Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Θράσος Αλβανών θέλουν και συγνώμη που τους υποπτεύθηκαν για δολοφόνους της Καρολάιν


 

Δέν είναι τυχαίο που τα ΜΜΕ αναφέρουν Αλβανούς και Γεωργιάνούς, κακοποιούς!! Είναι απλό βάση της εμπειρίας των δημοσιογράφων που κάνουν αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ, θεωρούνται Αλβανοί και Γεωργιανοί, οι σκληρότεροι κακοποιοί που μαζί με τους Ρομά και τους Πακιστανούς διαπράττουν καθημερινά τα περισσότερα εγκλήματα.

Δεν έκαναν ένα στα δέκα και θέλουν και συγνώμη!!!!!

Την συγκεκριμένη στιγμή βρήκαν πάτημα και με θράσος θέλουν να ζητήσει συγνώμη η που τους υποπτεύθηκαν και καλό θα ήταν να μην μιλάνε γιατί όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται λέει ο λαός.

Η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ωστόσο ζητάει από τα ελληνικά ΜΜΕ να ζητήσουν ένα συγνώμη, καθώς συμπέραναν πως οι υποτιθέμενοι δράστες ήταν Αλβανικής καταγωγής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των θρασύτατων Αλβανών : 

«Η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών στην Ελλαδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της στο ειδεχθές έγκλημα, που εχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σοκαρισμένοι από την έκβαση της υπόθεσης

Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις εξελίξεις στην εξιχνίαση της δολοφονίας της νεαρής μητέρας στα Γλυκα Νερα, απο τον ίδιο τον σύζυγο της, τελικα! Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην οικογένεια της άτυχης Καρολάιν.

Ταυτόχρονα ζητάμε με άμεσα αντανακλαστικά να υπάρξει ευρεία και άμεση αντίδραση της πολιτείας, προκειμένου να σταλεί το σωστό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, δίχως καμια άλλη καθυστέρηση:

Ο δολοφόνος της Καρολαιν ΔΕΝ ήταν κανένας «Αλβανός» ή «Γεωργιανός» σεσημασμένος κακοποιός.

Για άλλη μια φορά, τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν με ιδιαίτερο μένος τα στερεότυπα του «ξένου, μετανάστη εγκληματία», τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην Ελληνική Κοινωνία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την φρικιαστική πράξη του 33-χρόνου συζυγοκτονου, που παρίστανε επί μέρες τον συντετριμμένο σύζυγο.

ΚΑΙ

Αναμένουμε δημόσια Συγγνώμη απο τα εγχώρια ΜΜΕ για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, με επιμονή προπαγάνδα, χωρίς κανενα επίσημο στοιχείο.

Συμβαίνει πολλα χρόνια τώρα, καιρός να σταματήσει και να επιβληθούν σκληρές τιμωρίες στους υπεύθυνους!

Ας μην σπέρνουμε και άλλο μίσος στην ήδη πονεμένη κοινωνία μας, όπου όλοι μπορούμε και καταφέρνουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά.

Ας είμαστε ενωμένοι ενάντια σε κάθε μορφής βία, επιθετικότητας εγκληματικής συμπεριφοράς, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».



Τα σημάδια στα νύχια που μαρτυρούν ότι έχετε περάσει κορωνοϊό

 



Όπως έχει γραφτεί πολλάκις, τα βασικά σημάδια λοίμωξης από COVID-19 είναι ο πυρετός, ο βήχας, η κόπωση και η απώλεια γεύσης και όσφρησης, ενώ παρατηρούνται και κάποια δερματικά συμπτώματα. Υπάρχει, όμως και ένα άλλο σημείο του σώματος στο οποίο φαίνεται να επιδρά ο κορωνοϊός: τα νύχια.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες Βασίλειος Βασιλείου, λέκτορας Καρδιαγγειακής Ιατρικής και οι ερευνητές ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αγγλίας Nikhil Aggarwal και Subothini Sara Selvendran σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Conversation, σε έναν μικρό αριθμό ασθενών με λοίμωξη COVID-19, τα νύχια των χεριών εμφανίζονται αποχρωματισμένα ή παραμορφωμένα λίγες εβδομάδες αργότερα -φαινόμενο που αποκαλείται συχνά «νύχια COVID».

