Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Χρυσοχοΐδης: Χυδαία η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της 19χρονης

 



Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες ότι έχει πιάσει πάτο, η χυδαιότητα του είναι τέτοια που ακόμα και τόσο σοβαρά θέματα ανθρώπινου πόνου, προσπαθεί να τα πολιτικοποιήσει.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσε απαντήσεις για τις καταγγελίες που ανέφεραν πως η κοπέλα κρατήθηκε από την ΕΛΑΣ χωρίς δικηγόρο .

Στην ανακοίνωση αυτή, απαντά επίσης με ανακοίνωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μιλά για χυδαιότητα από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει πως «από κανένα σοβαρό κόμμα, πουθενά στον κόσμο δεν θεωρούνται (σ.σ. τέτοιες υποθέσεις) ευκαιρίες πολιτικής εκμετάλλευσης. Όχι όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ανεκδιήγητο εκπρόσωπό του, που επιχειρούν δίχως ίχνος ντροπής να καπηλευθούν κομματικά κάθε υπόθεση ανθρώπινου πόνου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το περιστατικό στην Ηλιούπολη

«Δεν είχα κανένα σκοπό να κάνω δηλώσεις γι’ αυτή τη δραματική ανθρώπινη ιστορία. Με αναγκάζει όμως η χυδαία στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αστυνομία και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προέβη χθες σε 2 συλλήψεις, με τη μία να άφορα αστυνομικό. Ο συλληφθείς αστυνομικός, που ήδη τελούσε σε κατάσταση αργίας με απόλυση, κατηγορείται για βαριά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η εμπορία ανθρώπων.

Η υπόθεση ύστερα από τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης. Το περιστατικό που οδήγησε στις δύο συλλήψεις αναδεικνύει αποκρουστικές πτυχές της ενδοοικογενειακής βίας, ενός διαχρονικού προβλήματος που αποτελεί όνειδος για τις κοινωνίες.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, το θέμα ωστόσο είναι ευρύτερο και απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων.

Περιστατικά σαν το χθεσινό, με το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας που μάλιστα εποπτεύεται από τον Αντιεισαγγελέα Εφετών να κάνει με αποτελεσματικότητα την δουλειά του για την εξιχνίαση των βαρέων αυτών αδικημάτων, με σεβασμό στο θύμα, από κανένα σοβαρό κόμμα, πουθενά στον κόσμο δεν θεωρούνται ευκαιρίες πολιτικής εκμετάλλευσης.

Όχι όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ανεκδιήγητο εκπρόσωπό του, που επιχειρούν δίχως ίχνος ντροπής να καπηλευθούν κομματικά κάθε υπόθεση ανθρώπινου πόνου».



Το Chivas στην κεραμική φιάλη και τα 4.000 πανάκριβα κρασιά στο Τατόι

 



Ένας ακόμη σπάνιος, ιδιαίτερος, θησαυρός αποκαλύπτεται καθώς προχωρά το έργο της ανάδειξης του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου. Ανάμεσα στα χιλιάδες αντικείμενα, που συντηρούνται από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, συγκαταλέγεται ένας μεγάλος αριθμός σπάνιων κρασιών και αλκοολούχων ποτών, σε φιάλες που θεωρούνται σήμερα ιστορικά τεκμήρια και με συλλεκτικές ετικέτες.

Όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «η κάβα του Τατοΐου, εκτός της σημαντικής συλλεκτικής της αξίας, έχει εξαιρετικά μεγάλο επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον. Το έργο της ανάδειξης του π. βασιλικού κτήματος είναι πολυσύνθετο και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Για την αξιολόγηση της κάβας, συνεργαζόμαστε με ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι κατέχουν την τεχνογνωσία, τόσο σε οινολογικό επίπεδο, όσο και σε ό,τι αφορά στην ιστορική τεκμηρίωσή της. Στόχος μας είναι, με την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης και της επανάχρησης ως μουσείου του κτηρίου του Ανακτόρου, το τμήμα της συλλογής, που κατά την κρίση των ειδικών θα μπορεί να εκτεθεί, να βρει τη θέση του στον υπάρχοντα χώρο της κάβας του Ανακτόρου. Η κάβα του Τατοΐου, μια ιστορική συλλογή, άνω των πενήντα ετών, ιδιαίτερης πολιτισμικής και οινικής αξίας, θα είναι επισκέψιμη».

