Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Μαφιόζικες καταστάσεις στην Χαλκιδική

 


Ξημερώματα Δευτέρας 14 Ιουνίου, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής. Η κάμερα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που είναι τοποθετημένη σε είσοδο καταστήματος, καταγράφει κάθε κίνηση έξω απ’ αυτό. Τις δυο νεαρές γυναίκες που χαιρετιούνται, τον υπόλοιπο κόσμο που στέκεται στο πεζοδρόμιο αλλά και κάτι περίεργους τύπους με χιαστί τσάντες ώμου. Όπως διακρίνεται  στο βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr, εκεί που όλα δείχνουν ότι η βραδιά εξελίσσεται ήρεμα, ξαφνικά, ένας εκ των παρευρισκομένων που φοράει πράσινο μπλουζάκι, μαύρο παντελόνι και χιαστί τσάντα ώμου αφού φαίνεται να λέει κάτι σε έναν άλλον άνδρα με λευκό πουκάμισο, φεύγει από τη θέση του και επιτίθεται σε έναν σωματώδη άνδρα με λευκό μπλουζάκι και μαύρο γιλέκο.

Τον γρονθοκοπά με δύναμη στο κεφάλι και στο σώμα. Εκείνος αντιδρά, βγάζοντας από την τσάντα του ένα πιστόλι. Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου η φαινομενικά ήρεμη βραδιά εξελίσσεται σε αληθινό εφιάλτη.

Οι θαμώνες του μπαρ πανικόβλητοι τρέχουν να φύγουν καθώς οι δυο άνδρες κυνηγιούνται στους γύρω δρόμους. Η σύρραξη γενικεύεται και στον καυγά μπαίνουν κι άλλοι. Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, ο άνδρας με το λευκό μπλουζάκι και το μαύρο γιλέκο πυροβολεί αρχικά στο πεζοδρόμιο και η σφαίρα εξοστρακίζεται. Επικρατεί ξανά πανικός καθώς ο πιστολέρο στρέφει το όπλο του εναντίον του άνδρα που τον είχε χτυπήσει και ενός ακόμη. Πυροβολεί ξανά, αυτή τη φορά προς το μέρος τους και τους τραυματίζει.

Δείτε το βίντεο:


Έπειτα ο 25χρονος πιστολέρο παραδίνεται στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και μεταφέρεται στην Ασφάλεια Πολυγύρου. Οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ο οποίος διατάσσει την προφυλάκιση του.


Πηγή : protothema.gr



Ο Τσίπρας κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί, αλλά με τον δικό του άθλιο διχαστικό τρόπο



Έπρεπε να περάσουν 7 μήνες για να ανοίξει το διχαστικό και ανήθικο στόμα του υπέρ των εμβολιασμών.

Αυτός που προσπαθούσε και τα κατάφερε να διχάσει τον ελληνικό λαό στα χρόνια της διακυβέρνησης του, αυτός που προσπάθησε με κάθε κόστος και τρόπο να ελέγξει το κράτος, αυτός που έλεγε "η τους τελειώνουμε η μας τελειώνουν" αναγκαστικά καλεί τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Αυτό το πολιτικό νούμερο λοιπόν, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας για να δείξει ότι υπάρχει, υποστηρίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν διαθέτει ούτε σχέδιο ούτε σοβαρότητα». 

Αυτός ο πολιτικά τελειωμένος Αλέξης Τσίπρας στριμωγμένος, απευθύνει έκκληση στους πολίτες «να απορρίψουν τον διχασμό» -τον οποίο ο άθλια απαράδεκτος Τσίπρας χωρίς ηθική καταλογίζει ότι ο Μητσοτάκης καλλιεργεί, «να εμβολιαστούν και να φοράνε μάσκες», γιατί «πρέπει όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος απέναντι» στην απειλή της πανδημίας που «χτυπά πάλι την πόρτα μας» είπε το ανήθικο νούμερο που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα συνιστούσαμε στον κ. Τσίπρα να μη μιλάει για διχασμό, ειδικά λίγες μέρες μετά τις 5 Ιουλίου. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Πολύ περισσότερο να μην ισχυρίζεται ότι έβαλε πλάτη στην πανδημία, όταν από την πρώτη στιγμή λέει “όχι” σε όποια πρωτοβουλία αναλαμβάνει η κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας. Καλωσορίζουμε την όψιμη προτροπή του στους πολίτες να εμβολιαστούν, παρότι την ίδια στιγμή ηγετικά στελέχη του κόμματός του ρίχνουν νερό στο μύλο του αντιεμβολιαστικού κινήματος», απάντησε λίγο μετά η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.



Γκάλοπ MRB: 12,9 μονάδες προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

 



Δημοσκόπηση της MRB που αποτυπώνει τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Η ΝΔ μετά από δύο χρόνια κυβέρνηση συγκεντρώνει 36,7% στο ερώτημα σχετικά με την πρόθεση ψήφου και προηγείται με 12,9 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ποσοστό 23,8%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2% και μετά η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Οι πολίτες έχουν εδραιωμένη άποψη ότι στις εκλογές πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί η ΝΔ. 

