Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής το Κέντρο Υγείας Ραφήνας που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 ως 39 ετών και έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

«Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνο έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι» τόνισε ο Πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τους πολίτες που περίμεναν στο χώρο αναμονής. «Το καλύτερο εμβόλιο είναι το εμβόλιο που κάνουμε γρηγορότερα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήδη από τις 09.00 το πρωί της Μ. Παρασκευής είχαν πραγματοποιηθεί 3.076.875 εμβολιασμοί, ενώ χθες καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών με 66.210. Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και αύριο, Μ. Σάββατο, καθώς επίσης και από την Δευτέρα του Πάσχα.

«Βλέπω μία πολύ καλή δυναμική και κυρίως από τις νεότερες ηλικίες, που είναι πολύ ενθαρρυντικό, και βέβαια από τον Ιούνιο και πέρα ουσιαστικά δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα διαθεσιμότητας εμβολίων» επισήμανε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Ουσιαστικά θα ανοίξουμε σε όλο τον πληθυσμό και μετά θα πρέπει να πείσουμε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, σε όλες τις ηλικίες, ότι πρέπει να το κάνουν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και να βοηθήσουν όλους μας να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».

Πάσχα με λίγους και καλούς

«Έσπευσες αμέσως φαντάζομαι να εμβολίαστείς» ανέφερε ο Πρωθυπουργός σε έναν πολίτη 35 ετών που περίμενε να εμβολιαστεί. «Ξεκάθαρα» απάντησε εκείνος. «Καλή ελευθερία» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με έναν ακόμη πολίτη, 38 ετών, για να προσθέσει ότι «πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε» και το αρνί την Κυριακή «με λίγους και καλούς».

Το ευχαριστώ και η ανταμοιβή για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές

«Έχω δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες σχετικά με το εργασιακό καθεστώς γιατρών και νοσηλευτών και βέβαια, όταν με το καλό τελειώσουμε, θέλουμε με κάποιον τρόπο να μπορέσουμε να ανταμείψουμε όλους όσοι εδώ και 15 μήνες εργάστηκαν μέρα-νύχτα, 365 μέρες το χρόνο, προκειμένου να κρατήσουν την κοινωνία όρθια, να μειώσουν -όσο είναι δυνατόν- την επίπτωση από αυτήν την καταστροφική παγκόσμια πανδημία» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστώντας το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, και στο πρόσωπό τους όλους τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας.

«Έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε μια -πιστεύω δικαιολογημένη- ικανοποίηση ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε και μπορέσαμε και τα καταφέραμε καλύτερα από πολλές άλλες χώρες οι οποίες είχαν πιο προχωρημένα συστήματα υγείας και στα χαρτιά τουλάχιστον -στα χαρτιά το τονίζω πάντα- καλύτερη οργάνωση» επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας εμβολιάζει κατά μέσο όρο 180 άτομα την ημέρα. Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν κατά την άφιξή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς και η Υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Γιαννούλα Νταβώνη.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για να εξυπηρετούν τις απαιτούμενες ανάγκες και ενημερώθηκε για την λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου από την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ραφήνας Αναστασία Ζάρζαλη και την Υποδιευθύντρια Λευκή Κάλλη.

Αναλυτικά, ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων σημείωσε:

