Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πάσχα

 


Αυτό το Πάσχα, η σκέψη μας στρέφεται στους ανθρώπους που χάσαμε από τον COVID

και σε όσους δοκιμάζονται ακόμα στα νοσοκομεία.


Το ότι η χώρα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις σε απώλειες σ’ όλη την Ευρώπη δεν μειώνει τη θλίψη. Αποτυπώνει, ωστόσο, το μέτρο του κινδύνου από αυτήν την πανδημία. Την προσπάθεια εκείνων που εξακολουθούν να μάχονται στην πρώτη γραμμή για τη δημόσια υγεία. Αλλά και την ελπίδα που φέρνει για όλους το δώρο του εμβολιασμού.


Η Μεγάλη Εβδομάδα είχε εφέτος λιγότερους περιορισμούς από πέρυσι, όμως δεν ήταν, ασφαλώς, αυτή που θα θέλαμε. Γιατί την πιο ελεύθερη ζωή την κατακτούμε, βδομάδα τη βδομάδα, ακολουθώντας με συνέπεια το τελικό σχέδιο προς την έξοδο: επιστρέφοντας προσεκτικά σε κάποιες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Συνεχίζοντας να τηρούμε τους κανόνες της μάσκας, των αποστάσεων, της ατομικής υγιεινής. Αλλά, πάνω από όλα, επισπεύδοντας τον εμβολιασμό μας.


Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή, προσφέροντας μόνο αυτά το διαβατήριο της υγείας και μιας καθημερινότητας χωρίς εμπόδια. Ήδη, περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση. Και καθώς λειτουργούν, πια, πάνω από 1.000 σύγχρονα κέντρα και άνοιξαν οι γραμμές για όλες σχεδόν τις ηλικίες, στα τέλη Μαΐου μπορούμε να φτάσουμε τους 5.000.000 εμβολιασμένους Έλληνες. Το πρώτο τείχος ανοσίας, λοιπόν, είναι κοντά. Με τους νέους να μας δείχνουν το δρόμο της υπευθυνότητας.


Είναι αλήθεια πως έχουμε ακόμα αρκετά κρούσματα και νοσηλείες. Ο κορονοϊός επιτίθεται, καθώς υποχωρεί. Αλλά σε εμάς ανήκει η τελευταία λέξη.


Σε λίγο θα λειτουργήσει ξανά η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και θα ανοίξουν τα σχολεία. Η ώριμη συμπεριφορά μας πρέπει να κάνει αυτά τα βήματα σίγουρα, ώστε σταδιακά να γίνουν περισσότερα. Άλλωστε, η οικονομία στηρίχθηκε και άντεξε. Γι’ αυτό και η μεσαία τάξη ανασαίνει. Οι μειώσεις φόρων βλέπετε ότι συνεχίζονται. Και οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν γρήγορα.


Σε αυτές τις άγιες ημέρες, δεν χωρούν ούτε μικρόψυχες αντιπαραθέσεις ούτε μίζερες προσεγγίσεις που μηδενίζουν τον πόνο, αλλά και τον αγώνα μιας ολόκληρης χώρας, επί 15 μήνες. Σε όσους επιμένουν σ΄ αυτές, ταιριάζει το «άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».


Οι υπόλοιποι προχωρούμε με ενότητα και αλληλεγγύη στην τελική ευθεία προς τη λήξη της δοκιμασίας. Άλλωστε η πατρίδα μας φαίνεται να βγαίνει από την κρίση ισχυρότερη: Με το Σύστημα Υγείας πιο δυνατό και σύγχρονο. Ψηφιοποιημένες και γρήγορες τις δημόσιες υπηρεσίες. Την οικονομία θωρακισμένη, έτοιμη να αναπτυχθεί. Και την τεχνολογία να απλώνεται παντού, δίπλα στον πολίτη, όπως αποδεικνύει καθημερινά και η εμπειρία των εμβολιασμών.


Όλα αυτά δηλώνουν πως η χώρα πέτυχε να κάνει την υγειονομική πολιορκία, ευκαιρία προόδου. Και ότι έχει δυνάμεις αστείρευτες. Αυτές ακριβώς τις δυνάμεις επιστρατεύει και το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» για την ανάπτυξη στην μετά-Covid εποχή. Ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα, με 175 δράσεις. Για την ψηφιακή μετάβαση, την πράσινη οικονομία, την κοινωνική φροντίδα και τις επενδύσεις, που θα αλλάξει την εικόνα του τόπου. Αλλά και τις ζωές όλων μας, καθώς θα φέρει μεγάλα έργα, περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Καθαρότερη και φτηνότερη ενέργεια και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση. Υγεία που απαντά στο σήμερα και Παιδεία που βλέπει στο αύριο.


