Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Εντοπίστηκε ο 25χρονος κακοποιός που ξυλοκόπησε καθηγητή του ΤΕΦΑΑ

 


Από τα σοβαρά τραύματα του καθηγητή, θα μπορούσε να κατηγορηθεί ο 25χρονος κακοποιός και για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, των Υποδιευθύνσεων Κρατικής Ασφάλειας και Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκε και εντοπίσθηκε ο δράστης της επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ημεδαπού καθηγητή της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Πρόκειται για 25χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για την ανωτέρω επίθεση και τραυματισμό, που σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες της 20-3-2021 εντός των εγκαταστάσεων της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στη Δάφνη.

Σε βάρος του 25χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες, η οποία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η επίθεση του 25χρονου κακοποιού, στον καθηγητή συνέβη πριν από μία εβδομάδα έξω από την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, στη Δάφνη και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.




Ξεφτιλίζονται ΕΛ.ΑΣ., ηγεσία ΕΛ.ΑΣ., ηγεσία Υπουργείου για τον Φουρθιώτη

 


Είναι τραγικό σοβαρές κυβερνήσεις και ηγεσίες να ασχολούνται με τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια και μάλιστα να παρέχουν διευκολύνσεις.

Σύμφωνα με το astinomiko.gr που επικαλείται πηγές του Sputnik, έκπληξη αλλά και έντονες αντιδράσεις, προκάλεσε η αποκάλυψη πως η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διαθέτει περιπολικά από επτά υπηρεσίες της Βορειοανατολικής Αττικής, προκειμένου να φρουρούν σε εικοσιτετράωρη βάση το σπίτι του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο.

Τα σχετικά έγγραφα έφερε στην δημοσιότητα, μέσω του facebook, ο δημοσιογράφος και αντιδήμαρχος του Δήμου Ραφήνας, Χρήστος Τσεμπέρης, αναδημοσιεύτηκαν σε κάποιες ενημερωτικές ιστοσελίδες και προκάλεσαν την αμήχανη και ανεξήγητη αντίδραση της ΓΑΔΑ, να διαψεύσει με μια γενικόλογη ανακοίνωση τα δημοσιεύματα, παραβλέποντας την γνησιότητα των σχετικών εγγράφων,  που η ίδια εξέδωσε!


Το ένα από αυτά αναφέρει τις υπηρεσίες που θα διαθέτουν από ένα περιπολικό ανά οκτάωρο την ημέρα, για φρούρηση της οικίας του Μένιου Φουρθιώτη, δηλαδή σταθερή στατική φύλαξη σε αυτό. Το δεύτερο αφορά τα γραφεία της εταιρίας του προσώπου αυτού στα Μελίσσια, με εικοσιτετράωρη επιτήρηση, δηλαδή το περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης να ελέγχει περιοδικά το κτήριο, στο πλαίσιο της περιπολίας του.


Όπως ήταν λογικό η είδηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους των περιοχών που ανήκουν τα συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα, τα οποία είναι υποστελεχωμένα και μετά βίας μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες αντιμετώπισης ης εγκληματικότητας στους τομείς ευθύνης τους.

Αυτό όμως φαίνεται να είναι η «κορυφή του παγόβουνου», αφού σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το Sputnik, εκτός από την μόνιμη φρούρηση της οικίας του από περιπολικά, ο Μένιος Φουρθιώτη συνοδεύεται σε εικοσιτετράωρη βάση από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων, δηλαδή έχει στην διάθεσή του τρείς αστυνομικούς, και ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο.

Τα μέτρα αυτά συνοδευτικής προστασίας ξεκίνησαν από τις 26 Μαρτίου 2020, με την 1519/20/1065888 του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την διάθεση ενός αστυνομικού, και μετά από μια σειρά νέων αιτημάτων του Μένιου Φουρθιώτη έφτασαν στον τελικό αριθμό.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με νέο αίτημα του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο κοινοποιεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, ο παρουσιαστής ζητά την διάθεση οκτώ αστυνομικών, δύο αυτοκινήτων και δύο μοτοσυκλετών, φρουρά δηλαδή που δεν διαθέτει ούτε το Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Και για να ολοκληρωθεί ο παραλογισμός, ως λόγο γι’ αυτή την απαίτησή του προβάλει τον ισχυρισμό ότι κινδυνεύει να δολοφονηθεί από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»!!


Το Sputnik επικοινώνησε με στελέχη του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ τα οποία απάντησαν πως, από την μια «είναι δύσκολο να συζητηθεί με σοβαρότητα αυτή η υπόθεση», αλλά κατέθεσαν και την απορία τους για το «πως είναι δυνατό το αρμόδιο συμβούλιο, που αναλύει τον κίνδυνο κατά συγκεκριμένων προσώπων και εκδίδει τις σχετικές αποφάσεις, να συνηγόρησε σε αυτά τα αιτήματα του Μένιου Φουρθιώτη».


