Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Συνεχίζει την εγκληματική δραστηριότητα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της υγείας μας

 



Δεν βάζουν μυαλό και αδιαφορούν για την υγεία των συμπολιτών τους.

Πρώτο ρόλο το κόμμα, και ποιος νοιάζεται για την κοινωνία, ρισκάρουν όπως τους έχει δώσει εντολή να κάνουν ο πρόεδρος τους Αλέξης Τσίπρας.

Σε νέες πορείες καλεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στις 14 και 15 Απριλίου στα Προπύλαια, παρά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά.

Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της νεολαίας του κόμματος, γνωστοποιούν ότι στηρίζουν και θα συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τα σχολεία, που θα πραγματοποιείται σήμερα, καθώς και στα Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα στις 15 Απριλίου.

Η ανάρτηση στο facebook:

app-facebook
Νεολαία Συριζα - Youth of Syriza
3 ώρες πριν

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τα σχολεία, που θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, 14 Απρίλη, στις 18:30, με σημείο συνάντησης στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε στις 15 Απρίλη τα Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα και ειδικά, στην Αθήνα στη 1μ.μ. στα Προπύλαια και την ίδια ώρα στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Απαιτούμε:

...Δείτε περισσότερα


Στημένοι Συριζαίοι οι "άνθρωποι της αγοράς" στο σποτάκι του οικονομικού προγράμματος


 

Fake news, ψέμα, απάτη και στημένες συνεντεύξεις με τον Αλέξη Τσίπρα!!!

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την απάτη στον Ελληνικό λαό.

Το νέο στήσιμο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.

Ο Νίκος Ρωμανός έγραψε στο twitter : Στη χθεσινή παρουσίαση του #Νταούλια_2, προβλήθηκε βίντεο με «μαρτυρίες μικρομεσαίων επιχειρηματιών».

Καλό θα ήταν να δοκιμάσουν να μιλήσουν και με ανθρώπους της αγοράς εκτός του κομματικού τους μηχανισμού. Βέβαια αυτό προϋποθέτει να ενδιαφερθούν για τα πραγματικά τους προβλήματα

Με λίγα λόγια στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Φυσικά η παρουσίαση ήταν στημένη και αυτοί που έλαβαν μέρος δεν ήταν απλά άνθρωποι της αγοράς αλλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό σημαίνει ότι μόνο αντικειμενικοί δεν ήταν και καθόλου τυχαίοι.

Έχουμε και λέμε :  

Η Κλειώ Αγγουράκη η οποία εμφανίζεται στην παρουσίαση ως ιδιοκτήτρια γραφείου εκθέσεων και εκφράζει τις ανησυχίες της για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και για τον νέο πτωχευτικό κώδικα, αποτελεί μέλος ΣΥΡΙΖΑ και αρθρογράφος Podemos.gr


Ο Νίκος Ντρέου εκτός από ιδιοκτήτης καταστήματος ρουχισμού, που παρουσιάζεται στο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν παράλληλα υποψήφιος με τον δημοτικό συνδυασμό Ανοιχτή Πόλη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο.


Ο Κώστας Βλαχόπουλος, κάνει την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ΣΥΡΙΖΑ ως βιοτέχνης, στην πραγματικότητα όμως ο ίδιος ήταν υποψήφιος με τον δημοτικό συνδυασμό Ανοιχτή Πόλη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο.


Ο Γιώργος Λελούδας, ιδιοκτήτης καταστήματος με τουριστικά είδη ήταν και εκείνος υποψήφιος με τον δημοτικό συνδυασμό Ανοιχτή Πόλη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο.


Η Γιάννα Κωνσταντίνου η οποία είναι ιδιοκτήτρια επιχείρησης κάβας και μιλά στην παρουσίαση για την συσσώρευση χρεών στο χώρο της εστίασης, υπήρξε υποψήφια δημοτική Συμβούλος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Άγιο Δημήτριο.





Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης συμφώνησαν για την άμεση επανεκκίνηση των συνομιλιών Ελλάδας και Λιβύης για την Οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών υπό την ευθύνη των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Συζητήθηκαν ακόμη οι προοπτικές διεύρυνσης των οικονομικών σχέσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν και το αντικείμενο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει σύντομα στη Λιβύη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης. Επίσης, δόθηκε έμφαση στη συνεργασία στον τομέα του Πολιτισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη και η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Η συνάντηση άρχισε με τον παρακάτω διάλογο:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Πρόεδρε, καλωσήρθατε στην Αθήνα. Και επιτρέψτε μου, καταρχάς με την έναρξη του ραμαζανιού να σας ευχηθώ Ramadan Kareem. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μας δίνεται η δυνατότητα να συναντηθούμε λίγες μέρες μετά την επίσκεψή μου στη Λιβύη. Για να επαναβεβαιώσουμε ότι οι ελληνολιβυκές σχέσεις, μετά από κάποιες περιόδους δυσκολίας, βρίσκονται στην αρχή μιας πολύ γόνιμης και παραγωγικής περιόδου.

Θέλω να γνωρίζετε ότι η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα σε σας και στον λιβυκό λαό, στο δύσκολο έργο σας να ανασυγκροτήσετε την πατρίδα σας. Να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές στο τέλος του έτους, έτσι ώστε οι ίδιοι οι πολίτες της Λιβύης να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους. Όπως είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και στη Λιβύη, απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να αποχωρήσουν όλα τα στρατεύματα από τη Λιβύη.

Και χαιρετίζω την πρόθεση τη δική σας αλλά και του Πρωθυπουργού της Λιβύης, η χώρα σας να συζητήσει με την Ελλάδα κρίσιμα ζητήματα όπως η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Η Ελλάδα -και κλείνω με αυτό- είναι φίλη χώρα προς τη Λιβύη, ο ελληνικός λαός είναι φίλος λαός της Λιβύης, οι σχέσεις μας χάνονται στα βάθη των αιώνων και θέλω να γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα η Λιβύη θα έχει πάντα ένα σταθερό φίλο και σύμμαχο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε η όμορφη, αλλά δοκιμασμένη χώρα σας να ξαναβρεί το δρόμο προς τη σταθερότητα και την ευημερία.

Ακόμα μία φορά καλωσορίσατε στην Αθήνα, καλωσορίσατε στην Ελλάδα, μία χώρα την οποία ξέρω ότι αγαπάτε πολύ.


