Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διέθετε έναντι αμοιβής τον ασύρματό του σε συμμορίες διαρρηκτών

 



Αξιωματικός της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στην ΓΑΔΑ «πωλούσε» έναντι 5.000 ευρώ μηνιαίως τον ψηφιακό ασύρματό του σε 35χρονο Ρομά που κατηγορείτο για ληστείες, προκειμένου να ειδοποιεί συνεργούς του για τις κινήσεις των αστυνομικών και να αποφεύγουν διαρκώς τη σύλληψη.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ φέρεται μάλιστα να λάμβανε παλαιότερα 1.500 ευρώ για τη… φόρτιση του ασυρμάτου που παραχωρούσε στις συμμορίες των διαρρηκτών, για να προστατευτούν από τους συναδέλφους του.

Η εντυπωσιακή αυτή υπόθεση διαφθοράς φέρεται να απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., με αξιωματικό να έχει μετατραπεί σε κύριο βοηθό των διαρρηκτών που λυμαίνονταν την Αττική.

Οι υπεύθυνοι των αστυνομικών επιχειρήσεων κι εκείνοι που ανέλυαν τα βίντεο από κάμερες κατοικιών και καταστημάτων που γίνονταν στόχος διαρρηκτών παρατηρούσαν ότι οι κακοποιοί έσπευδαν να εξαφανισθούν, εγκαταλείποντας τα σχέδιά τους, όταν πλησίαζαν αστυνομικές δυνάμεις.

Το γεγονός αυτό προκαλούσε απορίες πώς γνώριζαν την προσέγγιση των αστυνομικών από τη στιγμή που αυτοί χρησιμοποιούσαν το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας που δεν μπορεί – λόγω της κωδικοποίησής του – να γίνει στόχος συνακρόασης.

Έχοντας σαφείς υπόνοιες ότι οι ποινικοί είχαν –άγνωστο με ποιον τρόπο– αποκτήσει ψηφιακό ασύρματο της ΕΛ.ΑΣ.

Προ μερικών εβδομάδων λοιπόν το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου (σ.σ. έχει προχωρήσει σε εξαρθρώσεις πολλών συμμοριών από τα δυτικά προάστια της Αθήνας και κυρίως –το 2016– της «μαφίας των Ρομά» που είχε διαπράξει περίπου 1.000 επιδρομές σε σπίτια της Αττικής) πραγματοποίησε κατ’ οίκον έρευνα και συνέλαβε έναν 35χρονο Ρομά που έχει κατηγορηθεί για ληστείες που είχε στην κατοχή του έναν ψηφιακό ασύρματο της ΕΛΑΣ.

Ο Άλεξ από τη Θεσσαλονίκη

Ο 35χρονος υποστήριξε αρχικά ότι τον εν λόγω ασύρματο του τον είχε δώσει ένας άγνωστος με το όνομα «Άλεξ» από τη Θεσσαλονίκη, με αντίτιμο 100 ευρώ την ημέρα, ενώ σε δεύτερη φάση ισχυρίστηκε ότι «ο… Άλεξ του τον είχε δώσει απλώς να τον κρατάει».

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ασύρματος ανήκει σε αστυνόμο της ΓΑΔΑ για τον οποίον υπήρχαν και προγενέστερες έρευνες για έκνομες ενέργειες. Ο εν λόγω αξιωματικός λίγες ώρες μετά την ανεύρεση του ασυρμάτου στο σπίτι του 35χρονου ποινικού φέρεται να έσπευσε να δηλώσει την απώλειά του.

1.500 ευρώ η φόρτιση

Επιπλέον, φέρεται να έχει διαπιστωθεί ότι ο εν λόγω αξιωματικός έδινε αρχικά τον ασύρματο για ορισμένες ημέρες στον 35χρονο ποινικό, ακολούθως τον παραλάμβανε για να τον φορτίσει εισπράττοντας 1.500 ευρώ για κάθε φόρτισή του και την νέα παραχώρησή του.