ΠΗΓΗ: Sputnik

astinomiko.gr



Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού στο MEGA εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι

 


«Ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στον νέο MEGA εμβολιαστικό σταθμό, στο Περιστέρι, ενόψει της επικείμενης έναρξης λειτουργίας του. Tόνισε δε ότι το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο «θα καλύψει εμβολιαστικές ανάγκες όλης της Δυτικής Αθήνας», προσθέτοντας πως «η επιχείρηση ‘’Ελευθερία’’ προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έχω προσωπικά ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, έτσι ώστε αυτές να είναι συνεπείς προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και η Ευρώπη οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει στο οπλοστάσιό της, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι θα παραλάβουν οι ευρωπαίοι πολίτες τα εμβόλια για τα οποία έχουν δεσμευθεί οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, αντέχει και θα αντέξει με τη συνδρομή των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και του ιδιωτικού τομέα συνολικά. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως μία οντότητα, συστρατεύει όλες τις δυνάμεις του για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτήν, εκτιμώ, την τελευταία μεγάλη έξαρση της πανδημίας έως ότου με το καλό πια να χτιστεί το τείχος ανοσίας για το οποίο όλοι αγωνιζόμαστε».

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει το 1.500.000 εμβολιασμούς και από 1η Απριλίου μπαίνουμε στη δεύτερη φάση. Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας που έχουμε αυξημένες παραδόσεις από τις εταιρείες των εμβολίων: από τη Pfizer ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο δόσεις και από τις υπόλοιπες τρεις εταιρείες θα έχουμε, θα πλησιάζουμε κοντά, θα ξεπεράσουμε τις 600.000 δόσεις και θα έχουμε και την πρώτη φορά που η Johnson & Johnson με το μονοδοσικό εμβόλιο θα παραδώσει μετά τα μέσα Απριλίου. Ενεργοποιούμε και άλλα 272 εμβολιαστικά κέντρα και θα φτάσουμε τα 1.073 σε όλη την επικράτεια καλύπτοντας, έτσι, όλες τις γεωγραφικές περιοχές».

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το υγειονομικό και το διοικητικό προσωπικό ευχαριστώντας τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν προς τους συνανθρώπους μας.

Σημειώνεται ότι ο MEGA εμβολιαστικός σταθμός στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικά κέντρα που εκτείνονται στον ισόγειο χώρο του και στοιχίζονται σε τέσσερις τομείς των είκοσι τεσσάρων κυψελών. Η έναρξη λειτουργίας του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 με ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 24 εμβολιαστικών κέντρων και δυνατότητα εμβολιασμών από Δευτέρα έως και Σάββατο, 08:00 έως 20:00, με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου. Στην παρούσα δε φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανα 14 λεπτά. Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τον χώρο βραχείας νοσηλείας ο οποίος έχει δημιουργηθεί και περιλαμβάνει monitor, καρδιογράφο και μηχάνημα παροχής οξυγόνου για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών. Για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υπάρχει προσωπικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που θα καλύπτει την εμβολιαστική δράση και στις δυο βάρδιες.

Η δυναμικότητα σε εμβολιασμούς για το μήνα Απρίλιο ανέρχεται σε 1.200 τη μέρα και 30.000 το μήνα. Σε πλήρη ανάπτυξη αντιστοιχούν σε 139.776 εμβολιασμούς το μήνα ενώ το προσωπικό του κέντρου αποτελείται από 72 άτομα συνολικά και πιο συγκεκριμένα από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει εκπαιδευτεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαχείρισης εμβολιασμού και αποθήκευσης στις μονάδες εμβολιασμού, καθώς και για το χειρισμό των tablets και τη λειτουργία της εφαρμογής «Covid-19 Vaccination».

Αναλυτικά ο Πρωθυπουργός σε δήλωσή του ανέφερε:

«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το τρίτο Mega εμβολιαστικό κέντρο, στο Περιστέρι, το οποίο και θα καλύψει εμβολιαστικές ανάγκες όλης της δυτικής Αθήνας. Όπως σας είπε και ο κ. Θεμιστοκλέους, η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει. Μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμούμε ότι θα πλησιάσουμε το 1.700.000 δόσεις εμβολίων και θα έχουμε μία από τις υψηλότερες εμβολιαστικές καλύψεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από τον Απρίλιο περιμένουμε πολλές περισσότερες παραδόσεις εμβολίων και εκτιμούμε ότι θα είμαστε συνεπείς στη δέσμευσή μας, μέχρι τα τέλη Απριλίου, το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαΐου, να έχουμε εμβολιάσει με τουλάχιστον μία δόση όλους τους συμπολίτες μας άνω των 60 που επιθυμούν να εμβολιαστούν καθώς και τους συμπολίτες μας που έχουν βαριά υποκείμενα νοσήματα.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ ακόμα μία φορά όσες και όσους έχουν υποστηρίξει την επιχείρηση «Ελευθερία», ειδικά τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, οι οποίες για ακόμα μία φορά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης διαθέτοντας διακλαδικά υγειονομικό προσωπικό για να υποστηρίξουν αυτά τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα. Να ευχαριστήσω και τον δήμαρχο Περιστερίου, την Πολιτική Προστασία και την οργανωτική ομάδα της επιχείρησης «Ελευθερία». Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας και πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έχω προσωπικά ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, έτσι ώστε αυτές να είναι συνεπείς προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και η Ευρώπη οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει στο οπλοστάσιό της, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι θα παραλάβουν οι ευρωπαίοι πολίτες τα εμβόλια για τα οποία έχουν δεσμευθεί οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Όπως είπαμε, από τον Απρίλιο και πέρα θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια στη διάθεσή μας. Θέλω να τονίσω, όμως, ότι μέχρι να συμβεί αυτό και καθώς βλέπουμε πια το τέλος αυτής της περιπέτειας θα βοηθήσει πολύ σε αυτό και ο καιρός, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Και καθώς πια θα μπαίνει ο Απρίλιος και θα συζητήσουμε με τους ειδικούς τρόπους με τους οποίους θα ανακατανείμουμε τη δραστηριότητα στη χώρα, ώστε να μπορούμε να επανέλθουμε σε κάποια είδους κανονικότητα, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο ιός κυκλοφορεί ακόμα και τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας: η μάσκα, οι αποστάσεις, η αποφυγή των συνωστισμών, αποτελούν τη μόνη -θα το επαναλάβω- τη μόνη δοκιμασμένη λύση για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και για να μπορέσει να μειωθεί συνολικά και η πίεση στα νοσοκομεία μας.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή και κλείνοντας να ευχαριστήσω ακόμα μία φορά και όλο το Υγειονομικό Προσωπικό της χώρας, ειδικά στην Αττική, στην 1η και στη 2η υγειονομική περιφέρεια, έχουν καταβάλει τις τελευταίες εβδομάδες μία τεράστια προσπάθεια, το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, αντέχει και θα αντέξει με τη συνδρομή των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και του ιδιωτικού τομέα συνολικά. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ως μία οντότητα συστρατεύει όλες τις δυνάμεις του για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτήν εκτιμώ την τελευταία μεγάλη έξαρση της πανδημίας έως ότου με το καλό πια να χτιστεί το τείχος ανοσίας για το οποίο όλοι αγωνιζόμαστε. Ευχαριστώ πολύ».

