Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Η μέτρηση που αποκαλύπτει πόσο θα ζήσετε μετά τα 65 – Θα την κάνετε;

 



Η μειωμένη μυϊκή μάζα στα άνω και κάτω άκρα μπορεί να σηματοδοτεί αυξημένο κίνδυνο θανάτου μετά τα 65 έτη ζωής, υποστηρίζουν Βραζιλιάνοι ερευνητές σε άρθρο που δημοσιεύουν στο Journal of Bone and Mineral Research.

Ειδικότερα, ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο υποστηρίζουν ότι η αξιολόγηση της σύστασης του σώματος, ειδικότερα της μυοκοιλιακής μάζας, μπορεί να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική πρόγνωσης του προσδόκιμου ζωής των ατόμων άνω των 65 ετών.

Οι μυοκοιλιακοί μυς είναι αυτοί που που κινούν τα χέρια και τα πόδια και παίζουν επίσης βασικό ρόλο στη σταθεροποίηση των ώμων και των ισχίων.

Οι ερευνητές μελέτησαν 839 άνδρες και γυναίκες 65 ετών (323 άνδρες και 516 γυναίκες) για περίπου τέσσερα χρόνια και παρατήρησαν ότι ο κίνδυνος θανάτου ανεξαρτήτου αιτιολογίας ήταν 63πλάσιος κατά τη διάρκεια της έρευνας στις γυναίκες με χαμηλή μυοκοιλιακή μάζα και 11πλάσια στους άνδρες.

«Αξιολογήσαμε τη σωματική σύσταση της ομάδας με έμφαση στους μυοκοιλιακούς μυς, το υποδόριο και το κοιλιακό λίπος. Έπειτα θελήσαμε να καθορίσουμε ποιοι εξ αυτών των παραγόντων μπορούσαν να προβλέψουν την θνησιμότητα τα επόμενα χρόνια. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο βασικός παράγοντας ήταν η ποσότητα της άπαχης μυοκοιλιακής μάζας», εξηγεί η Rosa Maria Rodrigues Pereira, καθηγήτρια και επικεφαλής του Τμήματος Ρευματολογίας του πανεπιστημίου και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας.

Η σταδιακή απώλεια μυϊκής μάζας έχει συνδεθεί με τη γήρανση συντελώντας σε μια κατάσταση γνωστή ως σαρκοπενία. Ειδικά όταν η σαρκοπενία συνυπάρχει με την οστεοπόρωση τότε αυξάνεται ευαλωτότητα των ηλικιωμένων σε πτώσεις, κατάγματα και άλλους τραυματισμούς. Η χαμηλή οστική πυκνότητα, ειδικά στο μηριαίο οστό, έχει αποδειχθεί ότι συνάδει με την θνησιμότητα των ηλικιωμένων.

Η Δρ. Pereira και οι συνεργάτες της έφτιαξαν μια εξίσωση για να καθορίσουν ποια άτομα μπορεί να έχουν σαρκοπενία βάσει των σωματομετρικών χαρακτηριστικών τους.

Εκτός από την οστική πυκνότητα οι ερευνητές ανέλυσαν και δείγματα αίματος αλλά και τις απαντήσεις που είχαν δώσει οι συμμετέχοντες αναφορικά με τη διατροφή τους, τη σωματική άσκηση, το κάπνισμα, το αλκοόλ και χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και δυσλιπιδαιμία.

Στο τέλος της τετραετούς μελέτης, το 15,8% των εθελοντών είχαν πεθάνει, το 43,2% από καρδιαγγειακά αίτια. Το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 20% στους άνδρες και 13% στις γυναίκες.

Στη συνέχεια έκαναν σειρά στατιστικών αναλύσεων για να εντοπίσουν διαφορές μεταξύ αυτών που πέθαναν και όσων ζούσαν, εστιάζοντας στο πόσο εφικτή ήταν η πρόβλεψη του θανάτου βάσει της σωματικής σύστασης, όπως αυτή είχε αξιολογηθεί με την μέθοδο της διπλής ενεργειακής απορρόφησης (DXA).