Όμως φαίνεται από τα τέλη του 2020 κι αφού η χρήση του είχε αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη και σωτήρια για τα κυκλώματα των κακοποιών, τους τον είχε δώσει για πλήρη χρήση με αντίτιμο 5.000 ευρώ κάθε μήνα.

Η έρευνα για τη σημαντική αυτή υπόθεση συνεχίζεται, με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να σημειώνουν ότι αυτή η πληροφόρηση που είχαν οι κακοποιοί μπορεί να οδηγούσε σε αιματηρές συμπλοκές και να κόστιζε τη ζωή σε αστυνομικούς.


Βασίλης Λαμπρόπουλος

Πηγή : in.gr



Κλιμακώνεται η εξέγερση Τούρκων φοιτητών

 


Κλιμακώνεται η ένταση στην Κωνσταντινούπολη, μετά τις συλλήψεις εκατοντάδων φοιτητών οι οποίοι απαιτούσαν την άμεση απομάκρυνση του διορισμένου από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρύτανη του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, Μελίχ Μπουλού.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των ξένων επικριτών της τουρκικής διαχείρισης της κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα παρέμβασης στα εσωτερικά θέματα της Τουρκίας. Την προσέγγιση αυτή είχαν άλλωστε πυροδοτήσει οι δηλώσεις του ίδιου του Μπουλού, σύμφωνα με τον οποίο οι αντιδράσεις στο πρόσωπό του οφείλονται σε ξένο δάκτυλο. Οπως δήλωσε στην εφημερίδα «Χουριέτ», «ένας από τους λόγους που τα γεγονότα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ είναι η παρέμβαση δυνάμεων απέξω, που θέλουν να προκαλέσουν αυτή την κατάσταση». Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι μεταξύ των διαδηλωτών εντοπίστηκαν τρομοκρατικά στοιχεία, επιμένοντας ότι οι Αρχές έλαβαν εκείνα τα κατασταλτικά μέτρα που προβλέπονται για αυτές τις καταστάσεις, χωρίς να κάνουν υπερβολική χρήση βίας.  

Την Τετάρτη, οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει έντονη ανησυχία για τις αθρόες συλλήψεις φοιτητών και διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, που αντιδρούσαν στον διορισμό του Μελίχ Μπουλού. Ταυτόχρονα, η αμερικανική κυβέρνηση καταδίκασε και τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που χαρακτήρισε κάποιους από τους συμμετέχοντες στις μαζικές διαδηλώσεις «παραβατικούς ΛΟΑΤΚΙ».

Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σ. Σοϊλού κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκονταν πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 που λίγο έλειψε να ανατρέψει τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Ειδικότερα, ο Σοϊλού υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ κινούσαν τα νήματα του πραξικοπήματος, ενώ το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν υλοποίησε το σχέδιο. «Η Ευρώπη ήταν ενθουσιασμένη», προσέθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Δηλώσεις Μακρόν

Μιλώντας σε εκδήλωση του Atlantic Council, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν είπε: «Πώς να μιλήσουμε για εταιρικές σχέσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ όταν υπάρχει ένας εταίρος όπως η Τουρκία που είχε τη συμπεριφορά που είχε το 2019 και το 2020; Χαίρομαι που βλέπω ότι φαίνεται να υπάρχει μια αλλαγή και θέλω να καλωσορίσω τις πρόσφατες διακηρύξεις του προέδρου Ερντογάν, αλλά τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι Ευρωπαίοι αντιμετώπισαν μια απίστευτη επιθετικότητα στα δύο αυτά χρόνια σε διαφορετικά πεδία και πιστεύω ότι μια διευκρίνιση των εννοιών της αλληλεγγύης και της καλής συμπεριφοράς είναι απολύτως κρίσιμη σε αυτό το πλαίσιο».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Κακοποιός δολοφόνησε με βέλος σκύλο στην Πετρούπολη

 


Κατέληξε τα ξημερώματα σκύλος που δολοφονήθηκε από κακοποιό με βέλος στην αυλή του σπιτιού του στην Πετρούπολη. 