Στην λεγόμενη «παράσταση νίκης» η ΝΔ συγκεντρώνει 54,7% και προηγείται με 36 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 18,7%



Προφυλακιστέος ο 57χρονος Αλβανός κακοποιός που εξέδιδε την 17χρονη Αμάντα

 



Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 57χρονος κατηγορούμενος για τα αδικήματα της αρπαγής και της σωματεμπορίας της 17χρονης Αμάντας που είχε εξαφανιστεί στις αρχές Ιουνίου από την περιοχή του Χαϊδαρίου.

Ο 57χρονος αρνήθηκε ότι απήγαγε και εξέδιδε δια της βίας το 17χρονο κορίτσι και ανέφερε ότι η κοπέλα του είπε ότι είναι 20 ετών και μάλιστα του έδειξε και πλαστή ταυτότητα με την ψεύδη ηλικία.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του η ίδια η κοπέλα του ζήτησε να εκδίδεται επ’ αμοιβή.

Το ρεπορτάζ λέει ότι από μικρό παιδί η Αμάντα βίωσε την πιο σκληρή πλευρά της ζωής. Στα 4 της χρόνια ξεριζώθηκε από την πατρίδα της και με τη μητέρα και τον αδερφό της, εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα. Ήθελαν να ξεφύγουν από τη μιζέρια της Ρουμανίας και από έναν σκληρό πατέρα, όμως και εδώ το κοριτσάκι, έπεσε στα νύχια ενός άγριου πατριού που την έσπαγε στο ξύλο, ενώ δεν γλίτωσε ακόμα και από τις διεστραμένες ορέξεις του ίδιου της του αδερφού που τη βίαζε και τη χτυπούσε για να μην αποκαλύψει την αιμομικτική του δράση. Η μητέρα απούσα, παγερά αδιάφορη για όσα φρικτά ζούσε η κόρη της πίσω από τις κλειστές πόρτες του διαμερίσματος τους. Η φυγή για τη μικρή Αμάντα ήταν η μόνη λύση. Και έτσι από τα 13 της κατέληξε να μπαινοβγαίνει μόνη και αβοήθητη στα ιδρύματα. Κανείς άλλωστε δεν την αναζητούσε, κανείς δεν νοιαζόταν πραγματικά για εκείνη, πουθενά δεν είχε να πάει.

Κάποιες φορές το έσκαγε, περιφερόταν άσκοπα, σαν ζαλισμένη στους δρόμους και τα περίεργα στέκια της Αθήνας, αναζητώντας απεγνωσμένα τον άνθρωπο που θα την έβγαζε από το αδιέξοδο. Και πριν λίγο καιρό, νόμιζε ότι τον βρήκε στο πρόσωπο ενός 57χρονου Αλβανού. Ενός σκληρού κακοποιού, παλιού γνώριμου των διωκτικών αρχών που είχε αρχηγικό ρόλο σε εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν ληστείες. Ο άνδρας την παγίδεψε, την έβαλε στο σπίτι του στη Ραφήνα, της προσέφερε φαγητό και ρούχα για φθάσει πριν μερικές ημέρες να της πει ότι έπρεπε να βγάλει τα δικά της χρήματα για του ξεπληρώσει το χρέος που είχε δημιουργήσει. Και η λύση ήταν μια. Να τη ρίξει στην πορνεία.

Όμως το Amber Alert για την εξαφάνιση της στις 3 Ιουνίου και οι πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία των αξιωματικών του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, οδήγησαν στον εντοπισμό του κοριτσιού και τη σύλληψη του Αλβανού προαγωγού ενώ αναζητούνται ο Έλληνας ιδιοκτήτης της ροζ σελίδας και μια γυναίκα που έκλεινε τα ραντεβού.

«Ήθελα να ανταποδώσω το καλό που μου έκανε…» είπε με δάκρυα στα μάτια, στους αστυνομικούς το παιδί. Το κοριτσάκι είναι προσωρινά υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Ανηλίκων και το πιθανότερο είναι μέσα στις επόμενες ημέρες που θα αποφασιστεί η τύχη της, να μην επιστρέψει σε κάποιο ίδρυμα, αλλά να οδηγηθεί σε δομή όπου φιλοξενούνται θύματα trafficking.

