Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Η Κίνα μπλοκάρει το βραδινό gaming σε ανήλικους, μέσω αναγνώρισης προσώπου

 


Ο Κινεζικός τεχνολογικός και gaming κολοσσός που ακούει στο όνομα Tencent, παίρνει το μεταμεσονύκτιο gaming στις μικρές ηλικίες πολύ σοβαρά και τώρα επιστρατεύει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να απαγορέψει το βραδινό gaming μεταξύ 22:00 και 08:00.

Η “μεσονύκτια περιπολία” όπως την αναφέρουν τα μέσα, έχει σκοπό να σταματήσει τη χρήση διάφορων κόλπων που χρησιμοποιούσαν έως τώρα τα παιδιά για να παρακάμπτουν το νόμο του 2019 που ορίζει ένα όριο χρόνου που ξοδεύουν τα παιδιά στο gaming, καθώς και όριο χρημάτων που μπορούν να ξοδέψουν σε in-game αγορές.

Ο νόμος ορίζει πως οι gamers πρέπει να καταγραφούν με την ταυτότητά τους σε μία εθνική βάση δεδομένων, αλλά τα παιδιά χρησιμοποιούσαν τις ταυτότητες ενηλίκων ως δικές τους. Πλέον, οποιοσδήποτε παίζει games στις συγκεκριμένες ώρες, θα απαιτείται να υποβληθεί σε αναγνώριση προσώπου για να αποδείξει πως είναι ενήλικος.

Η Tencent ξεκίνησε να δοκιμάζει το σύστημα από το 2018 και πλέον καλύπτει πάνω από 60 παιχνίδια της εταιρίας, κυρίως για mobile τίτλους, καθώς στην Κίνα το mobile gaming είναι πολύ πιο δημοφιλές από ότι στη Δύση. Επιπλέον, η εφαρμογή της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστεί τα τηλέφωνα, από ότι σε PC ή κονσόλες.

Υπάρχουν φυσικά ανησυχίες για το γεγονός πως τα δεδομένα που συλλέγονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για πιο πονηρούς λόγους. Να θυμίσουμε πως στην Κίνα υπάρχει το σύστημα κοινωνικής πίστωσης, όπου πολίτες αμείβονται ή τιμωρούνται βάσει της κοινωνικής τους συμπεριφοράς. Δημιουργείται φυσικά και ένα ηθικό δίλημμα για τους developers - ειδικά αυτούς που δεν έχουν βάση στην Κίνα - οι οποίοι θα κληθούν να ενσωματώσουν αυτά τα συστήματα.


Πηγή: unboxholics.gr



Νοσοκόμα δήλωσε ότι δηθεν αυτοεμβολιάστηκε στην τουαλέτα του κέντρου

 


Αίσθηση προκάλεσε ο αυτοεμβολιασμός;;; Νοσηλεύτριας σε εμβολιαστικό κέντρο και μάλιστα κρυφά, στις τουαλέτες.

Την υπόθεση έφερε στο φως ο ραδιοφωνικός σταθμός Ράδιο 98,4.

Το περίεργο συμβάν, όπως καταγγέλλεται, σημειώθηκε στο τέλος Μαΐου.

Η νοσηλεύτρια κατά δήλωση της φέρεται να αποφάσισε, παρακάμπτοντας την κανονικά προβλεπόμενη διαδικασία, να κάνει μόνη της το εμβόλιο κρυφά από όλους στην τουαλέτα της δομής και στη συνέχεια δήλωσε στο σύστημα τον δήθεν;; Εμβολιασμό της.

Ο υπεύθυνος της δομής, γιατρός Νίκος Πλουμής, αντέδρασε άμεσα και όπως δηλώνει στο Ράδιο 98,4, όχι μόνο ακύρωσε τον δήθεν εμβολιασμό που δεν γνωρίζει κανένας εάν έγινε, αλλά έκανε αναφορά, ενημέρωσε τα κεντρικά στην Αθήνα και κίνησε νομικά τη διαδικασία διαλεύκανσης της υπόθεσης, με την κατάθεση και μήνυσης.

Ο γιατρός της δομής κ. Πλουμής έχει ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία της 7ης Υ.ΠΕ., δίχως όμως και αυτό είναι περίεργο κάποιο, προς το παρόν, αποτέλεσμα και αυτό δείχνει ανευθυνότητα.