Mohamed al-Menfi : Πάντα κύριο μέλημά μας ήταν η Ελλάδα να καταστεί η πύλη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση

Mohamed al-Menfi (ανεπίσημη μετάφραση – με βάση τη διερμηνεία): Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πρωθυπουργό για τα καλά του λόγια. Και θέλω να ξεκινήσω από την τελευταία φράση: πράγματι είμαι φίλος της Ελλάδας, πράγματι αγαπάω αυτήν την πόλη και αγαπάω αυτήν τη χώρα και αγαπάω αυτόν τον λαό, από τον οποίο δεν έχουμε δει παρά μόνο κάθε καλή συμπεριφορά. Και βέβαια θέλω να ευχαριστήσω την κα Πρόεδρο της Ελλάδας, τον κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδας, που εκπροσωπούν αυτόν τον φίλο ελληνικό λαό.

Βέβαια οι σχέσεις μας, οι σχέσεις των δύο λαών μας είναι ξεχωριστές σχέσεις, είναι ιδιαίτερες σχέσεις, χάνονται στα βάθη των αιώνων, πλέον των δύο χιλιάδων ετών και αδημονούμε και ευελπιστούμε να βελτιωθούν ιδιαίτερα με τη γείτονα χώρα, την Ελλάδα, με την οποία μας συνδέουν άρρηκτοι ιστορικοί δεσμοί. Υπάρχει κοινή ιστορία, ανάμεσα στη χώρα μου, τη Λιβύη και την Ελλάδα.

Θέλω να επισημάνω το τι έγινε και με το Μαντείο των Δελφών. Είχε βγει ένας χρησμός από το Μαντείο των Δελφών που συνδέεται με την ίδρυση τριών μεγάλων αποικιών στην περιοχή της Μπάρκας, στην Ανατολική Λιβύη. Οπότε θέλω να πω ότι αυτές οι σχέσεις δεν δημιουργήθηκαν μόνο πάνω σε ένα υλικό υπόβαθρο αλλά, έχοντας υπόψη και το χρησμό του Μαντείου, μπορώ να πω ότι έχουν επίσης πνευματικό υπόβαθρο.

Πάντα ενδιαφερόμαστε για τη φιλία μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πάντα κύριο μέλημά μας ήταν η Ελλάδα να καταστεί η πύλη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Φροντίζουμε για την εξέλιξη των σχέσεων, φροντίζουμε για το άνοιγμα νέων οριζόντων στις σχέσεις, ιδιαίτερα στις σχέσεις με την Ελλάδα. Και αν κάποια στιγμή αυτές οι σχέσεις πέρασαν από κάποιες δύσκολες στιγμές, αυτό μπορεί να επιλυθεί μέσα από ένα διάλογο και προσωπικά πιστεύω ότι τα κοινά σημεία που μας ενώνουν θα μας βοηθήσουν ούτως ώστε να ανταπεξέλθουμε οποιεσδήποτε δυσκολίες.

Όταν ήμουν πρέσβης, εδώ στην Αθήνα, φρόντισα να αυξηθεί το ποσοστό παρουσίας των ελληνικών εταιρειών στη χώρα μου, έχοντας υπόψη και το έργο που είχε αναλάβει η εταιρεία Μυτιληναίος στον τομέα του ηλεκτρισμού. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η σύσφιξη της οικονομικής εταιρικής σχέσης και, όπως είπε ο εξοχότατος κ. Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Λιβύη, οφείλουμε -και πρέπει- να επισπεύσουμε αυτή τη σύσφιξη της οικονομικής συνεργασίας και να συγκροτήσουμε κοινές αντιπροσωπείες και αποστολές μεταξύ μας.

Επισημαίνω, επίσης, τις κοινές ιστορικές ρίζες που μπορούν να ωθήσουν και να προωθήσουν την πολιτιστική, διαπολιτιστική, συνεργασία μεταξύ μας. Επ’ ευκαιρία, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω την Ελλάδα για την επαναλειτουργία, το άνοιγμα της Πρεσβείας στην Τρίπολη και την επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη. Αυτό στην πραγματικότητα αντανακλά την επιθυμία της Ελλάδας να στηρίξει τη Λιβύη, να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης στην πορεία της.

Η Ελλάδα έχει τείνει χείρα βοηθείας προς τη Λιβύη και αυτό ήταν ξεκάθαρο μέχρι τώρα και η επίσκεψή μου σήμερα είναι μία αντανάκλαση, μια έκφραση της εκ μέρους μας επιθυμίας να υπάρχει συνεργασία με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς και σε όλα τα πεδία. Για παράδειγμα, ένας από τους τομείς είναι ο τομέας της υγείας, όπου η Ελλάδα διακρίνεται για την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει αποκτήσει, καθώς επίσης και σε άλλους τομείς που μπορούμε να συζητήσουμε.

Η επίσκεψή μου, λοιπόν, είναι και μία πρόσκληση στις ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στη Λιβύη, έχοντας υπόψη τη σταθερότητα που βιώνει αυτή τη στιγμή η χώρα μου. Θα μου επιτρέψετε, αναφερόμενος στο θέμα της κυριαρχίας της χώρας μου, από τη στιγμή που είμαστε νέα κυβέρνηση, νέο προεδρικό συμβούλιο πού φροντίζουμε στην εξασφάλιση αυτής της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, εφόσον η κυριαρχία συνδέεται με την απόλυτη και ολοκληρωμένη αποχώρηση όλων των πολιτοφυλακών από τη χώρα μου, και σε αυτό το θέμα έχουμε συζητήσει με διάφορες πλευρές για την εκπλήρωση αυτού του στόχου, να αποχωρήσουν οι πολιτοφύλακες από την Λιβύη.

Τέλος, θέλω να επισημάνω τη σημασία της διεθνούς στήριξης από τα Ηνωμένα Έθνη, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζουμε η Ελλάδα να συνεχίσει τη στήριξη σε όλα τα διεθνή φόρα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή των εκλογών στο τέλος του χρόνου, προκειμένου να αποχωρήσουν και να απομακρυνθούν όλοι οι μισθοφόροι που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μου. Ευχαριστώ.