Νομίζω τελειώνουμε σιγά σιγά με την περιπέτεια αυτή και όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουμε. Αλλά βλέπω μία πολύ καλή δυναμική και κυρίως από τις νεότερες ηλικίες, που είναι πολύ ενθαρρυντικό, και βέβαια από τον Ιούνιο και πέρα ουσιαστικά δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα διαθεσιμότητας εμβολίων. Oυσιαστικά θα ανοίξουμε σε όλο τον πληθυσμό και μετά θα πρέπει να πείσουμε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, σε όλες τις ηλικίες, ότι πρέπει να το κάνουν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και να βοηθήσουν όλους μας να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Αλλά αυτό που θέλω να τονίσω και είναι πολύ σημαντικό, είναι το υπόδειγμα του Κέντρου Υγείας το οποίο έχετε δημιουργήσει εδώ και το οποίο, για εμένα τουλάχιστον, αποτελεί ένα μοντέλο για το πώς θέλουμε δυναμικά, πολυδύναμα Κέντρα Υγείας παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς εδώ και να μη χρειάζεται φυσικά να επιβαρύνουμε τα νοσοκομεία μας με περιστατικά τα οποία μπορούμε εύκολα και με απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα να τα περιθάλψουμε στο επίπεδο μίας δομής όπως η δικιά σας.

Με το που θα τελειώσουμε με τον Covid θα αρχίσει το χτίσιμο του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας. Έχουμε δεσμευτεί ότι προφανώς τα ζητήματα δεν αφορούν μόνο τις υποδομές μας, οι οποίες ενισχύθηκαν πολύ και με γρήγορο ρυθμό, κυρίως σε επίπεδο νοσοκομείων, αλλά και προς το ανθρώπινο δυναμικό. Νομίζω έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα των δυνατών και των αδύνατων σημείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Προσωπικά έχω δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες σχετικά με το εργασιακό καθεστώς γιατρών και νοσηλευτών και βέβαια, όταν με το καλό τελειώσουμε, θέλουμε με κάποιον τρόπο να μπορέσουμε να ανταμείψουμε όλους όσοι εδώ και 15 μήνες εργάστηκαν μέρα-νύχτα, 365 μέρες το χρόνο, προκειμένου να κρατήσουν την κοινωνία όρθια, να μειώσουν -όσο είναι δυνατόν- την επίπτωση από αυτήν την καταστροφική παγκόσμια πανδημία και νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε μια -πιστεύω δικαιολογημένη- ικανοποίηση ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε και μπορέσαμε και τα καταφέραμε καλύτερα από πολλές άλλες χώρες οι οποίες είχαν πιο προχωρημένα συστήματα υγείας και στα χαρτιά τουλάχιστον -στα χαρτιά το τονίζω πάντα- καλύτερη οργάνωση.

Και απεδείχθη ότι αυτό το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πολλοί είχαν σπεύσει να κατακρίνουν και να απαξιώσουν, στην ώρα της κρίσης έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες, έδειξε όμως και τις αδυναμίες του, τις οποίες τώρα πρέπει να σκύψουμε με πολύ μεγάλη προσοχή και να τις διορθώσουμε.

Να σας πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει -covid και non covid- διότι δεν σταμάτησαν οι άνθρωποι να αρρωσταίνουν επειδή έχουμε τον covid, και δεν θα σταματήσουν να αρρωσταίνουν και μετά τον covid.

Ό,τι καλύτερο σε εσάς και στις οικογένειές σας.

Καλή Ανάσταση.





Ρωσία: 400.000 υπερβάλλοντες θάνατοι από την πανδημία

 



Η Ρωσία κατέγραψε περισσότερους από 400.000 υπερβάλλοντες θανάτους κατά το διάστημα από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τον Μάρτιο 2021 κατά την διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, σύμφωνα με υπολογισμό του Reuters με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την ρωσική στατιστική υπηρεσία.

Οι αριθμοί των υπερβαλλόντων θανάτων, που σύμφωνα με τους επιδημιολόγους είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταγραφή του απολογισμού των θανάτων της πανδημίας υπερβαίνουν τους επίσημους απολογισμούς των θανάτων της επιδημίας σε πολλές χώρες.

Η Rosstat, η ρωσική στατιστική υπηρεσία, έχει ανακοινώσει ότι οι θάνατοι της επιδημίας στην Ρωσία ανέρχονται σε 250.000 από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τον φετινό Μάρτιο.