«Το συμβάν έγινε πριν από ενάμιση περίπου μήνα. Ήταν δύο κοπέλες στα εμβόλια. Γράφτηκε το όνομα της εν λόγω νοσηλεύτριας στη λίστα των εμβολιασμών. Το είδε η άλλη κοπέλα, η επισκέπτρια Υγείας, και τη ρώτησε: «Τι συμβαίνει;». Της απάντησε η νοσηλεύτρια: «Θα εμβολιαστώ». Όταν η άλλη κοπέλα της είπε «θα στο κάνω εγώ το εμβόλιο», της απάντησε «όχι, θα το κάνω μόνη μου στην τουαλέτα»».

Το γεγονός έγινε τυχαία αντιληπτό καθώς είχε βάλει μπλάνκο στη χειρόγραφη λίστα, ενώ υπήρχε κανονικά αίτημα ραντεβού της, κλεισμένο ηλεκτρονικά.

«Υπήρχε και υπογραφή γιατρού, όχι πάντως η δική μου», περιέγραψε ο κ. Πλουμής και συνέχισε:

«Πήρα αμέσως στο συντονιστικό στην Αθήνα και τον ακύρωσα, όπως καταλαβαίνετε, τον καταχωρισμένο εμβολιασμό, διότι δεν υπήρξε ορατότητα ότι το έκανε το εμβόλιο. Είναι περιττό να σημειώσουμε ότι δεν προβλέπεται πουθενά ότι κανείς, ακόμα κι αν είναι γιατρός ή νοσηλευτής, μπορεί να εμβολιαστεί μόνος του. Πόσω μάλλον στην τουαλέτα! Αναγκάστηκα να κάνω αναφορά»

Σύμφωνα με τον ίδιο ακολούθησε τη νομική οδό και υπέβαλε μήνυση καθώς η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια είχε ασθενήσει τον Απρίλιο και μετά την καραντίνα είχε επιστρέψει.

«Στο ερωτηματολόγιο το γνωστό που συμπληρώνουμε όλοι όταν κάνουμε το εμβόλιο, η ίδια είχε δηλώσει ψευδώς ότι δεν είχε περάσει COVID. Γι’ αυτό έκανα αναγκαστικά μήνυση. Διότι, κάποιος που έχει νοσήσει με COVID προβλέπεται να κάνει εμβόλιο μετά το πέρας 6μήνου» τόνισε.



Ούτε Συριζαίος τόσο ψέμα - Αναγνωστόπουλος : «Μπήκαν σπίτι και σκότωσαν την Καρολάιν επειδή χρώσταγα»

 



Δεν βάζει μυαλό και συνεχίζει να λέει ψέματα ο δολοφόνος της Καρολάιν.

Ίσως ο αδίστακτος δολοφόνος, συνειδητοποιεί πλέον ότι δεν θα είναι εύκολο ούτε το δικαστήριο, ούτε τα χρόνια που θα ζήσει μέσα στις φυλακές παρέα με σκληρούς κακοποιούς.

Μέσα από τις φυλακές συνεχίζει να διαρρέει σενάρια για το τι συνέβη τη μοιραία νύχτα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά ενώ ερευνάται και ο ρόλος μιας 40χρονης γυναίκας.

Το σενάριο των άγνωστων δραστών επαναφέρει ο καθ ομολογίαν δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, οι οποίοι δήθεν μπήκαν στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και φέρονται να σκότωσαν την 20χρονη Καρολάιν.

Οι άγνωστοι δράστες όπως λέει ο δολοφόνος σκότωσαν την 20χρονη γιατί υπήρχαν οικονομικές διαφορές και εκκρεμότητες με τον 33χρονο πιλότο από κάποια παράνομη πράξη, με τους δράστες να λειτουργούν εκδικητικά.

Σύντομα όπως διαρρέει η οικογένεια της Καρολάιν, θα υπάρξουν πληροφορίες που θα αποκαλύψουν το πραγματικό κίνητρο πίσω από τη δολοφονία της Καρολάιν, αναφέροντας ότι είχε συγκεντρώσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε προσωπικές επαφές με 40χρονη από το ευρύτερο επαγγελματικό του περιβάλλον, που πιθανόν να έχει παίξει ρόλο στη δολοφονία της Καρολάιν.