Η διαδικασία

Κατά την είσοδο των πολιτών από την κεντρική είσοδο το προσωπικό ασφαλείας καθοδηγεί τους υποψηφίους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου αναγράφεται στις οθόνες η διαθεσιμότητα των εμβολιαστικών κέντρων.

Στη συνέχεια και αφού ο υποψήφιος περάσει από το χώρο της γραμματείας για την καταγραφή των στοιχείων του, ο επιβλέπων ιατρός συμπληρώνει το ιατρικό ιστορικό για τον κάθε εμβολιαζόμενο και εφόσον το επιτρέπει η κλινική του κατάσταση διενεργείται ο εμβολιασμός. Όταν παρέλθει ο χρόνος αναμονής στον ειδικό χώρο ο πολίτης ακολουθώντας τις σημάνσεις και με τη βοήθεια του προσωπικού ασφαλείας μπορεί να αναχωρήσει από την πίσω πόρτα του κτιρίου.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν και συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς , ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.



Μήνυση στις μουρλοκακομοίρες για την βεβήλωση της εικόνας της Παναγίας και του Σταυρού

 


Σύμφωνα με το meaculpa.gr, μήνυση κατατέθηκε σε αυτές που προκάλεσαν στον κέντρο της Αθήνας με την καταστροφή της εικόνας της Παναγίας και του Σταυρού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα μία από αυτές που πρωτοστάτησε στην καταστροφή των εικόνων είναι και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, είναι εύκολο να βρεθεί όπως και οι υπόλοιπες μουρλοκακομοίρες.

Η επικίνδυνη καθηγήτρια πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή από εμάς και υποτίθεται μεταφέρει γνώση σε φοιτητές ήταν ανάμεσα στους εθνομηδενιστές που φώναζαν «Στο δι@λο η οικογένεια, στο δι@λο και η Πατρίς, η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς» και ποδοπάτησαν και έσκισαν τα Σύμβολα της Ορθοδοξίας. Η κρατικοδίαιτη καθηγήτρια του τμήματος κοινωνιολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ακτιβιστική – φεμινιστική δράση με περιθωριακές ομάδες και έπρεπε να έχει απομακρυνθεί απο το πανεπιστήμιο.




Σύμφωνα λοιπόν με το meaculpa.gr :  Kαταγγελία -αναφορά κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, από δύο δικηγόρους των Αθηνών, την Κωνσταντίνα Ν. Κακογιάννη και την Ελένη Α. Καρνιάτη, εναντίον εκείνων, οι οποίοι στις 8 Μαρτίου βεβήλωσαν την εικόνα της Παναγίας στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο δικηγόροι αιτούνται τη διερεύνηση των γεγονότων από τον Εισαγγελέα και την «πλήρη τιμώρηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο, όλων των συμμετεχόντων και διενεργούντων, είτε ευθέως είτε έμμεσα, την εν λόγω βεβήλωση ενώ υφίσταται και ο κίνδυνος η βεβήλωση αυτού του είδους να επεκταθεί και να παγιωθεί ως πρακτική εκδήλωσης κοινωνικής αντίδρασης».

Στην καταγγελία αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «η βεβήλωση της εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Σταυρού … είναι τιμωρητέα βάσει σειράς διατάξεων του Ποινικού Κώδικα λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι η βεβήλωση αυτή έλαβε χώρα από ομάδα προσώπων αλλά και του ότι οι συμμετέχοντες στην πράξη αυτή, αυτουργοί, συναυτουργοί και ηθικοί αυτουργοί, είχαν πλήρη επίγνωση του αποτελέσματος της πράξης τους, δηλαδή την προσβολή του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας και την προσβολή της δημόσιας τάξης και επιθυμούσαν το αποτέλεσμα αυτό, ενήργησαν δηλαδή με δόλο, γεγονός που καταδεικνύεται πλήρως στο βίντεο που απεικονίζει το συμβάν».

