Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Τασούλας σε ΣΥΡΙΖΑ: Μια ετήσια σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών δεν είναι γιουρούσι

 



Απάντηση στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί άδικων απολύσεων στη Βουλή προκειμένου να πραγματοποιηθούν χαριστικές προσλήψεις μεταξύ των οποίων και της συζύγου του Γιώργου Κουμουτσάκου, έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας.

«Καλό θα ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να μην εμπλέκει τη Βουλή στην κομματική αντιπαράθεση. Μία σύμβαση που έληξε και δεν ανανεώθηκε δεν είναι απόλυση και μία ετήσια σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών δεν είναι γιουρούσι» αναφέρει ο Κ. Τασούλας.

Αφορμή ήταν δημοσίευμα της «Αυγής» το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων πως «προσελήφθη η σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου Ρεγγίνα Καρρά την τελευταία ημέρα εργασιών της Βουλής, πριν κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα».

Σε δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε ψευδές και παραπλανητικό το δημοσίευμα και πρόσθεσε: «με την πρώην σύζυγό μου έχουμε συναινετικά χωρίσει σχεδόν ένα χρόνο. Το γεγονός παροχής νομικών υπηρεσιών, και όχι πρόσληψής της, στη Βουλή το έμαθα απ´το δημοσίευμα. Πρόκειται για εξαίρετη νομικό με άριστες σπουδές.»


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Με θράσος ο δικτάτορας Ερντογάν επιτίθεται στο Ισραήλ

 


Με θράσος ο αποδεδειγμένα Ισλαμιστής δικτάτορας Ερντογάν που εξόπλιζε για χρόνια τους Ισλαμιστές τρομοκράτες, κάλεσε σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη και τις μουσουλμανικές χώρες να σταματήσουν τις χειρότερες συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι η Άγκυρα θα στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία του ΟΗΕ για τον τερματισμό της βίας.

Ο δικτάτορας είπε επίσης για να τον ακούσουν οι μουσουλμάνοι και οι ισλαμιστές ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα «κράτος τρομοκράτη», ο Ερντογάν είπε ότι έχει συζητήσει το θέμα με ηγέτες 19 χωρών.

«Καλούμε κάθε κράτος και κάθε θεσμό, ανεξαρτήτως της θρησκείας και της προέλευσής του, να δράσει το συντομότερο δυνατόν ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ», είπε μιλώντας σε μια τηλεδιάσκεψη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο Τούρκος πρόεδρος. Όσοι τηρούν σιγή ή στηρίζουν ανοιχτά την αιματοχυσία εκ μέρους του Ισραήλ, θα πρέπει να ξέρουν ότι μια μέρα θα έρθει η σειρά τους, συνέχισε.



Μητσοτάκης: Το μήνυμα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για τον εμβολιασμό που αξίζει να ακούσουμε


 

Ένα μήνυμα που στέλνει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας μοιράστηκε μέσω των social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μήνυμα τονίζει ότι οι χρόνιοι ασθενείς μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και την ανοσία της κοινότητας θα μπορούν να αγκαλιάσουν και πάλι τους αγαπημένους τους.

Ένα μήνυμα από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας που αξίζει να ακούσουμε: «Με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και την ανοσία της κοινότητας, οι χρόνιοι ασθενείς θα μπορέσουμε και πάλι να σμίξουμε με τους αγαπημένους μας. Αυτή είναι η ελευθερία μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.





Θεοχάρη μελετημένος την άλλη φορά, έπεσες θύμα και μας ξεφτίλισες!!

 


Βρήκε θύμα ο Εγγλέζος δημοσιογράφος, αυτός που η χώρα του έχει χάσει πάνω από 110.000 ανθρώπους από την πανδημία και πήγε να κάνει τον πονηρό.

Αντί να είναι προετοιμασμένος ο υπουργός τουρισμού Θεοχάρης, έπεσε θύμα ενός δημοσιογράφου του BBC που δεν τον κατάλαβε αμέσως και άρχισε ο Βρετανός φλεγματικός να τον κοπανάει με την γνωστή ηλιθιότητα που τους διακρίνει.

"Έχετε σοβαρό πρόβλημα με τον Covid" του είπε ο Βρετανός βλάκας και δεν ήξερε πώς να τον βάλει στην θέση του, Έχετε αργήσει στους εμβολιασμους, έχετε μία από τις χαμηλότερες αναλογίες εμβολιασμών μεταξύ των χωρών - μελών της Ε. Ε και δεν ήξερε τι να του απαντήσει.