Σύμφωνα με τον κηδεμόνα του ο άτυχος σκύλος έπαθε ανακοπή καρδιάς.




Ο δολοφόνος και επικίνδυνος κακοποιός της Πετρούπολης με μαύρα ρούχα και κουκούλα φουλ Φεις το πλησίασε στο σπίτι που μένει και με βαλλίστρα του έριξε ένα βέλος με αποτέλεσμα να τον βρει το βέλος δίπλα στην καρδιά.



Ο κακοποιός έφυγε τρέχοντας κρατώντας τη βαλλίστρα και τα βέλη στο δάσος του Αγ. Δημητρίου και παρότι κινητοποιήθηκαν πολλοί αυτός χάθηκε 

Η  ΕΛΑΣ «χτενίζει» την περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη. 

Η δολοφονία ζώου διώκεται πλέον ως κακούργημα με πρόστιμο 30.000 ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή μέχρι 10 έτη. 

Ο σκύλος ήταν ηλικίας μόλις 2,5 ετών ονομαζόταν Μπρούνο.




Ούτε μια λέξη ο ΣΥΡΙΖΑ για τα τρικάκια στην Κεραμέως μην θίξει τους συντρόφους

 



Για τους ακροαριστερούς Συριζαίους οι πράξεις των ακροαριστερών αντιεξουσιαστών είναι δικαιολογημένες γιατί είναι ημιπιτσιρικάδες.

Το χειρότερο είναι ότι είναι τέτοια η νοημοσύνη των Συριζαίων και το IQ τους που το πιστεύουν αυτό για το ημιπιτσιρικάς, και θέλουν να το πιστέψει και η κοινωνία ώστε να τους δικαιολογήσει.

Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα ότι στόχος των ακροαριστερών είναι να μπουν στα πανεπιστήμια γράφοντας ακόμα και 3 στις πανελλαδικές, ώστε να αποκτήσουν την ιδιότητα των φοιτητών για να στηρίξουν τις ακροαριστερές παρατάξεις που δεν έχουν στις τάξεις τους μορφωμένους και ικανούς φοιτητές. Να μείνουν ημιπιτσιρικάδες φοιτητές για 20 χρόνια ώστε να χρησιμοποιούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για τσιφλίκι τους  και να τα μετατρέψουν ακόμα και σε γιάφκες αφήνοντας αντιεξουσιαστές συντρόφους να αλωνίζουν.

Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου που αναφέρθηκε στις βάσεις εισόδου στα ΑΕΙ, λέγοντας απογοητευμένος «είκοσι τέσσερις χιλιάδες μαθητές αποκλείονται φέτος από το δημόσιο πανεπιστήμιο», κάτι που είναι ψέμα φυσικά γιατί απλά αυτό θέλει να περάσει.

Το ίδιο ανέφερε και ο ακροαριστερός προκλητικός πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, που δεν είναι και ο κατάλληλος να μιλήσει για εκπαίδευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί ότι το νομοσχέδιο των Νίκης Κεραμέως και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα ΑΕΙ δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή, και βάζει τους συντρόφους να αντιδρούν με διάφορους τρόπους.

Είναι τόσο προκλητικός ο ΣΥΡΙΖΑ που αντί να καταδικάσει προσπάθησε με ανακοίνωση του να δικαιολογήσει τα τρικάκια που πέταξαν οι ακροαριστεροί συντρόφοι του στην Κεραμέως λέγοντας ότι δεν ήταν προκλητικά.




Υιοθετούν την πρόταση Μητσοτάκη Δανία και Σουηδία για το «διαβατήριο εμβολιασμού»

 



Στην υιοθέτηση της ελληνικής πρότασης Κυριάκου Μητσοτάκη για το «διαβατήριο εμβολιασμού» προχωρούν η Δανία και η Σουηδία, καθώς το έγγραφο θα διευκολύνει τους πολίτες στις μετακινήσεις τους.