Σε γενικές γραμμές τα άτομα που είχαν αποβιώσει ήταν μεγαλύτερα σε ηλικία, γυμνάζονταν λιγότερο και είχαν διαβήτη και καρδιαγγειακά προβλήματα, συγκριτικά με όσους ήταν εν ζωή. Στην περίπτωση των γυναικών που είχαν πεθάνει, επίσης είχαν μειωμένο Δείκτη Μάζας Σώματος. Οι άνδρες που είχαν αποβιώσει ήταν πιθανότερο να είχαν ιστορικό πτώσεων.

Εν τέλει οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η χαμηλή μυϊκή μάζας ήταν σημαντική στις γυναίκες, ενώ το κοιλιακό λίπος στους άνδρες. Ο κίνδυνος θανάτου αυξανόταν με κάθε 6 τετραγωνικά εκατοστά αύξησης του κοιλιακού λίπους. Αντιθέτως, η μεγαλύτερη αναλογία υποδόριου λίπους είχε προστατευτική επίδραση στους άνδρες.

Η εμμηνόπαυση και οι ορμονικές αλλαγές που συνεπάγεται εξηγούν τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η γρήγορη και σοβαρή μετάβαση από το προστατευτικό περιβάλλον των οιστρογόνων σε ένα υπο-οιστρογονικό τοπίο, που είναι τελείως αντίθετο προς το καρδιαγγειακό σύστημα, ενδεχομένως να κάνει τον προστατευτικό μεταβολικό ρόλο των σκελετικών μυών, περιλαμβανομένων των αντι-φλεγμονωδών κυτοκίνων, πιο σημαντικό στην μετεμμηνοπαυσιακή περίοδο. Τέτοια ορμονική αλλαγήείναι πολύ λιγότερο απότομη στους άνδρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μυϊκή μάζα μειώνεται σταδιακά από την ηλικία των 40 ετών και έπειτα. Αλλά περνά απαρατήρητη όταν αυξάνεται το σωματικό βάρος. Περίπου το 1-2% της μυϊκής μάζας χάνεται σε ετήσια βάση από τα 50 έτη και μετά. Οι παράγοντες που επιταχύνουν την απώλεια της μυϊκής μάζας είναι η καθιστική ζωή, η διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, οι χρόνιες παθήσεις και οι νοσηλείες.

Οι σκελετικοί μυς εκτός από τον ρόλο τους στην στάση του σώματος, την ισορροπία και την κίνηση, ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος δια της κατανάλωσης ενέργειας και διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματος δια του τρέμουλου όταν έχει κρύο. Επίσης, παράγουν μυοκινάσες, ορμόνες που βοηθούν την επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων οργάνων και επηρεάζουν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις.


Πηγή



Ισπανία: Γυναίκα επέστρεψε στο γηροκομείο 9 ημέρες μετά την κηδεία της, ολοζώντανη

 


Η ζωή πολλές φορές γράφει τα πιο ευφάνταστα σενάρια. Αυτό συνέβη και στην Ισπανία όπου μια 85χρονη γυναίκα, την οποία θρήνησαν οι συγγενείς της ως θύμα της Covid-19, επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε, εννέα ημέρες αφότου η οικογένειά της πληροφορήθηκε από τις αρχές ότι είχε γίνει και η κηδεία της.

Το ομολογουμένως παράδοξο περιστατικό συνέβη λόγω ενός μπερδέματος με το όνομα της γιαγιάς. Η οικογένεια της Ροχέλια Μπλάνκο πληροφορήθηκε ότι η 85χρονη πέθανε στις 13 Ιανουαρίου και κηδεύτηκε την επόμενη ημέρα. Εξαιτίας των περιορισμών, κανείς συγγενής της δεν κατάφερε να παραστεί στην κηδεία.

