσης”

Η δικογραφία καταρτίστηκε μετά και το πόρισμα της αρμόδια ανεξάρτητης αρχής και δεδομένου ότι κατατέθηκε στη Βουλή η έρευνα θα έπεσε σε πολιτικά πρόσωπα που την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν υπό την ευθύνη τους το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο πόρισμα που είχε καταρτίσει η αρμόδια αρχή προέκυπταν στοιχεία απ ευθείας αναθέσεων με την εμπλοκή εταιρείας σεκιούριτι ο οποίος εμφανιζόταν στον Οργανισμό και ως εκπρόσωπος της τότε πολιτικής ηγεσίας αναζητώντας μάλιστα στοιχεία προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες σε βάρος πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας εμφανίζεται να έχει λάβει αμοιβές άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ για υπηρεσίες φύλαξης τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα τουλάχιστον με το πόρισμα προκεύπτει ότι η φύλαξη του οργανισμού θα μπορούσε να γίνει απο την ελληνική αστυνομία.


Πηγή: liberal.gr



Συνεχίζονται οι χυδαίες επιθέσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού

 


Η χυδαιότητα και η ανηθικότητα είναι το σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών που το απαρτίζουν.

Τα γνωστά χυδαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο βιολί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βάλει στόχο την οικογένεια του πρωθυπουργού και δείχνουν από τι αποβράσματα αποτελείται ο ΣΥΡΙΖΑ και δικαιολογημένα έχουν απαξιωθεί από τους πολίτες.

Θέση για την αδικαιολόγητη επίθεση που δέχεται η Μαρία Σάκκαρη πήρε και ο γιος του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος απάντησε στο χυδαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Ελεφάντη για το σεξιστικό σχόλιο που έκανε.

Πιο αναλυτικά αναφέρει:

«Είναι αδιανόητο να γίνεται μέρος μίας τόσο φτηνής πολιτικής κριτικής μία πρωταθλήτρια η οποία με κόπο και θυσίες έχει καταφέρει τόσα πολλά.

Θεωρώ ανεπίτρεπτο να στοχοποιείται μια κοπέλα η οποία έχει προσφέρει τόσα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό και στην Ελλάδα συνολικά. Και να στοχοποιείται μόνο και μόνο λόγω της προσωπικής της ζωής.

Προς την κυρία Ελεφάντη και τους υπόλοιπους σχολιαστές… αν και λυπάμαι που συμπεριλαμβάνομαι στη ρητορική μίσους και στη χυδαία επιχειρηματολογία σας, το έχω αποδεχτεί πλέον. Αλλά θα σας παρακαλούσα να σεβαστείτε την Μαρία, η οποία δεν φταίει σε τίποτα απολύτως, δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα, και έχει δεχθεί σεξιστική και χυδαία επίθεση σε μια περίοδο μάλιστα όπου αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Τα όρια έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Ας τραβήξουμε όμως εδώ μία γραμμή».

Δείτε την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη:

app-facebook
Konstantinos Mitsotakis
13 ώρες πριν

Είναι αδιανόητο να γίνεται μέρος μίας τόσο φτηνής πολιτικής κριτικής μία πρωταθλήτρια η οποία με κόπο και θυσίες έχει καταφέρει τόσα πολλά.

Θεωρώ ανεπίτρεπτο να στοχοποιείται μια κοπέλα η οποία έχει προσφέρει τόσα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό και στην Ελλάδα συνολικά. Και να στοχοποιείται μόνο και μόνο λόγω της προσωπικής της ζωής.

Προς την κυρία Ελεφάντη και τους υπόλοιπους σχολιαστές... αν και λυπάμαι που συμπεριλαμβάνομαι στη ρητορική μίσους και στη χυδαία επιχειρηματολογ...

Δείτε περισσότερα


Στο μεταξύ, την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το tweet που έκανε η πρωταγωνίστρια των σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος του κόμματος, Άννα Ελεφάντη, στο twitter, με αφορμή τη μη προβολή από πλευράς της ΕΡΤ των βίντεο από τις προσπάθειες αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η κυρία Ελεφάντη, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ζούμε στη χώρα που για να σε δείχνει η ΕΡΤ πρέπει να έχεις γκόμενο τον γιο του Πρωθυπουργού».


ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

— ΑΝΝΑ ΕΛΕΦΑΝΤΗ (@ANNA_ELEFANTI) JULY 26, 2021


Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «πόλεμο λάσπης άνευ ορίων» και επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα, ότι «δίνει το σήμα της χυδαιότητας και οι υπόλοιποι ακολουθούν».

«Ο Πρωθυπουργός, στη συνέχεια η σύζυγός του και τώρα ο γιος του και μια παγκόσμιου επιπέδου αθλήτρια. Στόχος πάντα ο Κυρ.Μητσοτάκης. Ο πόλεμος λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ούτε όρια, ούτε ηθικές αναστολές. Η λάσπη σήμερα εκτοξεύεται από την πρωταγωνίστρια των σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος του κόμματος Αννας Ελεφάντη, με ένα χυδαίο σεξιστικό σχόλιο, στην κορυφαία τενίστρια Μαρία Σάκκαρη, τη στιγμή που αγωνίζεται στο Τόκιο. Περιμένουμε το επόμενο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ με την κα Ελεφάντη να μας μιλάει για τα δικαιώματα των γυναικών. Ο κ.Τσίπρας δίνει το σήμα της χυδαιότητας και οι υπόλοιποι ακολουθούν».



Επικίνδυνο κύκλωμα γιατρών - δικηγόρων αντιεμβολιαστών, στήνουν παγίδες σε γιατρούς

 


Σοβαρή καταγγελία του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Προσπάθεια συγκέντρωσης εκατοντάδων εγγράφων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως για νομική προσφυγή κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, κατήγγειλε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Τόνισε στην καταγγελία του ότι ανά την Ελλάδα κυκλοφορούν διάφορα έγραφα αιτήματα πολιτών ή και υγειονομικών προς γιατρούς, που με πρόσχημα παγίδα «ειδικά προβλήματα» ζητούν ιατρική διαβεβαίωση μέσω «πιστοποιητικού ασφαλείας» για να εμβολιαστούν. 

Σε περίπτωση που ο γιατρός δεν δεχθεί να τους δώσει το έγγραφο, ζητούν να αιτιολογήσει γραπτώς την αιτία της άρνησής του στήνοντας του έτσι παγίδα για να την χρησιμοποιήσουν βρώμικα.

«Όλη αυτή η προσπάθεια είναι καθοδηγούμενη νομικά, ώστε να μαζευτούν εκατοντάδες τέτοια χαρτιά, πιστοποιητικά ασφαλίσεως ή αρνήσεις, να δοθούν αυτά τα πιστοποιηθούν, ώστε να χρησιμοποιηθούν νομικά εναντίον του νόμου της υποχρεωτικότητας κατά πάσα πιθανότητα», εκτίμησε ο καθηγητής.

Εφιστά την προσοχή των γιατρών, των διοικήσεων των νοσοκομείων αλλά του υπουργείου Υγείας και συμβουλεύει τους γιατρούς να απαντούν ότι όλες οι διαβεβαιώσεις αυτές, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Εμβολιασμών emvolio.gr στην οποία και θα πρέπει να παραπέμπουν, έτσι ώστε να μην πέφτουν στην παγίδα του κυκλώματος αντιεμβολιαστών.

«Δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν αλλά να οργανώσουν μια νομική διαδικασία», τόνισε ο καθηγητής, 

Ο καθηγητής εξαπέλυσε επίθεση κατά των αντιεμβολιαστών γιατρών και τόνισε πως είναι υποχρέωση των ιατρικών συλλόγων της χώρας και των πειθαρχικών τους συμβουλίων να τους αφαιρέσουν τις άδειες προσθέτοντας ότι έχουν ήδη καθυστερήσει. 

«Μας ξεπέρασε και η Εκκλησία» δήλωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι με ανακοίνωσή της  κατέρριψε τους μύθους σχετικά με τα εμβόλια, κάτι το οποίο οι ιατρικοί σύλλογοι δεν έχουν κάνει ακόμα. 

Τέλος, ο κ. Τζανάκης επισήμανε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που διστάζουν να εμβολιαστούν ξεπερνά το 1-1,5 εκατ. και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να γίνει προσπάθεια από τους οικογενειακούς γιατρούς ώστε να τους πείσουν. 