Σε άλλο σημείο τονίζεται: «Η θεμελίωση των δογμάτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως πυρήνας της δημόσιας τάξης έχει επίσης λάβει χώρα νομολογιακά, από τον Άρει Πάγο, σε Ολομέλεια. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την 17/2008 ΟλΑΠ: Στους θεμελιώδεις αυτούς κανόνες και αρχές που κρατούν τη χώρα και απηχούν θρησκευτικές κι ηθικές αντιλήψεις, ανήκουν δε στον πυρήνα της διεθνούς δημοσίας τάξεως, περιλαμβάνονται και τα δόγματα, οι ιεροί αποστολικοί και συνοδικοί κανόνες και οι ιερές παραδόσεις της επικρατούσας στην Ελλάδα θρησκείας της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, των οποίων το άρθρο 3 του Συντάγματος επιτάσσει ρητά την απαρασάλευτη τήρηση, αναγορεύοντας τους σε επαυξημένης ισχύος ουσιαστικούς κανόνες δικαίου (Ολομέλεια Αρείου Πάγου 17/2008)».



Πηγή : meaculpa.gr



Επιλαμβάνεται η Interpol για την βεβήλωση της γαλανόλευκης στο Καστελλόριζο

 


Αίτημα συνδρομής για την εξιχνίαση της υπόθεσης βεβήλωσης της γαλανόλευκης στο Καστελλόριζο στην Interpol, προκειμένου να υποβληθεί προς εκτέλεση διαβαθμικά στο παράρτημα της Interpol Τουρκίας απέστειλαν οι Ελληνικές αρχές στο πλαίσιο δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και διαβιβάστηκε για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου κατ’ αγνώστων για παράβαση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα.

Η βεβήλωση της σημαίας που είναι ζωγραφισμένη σε βράχο σε πλαγιά του ακριτικού βουνού είχε αναστατώσει το ακριτικό νησί.

Αξιωματικοί της κρατικής ασφάλειας Ρόδου που μετέβησαν στο Καστελλόριζο, αλλά και άνδρες της Ασφάλειας από την Αθήνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε με μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά που έπεσαν από drone που είχε πετάξει πάνω από το σημείο.

Παράλληλα, όλα δείχνουν την τουρκική πλευρά, καθώς στο ακριτικό νησί δεν έγινε αγορά μπαλονιών ή κόκκινης μπογιάς εκείνο το διάστημα, ενώ από το drone που πετούσε πάνω από το σημείο την ημέρα της επίθεσης ακουγόταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος.

Η πτήση drone φέρεται να απογειώθηκε από το Κας της Τουρκίας και να έφτασε μέχρι το Καστελλόριζο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο χειριστής του drone δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος.

Με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί ζητείται η άσκηση δίωξης για προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας.

Το οικείο άρθρο του Ποινικού Κώδικα προβλέπει:

«1. Όποιος δημόσια αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος τελεί πράξεις ρύπανσης ή φθοράς σε τόπους ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας καθώς και σε χώρους φύλαξης νεκρών ή νεκροταφεία και προκαλεί έτσι φόβο ή ανησυχία σε αόριστο αριθμό ανθρώπων, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Σημειώνεται ότι οι ζημιές στην ελληνική σημαία αποκαταστάθηκαν.



 Πηγή: dimokratiki.gr



Η Σερ σώζει τον «πιο μοναχικό ελέφαντα του κόσμου» στο νέο ντοκιμαντέρ του Smithsonian Channel


 

Η Σερ ξεκινά μια περιπέτεια επικών διαστάσεων στο νέο ντοκιμαντέρ «Cher & The Loneliest Elephant», που κάνει ντεμπούτο την Ημέρα της Γης.

Η ταινία του Smithsonian Channel καταγράφει τον αγώνα της Σερ στο Πακιστάν για να σώσει τον Κάαβαν, τον «πιο μοναχικό ελέφαντα του κόσμου». Ο τεσσάρων τόνων υποσιτισμένος Κάαβαν πέρασε σχεδόν 20 χρόνια της ζωής του στην αιχμαλωσία.

Ο ελέφαντας ζούσε σε ένα ερειπωμένο υπόστεγο κάτω από τον καυτό ήλιο του Ισλαμαμπάντ σε ζωολογικό κήπο και η κακομεταχείριση τον έκανε να υποφέρει από προβλήματα κατάθλιψης, παχυσαρκίας και θυμού. Όταν η σύντροφός του πέθανε τραγικά το 2012 από παραμέληση, η ιστορία του Κααβάν κέρδισε παγκόσμια προσοχή μέσω ακούραστων προσπαθειών και εκστρατειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σύντομα έγιναν αντιληπτές από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιό.

Η Σερ ίδρυσε την οργάνωση Free The Wild με τους Μαρκ Κάουν, Τζιν Νέλθορπ Κάουν και Τζένιφερ Ρούιζ και ενδυνάμωσε το κίνημα υπέρ της απελευθέρωσης του ελέφαντα ηχογραφώντας το τραγούδι «Walls» ενώνοντας τη φωνή της με ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.