Το ανοιξιάτικο Πάσχα, λοιπόν, προμηνύει ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Το Θείο Φως γίνεται ήλιος αισιοδοξίας για την έξοδο από την παγκόσμια περιπέτεια της πανδημίας. Και το αναστάσιμο μήνυμα διαπερνά την επικαιρότητα, δικαιώνοντας τη λυτρωτική του διάσταση. Οι ημέρες που έρχονται μπορούν να είναι αληθινά καλύτερες. Ώστε οι επόμενοι μήνες να γίνουν παραγωγικότεροι. Και τα αμέσως επόμενα χρόνια, χρόνια μεγαλύτερης ευημερίας για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες.


Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους! Με αγάπη, υγεία, χαρά και δύναμη!





Απάντηση Φασούλα σε Μαρτσουλιόνις : Οι ήττες σού άφησαν συμπλέγματα


 

Ο Παναγιώτης Φασούλας δεν άφησε ασχολίαστη την αθλιότητα του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις.

Οι δηλώσεις του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις προκάλεσαν πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις «κάποιοι Έλληνες μας πρόσφεραν χρήματα, φυσικά κανείς δεν το δέχτηκε, αλλά μόνο η πρότασή τους δημιούργησε αμφιβολίες στην ομάδα μας»

Ο Παναγιώτης Φασούλας κάνει λόγο για μικροψυχία αλλά και συμπλέγματα από την πλευρά του παλαίμαχου άσου.

Δήλωση Φασούλα : 

«Αγαπητέ Σαρούνας, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εσύ.

Ήδη από τις πρώτες μέρες μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας το '87 ακούγαμε ότι μας συκοφαντούσατε ως «ντοπαρισμένους». Άλλωστε είχε προηγηθεί ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός του προπονητή σας «Μαυριτανοί» για την Εθνική μας ομάδα.

Δεν πρέπει να λησμονείς ότι στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, η Εθνική Ελλάδος πέραν από την ΕΣΣΔ κέρδισε δυο φορές την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία που είχε στις τάξεις της τον ανθό του τότε παγκόσμιου Μπάσκετ. Επίσης καλά θα θυμάσαι ότι το '89 στο Ζάγκρεμπ η ΕΣΣΔ ηττήθηκε ξανά από την Ελλάδα.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι ήττες της χώρας για τα χρώματα της οποίας αγωνιζόσουν τότε από την ανερχόμενη μπασκετικά Ελλάδα, προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ της αθλητικής υπερδύναμης.

Δεν πίστευα ποτέ όμως ότι θα σου άφηναν τέτοια συμπλέγματα, ώστε 34 χρόνια μετά να ακούγονται τέτοια ανυπόστατα ψεύδη όπως αυτό περί απόπειρας χρηματισμού.

Φαντάζομαι ότι αυτή θα έγινε κάτω από την μύτη των αξιωματούχων της ΕΣΣΔ που συνόδευαν την αποστολή σας...Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή.

Δυστυχώς μας το χάλασες, έστω και τρεισήμισι δεκαετίες μετά.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Παναγιώτης Φασούλας» 




Αγία Παρασκευή: Συνελήφθησαν δύο στρατιωτικοί με καραμπίνες στα χέρια έξω από ναό


 

Με καραμπίνες στα χέρια συνελήφθησαν δύο στρατιωτικοί που βρίσκονταν έξω από εκκλησία στην Αγία Παρασκευή το βράδυ της Ανάστασης. 

Οι ίδιοι στη συνέχεια υποστήριξαν πως τις είχαν μαζί τους για να ρίξουν μπαλωθιές.

Με τις καραμπίνες στα χέρια συνελήφθησαν το βράδυ της Ανάστασης δύο στρατιωτικοί, έξω από εκκλησία στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Πιστοί που είδαν τους δύο άνδρες με τα όπλα ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΔΙΑΣ που εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο στρατιωτικούς.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής όπου οδηγήθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξαν ότι είχαν μαζί τους τις καραμπίνες για να ρίξουν μπαλωθιές την ώρα της Ανάστασης.

Σε βάρος των δύο στρατιωτικών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.


Πηγή : news247.gr



Proud Boys: Αυτοδιαλύθηκε η ακροδεξιά ομάδα στον Καναδά


 

Το παράρτημα της ακροδεξιάς ομάδας Proud Boys στον Καναδά, ανακοίνωσε ότι αυτοδιαλύεται υποστηρίζοντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα κακό. Οι αρχές της χώρας είχαν χαρακτηρίσει την ομάδα «τρομοκρατική» στις αρχές του έτους.

Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο, ανέφεραν ότι η ομάδα αυτή συνιστά «ενεργή απειλή» για την ασφάλεια και διαδραμάτισε «καθοριστικό ρόλο» στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο. Οι αμερικανικές αρχές από την πλευρά τους έχουν ασκήσει διώξεις σε πολλά μέλη των Proud Boys για την υπόθεση αυτήν.

Είμαστε ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί, μηχανικοί….

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν ποτέ τρομοκράτες ή ομάδα υπέρ της λευκής υπεροχής. Είμαστε ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί, οικονομικοί σύμβουλοι, μηχανικοί κλπ. Και πέρα από αυτό, είμαστε πατέρες, αδελφοί, θείοι και γιοι» αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της ομάδας στο Telegram από τον διαχειριστή της, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2016 και αρχικά διαμαρτυρόταν για την πολιτική ορθότητα και τους περιορισμούς που υποτίθεται ότι αντιμετώπιζαν οι άνδρες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, για να εξελιχθεί σε μια οργάνωση που υιοθέτησε την τακτική των συμπλοκών στον δρόμο. Ο ιδρυτής της, ο Κέβιν ΜακΊνες, είναι Καναδός που ζει στις ΗΠΑ.

Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Μπιλ Μπλερ είπε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του Καναδά εξέφραζαν ολοένα και μεγαλύτερες ανησυχίες για τη δράση της οργάνωσης.


in.gr



Ο Ερντογάν κατηγορείται για την απώλεια 159 τόνων χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας


 

Στριμωγμένος είναι ο Τούρκος δικτάτορας, καθώς εντείνεται ο πονοκέφαλος της ύφεσης που πλήττει τη χώρα του και υπεύθυνος είναι αποκλειστικά ο ίδιος.

Παράλληλα κάθε μέρα προσθέτει εχθρούς γιατί η προκλητική συμπεριφορά του δεν αφήνει περιθώρια σε ξένους ηγέτες παρά να τον απομονώσουν.

Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καταλογίζουν στον Τούρκο πρόεδρο ότι «έβαλε χέρι» στα αποθεματικά του κράτους με αποτέλεσμα την απώλεια 159 τόνων χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, ενώ το κόμμα της αντιπολίτευσης έκανε επίσημη ερώτηση στη Βουλή, για το πού βρίσκονται αυτοί οι 159 τόνοι χρυσού.

Μέρα με την ημέρα όλα δείχνουν ότι έρχεται το πολιτικός τέλος Ερντογάν.




Μια φορά αστυνομικός σκύλος, πάντα αστυνομικός σκύλος - Η αντίδραση του στην λέξη κοκαΐνη

 


Viral έχει γίνει το βίντεο με την αντίδραση ενός πρώην σκύλου της αστυνομίας όταν ακούει τη λέξη «κοκαΐνη».

Στο παρακάτω βίντεο που έχει ανέβει στο TikTok, το αφεντικό του σκύλου διαβάζει δυνατά μια λίστα με τα ψώνια. Ωστόσο, ενώ υπαγορεύει όλα τα τρόφιμα που γράφει στη λίστα του, κάποια στιγμή αποφασίζει να πει τη λέξη «κοκαΐνη» και ο σκύλος τινάζεται κοιτώντας τον αυστηρά.

Ήταν σαν να του έλεγε: Το ξέρεις ότι είμαι πρώην αστυνομικός 




Αστυνομικός έκοψε πρόστιμο σε αστυνομικό γιατί δε φορούσε μάσκα


 

Με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο σε συνάδελφο τους γιατί δεν φορούσε μάσκα.

Το περιστατικό έγινε σε σούπερ μάρκετ της Αχαΐας, όταν η Αστυνομία κλήθηκε από την προϊσταμένη της επιχείρησης γιατί ο συγκεκριμένος άνδρας, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, προκλητικά δε δεχόταν να φορέσει τη μάσκα του ενώ ψώνιζε.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στο κατάστημα και αμέσως υπεύθυνα και χωρίς να το συζητήσουν, επέβαλλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο στον αστυνομικό, ο οποίος καλείται τώρα να πληρώσει 300 ευρώ για την επιμονή του να μην συμμορφωθεί στα προβλεπόμενα μέτρα για την μη διασπορά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος προκλητικός αστυνομικός αρνητής μάσκας, φέρεται να είχε προκαλέσει και πάλι προβλήματα, μη χρησιμοποιώντας μάσκα στη διάρκεια επισκέψεών του στο κατάστημα…