Και γνωστός Τράπερ στην συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ


 

Ανατίναζε ΑΤΜ και μετά το έπαιζε καλλιτέχνης ανεβάζοντας τραγούδια στο Διαδίκτυο. 

Ένας γνωστός τράπερ ήταν ανάμεσα στην συμμορία που πυρπολούσε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης σε Αττική και περιφέρεια, η οποία εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η συμμορία των 5 κακοποιών ήταν και προκλητική, επιδεινύοντας στα social media την χλιδάτη ζωή, τα πολυτελή αυτοκίνητα, τον τζόγο, με λεφτά που προέρχονταν από την λεία των 915.000€.

Φωτογραφίες στο social με χαρτονομίσματα, γεμιστήρες, όπλα, σπόρ αυτοκίνητα ήταν 

Ο 26χρονος τράπερ μέλος της συμμορίας των κακοποιών, πρωταγωνιστούσε όχι μόνο στο χώρο της μουσικής αλλά και στα συχνά «χτυπήματα» της σπείρας. 

Το προφίλ του στο Instagram που μετράει μόλις 7.000 ακόλουθους είναι γεμάτο με φωτογραφίες από τη σχετικά άνετη ζωή που έκανε. Σε ένα βίντεο μάλιστα, ο νεαρός τραπερ δείχνει το όπλο του, πετάει χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στον δρόμο και αδειάζει τις σφαίρες του τραγουδώντας. Ο ίδιος παράλληλα αναρτούσε φωτογραφίες με όπλα και fullface.

Σε μια από τις πολλές ανατινάξεις ΑΤΜ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Περιστέρι, τα μέλη της σπείρας δεν δίστασαν κατά τη διαφυγή τους ακόμα και να πυροβολήσουν προς τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αντιλήφθηκαν τη δράση τους και έσπευσαν στο σημείο. Συνήθιζαν να φέρουν βαρύ οπλισμό (πολεμικά τυφέκια Kalashnikov AK-47), ενώ φορούσαν full face, μακρυμάνικες μπλούζες και γάντια για να μην καταγράφονται τα χαρακτηριστικά τους από κάμερες και να μην αφήνουν ίχνη. 

Μετά την εγκληματική τους δραστηριότητα, φρόντιζαν να πυρπολούν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις ήταν κλεμμένα ή είχαν πλαστές πινακίδες.

Στην συμμορία χρεώνονται και έχουν εξιχνιαστεί 27 περιπτώσεις εκρήξεων ΑΤΜ σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, καθώς και 9 κλοπές αυτοκινήτων.

Οι 5 κακοποιοί που είναι γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ. απο παλιότερες εγκληματικές δραστηριότητες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστειών, διακεκριμένων κλοπών και απόπειρες αυτών, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφιών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 




Για πραξικόπημα κατηγορείται ο Πρόεδρος της Τυνησίας

 


Ο πρόεδρος της Τυνησίας Κάις Σάγεντ επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί, αρχής γενομένης από απόψε και μέχρι τις 27 Αυγούστου. Από την απόφαση εξαιρούνται μόνο όσοι εργάζονται τη νύχτα και εκείνοι που χρειάζεται να μετακινηθούν για επείγοντες λόγους υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας, που αναρτήθηκε στο Facebook, τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας απαγορεύονται επίσης οι μετακινήσεις ανθρώπων και οχημάτων από τη μία πόλη στην άλλη. Και πάλι, εξαιρούνται μόνο όσοι πρέπει να μετακινηθούν για λόγους υγείας ή για να καλύψουν βασικές ανάγκες. Όσον αφορά τις συναθροίσεις, απαγορεύεται να συγκεντρώνονται πάνω από τρεις άνθρωποι σε δρόμους ή πλατείες.

Ο Σάγεντ, σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η προεδρία, τόνισε ότι οι αποφάσεις του αποτελούν «εφαρμογή του κειμένου του Συντάγματος και όχι πραξικόπημα». Πρόσθεσε μάλιστα: «Σε εκείνους που λένε ότι πρόκειται για πραξικόπημα, απαντώ να επαναλάβουν τα μαθήματα περί Συνταγματικού Δικαίου».