Με λίγα λόγια το θρίλερ συνεχίζεται.



Το 97% των επιχειρήσεων που έλαβαν δάνεια στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ αύξησαν ή διατήρησαν τις θέσεις εργασίας


 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διατηρεί η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, σχεδόν το 97% των επιχειρήσεων που έλαβαν δάνεια στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, και συγκεκριμένα 14.835 επιχειρήσεις, παρουσίασαν, σε επανέλεγχο στις 30 Ιουνίου, αύξηση ή διατήρηση του προσωπικού τους.

Πιο συγκεκριμένα, αύξηση απασχολούμενων -και μάλιστα κατά 5.113- υπήρξε κατά κύριο λόγο από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις «Υπηρεσίες Παροχής Καταλύματος και Εστίασης», ενώ ακολουθεί ο κλάδος του «Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου» με αύξηση  κατά 440 απασχολούμενους.

Στις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση απασχολούμενων, θα υπάρξει -σύμφωνα με τους σχετικούς όρους- διακοπή των επιδοτούμενων τόκων των δανείων, από 01-07-2021.

Αποδεικνύεται έτσι ότι τα υποπρογράμματα 3 και 4 του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, που διατέθηκαν μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στις επιχειρήσεις με προϋπόθεση την διατήρηση των απασχολούμενων, είχαν σημαντική συμβολή στη διατήρηση των θέσεων εργασίας εν μέσω της πανδημίας.



Οι τέσσερις λόγοι που προκαλούν εύλογη αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

 



Τέσσερις βασικούς λόγους για τους οποίους είναι "εξαιρετικά αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας" ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του  στο συνέδριο του «The Economist». Αυτοί είναι:


Πρώτον: Οι αυξημένες καταθέσεις στην Ελλάδα αντιστοιχούν ήδη στο 14% του Α.Ε.Π.. Είναι οι υψηλότερες στις χώρες του ΟΟΣΑ αμέσως μετά των Η.Π.Α.. Και μεγάλο μέρος τους θα επιστρέψει στην αγορά. Ενώ παράλληλα τα έσοδα του τουρισμού θα είναι φέτος σαφώς μεγαλύτερα των περσινών. Παρά τις δυσκολίες, οι αφίξεις αυξάνονται και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία του τουρισμού το δεύτερο εξάμηνο.

Δεύτερον: Το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0»., γιατί προβλέπει εκταμιεύσεις 7,5 δισ. μέσα στο 2021, οι οποίες δεν είχαν καν υπολογιστεί. Αλλά και γιατί οι πόροι του θα εισφέρουν στο Α.Ε.Π. ακόμη 7 μονάδες σε βάθος επταετίας.

Τρίτον: Το Κράτος ήδη δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια στην ιστορία μας, ενώ τα «κόκκινα» δάνεια εκτιμούμε πως θα είναι σε μονοψήφιο ποσοστό μέχρι το 2022. Που σημαίνει ότι αποκαθίσταται, πια, όλος ο μηχανισμός ρευστότητας της αγοράς και χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Τέταρτον: Τώρα ξεκινούν και οι ευνοϊκές συνέπειες των διαρθρωτικών αλλαγών που συντελέστηκαν μέσα στην πανδημία. Γιατί το ψηφιακό κράτος και η τηλεργασία, το νέο εργασιακό πλαίσιο και ο αναπτυξιακός νόμος και, κυρίως, η διάλυση μύθων και προκαταλήψεων για την Ελλάδα, την καθιστούν ήδη προορισμό για εθνικές και διεθνείς επενδύσεις. Είναι κάτι που πιστοποιούν και οι διαρκείς αναβαθμίσεις της οικονομίας μας από όλους τους οίκους.