Το γεγονός σχολιάζεται στον γερμανικό τύπο και η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ) σημειώνει: «Σε ένα πρώτο στάδιο ο στόχος είναι να διευκολυνθούν τα στελέχη επιχειρήσεων από τη Δανία κατά τις επαγγελματικές μετακινήσεις τους στο εξωτερικό, αποδεικνύοντας ότι έχουν εμβολιαστεί. Γι’ αυτόν το σκοπό (το διαβατήριο) θα είναι διαθέσιμο από το τέλος Φεβρουαρίου σε συγκεκριμένη ιντερνετική πλατφόρμα. Μέχρι να χρησιμοποιηθεί το ψηφιακό διαβατήριο ως εφαρμογή (App) στο κινητό, θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλοι τρεις μήνες.

«Ντοκουμέντο ελευθερίας» χαρακτηρίζει το νέο μέτρο η «Süddeutsche Zeitung» και σημειώνει ότι «οι Δανοί είναι οι πρώτοι που ανακοινώνουν την καθιέρωση ενός ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού». Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt υπενθυμίζει ότι «τον Ιανουάριο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ταχθεί κατά του διαβατηρίου εμβολιασμού, καθώς δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμη επαρκής ποσότητα εμβολίων και κατά συνέπεια δεν μπορεί να εμβολιαστεί όποιος το επιθυμεί. Επιπλέον, ανέφερε ο ΠΟΥ, δεν είναι ακόμη σαφές πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό και κατά πόσον ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε άλλους.

Στην ίδια γραμμή κινείται και η Σουηδία, η οποία, σύμφωνα με το Bloomberg, σκοπεύει να εκδώσει ένα «ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» και ανέθεσε σε τρεις κυβερνητικές υπηρεσίες να αναπτύξουν την υποδομή για τη διαχείριση των σχετικών προσωπικών δεδομένων.



Ακροαριστεροί πέταξαν μπογιές στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 



Μπογιές στο κτίριο όπου στεγάζεται η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στη Θεσσαλονίκη, πέταξαν ακροαριστεροί αντιδρώντας στην φύλαξη των πανεπιστημίων από κακοποιά στοιχεία, ακροαριστερούς αντιεξουσιαστές κ.τ.λπ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ακροαριστεροί δράστες πέταξαν μπογιές τόσο στην είσοδο του κτιρίου, όσο και στα γραφεία της Διεύθυνσης, στον 1ο όροφο.





Μία χώρα σε καθεστωτική τρέλα Ερντογάν! Κόβει και το ρακί στις ταβέρνες

 


Οι ταβέρνες της Κωνσταντινούπολης φαίνεται να πνέουν τα λοίσθια. Και αυτό όχι μόνο εξαιτίας της πανδημίας και των σκληρών περιοριστικών μέτρων που δοκιμάζουν τις αντοχές των επιχειρηματιών. Ο διακηρυγμένος πόλεμος της τουρκικής κυβέρνησης κατά των εξαρτήσεων σβήνει όλο και περισσότερες επιχειρήσεις από τον γευσιγνωστικό χάρτη της Κωνσταντινούπολης. Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Οκτάι, οι ονομασίες Meyhane (ταβέρνα), Shisha-Bar und Καπνομάγαζο θα απαγορευτούν. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύεται ήδη η χρήση τους στις διαφημιστικές πινακίδες των καταστημάτων. Στόχος του μέτρου «η καταπολέμηση εξαρτήσεων», όπως είπε. 