Κοντονής κατά ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές στον ποινικό κώδικα το 2019 και για οικονομικό πρόγραμμα

 


Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τα είπε για όσα έταξε εχθές ο Αλέξης Τσίπρας, αδειάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε και μιλώντας για παροχολογία την οποία παρομοίασε με τις... πατάτες και τα κρεμμύδια που μοίρασε ο Ερντογάν

Ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, προσήλθε σήμερα στον Εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τα όσα έχει κατ' επανάληψη αναφέρει για το σκάνδαλο της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα που έγινε δύο ημέρες πριν τις εκλογές του 2019 από την κυβέρνηση Τσίπρα, με ταχύτατες διαδικασίες περιλαμβάνοντας ρυθμίσεις για δωροδοκίες, για την χρήση μολότοφ απο συντρόφους αλλά και για περιπτώσεις όπως οι βιασμοί και η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής έχει καταγγείλει πως πέρασαν 1.000 αλλαγές μέσω των οποίων εξυπηρετήθηκαν συμφέροντα αλλά και περιπτώσεις που αφορούν μειώσεις ποινών, ακόμη και για περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων μέχρι βιασμούς ανηλίκων. 

Ο κ. Κοντονής έχει αναφερθεί και παλαιότερα στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής τονίζοντας πως οι αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα ωφέλησαν τα μέλη της ως προς τις τελικές ποινές που αντιμετώπισαν καταρρίπτοντας και την προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανισθεί ως διώκτης της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Προσερχόμενος σήμερα στον εισαγγελέα ανέφερε πως θα δώσει τα στοιχεία που διαθέτει  ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε μέχρι και την ημέρα της διενέργειας των εκλογών του 2019 προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Βουλής και να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας. Και δήλωσε ότι εκείνη την περίοδο εκτελέστηκε ένα «πολιτικό ολίσθημα» επισημαίνοντας πως αυτοί που το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν σήμερα «κρύβονται πίσω από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή». «Την περίοδο των μνημονίων νομοθετούσαμε με τα χέρια δεμένα» είπε ο κ. Κοντονής για να καταλήξει θέτοντας το ερώτημα: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση που τα χέρια μας ήταν λυτά τι κάναμε;».

Η δήλωση Κοντονή:

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είχα αναφέρει σε δημόσιες τοποθετήσεις, ότι η τροποποίηση της συγκεκριμένης διάταξης, μετατροπής από κακούργημα σε πλημμέλημα ( δωροδοκίας) αποτελεί στίγμα και όνειδος για την κυβέρνηση που υλοποίησε την εν λόγω τροποποίηση. Αναφέρομαι στο Σεπτέμβριο του 2019 γιατί πολλοί επιπόλαιοι μπορεί να πούν σήμερα ότι μιλάω για πρώτη φορά. Ούτε τον Οκτώβριο του 2020 μίλησα πρώτη φορά ούτε σήμερα. Μίλησα από την πρώτη στιγμή, και αυτό διότι πιστεύω ακράδαντα  πρώτον ότι το κόμμα που επαγγέλθηκε την κάθαρση δεν μπορεί να οργανώνει ως κυβέρνηση παραγραφές σοβαρότατων αδικημάτων.Δεύτερον,διότι επελέγη μία διαδικαςί του κατεπείγοντος για να ψηφιστούν χίλια άρθρα σε μία συνεδρίαση χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τις νομικές σχολές και τις ενώσεις ποινικολόγων. Τρίτον, γιατί μεταφέρθηκε η διενέργεια των εκλογών μία εβδομάδα μετά την αρχική εξαγγελία ακριβώς για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Βουλής και να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας. Τέταρτον, ενώ έγω πρότεινα στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση να μεταφερθεί ο χρόνος του ισχύοντος Κώδικα, πράγμα που θα έλυνε το πολιτικό πρόβλημα, δυστυχώς δεν εισακούστηκα.

Σήμερα, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για αυτούς που σχεδίασαν οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτό το πολιτικό ολίσθημα.

Πρώτα και κύρια διότι κρύβονται πίσω από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή ενώ οι πολιτικές ευθύνες δεν είναι καμμιας νομοπαρασκευαστικής η επιστημονικής επιτροπής. Οι πολιτικές ευθύνες είναι των κυβερνήσεων.

Δεύτερον διςότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα αποδείχθηκε ότι εκτος της συγκεκριμένης διάταξης της μετατροπής της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα υπάρχουν σοβαρότατες κι άλλες διατάξεις, τις είχαμε επισημάνεις, που είναι απολύτως προβληματικές.Αναφέρομαι στην παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων στα θέματα του βιασμού και της κακοποίησης των ανηλίκων.

Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή επιτέλεσε ένα σπουδαίο έργο, αλλά υπέπεσε σε σοβαρότατα λάθη τα οποία κακώς επωμίστηκε η κυβέρνηση.

Τρίτον εκτός από εμένα διαπρεπείς ποινικολόγους και καθηγητές των νομικών σχολών έχει μιλήσει και η Γκρεκό δηλαδή η οργάνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία επιςήμανε σοβαρότατα στοιχεία διαπλοκής για αυτή την ιστορία. Και τελευταίο και σπουδαιότερο η διάταξη αυτή ( για τη δωροδοκία) έχει ταξικό πρόσημο, δεν είναι ταξικό το πρόσημο για τους εργαζόμενους και τον οικονομικά ασθενέστερο. Είναι ταξικό πρόσημο υπέρ των οικονομικά ισχυρών αυτών που στην πολιτική ορολογία ονομάζουμε ολιγαρχία. Και αν την περίοδο των μνημονίων σωστά είχε πει ο Αλέξης Τςίπρας ότι νομοθετούσαμε με τα χέρια δεμένα, στη συγκεκριμένη περίπτωση που τα χέρια μας ηταν λυτά τί κάναμε; Aυτά είναι σοβαρότατα ερωτήματα, είναι καταστάσεις που ο καθένας καταλαβαίνει και τα συμπεράσματα μπορούν να τα βγάλουν πρώτα και κύρια οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτηση. Σε ποιές υποθέσεις αναφέρεστε κύριε υπουργέ σχετικά με το αδίκημα της δωροδοκίας;

Απάντηση. Αναφέρομαι σε συγκεκριμένη υπόθεση που εκδικάστηκε κατά την προεκλογική περιόδο του 2019 για την οποία θα αναφερθώ στην κυρία εισαγγελέα, ονομαστικώς.