Το θέμα είναι ότι ο υπουργός ξεφτιλίστηκε, και ξεφτίλισε και την χώρα γιατί απλά δεν μπορούσε να του απαντήσει λέγοντας του την αλήθεια, για τα εμβολιαστικά κέντρα στην χώρα και τα καθημερινά τεστ σε πολίτες, μαθητές, εργαζόμενους κτλπ. όπως και τόσα άλλα που θα έπρεπε να είναι ενημερωμένος για το καλό της χώρας που εκπροσωπεί.

Όταν βγαίνεις σε συνέντευξη και δεν μπορείς, δεν σου βγαίνει να απαντήσεις, καλό θα ήταν να έχεις και κάποιον έξυπνο δίπλα σου να αντιλαμβάνεται ποιον έχεις απέναντι ώστε να σε βοηθάει να μιλήσεις και να μην κολλάς σας γατάκι που φοβάται και χωρίς κανένα λόγο να φοβάται.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να τον έβαζε τον δημοσιογράφο τέτοια επιτυχία δεν θα είχε για να πλήξη την χώρα μας.

Ο υπουργός απέτυχε και αυτό πρέπει να γίνει θέμα προς συζήτηση στην κυβέρνηση, το καλό είναι ότι η χώρα μας έχει επιτύχει στην καταπολέμηση της πανδημίας, και τα νησιά μας η Ελλάδα μας είναι τόσο όμορφα που δεν μπορεί κανένας να μας δυσφημίσει όσο και εάν προσπαθήσει, οποιονδήποτε δειλό και να έχει απέναντι του.

Μην αμολάτε τον οποιοδήποτε από εδώ και πέρα, εάν δεν μπορεί να απαντήσει!!!



Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση για τους Παλαιστίνιους στην ισραηλινή πρεσβεία

 



Ευκαιρία έψαχνε ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ και τα νούμερα του θιάσου. καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία.

Οι νομαρχιακές οργανώσεις Αττικής του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με τα ακροαριστερά αισθήματα που διαθέτουν καθώς και την φιλοτρομοκρατική τους διάθεση καλούν κόσμο να διαδηλώσει.

 Όπως τονίζεται στο κάλεσμα, «η διεθνής κοινότητα, και ειδικά η ΕΕ, δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά στη φρίκη των βομβαρδισμών και να περιορίζεται στην έκδοση ανακοινώσεων.

 Ενώνουμε τις φωνές μας με τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες σε όλον τον κόσμο, ειδικά στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη».

 Σημειώνεται ταυτόχρονα ότι «πρέπει να τερματιστούν άμεσα οι βομβαρδισμοί που έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, να σταματήσουν οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί,  το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να ξεκινήσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες»

 Η ανακοίνωση:

 

 




Ο δήμαρχος Χαλανδρίου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία τον κράζουν οι πολίτες


 

Ο Δήμος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ( ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία στο δημαρχείο της πόλης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης, προκαλώντας ερωτηματικά στους πολίτες και σοκ στους χρήστες των social media για την αθλιότητα του.

Τα σχόλια στο twitter δεν είναι καθόλου κολακευτικά και τον ξεφτίλησαν.

Αυτό προκάλεσε ένα χαμό στο Twitter:

Δημαρχάρα βγάλατε στο #Χαλάνδρι ρε σεις. Σε λίγο θα κρεμάσει την σημαία του Ρουβίκωνα, του Πακιστάν και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Image
186
4
Copy link to Tweet


Ας πει κάποιος στον βλαχοδήμαρχο Χαλανδρίου ο,τι κάθε Δήμος της Ελλάδας είναι ελληνική κρατική υπηρεσία. Και ως τέτοια έχει υποχρέωση να προωθεί τα συμφέροντα της Ελλάδας. Δεν μπορεί να ασκεί δική του εξωτερική πολιτική. Δεν είναι Σαν Μαρίνο το Χαλάνδρι, σκατίβλαχα Δήμαρχε!
74
Copy link to Tweet














Μεγάλη ξεφτίλα για γυναίκα που χόρευε τσιφτετέλι βρίζοντας αστυνομικούς

 


Νομίζοντας ότι κάτι έκανε, γυναίκα ξεφτιλίστηκε στην Θεσσαλονίκη χορεύοντας τσιφτετέλι βρίζοντας παράλληλα αστυνομικούς.

Όπως μπορείτε να δείτε σε βίντεο που έστειλε κάτοικος της περιοχής στο TyposThes, μια νεαρή κοπέλα χορεύει τσιφτετέλι με ζωντανή ορχήστρα από παρακείμενο μπαλκόνι βρίζοντας αστυνομικούς που είναι… δίπλα της με αποτέλεσμα να ξεφτιλίζεται στο πανελλήνιο.