Το έργο της συντήρησης της κάβας του Τατοΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, βρίσκεται σε εξέλιξη από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ και αναμένεται να αποκαλύψει ακόμη περισσότερους ιστορικούς και οινολογικούς θησαυρούς. Ήδη, σε 235 κιβώτια έχουν αρχειοθετηθεί περίπου 4.000 φιάλες κρασιών και ποτών, με ετικέτες ιδιαίτερης αξίας -καλλιτεχνικής και ιστορικής-, ακόμη και σπάνια κουτάκια αναψυκτικών, τα οποία δεν εισάγονταν την εποχή εκείνη στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι κάποια από τα κρασιά και τα αλκοολούχα ποτά είναι κατάλληλα προς κατανάλωση, παρά τις προβληματικές συνθήκες, στις οποίες εντοπίστηκαν. Οι εργασίες συνεχίζονται με την εξέταση 300 ακόμη κιβωτίων, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση των φιαλών.



Μεταξύ των σπάνιων κρασιών που έχουν βρεθεί στη συλλογή, περιλαμβάνονται φιάλες Château Margaux, Château de Vincennes και Château Rothschild, καθώς και συλλεκτικές φιάλες ποτών, όπως η ειδική εμφιάλωση ουίσκι Chivas σε κεραμική φιάλη με αφορμή τον εορτασμό της ενθρόνισης της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας. Παράλληλα, υπάρχει μία πλούσια συλλογή φιαλών, με ετικέτες από την παραγωγή του ίδιου του κτήματος.

Καθήκοντα ειδικού συμβούλου για την εκτίμηση της κάβας του Τατοΐου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει αναλάβει -pro bono- η οινοποιία ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και της εταιρείας. Υπεύθυνος από την πλευρά της εταιρείας είναι ο Περικλής Μπαλτάς, επικεφαλής του Ιστορικού της Αρχείου. Η ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ είναι η πρώτη ελληνική Οινοποιία, η οποία ιδρύθηκε το 1861 και δραστηριοποιείται, αδιάκοπα, μέχρι σήμερα. Αποτελεί μία σύγχρονη επιχείρηση οινοποιίας, η οποία λειτουργεί παράλληλα ένα πολυσύνθετο Μουσείο Οινικής Τέχνης. Τα εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας, παρέχουν την τεχνογνωσία και εμπειρία τους σχετικά με την αξιολόγηση και ανάδειξη της κάβας. Συγκεκριμένα, έχουν αναλάβει να αξιολογήσουν τις φιάλες του κτήματος και να τις διαχωρίσουν, ανάλογα με τη σπανιότητα και την κατάστασή τους, σε προϊόντα υψηλής αξίας, λόγω σπανιότητας και οινολογικού ενδιαφέροντος ή κατάλληλα για έκθεση.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Στον Εισαγγελέα ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτη και εξέδιδε την 19χρονη

 


Σεξουαλική κακοποίηση και ακραία έμφυλη βία στην Ηλιούπολη με τον 39χρονο αστυνομικό τον οποίο κατήγγειλε 19χρονη ότι την είχε αιχμάλωτη και την εξέδιδε, να οδηγείται στον Εισαγγελέα. 

Η ΕΛ.ΑΣ πέρασε χειροπέδες στον αστυνομικό ο οποίος ήταν σε διαθεσιμότητα και οποίος όπως προέκυψε, κρατούσε φυλακισμένη και εξέδιδε με τη βία την 19χρονη. Μαζί του συνελήφθη και ο πατέρας της ο οποίος όπως έγινε γνωστό από την προανακριτική διαδικασία, κακοποιούσε την κόρη του από 11 έως 17 ετών. 

Η 19χρονη διέφυγε το Σάββατο από το διαμέρισμα και κατέφυγε σε γειτονική καφετέρια σε εργαζόμενη της οποίας αφηγήθηκε την περιπέτειά της. 

H εργαζόμενη, αφού έμαθε από την κοπέλα ότι ο άνδρας ήταν αστυνομικός φρόντισε να ενημερώσει τις Aρχές.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας :

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη αστυνομικός, που τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση, για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία.

Επιπλέον, συνελήφθη ιδιώτης για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες της 10 Ιουλίου 2021 αστυνομικός, που τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση, για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία.

Επιπλέον, συνελήφθη ιδιώτης για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός με τη χρήση βίας την κατακρατούσε παράνομα με σκοπό την εκμετάλλευσή της για τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από την τέλεση γενετήσιων πράξεων, ενώ ο έτερος συλληφθείς που τυγχάνει πατέρας της, από την ηλικία των 11 έως των 17 ετών, με διάφορες απειλές την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις εντός της οικίας τους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δελτίο υπηρεσιακής ταυτότητας του ιδίου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από τον ίδιο,

δελτίο αστυνομικής ταυτότητας έτερου ατόμου (ιδιώτη), για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια,

(3) συσκευές κινητές τηλεφωνίας και κάρτα SIM ,

(3) κάρτες μνήμης,

φωτογραφική μηχανή,

σκληρός δίσκος και

φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ( USB ).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ιδιώτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

αεροβόλο πιστόλι με τη γεμιστήρα του,

πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,

μαχαίρι και

συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας, ενώ μεταφέρθηκε και σε δημόσιο νοσοκομείο για εξέταση.

