Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων

 


"Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, θυμόμαστε τις ζωές όλων εκείνων που πέθαναν στη γενοκτονία των Αρμενίων στην Οθωμανική εποχή και δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε το να ξαναγίνει μια τέτοια κτηνωδία", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. 



Η δήλωση:

Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, θυμόμαστε τις ζωές όλων εκείνων που πέθαναν στη γενοκτονία των Αρμενίων στην Οθωμανική εποχή και δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε το να ξαναγίνει μια τέτοια κτηνωδία. 

Ξεκινώντας στις 24 Απριλίου 1915, με τη σύλληψη Αρμενίων διανοουμένων και ηγετών της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη από οθωμανικές αρχές, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν στο θάνατο σε μια εκστρατεία εξόντωσης. 

Τιμούμε τα θύματα του Meds Yeghern, έτσι ώστε οι φρικαλεότητες του να μην χαθούν ποτέ από την ιστορία και θυμόμαστε για να παραμείνουμε πάντα σε εγρήγορση ενάντια στη διαβρωτική επίδραση του μίσους σε όλες τις μορφές του.

Από αυτούς που επέζησαν, οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να βρουν νέα σπίτια και νέες ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Με δύναμη και ανθεκτικότητα, ο Αρμενικός λαός επέζησε και ανοικοδόμησε την κοινότητά του. Με τις δεκαετίες οι Αρμένιοι μετανάστες έχουν εμπλουτίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με αμέτρητους τρόπους, αλλά δεν έχουν ξεχάσει ποτέ την τραγική ιστορία που έφερε τόσους πολλούς από τους προγόνους τους στις ακτές μας. 

Τιμούμε την ιστορία τους. Βλέπουμε αυτόν τον πόνο. Επιβεβαιώνουμε την ιστορία. Το κάνουμε αυτό όχι για να κατηγορήσουμε, αλλά για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ.

Σήμερα, καθώς θρηνούμε ό,τι χάθηκε, ας στρέψουμε επίσης τα μάτια μας στο μέλλον - προς τον κόσμο που θέλουμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας. Ένας κόσμος που δεν λεκιάζεται από τα καθημερινά κακά της μισαλλοδοξίας και της αδιαλλαξίας, όπου γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. 

Ας ανανεώσουμε την κοινή μας αποφασιστικότητα να αποτρέψουμε μελλοντικές φρικαλεότητες από οπουδήποτε στον κόσμο. Και ας αναζητήσουμε τη επούλωση των πληγών και τη συμφιλίωση για όλους τους ανθρώπους του κόσμου.

Ο αμερικανικός λαός τιμά όλους εκείνους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία που ξεκίνησε πριν από 106 χρόνια σήμερα.



Υπόκοσμος, βόθρος, παρακμή - Ο Χρυσοχοΐδης βάζει πρόσθετα μέτρα προστασίας για τον Βαξεβάνη

 


Τι ζούμε ρε φίλε;;;;

Μετά την ανάρτηση του εκδότη του docoumentonews.gr Κώστα Βαξεβάνη, που αφορά την κόντρα του με τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, εκτοξεύοντας καταγγελίες για τακτικές υπόκοσμου και παρακμής που μόνο αποστροφή προκαλούν στην κοινωνία, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αύξησε τα μέτρα προστασίας του Βαξεβάνη.

Ο Κώστας Βαξεβάνης είχε αποκαλύψει πριν λίγες ημέρες τις απάτες του Μένιου Φουρθιώτη, που οδήγησαν στην υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από το κράτος και ερευνώνται από την δικαιοσύνη.

Ο Βαξεβάνης όπως δήλωσε την σοβαρή καταγγελία του κινδυνεύει από τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη που όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του ίδιου του δημοσιογράφου, έχει κάνει συμβόλαιο ο παρουσιαστής για να στηθεί επίθεση στο σπίτι του ώστε να του παρέχουν ασφάλεια, και παράλληλα για να δολοφονήσουν και δύο δημοσιογράφους ένας εκ των οποίων είναι ο Βαξεβάνης.