Με τις συνδυασμένες προσπάθειες της Σερ και των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων σε όλο τον κόσμο, τον Μάιο του 2020 το ανώτατο δικαστήριο του Πακιστάν ζήτησε την απελευθέρωση του Κααβάν. Έχοντας επιλέξει ως νέα στέγη για τον ελέφαντα ένα καταφύγιο άγριας ζωής στην Καμπότζη, η ομάδα αντιμετώπισε υλικοτεχνικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των παρορμήσεων για ζευγάρωμα του Κααβάν.

Τον Νοέμβριο του 2020, η Σερ ταξίδεψε στο Πακιστάν για να βοηθήσει στη διάσωση του ελέφαντα.

«Ήμουν φοβισμένη, αλλά τότε σκέφτηκα, τι θέλεις να κάνεις περισσότερο;» αναφέρει η τραγουδίστρια. «Έδωσα μία υπόσχεση και έπρεπε να την τηρήσω. Δεν είχα άλλο τρόπο να το κάνω».

Για να ταξιδέψει ο Κααβάν στην Καμπότζη, σε απόσταση μεγαλύτερη των 4.000 χιλιομέτρων, κατασκευάστηκε ένα ειδικό κλουβί. Ο ελέφαντας εκπαιδεύτηκε επίσης από έναν εμπειρογνώμονα για αρκετές εβδομάδες για να διασφαλιστεί ότι θα μπει στο κλουβί με ασφάλεια. Στο διάρκειας 10 ωρών αεροπορικό ταξίδι του μέχρι την Καμπότζη, τον συνόδευσαν κτηνίατροι άγριας ζωής και πάνω από 200 κιλά φαγητού.

Η δραματική διάσωση του Κααβάν είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ «Cher & The Loneliest Elephant» που θα προβληθεί στο Paramount+ στις 22 Απριλίου, Ημέρα της Γης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

protothema.gr



Στη φυλακή 40χρονος Πακιστανός για φιλί σε 13χρονο

 


Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί 40χρονος, για φιλί σε ανήλικο αγόρι, σε χωριό του Ηρακλείου.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα που του άσκησε ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ενώ στη συνέχεια τον παρέπεμψε για δίκη στο Αυτόφωρο δικαστήριο.

Εκεί το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Σύμφωνα με το cretapost, η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από την καταγγελία του πατέρα του 13χρονου στις αρχές.

Σύμφωνα με την καταγγελία, χθες αργά το απόγευμα το 13χρονο παιδί βρισκόταν στην πλατεία του χωριού Βαγωνιάς και κάθονταν στο παγκάκι.

Τότε τον πλησίασε ένας 40χρονος από το Πακιστάν και το φίλησε στο μάγουλο.

Το παιδί, σε κατάσταση σοκ, έφυγε από το σημείο και πήγε στον πατέρα του εξιστορώντας του τί έγινε.

Αμέσως ο πατέρας ειδοποίησε την αστυνομία και προχώρησε σε καταγγελία.


Πηγή : protothema.gr



Η Μυρσίνη Ζορμπά γνήσια Συριζαία προσπαθεί να απαξιώσει τους εορτασμούς των 200 χρόνων

 


Εξοργίζουν τους Έλληνες πολίτες οι ανθελληνικές κραυγές των Συριζαίων που έβγαλαν όλη την χολή τους.

Μυρσίνη Ζορμπά: Κενός νοήματος ο επίσημος εορτασμός με την ελεήμονα συνδρομή κάτι αγκαρεμένων ξένων

Με μία ανάρτηση στο Facebook, η πρώην υπουργός Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Ζορμπά, προσπάθησε να απαξιώσει τους εορτασμούς και την στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, εξοργίζοντας τους πολίτες και δείχνοντας ακόμα μία φορά από ποιους αποτελείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Συριζαία χωρίς ίχνος ντροπής χαρακτήρισε τον επίσημο εορτασμό "κενό νοήματος... με την ελεήμονα συνδρομή κάτι αγκαρεμένων ξένων επισήμων",  θεώρησε πως οι σχολιασμοί της δημόσιας τηλεόρασης ήταν ασήμαντοι και προέτρεψε να ...ξεχάσουμε γρήγορα όσα είδαμε μέσω του χιούμορ και της αλήθειας. 

Η ανάρτηση ντροπή : "Μετά το τέλος της παρέλασης και τον κενό νοήματος επίσημο εορτασμό με την ελεήμονα συνδρομή κάτι αγκαρεμένων ξένων επισήμων στον έρημο δημόσιο χώρο της πονεμένης και σε αποκλεισμό πόλης, μετά την ασημαντολογία και τιποτολογία των σχολιασμών της δημόσιας τηλεόρασης, μετά τις αερολογίες και τις αφόρητες κοινοτοπίες λόγων και χαιρετισμών, ας ξαναβρούμε το χιούμορ και την αλήθεια μας κι ας ξεχάσουμε γρήγορα όσα είδαμε".  

app-facebook
Myrsini Zorba
την Πέμπτη

Μετά το τέλος της παρέλασης και τον κενό νοήματος επίσημο εορτασμό με την ελεήμονα συνδρομή κάτι αγγαρεμένων ξένων επισήμων στον έρημο δημόσιο χώρο της πονεμένης και σε αποκλεισμό πόλης, μετά την ασημαντολογία και τιποτολογία των σχολιασμών της δημόσιας τηλεόρασης, μετά τις αερολογίες και τις αφόρητες κοινοτοπίες λόγων και χαιρετισμών, ας ξαναβρούμε το χιούμορ και την αλήθεια μας κι ας ξεχάσουμε γρήγορα όσα είδαμε.