Ένα σύμπτωμα είναι ένα μοτίβο κόκκινου μισοφέγγαρου που σχηματίζει μια καμπύλη πάνω από τη λευκή περιοχή στη βάση των νυχιών. Το φαινόμενο αυτό φαίνεται πως υπάρχει πριν από άλλα συμπτώματα της COVID-19, με τους ασθενείς να το παρατηρούν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη διάγνωσή τους.

«Τέτοια μοτίβα είναι σε γενικές γραμμές σπάνια και μέχρι τώρα δεν είχαν παρατηρηθεί τόσο κοντά στη βάση των νυχιών, οπότε η εμφάνιση ενός τέτοιου μοτίβου θα μπορούσε να αποτελεί αποκλειστική ένδειξη της λοίμωξης από κορωνοϊό», επισημαίνουν οι ειδικοί.

Ο μηχανισμός πίσω από αυτό το μοτίβο μισοφέγγαρου παραμένει, ωστόσο, ασαφής. Μια πιθανή αιτία θα μπορούσε να είναι η βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία που σχετίζεται με τον ίδιο τον ιό. Εναλλακτικά, μπορεί να 0φείλεται στην υπερβολική ανοσοαπόκριση που προκαλεί μικρούς θρόμβους αίματος και αποχρωματισμό. Το σημαντικό είναι ότι αυτά τα σημάδια δεν φαίνεται να είναι ανησυχητικά, καθώς οι ασθενείς είναι κατά τα άλλα ασυμπτωματικοί -παρόλο που δεν είναι σαφές για πόσο διάστημα θα παραμείνουν έτσι, με τα μέχρι τώρα περιστατικά να αναφέρουν από μία έως τέσσερις εβδομάδες.

Σημάδια σωματικού στρες

Επιπλέον, κάποιοι ασθενείς έχουν παρατηρήσει νέες οριζόντιες ραβδώσεις στη βάση των νυχιών των χεριών και των ποδιών τους, γνωστές ως γραμμές Beau, οι οποίες τείνουν να εμφανίζονται τέσσερις ή και περισσότερες εβδομάδες μετά την λοίμωξη από COVID-19.

Οι γραμμές Beau συμβαίνουν όταν υπάρχει μια προσωρινή διαταραχή στην ανάπτυξη των νυχιών λόγω σωματικού στρες, όπως μια λοίμωξη, ο υποσιτισμός ή παρενέργειες θεραπευτικών αγωγών όπως η χημειοθεραπεία. «Παρόλο που είναι πιθανό να προκαλούνται από την COVID-19, σίγουρα δεν είναι αποκλειστικό σύμπτωμά της», τονίζουν οι επιστήμονες.

Καθώς τα νύχια μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 2-5mm κάθε μήνα, οι γραμμές Beau τείνουν να γίνονται ορατές τέσσερις έως πέντε εβδομάδες μετά την εκδήλωση του σωματικού στρες -καθώς τα νύχια μεγαλώνουν, η ράβδωση αποκαλύπτεται. Ο χρόνος ενός στρεσογόνου συμβάντος μπορεί λοιπόν να εκτιμηθεί εξετάζοντας πόσο έχουν απομακρυνθεί οι γραμμές Beau από τη βάση των νυχιών. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία και τελικά να φεύγουν από μόνες τους, όταν η υποκείμενη πάθηση θεραπεύεται.

Άλλα ασυνήθιστα ευρήματα

Τα δύο παραπάνω είναι τα πιο συχνά σημάδια στα νύχια που σχετίζονται με την COVID-19. Οι ερευνητές, όμως, έχουν καταγράψει και κάποια άλλα ασυνήθιστα στοιχεία.

Για παράδειγμα, τα νύχια μίας ασθενούς χαλάρωσαν και τελικά έπεσαν τρεις μήνες μετά τη λοίμωξή της από τον ιό. Το φαινόμενο αυτό, γνωστό ως ονυχομαδίαση, θεωρείται ότι συμβαίνει για παρόμοιους λόγους με την εμφάνιση των γραμμών Beau. Η ασθενής δεν έλαβε θεραπεία για αυτές τις αλλαγές, καθώς τα υγιή νύχια εμφανίζονταν σιγά σιγά από κάτω, υποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα θα λυνόταν από μόνο του.