Ο Ταν Μοργκούλ έχει γράψει πολλά βιβλία για την παράδοση της ταβέρνας. Όπως εξηγεί μιλώντας στην Deutsche Welle, οι κυβερνώντες στην Τουρκία έβλεπαν πάντα με κακό μάτι τις ταβέρνες. «Από την βυζαντινή εποχή, η Κωνσταντινούπολη ήταν μια πόλη συνεύρεσης πολιτισμών, οι άνθρωποι μαζεύονταν συνέχεια σε δημόσιους χώρους, όπως τις ταβέρνες». Ανέκαθεν ήταν χώροι όπου μπορούσε κανείς να ξεχάσει τα προβλήματά του, όπως λέει: «Πας για να ξεχαστείς, να ανταλλάξεις μια κουβέντα». 

Οι ταβέρνες ως «λαϊκά κοινοβούλια»

Για την εξουσία όμως, αντιθέτως, οι χώροι αυτοί της συνάθροισης ήταν πάντοτε αμφιλεγόμενοι. «Από το Βυζάντιο μέχρι και την Οθωμανική Αυτοκρατορία: ποτέ οι συντηρητικοί δεν ήθελαν τις ταβέρνες», λέει ο ειδικός. Ο λόγος είναι απλός: ήταν οι μοναδικοί χώροι, τους οποίους δεν μπορεί να ελέγξει μια κυβέρνηση. «Οι άνθρωποι συναντώνται εκεί και ανταλλάσσουν ιδέες. Γι΄ αυτό και είχαν απαγορευτεί πολλές φορές στην Οθωμανική Αυτοκρατορία». Δεν είναι τυχαίο ότι ο γάλλος συγγραφέας ντε Μπαλζάκ έχει χαρακτηρίσει τις ταβέρνες «λαϊκά κοινοβούλια», επισημαίνει ο Ταν Μοργκούλ.

Κατηγορηματικά αντίθετος στην απαγόρευση της χρήσης της ονομασίας «ταβέρνα» ο επιχειρηματίας Καράκοτς. Σε συνάρτηση με την πανδημία ο ίδιος εκτιμά ότι η απαγόρευση αυτή θα δώσει στις ταβέρνες τη χαριστική βολή. Ούτως η άλλως για τους ταβερνιάρηδες η κατάσταση ήταν δύσκολη τα τελευταία χρόνια, όπως λέει. «Η αύξηση των τιμών ξεκίνησε το 2012. Και η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες θέσεις για την κατανάλωση αλκοόλ». 

Τα τελευταία χρόνια η ισλαμιστική κυβέρνηση προωθεί επανειλημμένως απαγορεύσεις καπνού και αλκοόλ. Η ίδια διατείνεται πως το ζητούμενο ήταν και παραμένει η καταπολέμηση εξαρτήσεων. Την απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς χώρους ακολούθησε το 2013 η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε περίπτερα μετά τις 10 το βράδυ. Το πιο επώδυνο μέτρο για τις ταβέρνες ήταν όμως η διαρκής αύξηση της τιμής στο ρακί που από 4,20 ευρώ το 2010 (μπουκάλι 0,7 λίτρων) έφτασε να πωλείται σήμερα λόγω υψηλών φόρων στα 20,50 ευρώ. 

Απαγόρευση αλκοόλ μόνο για τους ντόπιους

Ειδικοί πάντως αμφισβητούν κατά πόσον η απαγόρευση του όρου ταβέρνα σε διαφημιστικές πινακίδες μπορεί να συμβάλει όντως στην καταπολέμηση του εθισμού στο αλκοόλ. Άνευ προηγουμένου η επιχειρηματολογία, σχολιάζει ο ψυχολόγος Μπαρίς Γκιούρκας. Είναι ανόητο να πιστεύει κανείς ότι ένας αλκοολικός θα σταματήσει να πίνει όταν δεν θα βλέπει πλέον πινακίδες που να αναγράφουν ταβέρνα, όπως λέει. 

 «Εάν το μέλημα της κυβέρνησης ήταν όντως η καταπολέμηση των εξαρτήσεων, τότε το πρώτο βήμα θα ήταν η βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης», όπως λέει. Ο ίδιος συνιστά στην κυβέρνηση να σκεφτεί εάν θα είχε περισσότερο νόημα να στηρίξει ψυχολογικά τους παθόντες από το να αλλάζει τα ονόματα επιχειρήσεων. 

Αξιοπερίεργο είναι πάντως ότι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει όσο γίνεται την κατανάλωση αλκοόλ από τους Τούρκους, το υπουργείο Τουρισμού και για λόγους τουριστικής προβολής φτάνει στο σημείο να «εξυμνεί» σχεδόν την κατανάλωση του ρακιού. Στην ιστοσελίδα Go Turkey οι τουρίστες καλούνται να δοκιμάσουν οπωσδήποτε τουρκικούς μεζέδες με τη συνοδεία ρακιού. «Ο μεζές δεν είναι απλώς για να γεμίσει το στομάχι σας. Αν πιείτε και ένα ρακί μαζί, κάθε μεζές θα έχει άλλη νοστιμιά», αναφέρει το σχετικό διαφημιστικό σποτάκι. 


Πηγή: DW - Τούντσα Όγκρετεν / Ντάνιελ Μπελούτ/Κώστας Συμεωνίδης

skai.gr



Ο Βασίλης Βασιλικός (ΣΥΡΙΖΑ), στηρίζει τον Κουφοντίνα και απειλεί «Θα λογοδοτήσουν αν συμβεί το μοιραίο»

 


Με κείμενό του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο ακροαριστερός επικεφαλής βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, Βασίλης Βασιλικός, τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων του αρχιτρομοκράτη, εκτελεστή κατά συρροή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Χωρίς ίχνος ντροπής στο άρθρο του απειλεί, με τίτλο «Θα λογοδοτήσουν αν συμβεί το μοιραίο», αναφερόμενος στην απεργία πείνας του τρομοκράτη αμετανόητου εκτελεστή.

Ο Βασιλικός με θράσος αναφέρεται στα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, χωρίς μια λέξη για τα θύματά του του τρομοκράτη και τα εγκλήματα που έκανε. 

Με ακροαριστερό θράσος ο Συριζαίος βουλευτής αναφέρεται στην αυτόκλητη παράδοση του αρχιτρομοκράτη, πριν 20 χρόνια, ενώ χαρακτηρίζει «προσωπική δικαίωση», λόγω της άμεμπτης συμπεριφοράς του σε όλο αυτό το διάστημα, τις πενθήμερες άδειες που έπαιρνε κάθε εξάμηνο, επί ΣΥΡΙΖΑ! 

Ξεχνάει ο Βασιλικός, η δεν θέλει να αναφερθεί, ότι όλα αυτά τα χρόνια ο τρομοκράτης εκτελεστής Κουφοντίνας, δηλώνει αμετανόητος για τα εγκλήματα του και δεν έχει πει ούτε μία συγνώμη στους συγγενείς των θυμάτων του, άρα καμία καλή συμπεριφορά του αμετανόητου δολοφόνου.

Ο ακροαριστερός βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Βασιλικός γράφει:

«Ενας τρομοκράτης που παραδίνεται αυτόκλητος στην έδρα της Αστυνομίας δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ακόμα και στα αστυνομικά μυθιστορήματα του Σιμενόν ή της Αγκάθα Κρίστι.

Δεν είναι ακόμα σύνηθες ο ίδιος μετά από 20 χρόνια στη φυλακή, όπου τα πρώτα χρόνια τα περνά στην πλήρη απομόνωση, να φτάσει στο σημείο, λόγω της άμεμπτης συμπεριφοράς του σε όλο αυτό το διάστημα (και του βιβλίου που εξέδωσε για την περιπέτειά του πριν από μερικά χρόνια) να τύχει μιας προσωπικής δικαίωσης από την πολιτεία, με την πενθήμερη διαμονή του στο σπίτι της οικογένειάς του ανά εξάμηνο και την πάντα στη μέρα και την ώρα ακριβώς της επιστροφής του στο κελί.