Με δήλωσή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθαρίζει, με αφορμή καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη ότι έχει δεχτεί απειλές κατά της ζωής του, τα εξής: «Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται».



Μητσοτάκης για Γενοκτονία Αρμενίων: «Η ανθρωπότητα δεν ξεχνά το ξεκλήρισμα ενός λαού»

 


Ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στην Αρμένικη Εθνική Επιτροπή Ελλάδος - «Εκατόν έξι χρόνια μετά, λοιπόν, θυμόμαστε, αφυπνιζόμαστε και συνεργαζόμαστε!»

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του πρωθυπουργού, Κυριακου Μητσοτακη:

«Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλοι,

Η «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων» αποτελεί μια επέτειο ανέκαθεν ξεχωριστή για τους λαούς της Ελλάδας και της Αρμενίας, που συνδέονται με δεσμούς αιώνων. Αλλά και με φιλία που έχει σφυρηλατηθεί σε συνθήκες δύσκολες.

Εκατόν έξι χρόνια από το έγκλημα του 1915, η ανθρωπότητα δεν ξεχνά το ξεκλήρισμα ενός λαού. Ένα έγκλημα μαζικό και συστηματικό, που, μάλιστα, οργανώθηκε όταν τα βλέμματα του πλανήτη ήταν στραμμένα στα λασπωμένα χαρακώματα του Α ́ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα, λοιπόν, όπως και κάθε 24η Απριλίου, τιμούμε τη μνήμη των αθώων θυμάτων, δηλώνοντας την πίστη μας στο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Γιατί μόνο η ειρηνική συνύπαρξη οδηγεί μπροστά τους λαούς, μετατρέποντας τη διαφορετικότητά τους σε αμοιβαίο πλούτο.

Στο πέρασμα του χρόνου, Ελλάδα και Καύκασος βάδισαν μαζί στη μυθολογία και την Ιστορία, στον πολιτισμό και τις παραδόσεις. Γι' αυτό κι η χώρα μας δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί στο πλευρό των πληγέντων της Αρμενίας στην τελευταία δοκιμασία της. Ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Και σήμερα, στηρίζει την εμπέδωση της ασφάλειας στην περιοχή, με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Για μια λύση, που θα σέβεται τα δικαιώματα του τοπικού πληθυσμού, μακριά από μια νέα, άδικη αιματοχυσία.

Η Ελλάδα δεν λησμονεί, επίσης, ότι στις αρχές του 20ού αιώνα Έλληνες και Αρμένιοι έζησαν κοινές μαρτυρικές στιγμές, μέσα από το δράμα των Ποντίων και των Μικρασιατών. Γι' αυτό και, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες για την ίδια, η πατρίδα μας ήταν από τις πρώτες που περιέθαλψαν διωκόμενους Αρμενίους και αναγνώρισαν την Γενοκτονία του λαού τους.

Αυτή την ιστορική συμπόρευση στη διάρκεια των αιώνων συνεχίζουν, σήμερα, οι δύο κοινότητες στις δύο χώρες. Δύο σταθερές γέφυρες ανάμεσά τους, που μετέχουν γόνιμα στην οικονομική και την κοινωνική ζωή των δύο κρατών, ανανεώνοντας την μακραίωνη φιλία τους.

Κλείνω, επαναλαμβάνοντας τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης, καθώς η λήθη ανοίγει «Κερκόπορτες» για να ξανασυμβούν γεγονότα τα οποία κηλίδωσαν την ανθρώπινη ιστορία. Η εγρήγορσή μας, συνεπώς, πρέπει να είναι μόνιμη. Και τα λόγια μας να συνοδεύουν πράξεις που αποτρέπουν τις διακρίσεις, το μίσος και τη βία. Εκατόν έξι χρόνια μετά, λοιπόν, θυμόμαστε, αφυπνιζόμαστε και συνεργαζόμαστε!».



Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε καταλύτες από αυτοκίνητα σε περιοχές της δυτικής Αττικής

 



Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας, σε περιοχές της δυτικής Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, πρωινές ώρες προχθές (Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021) στο Ίλιον, δύο ημεδαποί μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμα δύο ημεδαποί συνεργοί τους.

Πιο αναλυτικά, οι συλληφθέντες, τη στιγμή που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν καταλύτη αυτοκινήτου από την περιοχή των Αχαρνών, εντοπίστηκαν από τον ιδιοκτήτη του, σε βάρος του οποίου άσκησαν σωματική βία για να διαφύγουν. Άμεσα περιπολούντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης πραγματοποίησαν έρευνες και κατάφεραν να τους εντοπίσουν στο Ίλιον και να τους συλλάβουν.

Από την επακόλουθη προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και τη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων, εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις κλοπών καταλυτών αυτοκινήτων σε Αχαρνές και Ελευσίνα.



Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κατσαβίδια, φακοί, γάντια, καλέμι, πένσες, γρύλος κ.λπ.) και 2 τροχοί κοπής,

3 κινητά τηλέφωνα και tablet,

ανταλλακτικά από αυτοκίνητα (φανάρια, διακόπτες, γρίλιες κ.λπ.).

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



14,6% μπροστά η Ν.Δ., επικροτείται ο Δένδιας, πάλι δεύτερος ο κανένας και μετά ο Τσίπρας

 



Προβάδισμα 14,6% για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Politic.gr. 



Στην δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,7% της προτίμησης των ερωτηθέντων, ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,1%, ενώ το ΚΙΝΑΛ ακόμα δεν μπορεί να πάρει από την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ.



Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 48% λέει ΝΑΙ, και μόλις ένα 24% τον Αλέξη Τσίπρα που τον περνάει και πάλι ο ΚΑΝΕΝΑΣ που βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 28%.



Όσον αφορά την καταπληκτική εμφάνιση του Νίκου Δένδια με Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, το 86% επιδοκιμάζει τις απαντήσεις που έδωσε στις προκλήσεις του Τούρκου ομολόγου του, ενέργεια που έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.



Ellinikahoaxes : ΨΕΥΤΗΣ ο Τσίπρας ΌΧΙ, η Ελλάδα ΔΕΝ είναι πρώτη στους θανάτους COVID-19 στην ΕΕ

 


Τον ισχυρισμό του Αλέξη Τσίπρα και της εφημερίδας ΕΦΣΥΝ, ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε αριθμούς θανάτων στην Ευρώπη διαψεύδουν, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία, τα ellinikahoaxes.gr.

Τα ellinikahoaxes, αφού παραθέτουν αδιάψευστα σχετικά στοιχεία, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ισχυρισμός που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψευδής και σημειώνουν:

«Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στους θανάτους λόγω COVID-19 στην ΕΕ, αλλά αυτό αποκρύβεται με ''στατιστικές αλχημείες'', είναι ψευδής. Όλες οι κοινές μετρήσεις θανάτων COVID-19, συμπεριλαμβανομένης αυτής που το επίμαχο δημοσίευμα (σ.σ. της ΕφΣυν) αναφέρει ως ''πρωτιά'', καταγράφουν τη χώρα μας από την 7η μέχρι και την 23η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ. Επιπλέον, αντίθετα με τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος (σ.σ. της ΕφΣυν), η χρήση στατιστικών μεθόδων είναι απαραίτητη για την ορθή σύγκριση του απολογισμού των νεκρών της πανδημίας μεταξύ χωρών, καθώς παρατηρούνται μεγάλες δημογραφικές διαφορές που καθορίζουν τη θνησιμότητα της πανδημίας».


Πηγή : ellinikahoaxes.gr



Γ. Κώτσηρας: Μεταρρυθμίσεις για τη θωράκιση της Δικαιοσύνης

 


«Προχωράμε σε παρεμβάσεις με μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά που θωρακίζουν τον χώρο της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νέου Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων.