Όπως ανέφερε ο κάτοικος της περιοχής ο συγκεκριμένος πεζόδρομος που βρίσκεται δίπλα από την Αρχαία Αγορά, είναι στέκι εκατοντάδων ατόμων τα οποία δεν λογαριάζουν ώρες κοινής ησυχίας και τα οποία «παρτάρουν» μέχρι να χαράξει μην αφήνοντας τους περιοίκους να κλείσουν μάτι παρά τις εκατοντάδες εκκλήσεις των κατοίκων προς τις αρχές μέχρι πρότινος.

Όπως θα δείτε στο βίντεο του TyposThes η νεαρή γυναίκα χορεύει λίγα μέτρα από τις δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο, ενώ τόσο η ίδια όσο και κάποιοι κάτοικοι βρίζουν την ΕΛΑΣ, λέγοντας πως είναι "ανεπιθύμητοι" στην περιοχή. 



Με πληροφορίες από το typosthes.gr



Επιπλέον 21 Πρεσβείες και προξενικές Αρχές προστίθενται στο myConsulLive


 

Στην περαιτέρω επέκταση του myConsulLive με την προσθήκη 21 επιπλέον Πρεσβειών και προξενικών Αρχών σε 15 χώρες προχωρούν τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό, οι Έλληνες πολίτες και οι ομογενείς που κατοικούν στις περιοχές αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται για μια σειρά από υπηρεσίες χωρίς φυσική παρουσία, μέσω βιντεοκλήσης.

Συγκεκριμένα, στο myConsulLive εντάσσονται: οι Πρεσβείες της Ελλάδας σε Άγκυρα, Βέρνη, Βερολίνο, Δουβλίνο, Λευκωσία Μαδρίτη, Μπουένος Άιρες, Οττάβα, Ρώμη, Τίρανα, Χάγη και

τα Γενικά Προξενεία σε Σάο Πάολο, Αργυρόκαστρο Γενεύη, Γιοχάνεσμπουργκ, Κορυτσά, Μόσχα, Νοβοροσσίσκ και Σμύρνη και τα Προξενεία σε Ατλάντα και Κέηπ Τάουν.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επέκταση της λειτουργίας του myConsulLive.

Η υπηρεσία ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά τον Δεκέμβριο του 2020 στα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών ψηφιακών ραντεβού που παρέχουν τα ΚΕΠ, ο ΟΑΕΔ και η ΑΑΔΕ.

Πλέον, η δυνατότητα εξυπηρέτησης με ψηφιακό ραντεβού διατίθεται συνολικά από 42 Πρεσβείες και προξενικές Αρχές σε 20 χώρες. Σύντομα, θα έχει επεκταθεί στο σύνολο των Πρεσβειών και προξενικών Αρχών που διαθέτει η Ελλάδα.

Η πλατφόρμα του myConsulLive λειτουργεί για τις ακόλουθες διαδικασίες:

Έκδοση Πιστοποιητικού Μονίμου Κατοίκου Εξωτερικού

Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ή γέννησης

Βεβαίωση διαμονής

Αντίγραφα ή αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων

Δήλωση δικαιούχου σύνταξης

Υποβολή αιτήσεων ή δηλώσεων στην Προξενική Αρχή.



Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

 



Δόθηκε για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Όπως τόνισε σε ανάρτηση του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:


Προστατεύει τους εργαζόμενους.

Ενισχύει τα δικαιώματά τους.

Αναβαθμίζει την Επιθεώρηση Εργασίας.

Προωθεί την ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Διορθώνει αδικίες του παρελθόντος.

Δίνει δύναμη στον εργαζόμενο.

Μεταξύ άλλων προβλέπει:


Εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων στην αγορά εργασίας, όπως τα φαινόμενα υποδηλωμένης ή αδήλωτης εργασία και απλήρωτων υπερωριών.

Αντικατάσταση του ΣΕΠΕ από την Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία θα είναι Ανεξάρτητη Αρχή.

Θέσπιση κανόνων για την τηλεργασία και «δικαιώματος αποσύνδεσης», που επιτρέπει στον εργαζόμενο να μην επικοινωνεί ψηφιακά όταν βρίσκεται εκτός ωραρίου εργασίας ή σε άδεια.

Ενίσχυση της ισότητας των φύλων και της  ισορροπίας επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, με ρυθμίσεις όπως η θέσπιση άδειας πατρότητας 14 ημερών, γονικής άδειας 4 μηνών για κάθε γονέα (με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για 2 μήνες), αλλά και  δικαιώματος ευέλικτων ρυθμίσεων εργασίας για γονείς παιδιών έως 12 ετών.

Εισαγωγή μέτρων κατά της βίας και της σεξουαλικής  παρενόχλησης στην εργασία.

Παροχή περισσότερων επιλογών στους εργαζομένους να διαμορφώσουν το ωράριό τους με βάση τις ανάγκες τους.

Θέσπιση της ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας (33%) σε κλάδους κοινής ωφελείας (π.χ. μετρό) κατά τη διάρκεια των απεργιών.

Βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων σε delivery και κούριερ, με έμφαση στην υγεία και την ασφάλεια κατά  την εργασία τους.

Τέλος στο καθεστώς διακρίσεων στις αποζημιώσεις μεταξύ εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων.



77.415 o συνολικός αριθμός εισακτέων στα AEI

 



Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415. Η κατανομή του αριθμού στα επιμέρους Τμήματα έγινε με βάση τα εξής κυρίως κριτήρια:

Τις εισηγήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για τον αριθμό των εισακτέων.

Τη στήριξη τριών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ακριτικών περιοχών (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), με αύξηση του αριθμού των εισακτέων.

Βελτίωση της σύνδεσης της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Τη βελτίωση της αντιστοίχισης εισακτέων και προσωπικού των Τμημάτων.

Την πρόταση αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παράλληλα, ανακοινώνονται οι συντελεστές που όρισε το κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή του, βάσει των οποίων θα προκύψει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ). Υπενθυμίζεται ότι για την εισαγωγή υποψηφίων σε Α.Ε.Ι. απαιτείται η επίτευξη στις πανελλαδικές εξετάσεις βαθμολογικής επίδοσης ίσης ή μεγαλύτερης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Η ΕΒΕ διαμορφώνεται από το μέσο όρο των μέσων όρων των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με συντελεστή που καθορίζεται από τα ιδρύματα εισαγωγής για κάθε Σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση και στρογγυλοποιείται στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο.



Self test μία φορά την εβδομάδα για τα σχολεία

 



Μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποφάσισε:

Την εξ αποστάσεως ή διά ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self-test φοιτητών και καθηγητών.

Τη δυνατότητα για διενέργεια με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α' κύκλου στις Πολυτεχνικές Σχολές/Τμήματα, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Την επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24/5/2021, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Ότι από τη Δευτέρα 17/5 θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας. Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κ.λπ.



Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Προεδρεύοντα του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Milorad Dodik

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Προεδρεύοντα του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Milorad Dodik, με την ευκαιρία της συμμετοχής του κ. Dodik στο Forum των Δελφών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Dodik μεταξύ άλλων, συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις, των οποίων το επίπεδο είναι πολύ καλό, καθώς και για τις αξιόλογες δυνατότητες ενίσχυσής τους, με έμφαση στην περαιτέρω προώθηση των διμερών οικονομικών, εμπορικών, επενδυτικών και ενεργειακών σχέσεων. Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις και για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, την οποία η Ελλάδα υποστηρίζει εμπράκτως, καθώς και για περιφερειακά θέματα.

«Νομίζω, ότι, είναι μια ευκαιρία από την μια να εξετάσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας σας, καθώς η Ελλάδα υποστηρίζει αυτή την πορεία για όλα τα Δυτικά Βαλκάνια. Θέλω να συζητήσουμε, όμως, και θέματα που αφορούν τη διμερή μας συνεργασία, καθώς, πιστεύω ότι στον τομέα των οικονομικών σχέσεων και ειδικά στα ζητήματα της ενέργειας οι δυο μας χώρες μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην έναρξη της συνάντησης.

«Θα έχω την ευκαιρία, επίσης, να σας ενημερώσω και για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας θα ανοίξει στους ξένους επισκέπτες, καθώς ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες σας οι οποίοι επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και θέλουμε και φέτος να μπορέσουμε να τους φιλοξενήσουμε με ασφάλεια» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Θέλω να σας ευχηθώ τα καλύτερα στα καθήκοντά σας, είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό για τη χώρα σας και για όλους τους φίλους της χώρας σας, όπως είμαστε εμείς. Κάτι σύντομο για τη σχέση Ελλάδας – Βοσνίας Ερζεγοβίνης: δεν έχουμε ανοιχτά θέματα. Αυτό το οποίο θα πρέπει να στηρίξουμε είναι η οικονομική μας συνεργασία. Και πιστεύω ότι υπάρχουν καλές υποδομές και υπάρχουν λόγοι να γίνουν» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Dodik.

«Στην αρχή, θα ήθελα να σας παρακαλέσω -αυτό είπα και σε όλους τους συνομιλητές μου σήμερα, που είχα- πολλοί δικοί μας άνθρωποι ταξιδεύουν και κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και θα ήθελα να σας παρακαλέσω, αν τα μέτρα για να έρθουν στην Ελλάδα είναι ισότιμα με αυτά που έχουν οι Σέρβοι, από την Σερβία» ανέφερε ο Προεδρεύων του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

«Σας ευχαριστούμε και πάρα πολύ για την υποστήριξή σας για την ευρωπαϊκή προοπτική στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη» συμπλήρωσε ο κ. Dodik.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την ελληνική πλευρά, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.