H γνωριμία με τον μεσήλικα κακοποιό, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες, πριν μερικές εβδομάδες. Το κορίτσι, σύχναζε στην πλατεία Αγίου Παύλου στην περιοχή της Ομόνοιας. Ένα σημείο ιδιαίτερα κακόφημο και κυρίως επικίνδυνο όπου ενήλικοι τύποι του περιθωρίου αναζητούν νεαρά άτομα για να τα «στρατολογήσουν» στα ροζ κυκλώματα της πρωτεύουσας. Άλλωστε, ήταν αποκομμένη και από το σχολικό περιβάλλον καθώς εδώ και ένα χρόνο λόγω κορωνοΐού, τα παιδιά του ιδρύματος είχαν διακόψει. Εκεί, ο 57χρονος, την έβαλε στο μάτι και σιγά- σιγά την έκανε να τον εμπιστευτεί. Αρχικά, την προσέγγισε χρησιμοποιώντας το πατρικό μοτίβο. Τη φιγούρα του πατέρα που ποτέ δεν γνώρισε και είχε τόσο ανάγκη. Στοργικός και προστατευτικός, την έκανε να αισθανθεί σιγουριά και ασφάλεια. Μέχρι που στις αρχές Ιουνίου, το έσκασε από το ίδρυμα και πήγε να μείνει μαζί του στο σπίτι του στη Ραφήνα. Η σχέση του, διεστραμένου κακοποιού με το παιδί, έγινε ερωτική. Της προσέφερε, την σταθερότητα που χρειαζόταν, τροφή και στέγη. Μέχρι που πριν μερικές ημέρες είδε τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Ο Αλβανός κακοποιός, είχε αποφασίσει να περάσει στην τελευταία φάση του σχεδίου του. Αυτή που θα του έφερνε τα λεφτά που είχε χαλάσει για το κοριτσάκι. Έτσι, ξεκίνησε να της λέει πως είχε έρθει η στιγμή να βγάλει τα δικά της χρήματα. Την προμήθευσε λοιπόν με ένα πλαστό διαβατήριο και έτσι ο δρόμος για να μπορέσει να δουλέψει η «22χρονη Εύα», είχε πλέον ανοίξει. Αρχικά, το παιδί δέχθηκε «Ήθελα να ανταποδώσω το καλό που μου είχε κάνει…» είπε στους αστυνομικούς. Όταν όμως το ξανασκέφτηκε και προέβαλλε αντιρρήσεις, ο μεσήλικας προαγωγός, την χτύπησε άγρια ξεκαθαρίζοντας της ότι το να ριχτεί στην πορνεία, δεν ήταν επιλογή, αλλά υποχρέωση της. Έτσι, αναζήτησε ιστοσελίδες και κατέληξε σε μια που διαχειριζόταν ένας Έλληνας με δεξί του χέρι μια γυναίκα η οποία έκλεινε τα ραντεβού.

Όμως η αναζητήσεις του τον πρόδωσαν και κάποιοι από τα περίεργα γραφεία που είχαν δει το κορίτσι στο Amber Alert, μίλησαν στην Αστυνομία. Η υπόθεση πέρασε στα χέρια των αξιωματικών του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Ήταν θέμα χρόνου ο εντοπισμός της μικρής και η σύλληψη του Αλβανού βασανιστή της. Μόλις λοιπόν διαπίστωσαν ότι η «22χρονη Εύα», που εμφανιζόταν με καλυμμένο πρόσωπο και κόκκινα εσώρουχα στη «ροζ» σελίδα ήταν η 17χρονη Αμάντα, δεν έχασαν χρόνο και έκλεισαν το ραντεβού στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Δυστυχώς ήταν το δεύτερο ραντεβού της ημέρας καθώς είχε ήδη προηγηθεί μια συνάντηση στο Παγκράτι. Όταν ο Αλβανός, λίγο μετά τις 20: 30 το βράδυ της Δευτέρας, την οδήγησε στο σημείο με το Mini Cooper, το κορίτσι συναντήθηκε με τους αστυνομικούς και τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα (ο μαστροπός χρέωνε 140 ευρώ την ώρα) άλλαξαν χέρια έγινε η έφοδος και συνέλαβαν τον Αλβανό.

Στις ερωτήσεις των αστυνομικών το κορίτσι έδειχνε να θέλει να μιλήσει και τα πει όλα. Ξεκίνησε να τους λέει τη σύντομη και τραγική ιστορία της ζωής της. Από τα θλιβερά χρόνια στη Ρουμανία μέχρι τα «πέτρινα» και ακόμα πιο φρικτά στην Ελλάδα με τους ανελέητους ξυλοδαρμούς από τον πατριό της μέχρι τις αιμομικτικές επιθέσεις από τον αδερφό της.«Ήταν συναισθηματικά εξαρτημένη από εκείνον. Αισθανόταν υποχρεωμένη απέναντι του. Έβλεπε ο, τι της προσέφερε ως κινήσεις φροντίδας και καλοσύνης. Και αυτό είναι ένα κλασικό μοντέλο προσέγγισης από τα κυκλώματα για να χειραγωγούν τα ευάλωτα άτομα» αναφέρει στο protothema.gr αστυνομικός.

Από την πλευρά του ο Αλβανός, αρνήθηκε ότι ήταν ο προαγωγός της. Είπε ότι είχαν σχέση και ότι ήθελε να τη βοηθήσει εκτελώντας απλά χρέη οδηγού. Μια εκδοχή που φυσικά δεν έπεισε τους αξιωματικούς του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.



Εισαγγελική παρέμβαση για το κορονοπάρτι σε beach bar στον Άλιμο

 


Στο στόχαστρο του εισαγγελέα τίθεται το πάρτι που διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες σε beach bar στον Άλιμο, μετά από παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελέας έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με ερευνώμενο αδίκημα την παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και μαρτυρίες, στο πάρτι, που ήδη αποκαλείται «υγειονομική βόμβα» συμμετείχαν εκατοντάδες νέοι χωρίς το παραμικρό μέτρο προφύλαξης.