Ο Τυνήσιος πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες να μην βγουν στους δρόμους, λέγοντας ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα έθνος είναι η «εσωτερική έκρηξη». Τους προέτρεψε επίσης να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην απαντούν στις προκλήσεις.

«Υπάρχουν εκείνοι που μετέτρεψαν την επανάσταση σε λεηλασία και λήστεψαν τη βούληση του λαού», συνέχισε.

Εξάλλου, με απόφαση του προέδρου αναστέλλονται από αύριο Τρίτη και για δύο ημέρες οι εργασίες των κεντρικών διοικητικών υπηρεσιών, των ξένων ιδρυμάτων, των τοπικών οργανώσεων και των δημόσιων θεσμών. Ο Σάγεντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το κλείσιμο των υπηρεσιών αυτών.

Από την εντολή εξαιρούνται οι πράκτορες των δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας, οι στρατιωτικοί, οι τελωνειακοί, όσοι εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που υπόκεινται σε ειδικές ρυθμίσεις.

Χισάμ Μασίσι 

Ο αποπεμφθείς πρωθυπουργός Χισάμ Μασίσι δήλωσε ότι δεν μπορεί ο ίδιος να αποτελέσει ένα διασπαστικό στοιχείο και θα παραδώσει τα καθήκοντά του στον οποιονδήποτε επιλέξει ο πρόεδρος, σε ένα βήμα που μπορεί να αμβλύνει την έντονη πολιτική κρίση που βιώνει τις τελευταίες ώρες η χώρα της Βόρειας Αφρικής. 

Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να υπηρετήσει την Τυνησία από οποιοδήποτε πόστο.

Διεθνείς αντιδράσεις

Η νεαρή τυνησιακή δημοκρατία συνταράσσεται από τη χειρότερη κρίση που βιώνει εδώ και μια δεκαετία αφότου ο πρόεδρος της χώρας Κάις Σάγεντ αποφάσισε χθες βράδυ να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου με τη βοήθεια του στρατού, μια κίνηση που καταδικάστηκε ως πραξικόπημα από τα κύρια κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των ισλαμιστών, προκαλώντας τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας.

Οι ΗΠΑ, δια στόματος της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην αραβική χώρα και κάλεσαν σε ψυχραιμία και σεβασμό των δημοκρατικών αρχών. Η εκπρόσωπος Τζεν Ψάκι τόνισε πως η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε επαφή με Τυνήσιους ηγέτες για να μάθει περισσότερα για τις εξελίξεις και είπε πως ο Λευκός Οίκος δεν έχει καθορίσει αν οι τελευταίες εξελίξεις στην Τυνησία συνιστούν πραξικόπημα.

Ο Φαρχάν Χακ, ένας από τους εκπροσώπους του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε πως τα Ηνωμένα Έθνη καλούν όλα τα μέρη στην Τυνησία «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να αποφύγουν τη βία και να διασφαλίσουν ότι η κατάσταση θα παραμείνει ήρεμη».

«Όλες οι διαφωνίες θα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου», δήλωσε ο Χακ αρνούμενος να σχολιάσει αν τα Ηνωμένα Έθνη κρίνουν την κατάσταση στην Τυνησία ως πραξικόπημα ή όχι.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από όλους τους πολιτικούς παράγοντες στην Τυνησία να σεβαστούν το Σύνταγμα της χώρας και να αποφύγουν τη βία. «Παρακολουθούμε στενά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τυνησία», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Καλούμε όλους τους παράγοντες της Τυνησίας να σεβαστούν το Σύνταγμα, τους θεσμούς του και το κράτος δικαίου. Παράλληλα τους καλούμε να παραμείνουν ήρεμοι και να αποφύγουν κάθε προσφυγή σε βία για να διατηρήσουν τη σταθερότητα της χώρας», ανέφερε η Ευρωπαία αξιωματούχος.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος με ανακοίνωσή του ανέφερε πως ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Τυνήσιο ΥΠΕΞ ζήτησε η χώρα να επιστρέψει στη σταθερότητα και στην ηρεμία.

«Ο Αραβικός Σύνδεσμος προτρέπει την Τυνησία να ξεπεράσει γρήγορα την τρέχουσα ταραχώδη φάση, να αποκαταστήσει τη σταθερότητα και την ηρεμία και την ικανότητα του κράτους να εργαστεί αποτελεσματικά να ανταποκριθεί στις φιλοδοξίες και τις απαιτήσεις του λαού», υπογράμμισε η ανακοίνωση.