Ένας άλλος ασθενής, 122 ημέρες μετά το θετικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου για COVID-19, παρατήρησε πορτοκαλί αποχρωματισμό στις άκρες των νυχιών. Ούτε σε αυτή την περίπτωση δόθηκε κάποια θεραπεία, αλλά ο αποχρωματισμός δεν είχε φύγει μετά από ένα μήνα, με τον υποκείμενο μηχανισμό αυτής της κατάστασης να παραμένει άγνωστος.

Σε μία τρίτη περίπτωση, ένας ασθενής είχε οριζόντιες λευκές γραμμές στα νύχια του, οι οποίες δεν εξαφανίζονταν με την πίεση και οι οποίες είναι γνωστές ως «γραμμές Mees» ή «λευκονυχία». Εμφανίστηκαν 45 ημέρες μετά τη διάγνωση του κορωνοϊού, αλλά τείνουν να φεύγουν μόνες τους με το μεγάλωμα των νυχιών, γι’αυτό και δεν απαιτούν θεραπεία. Οι γραμμές Mees θεωρείται ότι προκαλούνται από μη φυσιολογική παραγωγή πρωτεϊνών στα νύχια, λόγω συστημικών διαταραχών.

Προς το παρόν το μυστήριο παραμένει

«Παρόλο που η λοίμωξη από COVID-19 προηγείται και των τριών αυτών καταστάσεων, έχουμε μόνο λίγους ασθενείς να εξετάσουμε σε κάθε περίπτωση και άρα δεν είναι δυνατό να πούμε ακόμα αν πράγματι προκαλούνται από τη νόσο», αναφέρουν οι επιστήμονες και προσθέτουν:

«Ακόμα και στην περίπτωση των γραμμών Beau και του μοτίβου του κόκκινου μισοφέγγαρου, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να επιβεβαιώσουμε μια οριστική σύνδεση ανάμεσα σε αυτές τις αλλαγές και την COVID-19 καθώς και τους μηχανισμούς πίσω από αυτές. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, πολλά περισσότερα περιστατικά πριν μπορέσουμε να πούμε με βεβαιότητα ότι όντως υπάρχει σύνδεση».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν τελικά υπάρχει μια αιτιώδης σύνδεση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν εμφανίζουν όλοι οι πάσχοντες από COVID-19 τέτοια συμπτώματα στα νύχια και ότι τέτοιες ανωμαλίες δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι κάποιος νοσεί.


Πηγή : ygeiamou.gr



Αυτοί είναι οι αλλοδαποί μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές οχημάτων και καταστημάτων

 



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε (5) ατόμων, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων και η οποία εξαρθρώθηκε την 7-6-2021 από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα :

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» μέλος.

Προηγήθηκε επισταμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Αττικής, χρησιμοποιώντας την ακόλουθη μεθοδολογία δράσης:

έκλεβαν αυτοκίνητα και με αυτά κατευθύνονταν σε καταστήματα και κοσμηματοπωλεία της Αττικής,

χρησιμοποιώντας λοστούς, βαριοπούλες ή μεταλλικά φρεάτια έσπαγαν τους υαλοπίνακες των καταστημάτων και ανασήκωναν τα προστατευτικά ρολά, ενώ σε μία περίπτωση διάρρηξης καταστήματος εμβόλισαν τον υαλοπίνακα με κλεμμένο όχημα,

εισέρχονταν στα καταστήματα και αφαιρούσαν χρήματα, εμπορεύματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, κ.λπ. αντικείμενα,

λάμβαναν μέτρα προφύλαξης, καθώς με κουκούλες κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ φορούσαν και γάντια,

χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, τις οποίες μάλιστα απενεργοποιούσαν κατά τη διάρκεια των κλοπών, ώστε να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους.