Όπως φαίνεται να αναφέρουν πρόσωπα που βρέθηκαν στον χώρο, η κατάσταση βρέθηκε εκτός ελέγχου με το μπαρ γεμάτο, την παραλία γεμάτη, τις τουαλέτες και κάθε χώρο του μπαρ γεμάτα και με μία τεράστια ουρά απέξω. «Ήμασταν σαν μυρμήγκια. Σίγουρα 2.000 άτομα. Το πάρτι ξεκίνησε στις 9 και τελείωσε στις 2:30» είπε χαρακτηριστικά μία από όσους βρέθηκαν στο πάρτι.



Εγκληματίας γιατρός έκανε «μαϊμού εμβολιασμούς» σε αρνητές και αναζητείται αυτός και οι αρνητές

 


Καταγγελία που έφτασε στις αρχές αναφέρει ότι στο Ασκληπιείο Βούλας, εγκληματίας γιατρός οδηγούσε άτομα αρνητές στο εμβολιαστικό κέντρο και προσποιούνταν ότι τα εμβολιάζει για να κοροιδέψουν τον κόσμο.

Νοσηλεύτρια εντόπισε στον κάδο των σκουπιδιών τις σύριγγες και τα εμβόλια, ενημέρωσε τον προϊστάμενό της ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την ηγεσία του νοσοκομείου.

Η Αστυνομία έψαξε τον συγκεκριμένο γιατρό, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει.

Παράλληλα αναζητούνται και οι δήθεν εμβολιασμένοι αρνητές για να αντιμετωπίζουν τις ποινικές τους ευθύνες.

Οργή στην ΠΟΕΔΗΝ

Οργή στην ΠΟΕΔΗΝ για τον γιατρό που καταγγέλλεται ότι έκανε «μαϊμού» εμβολιασμούς, για να πάρουν κάποιοι γνωστοί του τα πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου του Ασκληπιείου Βούλας καταγγέλθηκε ενυπόγραφα το εξής:

«Στις 4.14 μ.μ. την Κυριακή ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου, 50 χρονών, επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος τα εμβόλια σε πέντε γνωστούς του, 3 άνδρες και 2 γυναίκες που είχαν κλεισμένα ραντεβού, γιατί δήθεν φοβόταν.

Ο ίδιος ως γιατρός είχε απασχοληθεί στο εμβολιαστικό κέντρο και δεν προκάλεσε υποψίες. Από τα καταγγελόμενα υπήρχε σχέδιο να κάνει εμβολιασμούς μαϊμού για να πάρουν οι γνωστοί του τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στο πρώτο άτομο που πήγε να εμβολιάσει πέταξε πρώτα το υγρό έξω. Έγινε αντιληπτός από το προσωπικό του έγιναν παρατηρήσεις. Έφυγε παίρνοντας μαζί του δύο, τρία φιαλίδια εμβολίων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «η διοίκηση του νοσοκομείου, έπραξε τα δέοντα. Δεν ανανέωσε τη σύμβαση, έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα και διέταξε επείγουσα ΕΔΕ.

Εάν πράγματι αποδειχθεί αυτό που ενυπόγραφα καταγγέλθηκε είναι ντροπή, καθώς επίσης σοβαρό πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Τέτοια άτομα δεν έχουν θέση αναμεσά μας. Θίγουν την τιμή και την υπόληψη, συκοφαντούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας, αναιρούν την προσπάθεια που κάνουμε για την συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό με εθελοντικό τρόπο ως ανάγκη ζωής».



Εφιαλτική πρόβλεψη του καθηγητή Κουρέτα: «Μέχρι 14.000 ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα πεθάνουν τον χειμώνα»


 

Εφιαλτική είναι η πρόβλεψη των ειδικών για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας με τους ανεμβολίαστους να κινδυνεύουν.

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας μιλώντας στο Mega έκανε μια άκρως ανησυχητική εκτίμηση για 12.000 έως 14.000 θανάτους που θα καταγράψει η χώρα μας στο ηλικιακό γκρουπ άνω των 60 ετών και ανήκουν στην ομάδα εκείνων που έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν.

Ο κ. Κουρέτας χαρακτήρισε ανυπόστατα επιστημονικά τα όσα ακούγονται περί αλλαγής του DNA μετά τον εμβολιασμό. «Είναι ανυπόστατη επιστημονικά η θεωρία για την αλλαγή του DNA. Χθες το βράδυ δυστυχώς ένας συνάδελφος μου έστειλε μια δημοσκόπηση και το 7% το πιστεύει. Οι ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20%. Το ότι τα εμβόλια προάγουν τις μεταλλάξεις, αυτό το πράγμα είναι κακοήθεις άγνοια. Όχι μόνο δεν προάγουν τις μεταλλάξεις, προφυλάσσουν. Αυτά τα μαθαίνουμε σε πρωτοετής φοιτητές. Η μελέτη που έχει εγκριθεί από τον EMA και τον FDA έχει τα πάντα, είναι εύκολο κάποιος να τη βρει. Όλα έχουν γίνει νομότυπα. Όλες οι φιλολογίες που λέγονται ότι δήθεν τα εμβόλια είναι πειραματικά, είναι λανθασμένα. Οι κίνδυνοι είναι απειροελάχιστες. Αν βγάλουμε ένα εισιτήριο να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο και κάποιος μας πει ότι φέτος έπεσαν έξι αεροπλάνα, θα ταξιδέψουμε. Οι άνω των 50 είναι 500.000 άτομα ανεμβολίαστοι, από αυτούς 12.000-14.000 θα νοσήσουν και θα πεθάνουν φέτος τον χειμώνα».