Αντιδρώντας στις ραγδαίες εξελίξεις το Παρίσι, μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε σεβασμό του κράτους δικαίου στην Τυνησία και κάλεσε όλες τις πολιτικές πλευρές να αποφύγουν τη βία.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του, τονίζοντας πως «είναι τώρα σημαντικό να επιστρέψει η συνταγματική τάξη το συντομότερο δυνατό».

Στη Ρωσία, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε την ελπίδα ότι «τίποτα δεν θα απειλήσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια του λαού» στην Τυνησία, προσθέτοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση «παρακολουθεί» την κατάσταση.

Στην Τουρκία, χώρα σύμμαχο του μεγαλύτερου κόμματος του τυνησιακού Κοινοβουλίου, του ισλαμικού Ενάχντα, ένας εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως η Άγκυρα «απορρίπτει την αναστολή της δημοκρατικής διαδικασίας και την περιφρόνηση στην επιθυμία του λαού για δημοκρατία».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ διατύπωσε τη «βαθιά ανησυχία» του για την πορεία των εξελίξεων, ζητώντας να «αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα» προκειμένου να «διατηρηθούν τα δημοκρατικά επιτεύγματα της Τυνησίας».

Στην Αλγερία, το κύριο ισλαμικό κόμμα, Ισλαμικό Κίνημα για την Κοινωνία και την Ειρήνη (MSP) κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του ένα «πραξικόπημα ενάντια στο Σύνταγμα και τη λαϊκή βούληση των Τυνήσιων αδελφών μας που εκφράστηκε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές», καλώντας την αρχές να «υποστηρίξουν τους νόμιμους θεσμούς στην Τυνησία».

Σύμφωνα με ένα tweet της αλγερινής προεδρίας, ο Σάγεντ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αλγερινό ομόλογό του, Αμπντελματζίντ Τεμπούν σχετικά με τις «τελευταίες εξελίξεις στην Τυνησία».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ ζήτησε «να επικρατήσουν οι φωνές της λογικής και να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση»

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε με ανακοίνωσή της από την πρόεδρο Σάγεντ «σεβασμό και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας της έκφρασης, του συνεταιρίζεσθαι και της ειρηνικής συνάθροισης».

Εξέφρασε «ανησυχία» μετά από «μια ανησυχητική επιδρομή δυνάμεων ασφαλείας στα γραφεία του (τηλεοπτικού δικτύου) Al-Jazeera στην Τύνιδα» και «απειλές του προέδρου να χρησιμοποιήσει βία εναντίον εκείνων που απειλούν την ασφάλεια του κράτους».

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα κάλεσαν τις τυνησιακές αρχές «να σεβαστούν την ελευθερία του Τύπου και τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης, καταγγέλλοντας το κλείσιμο των τοπικών γραφείων του Al-Jazeera.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Αϊτή: Συνελήφθη ο υπεύθυνος της ασφάλειας του Μοΐζ για την δολοφονία του

 


Η αστυνομία της Αϊτής ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη του συντονιστή της ασφάλειας του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του την 7η Ιουλίου.

Ο Ζαν Λαγκέλ Σιβίλ, ο οποίος τέθηκε αρχικά σε απομόνωση, βρίσκεται πλέον πίσω από τα σίδερα φυλακής στη Ντελμά, κοινότητα που γειτονεύει με το Πορτ-ο-Πρενς. Φέρεται να συμμετείχε στη συνωμοσία που οδήγησε στη δολοφονία του Ζοβενέλ Μοΐζ, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά βαριά οπλισμένης ομάδας μέσα στην κατοικία του.

«Επιβεβαιώνω ότι ο Ζαν Λαγκέλ Σιβίλ συνελήφθη (…) στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της αϊτινής αστυνομίας Μαρί Μισέλ Βεριέ.

Στο μικροσκόπιο τέσσερις συνολικά της ασφάλειας του Μοΐζ

Ο επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στο Πορτ-ο-Πρενς, ο Μπεντ-Φορντ Κλοντ, είχε ζητήσει από τις υπηρεσίες μετανάστευσης να απαγορεύσουν την έξοδο από τη χώρα σε τέσσερις αξιωματικούς της αστυνομίας επιφορτισμένους με την ασφάλεια του προέδρου.