Ο ρυθμός των θανάτων ήταν τον Μάρτιο 2021 κατά 25% αυξημένος σε σχέση με τον ίδιο μήνα πριν από έναν χρόνο, όταν οι αρχές είχαν επιβάλει lockdown στις 30 Μαρτίου 2020 και είχαν καθηλώσει τις διεθνείς πτήσεις για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του ιού.

Η Rosstat ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 191.000 άνθρωποι πέθαναν στην Ρωσία τον περασμένο μήνα, ανάμεσά τους 23.715 από αίτια συνδεόμενα με την Covid-19.

Η ρωσική επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές έχουν καταγράψει περισσότερα από 4,8 εκατομμύρια κρούσματα της νόσου σε ολόκληρη την Ρωσία από την έναρξη της επιδημίας.


Πηγή



Με 3,6% θα «τρέξει» φέτος η οικονομία, πλεονάσματα το 2023

 


Τις προβλέψεις της Αθήνας για την οικονομική ανάπτυξη και το χρέος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στην Κομισιόν. 

Η φετινή ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα κινηθεί στο 3,6%, με βασικό μοχλό την εγχώρια ζήτηση που αναμένεται να συμβάλλει θετικά κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Τη μερίδα του λέοντος αναμένεται να καλύψει η ιδιωτική κατανάλωση, με στήριξη από την ενίσχυση της αγοράς εργασίας, τις υποστηρικτικές πολιτικές και την υλοποίηση δαπανών από τις αυξημένες καταθέσεις το προηγούμενο διάστημα. 

Επιπλέον, αναμένεται αύξηση των επενδυτικών δαπανών, για πρώτη φορά την τελευταία τριετία, λόγω και της απορρόφησης κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Το 2022 αναμένεται επιτάχυνση της ανάπτυξης στο 6,2% καθώς θα υπάρχει περιθώριο κινητοποίησης της παραγωγικής ικανότητας της χώρας και αύξησης της ζήτησης. Η εγχώρια ζήτηση αναμένεται να συμβάλλει με 4,9 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ, μέσω αύξησης των επενδύσεων και της ιδιωτικής κατανάλωσης. 

Το 2023 και τα επόμενα χρόνια, η ελληνική οικονομία αναμένεται να παραμείνει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης, αν και οι ρυθμοί αναμένεται να υποχωρήσουν κάπως σε σχέση με το 2022, υπό την έννοια ότι η οικονομία θα έχει καλύψει το χαμένο έδαφος λόγω της πανδημίας. Το πραγματικό ΑΕΠ αναμένεται να ενισχυθεί με ρυθμό άνω του 4% τόσο το 2023 όσο και το 2024. 

Το έλλειμμα 

Το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι το έλλειμμα προϋπολογισμού και το πρωτογενές έλλειμμα θα διαμορφωθούν στο 9,9% και το 7,2% αντίστοιχα. Το 2022 αναμένεται σημαντική βελτίωση του ελλείμματος, το οποίο εκτιμάται στο 2,9% του ΑΕΠ. 

Η Ελλάδα αναμένει ότι το πρωτογενές ισοζύγιο θα γίνει πλεονασματικό το 2023 (πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ) ενώ αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ το 2024.  

Σταδιακή αποκλιμάκωση αναμένεται και για το χρέος, το οποίο υπολογίζεται στα 341 δισ. ευρώ στα τέλη του 2020 ή 205,6% του ΑΕΠ. Φέτος θα κλείσει στα 352,5 δισ. ή 204,8% του ΑΕΠ. Στην συνέχει και για τα τρία επόμενα έτη αποκλιμακώνεται: 189,5% το 2022, 176,7% το 2023 και 166,1% το 2024.

Τα εναλλακτικά σενάρια

Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι στις προβλέψεις για την ανάπτυξη υπάρχει αβεβαιότητα, κυρίως σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό βάζει δυο εναλλακτικά σενάρια. Το πρώτο προβλέπει μικρότερη ανάπτυξη κατά μια ποσοστιαία μονάδα φέτος, ενώ στο δεύτερο μια ποσοστιαία μονάδα υψηλότερη. Σε ένα τρίτο σενάριο εξετάζει τις συνέπειες από μια απότομη αύξηση των επιτοκίων.