Όπως επισήμανε, «με τον νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων εισάγονται ρυθμίσεις για την ενίσχυση του πλαισίου διαρκούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των δικαστικών υπαλλήλων. Προβλέπεται αναδιάρθρωση των κλάδων των δικαστικών υπαλλήλων. Ορίζονται οι προϋποθέσεις για τον τρόπο εισαγωγής στο Σώμα των Δικαστικών Υπαλλήλων και τα καθήκοντά τους και διασφαλίζεται ένα αξιοκρατικό, ορθολογικό και σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης τους».

Δύο νέοι κλάδοι

Ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε και στους δύο νέους κλάδους Δικαστικών Υπαλλήλων, τον Κλάδο Επικουρίας και Τεκμηρίωσης και τον Κλάδο Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων. «Οι υπάλληλοι αυτοί θα συνεπικουρούν τους δικαστικούς λειτουργούς στο έργο τους, θα ενισχύσουν, με τις ειδικές γνώσεις και την κατάρτιση που θα διαθέτουν -κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης που θα λάβουν-, αλλά και θα καλύψουν κατά τον τρόπο αυτόν, ζωτικές ανάγκες στο χώρο της Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Κώτσηρας και τόνισε ότι οι δύο Κλάδοι θα ενισχύσουν ποιοτικά τη θεσμική λειτουργία που επιτελούν καθημερινά οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, βοηθώντας και στην επιτάχυνση της διαδικασίας και στη διευκόλυνση των δικαστών στο καθημερινό τους έργο.

Αναφερόμενος στον Κλάδο Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι ο κλάδος αυτός «θα βοηθήσει στην προστασία του ίδιου του θεσμού της Δικαιοσύνης από την παραπληροφόρηση που συχνά υπάρχει σε σχέση με αποφάσεις, αλλά και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του».


Πηγή : naftemporiki.gr



Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων

 


Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές αυτοκινήτων σε περιοχές της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 μέλη της συμμορίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και 2 ακόμα συνεργοί τους που περιλαμβάνονται στην σχηματισθείσα δικογραφία .

Προηγήθηκε επισταμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας την ακόλουθη μεθοδολογία δράσης:

διέθεταν ειδικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την αφαίρεση οχημάτων (laptop, διαγνωστικά, αυτοσχέδια εργαλεία τύπου «Τ» για την παραβίαση θυρών αυτοκινήτων κ.λπ.),

κινούνταν συνήθως βραδινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εντόπιζαν οχήματα για να τα αφαιρέσουν,

μετά την αφαίρεση στάθμευαν τα οχήματα για μικρό χρονικό διάστημα σε απομονωμένες περιοχές, ώστε να μην εντοπιστούν από περιπολούντες αστυνομικούς,

με την βραχυπρόθεσμη στάθμευση βεβαιώνονταν αν το όχημα διέθετε σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού θέσης (GPS tracker), ενώ

στον τελικό χώρο φύλαξης των οχημάτων τοποθετούσαν σε αυτά, είτε πλαστές είτε κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων ίδιας μάρκας, τύπου και μοντέλου, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Ακολούθως, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είτε παρέδιδαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε τρίτους, για να χρησιμοποιηθούν σε παράνομες μεταφορές μεταναστών, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου και τα πωλούσαν σε ανυποψίαστους πελάτες. Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιούσαν αριθμούς πλαισίου από οχήματα που είχαν εισαγάγει και ταξινομήσει στη χώρα, ενώ για την ταξινόμησή τους στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, χρησιμοποιούσαν στοιχεία ατόμων που δεν είχαν σχέση με τα οχήματα.