Ερώτηση. Ενα σχόλιο για οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοινώθηκε χθες...

Απάντηση. Τελευταία άκουσα ότι ο Ερντογάν θα μοιράσει πατάτες και κρεμμύδια φαίνεται ότι είναι των ημερών η παροχολογία.



1,8 εκατομμύρια λιγότερες επισκέψεις στην εφορία

 


Με το ήμισυ των εργαζομένων στην υπηρεσία λόγω των περιορισμών, η ΑΑΔΕ κατάφερε μέσα στο 2020 να ανταποκριθεί ψηφιακά σε πάνω από 4 εκατ. πολίτες και επιχειρήσεις, με 850.000 ψηφιακά έγγραφα γλιτώνοντας πάνω από 1,8 εκατομμύρια επισκέψεις στην εφορία. Παράλληλα, η ΑΑΔΕ έκανε ένα μεγάλο «ταμείο» σε IBAN τραπεζικών λογαριασμών καθώς μέσα στο 2020 συγκεντρώθηκαν 2,7 λογαριασμοί IBAN φτάνοντας στα 4 εκατομμύρια. Στον απολογισμό των περίπου 80 ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων:

Το MybusinessSupport μέσω του οποίου καταβλήθηκαν σε 737.000 επιχειρήσεις 7,8 δισ. ευρώ.

Η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης με 690.000 αιτήσεις από το Myθέρμανση

Η εφαρμογή για τις δηλώσεις Covid για την αποζημίωση ιδιοκτητών ακινήτων όπου 232.000 ΑΦΜ έχουν λάβει 44,5 εκατ. ευρώ μέσω συμψηφισμών και είναι έτοιμες για συμψηφισμό άλλες 15.000 αιτήσεις. Συνολικά 365.000 δικαιούχοι έχουν λάβει πάνω από 87 εκατ. ευρώ είτε μέσω συμψηφισμών, είτε με πίστωση του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Η πλατφόρμα MyCar με 135.000 ψηφιακές ακινησίες οχημάτων και έκδοση 685.000 αποδεικτικών μη οφειλής τελών κυκλοφορίας .

Η χορήγηση 125.000 κλειδάριθμων με ταυτοποίηση μέσω τηλεφώνου και 12.500 μέσω βιντεοκλήσης.

Για το 2021, προγραμματίζονται σειρά έργων αναβάθμισης των ψηφιακών έργων της ΑΑΔΕ με «όχημα» τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να τεθεί σε πρακτική εφαρμογή για όλες τις επιχειρήσεις η ψηφιακή έκδοση παραστατικών τιμολογίων και αποδείξεων με ταυτόχρονη ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων ενώ μέσα από τα δεδομένα του Mydata θα προσυμπληρώνονται οι δηλώσεις ΦΠΑ. Παράλληλα προωθείται και η ψηφιακή έκδοση ΑΦΜ ενώ έρχεται και εφαρμογή μεταβολής ΚΑΔ και δημιουργίας υποκαταστήματος μέσω Taxisnet.



Αλέξης Τσίπρας βλάκας; Ψεύτης; Και τα δύο; Άναυδη η κοινωνία που τον παρακολουθεί

 


Είναι ο Τσίπρας ψεύτης; Φυσικά και είναι συνειδητά και χωρίς ενοχές; Είναι ο Τσίπρας βλάκας; Εσείς τι λέτε;

Είναι δυνατόν ένα κόμμα να έχει επιλέξει για ηγέτη του ένα βλάκα και ψεύτη; Δυστυχώς γίνεται και όλοι αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο λόγος που τον κρατάνε ακόμα στην ηγεσία.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είδους άνθρωπος είναι αυτός που έχει ένα στόχο, δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει προκειμένου να τις πετύχει, και συνεχίζει να δίνει αντίστοιχες υποσχέσεις ακόμα και όταν αποδεικνύεται ότι δεν είναι εφικτά αυτά που λέει.

Ο Αλέξης έφαγε τα μούτρα του το 2019 στις εκλογές επειδή ήταν απατεώνας και ψεύτης, και αντί να του γίνει μάθημα συνέχιζε να υπόσχεται πράγματα που δεν ήταν δυνατόν να γίνουν.

Άραγε ο Αλέξης ήξερε ότι αυτά που υπόσχονταν το 2015 δεν γίνονται, ξέρει τώρα σήμερα ότι αυτά που υπόσχεται δεν γίνονται; Ότι δεν πρόκειται να τα κάνει; 

Φέρτε για λίγο στο νου σας τον Αλέξη Τσίπρα το 2015, τους συνεργάτες που είχε διαλέξει όπως τον Για(ν)νη, θυμηθείτε τα λόγια τους, το ύφος τους, τι έταζαν τι έκαναν και τι παραλίγο να πάθουμε και αναρωτηθείτε θα εμπιστευόσασταν έναν τέτοιο άνθρωπο ξανά για οτιδήποτε; Θα του δίνατε να διαχειριστεί τα χρήματά σας; 

Η διαφορά των έξυπνων ανθρώπων από τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι αποφεύγουν να εκτεθούν αναφερόμενοι σε πράγματα που δεν γνωρίζουν. Αποφεύγουν, ας πούμε, να μιλήσουν μια ξένη γλώσσα αν δεν την ξέρουν καθόλου και αποφεύγουν να κάνουν αναφορές στη μυθολογία αν δεν την έχουν διαβάσει ούτε στα Κλασικά Εικονογραφημένα. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν μιλούν για τα ζητήματα που δεν καταλαβαίνουν. Ο Αλέξης όχι μόνο μιλάει, κάνει ότι ξέρει κιόλας και ξεφτιλίζεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, υπόσχεται και πάλι χωρίς λόγο μόνο και μόνο για να διαψευστεί, οδηγείται μόνος του σε θεαματικές κωλοτούμπες, επιλέγει για συνεργάτες ανθρώπους που οι υπόλοιποι δεν θα εμπιστευόμασταν ούτε για να μας βγάλουν έξω τα σκουπίδια βλέπε Νάσο Ηλιόπουλο, μιλάει για πράγματα που δεν ξέρει και σε γλώσσες που δεν καταλαβαίνει. 