Η προανάκριση συνεχίζεται, υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέα.»





Την παραπομπή Μπολσονάρου ζητά η πλειοψηφία των Βραζιλιάνων

 


Για πρώτη φορά πλειοψηφία των Βραζιλιάνων υποστηρίζει την παραπομπή του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα, Σάββατο, στη δημοσιότητα, τη στιγμή που σοβαρές κατηγορίες για διαφθορά, που σχετίζεται με την προμήθεια εμβολίων, πλήττουν την ήδη επιβαρυμένη εικόνα του δεξιού ηγέτη της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Datafolha, 54% των Βραζιλιάνων υποστηρίζουν την πρόταση στην Κάτω Βουλή της χώρας να αρχίσουν διαδικασίες παραπομπής σε βάρος του Μπολσονάρου, ενώ 42% είναι αντίθετοι.

Στην προηγούμενη ανάλογη έρευνα της Datafolha, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί τον Μάιο, υποστηρικτές και αντίπαλοι της παραπομπής ήταν ουσιαστικά ισόπαλοι.

Σε μια χωριστή έρευνα της Datafolha, που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη, 51% των Βραζιλιάνων είπαν πως αποδοκιμάζουν τον Μπολσονάρου, το μεγαλύτερο ποσοστό αφότου ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντα, τον Ιανουάριο 2019.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Μπραζίλια συνταράσσεται από κατηγορίες ότι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ζήτησαν μίζες για να εγκριθεί με ταχείες διαδικασίες και να τιμολογηθεί σε υψηλότερες τιμές το εμβόλιο Covaxin που αναπτύσσεται από την ινδική Bharat Biotech.

Στα τέλη Ιουνίου, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανέστειλε την ισχύ συμφωνίας ύψους 1,6 δισ. ρεάλ (304 εκατ. δολάρια) για την προμήθεια του εμβολίου αυτού.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας και ένα μέλος του Κογκρέσου έχουν δηλώσει πως μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους για τη συμφωνία για το Covaxin με τον Μπολσονάρου, όμως δεν υπήρξε καμία ενέργεια.

Την περασμένη εβδομάδα, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου ενέκρινε τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του προέδρου για παράλειψη καθήκοντος.

Σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Μποσονάρου υποστήριξε πως είχε λάβει μέτρα αφού οι αξιωματούχοι του κοινοποίησαν τις ανησυχίες τους για τη συμφωνία για το Covaxin, αλλά δεν επεκτάθηκε.


Πηγή : Cnn.gr



Απόφαση σοκ: Δικαστήριο επιτρέπει σε σχολείο να χρησιμοποιεί ηλεκτροσόκ σε παιδιά με αναπηρίες

 


Κατά της πρωτόδικης απόφασης ήταν η διοίκηση του σχολείου, αλλά και οι… γονείς των μαθητών.

Ένα σχολείο με παιδιά που πάσχουν από αναπηρίες κέρδισε τη δικαστική μάχη και πλέον νόμιμα μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ηλεκτροσόκ στους μαθητές του. Στο σχολείο της Μασαχουσέτης, είχε αρχικά επιβληθεί απαγόρευση στη χρήση ηλεκτροσόκ στα παιδιά, με τη διοίκηση αλλά και τους γονείς του σχολείου να… αμφισβητούν την απόφαση του δικαστηρίου.

Η χρήση του ηλεκτροσόκ αναπτύχθηκε από το σχολείο προς αντιμετώπιση της επιθετικής ή αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς των μαθητών. Το εφετείο κατέληξε πως το ηλεκτροσόκ μπορεί να θεωρηθεί «ιατρική θεραπεία» και ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση.

Ο Δικαστής του Ρότενμπεργκ Σέντερ, με ανακοίνωσή του ανέφερε: «Με τη θεραπεία αυτή μπορούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στον εμπλουτισμό εμπειριών, να απολαύσουν τις επισκέψεις από τις οικογένειές τους και το πιο σημαντικό, να ζήσουν με ασφάλεια και ελευθερία από αυτοτραυματικές και επιθετικές συμπεριφορές».

Με ανακοίνωσή τους, οι γονείς εξηγούν γιατί στηρίζουν τη συγκεκριμένη απόφαση: «Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για τους αγαπημένους μας, ώστε να είναι ασφαλείς και ζωντανοί και να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην θεραπεία αυτή».