Έτσι, όταν εκείνη επέστρεψε, υγιέστατη, στο γηροκομείο της πόλης Χόβε, όπου διαμένει και ο σύζυγός της, Ραμόν Μπλάνκο, προκάλεσε σοκ.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έκλαιγα, για τον θάνατο της γυναίκας μου», είπε ο ηλικιωμένος, εξηγώντας ότι εκείνη που πέθανε ήταν μια άλλη ηλικιωμένη ασθενής, με την οποία η Ροχέλια μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο.

Το Ίδρυμα Σαν Ροσέντο, που διαχειρίζεται τον οίκο ευγηρίας, ανέφερε ότι το λάθος προέκυψε όταν η Μπλάνκο και άλλοι τρόφιμοι βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε άλλο γηροκομείο, στις 29 Δεκεμβρίου. «Μεταξύ των ηλικιωμένων που μεταφέρθηκαν στο Ος Γκόθος, στο Περέιρο δε Αγκιλάρ, ήταν και δύο γυναίκες, οι οποίες μοιράστηκαν το ίδιο δωμάτιο». Ωστόσο, κατά τη μεταφορά τους οι αρμόδιοι μπέρδεψαν μεταξύ τους τα ονόματα με αποτέλεσμα, όταν πέθανε η άλλη γυναίκα, στις 13 Ιανουαρίου, να νομίζουν ότι επρόκειτο για τη Ροχέλια.

Το Ίδρυμα ζήτησε συγγνώμη για το «ατυχές περιστατικό» και έχει ήδη ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές να «αναστήσουν» και στα χαρτιά την ολοζώντανη Ροχέλια Μπλάνκο.


Πηγή



(ΘΕΜΑ 104,6) Λοβέρδος: Μπορώ καλύτερα από τη Γεννηματά

 


Αιχμές για την ηγεσία του κόμματος - Έκανε λόγο για στασιμότητα - «Κανείς δεν έχει τολμήσει να μου το πει και να με κοιτάει στα μάτια, ''εσύ είσαι δεξιός'', κανείς δεν μου το έχει πει»

«Νιώθω έτοιμος να αντιμετωπίσω τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» δήλωσε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά.

Παρότι διευκρίνισε πως δεν θέλει η εβδομάδα να ξεκινήσει με «ανταγωνιστικές εκφράσεις», ωστόσο σημείωσε, αναφερόμενος στην τακτική της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, ότι «η αμφιθυμία μέχρι στιγμής σε πολλά θέματα έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα». «Μπορώ καλύτερα» είπε εμφατικά.

«Το βασικό πρόβλημα του κόμματος είναι να απαγκιστρωθεί από την στασιμότητα, να μην την αναπαράγει άλλο. Αυτό το ποσοστό δεν επιτρέπει σε ένα κόμμα να συνεργαστεί, γιατί θα το καταπιούν. Δείχνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν το αφήνει να μεγαλώσει» σημείωσε. Όσον αφορά στις συνεργασίες, τόνισε ότι σε αυτά τα ποσοστά είναι δύσκολες, διότι θα το καταπιούν. Γίνεσαι, όπως είπε, «ευάλωτος πολιτικά». «Μπορώ να πετύχω, να συμβάλω, ώστε να επιτύχουμε τον υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του, που θα το καταστήσει κύριο παράγοντα, ένα μάχιμο κόμμα» υπογράμμισε.

Απαντώντας στο αν η υποψηφιότητά του ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία, όπως του καταλογίζουν αρκετοί, σημείωσε ότι «κανείς δεν έχει τολμήσει να μου το πει και να με κοιτάει στα μάτια, ''εσύ είσαι δεξιός'', κανείς δεν μου το έχει πει». Και αυτό, όπως εξήγησε, οφείλεται στο πολιτικό του έργο, όταν ήταν κόμμα εξουσίας το ΠΑΣΟΚ και τις μεταρρυθμίσεις που έφερε από τα υπουργεία που υπηρέτησε.