Μάλιστα, για την μεγιστοποίηση του κέρδους τους και τη νομιμοποίηση των εσόδων που τους προσέφερε η εγκληματική τους δράση, είχαν αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα επαγγελματική δραστηριότητα στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, τρία από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας δραστηριοποιούνταν στην πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και στην εμπορία ανταλλακτικών, που προέρχονταν από τα κλεμμένα οχήματα.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των μελών της οργάνωσης σε 13 κλοπές αυτοκινήτων και μία απόπειρα.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ενώ στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 4 οικίες, 2 καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων και εμπορίας ανταλλακτικών και σε αποθήκη, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

13 αυτοκίνητα, 3 μοτοσικλέτες και γερανοφόρο μηχάνημα έργου,

3 κινητήρες οχημάτων,

7 συστήματα εξαερισμού, 2 προφυλακτήρες και οροφή οχημάτων,

11 καθίσματα, 11 πόρτες και 11 αερόσακοι οχημάτων,

15 ζαντολάστιχα,

3 ηχοσυστήματα και 5 ηλεκτρονικές μονάδες οχημάτων,

πλήθος κλειδιών και ηλεκτρονικών συσκευών οχημάτων,

κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim , tablet και ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων τύπου USB,

καταγραφικό και κάμερες,

(2) σφραγίδες, πλήθος τιμολογίων, εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.





Ο Βαξεβάνης καταγγέλει συμβόλαιο θανάτου εναντίον του από τον Μένιο Φουρθιώτη

 


Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ 

Στη δημοσιογραφία συνηθίζουμε να λέμε πως όταν φτάνεις να κάνει ρεπορτάζ για τον εαυτό σου, η κατάσταση είναι προβληματική. Είναι η δεύτερη φορά που αναγκάζομαι να κάνω “ρεπορτάζ” για τον εαυτό μου και είναι (όπως και η πρώτη) αποτέλεσμα πίεσης και πεποίθησης πως είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας μου. Την προηγούμενη φορά, πριν 9 χρόνια, μια άγνωστη γυναίκα με συνάντησε για να με ενημερώσει πως ανήκε σε μια ομάδα με αρχηγό υπάλληλο της ΕΥΠ, που είχε στόχο να με εξοντώσει αρχικώς ηθικά και στη συνέχεια βιολογικά. Σύμφωνα με την “πηγή” του ασυνήθιστου ρεπορτάζ, επρόκειτο για άτομα που είχαν εισβάλει στο σπίτι μου, ενώ πριν από αυτό, διοχέτευσαν στον Τύπο πλαστές αποδείξεις με τις οποίες με εμφάνιζαν μισθοδοτούμενο από την ΕΥΠ. Η ομάδα αυτή βρέθηκε από τη δημοσιογραφική έρευνα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και καταδικάστηκε πρόσφατα σε δύο χρόνια φυλακή για την υπόθεση με τις αποδείξεις. Τα έγραψα αυτά, ίσως γιατί έχω ανάγκη να πιστεύω σε μια εξίσου καλή έκβαση της νέας περιπέτειας. Είναι αρχή μου να δημοσιοποιώ πράγματα που αξιολογώ ως επικίνδυνα, θεωρώντας πως η πιο ισχυρή προστασία είναι ο πολίτης που γνωρίζει. Δυστυχώς τραγικό φόντο σε όλα αυτά είναι η δολοφονία ενός δημοσιογράφου πριν μερικές μέρες.

Ας ξεκινήσουμε με τα πραγματικά γεγονότα.

Το απόγευμα της 6ης Απριλίου του 2021, με επισκέφθηκε στα γραφεία του Documento, κάποιος κύριος ο οποίος θέλησε να με ενημερώσει για έναν κίνδυνο που διέτρεχα. Δέχθηκα να μιλήσουμε, παρουσία του συναδέλφου Βαγγέλη Τριάντη. Στη συνάντησή μας που διήρκησε μία ώρα και τρία λεπτά, μας είπε πως ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε στην «πιάτσα» κάποιον, για να εκτελέσει συμβόλαιο γι αυτόν. Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο του οποίου δεν θυμόταν το όνομα. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε σε κάποιον τύπο της νύχτας με το ψευδώνυμο «Ταρίφας», ο οποίος αρχικώς έδειξε απρόθυμος.

Οι πληροφορίες που μας δόθηκαν δε μπορούσαν να αξιολογηθούν και έτσι μείναμε στην καταγραφή τους. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Τριάντης, σε επικοινωνία που είχε για άλλα θέματα με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Γεωργακοπούλου, την ενημέρωσε για τις πληροφορίες που είχαμε δεχθεί. Ήταν ξεκάθαρο πως δε μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε νομική αξιοποίηση, παρά μόνο αν η πηγή μας αποφάσιζε να καταθέσει στην Εισαγγελία. Εκτός από την άτυπη ενημέρωση προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, θεώρησα πως καλό ήταν να ενημερώσω τους δικηγόρους μου και δύο ακόμη συναδέλφους εκτός του Βαγγέλη Τριάντη.

Το βράδυ της 17 Απριλίου, ένας κουκουλοφόρος, γάζωσε επιδεικτικά μπροστά στις κάμερες, το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. Ήταν ωστόσο προσεκτικός να μην προκαλέσει ζημιές στο σπίτι αυτό καθ αυτό, ή στα πρόσωπα που ήταν μέσα, αλλά να περιοριστεί στον… μαντρότοιχο. Η «επίθεση» εναντίον του Φουρθιώτη μπορεί να προκάλεσε ειρωνικά σχόλια στον Τύπο και τα social media, για εμένα όμως, είχε το ρόλο της επιβεβαίωσης των πληροφοριών που δέχθηκα, κατά 50%. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιώνονταν μερικώς με την επίθεση, είχα κάθε λόγο να φοβάμαι μήπως στο σύνολό τους ήταν αληθινές. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος και προσεκτικός και αναζητώ ενδεχόμενα στοιχεία που μπορεί να με οδηγήσουν σε ένα συμπέρασμα. Το τελευταίο πράγμα που θα επέλεγα, θα ήταν να απευθυνθώ στην Αστυνομία. Δεν πρόκειται μόνο για την Αστυνομία που αξιολόγησε ως «στόχο» το Φουρθιώτη παρέχοντάς του προστασία, αλλά πρωτίστως για την Αστυνομία, η οποία αν δεν φτάσει στους «δράστες» θα χρησιμοποιήσει όλη αυτή την ιστορία για να με εμφανίσει ως ευφάνταστο. Έχω σχετική εμπειρία, όταν το καρτέρι από πέντε άτομα στο σπίτι μου, προσπάθησε να το εμφανίσει ως απόπειρα κλοπής.

Τα ξημερώματα στις 16 Απριλίου, κάποιος άγνωστος επιχείρησε να μπει στα γραφεία του Documento, ανεβαίνοντας στον 5ο όροφο, από τη σκάλα κινδύνου. Όταν εντοπίστηκε από το Κέντρο Ελέγχου της εταιρείας Security, δεν επιχείρησε να φύγει από τη σκάλα, αλλά με ακροβατικές κινήσεις, κατέβηκε από σωλήνες, αιωρούμενος 30 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Σήμερα το απόγευμα (23 Απριλίου) δέχθηκα τηλεφώνημα από σοβαρό άτομο, το οποίο μου είπε πως πρέπει να προσέχω, γιατί όπως το πληροφόρησε άλλο άτομο, δύο ένοπλοι που εντοπίστηκαν από την Ομάδα ΔΙΑΣ στην Εκάλη και αφού πυροβόλησαν κατάφεραν να διαφύγουν, ήταν πρόσωπα που θα εκτελούσαν συμβόλαιο εναντίον μου αλλά ματαίωσαν το σχέδιο λόγω της συμπλοκής με τους αστυνομικούς. Πρόκειται για συμβάν τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου, μία μέρα δηλαδή πριν την “επίθεση” στο Φουρθιώτη και λίγες ώρες πριν την προσπάθεια εισβολής στο Documento. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, είχαν εντοπίσει δύο κουκουλοφόρους πάνω σε μηχανή XT Yamaha μαύρη, στη διασταύρωση Αγίων Σαράντα και Θησέως στην Εκάλη. Όταν τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, αυτοί τους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ.

Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά. Δεν ξέρω αν όλα αυτά πραγματικά συγκλίνουν στο πρόσωπό μου και πώς. Είμαι δημοσιογράφος και όχι αστυνομικός. Ξέρω πως πολλοί είναι αυτοί που ενοχλούνται από τη δημοσιογραφία μου. Μπορεί να μην κινδυνεύω, αλλά δεν είναι δυνατόν να μη φοβάμαι. Οι μόνοι που δεν φοβούνται είναι οι βλάκες. Έμαθα πολλά χρόνια να ζω με το φόβο και να το διαχειρίζομαι. Δεν του επιτρέπω να με χειρίζεται.

Γνωρίζω, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων, πως ζούμε σε ένα κράτος διεφθαρμένο, το οποίο δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα, είχαμε πρωτοσέλιδο στο Documento τη μαφία που συνθέτουν επίορκοι αστυνομικοί και εκτελεστές. Το δρόμο που συνδέει τους υπονόμους του εγκλήματος με τα ρετιρέ της εξουσίας.

Δεν περιμένω τίποτα από την Αστυνομία, αν και της ανήκει πλήρως η ευθύνη για ό,τι συμβεί σε εμένα, την οικογένεια ή τους εκατό εργαζόμενους στο Documento, που δεν δίνουν μάχη για το μεροκάματο αλλά μάχη κατά της διαφθοράς. Ξέρουμε πως μοναδική ουσιαστική δύναμη και προστασίας μας είναι ο κόσμος, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, που θέλει να ζει σε ένα δημοκρατικό κράτος που δεν έχει δεσμούς με το παρακράτος.


Πηγή 



Απονομή μεταλλείου σε αστυνομικό για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε εκθέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο

 


Σε ειδική και λιτή, λόγω των ισχυουσών υγειονομικών μέτρων, τελετή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23-04-2021) στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τιμήθηκε με τον «Αστυνομικό Σταυρό» ο Αρχιφύλακας ΤΖΙΜΑΣ Ιωάννης του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου Πρέβεζας, κατόπιν Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, την 06-03-2019, ο Αρχιφύλακας ΤΖΙΜΑΣ Ιωάννης, υπηρετώντας στο Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, αμέσως μόλις διαπίστωσε ότι 50χρονη γυναίκα, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, βρισκόταν ημιλιπόθυμη μέσα στη λίμνη Παμβώτιδα με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της, θέτοντας και ο ίδιος τον εαυτό του σε κίνδυνο, βούτηξε στα νερά της λίμνης και υπό αντίξοες συνθήκες κολύμπησε ως το σημείο που βρίσκονταν η γυναίκα και με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να την ανασύρει στην ακτή, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εν τέλει διασώθηκε.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο με το αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικού Σταυρού», απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΔΟΥΒΑΛΗΣ, ο οποίος, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον τιμώμενο Αστυνομικό.



Παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παναγιώτης ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ο Διοικητής του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, Αστυνόμος Α΄ Κωνσταντίνος Γεωργίου και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου Πρέβεζας, Αστυνόμος Β΄ ΣΙΑΒΙΚΗΣ Γεώργιος.



H Standard & Poor's αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας


 

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε ΒΒ, από ΒΒ-. Παράλληλα αναβάθμισε και τις προοπτικές (outlook) της οικονομίας από σταθερές σε θετικές.

Είναι η δεύτερη φορά που διεθνής οίκος αξιολόγησης αναβαθμίζει, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και των συνθηκών υψηλής αβεβαιότητας που αυτή έχει δημιουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, το αξιόχρεο της χώρας. 

Σύμφωνα με την Standard and Poor’s η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει την προσδοκία του οίκου αξιολόγησης για ταχεία βελτίωση της οικονομικής και δημοσιονομικής απόδοσης της Ελλάδας, καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 υποχωρούν.