Βατόπουλος: «Οι παρενέργειες είναι στο επίπεδο αεροπορικού δυστυχήματος»

Στην εκπομπή μίλησε και ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος τονίζοντας: «Μία είναι η λύση και δεν είναι άλλη η ανοσοποίηση του πληθυσμού με τον εμβολιασμό. Τα εμβόλια έχουν την ασφάλεια ώστε να χρησιμοποιηθούν. Οι παρενέργειες είναι στο επίπεδο αεροπορικού δυστυχήματος. Χρειάζεται να βγαίνει κάθε εβδομάδα πόσες παρενέργειες έχουν βγει, να ξέρουμε επίσημα. Στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν ένα κάρο θεωρίες τα οποία επίσης πρέπει να απαντώνται. Ο καθένας βγαίνει και λέει ό,τι νομίζει».

Στη συνέχεια ο κ. Κουρέτας παρέθεσε αριθμούς και στοιχεία λέγοντας χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν δύο ομάδες πληθυσμού, οι νεότεροι και οι μεγαλύτεροι. Οι νεότεροι το περνούν ελαφρά αλλά μεταδίδουν τους μεγαλύτερους που νοσούν και πεθαίνουν. Ο φόβος είναι χωρίς λόγο. Ο κίνδυνος είναι 6 στο εκατομμύριο να εμφανίσουν παρενέργεια. Ο κίνδυνος από τα αντισυλληπτικά είναι 150 στο εκατομμύριο και ο κίνδυνος όταν καπνίζεις είναι 60.000 στο εκατομμύριο».

Τέλος ο κ. Βατόπουλος ανέφερε με τη σειρά του. «Έχει δοθεί υπέρμετρη δημοσιότητα στα αρνητικά. Το δίλημμα για τους εμβολιασμούς νέων και ηλικιωμένων είναι “ψεύτικο”. Μπορούν να εμβολιαστούν όλοι και οι νέοι και οι μεγαλύτεροι».


Πηγή : newsit.gr



Στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα ο Τσίπρας με συνταγή 2014, μπόλικο ψέμα και καταστροφολογία

 


Κολλημένος στο 2014 ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει πάρει το μάθημα του και συνεχίζει στην ίδια γραμμή, ψέμα, απάτη, τάζοντας πράγματα που δεν γίνονται και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν.

Έως σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν, εκτός από τη βραδινή ομιλία στο πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, ο κ. Τσίπρας θα έχει και άλλο πρόγραμμα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας, τον πολιτικά τελειωμένο που παλεύει με τον ΚΑΝΕΝΑ σε κάθε δημοσκόπηση και αυτό δεν τους χαροποιεί.

Συγκεκριμένα, ο Τσίπρας πρόκειται να πάει στην πόλη την προσεχή Δευτέρα 12 Ιουλίου προκειμένου να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση η οποία θα γίνει στις 8 το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο Νεάπολης, στο πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη. 

Αυτό που μένει να βρούν είναι κόσμος και τα στελέχη οργώνουν τις τοπικές σε όλη την Μακεδονία για να μαζέψουν όσους πρόθυμους μπορούν και υπάρχουν ακόμα.

Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν από σήμερα κινητοποιήσεις ώστε να προσκαλέσουν και να παρακαλέσουν τον κόσμο να προσέλθει στην ομιλία της προσεχούς Δευτέρας. «Είτε μέσω διαδικτύου, είτε και με τους παραδοσιακούς τρόπους, αφίσες, πανό κ.λπ., θα κινητοποιήσουμε τον κόσμο ενόψει αυτής της κεντρικής εκδήλωσης», σημειώνει ο συντονιστής της Ν.Ε.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι όσοι ακούσουν τον Αλέξη Τσίπρα να είναι έτοιμοι να δούν μία κόπια του 2014, με κριτική στην κυβέρνηση, ψέμα, καταστροφολογία, fake news και προσπάθεια εξαπάτησης του κόσμου τάζοντας τους τα πάντα και ότι θα ήθελαν να ακούσουν.



Στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με 37,3 εκατ. ευρώ

 


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου, ιδιοκτησίας της, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην οποία συμμετείχαν οι εταιρείες «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD» και «PYLETECH INDUSTRIES MAE», ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, οριστικός πλειοδότης αναδείχτηκε η εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD», συμφερόντων του Έλληνα πλοιοκτήτη, Γεωργίου Προκοπίου, με προσφερόμενο οικονομικό αντάλλαγμα που ανήλθε στα 37.316.041,88 ευρώ, υψηλότερο κατά 21,5% από την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού των 30,7 εκατ. ευρώ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανος Δ. Βλαστός, δήλωσε: «Σήμερα έχουμε κάθε λόγο ως Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου να είμαστε περήφανοι, καθώς καταφέραμε με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Ελληνικό Δημόσιο να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία διαγωνισμού για την αξιοποίηση ενός εμβληματικού ακινήτου με μεγάλη εθνική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Και προσέθεσε: «Η άρτια προετοιμασία και υλοποίηση αυτού του διαγωνισμού αποτέλεσε μια σημαντική πρόκληση, την οποία φέραμε εις πέρας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο, λειτουργώντας με γνώμονα το τρίπτυχο της διαφάνειας, της ισότητας και της βιωσιμότητας. Παραμείναμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, τηρήσαμε στο ακέραιο τα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει και με απόλυτο σεβασμό και αξιοπιστία προς τους υποψήφιους επενδυτές καταφέραμε να πετύχουμε ένα υψηλότερο τίμημα από την τιμή εκκίνησης». «Προσδοκούμε », σημείωσε, «ότι η επιτυχία της διαδικασίας αυτής θα αποτελέσει το έναυσμα για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης τα επόμενα χρόνια που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής για την ελληνική οικονομία και τη χώρα συνολικά». «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της ΕΤΑΔ, η οποία με υψηλό επαγγελματισμό συνέπεια και αποτελεσματικότητα έφερε εις πέρας με επιτυχία ένα έργο ιδιαίτερα δύσκολο έργο μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ.

Ο κ. Βλαστός ευχαρίστησε, επίσης, όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την εθνική προσπάθεια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Γραφείο του πρωθυπουργού, στο Γραφείο του υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του περιφερειάρχη Αττικής και στις αρμόδιες υπηρεσίες και, τέλος, στην εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ) υπό Ειδική Διαχείριση.

Κλείνοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο επενδυτή, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΤΑΔ θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του για την επιτυχή υλοποίηση των επενδυτικών του σχεδίων.

Από την πλευρά του ο κ. Γεώργιος Προκοπίου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την άκρως επαγγελματική και συνάμα διαφανή διαδικασία του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ για την πώληση του Σκαραμαγκά».


Πηγή



14 μονάδες μπροστά η Ν.Δ. - Πάλι τρίτος ο Τσίπρας μετά τον ΚΑΝΕΝΑ


 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσίασε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το 72% λέει «ναι» στον εμβολιασμό και το 65% τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολίου για κάποιες κατηγορίες πολιτών- 

Το ανησυχητικό και επικίνδυνο είναι ότι τρεις στους δέκα ανεύθυνους ανεμβολίαστους δηλώνουν πως δεν θα εμβολιαστούν και θα βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία των άλλων.



Διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων εξακολουθεί να διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, που κατέγραψε η εταιρία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, ακριβώς δύο χρόνια μετά την εκλογική νίκη της στις 7 Ιουλίου του 2019.



Ανάλογη είναι και η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με ποσοστό 42%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα που είναι πάλι τρίτος. όπως σε κάθε δημοσκόπηση μετά τον αντίπαλο του τον ΚΑΝΕΝΑ που έρχεται δεύτερος.

Δείτε την δημοσκόπηση :























Εισαγγελική έρευνα για το δημοσίευμα της «Εφ. Συν» για τον Χαρδαλιά


 

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Εφημερίδα των Συντακτών", προκειμένου να εξακριβώσει την βασιμότητα όσων καταγγέλλονται στο δημοσίευμα και να κρίνει ποιες θα είναι οι επόμενες ποινικές της ενέργειες κατά της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα για το οποίο η εφημερίδα μηνύθηκε και κατατέθηκε αγωγή σε βάρος της, επικαλείται μηνύματα (sms) μεταξύ αρμοδίων του αεροδρομίου και της Πολιτικής Προστασίας, στις 20 Οκτωβρίου 2020, τέσσερα άτομα, μέλη της αποστολής τουρκικής ομάδας μπάσκετ, πέρασαν από τον έλεγχο του αεροδρομίου εμπύρετοι, καθώς το αρμόδιο στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας φέρεται να επέτρεψε την είσοδο της ομάδας, επικαλούμενος «εντολή Χαρδαλιά».

Ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς διέψευσε το δημοσίευμα και προαναγγέλλει προσφυγή στην Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας, ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τέτοιo ζήτημα, είτε ο ίδιος είτε οι συνεργάτες του.

Το ρεπορτάζ επικαλείται σειρά τηλεφωνικών μηνυμάτων, σύμφωνα με τα οποία ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αξιωματικό πως υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή της τουρκικής ομάδας μπάσκετ καθώς τέσσερα από τα άτομα που τη συνοδεύουν, είναι εμπύρετα.

Μέσω ανεπίσημου «πακιστανικού» τηλεφώνου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δόθηκε εντολή στον αξιωματικό να περάσει η ομάδα. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάνει λόγο για «συκοφαντικό δημοσίευμα» για λόγους μικροπολιτικού οφέλους, χαρακτηρίζοντας «αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και στα όρια της εμμονικής ιδεοληψίας» τη δημοσιογραφική συμπεριφορά της συντάκτριας της εφημερίδας ΕΦ.ΣΥΝ. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα ανεβάζει προκλητικά fake news.