 


 


Δείτε την ανάρτηση της πρώην υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά:



Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο WRC τον ερχόμενο Σεπτέμβριο - Δηλώσεις Μητσοτάκη - Αυγενάκη

 

Το Ράλλυ Ακρόπολις εντάχθηκε επισήμως στο ημερολόγιο του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, αντικαθιστώντας το Ράλλυ Χιλής ως 10ος γύρος του θεσμού, στις 9-12 Σεπτεμβρίου, έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία του και για το 2022.

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις θα γραφτεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την επισφράγιση πολύμηνων ενεργειών υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού, που συντονίστηκαν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος από την ανάληψη των καθηκόντων του είχε θέσει ως στόχο την επιστροφή της χώρας σε διεθνείς διοργανώσεις.

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ξένα ΜΜΕ: «Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλλυ των Θεών”. Ένας επικός αγώνας ράλλυ που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της.

Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας “διαδρομή”, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ».



Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Αθλητισμού: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να δηλώσουμε πως εκπληρώσαμε την υπόσχεση που δώσαμε στον ελληνικό λαό και στους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα φώτα του παγκόσμιου motorsport και του αθλητισμού γενικότερα στρέφονται ξανά στην Ελλάδα. Στην αναγεννημένη και φωτεινή Ελλάδα, που ακτινοβολεί σε όλον τον κόσμο!

»Η επάνοδος του Ράλλυ Ακρόπολις στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ είναι γεγονός. Από σήμερα κιόλας, ξεκινάμε την οργάνωση του κορυφαίου αγώνα του θεσμού! Του Ράλλυ Ακρόπολις, που είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία του motorsport. Η Ελλάδα είναι εδώ για να σας καλωσορίσει! Είναι παρούσα, εξωστρεφής και πρωταγωνιστεί σε όλους τους τομείς».

Jean Todt, πρόεδρος FIA: «Το Ράλλυ Ακρόπολις δε χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό γεγονός, όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η τεχνολογία συναντούν την ιστορία, στη “γη των Θεών”. Ο αγώνας είναι γνωστός για ορισμένες από τις σκληρότερες ειδικές διαδρομές στον κόσμο και προσωπικά έχω κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις, έχοντας αγωνιστεί ως συνοδηγός σε πέντε Ράλλυ Ακρόπολις, μεταξύ 1970 και 1981. Χαίρομαι για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική Κυβέρνηση για την πολύτιμη υποστήριξη, όπως και τους διοργανωτές για την ισχυρή τους δέσμευση».

Jona Siebel, διευθύνων σύμβουλος του WRC Promoter : «Το Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του WRC και εκτιμούμε την τεράστια δέσμευση της ελληνικής Κυβέρνησης να το επαναφέρει στον κορυφαίο θεσμό αγώνων ράλλυ.

»Καλώς ορίσατε! Είμαστε βέβαιοι πως ακόμα κι αν πρόκειται για ένα σύγχρονο Ράλλυ Ακρόπολις, αυτός ο αγώνας με την τόσο μεγάλη κληρονομιά θα φέρει και πάλι τους αγωνιζόμενους αντιμέτωπους με τις σκληρότερες συνθήκες».





Συνεχίζει την εγκληματική δραστηριότητα ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας σε συγκεντρώσεις

 


Εγκληματικά ανεύθυνοι και επικίνδυνοι για την κοινωνία δεν λένε να βάλουν μυαλό.

Αντί να βάλουν μυαλό με την ζημιά που προκάλεσαν οι συγκεντρώσεις τους για τον εκτελεστή Κουφοντίνα τους τελευταίους δύο μήνες, συνεχίζουν να προκαλούν την κοινωνία και να βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης έκανε την παρακάτω δήλωση για τις συνεχιζόμενες προσκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεντρώσεις

Συγκεντρώσεις ενάντια στην κοινωνία

 «Ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τη συνηθισμένη πρακτική του. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης προσκαλούσε πάλι για σήμερα τον κόσμο σε μια ακόμα συγκέντρωση. Στο ΣΥΡΙΖΑ το πρωί κάνουν συγκεντρώσεις και το βράδυ κριτική για τα αυξημένα κρούσματα και τις νοσηλείες. Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να δέχεται το ρίσκο».



Εμπρηστική επίθεση από συντρόφους κακοποιούς σε πυλωτή με στόχο αστυνομικό



Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε σε πολυκατοικία στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα του Σαββάτου και παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα. 

Κάηκαν ολοσχερώς αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα που άνηκαν σε αστυνομικό.

Σύμφωνα με το thestival.gr επτά αυτοκίνητα και πέντε μηχανές που βρίσκονταν στον χώρο της πυλωτής παραδόθηκαν στις φλόγες. 



Για αρκετή ώρα επικρατούσε πανικός. Κάποιοι από τους ενοίκους βγήκαν στα μπαλκόνια και ζητούσαν βοήθεια και αρκετοί κινδύνευσαν από τις αναθυμιάσεις . 