Στη συνέχεια, τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία πραγματοποιούσαν τις κλοπές ως φυσικοί αυτουργοί ή απλοί συνεργοί, παρέδιδαν τα κλοπιμαία στο «αρχηγικό μέλος», που αφενός είχε το ρόλο του κλεπταποδόχου και αφετέρου μέσω του «επιχειρηματικού προφίλ» που διέθετε, φρόντιζε για τη νομιμοποίηση των εσόδων από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των μελών της οργάνωσης σε 10 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και 3 κλοπές αυτοκινήτων, σε Νέα Σμύρνη, Πετράλωνα, Κολωνό, Ακρόπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νίκαια, Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Περιστέρι.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, απογευματινές ώρες της Δευτέρας 7 Ιουνίου 2021, και στις έρευνες που επακολούθησαν, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:



ρολόγια και κοσμήματα,

ρούχα επώνυμων εταιρειών,

σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim και

3.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Επιπρόσθετα και δυνάμει της ίδιας Διάταξης, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες των κατασχεθέντων αντικειμένων.


Πρόκειται για τους συλληφθέντες:


1. (επ) RAHEEM ή ABDUL ή REHIM (ον) ABDUL ή RAHIM ή RAHM ή EHMET του AZMAT ή AZMAT ALY ή ASMAT ALI ή ASMETALI και της RAFAG ή RAGAAT BIBI ή RUFAGH BIBI ή ARFABIBI ή RAFAK BIBI , γεννηθέντα την 1-1-1992 ή 1997 ή 1996 στο Πακιστάν ή Αφγανιστάν,



2. (επ) IBISHI ή IBISI (ον) IBRO ή IMPRO του DEMIR και της SULTANE ή SOULTANA ή SULTANA , γεννηθέντα την 15-12-1995 στην Αλβανία,



3. (επ) BESIMI ή BESHIMI (ον) MARTIN του ASTRI ή ASTRIT και της ELVIRA , γεννηθέντα την 4-8-2002 στην Αλβανία,



4. (επ) ADEMI ή ANTEMI (ον) ANDREA ή ΑΝΤΡΕΑΣ ή ADREA ή ANBREA του DRITAN ή ΝΤΡΙΤΑΝ και της LUTMURI ή LUMDURIE ή LUTURI ή ΝΟΥΜΤΟΥΡΙ, γεννηθέντα την 28-6-2000 στην Αλβανία



Και τον μη συλληφθέντα:

5. (επ) ΣΕΦΚΕΤ ΟΓΛΟΥ (ον) Φέρτι του Χαλήλ και της Εμινέ, γεννηθέντα την 4-9-1985 στην Γουμένισσα Κιλκίς



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 14-12-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στον Νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.



Συμπλοκή επτά κοριτσιών, δύο ανήλικες φέρουν τραύματα από μαχαίρι

 


Μια 17χρονη κοπέλα συνελήφθη το Σάββατο με την κατηγορία ότι κατά τη διάρκεια συμπλοκής στον Κολωνό μεταξύ κοριτσιών μαχαίρωσε δύο επίσης ανήλικες.

Οι δύο τραυματισμένες κοπέλες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η συμπλοκή έγινε το απόγευμα, για άγνωστους έως αυτή την ώρα λόγους, στη συμβολή των οδών Διστόμου και Τριπόλεως. 

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.



Τι δουλειά έχουν οι αντιεξουσιαστές έξω από το σπίτι φερόμενου βιαστή; Καταγγελία γυναίκας για βιασμό

 


Τα Πετράλωνα είναι μέρος που μαζεύονται αντιεξουσιαστές, αυτό γίνεται χρόνια, το περίεργο είναι ότι η καταγγελία για τον βιασμό της άτυχης γυναίκας αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, με αποτέλεσμα να γίνει κάλεσμα αντιεξουσιαστών έξω από το σπίτι του φερόμενου ώς δράστη.



Η καταγγελία της άτυχης γυναίκας αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υπήρξε κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από το σπίτι του φερόμενου δράστη, στο οποίο ανταποκρίθηκαν περίπου στα εκατό άτομα.