Πρόκειται για τον Κουφοντίνα που εδώ και 28 μέρες διαμαρτύρεται, ζητώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, με απεργία πείνας που κινδυνεύει να είναι μοιραία. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο -ο μη γένοιτο- θα κληθούν οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για την απανθρωπιά τους».




Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου που πνίγηκε στον Έβρο

 



Μετά από πρόταση του Προέδρου Κώστα Τασούλα, η Βουλή προχωράει στην στήριξη της οικογένειας του 46χρονου Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έχασε την ζωή του κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών στον Έβρο.

Με απόφαση των μελών της διάσκεψης των Προέδρων του κοινοβουλίου η Βουλή προχωρά στην «υιοθεσία» των τριών ανήλικων τέκνων του άτυχου αρχιπυροσβέστη όπως άλλωστε έχει κάνει κατά το παρελθόν για συνολικά 36 παιδιά στελεχών των σωμάτων ασφάλειας που «έπεσαν» κατά την διάρκεια του καθήκοντος.

Το πρόγραμμα «υιοθεσίας» της Βουλής προβλέπει την οικονομική στήριξη των οικογενειών έως την ενηλικίωση των παιδιών ή έως την συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους σε περίπτωση σπουδών.

Το ποσό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα



Telegraph: Κινέζοι κατάσκοποι έκαναν τους δημοσιογράφους στη Βρετανία

 


Την αποκάλυψη έκανε η Telegraph εχθές 04.02.2021 Πέμπτη. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρυσι οι αρχές στη Βρετανία απέλασαν τρεις Κινέζους που ενώ βρίσκονταν στη χώρα με δημοσιογραφικές βίζες, και τελικά ήταν κατάσκοποι.

Οι τρεις αξιωματικοί της υπηρεσίας πληροφοριών του κινεζικού υπουργείου Κρατικής Ασφαλείας παρίσταναν τους δημοσιογράφους κινεζικών πρακτορείων ειδήσεων και δρούσαν στη Βρετανία.

«Οι πραγματικές ταυτότητες τους αποκαλύφθηκαν από την MI5 (βρετανική αντικατασκοπεία) και κατόπιν αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Κίνα», αναφέρει η Telegraph. 

Χθες Πέμπτη το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου επικαλούμενο το συμπέρασμά του ότι το περιεχόμενο και η γραμμή του ορίζονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.





Προκαλεί πάλι η Τουρκία εμπλέκει την Αμερική στο πραξικόπημα του 2016 - Σκληρή απάντηση

 


Στην απόρριψη των «ισχυρισμών Τούρκων αξιωματούχων» ότι η Ουάσιγκτον βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, προχώρησε το Στέιτ Ντιπαρτμεντ, χαρακτηρίζοντάς τους «εντελώς ψευδείς»

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μετά τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στην εφημερίδα Hurriyet κατά την οποία η Ουάσιγκτον «διηύθυνε» τους πραξικοπηματίες, ο Νεντ Πράις, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτήρισε «ανυπόστατους και ανεύθυνους» τους «ισχυρισμούς πως οι ΗΠΑ ευθύνονταν» για τα αιματηρά γεγονότα του Ιουλίου του 2016.

Ο κ. Πράις έκρινε ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις δεν συνάδουν με την ιδιότητα «του συμμάχου στο NATO και του στρατηγικού εταίρου των ΗΠΑ».

Η Ουάσιγκτον έχει διαψεύσει επανειλημμένα πως ήταν αναμεμιγμένη στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα· έχει απορρίψει τουρκικά αιτήματα για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, φερόμενου ως «εγκεφάλου» του, που ζει στην Πενσιλβάνια, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα δεν της προσκομίζει αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση.



Reuters

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Και μη χειρότερα!! Καθηγητής Νομικής παραιτείται γιατί η Κεραμεώς είναι όργανο μίας παγκόσμιας συνωμοσίας

 



Το ακούσαμε και αυτό από σοβαρό άνθρωπο και αναπληρωτή καθηγητή Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ.