Μπάιντεν σε Πούτιν: Να σταματήσεις τους Ρώσους χάκερ

 


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, του ζήτησε να αναλάβει δράση για να σταματήσει τους χάκερ που εδρεύουν στη Ρωσία και εξαπολύουν επιθέσεις με λυτρισμικό εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων και υποδομών.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να αναλάβει δράση η Ρωσία για να διαλύσει αυτές τις ομάδες που λειτουργούν από τη Ρωσία», ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Πρόσθεσε ότι δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην ευρύτερη απειλή που συνιστούν αυτές οι επιθέσεις.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε στο πρακτορείο TASS την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζo Μπάιντεν.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου από την πλευρά της σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν διαθέτει νέες πληροφορίες ότι η ρωσική κυβέρνηση κατηύθυνε αυτές τις επιθέσεις, αλλά επέμεινε ότι η Μόσχα πρέπει να δράσει για να τις σταματήσει.

Η απειλή των κυβερνοεπιθέσεων θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο Μπάιντεν με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα πάντα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, η τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Μπάιντεν και Πούτιν διήρκησε περίπου μία ώρα και επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα εναντίον της αμερικανικής εταιρείας Kaseya, οι διακομιστές της οποίας δεν αναμένεται να τεθούν ξανά σε λειτουργία πριν από την Κυριακή.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr





Ελληνικό: Παρουσιάστηκε ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης στην χώρα μας

 


Παρουσιάστηκαν διαδικτυακά τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Marina Tower, του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Ελλάδα που θα ανεγερθεί στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά. Ο νέος ουρανοξύστης, ύψους 200 μέτρων, ο πρώτος στην Ελλάδα:



Θα είναι ο υψηλότερος στην Μεσόγειο με 45 ορόφους και 200 διαμερίσματα που θα έχουν όλα θέα θάλασσα.

Θα είναι απόλυτα «πράσινος» και θα αποτελεί υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού και φιλοδοξία της Lamda και των συνεργατών της είναι να καταστεί παγκόσμιο αρχιτεκτονικό τοπόσημο.

Η κατασκευή του ολοκληρώνεται σε πέντε χρόνια.



Συστήνονται 12 Κέντρα Ικανοτήτων για την υποστήριξη της καινοτομίας

 


Σε 12 ανέρχονται τα Κέντρα Ικανοτήτων (Competence Centers) που αξιολογήθηκαν θετικά προς σύσταση από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων από τις 17 αιτήσεις που υποβλήθηκαν.

Πρόκειται για 12 νέες δομές που προέρχονται από την σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στους εξής 5 από τους 8 τομείς της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης:

Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ): 4

Υλικά – Κατασκευές: 3

Υγεία & Φάρμακα: 2

Αγροδιατροφή: 2

Ενέργεια: 1

Τα Κέντρα Ικανοτήτων, διαθέτοντας την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία, έχουν ως βασικό σκοπό την υποστήριξη της καινοτομίας σε βασικούς τομείς της Ελληνικής οικονομίας, μέσω της παροχής εξειδικευμένων/καινοτόμων υπηρεσιών/προϊόντων και της μεταφοράς τεχνολογίας σε επιχειρήσεις, ιδίως στις μικρομεσαίες.

Στη σύσταση και λειτουργία των νέων οντοτήτων συμμετέχουν, ως εταίροι/μέτοχοι, 194 φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, εκ των οποίων 25 ερευνητικοί οργανισμοί (Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα/Ινστιτούτα) και 169 επιχειρήσεις κάθε μεγέθους του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Το ποσό εγκεκριμένης συνολικής δαπάνης ανέρχεται σε 22.046.640,42 ευρώ, εκτ των οποίων τα 13.050.963,60 ευρώ είναι δημόσια δαπάνη και τα 8.995.676,82 ευρώ ιδιωτική.



Οι στόχοι του υπουργείου Οικονομικών για την επόμενη διετία

 


Τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογία την προσεχή διετία, παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό του έργου του για τη διετία 1999-2021.

Οι βασικοί άξονες της οικονομικής πολιτικής θα είναι οι εξής:

Η στοχευμένη ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με σταδιακή μετάβαση σε μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας το προσεχές διάστημα.

Η υλοποίηση συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, στην κατεύθυνση περαιτέρω μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Η διατήρηση ισχυρών ταμειακών αποθεμάτων, μέσα από την υλοποίηση συνεπούς, έξυπνης και διορατικής εκδοτικής στρατηγικής.

Η επίτευξη βιώσιμης πιστωτικής επέκτασης, μέσα από την περαιτέρω ισχυροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Η υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και αποκρατικοποιήσεων.