Συμπέρασμα η ευφυΐα δεν είναι από τα προτερήματα του Αλέξη, αλλά μπράβο του γιατί έχει φτάσει εδώ που έφτασε, και μπράβο για το ότι δεν τολμάει να αντιτεθεί και να αντιμιλήσει κανένας από την ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αποδεδειγμένα βλάκα. 

Αλλά δεν νομίζεται όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μέχρι εδώ ήταν φτάνει εάν θέλετε να πάτε μπροστά;




Παυλάκης: Mεγάλο ρίσκο το άνοιγμα το Πάσχα- Θα ξαναφουντώσει ο κορωνοϊός


 

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης αναφορικά με ένα ενδεχόμενο άνοιγμα μετακινήσεων προς την επαρχία το Πάσχα, αφού έτσι, όπως εκτιμά, θα ξαναφουντώσει ο κορωνοιός.

« Μη με ξαναρωτήσετε για το Πάσχα θα είμαι ο κακός της παρέας» είπε χαρακτηριστικά ο κος Παυλάκης εκτιμώντας πως το άνοιγμα των μετακινήσεων θα ήταν ρίσκο στην προκειμένη φάση.

Ο ερευνητής ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών που βλ'επει η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική έχει ήδη συντελεστεί εντούτοις το πρόβλημα είναι ότι ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το ξαναφουντώνει.

Ο καθηγητής ανέφερε πως πρέπει να πάμε γρήγορα στην αποδόμηση του κύματος της πανδημίας για να περάσουμε ένα λογικό καλοκαίρι.

"Και από άποψη διακοπών και από άποψη οικονομικών" είπε.

ο κος Παυλάκης πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως αν η ελληνική κοινωνία έκανε μια προσπάθεια τώρα όπως η Πορτογαλία θα μπορούσαν να κάθε εβδομάδα τα κρούσματα να μένουν τα μισά.

Επιπρόσθετα, συνέστησε τήρηση των μέτρων, προσοχή τόσο από την πλευρά όσων εμβολιάστηκαν όσο και από την πλευρά αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αποφυγή εσωτερικών χώρων, χρήση μάσκας.

"Περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες για να δούμε πόσο θα κοστίσει το άνοιγμα" συνόψισε.


Πηγή: skai.gr





Θετικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών στη Λιβύη

 


Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Λιβύη -και μάλιστα λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- αποσκοπούσε στην εμπέδωση τριών βασικών μηνυμάτων:

Να μην αναληφθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία όσον αφορά το παράνομο και ανυπόστατο «τουρκο-λιβυκό μνημόνιο» που θα δυσχέρανε τις σχέσεις της Λιβύης τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να υπάρξει εμπέδωση της ελληνικής παρουσίας με την ίδρυση του Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη.

Να υπογραμμιστεί η βούληση συνεισφοράς για την ανοικοδόμηση της Λιβύης.

Η ανταπόκριση των λιβυκών Αρχών και στα τρία μηνύματα ήταν ιδιαίτερα θετική. Τόσο ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Χουσεΐν Ατίγια Αμπντούλ Χαφέεζ Αλ Κατράνι, όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, τόνισαν ότι η θέση τους αναφορικά με το παράνομο και ανυπόστατο «τουρκο-λιβυκό μνημόνιο» είναι σαφής και παραμένει σταθερή. Ο Πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να επικυρωθεί από τη Βουλή, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση λιβυκού δικαστηρίου που το έκρινε άκυρο και μίλησε με θερμά λόγια για τη χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ξεχάσουμε την στάση της Ελλάδας υπέρ ημών». Συμφώνησαν επίσης ότι βασικό ζήτημα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών είναι η πλήρης αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το λιβυκό έδαφος.



Βατόπουλος: Οι πιθανότητες να πάθεις κάτι από το εμβόλιο είναι λιγότερες από το να σε χτυπήσει κεραυνός


 

Για το απρόβλεπτο του κορωνοϊού και τον ανορθόδοξο πόλεμο της ανθρωπότητας με την πανδημία μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, παρατηρούνται συνεχείς αυξομειώσεις στα επιδημιολογικά δεδομένα και μια περιοχή μπορεί να «κοκκινίσει» από τη μία στιγμή στην άλλη.

Μιλώντας για τα καθ' ημάς και συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο εξόδου από τις πόλεις για τα χωριά τις ημέρες του Πάσχα, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μπορέσουμε να κάνουμε προβλέψεις και συμπλήρωσε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο αναπροσαρμογής της τακτικής που ακολουθούμε με έμφαση στη διενέργεια πολλών self test.

Σε ότι αφορά το εμβόλιο της Johnson&Johnson, οι πρώτες δόσεις του οποίου έρχονται σήμερα στη χώρα μας, είπε ότι οι παρενέργειες που έχουν αναφερθεί είναι σπάνιες και είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του BBC, σύμφωνα με το οποίο οι πιθανότητες να πάθεις κάτι από το εμβόλιο είναι λιγότερες από το να σε χτυπήσει κεραυνός.


Πηγή : protothema.gr



Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι επαφές και το πόρισμα της ΕΥΠ

 



Οι απαντήσεις για τη δολοφονία του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ κρύβονται στις επαφές του με πηγές από τον υπόκοσμο και στα ρεπορτάζ που δημοσίευε στην ιστοσελίδα Bloko.gr. Σε αυτά ο δημοσιογράφος αναφερόταν στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στον χώρο της νύχτας, στη διαφθορά στην Αστυνομία και στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος. 

Ορισμένα στοιχεία για τις σχέσεις του με άτομα από την παρανομία είχαν αποτυπωθεί σε πόρισμα που είχε συντάξει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έπειτα από παρακολουθήσεις, την περίοδο 2015-2016. Κεντρικά πρόσωπα της έρευνας ήταν ο Δημήτρης Μάλαμας και ο Δημήτρης Καπετανάκης. Ο πρώτος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και ο δεύτερος τον Δεκέμβριο του 2020. 

Σύμφωνα με την ΕΥΠ, εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, δικηγόροι και επιχειρηματίες της νύχτας παρείχαν «κάλυψη» σε οίκους ανοχής, στριπτιζάδικα και παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, εισπράττοντας ποσά που ανέρχονταν σε 1 εκατ. ευρώ τον μήνα. Ο Δημήτρης Μάλαμας, με τον οποίο ο Γιώργος Καραϊβάζ διατηρούσε συχνές επαφές, περιγράφεται ως το άτομο στο οποίο κατέληγαν οι εισπράξεις. 