Η 50χρονη γυναίκα στα Κάτω Πετράλωνα, έπεσε θύμα βιασμού αλλά και ξυλοδαρμού από άνδρα, ο οποίος την προσέλαβε για να του καθαρίσει το σπίτι και στο τέλος πήγε να την βιάσει.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει το σπίτι του στα Πετράλωνα και περιμένει ένταλμα εισαγγελέα για να τον συλλάβει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο φερόμενος ως βιαστής και ο συνεργός του δεν βρίσκονται στο σπίτι, και το θύμα μετά την καταγγελία της έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Δύο είναι οι ύποπτοι για τον βιασμό που κατήγγειλε 50χρονή γυναίκα στα Κάτω Πετράλωνα. 

Όπως υποστήριξε η γυναίκα, άντρας την προσέλαβε   για να του καθαρίσει το σπίτι. Η γυναίκα έφτασε το πρωί του Σαββάτου στο διαμέρισμα ώστε να ξεκινήσει την εργασία της. Ο άντρας την εγκλώβισε στο σπίτι του κακοποιώντας την. 

Σε εξέλιξη είναι έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.



Περιμένουμε την αυστηροποίηση των ποινών και των όρων αποφυλάκισης κ. Τσιάρα!!

 


Υπάρχουν υπουργοί που από την πρώτη ημέρα των καθηκόντων τους δείχνουν τις ικανότητες τους και τιμούν την θέση που τους έχει εμπιστευτεί ο Πρωθυπουργός, και υπουργοί έχουν περάσει δύο χρόνια και έργο δεν έχουμε δει.

Ευτυχώς σε αυτή την κυβέρνηση είναι η πλειοψηφία των υπουργών που κάνουν έργο.

Ακόμα και σήμερα μετά από δύο χρόνια της νέας ηγεσίας στο υπουργείο δικαιοσύνης με υπουργό τον Κώστα Τσιάρα, συνεχίζουν οι αποφυλακίσεις κακοποιών με ειδεχθή εγκλήματα, βασιζόμενες στον νόμο ΣΥΡΙΖΑ-  Παρασκευόπουλου.

Μόλις πριν λίγες ημέρες και μετά από δύο χρόνια, η επιτροπή υπό την επίβλεψη του καθηγητή Λάμπρου Μαργαρίτη, προτείνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που αυστηροποιούν το πλαίσιο έκτισης της ποινής και των όρων αποφυλάκισης.

Τα Ισόβια όπως λέει το υπουργείο θα μεταφράζονται σε 18 χρόνια πραγματικής έκτισης και πάλι ήπια ποινή (από 16 που είναι σήμερα), η αποφυλάκιση για πρόσκαιρες ποινές θα γίνεται μετά από πραγματική έκτιση 3/5 (από 2/5) και περιστολή από το προνόμιο σε βραχιολάκι είναι η τελική εισήγηση της Επιτροπής παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα.

Η επιτροπή με επικεφαλής τον νομικό Λάμπρο Μαργαρίτη ολοκλήρωσε το έργο της και κατέληξε σε αυστηροποίηση του πλαισίου έκτισης της ποινής για κακουργήματα όπως και για περιστολή ευνοϊκών όρων για τους καταδικασθέντες.

Για αδικήματα που αφορούν ναρκωτικά, εσχάτη προδοσία, εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατία, ανθρωποκτονία και ληστεία ο χρόνος για να αποφυλακιστεί κάποιος αυξάνεται κατά πολύ καθώς αυξάνεται η έκτιση της ποινής στα 4/5 από 2/5 που ισχύει σήμερα. Η ισόβια κάθειρξη αυξάνεται στα 18 χρόνια και κόβεται το προνόμιο της αποφυλάκισης με βραχιολάκι.

Οι τροποποιήσεις προς το αυστηρότερο αναμένεται να ανακουφίσουν την κοινωνία και να προβληματίσουν τους κακοποιούς που θα φοβούνται την σύλληψη, γιατί οι κακοποιοί θα εκτίουν πλέον πραγματικές ποινές και δεν θα μπαίνουν για λίγο καιρό φυλακή περιμένοντας να βγουν για να εγκληματίσουν ξανά.