Η ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η διαμόρφωση ενός πιο ευέλικτου ευρωπαϊκού δημοσιονομικού πλαισίου.

Στις μεταρρυθμιστικές δράσεις της φορολογικής πολιτικής την επόμενη διετία, κατατάσσονται τα ακόλουθα:

Περαιτέρω διεύρυνση της φορολογικής βάσης, με ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, μέσω της παροχής κινήτρων για συγκεκριμένα φορολογικά έτη (2021 έως και 2025), όπως έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα του φυσικού προσώπου του 30% των δαπανών απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής σε ορισμένους τομείς της οικονομίας όπου παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή.

Ενίσχυση της πράσινης οικονομίας και ψηφιοποίησης, μέσω της παροχής κινήτρων προσαυξημένης έκπτωσης για δαπάνες που αφορούν σε αυτούς τους τομείς της οικονομίας.

Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, όπως κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, που σκοπό έχει την ενίσχυση της διαφάνειας και της ασφάλειας δικαίου, με την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης μέσα από την αντιμετώπιση της πολυνομίας.

Ψηφιοποίηση των φορολογικών ελέγχων και διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την φορολογική αρχή και με συστήματα POS, με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου.



Απαλλαγή από την υποχρέωση χρήσης μάσκας, δεν υπήρξε ποτέ

 


H χαλαρότητα των καλοκαιρινών ρυθμών δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό, σε σχέση με την τήρηση μέτρων προστασίας, έναντι της πανδημίας. Απαλλαγή από την υποχρέωση χρήσης μάσκας, δεν υπήρξε ποτέ.

Είναι υποχρεωτική η χρήση της, σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει έντονη συνάθροιση και συγχρωτισμός. 

Ήταν μια ομόφωνη Εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και η σχετική απόφαση είχε ανακοινωθεί στις 23 Ιουνίου. Δεν πετάξαμε τις μάσκες.

Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται, διότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία μετάλλαξη, που όλα τα στοιχεία δείχνουν, κι όλοι οι επιστήμονες -και από το εξωτερικό-  λένε ότι είναι ιδιαιτέρως μεταδοτική.

Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά να είμαστε σε εγρήγορση, τηρώντας όλα τα γνωστά μέτρα προστασίας και κυρίως να εμβολιαζόμαστε!

Και για όποιον είναι ακόμα ανεμβολίαστος, ο τακτικός αυτοδιαγνωστικός ή άλλος έλεγχος, είναι απαραίτητος.




Κυρ. Μητσοτάκης: Ουδέποτε υποχωρήσαμε από τη δέσμευσή μας να είμαστε κοντά στους πολίτες


 

Ανήμερα της συμπλήρωσης δυο ετών από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επέτειο, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας στην κυβέρνησή μας. Και, πράγματι, δεν θα μπορούσα να φανταστώ πιο συμβολική επίσκεψη από τη σημερινή: Εγκαινιάζουμε ένα πρότυπο πολυδύναμο Κέντρο Υγείας, εδώ στο Κερατσίνι, που θα καλύψει τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, από το Κερατσίνι, από τη Δραπετσώνα, από το Πέραμα.

Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι παρά τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε τους τελευταίους 18 μήνες, η κυβέρνηση ουδέποτε υποχώρησε από τη δέσμευσή της να είναι κοντά στους πολίτες, ειδικά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, με έργα ουσίας και όχι επικοινωνίας.



Εξαρθρώθηκε συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ τραπεζών – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η λεία τους

 



Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις ΑΤΜ Τραπεζών με τη χρήση εύφλεκτων αερίων (μέθοδος PLOFKRAAK ) και εκρηκτικών υλών στην Αττική και στην Κόρινθο.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 8-7-2021, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 30, 33 και 45 ετών, μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών και απόπειρες αυτών, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφίες, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Επιπρόσθετα ο 30χρονος κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.


Ειδικότερα, μετά τη διαπίστωση δράσης εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις ΑΤΜ Τραπεζών, αρχικά με την χρήση εύφλεκτων αερίων (μέθοδος PLOFKRAAK ) και στη συνέχεια με χρήση στέρεων εκρηκτικών υλών , σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, για τον εντοπισμό και την αποδόμηση της ανωτέρω οργάνωσης.