Στη σελίδα 35 του πορίσματος περιγράφεται ότι, όταν οι Εσωτερικές Υποθέσεις προσήγαγαν τον Μάλαμα για «ξέπλυμα» χρήματος, ο Γιώργος Καραϊβάζ μεσολάβησε «για να απεμπλακούν οι υπηρεσίες που πραγματοποιούν τους ελέγχους». Στην ίδια σελίδα, η ΕΥΠ παραθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο δημοσιογράφος είχε επικοινωνήσει με υψηλόβαθμους αξιωματικούς για θέματα που αφορούσαν ελέγχους της αστυνομίας σε κατάστημα φαγητού στο Χαλάνδρι και μια παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στον Πειραιά. 

Στο πόρισμα περιγράφονται οι επαφές του Γιώργου Καραϊβάζ και με τον Δημήτρη Καπετανάκη. Ο τελευταίος ενημερωνόταν, σύμφωνα με την ΕΥΠ, από τον δημοσιογράφο για τη δράση φυλακισμένων ποινικών με τους οποίους είχε προσωπικές διαφορές. Περιγράφονται ακόμα σχέσεις πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ με τον Καπετανάκη, ο οποίος, σημειωτέον, μέχρι τη δολοφονία του συνέχισε να καλλιεργεί επαφές με πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής. 

Το πόρισμα της ΕΥΠ μαζί με τις απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων υπεβλήθη στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με τα στελέχη της να καλούν τους εμπλεκομένους σε έγγραφες εξηγήσεις το καλοκαίρι του 2020. Μέσω του δικηγόρου Πειραιά Παναγιώτη Κάσση, ο Γιώργος Καραϊβάζ κατέθεσε υπόμνημα στις αρχές Ιουλίου. Περιέγραψε τη σχέση του με τον Δημήτρη Μάλαμα σημειώνοντας ότι γνωρίστηκαν το 2015 με αφορμή εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση με μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. «Δημιούργησα σταδιακά μια φιλική σχέση με τον εκλιπόντα», ανέφερε και απέδωσε τις επαφές του που παρατίθενται στο πόρισμα σε «καθημερινές, επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις». 

Επιπλέον κατηγόρησε την ΕΥΠ για προσπάθεια δημιουργίας ενόχων, επισημαίνοντας ότι «αναφέρεται σε συνομιλίες μου με τον κ. Παπαχρήστου, οι οποίες δεν υπάρχουν στη δικογραφία». Ο Σπύρος Παπαχρήστου, στον οποίο ο Γιώργος Καραϊβάζ έκανε αναφορά, ήταν ένας πρώην αστυνομικός που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 σε ταβέρνα στην Παλλήνη. Περιγράφεται ως άτομο που διατηρούσε ισχυρά ερείσματα στην Αστυνομία, διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο και επαφές με επιφανείς επιχειρηματίες αλλά και την Εκκλησία. Ηταν επίσης φίλος με τον Γιώργο Καραϊβάζ, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει σε παλαιότερα κείμενά του. 

Περιέργως, στο πόρισμα της ΕΥΠ υπάρχουν ελάχιστες αναφορές στον Παπαχρήστου, παρότι ο Μάλαμας, στον οποίο εμφανίζεται να εστίασε η έρευνα, περιγράφεται από τους γνωρίζοντες ως «το δεξί χέρι του Παπαχρήστου». Με αφορμή και τα παραπάνω, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε στις αρχές Ιουλίου δημοσιεύσει κείμενο με τίτλο «Η εμπλοκή μου στο κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ. – Αϊ στο διάολο κρετίνοι». Σε αυτό έγραφε μεταξύ άλλων: «Βρώμικο χρήμα, δολοφονίες, εκβιασμοί, μαφία. Αυτά δεν τα άκουσαν ποτέ η κυρία και οι συνεργάτες πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που άκουγαν τις κασέτες και μοίραζαν κοριούς μέσα από την ΚΥΠ για να παγιδευτούν αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων βρίσκονταν αργότερα δολοφονημένοι; Δεν άκουσε ποτέ η κ. αστυνόμος συνομιλίες του Παπαχρήστου με το αφεντικό της και τ’ αφεντικά του; Οσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά, ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου. Εξ ου και το άι στο διάολο κρετίνοι».


Γιάννης Σουλιώτης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Κυβέρνηση : Εμείς προστατεύουμε τον εργαζόμενο και την εργασία - ΣΥΡΙΖΑ παγκόσμιοι πρωταθλητές στο ψέμα

 


Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως παγκόσμιοι πρωταθλητές στα ψέματα, επιτίθενται με fake news φυσικά, στο νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας. Επιτίθενται σε ένα νομοσχέδιο το οποίο:

Προστατεύει τους εργαζόμενους από καταχρήσεις των εργοδοτών ως προς απλήρωτες υπερωρίες, αδήλωτη εργασία κ.λπ. με την εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία θα εντοπίζει αυτόματα όλες τις αθέμιτες πρακτικές.

Θεσπίζει για πρώτη φορά την άδεια πατρότητας, άδεια δηλαδή μετ’ αποδοχών όχι μόνο για την εργαζόμενη μητέρα, αλλά και για τον πατέρα του παιδιού.

Στηρίζει τον θεσμό της γονικής άδειας, καθώς θα είναι επιδοτούμενη πλέον για δύο μήνες από τον ΟΑΕΔ και για τους δύο γονείς αντιμετωπίζοντας έτσι και ένα αντικίνητρο για την πρόσληψη γυναικών στην εργασία.

Εισάγει αυστηρά μέτρα για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία ικανοποιώντας αιτήματα των εργαζόμενων, ιδιαίτερα μάλιστα των γυναικών.

Κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζόμενων στην τηλεργασία, καθώς η κυβέρνηση υιοθετεί το δικαίωμα αποσύνδεσης, δηλαδή το δικαίωμα του εργαζομένου να μην απαντά σε κλήσεις και μηνύματα του εργοδότη για να προστατεύει έτσι την οικογενειακή και προσωπική του ζωή.