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα και όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε εμπρησμό πιθανόν από ακροαριστερούς συντρόφους κακοποιούς. Η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα που απείχαν μεταξύ τους περίπου 15 μέτρα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι φλόγες είχαν επεκταθεί και σε διπλανά οχήματα. Πέντε αυτοκίνητα και πέντε μηχανές καταστράφηκαν ολοσχερώς. Δύο αυτοκίνητα υπέστησαν φθορές από την υψηλή θερμοκρασία.

Tο αυτοκίνητο και η μηχανή που παραδόθηκαν αρχικά στις φλόγες ανήκουν σε αστυνομικό, ο οποίος διαμένει στη συγκεκριμένη πολυκατοικία.





Οι Έλληνες πιλότοι εκπαιδεύονται στο νέο μας μαχητικό Rafale

 


Τέσσερις έμπειροι πιλότοι εκπαιδεύονται στην Γαλλία για να είναι έτοιμοι να εκπαιδεύσουν και άλλους συναδέλφους τους στην Ελλάδα. Πρόκειται για έμπειρους χειριστές, δύο από μαχητικά Mirage 2000-5 και δύο από μαχητικά F-16, οι οποίοι βρίσκονται στη βάση του Mont de Marsan στη νότια Γαλλία και εκπαιδεύονται.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα για τις δυνατότητες του αεροσκάφους, τον οπλισμό και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, με το πέρας της θεωρητικής εκπαίδευσης θα ακολουθήσουν γραπτές εξετάσεις για τους Έλληνες χειριστές, πριν ξεκινήσει η εκπαίδευση στον εξομοιωτή. 

Η εκπαίδευση αρχικά περιλαμβάνει μαθήματα σε διθέσιο μαχητικό, ενώ και εκεί θα ακολουθήσουν εξετάσεις, πριν οι πιλότοι μας μπουν στο εξομοιωτή μονοθέσιου Rafale.





Οι βασικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης



Τις δεκατρείς βασικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, παρουσίασε προ ημερών στη συνεδρίαση του Ecofin ο υπουργός Οικονομικών. Στόχος του Σχεδίου είναι η αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων συνολικού ύψους 32 δισ. ευρώ, δίνοντας έμφαση στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση με «κλειδί» την κινητοποίηση σημαντικών πόρων του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να αυξηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις. Ειδικότερα, οι βασικές μεταρρυθμίσεις είναι:

Κίνητρα για επενδύσεις ενεργειακής αποδοτικότητας (κατοικίες, επιχειρήσεις και Δημόσιος Τομέας).

Ηλεκτρικές διασυνδέσεις των ελληνικών νησιών και επενδύσεις ενεργειακής αποθήκευσης.

Εθνικό σχέδιο αναδάσωσης και επενδύσεις στη βιοποικιλότητα.

Υποδομές 5G, υποδομή οπτικών ινών σε κτίρια, ψηφιακή διασύνδεση των ελληνικών νησιών.

Ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημόσιου Τομέα (Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη κ.λπ.), συμπεριλαμβανομένης υποδομής και υπηρεσίας κεντρικού υπολογιστικού νέφους, ψηφιακή διαλειτουργικότητα εντός της Γενικής Κυβέρνησης και Ολοκληρωμένη Διαχείριση Συναλλασσόμενων με τη Γενική Κυβέρνηση.

Πλήρης ψηφιοποίηση των φορολογικών Αρχών, νέες έξυπνες μέθοδοι καταπολέμησης της φοροδιαφυγής (έλεγχοι με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, on line παρακολούθηση της μεταφοράς αγαθών κ.λπ.), εισαγωγή διασυνδεδεμένων ταμειακών μηχανών και POS, ηλεκτρονική τιμολόγηση για το σύνολο του ιδιωτικού τομέα.

Μεταρρυθμίσεις για την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, διευκόλυνση του επιχειρείν και υποστήριξη των επενδύσεων.

Ισχυρά κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις (πράσινος, ψηφιακός μετασχηματισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων, «έξυπνες» βιομηχανικές επενδύσεις, εξωστρέφεια, καινοτομία/έρευνα και ανάπτυξη).

Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα σε νέα, μεγάλα έργα υποδομών (αρδευτικά έργα, εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου κ.λπ.).

Επενδύσεις στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της αγροδιατροφής, ως κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης.

Μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας (εκσυγχρονισμός και απλοποίηση), μεταρρύθμιση ενεργητικών και παθητικών πολιτικών απασχόλησης, μεγάλες επενδύσεις στην κατάρτιση και επανακατάρτιση του εργατικού δυναμικού (έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες).

Επενδύσεις στην κοινωνική ενσωμάτωση ευάλωτων ομάδων, υποβοήθηση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας για άτομα με αναπηρία, διευκόλυνση της δημιουργίας μονάδων φροντίδας παιδιών στις εγκαταστάσεις ιδιωτικών εταιριών. Πρόσθετες αντίστοιχες επενδύσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Μεταρρύθμιση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εκσυγχρονισμός νοσοκομείων.

Τα δάνεια για τη χρηματοδότηση των ιδιωτικών επενδύσεων θα αποδεσμεύονται με βάση αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας των υπό χρηματοδότηση έργων, για: 

Πράσινη μετάβαση 

Ψηφιακή μετάβαση 

Εξωστρέφεια 

Καινοτομία 

Οικονομίες κλίμακος μέσω επιχειρηματικών συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων.  