Δεκάδες ύποπτα κρούσματα σε πλοίο της γραμμής από Ιο σε Ραφήνα

 


Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι της Ραφήνας την Τετάρτη το βράδυ μετά από πληροφορίες ότι στο πλοίο Super Express, το οποίο προερχόταν από την Ιο, επιβαίνουν δεκάδες ύποπτα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Το Super Express κατέπλευσε χθες στις 20:30 στο λιμάνι της Ραφήνας και μέσα σε αυτό ταξίδεψαν πάνω από 70 άτομα πολύ νεαρής ηλικίας με ύποπτα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Οι 30 περίπου από αυτούς ήταν μια μεγάλη παρέα που κανόνισαν όλοι μαζί να επισκεφθούν την Ιο για ολιγοήμερες διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν από Αθήνα αλλά εκεί γνωρίστηκαν και με άλλους νεαρούς και πήγαν όλοι μαζί σε μεγάλο πάρτι.

Ορισμένοι αποδεδειγμένα και με συμπτώματα νόσησαν από κορωνοϊό και έμειναν στην Ιο καθώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν. Οι υπόλοιποι επέστρεψαν χθες στη Ραφήνα, αφού μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και ελέγχθηκαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Ανά δεκάδες έβγαιναν από το Super Express και οδηγούντο από προσωπικό του ΕΟΔΥ που φορούσε ειδικές στολές στον χώρο ελέγχου προκειμένου να κάνουν το τεστ.

Επί ποδός τέθηκαν το λιμενικό της Ραφήνας και δύο περιπολικά. Πολλοί γονείς βρίσκονταν επίσης εκεί, αγωνιώντας για τα παιδιά τους. Αμέσως μετά, αναμενόταν να γίνει απολύμανση του πλοίου.


Πηγή: rpn.gr



Πρώτο βήμα για το Εθνικό Σχέδιο για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων


 

Η Κυβέρνηση - όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραλαμβάνοντας τη μελέτη του Ιδρύματος Ωνάση για την κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων-  θα επεξεργαστεί τις προτάσεις ώστε πολύ σύντομα το Σχέδιο αυτό να πάρει το δρόμο του προς τη Βουλή να κυρωθεί και να αρχίσει να εφαρμόζεται. Με την υλοποίησή τους οι προτάσεις αυτές:


Θα δώσουν ελπίδα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται στο τελικό στάδιο ηπατικών, καρδιολογικών και πνευμονολογικών νοσημάτων οι οποίοι ζουν καθημερινά με την αγωνία και την προσδοκία να βρεθεί ένα μόσχευμα.

Θα αλλάξουν όμως και την ποιότητα ζωής δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, νεφροπαθών, οι οποίοι υποβάλλονται σε τακτική αιμοκάθαρση.

Σημειώνεται πως η μελέτη  αυτή, που έχει τη σφραγίδα της εγκυρότητας και της διεθνούς εμπειρίας, εισηγείται μία σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η αναμόρφωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων:


Απαντά σε εξαιρετικά σύνθετα θέματα βιοηθικής και προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για το πώς θα αυξηθούν τα διαθέσιμα μοσχεύματα.

Καλύπτει όλο το φάσμα των μεταμοσχεύσεων από τη χρηματοδότηση του συστήματος, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δομών, την ίδρυση νέων, την ψηφιακή τήρηση δεδομένων την επιμόρφωση των γιατρών και τη διαρκή ανανέωση των πρωτοκόλλων, με βάση τη γνώση η οποία εξελίσσεται διαρκώς.




Η Ελλάδα στις 130 χώρες που συμμετέχουν στο νέο πλαίσιο παγκόσμιας φορολογικής αρχιτεκτονικής

 


Την 1η Ιουλίου, στην Ολομέλεια του Περιεκτικού Πλαισίου του ΟΟΣΑ επιβεβαιώθηκε η συμφωνία 130 χωρών, που εκπροσωπούν περισσότερο από το 90% του παγκόσμιου ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, για μια νέα παγκόσμια φορολογική αρχιτεκτονική. Η συμφωνία περιλαμβάνει σχέδιο δύο Πυλώνων για τη μεταρρύθμιση των διεθνών φορολογικών κανόνων, με στόχο οι πολυεθνικές επιχειρήσεις να καταβάλλουν στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται τον φόρο που πράγματι τους αναλογεί.

Ο Πρώτος Πυλώνας, προβλέπει σαφείς κανόνες για την κατανομή των δικαιωμάτων φορολόγησης ανά χώρα επί κερδών των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παγκοσμιοποιημένης ψηφιακής οικονομίας.

Ο Δεύτερος Πυλώνας, με στόχο και την αντιμετώπιση του φορολογικού ανταγωνισμού, αποσκοπεί στην επιβολή κατώτατου παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων τουλάχιστον 15%, προκειμένου για την προστασία της φορολογικής βάσης των χωρών.

Το σχέδιο εφαρμογής, καθώς και οι τεχνικές παράμετροι της συμφωνίας των δύο Πυλώνων, τα οποία οριοθετούνται σε κοινή δήλωση, θα οριστικοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2021, ενώ η υλοποίησή της προγραμματίζεται για το 2023. 




