Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Γιατί τους βάζετε στην Βουλή; Γρηγοριάδης: Ο Κουφοντίνας είναι βαρυποινίτης φυλακισμένος και όχι τρομοκράτης

 


Έχει προκαλέσει πολλές φορές και έχουμε γελάσει μαζί του άλλες τόσες, αλλά συνεχίζει να γελοιοποιείται, να προκαλεί, και να δείχνει ότι δεν κάνει για την βουλή αλλά για το σανίδι.

Σε μια δήλωση που εξοργίζει τα θύματα της τρομοκρατίας και την κοινωνία προέβη ο βουλευτής που αλλού στο ΜεΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης :

«Οσα παρακολουθούμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα της απόφασης του πρωθυπουργού να εργαλειοποιήσει με απαράδεκτο τρόπο την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενός βαρυποινίτη πλέον και όχι τρομοκράτη. Πρώην τρομοκράτη ναι, αμετανόητου αλλά σε τρεις μήνες κατοχυρώνει δικαίωμα να διεκδικήσει του έξοδό του. Είναι πια βαρυποινίτης φυλακισμένος» 



Τσίπρας: Πήρε το ρίσκο… να καταδικάσει τη βία

 



Πανικόβλητος από το γεγονός πως όσο απομακρυνόμαστε από τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης τόσο αποκαλύπτεται ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στη διαμόρφωση κλίματος κοινωνικής αναταραχής, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί τώρα να πείσει ότι είναι υπέρ της ενότητας, υπέρ της κοινωνικής ομοψυχίας και πρέπει να επικρατήσουν η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση.

Με ανάρτηση στο facebook και δήλωση on camera, λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη πως τα όσα «στήθηκαν» στην πλατεία της Νέας Σμύρνης είναι δήθεν αποτέλεσμα αντιπερισπασμού της κυβέρνησης.

Εχει δε σημασία το γεγονός πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -προφανώς υιοθετώντας τις προτροπές των συμβούλων του να καταδικάσει επιτέλους τη βία από όπου και αν προέρχεται και να σταματήσει να συμπεριφέρεται ως ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%- είπε χθες ότι όπως «κανένας δεν έχει το δικαίωμα, φορώντας μάλιστα το εθνόσημο, να χτυπάει ανελέητα και να απειλεί ζωές συμπολιτών του, με την ανοχή της κυβέρνησης», έτσι και «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά αστυνομικούς, με τρόπο φρικτό και απάνθρωπο».

Εστειλε και τον Χρήστο Σπίρτζη να επισκεφθεί τον αστυνομικό που νοσηλεύεται στο 401 για να πει μπροστά στις κάμερες βγαίνοντας πόσο λυπάται και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση «πρέπει να σταματήσουν να επενδύουν στο διχασμό».

Οι πολίτες όμως ξέρουν ποιος επενδύει στη βία και το διχασμό. Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανιστεί δήθεν ενωτικός γίνεται την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινής γνώμης έχει καταλάβει το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην υποδαύλιση του κλίματος και τη στρατηγική πρόκλησης κοινωνικής έκρηξης, ρόλο που ανέδειξε η προχθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας όμως δεν πιέστηκε μόνο από τη δήλωση του πρωθυπουργού, αλλά και από την πραγματικότητα.

Εκατοντάδες video στα social media από την πλατεία της Νέας Σμύρνης τον ανάγκασαν να καταδικάσει δημοσίως μαζί με την επίθεση του αστυνομικού που χθες τέθηκε σε διαθεσιμότητα και την επίθεση δεκάδων «μπαχαλάκηδων» κατά του αστυνομικού που βρίσκεται στο νοσοκομείο. «Μπαχαλάκηδων» που μέχρι χθες αρνιόταν να αποδοκιμάσει.

Τι είδε ο κόσμος…

Οι πολίτες είδαν τους βουλευτές του ΣΥΡΤΙΖΑ να εμποδίζουν τους αστυνομικούς να διακόψουν την κατάληψη του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

Οι πολίτες, επίσης, είδαν τον Νίκο Φίλη να λέει ότι καλά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που σε καιρό πανδημίας κάλεσε τον κόσμο να διαδηλώσει στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Και την ίδια στιγμή, διάβασαν το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη που κατήγγειλε στα social media ότι η Κουμουνδούρου κάλεσε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από Γλυφάδα, Αλιμο, Ελληνικό, Παλαιό Φάληρο, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο και από δήμους του Πειραιά να διαδηλώσουν στη Νέα Σμύρνη.