Τα μέτρα στήριξης

Σύμφωνα με το κείμενο οι συνολικές παρεμβάσεις για τη στήριξη της οικονομίας στην πανδημία θα φτάσουν τα 40,7 δισ. ευρώ (περιλαμβάνονται και τα μέτρα για την παροχή ρευστότητας μέσω των τραπεζών), εκ των οποίων τα 23,1 δισ. διατέθηκαν το 2020, τα 15,6 δισ. θα διατεθούν φέτος, ενώ προγραμματίζονται παρεμβάσεις 2 δισ. για το 2022. Το δημοσιονομικό κόστος των παραπάνω ανέρχεται σε 27,9 δισ. ευρώ.

Το Ταμείο Ανάκαμψης

Η κυβέρνηση στηρίζει πολλά στο «Ελλάδα 2.0» που κινητοποιεί πόρους 30,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 18,4 δισ. αφορούν σε επιχορηγήσεις. Σε συνδυασμό με τους πόρους του ιδιωτικού τομέα αναμένεται να φτάσουν τα 60 δισ. ευρώ.


Πηγή



Αρχίζουν να αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Τσίπρας έχει πολιτικά τελειώσει

 



Ότι έχει δοκιμάσει ο Αλέξης Τσίπρας και οι τσιπροφύλακες έχει αποτύχει.

Ο Τσίπρας είναι ένα άτομο που δεν έχει υψηλή ευφυΐα το αντίθετο μάλιστα, και αυτό φαίνεται από αυτά που λέει όπου εμφανιστεί τα οποία δεν έχει μελετήσει καθόλου, απλά του τα γράφουν, βάζουν και μπόλικα ψέματα στα οποία δεν δυσκολεύεται ο Τσίπρας, τα παίρνει τα διαβάζει τα λέει και ξεφτιλίζεται σε κάθε του εμφάνιση. 

Αποτέλεσμα αν και αργά, ο Αλέξης Τσίπρας να έχει μπεί στο κάδρο της εσωκομματικής κριτικής, και όλα δείχνουν ότι καταλαβαίνουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο αρχηγός τους έχει τελειώσει πολιτικά.

Πόνταρε στην καταστροφή και στον θάνατο, αλλά δεν κατάφερε βγει κερδισμένος από τη μακρά δοκιμασία της πανδημίας, καθώς η μικρή ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις του Μαρτίου δεν είχε συνέχεια στις δημοσκοπήσεις του Απριλίου που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παίρνει πάλι κεφάλι λόγω της σοβαρότητας που την διακρίνει, και την σοβαρότητα του ίδιου του πρωθυπουργού που κάνει τους Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια.

Κανένας σοβαρός δεν θέλει να κάνει συνομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα και αναγκάζεται να στήνει τηλεδιασκέψεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε ΔΕΗ Φωτόπουλο), που δεν τους νοιάζει ότι δεν έχουν να κάνουν με κάποιο σοβαρό πολιτικό.

Η συνεχιζόμενη αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανταγωνιστικός φέρνει τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του και αντιμέτωπο με έντονη κριτική στο εσωτερικό του κόμματος του. Δεν είναι τυχαίο που μετά από δύο χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να ξανά πάρει επάνω του, ο λαός τον έχει απαξιώσει και τον κοροιδεύει σε κάθε του εμφάνιση.

Δεν υπάρχει ένας, έστω και ένας σοβαρός που να θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει το προφίλ του σοβαρού και υπεύθυνου πολιτικού, που μπορεί να προστατέψει τους πολίτες, και αυτό το καταλαβαίνουν πλέον πολύ καλά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας δεν πείθει ότι μπορεί να αλλάξει και να ηγηθεί μιας μετριοπαθούς πολιτικής δύναμης που θα έχει τη βάση της στο Κέντρο και η προτεραιότητα της θα είναι η μεσαία τάξη, γιατί αυτός είναι που την είχε διαλύσει σε 4,5 χρόνια.