Οι κυβερνητικές πολιτικές επιτρέπουν την πρόοδο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αυτές οι εξελίξεις, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη εισροή των κονδυλίων από το πρόγραμμα της ΕΕ Next Generation EU (NGEU), θα οδηγήσουν σε βελτιωμένη οικονομική απόδοση.




Ο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Ερντογάν και του είπε ότι θα αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων


 

Ο Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής, στην πρώτη επικοινωνία των δύο ηγετών από την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, είπε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ότι σκοπεύει να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων σήμερα Σάββατο σε ανακοίνωση του.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πώς «ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταφέροντας το ενδιαφέρον του για μια εποικοδομητική διμερή σχέση με διευρυμένους τομείς συνεργασίας και αποτελεσματική διαχείριση των μεταξύ τους διαφωνιών. Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν διμερή συνάντηση στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο για να συζητήσουν το πλήρες φάσμα διμερών και περιφερειακών θεμάτων».



Η σημασία της πτήσης των Ισραηλινών μαχητικών πάνω από το “Ναυάγιο” της Ζακύνθου

 



Η φωτό του σχηματισμού της Heyl Ha’ Avir στο Ναυάγιο της Ζακύνθου ανακαλεί στη μνήμη τους ιδιαίτερους δεσμούς του Κράτους του Ισραήλ με το νησί.

Το Δεκέμβριο του 1943, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος (είχε διδακτορικό θεολογίας στο Μόναχο, και το 1924 είχε γνωρίσει προσωπικά το Χίτλερ, επί κατοχής είχε δε φυλακισθεί στην Αθήνα) και ο Δήμαρχος Ζακύνθου Λουκάς Καρρέρ έσωσαν όλη την ισραηλιτική κοινότητα του νησιού (275 ανθρώπους), όταν ο Γερμανός φρούραρχος αξίωσε λίστα των ονομάτων τους βάσει ληξιαρχείου.



Οι δύο άνδρες, αφού κέρδισαν χρόνο για να χαλκεύσουν βαπτίσεις κλπ και να εμφανίσουν τους Ισραηλίτες συμπολίτες τους ως Χριστιανούς (και με τη βοήθεια των κατοίκων να τους φυγαδεύσουν στα βουνά ή να τους κρύψουν σε χριστιανικά σπίτια), παρουσίασαν στο Γερμανό μία λίστα με δύο μόνο ονόματα, τα δικά τους! Ταυτόχρονα, ο Χρυσόστομος έγραψε προσωπική επιστολή στο Χίτλερ, ζητώντας του την ανάκληση της διαταγής και εγγυώμενος με τη ζωή του ότι πρόκειται για νομοταγείς πολίτες. Πράγματι, η διαταγή ανακλήθηκε, αν και οι Ισραηλίτες παρέμειναν κρυμμένοι μέχρι την Απελευθέρωση.



10 χρόνια αργότερα, η νήσος επλήγη από τον φρικτότερο σεισμό στην ιστορία της Ελλάδος και αφανίστηκε ολοκληρωτικά. Εντός ελαχίστων 24ώρων, το Ισραήλ (πρώτο μεταξύ των ξένων χωρών, αν και όχι διπλωματικώς αναγνωρισμένο από την Ελλάδα μέχρι το … 1990) έστειλε πλοία του ναυτικού του με προμήθειες και με ένα τάγμα του στρατού του για να συνδράμει τον πληθυσμό, μόλις 5 έτη μετά την ανεξαρτησία του και ευρισκόμενο σε καθημερινές αψιμαχίες με όλους τους γείτονές του και επί ξυρού ακμής. 



Είναι η μόνη αποστολή χερσαίων στρατευμάτων του Ισραήλ εκτός χώρας στην ιστορία του, και η μόνη που δεν είχε αντικείμενο τη σωτηρία Ισραηλιτών της αλλοδαπής.


Πηγή: ptisidiastima.com