«Ετσι ξέρει ο Τσίπρας να κάνει αντιπολίτευση, με συγκεντρώσεις για τον Κουφοντίνα και σαν την σημερινή… Γι’ αυτό φτάσαμε στην Αττική να έχουμε 1.500 κρούσματα, όπως σήμερα. ΠΗΡΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓIA TH METAΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ COVID-19 (όπως εξάλλου δήλωσε πρόσφατα)… ΑΙΣΧΟΣ… ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ…», έγραψε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης.

…τι διάβασε…

Οι πολίτες διάβασαν επίσης τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο

-τον ίδιο κ. Αλιβιζάτο που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό- να γράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο του στην «Καθημερινή»:

«Μόνον αρρωστημένα μυαλά μπορούν να θεωρούν ότι περιστατικά όπως οι βόμβες μολότοφ στις “ειρηνικές” διαδηλώσεις συνιστούν κανονικότητες, που θα πρέπει κάποιος να τις ανέχεται στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης», αλλά και ότι «με την ουσιαστική συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κουφοντίνα δεν έχουμε πια να κάνουμε με την αντιπαράθεση ενός τρομοκράτη, από τη μια μεριά, και της κυβέρνησης από την άλλη. Βρισκόμαστε ξανά, όπως το 2008 και το 2011, ενώπιον μιας ακόμη εκδοχής της προνεωτερικής σύγκρουσης Δεξιάς και Αριστεράς για την ανοχή που θα πρέπει να επιδεικνύεται στην πολιτική βία».

Και, τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα να υπογραμμίζει: «Στο πολιτικό, ωστόσο, επίπεδο νομίζω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά: αν η υπόθεση Κουφοντίνα αντιμετωπισθεί στις πραγματικές της διαστάσεις, αν δηλαδή θεωρηθεί ως σύγκρουση ενός περιθωριακού ρεύματος ιδεών κάποιων αμετανόητων υποστηρικτών της ένοπλης βίας με τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, νομίζω ότι η ένταση θα πέσει.

Για να γίνει όμως αυτό, την κύρια ευθύνη τη φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καιρός να το αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας».

…και τι άκουσε

Ο κόσμος άκουσε τον ίδιο να λέει ότι «δέχεται το ρίσκο» των διαδηλώσεων όταν τον ρώτησαν αν διακινδυνεύει την υγεία των πολιτών μπροστά στο ενδεχόμενο να μη γίνονται διαδηλώσεις την περίοδο της πανδημίας.

Ακουσαν και τον κ. Δρίτσα να λέει ότι «δεν τρομοκράτησε κανέναν η “17Ν”» και τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν like κάτω από τα συνθήματα «να πεθάνει η Ελλάδα, να ζήσουμε εμείς» στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Τα γεγονότα οδήγησαν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι από κατήγοροι υπόλογοι. Πρώτον, για την προσπάθεια πρόκλησης κοινωνικής αναταραχής και τεχνητής αποσταθεροποίησης, με συνταγή 2011.

Δεύτερον, επειδή παρακινεί χιλιάδες κόσμου σε διαδηλώσεις σε καιρό πανδημίας, αφενός «κλείνοντας το μάτι» σε αρνητές του Covid-19 και άλλους «ψεκασμένους», αλλά και παρακινώντας ψηφοφόρους και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν στο δρόμο για να «πέσει η κυβέρνηση», αδιαφορώντας για την επίπτωση όλων αυτών στην πανδημία.

Ο κόσμος κατάλαβε τον κ. Τσίπρα. Και γι’ αυτό τρέχει άρον άρον να καταδικάσει τη βία «από όπου και αν προέρχεται», να μιλήσει για την ανάγκη ενότητας όταν οι βουλευτές και τα στελέχη του γράφουν στα social media «ή αυτοί ή εμείς», να ενισχύσει κάπως το συστημικό του προφίλ.

Επειδή κατάλαβε ότι αποκαλύφθηκε στον κόσμο -από τη συμπεριφορά του τις τελευταίες ημέρες- ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%, που επιχειρεί με νέο ρεσάλτο τύπου 2011 και 2014 να επανέλθει στην εξουσία.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Θράσος ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των καταληψιών του ΑΠΘ που δεν ήταν φοιτητές


 

Μόνο φοιτητές δεν ήταν η πλειοψηφία των καταληψιών, και ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα με νέα ανακοίνωση αλητεία.