Προστατεύει τα δικαιώματα των απασχολούμενων σε εταιρίες courier και delivery, με προβλέψεις τόσο για την συνδικαλιστική τους έκφραση όσο και για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην απόγνωσή του, καθώς τον εγκαταλείπουν και οι παλαιοί του ψηφοφόροι, αποφάσισε να κηρύξει τον «πόλεμο» στην κυβέρνηση επικαλούμενος μια ρύθμιση την οποία ο ίδιος είχε διατηρήσει σε ισχύ όσο ήταν κυβέρνηση! Είναι η διάταξη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που ισχύει εδώ και 30 χρόνια και για την οποία υπάρχει μάλιστα σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία.

Και προφανώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει καταργηθεί το 8ωρο, εκτός αν το κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν το αντιλήφθηκε ούτε ο ίδιος, κρατώντας τις διατάξεις για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας όσο ήταν στην εξουσία. Το 8ωρο ήταν και παραμένει προφανώς κατοχυρωμένο!

Σε αυτήν την ρύθμιση, της οποίας ήδη έχει γίνει περιορισμένη χρήση στην Ελλάδα, με συμφωνίες μεταξύ εργοδοτών και συνδικάτων, προσθέτουμε ότι ο εργαζόμενος, εάν τον εξυπηρετεί, μπορεί να το ζητήσει και μόνος του από τον εργοδότη.

Είναι μια ρύθμιση που μπορεί να προχωρήσει μόνο μετά από αίτημα του ίδιου του εργαζόμενου, λόγω προσωπικών ή οικογενειακών επιλογών.

Και διερωτόμαστε, αν π.χ. ένας νέος εργαζόμενος, θέλει να εργαστεί σε μια περίοδο του χρόνου λίγο περισσότερο, για να εξασφαλίσει ως αντάλλαγμα μια εβδομάδα παραπάνω άδεια, σε τι ενοχλεί αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ; Πιστεύουν ότι μπορούν να κανονίσουν τη ρύθμιση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των εργαζόμενων από την Κουμουνδούρου καλύτερα από ό,τι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι;



Εντός της εβδομάδας διάθεση 900.000 self test σε εργαζόμενους

 


Τις τελευταίες 14 ημέρες έχουν γίνει σε όλη την χώρα σχεδόν 700.000 rapid test και μοριακά τεστ από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ και τους υγειονομικούς σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ στα φαρμακεία έχουν διατεθεί περίπου 2.700.000 self test και πάνω από 516.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη ολοκληρώσει το self test.

Για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων διατέθηκαν πάνω από 420.000 self-test, γεγονός που δείχνει τη μεγάλη ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε αυτό το μέτρο, κάτι που προκαλεί ικανοποίηση. Τα επιβεβαιωτικά αποτελέσματα αυτών των test θα δηλώνονται χωριστά στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ.  

Εντός της εβδομάδας περιμένουμε να υπάρξει διάθεση 900.000 περίπου self test και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων και στην επόμενη φάση προτεραιοποιούνται οι παραγωγικές ηλικίες, μέχρι 67 ετών.

Τα self test είναι ένα πολύ σημαντικό, συμπληρωματικό εργαλείο για τη μείωση της διασποράς και  τη σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Είναι συμπληρωματικό, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους καθημερινούς χιλιάδες ελέγχους που γίνονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και το «τείχος» ανοσίας που χτίζεται σιγά σιγά με τον εμβολιασμό.

Μην ξεχνάμε, βεβαίως, ότι ακόμη και αν είμαστε αρνητικοί στο test, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ως προς την τήρηση των μέτρων. Όσο βρίσκεται ο ιός στη ζωή μας, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν και να τον πολεμάμε με τα πρόσθετα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας. 



Τσίπρας - Αδιόρθωτος ψεύτης γύρισε πίσω στο 2015 και άρχισε να διαγράφει χρέη και να μοιράζει λεφτά.

 



Συνταγή 2015, τι θέλει ο λαός να ακούσει; Αυτά που θέλει θα πούμε και όποιος τσιμπήσει.

Δυστυχώς δεν του έγινε τίποτα μάθημα και παραμένει αδιόρθωτος ψεύτης προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες, μετά αναρωτιούνται στην Κουμουνδρούρου γιατί στις δημοσκοπήσεις τον περνάει συνέχεια ο ΚΑΝΕΝΑΣ.

Τέτοια παρακμή πολιτικού αρχηγού και κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ξανά ζήσει η Ελλάδα. Θα πείτε εδώ ζήσαμε παρακμιακή κυβέρνηση Τσίπρα, δεν θα ζούσαμε και παρακμιακή αντιπολίτευση Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας φανερά ψυχρός, αδιάφορος για το πώς θα τον χαρακτηρίσουν, προσπάθησε λες και ο λαός δεν έχει μνήμη, να προσεγγίσει τη μεσαία τάξη εξαπατώντας της και ανακοινώνοντας την πρόταση του για την οικονομία.

Διέγραψε χρέη με ένα νόμο και ένα άρθρο, και μοιράζει λεφτά από λεφτόδεντρα που μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ φυτρώνουν.

Σε μιά κίνηση παρακμιακού κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε παράλληλα ότι από εδώ και στο εξής θα απέχει από τις ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής. Και επειδή η δικαιολογία είναι αστεία, ότι δηλαδή τις ημέρες της πανδημίας στις ονομαστικές ψηφοφορίες επιτρέπονται οι επιστολικές ψήφοι, όλοι κατάλαβαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αυτήν την απόφαση επειδή φοβάται ότι θα εκτεθεί το επόμενο διάστημα εντός Βουλής και θα βουλιάξει ακόμα η εικόνα του στους πολίτες.

Τι είπε εχθές ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της χώρας; Ότι θα διαγράψει τα χρέη, όπως είχε πεί και το 2015 κάτι που δεν έκανε ποτέ φυσικά, αλλά τότε δεν τον ήξεραν και έπιασε.

Μίλησε λοιπόν για ρύθμιση ιδιωτικού χρέους της πανδημίας σε 120 δόσεις μαζί με «κούρεμα» έως 60%, μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και νέο πτωχευτικό νόμο με πρόβλεψη για προστασία της α’ κατοικίας (σ.σ.: την οποία ο ίδιος ακύρωσε, ανοίγοντας το δρόμο στους πλειστηριασμούς με το νόμο του 2017).