Εξέφρασε ρητά, για άλλη μια φορά, την άρνησή του για σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Διέσυρε και τραυμάτισε την έννοια του προοδευτισμού» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος. «Όταν είσαι στο 6%, αυτός που σου προτείνει συνεργασία θέλει να σε καταπιεί, δεν θέλει να σε σεβαστεί, αν παρακάμψεις τα μεγέθη της πολιτικής δύναμης, τότε κακό του κεφαλιού σου» είπε, ενώ υπογράμμισε την αυτόνομη πορεία του Κινήματος και την ενίσχυσή του.

Μιλώντας για την καθαίρεσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και για το αν αισθάνεται πικρία για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά, είπε πως «έχει τελειώσει αυτό το θέμα. Ό,τι αισθάνθηκα, το είπα στη δήλωσή μου. Δεν ασχολούμαι».





Πηγή : protothema.gr


Άφωνη η κοινωνία με τις προκλητικές δηλώσεις του προπονητή: Είχαμε σχέση με την 11χρονη- Δεν υπήρξε βιασμός"

 


Μιλώντας στο Mega ο δράστης του βιασμού της 11χρονης δε δίστασε να πει ότι είχε σχέση με το κοριτσάκι, ότι ήταν ερωτευμένος καθώς και ότι οι δυο τους είχαν συμφωνήσει να παντρευτούν όταν η ανήλικη μεγάλωνε.

Ο δράστης δεν αποδέχεται τον όρο του βιασμού, καθώς δηλώνει πως είχε την συναίνεση του 11χρονου κοριτσιού για την πράξη.

"Δεν μπορώ να δεχτώ τη λέξη βιασμός, γιατί η λέξη βιασμός πιστεύω ότι είναι κάτι που γίνεται παρά τη θέληση του άλλου. Όταν υπάρχει κάτι αμοιβαίο, δεν νομίζω ότι υπάρχει βιασμός. Απεναντίας, τα συναισθήματα που είχα και είχαν εκδηλωθεί και είχαμε συμφωνήσει ότι όταν μεγάλωνε λίγο ακόμα να παντρευτούμε", δήλωσε ο κατηγορούμενος.

"Κάναμε γιορτές στο σπίτι μου με τους γονείς μου και στο σπίτι της. Ήμουν ερωτευμένος και είχα αποκλείσει τη ζωή μου από κάθε άλλη γυναίκα, οποιαδήποτε γιατί δεν βρήκα κάτι καλύτερο από αυτήν. Εγώ αυτό που περίμενα από αυτήν ήταν κάποια στιγμή να μου στείλει ένα μήνυμα γιατί όντως ήθελα αυτήν την κοπέλα. Αν τουλάχιστον με απορρίψει από γάμο να το ξέρω, για να μπορώ να προχωρήσω τη ζωή μου" πρόσθεσε.

"Την αγαπάω και με αγάπησε και την ερωτευόμουν ακόμα περισσότερο κάθε φορά και δεν μπορούσα να δω καμία άλλη γυναίκα, είχα σχέση και τη χώρισα. Βιασμός δεν μπορεί να γίνει… Μία φορά θα γίνει, δύο; Πόσες θα γίνει; Δεν είναι βιασμός αυτό το πράγμα. Το ήθελε. Το ήθελε και περισσότερο από εμένα δηλαδή, το ήθελε και έχω τραγικά στοιχεία ας πούμε να αποκαλύψω. Δηλαδή μια κοπέλα δεν μπορεί να παντρευτεί μικρή; Και σε πληροφορώ ότι από μία φτωχή οικογένεια υπάρχει μια τεράστια ωριμότητα. Τα παιδιά που προέρχονται από μία πολύ φτωχή οικογένεια είναι τα πιο ώριμα".