Από την πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα προέκυψε ότι ο ι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2018, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, η οποία ενεργούσε με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων Α.Τ.Μ. με εκρηκτικά αλλά και εύφλεκτα αέρια, κλοπές ΙΧΕ αυτοκινήτων και χρήσης αυτών για την εγκληματική τους δραστηριότητα, σε Αττική και Κόρινθο, προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Ο τρόπος δράσης ( modus operandi ) και η μεθοδολογία των δραστών, καταδεικνύει άτομα με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων και ιδιαίτερη επιμέλεια στην επιλογή του τόπου και του χρόνου των πράξεών τους, καθόσον οι ώρες που δραστηριοποιούντο ήταν οι πρώτες πρωινές, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την πιθανότητα να γίνουν αντιληπτοί.

Εντόπιζαν ΑΤΜ Τραπεζών, που ήταν σε απομακρυσμένες περιοχές, εγκατεστημένα είτε σε Σούπερ Μάρκετ είτε σε εξωτερικούς χώρους και αρχικά με την χρήση εύφλεκτων αερίων και στη συνέχεια με εκρηκτικές ύλες, πραγματοποιούσαν έκρηξη και αφαιρούσαν είτε ολόκληρες τις κασετίνες είτε τα χρήματα που αυτές περιείχαν και διέφευγαν επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένα οχήματα.


Οι δράστες πλησίαζαν με το όχημα τους το ΑΤΜ που επιθυμούσαν να διαρρήξουν και ο συνοδηγός με γρήγορες κινήσεις τοποθετούσε τον σωλήνα διοχέτευσης αερίου και με σπινθήρα που προκαλούσε, είτε με μπαταρία είτε με TASER , έδινε έναυση, πραγματοποιώντας την έκρηξη στο ΑΤΜ.

Έπειτα από ανεπιτυχείς απόπειρες διάρρηξης, κατά τις οποίες πραγματοποίησαν μεν έκρηξη αλλά δεν κατόρθωσαν να αφαιρέσουν τα χρήματα, αναβάθμισαν τον τρόπο δράσης τους και άρχισαν να πραγματοποιούν τις εκρήξεις με στέρεο εκρηκτικό που τοποθετούσαν μέσα στο ΑΤΜ.

Τέλος, όταν ξεκίνησαν να επιλέγουν και υποκαταστήματα Τραπεζών για να πραγματοποιήσουν τα χτυπήματά τους, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα, βαρέως κυρίως τύπου, για να εισέρχονται στο εσωτερικό των υποκαταστημάτων και τα οποία και στη συνέχεια εγκατέλειπαν στο σημείο.


Ελάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας, αφού κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, φορούσαν γάντια και μακρυμάνικες μπλούζες ή μπουφάν, προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη τους στα σημεία.

Στο πλαίσιο αυτό, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των αδικημάτων είτε τα πυρπολούσαν είτε τα περίελουζαν με χλωρίνη προκείμενου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης τους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους και χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.


Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε οικίες και χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλη υγραερίου, ηλεκτρικά καλώδια, φυτίλια, πιστόλι, φυσίγγια, λοστοί, βαριοπούλα, μικροποσότητα κάνναβης, πλήθος ρολογιών, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM .

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή των κατηγορούμενων σ ε -11- διαρρήξεις και -15- απόπειρες σε ΑΤΜ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας.

Επιπλέον εξιχνιάσθηκαν -14- κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και -5- κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό του -1.170.000- ευρώ


Επισημαίνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζονται.



«Μαϊμού» η καταγγελία για την κλοπή 850.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο έπαυλης

 



Σύμφωνα με το cretalive.gr, δικογραφία για ψευδορκία και ψευδή κατάθεση σχηματίζεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου σε βάρος της Ρωσίδας η οποία είχε καταγγείλει κλοπή ποσού της τάξεως των 850.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο μεζονέτας σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, έξω από το Ηράκλειο.

Οι αστυνομικοί από την αρχή έλεγαν ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά» καθώς πολλά δεν «κούμπωναν» με όσα υποστήριζε η γυναίκα και τελικά σιγουρεύτηκαν, πλέον, πως η καταγγελία δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, με το αφήγημα της 55χρονης να καταρρέει μετά από ένα μήνα.