Και ευτυχώς για τον ίδιο ώστε να ηρεμήσει γιατί τον ακούσαμε ταραγμένο και για τους φοιτητές του που θα άκουγαν τις θεωρίες συνωμοσίας σε κάθε μάθημα.

Την απόφαση του να εγκαταλείψει το «ψηφιακό κελί» πήρε ένας καθηγητής Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προαναγγέλοντας ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του. 

Ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης μιλώντας στον FOCUS FM, επεσήμανε πως η παραίτησή του οφείλεται στο γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως φαίνεται να είναι όργανο μίας παγκόσμιας σατανικής συνωμοσίας. 

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος είπε:

«Ήρθε σήμερα η ώρα του τελευταίου μαθήματος μου, το οποίο δεν θα διεξαχθεί ούτε στο αμφιθέατρο ούτε στην μπροστά αισχρή τηλεοθόνη… στο ψηφιακό κελί που έχτισε η κ. Κεραμέως ακολουθώντας τις παγκόσμιες σατανικές οδηγίες. Το μάθημα το τελευταίο θα διεξαχθεί ενώπιον των αυτιών των ακροατών σας.

Το μάθημα αυτό είναι η προαναγγελία της εντός ολίγων ωρών παραιτήσεως μου από τη θέση του αναπληρωτή καθηγητή Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ.

«Κάθε λεπτό που χάνεται είναι υπερπολύτιμο και πρέπει ο ελληνικός λαός να καταλάβει πού βρισκόμαστε. Τα πράγματα δείχνουν ότι επίκειται νέα αναβαθμισμένη επίθεση κατά των Ελλήνων. Δεν μπορώ να συνεχίσω εσώκλειστος, παγιδευμένος σε ένα ψηφιακό κελί αρνούμαι να αυτοεξευτελίζομαι με αυτόν τον τρόπο.»

 Λίγο μετά το δεύτερο λεπτό ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης λύνει τη σιωπή του:



Βίντεο New York Times: Πώς ο κορωνοϊός επιτίθεται στον ανθρώπινο οργανισμό

 



Τον τρόπο με τον οποίο ο κορωνοϊός επιτίθεται στον ανθρώπινο οργανισμό περιγράφει με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων και τρισδιάστατων απεικονίσεων βίντεο των New York Times. Εξηγούνται επίσης οι επιπλοκές που επιφέρει στην υγεία.



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Η εκκλησία επιμένει να προκαλεί ζητώντας από το ΣτΕ να αρθεί το lockdown στους ναούς

 


Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας θα βρεθούν σήμερα μέσω νομικής εκπροσώπησης η Εκκλησία της Ελλάδος που προκαλεί αδιαφορώντας για την κατάσταση που επικρατεί για την πανδημία.

81 Μητροπόλεις της χώρας και πιστοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι, επιχειρηματολογώντας κατά των περιοριστικών μέτρων στις θρησκευτικές τελετές (γάμους, βαπτίσια, κ.λπ.), αλλά και κατά των μέτρων που έχουν ληφθεί για τη διασπορά του COVID-19, ζητούν να λειτουργούν και είναι κατά του lockdown.

Συγκεκριμένα, πέντε υποθέσεις που αφορούν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID-19 και διαφωνεί ο χώρος της Εκκλησίας και των πιστών, θα απασχολήσουν την Ολομέλεια του ΣτΕ. 

Όσο για τους προσφεύγοντες, αυτοί προκαλώντας την κοινωνία ζητούν να ακυρωθούν όλες οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που επιβάλλουν από την αρχή του χρόνου σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες διασποράς τους COVID-19, περιοριστικά μέτρα για την προστασία της υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοιού σε όλη την επικράτεια, τα οποία αφορούν την τέλεση χριστιανικών γάμων και βαπτίσεων, την τελετή αγιασμού των Θεοφανείων, την αναστολή ακολουθιών παρουσία πιστών, αλλά και το όριο των 25 ατόμων μόνο για κάθε ιερή ακολουθία.