Επρόκειτο για τους Ντιμιτρί Εράρ, επικεφαλής της μονάδας γενικής ασφάλειας του προεδρικού παλατιού (USGPN), Λεάντρ Πιερ Οσμάν, επικεφαλής της μονάδας προεδρικής ασφάλειας (USP), Αμαζάν Πολ Εντί, διοικητή της Cat Team – επίλεκτης μονάδας επιφορτισμένης με την ασφάλεια του αρχηγού του κράτους – και Ζαν Λαγκέλ Σιβίλ, γενικό συντονιστή της ασφάλειας του προέδρου.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τη δολοφονία του προέδρου η αστυνομία εξέδωσε επίσης ένταλμα ερεύνης με στόχο τη Γουεντέλ Κοκ Τελό, μέλος του ακυρωτικού δικαστηρίου, του ανώτατου δικαστικού οργάνου της χώρας. Η δικαστικός είχε συνταξιοδοτηθεί πρόωρα με απόφαση του προέδρου Μοΐζ.

Ο νέος πρωθυπουργός της Αϊτής, ο Αριέλ Ανρί, δεσμεύθηκε ότι όλοι όσοι ενέχονται στη δολοφονία του Ζοβενέλ Μοΐζ θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Ως αυτό το στάδιο, η αϊτινή αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη περίπου είκοσι κολομβιανών μισθοφόρων και διαβεβαιώνει πως αποκάλυψε συνωμοσία για την εξόντωση του προέδρου που οργανώθηκε από ομάδα Αϊτινών που έχουν δεσμούς με το εξωτερικό· όμως εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία στην υπόθεση.


Πηγή



Δολοφόνησαν 59χρονο μέσα στο σπίτι του


 

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ηλείας, στο άκουσμα της είδησης της δολοφονίας ενός 59χρονου, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στο Καπελέτο, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ένας μαυροφορεμένος άνδρας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, διέρρηξε το σπίτι του θύματος και του κατάφερε θανάσιμο χτύπημα.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., που διεξάγουν πυρετώδεις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.


Πηγή: patrisnews.com



Ψηφοθηρία στις πλάτες των παιδιών από τον ΣΥΡΙΖΑ

 



Η ψηφοθηρία στις πλάτες των παιδιών, από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ανάκληση του μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για το νέο σχολείο, την οποία υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, με επικεφαλής τον καταληψία Αλέξη Τσίπρα.

Οπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, η ανάκληση του μέτρου της Ε.Β.Ε. κρίνεται επιβεβλημένη, ειδικά για το τρέχον σχολικό έτος, «καθώς η θέσπιση του νέου εξεταστικού συστήματος στο μέσο της σχολικής χρονιάς, όπως και η περικοπή των εισακτέων κατά 30%, αποτελούν τιμωρητικά μέτρα για τους μαθητές και τις μαθήτριες που αντιμετώπισαν πρωτόγνωρες εκπαιδευτικές και κοινωνικές συνθήκες λόγω της πανδημίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τάξει για να εξαπατήσει τους υποψηφίους ότι αν το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει το έγκλημα, και γίνει κυβέρνηση, θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τοποθέτηση που είχε πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση του υπ. Παιδείας, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εμπαίζει τους νέους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , κατέθεσαν ακόμα άλλες πέντε σωστές αυτή την φορά τροπολογίες, που προβλέπουν μεταξύ άλλων:

Την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων σε όλες τις τάξεις (Α, Β, Γ) κάθε τύπου Λυκείου.

Αποσαφήνιση των πτυχίων όλων των αποφοίτων των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας που λειτουργούσαν μέχρι και την ισχύ του νόμου 4763/2020.

Ποσοστό εισαγωγής μαθητών και μαθητριών που χάνουν τους γονείς τους κατά την περίοδο της πανδημίας.

Δικαίωμα απόσπασης εκπαιδευτικών ή μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Κατάργηση της δυνατότητας μη κατανομής ποσοστού 20% της τακτικής επιχορήγησης στα Α.Ε.Ι.