Η ανακοίνωση γαι γέλια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τους καταληψίες φοιτητές ενω΄δεν ήταν όλοι φοιτητές και δείχνει στην κοινωνία και πάλι πόσο επικίνδυνοι είναι. Εκτός των άλλων τους ενόχλησε ότι η εκκένωση έγινε ξημερώματα και δεν είχαν προλάβει να ξυπνήσουν: 

Αξημέρωτα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητών στο ΑΠΘ, ενώ ήδη από χθες είχε ανακοινωθεί δημόσια ότι οι φοιτητές θα εγκατέλειπαν το κτίριο σήμερα το πρωί. Ο κ. Χρυσοχοΐδης προτίμησε αντί για την προαναγγελθείσα ειρηνική αποχώρηση, να στήσει ένα σόου χολιγουντιανής παραγωγής με κομμένα κινητά τηλέφωνα, ελικόπτερα και drones να πετάνε πάνω από το ΑΠΘ, απαγορεύοντας ακόμα και στους δημοσιογράφους να προσεγγίζουν τον χώρο ώστε να καταγράψουν τα γεγονότα»,



3 δισ. ευρώ το μηνιαίο δημοσιονομικό κόστος του lockdown

 


Κάθε εβδομάδα lockdown στοιχίζει στην οικονομία 750 εκατ. ευρώ. Όταν αποφασίστηκε η παράταση, η επέκταση και η διεύρυνση του lockdown μέχρι τις 16 Μαρτίου το κόστος αυτών των 12 ημερών ήταν 1,2 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, περίπου 50% απώλειας εσόδων και 50% αύξηση δαπανών, εκ των οποίων ένα σημαντικό κομμάτι, 520 εκατ. ευρώ, είναι από το λιανεμπόριο. Όσο αυτό παρατείνεται κι επεκτείνεται τόσο θα προσεγγίζουμε ένα δημοσιονομικό κόστος που σε μηνιαία βάση είναι 3 δισ. ευρώ.

Αυξημένα κατά 4,1 δισ. ευρώ σε σχέση το ποσό που προβλεπόταν στον προϋπολογισμό για το 2021 είναι τα μέτρα που λαμβάνονται για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, αγγίζοντας τα 11.6 δισ. ευρώ. Σε αυτά θα περιλαμβάνονται και άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να βοηθήσουμε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις με ρευστότητα. Για παράδειγμα, το επόμενο διάστημα θα έχουμε:

Πρωτοβουλίες σχετικά με το πρόγραμμα "Γέφυρα 2", για να βοηθήσουμε επιχειρήσεις που έχουν υποχρεώσεις προς τις τράπεζες.

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση με κάλυψη μέρους των παγίων δαπανών στηριζόμενη στις ευρωπαϊκές αποφάσεις που ελήφθησαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Για παράδειγμα, μειώσεις ή επεκτάσεις φόρων στις μεταφορές και την εστίαση, μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τον ίδιο περίπου αριθμό δικαιούχων για τον 7ο κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής», η οποία θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ. Στην επιστρεπτέα 6 που ακούστηκε ότι έκαναν πολλοί αίτηση και κόπηκαν αρκετοί, πρέπει να επισημάνουμε ότι 136.481 επιχειρήσεις δήλωσαν αύξηση τζίρου τον Ιανουάριο 2021 σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ 175.855 επιχειρήσεις δεν είχαν μείωση τζίρου πάνω από 20%.

Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε ότι:

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ληφθούν αποφάσεις όσον αφορά το ενδεχόμενο απαλλαγής από την εισφορά αλληλεγγύης το 2022.

Οι σχετικές αποφάσεις σχετικά με το εάν θα συνεχιστεί η μείωση των ενοικίων και τον Απρίλιο θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.

Υπάρχει εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει στα ευρωπαϊκά φόρα, έτσι ώστε να υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία για το 2022.



ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικός υπόκοσμος χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στην κοινωνία



Αδιόρθωτος και ατιμώρητος εδώ και χρόνια έλλειψη σεβασμού προς αλλήλους ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο σεβασμός είναι μια λέξις κλειδί! Μια αξία άκρως υπαρξιακή! Δυστυχώς όμως, ο σεβασμός είναι απολύτως απών στον ΣΥΡΙΖΑ και τις τελευταίες εβδομάδες επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά αυτό.

Η έλλειψη Σεβασμού που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και τους πολίτες, έλκει μιαν άλλη πολύ αρνητική και συγχρόνως επικίνδυνη κατάσταση. Αυτή του κοινωνικού διχασμού, ή με άλλες λέξεις, την εγγύηση της αποσύνθεσης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού και επιβάλλεται αφύπνιση τώρα!

ΣΥΡΙΖΑ, ένα φρενοκομείο πολιτικής αλητείας, αλλά και ανοησίας, διότι έχουν την ψευδαίσθηση ότι εξαπατούν τον ελληνικό λαό με αυτά τα δόλια, αλήτικα τεχνάσματα.

Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων με αποκορύφωμα τα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη προκαλούν θλίψη, αηδία, οργή αλλά πάνω απ' όλα ντροπή.

Η σύγχρονη Ελληνική κοινωνία, αποξενωμένη από κάθε ίχνος αξιών πιστοποιεί καθημερινά ότι είναι μια κοινωνία σε πλήρη παρακμή και άρα καταδικασμένη να ανέχεται την εγκληματική δραστηριότητα ενός ακροαριστερού κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί πλέον σε μια «μηχανή» που παράγει πολιτική αλητεία και οργανώνει κακοποιούς, χούλιγκαν και αντιεξουσιαστές για να πλήξει την κυβέρνηση.

Όλες οι πολιτικές αλητείες του παρελθόντος ωχριούν μπροστά σε αυτά που κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών, και για την πανδημία.

Εάν όλα αυτά που οργανώνει και διαπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρακτικές υπόκοσμου, τότε τι είναι; 

Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή ο καθένας έχει υποχρέωση να  συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι στη Δημοκρατία η Βουλή αποτελεί Καθρέπτη του καθώς και όσοι βρίσκονται μέσα για να τον εκπροσωπούν. Με όπλο την Ψήφο μπορεί να εξοστρακίσει όλους εκείνους που αμελούν το σεβασμό στον Άνθρωπο και το ύψιστο δώρο της ζωής όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ!



Πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή

 


Με αυτά τα κρούσματα  φαίνεται ότι θα υπάρχει πίεση στο Ε.Σ.Υ. και τις επόμενες 10 ημέρες τουλάχιστον αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.  

Όπως αναφέρουν στην κυβέρνηση, η  συζήτηση για άνοιγμα δραστηριοτήτων δεν είναι της παρούσης. Προφανώς θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων. Δώσαμε έναν οδικό χάρτη για το ποια είναι η επόμενη μέρα όταν μπορέσουμε να μειώσουμε το επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες, διότι πάντα όλα είναι υπό την αίρεση της εξέλιξης της πανδημίας.

Υλοποιείται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης από το Υπουργείο Υγείας εδώ και μέρες. Υπάρχει τεράστια πίεση αυτή τη στιγμή στο Σύστημα Υγείας και γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό.

Υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, όπως προβλέπεται στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Θα ληφθεί όποια απόφαση κριθεί αναγκαία.

Έχουμε λίγο παραπάνω από τις 1.400 Μ.Ε.Θ., αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, όσες κλίνες Μ.Ε.Θ. και αν προσθέσουμε, αν δεν μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά, με τη στάση μας, δεν θα μπορέσουμε να μειώσουμε το επιδημιολογικό φορτίο. Όσο, λοιπόν, πιο πιστά τηρήσουμε τα μέτρα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα λόγω του καιρού και λόγω της μετάλλαξης, αλλά και λόγω όλων αυτών των  συγκεντρώσεων. Από τις 10 Φεβρουαρίου από το «δέχομαι το ρίσκο» από τα 1.496 κρούσματα και τους 284 διασωληνωμένους, φτάσαμε στις  10 Μαρτίου στα 3.215 κρούσματα, στους 484 διασωληνωμένους και στους  46 θανάτους. Προφανώς,  λοιπόν, έπαιξαν ρόλο και οι συγκεντρώσεις.

Ζητείται από όλους ψυχραιμία και ισορροπία. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Δεν πρέπει να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα την τελευταία στιγμή. Είναι η τελευταία μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε όλοι πιεσμένοι και κουρασμένοι.

Πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή. Έτσι ώστε, καθώς προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, να μπορέσουμε από τέλος Μαρτίου ή δυνατόν και τον Απρίλιο να περάσουμε στην επόμενη φάση.



Ακροαριστερές μουρλοκακομοίρες ξέσπασαν στην εικόνα της Παναγίας

 


Τριτοκοσμικές ακροαριστερές εικόνες από ακροαριστερές μουρλοκακομοίρες και συντρόφους ακροαριστερούς που νόμιζαν ότι κάτι έκαναν.

Ομάδα ακροαριστερών ποδοπάτησαν μια εικόνα της Παναγίας και έναν Σταυρό σε συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην Αθήνα, το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι ακροαριστεροί εντόπισαν ένα δικυκλιστής, που έκανε το λάθος να σταθεί στο πλευρό διαδηλωτών, αλλά έγινε αποδέκτης έντονης φραστικής επίθεσης. Μάλιστα, ένας εκ των ακροαριστερών άρπαξε την εικόνα της Θεοτόκου και την πέταξε στο δρόμο, ενώ στη συνέχεια, άλλες ακροαριστερές μουρλοκακομοίρες την έσκισαν.

Δείτε το τριτοκοσμικό βίντεο-ντοκουμέντο :





Τέσσερις συλλήψεις για την δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό


 

Σε νέες συλλήψεις προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σχετικά με την δολοφονική επίθεση του αστυνομικού στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται για έναν 22χρονο και έναν 23χρονο και οι δύο αντιεξουσιαστές και γνωστοί για την δράση τους.

Συνολικά έχουν γίνει μέχρι στιγμής 4 συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά αστυνομικού, δύο χούλιγκαν με πρώτο τον Ιρακινό που έριξε κάτω τον αστυνομικό, και δύο σκληρούς αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση.

Οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και να είναι μέλη αναρχικής ομάδας με πλούσια δράση και συμμετείχαν στην επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.



Στις 16 Μαρτίου ο νέος γύρος των διερευνητικών Ελλάδας και Τουρκίας


 

Στις 16 Μαρτίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών Πρέσβη κ. Σεντάτ Ονάλ, επίσης στην Αθήνα, μια ημέρα μετά, στις 17 Μαρτίου.

Ο 61ος γύρος είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.




Κυβέρνηση : Χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση

 


Ήταν πολύ θλιβερές και διχαστικές οι εικόνες που είδαμε στη Ν. Σμύρνη αναφέρει η κυβέρνηση και αναφέρουν τα παρακάτω : 

Είναι αδιανόητο -εν μέσω πανδημίας- να οργανώνονται τέτοιου τύπου πορείες την ώρα που έχουμε τεράστια διασπορά του ιού. Είναι υγειονομική ασέβεια.

Είναι ακόμα πιο αδιανόητο ο κ. Τσίπρας να μην έχει ακόμα τοποθετηθεί και να μην έχει πάρει θέση για όσα έγιναν την ώρα μάλιστα που η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής καλούσε σε αυτήν την πορεία. Τον κάλεσε ο Πρωθυπουργός από χθες να τοποθετηθεί.

Ο κ. Τσίπρας υποδαυλίζει κοινωνική ένταση αυτήν τη στιγμή, πατώντας, δυστυχώς, με μέγιστη ανευθυνότητα πάνω στην ψυχολογική κόπωση, στην οργή, στην κούραση που υπάρχει σε κομμάτι της κοινωνίας για τα περιοριστικά μέτρα. Είναι ένα φαινόμενο οι αντιδράσεις που το βλέπουμε και σε άλλες χώρες.  Υπάρχει κόπωση. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Χρειάζεται και η Αξιωματική Αντιπολίτευση να αναλάβει τις ευθύνες της επιτέλους. Είναι αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ ένα  κόμμα που είχε στις εκλογές 32% να συμπεριφέρεται αυτή τη στιγμή σαν να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%.

Είναι αδιανόητο να βλέπουμε εικόνες και να ακούμε συνθήματα που θυμίζουν την εποχή του 2011 και του 2008. Η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω σε αυτές τις καταστάσεις. Χρειάζεται ενότητα. Και είναι εγκληματικό κάποιος για να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα και να καλύψει αυτό το κενό να χρησιμοποιεί με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκεια του κόσμου για μικροκομματικά οφέλη.

Δεν μπορεί κάποιοι να καλούν σε πορεία και κατόπιν να καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για πλημμελή διαχείριση της πανδημίας και για ασφυξία στα νοσοκομεία. Θέλουν ενδεχομένως στην Ελλάδα νέο Μπέργκαμο. Αυτό είναι το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ.



Δήλωση του Πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης

 


Από την πρώτη στιγμή που χτύπησε η πανδημία είχα τονίσει πως η προτεραιότητα της Υγείας πρέπει να συμβαδίζει με τη θωράκιση της Οικονομίας. Γι’ αυτό ακριβώς, και δίπλα στη τιτάνια προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ, μέσα στο 2020 διατέθηκαν 24 δισεκατομμύρια για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Και σήμερα κινητοποιούνται ακόμα 2,5 δισεκατομμύρια, ανεβάζοντας στα 11,6 δισ. τα σχετικά κονδύλια για το 2021.

Σε πείσμα της ανεύθυνης καταστροφολογίας, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η εθνική οικονομία άντεξε. Παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες, είχαμε ελάχιστα «λουκέτα». Στη συγκράτηση της ανεργίας η χώρα είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη. Και η ύφεση περιορίστηκε στο 8,2%, κόντρα στις μίζερες προβλέψεις της αντιπολίτευσης. Στόχος μας, τώρα, είναι ο κόσμος της παραγωγής να μείνει όρθιος μέχρι το τέλος της δοκιμασίας. Κάνοντας, έτσι, πιο σίγουρα τα πρώτα του βήματα στην επόμενη μέρα.

Σήμερα, λοιπόν, μπορώ να ανακοινώσω μία νέα δέσμη μέτρων τόνωσης τα οποία θα ανακουφίσουν περισσότερες από 500.000 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εκατομμύρια εργαζόμενους.

Ρυθμίσεις οι οποίες ξεδιπλώνονται σε έξι πεδία:

Πρώτον, τον Απρίλιο εγκαινιάζεται ο 7ος κύκλος χρηματοδότησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μειωμένο τζίρο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Θα είναι διευρυμένος, περιλαμβάνοντας όλους όσοι πλήττονται, όπως το λιανεμπόριο, την εστίαση και κλάδους όπου εφαρμόστηκαν περιορισμοί. Αλλά και με αυξημένη ενίσχυση: Τα ποσά θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ για έναν αυτοαπασχολούμενο και θα φτάνουν έως τις 100.000 ευρώ.

Δεύτερον, η απαλλαγή από 30% μέχρι και 50% της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα ισχύσει και για όσους είχαν ενταχθεί στους τρεις πρώτους κύκλους της και είχαν σημαντική πτώση του τζίρου τους το 2020. Ενώ όλες οι δόσεις εξόφλησης αυξάνονται από 40 σε 60. Αν, μάλιστα, η επιστροφή καταβληθεί εφάπαξ, θα υπάρχει έκπτωση 15%. Έτσι, ένα μεγάλο μέρος της ενίσχυσης μετατρέπεται σε απευθείας επιχορήγηση, με άλλα λόγια σε Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Τρίτον, με στόχο την προστασία των θέσεων εργασίας, οι κλάδοι που πλήττονται θα ανακουφιστούν, με ένα ακόμα μέτρο: H Πολιτεία θα επιδοτήσει σοβαρό μέρος των παγίων δαπανών που έγιναν το 2020 οι οποίες δεν καλύφθηκαν από άλλες ενισχύσεις. Και η συγκεκριμένη θα πάρει τη μορφή «πιστωτικού» για μελλοντικές φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, με σκοπό οι επιχειρήσεις να επανεκκινήσουν μετά τη κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερα βάρη.

Τέταρτον, το Πρόγραμμα Γέφυρα για τη ρύθμιση των δανείων για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει εκτός από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, επιδοτώντας, για πρώτη επίσης φορά, εκτός από τους τόκους και το κεφάλαιο. Στα ενήμερα δάνεια η ενίσχυση θα φτάνει μέχρι και το 90% της δόσης, ώστε να επιβραβεύονται οι συνεπείς. Ενώ στα «κόκκινα» δάνεια θα αγγίζει το 80% αν ρυθμιστούν, ώστε να βοηθιούνται οι πιο αδύναμοι.

Τέλος, τις επιλογές αυτές πλαισιώνουν δύο ακόμα πρωτοβουλίες: Όπως συμβαίνει και έως τώρα, οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές Μαρτίου όσων πλήττονται θα μεταφερθούν στο τέλος της περιόδου ρύθμισης. Ενώ διατηρείται και αυτόν το μήνα η πλήρης απαλλαγή ενοικίου στα επαγγελματικά ακίνητα.

Το συγκεκριμένο σχέδιο θα παρουσιαστεί αναλυτικά, σε λίγη ώρα, από το οικονομικό επιτελείο. Πρόκειται, πάντως, για μέτρα τα οποία καθιστά εφικτά η ορθολογική οικονομική πολιτική που προηγήθηκε. Όπως και η σωστή αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων όλο το τελευταίο διάστημα. Διαμορφώνουν το δρόμο για την ασφαλή μετάβασή μας στην μετα-κορονοϊό εποχή. Και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να ακολουθεί τις επιταγές της συγκυρίας, αλλά και τις ανάγκες της κοινωνίας. Με εμπιστοσύνη στους Έλληνες και στη δυναμική της χώρας μας.





Είχαν διαλύσει το ΑΠΘ οι καταληψίες στην πλειοψηφία τους εξωπανεπιστημιακοί


 


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

Σε συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή δυνάμεων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε ομαλά  την 07:20 ώρα η εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).



Από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες), από τους οποίους 32 ημεδαποί και ένας Κύπριος. Οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του Α.Π.Θ. ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ταυτοποίηση τους και εφόσον χρειαστεί θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.








ΗΠΑ : Η Τουρκία με τις ενέργειες της απέναντι στην Ελλάδα, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο


 

Στο στόχαστρο του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν βρέθηκε η Τουρκία κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας που πραγματοποίησε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επέκρινε την Άγκυρα για την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου αλλά και γενικότερα για τις προκλητικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το τελευταίο διάστημα εναντίον της χώρας μας. Όπως εξήγησε, οι συγκεκριμένες κινήσεις σε συνδυασμό με την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 δεν συνάδουν με τις νατοϊκές δεσμεύσεις της Τουρκίας.

«Έχουμε επικρίνει ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και τις νατοϊκές της δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των προκλητικών ενεργειών της εναντίον της Ελλάδας και των παραβιάσεων του εναέριου της χώρου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπλίνκεν αναγνώρισε ότι η Ουάσινγκτον παρακολουθούσε με πραγματική ανησυχία τον τελευταίο χρόνο τις εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας ειδική αναφορά στις τουρκικές διεκδικήσεις. Όπως επισήμανε, οι ΗΠΑ πρέπει να διαδραματίσουν έναν ενεργό ρόλο, συμβάλλοντας στη προώθηση της σταθερότητας στη περιοχή. Υπό αυτό το πρίσμα, είπε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των πλευρών στην Ανατολική Μεσόγειο και ξεκαθάρισε ότι η καταφυγή σε προκλητικές ενέργειες και στη χρήση στρατιωτικών μέσων δεν μπορεί να αποτελέσουν βάση για την επίλυση των διαφορών, οι οποίες πρέπει να επιλύονται ειρηνικά και διπλωματικά.

Σχετικά με το Κυπριακό, υπενθύμισε ότι είναι ένα θέμα με το οποίο έχει ασχοληθεί προσωπικά ο πρόεδρος Μπάιντεν και επανέλαβε τη πάγια αμερικανική θέση, η οποία στηρίζει μια λύση εντός του καθορισμένου πλαισίου από τον ΟΗΕ και απορρίπτει μια λύση στη βάση δύο κρατών.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Επίθεση αντιεξουσιαστών κατά της βουλευτού Χριστίνας Αλεξοπούλου


 

Η ανακοίνωση της ΝΔ: 

«Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου δέχτηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές κατά τη διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας που οργάνωσε το πολιτικό της γραφείο με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των καθημερινών επιθέσεων σε βουλευτές και στελέχη μας και επιβεβαιώνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η δήθεν “αλληλεγγύη” των θρασύδειλων τραμπούκων δεν λογαριάζει ούτε θεμελιώδεις πράξεις πραγματικής αλληλεγγύης όπως η αιμοδοσία, και δεύτερον ότι η τοξική ρητορική που μεθοδικά εισάγουν στον δημόσιο διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δεκανίκια του στοχεύει αποκλειστικά στο να υποδαυλίσει κοινωνικές εντάσεις.