Αντίθετα οι πολίτες βλέπουν το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ένα φαιδρό ψεύτη, χωρίς ίχνος σοβαρότητας, πολιτικό απατεώνα αρχηγό, και τους Τζανακόπουλο - Πολάκη να υπονομεύουν το ίδιο τους το κόμμα με τις διχαστικές ακροαριστερές κραυγές τους.

Δεν είναι τυχαίο που σε όλες τις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ένα 25% με 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει θετικά αρκετές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, και αυτό δεν είναι αμελητέο είναι ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθούν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και κάποια από αυτά που κάνει τα εγκρίνουν και τα επικροτούν.

Η γραμμή πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία πρέπει να τελειώνουμε με τον αποτυχημένο, κάηκε πρέπει να μπεί στο χρονοντούλαπο, και όσο αργούν δεν μπορούν να θεωρούνται κυβέρνηση σε αναμονή.



Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για την τραγωδία στο Ισραήλ

 


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση στα αγγλικά στο Twitter εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία σε θρησκευτική τελετή στο Όρος Μερόν στο Ισραήλ, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από εκατό:

«Our thoughts today are with the people of Israel. On behalf of the people of Greece I would like to express my deepest condolences to the families and loved ones of the victims of the tragic accident at #MountMeron.

«Οι σκέψεις μας σήμερα είναι με τον λαό του Ισραήλ. Εκ μέρους του λαού της Ελλάδας, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος στο#MountMeron. Σας ευχόμαστε θάρρος και δύναμη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.



Μένιος Φουρθιώτης: Στο μικροσκόπιο των Αρχών ένα χρηματοκιβώτιο με 500ευρα


 

Στον ανακριτή οδηγείται το Μεγάλο Σάββατο, ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να απολογηθεί για τις εννέα βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Το απολογητικό του υπόμνημα ετοιμάζει μέσα από τα κρατητήρια της Ασφάλειας με τους δύο δικηγόρους του. Θα απαντήσει μία προς μία στις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τα «κατά παραγγελία», όπως χαρακτηριστικά κατηγορείται από τις Αρχές, χτυπήματα. 

Το μόνο που έχει πει στις Αρχές μέχρι τώρα είναι: «Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον του Εισαγγελέα από κοινού με τον δικηγόρο μου». 

Στο μικροσκόπιο το χρηματοκιβώτιο με τα 500ευρα 

Στο μικροσκόπιο εκτός από τις κρυφές επικοινωνίες που φέρεται να είχε με τους δράστες για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του, όπως κατηγορείται από τις Αρχές, μπαίνει ένα χρηματοκιβώτιο με χρήματα. 

Δύο εβδομάδες οι Αρχές παρακολουθούσαν τις κινήσεις των τεσσάρων κατηγορουμένων, του Μένιου Φουρθιώτη και των τριών άλλων αντρών.

Ανακάλυψαν ότι στις 26 Απριλίου ο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους παρέδωσε σε συνεργείο στο Περιστέρι ένα χρηματοκιβώτιο μέσα σε ένα λευκό σάκο. Το χρηματοκιβώτιο περιείχε:

- 6 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ 

- 48 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ 

- 277 χαρτονομίσματα  των 50 ευρώ 

Επιπλέον στην κατοχή του κατηγορούμενου Π.Γ βρέθηκαν 10.800 ευρώ.

Η ογκοδέστατη δικογραφία περιλαμβάνει και αναφορές πρώην αστυνομικών που ήταν στη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη και κάνουν λόγο για απρεπή συμπεριφορά του παρουσιαστή.


Πηγή: Star.gr - Zougla.gr