11.700 μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση

 


Μετά από 12 χρόνια, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές.

Οι διορισμοί θα γίνουν όλοι τώρα το καλοκαίρι, οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια, και υπερδιπλάσιοι από τους 5.250 για τους οποίους είχαμε δεσμευθεί για φέτος.

Πέρυσι, πραγματοποιήσαμε 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, όπου οι σταθεροί δεσμοί μεταξύ μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εκπαιδευτικών διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στην ειδική αγωγή που δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας. Η παιδεία αλλάζει, στην πράξη.



Άμεση αυστηροποίηση ελέγχων και ποινών για τα κέντρα διασκέδασης

 


Προκειμένου να ελεγχθεί η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αποφάσισε για τις δραστηριότητες της διασκέδασης ότι από αύριο, Πέμπτη 8 Ιουλίου, όλοι οι χώροι εστίασης -τα bar, τα club και τα κέντρα διασκέδασης-:

Θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός και η υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους και να έχουμε ασφαλή και προστατευόμενη διασκέδαση.

Οι επιχειρήσεις στις οποίες διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και από την αμέσως επόμενη ημέρα.

Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας -όπως η μη τήρηση του όρου απαγόρευσης ορθίων, καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα- θα επιφέρει για τα καταστήματα κάτω των 200 τ.μ. πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες. Για τα καταστήματα άνω των 200 τ.μ. πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ και η σφράγιση από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Σημειώνεται ότι θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση. Το έκτακτο αυτό μέτρο έχει σαν στόχο να περιορίσει την μεταδοτικότητα του ιού στις νεότερες ηλικίες.



Ο εμβολιασμός ζήτημα αυτοπροστασίας και κοινωνικής ευθύνης


 

Τα στοιχεία απ’ όλο τον κόσμο -και από τη χώρα μας- είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολιασμών, υπέρ της προστασίας από βαρειά νόσηση ή εισαγωγή σε Μ.Ε.Θ., υπέρ της αποτελεσματικότητάς τους στη μείωση της διασποράς του ιού. Επιπλέον, οι ανεμβολίαστοι μπορούν να γίνουν και αναμεταδότες. Άρα ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο θέμα προστασίας της δικής τους ζωής, είναι και θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας, θέμα κοινωνικής ευθύνης. 

Βρισκόμαστε σε μία νέα φάση του εμβολιαστικού προγράμματος, που πρέπει να πείσουμε και τους πλέον δύσπιστους, αυτούς που ενδεχομένως περίμεναν τόσο καιρό να δουν τ’ αποτελέσματα των εμβολιασμών, να σπεύσουν. Και αυτό έρχεται σε μια συγκυρία που έχουμε και τον κίνδυνο της μετάλλαξης Δέλτα, που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική.

Είχαμε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 75% την τελευταία εβδομάδα. Τα στοιχεία αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι πολλά από τα κρούσματα, τα περισσότερα, είναι σε νεότερες ηλικίες.

Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε το Καλοκαίρι να περάσει. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια όλοι, Κυβέρνηση, κοινωνία των πολιτών, επιχειρήσεις. Βρισκόμαστε μπροστά σε υγειονομικό κίνδυνο, βρισκόμαστε σε μία κατάσταση πανδημίας και προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας. Γι’ αυτό και πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα και πολύ περισσότερο η μη εμβολιασμένοι. Ο υγειονομικός κίνδυνος διαφέρει ανάμεσα στον εμβολιασμένο και στον μη εμβολιασμένο. Είναι τόσο απλό.

Στη Δημοκρατία όλοι έχουν δικαιώματα. Έχουν όμως και υποχρεώσεις. Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός. Τη στιγμή, όμως, που το εμβόλιο είναι δωρεάν, διαθέσιμο και εύκολα προσβάσιμο σε όλους είναι αδιανόητο να μην κάνει κάποιος χρήση αυτού του όπλου για τη θωράκιση του ιδίου και των αγαπημένων του απέναντι στον ιό. Κάθε άνθρωπος έχει και ένα περιβάλλον. Αν δεν σκεφτεί τον εαυτό του, πρέπει να σκεφτεί το περιβάλλον του. Είναι ζήτημα αυτοπροστασίας, είναι ζήτημα, όμως, και κοινωνικής ευθύνης. 

Έχουμε ανοιχτές κοινωνίες, ανοιχτές οικονομίες. Δεν μπορούμε να μένουμε κλειστοί για πάντα. Είναι ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι. Και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν συχνούς αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους. Να μην έρχονται σε επαφή με τους συγγενείς τους, με τους γονείς τους, με τους παππούδες τους, αν δεν είναι εμβολιασμένοι. 

Γίνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ δωρεάν Rapid Test σε περισσότερα από 130 σημεία σε όλη την επικράτεια. Μπορεί κάθε απόγευμα κάθε πολίτης να δει το πρόγραμμα στην περιοχή του, στη γειτονιά του και να κάνει δωρεάν, ενώ υπάρχει πάντα και το self test για την αυτοδιάγνωση.