Σύμφωνα με μια έκθεση που διεξήχθη από το Υπουργείο Παιδείας της Νέας Υόρκης, το ηλεκτροσόκ φέρεται να έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για θεραπεία πολύ λιγότερο ακραίων καταστάσεων. Χρησιμοποιήθηκε για «συμπεριφορές που δεν είναι επιθετικές, επικίνδυνες για την υγεία ή καταστροφικές» αναφέρει σχετικά η έκθεση».



Πηγή



Η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει στην Ελλάδα

 


Η μετάλλαξη Δέλτα του κοροναϊού συνεχίζει την επέλασή της και έχει σημάνει συναγερμό στην Ελλάδα. 

Tα μοντέλα του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, προβλέπουν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα και αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Κάτω από 1 μέτρο απόσταση αν φυσάει, είναι πολύ εύκολο να γίνει η μετάδοση της Δέλτα, αν δε φοράμε μάσκα. Γύρω στο τέλος Ιουλίου η Δέλτα θα είναι στο 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας. Αν συνεχίσουμε χωρίς περαιτέρω περιορισμούς, δε θα υπάρχει περιορισμός στη διασπορά. Θα έχουμε αύξηση και στους θανάτους, στα 3.500 κρούσματα που προβλέπουμε για τον Δεκαπενταύγουστο, σημαίνει 40-45 θανάτους την ημέρα».

Όπως σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης είναι σημαντικό οι τουρίστες να κάνουν δειγματοληπτικά μοριακό τεστ, ώστε να ληφθούν τοπικά μέτρα έγκαιρα σε περίπτωση που παρουσιάζεται αύξηση του ιικού φορτίου σε μια περιοχή.



Η μετάλλαξη Δ καλπάζει και τα καραγκιοζιλίκια των αντιεμβολιαστών συνεχίζονται με συγκεντρώσεις

 


Δεν είναι μόνο ανευθυνότητα, είναι ηλιθιότητα και δεν πρόκειται να βάλει μυαλό κανένας από αυτός τους λίγους.

Προκλητική συγκέντρωση κατά των περιοριστικών μέτρων και του εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival, μερικές δεκάδες εγκληματικά ανεύθυνοι πολίτες, την ώρα που καλπάζει η μετάλλαξη Δ, διαδήλωσαν για να δηλώσουν αντίθετοι στο εμβόλιο του κορωνοϊού.

Παρακολούθησαν ομιλία του γνωστού προκλητικού και εγκληματικά ανεύθυνου στο διαδίκτυο για τις θέσεις του ναύαρχου Παπαντωνίου.



Ο προκλητικός ομιλητής έκανε λόγο για αντισυνταγματικές κυβερνήσεις για κράτος υπό κατοχή και άλλα καραγκιοζιλίκια. Ανέφερε μάλιστα ότι «η ιστορία με τον κορωνοϊό είναι κατασκευασμένη» και είπε ότι οι γιατροί δεν τηρούν τον όρκο τους. 

Σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρονται για την υγεία του λαού.

Τέλος είπε «θέλουμε τα κλειδιά της εξουσίας εδώ κι τώρα». «Ας μας τα δώσουν ειρηνικά και τα δικαστήρια θα αποφασίσουν για την τύχη τους μετά την απελευθέρωση».

Κάποια στιγμή πρέπει και η δικαιοσύνη σε όλα αυτά τα νούμερα που κάνουν τέτοιες ομιλίες για να επηρεάσουν κόσμο και διαπράττουν έγκλημα να γίνει αυστηρή.



18χρονη καταγγέλλει ότι αστυνομικός την κρατούσε αιχμάλωτη και την εξέδιδε

 


Μαρτυρία ΣΟΚ από 18χρονή κοπέλα που καταγγέλει ότι κακοποιήθηκε από αστυνομικό. 

Όπως υποστηρίζει η κοπέλα, ο αστυνομικός την είχε αιχμαλωτίσει στο σπίτι του για έναν μήνα, την εξέδιδε και απειλούσε πως θα τη σκοτώσει. 

Η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει και ζήτησε βοήθεια από ένα κατάστημα της περιοχής. 

Εργαζόμενοι του καταστήματος ειδοποιήσαν την αστυνομία. 

Η νεαρή γυναίκα, κατέθεσε τα  όσα έζησε. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η 18 χρονη ήταν χτυπημένη και σε κατάσταση σοκ.

Ο αστυνομικός, εντοπίστηκε και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

Τις έρευνες έχει αναλάβει το τμήμα Εσωτερικών.