«Το σύνολο των προτάσεών μας για την ενίσχυση της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι κοστολογημένο στα 5,7 δισ. (2,1 δισ. οι επιδοτήσεις – 3,6 δισ. οι απώλειες εσόδων από φόρους)», είπε ο μεγαλύτερος πολιτικό απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας. 

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές προς το Δημόσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για χρέη που δημιουργήθηκαν ή κατέστησαν ληξιπρόθεσμα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τουλάχιστον και το τέλος Αυγούστου του 2021 την πλήρη διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τη διαγραφή μέρους βασικής οφειλής για συγκεκριμένες κατηγορίες χρεών και την αποπληρωμή της υπόλοιπης οφειλής σε έως 120 δόσεις.

Για τα χρέη προς τις τράπεζες, προτείνει -για όσο διαρκούν οι έκτακτες συνθήκες- αναστολή πληρωμών, περίοδο χάριτος για ρυθμισμένες οφειλές, επιμήκυνση περιόδου αποπληρωμής με αναπροσαρμογή επιτοκίου, διαχωρισμό οφειλών σε εξυπηρετήσιμες και μη (με ρύθμιση του πρώτου μέρους και πάγωμα του δεύτερου), διαγραφή μέρους της οφειλής για ευάλωτους και πληττόμενους οφειλέτες.

Για τις επιχειρήσεις, ο κ. Τσίπρας πρότεινε κάλυψη τμήματος επιταγών/αγορών επιχειρήσεων μέσω κρατικού δανεισμού, με ύψος ενίσχυσης ίσο με το 30% του κόστους προμηθειών που είχαν οι επιχειρήσεις το 2019 και αποπληρωμή από το 2023 και έως 5 έτη. Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, η οποία θα πρέπει να καλύπτει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών (εργαζόμενου και εργοδότη) με διάρκεια 6 μηνών, ενώ παράλληλα ο εργοδότης θα οφείλει να διατηρήσει το σύνολο των εργαζομένων του για επιπλέον 6 μήνες μετά τη λήξη της επιδότησης, χωρίς μεταβολή των εργασιακών τους σχέσεων. Μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω Αναπτυξιακής Τράπεζας και τραπεζικού δανεισμού, ειδικό ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις και τους ελευθέρους επαγγελματίες, ενεργοποίηση του θεσμού των μικροχρηματοδοτήσεων, ρύθμιση των οφειλών προς ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, με διευκόλυνση πληρωμής σε τουλάχιστον 24 δόσεις, διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος στη βάση των μηνών αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης, μείωση ΦΠΑ εστίασης στο 6% για όσο διαρκεί η κρίση.

Για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, ο κ. Τσίπρας πρότεινε την κατάργηση του Πτωχευτικού Νόμου της Ν.Δ., αλλαγή του εξωδικαστικού μηχανισμού, τόσο για επιχειρήσεις όσο και για νοικοκυριά.

Με λίγα λόγια να είχαμε να λέγαμε, ένας Τσίπρας από τα παλιά, συνειδητά ψεύτης και όποιος τσιμπήσει.



Πελώνη: Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου

 


«Μετά το σκίσιμο των Μνημονίων με έναν νόμο κι ένα άρθρο, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη «σεισάχθεια» του προγράμματος της Θεσσαλονίκης που οι Έλληνες πίστεψαν και είδαν που κατέληξαν, ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται δόσεις, διαγραφές χρεών και ευρώ από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η κ.Πελώνη επισήμανε ότι «μεσολάβησαν, από την αρχή της πανδημίας, οι προτάσεις του «Μένουμε όρθιοι Ι» και «Μένουμε όρθιοι ΙΙ» » και πρόσθεσε ότι «αν η κυβέρνηση τις είχε ακολουθήσει, δεν θα υπήρχε σήμερα περιθώριο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων». 

«Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Ευτυχώς για τους Έλληνες, έχει δοκιμαστεί. Έχει αποδειχθεί η συνέπεια λόγων και πράξεων και κανένας δεν τον πιστεύει», είπε η κ.Πελώνη και κατέληξε: «Γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, εμφανίζεται ως προστάτης των τάξεων που αφαίμαξε. Το ντεκόρ άλλαξε. Ο πρωταγωνιστής, όμως, μένει ίδιος. Και το σίκουελ της ίδιας παράστασης δεν κόβει εισιτήρια».



Προβάδισμα ΝΔ με πάνω από 12 μονάδες - Οι πολίτες εμπιστεύονται Μητσοτάκη και μετά τον ΚΑΝΕΝΑ


 

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της ιστοσελίδας powergame.gr η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35,9% (πολύ μικρή μείωση της τάξης του -0,2% από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας), την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,5% (με μηδαμινή άυξηση 22,7% από την προηγούμενη έρευνα).

Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής το οποίο συγκεντρώνει 7% και όπως φαίνεται με την ηγεσία που διαθέτει δεν μπορεί να τραβήξει απο τον ΣΥΡΙΖΑ που ο αρχηγός του παραπαίει, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,4%, η Ελληνική Λύση στο 4%, το ΜέΡΑ 25 με 3,4%. Παράλληλα, 19,8% δηλώνει ότι θα ακολουθήσει άλλες επιλογές, ενώ 12% των ερωτηθέντων δηλώνει αναποφάσιστο.


Η κυβέρνηση διατηρεί σαφές προβάδισμα και οι πολίτες την εμπιστεύονται, παρά την ανησυχία και την ανασφάλεια τους για την οικονομική κατάσταση αλλά και την κόπωση από την πανδημία και τα μέτρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών, με δεύτερο τον ΚΑΝΕΝΑ, και τρίτο τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό δείχνει ότι μόνο ο ίδιος ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει ότι είναι πολιτικά τελειωμένος. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι για τους πολίτες, καλύτερος πρωθυπουργός, καλύτερος στην οικονομία, καλύτερος στο να φέρει επενδύσεις στην χώρα και μετά τον Μητσοτάκη καταλληλότερος είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ




Στην αξιολόγηση των υπουργών, δημοφιλέστερος αναδεικνύεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να είναι δεύτερος, τον υπουργό Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να βρίσκεται στην τρίτη θέση και στην τέταρτη θέση ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης.