Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Νέα χυδαιότητα απο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ - Η Ν.Δ. ζητάει την διαγραφή της

 


Νέα χυδαία ανάρτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο, που μόνο ξεφτίλα για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο το στέλεχος είναι.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ονομάζεται Ειρήνης Κωνσταντίνου και η ΝΔ με αφορμή ανάρτηση της η οποία ξεπερνάει σε χυδαιότητα ακόμα και τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη ζητάει την διαγραφεί της.

Βέβαια δεν είναι σίγουρο εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα διαγράψει το στέλεχος, όταν δεν τόλμησε να διαγράψει τον χυδαιότερο από όλους Παύλο Πολάκη.

Και μην ξεχνάμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποδεδειγμένα χωρίς ηθικής και τσίπα.

Η ΝΔ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Κωνσταντίνου η οποία έγραψε στα social media πως η παιδεραστία και η κακοποίηση στην Ελλάδα «έχει όνομα και λέγεται ΝΔ».



Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Μέχρι στιγμής τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα τα διέψευδε η πραγματικότητα. Πλέον έχει φτάσει να τον διαψεύδει το ίδιο του το κόμμα.

»Μέσα σε 24 ώρες από τη φράση «δεν υιοθετούμε την ασυδοσία του διαδικτύου και την καταδικάζουμε» η πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Ασπροπύργου ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Κωνσταντίνου αναπαράγει εμετικές συκοφαντίες σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τα ανώνυμα τρολ της Κουμουνδούρου.

Χρεώνεται προσωπικά τις χυδαιότητες

»Κάθε λεπτό που την κρατά στη θέση της, ο Αλέξης Τσίπρας χρεώνεται προσωπικά τις χυδαιότητες της κυρίας Κωνσταντίνου. Αυτό, βέβαια, δεν συνιστά έκπληξη για κανέναν πολίτη, μετά τη χθεσινή πλήρη κάλυψη που προσέφερε από το βήμα της Βουλής στον κύριο Πολάκη.

»Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει την παραμικρή ευαισθησία για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου, αλλά αν του έχει απομείνει η ελάχιστη αξιοπρέπεια να μην τον εκθέτουν τα ίδια του τα στελέχη».



Ο Μπάιντεν διέταξε επίθεση από αέρος εναντίον ιρανικών στρατευμάτων στη Συρία

 




Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, στρατός των ΗΠΑ διεξήγαγε από αέρος επίθεση στη Συρία, με στόχο ιρανικά στρατεύματα.

Η επίθεση οδήγησε στην καταστροφή «πολλαπλών εγκαταστάσεων, που βρίσκονταν σε σημείο συνοριακού ελέγχου και χρησιμοποιούνταν από παραστρατιωτικές ομάδες με τις πλάτες του Ιράν».

Η επίθεση είναι η πρώτη στρατιωτική επιχείρηση που διατάσσεται από την κυβέρνηση Μπάιντεν και ήρθε ως απάντηση των ΗΠΑ σε επιθέσεις που είχαν λάβει χώρα στο Ιράκ, εναντίον στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ και της αραβο-ισραηλινής συμμαχίας.


Αυτό το μήνα, ένας μισθοφόρος των ΗΠΑ σκοτώθηκε εξαιτίας επίθεσης με πυραύλους κατά των αμερικανικών στρατευμάτων, με άλλους 5 μισθοφόρους και έναν στρατιωτικό να τραυματίζονται επίσης στο Ιρμπίλ της Συρίας, σε βάση που αξιοποιείται τόσο από τις δυνάμεις των ΗΠΑ όσο και της συμμαχίας.

Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Βαγδάτη, καθώς και η αμερικανική πρεσβεία που βρίσκεται στην λεγόμενη «Πράσινη Ζώνη» της πόλης υπήρξαν επίσης στόχοι πυραυλικών επιθέσεων.

Το Πεντάγωνο κατονόμασε τις παραστρατιωτικές οργανώσεις «Καταΐμπ Χεζμπολάχ» και «Καταΐμπ Σαγίχντ αλ Σουχάντα» ως τους στόχους της επίθεσης των ΗΠΑ, η οποία έλαβε χώρα στην ανατολική Συρία και κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Η επίθεση χαρακτηρίστηκε από το Πεντάγωνο ως μια «κατάλληλη στρατιωτική ανταπόκριση», η οποία συνδυάστηκε με «διπλωματικά μέτρα» όπως η ενημέρωση και κατάρτιση των δυνάμεων της αραβο-ισραηλινής συμμαχίας.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναλαμβάνει δράση για να προστατεύσει το προσωπικό του αμερικανικού στρατού και της συμμαχίας», έλεγε ακόμη η ανακοίνωση του Πενταγώνου. «Ταυτόχρονα, δρούμε συνειδητά για την αποκλιμάκωση της ευρύτερης κατάστασης που επικρατεί στο Ιράκ και την ανατολική Συρία».

Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν ότι η επίθεσή τους είχε θύματα, ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε λόγο για τον θάνατο τουλάχιστον 17 μαχητών.

«Η επίθεση κατέστρεψε 3 φορτηγά που μετέφεραν πυρομαχικά και υπήρξαν πολλές ανθρώπινες απώλειες», είπε εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου.

Η οργάνωση Καταΐμπ Χεζμπολάχ αρνήθηκε την ανάμιξή της στις πρόσφατες επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, ωστόσο ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, δήλωσε στους ρεπόρτερ πως οι ΗΠΑ «γνώριζαν πολύ καλά τον στόχο τον οποίο χτύπησαν».

«Ξέρουμε τι χτυπήσαμε. Είμαστε σίγουροι πως ο στόχος χρησιμοποιούταν από τους ίδιους παραστρατιωτικούς που διεξήγαγαν τις επιθέσεις εναντίον μας», τόνισε.

Τέλος, ένας ανώνυμος αξιωματούχος του στρατού των ΗΠΑ σχολίασε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters πως, ενώ οι ΗΠΑ θέλησαν να τιμωρήσουν τα ιρανικά στρατεύματα, δεν επιθυμούν η επιχείρησή τους να κλιμακωθεί σε μια μεγαλύτερου μεγέθους σύγκρουση.


ΠΗΓΗ: BBC 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Lady Gaga: Ποιος απήγαγε τα σκυλιά της

 


Διάσταση πήρε η αιματηρή απαγωγή των δυο σκυλιών της Lady Gaga, όταν άγνωστοι πυροβόλησαν τον άνθρωπο που τα έβγαζε βόλτα και στην συνέχεια απήγαγαν 2 από αυτά.

Οι αρχές είναι σίγουρες ότι η απαγωγή έγινε με πολιτικό κίνητρο, για τον λόγο αυτό συμμετέχει πλέον στις έρευνες ειδική ομάδα του FBI η οποία ειδικεύεται στις απαγωγές με σκοπό τα λύτρα. 

Η αίσθηση των ερευνητών είναι ότι η Lady Gaga βρέθηκε στο στόχαστρο καθώς τραγούδησε στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον περασμένο μήνα. 

Ο Φίσερ πυροβολήθηκε στο στήθος αλλά δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η 34χρονη Gaga, συγκλονισμένη από το περιστατικό προσφέρει αμοιβή 500.000 δολαρίων για την επιστροφή των σκυλιών της.






Μπακογιάννη για Βούτση και Φωτίου: Αναρωτιέμαι με το πάθος τους για τον Κουφοντίνα

 



Μιλώντας στο Θέμα 104,6 η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αφού υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία ούτε εκβιάζεται, ούτε εκδικείται, οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους και ισχύουν τη συγκεκριμένη περίπτωση για όλους», εξέφρασε την έντονη ενόχλησή της για τις χθεσινές τοποθετήσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον επικεφαλής της 17Ν.

Φωτογραφίζοντας τους Νίκο Βούτση και Θεανώ Φωτίου σημείωσε: «Αυτό που δεν αντέχω να μην το πω, διότι είχα αποφασίσει να κλείσω το στόμα μου είναι ότι η χθεσινή εικόνα συναδέλφων στη βουλή, όχι νεαρών παιδιών, αλλά ανθρώπων, ο ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής και η άλλη καθηγήτρια πανεπιστημίου, περίπου συνομήλικοι, που μιλούσαν με τέτοιο πάθος, με έκανε να αναρωτιέμαι αν θα περίμεναν και απάντηση με το ίδιο πάθος από όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους από τον Δημήτρη Κουφοντίνα».

«Να συμφωνήσουμε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία υπάρχει ακόμα η συζήτηση περί τρομοκρατίας και άρα κάτι συμβαίνει, διότι δεν υπάρχει πιο φασιστική αντίληψη από αυτή που λέει ότι εγώ θα αποφασίσω να ζήσω ή αν θα πεθάνεις. Δεν υπάρχει συζήτηση παρόμοια σε κανένα κοινοβούλιο άλλης χώρας… Σε ποιο άλλο Κοινοβούλιο έχουν βγει άνθρωποι και έχουν πει αυτά τα πράγματα… όπου περίπου εμφανίζεται… τέλος πάντων… λοιπόν, ας σταματήσω τώρα… έχω μεγαλύτερη φόρτιση απ’ ό,τι χρειάζεται…», σημείωσε εμφανώς φορτισμένη.

Μπακογιάννη: Επικοινωνιακά λάθος η διαχείριση της Μενδώνη

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε, επίσης, ότι η συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη ήταν λάθος, επιρρίπτοντας ευθύνες για την επικοινωνιακή διαχείριση. «Όσοι είμαστε πολλά χρόνια στο κουρμπέτι, καταλάβαμε ότι η συνέντευξη αυτή ήταν λάθος. Η Μενδώνη επικοινωνιακά έκανε λάθος».

Τέλος, σχολιάζοντας την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, η κυρία Μπακογιάννη έκανε λόγο για «απίστευτη ανωριμότητα του πολιτικού συστήματος». Η υπόθεση Λιγνάδη, είναι ένα μείζον κοινωνικό θέμα. Η δημοκρατία βασίζεται στον διάλογο, στην κόντρα ακόμη και στις εντάσεις. Αλλά να βγαίνουν χάστανγκ «ΝΔ Παιδεραστές» είναι ακραίο και επικίνδυνο. Η ζημιά που γίνεται είναι απίστευτη,. Δηλητηριάζεις έναν ολόκληρη κόσμο σε λογικές που είναι τρελές».


Πηγή




Εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τον πρύτανη του ΑΠΘ επειδή ήθελε να προστατέψει το πανεπιστήμιο

 


Ακροαριστερές πρακτικές παλαιών κομουνιστικών καθεστώτων χρησιμοποιεί η Εφημερίδα των Συντακτών στοχοποιώντας τον πρύτανη του ΑΠΘ.

Στο δημοσίευμα ο πρύτανης του ΑΠΘ στοχοποιείται και αναφέρετε ώς καταδότης, γιατί ζήτησε από την αστυνομία να προστατεύσει το πανεπιστήμιο από ακροαριστερούς τραμπούκους, εξωπανεπιστημιακούς, που επιχειρούσαν κατάληψη με λοστούς κλπ. 



Η στοχοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με προσωπικές απειλές, "γκαζάκια" και μολότοφ σε γραφεία και σπίτια, αυτοκίνητα, είναι πάγια τακτική της ακροαριστεράς και των κακοποιών που έχει στις τάξεις της μέχρι να καμφθεί η θέληση του στόχου. Η ίδια τακτική χρησιμοποιείται και για να περάσει ο εκβιασμός του δολοφόνου εκτελεστή τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το μόνο που ενδιαφέρει τους ακροαριστερούς είναι η ναρκοθέτηση των δημοκρατικών θεσμών γιατί μόνο έτσι μπορούν να εξασκούν την εξουσία τους πάνω στην κοινωνία και αυτό βλέπουν ότι χάνεται και θα έχουν την τύχη της Χρυσής Αυγής γιατί τα άκρα είναι επικίνδυνα.



Επίθεση κακοποιών υποστηρικτών Κουφοντίνα στο γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη

 



Κακοποιοί αντιεξουσιαστές υποστηρικτές του δολοφόνου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα επιτέθηκαν στον γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι κακοποιοί έγραψαν συνθήματα στους τοίχους υπέρ του δολοφόνου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, και βανδάλισαν τους χώρους του γραφείου.



Η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη στο facebook : 

Ο στόχος και οι μέθοδοι που επέλεξαν τα εν λόγω κατευθυνόμενα πρόσωπα, καθόλου δεν εξυπηρετεί τη μεθόδευσή τους.

Όταν οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή που συνέβη σήμερα στο Πολιτικό μου Γραφείο στο Ηράκλειο, τότε αυτές στρέφονται εναντίον όλης της κοινωνίας του Ηρακλείου και της Κρήτης, κοινωνίας στης οποίας την υπηρεσία έχω αποδείξει κατά τα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής, ότι βρίσκομαι με αφοσίωση, σεβασμό και εργατικότητα.

Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή την πρακτική πολιτικής βίας, οφείλουν να συναισθανθούν το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουν απέναντι στη δημοκρατική ομαλότητα, απέναντι στο σύνολο των συμπολιτών μας, οι οποίοι δίνουν σκληρούς καθημερινούς αγώνες, αλλά και στην Πατρίδα συνολικά.

Οι γνωστές επικίνδυνες περιθωριακές ομάδες αυταρχικής νοοτροπίας δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται σταθερά και αταλάντευτα τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Αναμένω την καταδίκη απ΄ όλα τα κόμματα με τον κατηγορηματικότερο τρόπο της πρακτικής βίας που στρέφεται εναντίον του ίδιου του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.





Κοντονής: Προσβλητικός για την Αριστερά ο τρόπος που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ


 

Προσβλητικό για τον χώρο της Αριστεράς και όσα εκφράζει και θέλει να εκπροσωπεί χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας πολιτεύεται και ασκεί αντιπολίτευση. 

Μάλιστα ερωτηθείς σχετικά στο ραδιόφωνο και στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6-105,8, διευκρίνισε ότι η τοποθέτησή του αναφέρεται και στην παρούσα περίοδο, με την προσπάθεια κομματικοποίησης της υπόθεσης Λιγνάδη.

Ο κ. Κοντονής άσκησε κριτική στους χειρισμούς της υπόθεσης Λιγνάδη, λέγοντας ότι βρισκόμαστε στην πιο άθλια εκδοχή του φαινομένου που στο παρελθόν ονομάστηκε «αυριανισμός», συμπληρώνοντας για να μην βάλει μόνο τον Αλέξη Τσίπρα στο κάδρο πως «αν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί επιθυμούσαν να σταματήσει αυτός ο βόρβορος, θα μπορούσαν να το πράξουν με μια κουβέντα τους, γιατί θα αφορούσε στα φιλικά τους συγκροτήματα. Είναι αμφότεροι υπεύθυνοι». Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι «και τα δυο κόμματα εξουσίας είναι υπεύθυνα για αυτήν την κατάσταση, γιατί αυτά καθοδηγούν και στην καλύτερη περίπτωση ανέχονται αυτά τα φαινόμενα, ενώ θα μπορούσε να μπει φρένο».

Ο κ. Κοντονής επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα και για τη διαδικασία στην θέσπιση του νέου Ποινικού Κώδικα. «Με ευθύνη του πρώην Πρωθυπουργού, ψηφίστηκαν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος 1.000 άρθρα και δεν εισακούστηκα ώστε να ισχύσει έστω σε βάθος χρόνου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Υπάρχουν υπεύθυνοι και υπάρχει πολιτική ευθύνη που καλό είναι να την αναλάβει ο πρώην Πρωθυπουργός, κάποτε», δήλωσε

Τόνισε ακόμη πως« για ορισμένα αδικήματα, όπως η μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, είμαι βέβαιος ότι υπήρξε σκοπιμότητα και είχα πει και τότε πως αυτό αποτελεί όνειδος και ντροπή, ενώ για τη διάταξη περί βιασμού είχα τονίσει ότι η διάταξη είναι απαράδεκτη». Μάλιστα ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι «είχα σκεφτεί ,τότε, ο χρόνος της παραγραφής για όλα τα αδικήματα να ξεκινά από την ενηλικίωση του παιδιού που έχει υποστεί τη βάναυση συμπεριφορά». Ωστόσο ο κ. Κοντονής διευκρίνισε ότι για αυτή τη διάταξη υπήρξε επιπολαιότητα και όχι δόλος.








Ο Μητσοτάκης νομοθετεί κατά της βίας και ο Τσίπρας χυδαιολογεί και λαϊκίζει

 



Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αποτροπή φαινομένων βίας και κακοποίησης

Μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να αποτρέψουν φαινόμενα βίας και κακοποίησης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Οι πρωτοβουλίες αυτές «έχουν ένα διπλό στόχο: Πρώτον, να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το νομικό μας οπλοστάσιο για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων του παρελθόντος και του παρόντος. Αλλά κυρίως να αποτραπούν τα εγκλήματα του μέλλοντος, δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης σε κάθε πολίτη». Σύμφωνα με το πλαίσιο αυτό:

Αλλάζει ο Ποινικός Κώδικας:

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Σε ό,τι δε αφορά τους ανήλικους, η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος, με νέα ηλικιακά όρια.

Ενώ συγκεκριμένες υποθέσεις θα εκδικάζονται πια κατά προτεραιότητα.

Εγκαινιάζεται μία κεντρική διαδικτυακή πύλη, metoo.gov.gr, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες και όλες οι πολιτικές μας γύρω από αυτό το θέμα. Αλλά κυρίως θα μπορούν να υποβάλλονται και καταγγελίες μέσω chat σε πραγματικό χρόνο.

Θεσπίζεται ένα ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι έρχονται σε επαφή με παιδιά και με εφήβους, με αυστηρές προϋποθέσεις εγγραφής. Για παράδειγμα, προπονητές, εργαζόμενοι σε κατασκηνώσεις, εργαζόμενοι σε προσφυγικές δομές. Το μητρώο αυτό το οποίο, το έχουν όλες οι σοβαρές χώρες που θέτουν προϋποθέσεις για όποιον δουλεύει με παιδιά -και προφανώς δεν αναφέρομαι στον χώρο της εκπαίδευσης- θα πρέπει να λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την ΕΛ.ΑΣ, τις αστυνομικές αρχές.

Συγκροτείται κεντρική δομή στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αξιολόγηση αλλά κυρίως και για την εξωδικαστική επίλυση αυτής της κατηγορίας.

Σύντομα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, του ILO, για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης.

Σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους, θεσπίζονται υποχρεωτικοί κώδικες δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση, με προβλέψεις για τη συμπεριφορά και κυρώσεις σε όσους δεν τις τηρούν. Για παράδειγμα, πολλές χώρες στον κόσμο έχουν θεσπίσει πολιτικές, τις λεγόμενες «open door». Ένας υφιστάμενος μπαίνει στο γραφείο ενός προϊσταμένου και η πόρτα πρέπει να είναι ανοιχτή, για λόγους ευνόητους.

Θεσπίζεται και η δυνατότητα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη με αναστολή αποζημίωσης μέχρι τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Γιατί σε ένα κράτος δικαίου κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη.

Στο πειθαρχικό δίκαιο και των δημοσίων υπαλλήλων, των γιατρών του ΕΣΥ, των Σωμάτων Ασφαλείας, θεσπίζεται ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

Επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία, από το Σεπτέμβριο, το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά κατά τη φετινή χρονιά. Γιατί ο σεβασμός, όχι μόνο στο άλλο φύλο αλλά και στη διαφορετικότητα, πρέπει να διδάσκεται από νωρίς.



Η Μιράντα Ξαφά ξεφτίλισε τον Τσίπρα για τα μαθηματικά του «...Και τελείωσε Πολυτεχνείο!»

 



Ερωτηματικό προκαλεί εδώ και χρόνια η μόρφωση του Αλέξη Τσίπρα, και το πώς πήρε πτυχίο. Ερωτηματικό παραμένει και το πώς τελείωσε το λύκειο, γιατί παρακολουθώντας τον μόνο μορφωμένο δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις.

Μόλις άκουσε τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τους μαθηματικούς του υπολογισμούς χθες στη Βουλή, η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, είπε να δώσει ένα μάθημα στον Τσίπρα με το σχόλιο της.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρει η Μιράντα Ξαφά, υποστήριξε ότι με τον νέο κώδικα οι ποινές είναι μεγαλύτερες, αλλά τελικά ήταν... μικρότερες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας «με τον νέο Ποινικό Κώδικα πράγματι η ανώτερη ποινή είναι 15 χρόνια και ήταν 20. Αλλά η εκτίσιμη ποινή, αυτή που εκτίεται, είναι τα δύο πέμπτα και όχι το ένα τρίτο της ποινής. Άρα, παλαιότερα είχαμε ποινές ονομαστικά μεγάλες που δεν εκτείονταν και τώρα έχουμε ποινές ονομαστικά κατά τι μικρότερες. Όμως, ο συνολικός χρόνος που αυτός που κάνει κακούργημα θα μείνει μέσα στη φυλακή θα είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι ήταν μέχρι τώρα».

Η ανάρτηση της Μιράντας Ξαφά

«Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: "ναι μεν μειώσαμε τη μέγιστη ποινή από 20 σε 15 χρόνια φυλάκισης, αλλά αυξήσαμε το χρόνο που εκτίουν από 1/3 σε 2/5, άρα αυστηροποιήσαμε το νόμο". Όμως 20x1/3=6,7 ενώ 15x2/5=6,0! Και τελείωσε Πολυτεχνείο!».




Η Μιράντα Ξαφά με αυτή την ανάρτηση δείχνει την ανεπάρκεια του Αλέξη Τσίπρα και αποδομεί τον ισχυρισμό Τσίπρα με μια απλή μαθηματική πράξη. 

Διότι μπορεί το 2/5 να είναι μεγαλύτερο από το 1/3, όμως το 1/3x 20 (η προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης πριν τις αλλαγές ΣΥΡΙΖΑ) δίνει αποτέλεσμα 6,7. 

Με τις αλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ, η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή είναι 15 χρόνια και η εκτίσιμη ποινή είναι 2/5. Οπου 15x2/5=6, δηλαδή η εκτίσιμη ποινή μετά τις αλλαγές που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα οι ποινές είναι μικρότερες. Γιατί; Απλούστατα διότι μειώθηκε η ανώτατη ποινή από τα 20 στα 15 χρόνια. Κι αυτή η μείωση δεν μπορεί να εξισορροπηθεί από την αύξηση του εκτίσιμου χρόνου από το 1/3 παλαιά, στα 2/5 της ποινής τώρα... 





Τι Τσίπρας, τι Πολάκης το ίδιο και το αυτό! Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε για ακόμα μία φορά το χαμηλό επίπεδο του!!

Στην αρχή ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μαζεμένος, και αφού είδε ότι κανένας δεν τον ρώτησε τι έγινε με την υπόθεση συγκάλυψης,  πέντε γυναικών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πρέσβη της Βενεζουέλα, συγκάλυψη που έγινε με δικιά σου επιστολή, τότε πήρε θάρρος.

Έφτασε στο σημείο ο φαιδρός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρέχει πλήρη κάλυψη στον χυδαίο Παύλο Πολάκη και δικαιολόγησε πλήρως τις «χυδαίες» αναρτήσεις που ταυτίζουν την κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ με παιδεραστές υποστηρίζοντας ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν ακραίες τοποθετήσεις και από «γαλάζια» στελέχη. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύοντας πως κινείται πιο άνετα με την ρητορική της σκανδαλολογίας και των υπονοούμενων κατά των πολιτικών του αντιπάλων επέμεινε στην αναπαραγωγή υπαινιγμών ακόμα και για διάπραξη κολάσιμων ποινικών και ηθικών αδικημάτων όπως είναι η διακίνηση ανηλίκων.

Δώσε θάρρος στον χωριάτη που λένε, και όσο αφήνουν αυτόν τον πολιτικό απατεώνα, να λέει και να κάνει ότι θέλει, χωρίς να παίρνει αυτό που του αξίζει, τόσο χειρότερος θα γίνεται όσο πλησιάζει το πολιτικό του τέλος.




Με «Ταξιδιωτικό πάσο» θα πετάμε με τις αεροπορικές εταιρίες

 


Με στόχο να επανεκκινήσουν τα αεροπορικά ταξίδια και να ανακάμψει ο τομέας των αερομεταφορών, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) είχε καλέσει τους ηγέτες της ΕΕ να δώσουν έγκριση σε ένα ταξιδιωτικό πάσο.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή του το euractiv, η ΙΑΤΑ ζητά να διαμορφώσουν οι χώρες της ΕΕ «περιορισμούς στα σύνορα, βασισμένους σε αποδεικτικά στοιχεία», καλώντας τις «να συμφωνήσουν στον κρίσιμο ρόλο των ασφαλών ψηφιακών λύσεων, όπως το Ταξιδιωτικό Πάσο της ΙΑΤΑ».

Το έγγραφο υπογράφει ο αντιπρόεδρος της ΙΑΤΑ για την Ευρώπη, Ράφαελ Σβάρτζμαν, και απευθύνεται στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, που έφτασε στα χέρια του πριν από την τηλεδιάσκεψη των ηγετών των «27». 

Η ΙΑΤΑ υποστηρίζει ότι το ταξιδιωτικό πάσο θα παράσχει στις κυβερνήσεις και τις αρχές, αλλά και στους επιβάτες και το πλήρωμα, την αναγκαία βεβαιότητα για την κατάσταση υγείας των επιβατών.

Μάλιστα, το ψηφιακό αυτό έγγραφο που προτείνει η ΙΑΤΑ θα καταγράφει και θα τηρεί λεπτομέρειες για την κατάσταση εμβολιασμού των επιβατών, όπως και τα τεστ για τον κοροναϊό και τα αποτελέσματά του, ώστε να μπορούν οι επιβάτες να δίνουν άμεσα πληροφορίες για την υγεία τους στις χώρες, πριν εισέλθουν στο έδαφός τους.

Επίσης, θα μπορεί να παρέχει άμεσα στους κατόχους του πληροφορίες για αλλαγές στις νομικές προϋποθέσεις και τους κανόνες που εφαρμόζονται στις χώρες, ενώ «θα τους προστατεύει από τυχόν πλαστά πιστοποιητικά».

Η IATA αντιπροσωπεύει περίπου 290 αεροπορικές εταιρείες και υποστηρίζει ότι είναι δυνατό να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, στη βάση της εκτίμησης υγειονομικών δεικτών ανά περιοχή. Υπόσχεται να συνεργαστεί με τις χώρες για τη δημιουργία οδικών χαρτών, ώστε να επανεκκινήσουν τα ταξίδια.



με πληροφορίες από το in.gr



Συνελήφθη και πάλι ο 36χρονος ημιπιτσιρικάς του Νίκου Βούτση

 


Ο 36χρονος ημιπιτσιρικάς αντιεξουσιαστής, γιός του πρώην προέδρου της βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, διαμαρτυρόταν υπέρ του συντρόφου τρομοκράτη εκτελεστή Δημήτρη Κουφοντίνα.

Είναι η τρίτη φορά που συλλαμβάνεται για τις δράσεις υπέρ του τρομοκράτη συντρόφου.

Κατάληψη σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού σε ένδειξη συμπαράστασης στον εκτελεστή δολοφόνο Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποίησε ομάδα ατόμων γύρω στις 11 εχθές το πρωί.

Οι καταληψίες αντιεξουσιαστές σύντροφοι του τρομοκράτη, μπήκαν στο κτίριο της οδού Καρύτση 12, όπου άπλωσαν δύο πανό και φώναξαν συνθήματα για την ικανοποίηση του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αστυνομία έκανε 42 προσαγωγές μαζί με αυτή του ημιπιτσιρικά.




Αίτημα Μπαμπινιώτη στον εισαγγελέα να καλέσει για κατάθεση τους 285 απόφοιτους του Αρσάκειου

 


Αίτημα στην Εισαγγελία Αθηνών για να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι του Αρσακείου που υπέγραψαν την επιστολή στην οποία αναφέρουν ότι γνωρίζουν για περιστατικά σεξουαλικής βίας στο σχολείο θα υποβάλει σήμερα ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

app-facebook
Γεώργιος Μπαμπινιώτης
7 ώρες πριν

Αυθημερόν στον Εισαγγελέα !

Αναρτώ την Ανακοίνωσή μου προς τα ΜΜΕ για τις καταγγελίες κατά των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Η επιστολή των Αποφοίτων Αρσακείου η οποία δημοσιεύθηκε στο in.gr

«Οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα περιστατικά ψυχικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων, με φερόμενο θύτη εξωτερικό συνεργάτη του Αρσακείου Ψυχικού, ενεργοποίησαν την ευαισθησία και την απωθημένη μνήμη μας. Αποτελούμε μια ομάδα αποφοίτων από το 1994 έως το 2018 με ετερόκλητες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές καταβολές. Ωστόσο, η παρούσα παρέμβαση είναι αποτέλεσμα μιας πηγαίας επικοινωνίας που προέκυψε από κοινά μας βιώματα κατά τη φοίτησή μας σε αυτό το σχολείο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας κοινωνίας που αυτή τη στιγμή συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις.

Μέσω της επιστολής αυτής θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που υπέστησαν από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές, οι οποίες τελούν σε γνώση μας – έχει πέσει στην αντίληψή μας ή έχουμε πληροφορηθεί κάτι από όλα αυτά, ενίοτε δε και όλα. Δεν ζητάμε από τους ανθρώπους που έζησαν τραύματα να τα αναβιώσουν, δεν τους ζητάμε να συμμετάσχουν – εκτός κι αν το επιθυμούν. Τους λέμε μόνο ότι γνωρίζουμε, κατανοούμε και είμαστε δίπλα τους. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με κάθε τρόπο όποιον και όποια θέλει να μιλήσει.

Ως Απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων καταγγέλλουμε κάθε αρμόδιο καθηγητή/τρια ή υπεύθυνο/η που συγκάλυψε γεγονότα και δεν προστάτευσε, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, τους μαθητές και τις μαθήτριες. Θέλουμε να γίνει κατανοητό πως δεν αναφερόμαστε σε μεμονωμένα γεγονότα μιας συγκεκριμένης περιόδου, αλλά σε μια διαχρονική νοοτροπία κάποιων· στην παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τις πρακτικές ενός προστατευμένου σχολικού περιβάλλοντος.

Μας εξοργίζουν οι ισχυρισμοί ότι δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω αντιληπτό από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν μιλάμε, φυσικά, για όλους και όλες, ούτε αποδίδουμε το ίδιο βάρος στον καθένα. Αν όμως πράγματι οι υπεύθυνοι δεν γνώριζαν τίποτα, θα έπρεπε τουλάχιστον να αναλάβουν την ευθύνη για το ότι δεν φρόντισαν να υπάρχει στη διάθεση των μαθητών και των μαθητριών ο τρόπος για να καταγγελθούν τέτοια περιστατικά.

Επίσης, η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων –όπως αποδεικνύεται– λανθασμένων επιλογών.

Με αυτά κατά νου, ζητάμε από όλους τους υπευθύνους/ες, εντός και εκτός Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, τα εξής:

Να διερευνηθούν τα γεγονότα και οι αποκαλύψεις της τρέχουσας περιόδου αλλά και η σύνδεσή τους με δικαστικές και αστυνομικές έρευνες του παρελθόντος με πρωτοβουλία και του σχολείου. Για εμάς άλλωστε αποτελεί εδραία γνώση πως δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

Να αναλάβουν οι αρμόδιοι την ευθύνη που τους αναλογεί, με την οριστική απομάκρυνση των καθηγητών εκείνων που συστηματικά εκμεταλλεύτηκαν και προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια των μαθητών/τριών με την αντιδεοντολογική τους συμπεριφορά, αν ασκούν ακόμα το εκπαιδευτικό λειτούργημα στα Αρσάκεια Σχολεία.

Να δημιουργηθεί σύστημα ανώνυμης αναφοράς περιστατικών που προσβάλλουν την προσωπικότητα και τη γενετήσια αξιοπρέπεια ή θίγουν με άλλο τρόπο την παιδαγωγική εμπειρία των μαθητών/τριών, καθώς και να τεθεί σε εφαρμογή κώδικας δεοντολογίας, ο οποίος θα οριοθετεί τις πρακτικές που είναι αποδεκτές και μη στον χώρο του σχολείου και θα περιγράφει τις νομικές ενέργειες που θα λαμβάνουν χώρα μετά από αναφορές περιστατικών συναισθηματικής και σεξουαλικής παρενόχλησης για την καταπολέμησή τους. Αυτές οι ενέργειες ιδανικό θα ήταν να συνδυαστούν με τη μέριμνα για την ευαισθητοποιημένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών.

Το σχολείο να ερευνήσει και να συμβάλει στην καταγραφή σχετικών περιστατικών, καθώς και να εξασφαλίσει την ανοιχτή πρόσβαση στα αποτελέσματα των σχετικών διαδικασιών, χάριν διαφάνειας, διασφαλίζοντας την προστασία των προσωπικών δεδομένων των εμπλεκομένων μερών. Απαιτούμε ΚΑΘΑΡΣΗ και διαφάνεια στα Αρσάκεια αλλά και σε όλα τα σχολεία, για τη δικαίωση των μαθητών και των μαθητριών και το καλό των ερχόμενων μαθητικών γενεών. Στόχος της εκπαίδευσης πρέπει να είναι η διαμόρφωση των παιδιών σε όμορφους ανθρώπους.

Την ύστατη στιγμή, ζητάμε η ιστορική Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία να μην αποδειχθεί ιστορικά ανεύθυνη.

Υπογράφουν Διακόσιοι Ογδόντα Πέντε (285) Απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού».





Μητσοτάκης σε 27 για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ή εμείς ή θα το κάνει κάποιος άλλος

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε εχθές Πέμπτη, μέρος στην τηλεδιάσκεψη για την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που είχε ως κύριο αντικείμενο τη συντονισμένη αντιμετώπιση της πανδημίας από το κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αδειοδότηση, παραγωγή και διανομή εμβολίων, αλλά και τις μετακινήσεις.

Στην παρέμβασή του, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα πιστοποιούν την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Αναφερόμενος στην πρότασή του για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις τόσο καλύτερα για την ΕΕ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν δεν το πράξουμε εμείς ως ΕΕ θα το κάνει κάποιος άλλος αντί για εμάς, πιθανότατα οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αποσαφήνισε ότι τάσσεται υπέρ της καταχώρησης όσο το δυνατόν λιγότερων προσωπικών δεδομένων από τους πολίτες.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό δεν θα ισοδυναμεί με υγειονομικό διαβατήριο, αλλά αντιθέτως θα ανοίγει μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τις μετακινήσεις, χωρίς τους περιορισμούς που προκαλούν τα διαγνωστικά τεστ και η υποχρεωτική καραντίνα. Η διευκόλυνση των μετακινήσεων δεν αφορά μόνο τις χώρες που υποδέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών αλλά επίσης τις αερομεταφορές και τους κλάδους της φιλοξενίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε για άλλη μία φορά την ενότητα στην εμβολιαστική στρατηγική της Ένωσης και τα αυστηρά μηνύματα που πρέπει να σταλούν στις φαρμακευτικές εταιρείες, για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει σχετικά με την παραγωγή και παράδοση εμβολίων.



Συνεχίζει να επαινεί η Γερμανία την Ελλάδα για τους άψογους εμβολιασμούς

 


«Ελλάδα: πώς γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς χάος». Αυτός είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας του RedaktionsNetzwerk Deutschland η οποία αναφέρεται στο «παράδειγμα της Ελλάδας». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «υπάρχει κι άλλος τρόπος» αναφερόμενο στην Ελλάδα, πέρα από το «χάος» που επικρατεί στην διαδικασία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Γερμανία. 

«Η Ελλάδα έχει μέχρι τώρα καταφέρει να αντιμετωπίσει την πανδημία καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χάρη στον περιορισμό των επαφών. Τώρα η χώρα δείχνει πώς μπορεί κανείς να οργανώσει τον εμβολιασμό. Μπροστά από τα πάνω από 700 κέντρα εμβολιασμού δεν υπάρχουν ουρές», αναφέρει ο συντάκτης και επισημαίνει πως έχουν χορηγηθεί ήδη περίπου 800.000 δόσεις εμβολίων, ενώ 270.000 άνθρωποι έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση τους.

Στο άρθρο του RedaktionsNetzwerk Deutschland αναλύεται η διαδικασία παράδειγμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα προκειμένου να κλείσει κανείς ραντεβού για τον εμβολιασμό του, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ τονίζεται ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα προκειμένου να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Παρατίθεται ακόμη δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, ο οποίος περιγράφει την «ελληνική συνταγή επιτυχίας» με τις λέξεις «ψηφιοποίηση, διαφάνεια, κεντρικός σχεδιασμός και παρακολούθηση των διαδικασιών σε πραγματικό χρόνο», ενώ επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, χάρη στην ομαλή οργάνωση, μόνο το 0,5% των πολύτιμων δόσεων εμβολιασμού λήγει και πρέπει να απορριφθεί.

Η  Ελλάδα προωθεί ταυτόχρονα την καθιέρωση ενιαίου πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα διευκολύνει τις διακοπές και τα επαγγελματικά ταξίδια για όσους έχουν εμβολιαστεί γράφει η RedaktionsNetzwerk Deutschland.




Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης


 

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την απολογία του ενώπιον της 19ης ανακρίτριας της Αθήνας για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων.

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συμφώνησαν πως ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί.

Η 19η τακτική ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του καλλιτέχνη, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, τα οποία σε συνδυασμό με τη διάρκεια της δράσης του κρίθηκε ότι τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων.

Πριν ξεκινήσει η απολογία είχε προηγηθεί, στις 12.00, η αυτοπρόσωπη παρουσία του στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπου εξετάστηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλει διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αλέξη Κούγια. Η ένσταση απορρίφθηκε από τους δικαστές.