Ο προπηλακισμός ανθρώπων που περίμεναν να δώσουν αίμα για συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη είναι το ύστατο κατάντημα ενός χώρου που βάζει τις ιδεοληψίες του πάνω από την ανθρώπινη αξία. Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει την υπόσχεση να ενώσει όλους τους Έλληνες. Και σε αυτή τη δέσμευση μένουμε προσηλωμένοι καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να προσέλθουν στην ίδια κατεύθυνση».



Ειδικοί φρουροί κατά Τσίπρα - Σπίρτζη - Ραγκούση : ..θέλετε αίμα και δώσατε "εντολή¨

 


Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, κρύβονται πίσω από τα σοβαρά επεισόδια στην Νέα Σμύρνη.

Η αγανάκτηση πολιτών και αστυνομικών είναι έκδηλη, για τον υπόκοσμο που έχει μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει ένταση ώστε να πλήξη την κυβέρνηση.

Οι εντολές της Κουμουνδούρου και του Αλέξη Τσίπρας είναι μην κολλάτε πουθενά και σε κανένα.

Η ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών Κρήτης με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, δείχνει την αγανάκτηση της αστυνομίας στις εγκληματικές ενέργειες των Τσίπρα, Σπίρτζη και Ραγκούση.

Η ανακοίνωση :

«Κύριε Τσίπρα, κ. Σπίρτζη, κ. Ραγκούση, είμαστε σίγουροι πως θα "φουσκώνετε” από υπερηφάνεια από αυτό που καταφέρανε τα "παιδιά" σας στην Νέα Σμύρνη.

Όσο ήσασταν στις κυβερνητικές καρέκλες τα "παιδιά" σας ήταν "σούζα". Τώρα θέλετε αίμα και δώσατε "εντολή". Παίζετε με τις ζωές μας, "καλύβετε" αναρχικούς, υποστηρίζετε τρομοκράτες - δολοφόνους και δεν λογοδοτείτε σε κανέναν. Αν δεν είναι κόπος για εσάς, περάστε από τη μητέρα του συναδέλφου που ήταν στην άσφαλτο σαν ζώο να της δώσετε κουράγιο. Αν είστε άνθρωποι.

Σε αναμονή της αντίδρασής σας»





Αντιτρομοκρατική: Συνελήφθη μέλος αναρχικής ομάδας για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης

 



Σύμφωνα με το cnn.gr και την Μίνα Καραμήτρου, στη σύλληψη ενός ατόμου που είναι μέλος αναρχικής ομάδας, για τη συμμετοχή του στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη το βράδυ στη Νέα Σμύρνη και είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, προχώρησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με συντονισμένη επιχείρηση.

Ο συλληφθείς είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές πριν από περίπου ένα μήνα, καθώς είχαν συλληφθεί μέλη της για την επίθεση στα γραφεία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Το πρωί θα οδηγηθεί σε εισαγγελέα και ανακριτή και συνελήφθη έξω από το σπίτι του, ενώ θα ακολουθήσει και έρευνα.



Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης στο ΑΠΘ

 


Από νωρίς το πρωί είναι σε εξέλιξη επέμβαση στο εσωτερικό του με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας από ακροαριστερούς φοιτητές και αντιεξουσιαστές.

Τους ακροαριστερούς καταληψίες και τους αντιεξουσιαστές στήριζαν με την παρουσία τους στον χώρο του πανεπιστήμιου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ βρίσκονται έξω από το Ίδρυμα.

Την νύχτα ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται φοιτητές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την επικείμενη εκκένωση του ΑΠΘ, και καλούσαν και κόσμο. 

Σύμφωνα με το thestival.gr, ήδη όσοι βρίσκονταν εντός της κατάληψης έχουν προσαχθεί και μεταφέρονται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαγωγές ανέρχονται σε 20 και η αστυνομική επέμβαση γίνεται παρουσία εισαγγελέα.

Το κτίριο βρισκόταν υπό κατάληψη για 17η ημέρα, ενώ σήμερα ήταν προγραμματισμένη πορεία φοιτητών.

Έχει ανακοινωθεί για σήμερα παρά την πανδημία προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.