Η αποδέσμευση των ποσών θα γίνεται με τους εξής όρους: 

Αποκλειστικά με κριτήρια της αγοράς

Με μέγιστη κρατική χρηματοδότηση 50% της αξίας του έργου, μειώνοντας το κεφαλαιακό κόστος 

Με χρηματοδοτική συμμετοχή τραπεζών και επενδυτών (τουλάχιστον 30% και 20% αντιστοίχως).




Τζο Μπάιντεν σε ομογενής : «Βλέπω την οθόνη και βλέπω πολλούς καλούς φίλους».

 


Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση οργάνωσε ο Λευκός Οίκος, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 100 μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. 

Την εκδήλωση συντόνισε η ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκη, με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να απευθύνεται στους ομογενείς, λέγοντας: «Βλέπω την οθόνη και βλέπω πολλούς καλούς φίλους».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι θα έρθει να τον επισκεφτεί στην Ουάσιγκτον όταν θα το επιτρέψει ο κορωνοϊός. Μάλιστα, δεν έκρυψε την επιθυμία του για την οικοδόμηση μιας ακόμα ισχυρότερης σχέσης για τη προώθηση των κοινών συμφερόντων που έχουν οι ΗΠΑ με την Ελλάδα, «Υπό τη κυβέρνηση μου, θα είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται. Σας το υπόσχομαι αυτό. Έχω δεσμευτεί να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη εταιρική σχέση από ό,τι ήδη έχουμε και να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα. Αυτό ήταν το βασικό θέμα για το οποίο μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό», ανέφερε.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό, καθώς υπενθύμισε ότι είχε συνεργαστεί για παρά πολλά χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με τον γερουσιαστή και στενό του φίλο Πολ Σαρμπάνη. «Ο Πολ με ενέπλεξε όταν προσπαθούσαμε να δούμε πως θα χειριστούμε την Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια. Δεν το έχω ακόμα εγκαταλείψει (το Κυπριακό)».

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και οι βουλευτές Ντίνα Τάιτους, Τζον Σαρμπάνης και Γκας Μπιλιράκης, καθώς και ο λομπίστας Μάικ Μάνατος, ο οποίος πήρε ανοιχτή πρόσκληση από τον πρόεδρο για να τον επισκεφτεί, ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο Γιώργος Τσούνης και άλλα εξέχοντα στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την λύπη του που δεν κατάφερε να φιλοξενήσει τους ομογενείς στην παραδοσιακή εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στον Λευκό Οίκο, λέγοντας «σας υπόσχομαι, το επόμενο έτος, με την πανδημία πίσω μας, θα έχουμε μια σημαντική γιορτή».



Νέα αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ με fake news που αφορά δήθεν φωτογραφικό διαγωνισμό για τα home tests

 


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 Το κατάντημα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο θλίψη προκαλεί πλέον. Έφτασε εχθές να κατασκευάσει και να διασπείρει fake news περί δήθεν φωτογραφικού διαγωνισμού για τα home tests. Μετά τη σημερινή διάψευση και αυτογελοιοποίησή τους, έσπευσαν να εργαλειοποιήσουν τη δημόσια τοποθέτηση ειδικευόμενης ιατρού, μιλώντας για δήθεν πρόωρα εξιτήρια, αφήγημα το οποίο διαψεύστηκε την ίδια στιγμή, στην ίδια εκπομπή από τον καθηγητή πνευμονολογίας κ. Βασιλακόπουλο.

 Η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλέον ξεκάθαρη: όσο πιο μεγάλο το ψέμα, τόσο πιο έντονα το αναπαράγουν. Ο στόχος σαφής: να εμφανιστεί η προφανής διάψευση ως υπαναχώρηση κατόπιν «πίεσης». Δυστυχώς για αυτούς, οι μόνοι που πιέζονται όσο αρνούνται να τα βρουν με την πραγματικότητα είναι οι ίδιοι. Η περίοδος 2012-2015 έχει παρέλθει χωρίς επιστροφή. Η χθεσινή εικόνα εθνικής ανάτασης, ενότητας και ομοψυχίας, σε συνδυασμό με την έξοδο από το τούνελ της πανδημίας, που πλησιάζει, οδηγεί δυστυχώς τον ΣΥΡΙΖΑ σε κινήσεις πανικού και απόγνωσης. Η μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτεται από την ελληνική κοινωνία.



Αλλαγή ώρας ξημερώματα γυρνάμε τα ρολόγια μας

 



Αλλαγή ώρας για το 2021 ξημερώματα 28 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή. 

Τα ρολόγια θα γυρίζουν μια ώρα μπροστά.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 03:00 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 04:00 (σε κινητά και υπολογιστές η διαδικασία είναι αυτόματη).

Με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα.

Αντίθετα, για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Στις 26 Μαρτίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει την πρόταση της Επιτροπής να σταματήσει η πρακτική της αλλαγής ώρας.

Όμως, η οριστική απόφαση για το πότε η πρόταση της Επιτροπής θα αποκτήσει νομική ισχύ, εξαρτάται από το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Συμβούλιο της ΕΕ δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη τη θέση του.