Η 55χρονη Ρωσίδα ισχυριζόταν ότι σε ένα χρηματοκιβώτιο είχε βάλει σχεδόν 850.000 για όσο χρονικό διάστημα ήταν… στη Ρωσία λόγω Covid.

Παρά τις υποψίες των αστυνομικών οι έρευνες έγιναν κανονικά και κατέληξαν στο ότι η καταγγελία ήταν ψεύτικη.



«Λουκέτο» σε κατασκήνωση που εντοπίστηκαν πάνω από 30 κρούσματα

 


Εστία υπερμετάδοσης φαίνεται ότι εντοπίστηκε σε κατασκήνωση στα Χανιά, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των γονέων, που καταγγέλλουν τις συνθήκες και τη διαχείριση του ζητήματος.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, οι ιθύνοντες πήραν την απόφαση να κλείσουν την κατασκήνωση. Ήδη, τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών είναι πάνω από 30, ενώ θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι.

Η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά, ενώ αρκετοί γονείς έσπευσαν να τα παραλάβουν χθες και σήμερα. Η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις.

Φόβοι για τον τελικό αριθμό των κρουσμάτων

Πολλά παιδιά έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού. Στα πρώτα τεστ, τα θετικά κρούσματα ήταν πάνω από 30, ενώ υπάρχουν φόβοι για μεγάλη αύξηση των μολύνσεων, καθώς η κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά.

Τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Οι γονείς δηλώνουν εξοργισμένοι για τους χειρισμούς των αρμοδίων. Μητέρα καταγγέλλει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκαν θετικά και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους. Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, οι ιθύνοντες φέρονται να γνωρίζουν για την ύπαρξη κρουσμάτων ήδη από τη Δευτέρα, ωστόσο όχι μόνον δεν ενημέρωσαν τους γονείς, αλλά διέψευδαν το γεγονός.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

«Αγαπητοί γονείς Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως την Τετάρτη 7 Ιουλίου μας γνωστοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 στην κατασκήνωσή μας.

Αμέσως εφαρμόσαμε και ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σύμφωνα με το οποίο ενημερώθηκαν οι γονείς και προληπτικά απομακρύνθηκαν όλα τα παιδιά που διέμεναν στο ίδιο σπιτάκι με το θετικό κρούσμα από το χώρο της κατασκήνωσης.

Η διεύθυνσης της κατασκήνωσης και το προσωπικό μας έχοντας εμπειρία 30 ετών τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες δημόσιας ασφάλειας και υγιεινής έχουσα πρωτίστως ως μέλημα της, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των κατασκηνωτών.

Για το λόγο αυτό αποφασίζουμε να κλείσουμε τη κατασκήνωση για το χρονικό διάστημα από 10 έως 15 Ιουλίου για να απολυμάνουμε τους χώρους και να κάνουμε τεστ σε όλο το προσωπικό μας και να επιστρέψουμε στις 16 Ιουλίου με την έναρξη της Β περιόδου.

Εκ της διευθυνσεως».


Και στην Χαλκιδική

Κατάσταση συναγερμού έχει σημάνει και σε κατασκήνωση με εκατοντάδες παιδιά, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Στην κατασκήνωση φιλοξενούνται παιδιά από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το GRTimes.gr, έχουν εντοπιστεί 14 κρούσματα σε παιδιά 13-17 ετών, ενώ άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Οι αρμόδιοι εκκένωσαν μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Όπως δήλωσε στο ThessToday, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων (ΠΕΛΚ), Παναγιώτης Μπαρδάκης, τηρήθηκε κατά γράμμα το σχετικό πρωτόκολλο και ενημερώθηκαν άμεσα οι γονείς. Παρέλαβαν το παιδί προκειμένου να γίνει το μοριακό τεστ.

«Το παιδί βρισκόταν τέσσερις ημέρες μόλις στην κατασκήνωση. Ενδεχομένως να έφερε τον ιό απ’ έξω και να κόλλησαν και τα υπόλοιπα. Είχε κάνει βέβαια το self test αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία του. Ο κίνδυνος της διασποράς είναι αναμενόμενος. Υπάρχει ακόμη και ο προβληματισμός μας για το επισκεπτήριο καθώς οι κατασκηνώσεις είναι κλειστές δομές. Μπορεί το πρωτόκολλο να το επιτρέπει με κίνδυνο βέβαια τη διασπορά του ιού αλλά με δική μας απόφαση δεν αφήνουμε να γίνονται τα επισκεπτήρια παρόλο που ορισμένοι γονείς θέλουν να βλέπουν τα παιδιά τους», εξήγησε ο πρόεδρος.

Οι υπεύθυνοι επισημαίνουν ότι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν ενημερώσει τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαιώνουν ότι τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι αυστηρά.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, μετά και τα κρούσματα και σε κατασκήνωση στα Χανιά, εξετάζουν το ενδεχόμενο στοχευμένων δράσεων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

Και στο Καπανδρίτι

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν τρίς κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση στο Καπανδρίτι. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία να γίνουν τεστ σε όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη κατασκήνωση με τα αποτελέσματα να αναμένονται αύριο.




Σύψας: Το Φθινόπωρο θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι και θα αποκτήσουμε ανοσία


 

Δεν είναι τυχαίο αυτό που διαβάσαμε στο twitter πρόσφατα : Συνέλληνες! Είναι αντισυνταγματικό να μας χωρίζουν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αφήστε τον κορονωιό να μας χωρίσει σε νεκρούς και ζωντανούς που είναι συνταγματικό!!!

Αποκαλυπτικές προβλέψεις έκανε ο καθηγητής Σύψας σε επιστημονικό συνέδριο, και μετέδωσε ο Σκάι, για το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού. 

Όπως αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός, ο καθηγητής Σύψας δήλωσε ότι το Φθινόπωρο εξαιτίας της απίστευτης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα, όλοι όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν. Συνεπώς, μετά το Φθινόπωρο, θα υπάρχουν οι εμβολιασμένοι που θα είναι προστατευμένοι και θα έχουν την ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο και οι ανεμβολίαστοι που θα έχουν κολλήσει και θα έχουν αποκτήσει αντισώματα. Έτσι θα δημιουργηθεί εκτιμά ο κ. Σύψας τείχος ανοσίας και έτσι θα τελειώσουμε με την πανδημία…

Ο κ. Σύψας προσθέτει, ότι το Φθινόπωρο θα ζήσουμε δυστυχώς μια πολύ δύσκολη φάση, αφού όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν και συνεπώς θα υπάρξει ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που θα καταλήξει στο νοσοκομείο και ορισμένοι φυσικά δεν θα τα καταφέρουν.

Την εκτίμηση ότι το Φθινόπωρο, όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν κορονοϊό και θα φθάσουμε τα 3.000 κρούσματα ημερησίως, έκανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

"Αυτό το κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, δήλωσε ο κ Τζανάκης. Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Στην περίπτωση που μπει σε ένα σπίτι ο ιός, όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν", ενώ υπογράμμισε πως σύντομα θα αυξηθούν τα κρούσματα.

Εκτίμησε πως την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ημέρες με πάνω από 2.000 κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουμε και τα 3.000 κρούσματα.



Πελώνη σε Τσίπρα: Θα του συνιστούσαμε να μη μιλάει για διχασμό

 


Απάντηση στην τοποθέτηση του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, μέσω της οποίας έκανε «έκκληση στους πολίτες να απορρίψουν τον διχασμό», «να εμβολιαστούν και να φοράνε μάσκες», έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη σημείωσε: «Θα συνιστούσαμε στον κ. Τσίπρα να μη μιλάει για διχασμό, ειδικά λίγες μέρες μετά τις 5 Ιουλίου. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Πολύ περισσότερο να μην ισχυρίζεται ότι έβαλε πλάτη στην πανδημία, όταν από την πρώτη στιγμή λέει “όχι” σε όποια πρωτοβουλία αναλαμβάνει η κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Σημείωσε επίσης : «Καλωσορίζουμε την όψιμη προτροπή του στους πολίτες να εμβολιαστούν, παρότι την ίδια στιγμή ηγετικά στελέχη του κόμματός του ρίχνουν νερό στο μύλο του αντιεμβολιαστικού κινήματος».