Παραδέχεται την σεξουαλική επαφή που είχε με την ανήλικη, την οποία όμως, δεν θεωρεί λάθος, γιατί όπως λέει, σκόπευε, όταν μεγαλώσει, να κάνει μαζί της οικογένεια.

"Εμένα μου έπεσε ένα κεραμίδι στο κεφάλι γιατί περίμενα ένα κορίτσι να με αναζητήσει για να λήξουμε τη σχέση μας σε ένα γάμο και τελικά καταλαβαίνω ότι έχω καταγγελία πού; Για βιασμό. Εγώ δεν επέβαλα κάτι ποτέ. Απεναντίας. Με ήθελαν". "Δεν υπήρξε σεξουαλική επαφή όταν ήταν 11 ετών, και δεν υπήρξε για τον έναν απλούστατο λόγο, ότι μου είχε στείλει μια φορά ένα μήνυμα κρυφά από το κινητό του πατέρα της και την άλλη μέρα πήγα και τους το έδειξα να το διαχειριστούνε όμορφα. Σίγουρα πλατωνικό ήταν, όπως ερωτεύεται μία κοπέλα τον δάσκαλο ή ένα αγόρι τη δασκάλα. Αλλά όσο μεγάλωνε κι εμένα μου άρεσε που προερχόταν από μία φτωχή οικογένεια, γιατί ήταν πάρα πολύ τίμια και δεν με ένοιαζε, γιατί έλεγα ότι εγώ όλα αυτά θα τα ξεπληρώσω, θα σ' τα δώσω πίσω. Είχα και έχω συναισθήματα"...

Όσο για το πότε η σχέση, όπως τη χαρακτηρίζει, σταμάτησε να είναι πλατωνική; "Αυτό δεν το θυμάμαι, πάντως δεν ήταν 11 χρονών, αυτό είναι… Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα. Ήτανε μεγαλύτερη, δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό. Σίγουρα εγώ έβλεπα ένα κορίτσι που έχει τρελές βάσεις να κάνει οικογένεια ωραία και δεν έβλεπα μεγάλη διαφορά ηλικίας τα 16 χρόνια. Κάποτε παντρευόντουσαν έτσι μόνο. Δεν το έβλεπα κακό. Είχα επενδύσει πάνω σε αυτό το παιδί ότι μεγαλώνοντας όντως θα την παντρευτώ".

Όταν η σχέση του έγινε γνωστή, ενημερώθηκε ο όμιλος και ο νεαρός τότε προπονητής απολύθηκε. Τότε βρήκε τον πατέρα της ανήλικης, ο οποίος του ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

"Από τον όμιλο με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν δεν ξανά έρχεσαι. Πήγα και βρήκα τον πατέρα της. Τώρα του λέω τι είναι αυτό το πράγμα; Θα τα πούμε μου λέει στον εισαγγελέα. Ο πατέρας της αθλήτριας έβλεπε ότι ήμασταν φουλ ερωτευμένοι, δεν ξεκόλλαγε τα μάτια της από πάνω μου, το καταλάβαινε, αλλά οκ ρε παιδί μου. Τον έκανα παρέα, με έκανε παρέα, πηγαίναμε μαζί όπου φαντάζεσαι, ο κολλητός μου ήτανε. Εγώ ήθελα να πάω να τους τα πω έτσι όπως είναι, στον πατέρα να του μιλήσω και να του πω "ναι, ξέρεις κάτι; Είμαι με την κόρη σου και τη θέλω". Για γάμο την ήθελα, για γάμο ξεκινήσαμε. Λέω "εσύ με αγαπάς; Θες να παντρευτούμε;", "Ναι, θέλω". "Εντάξει, μην υπολογίζεις". Οκ, θα ήταν λίγο πιο σκληρό, πάντα ένας πατέρας είναι λίγο πιο σκληρό να το ακούσει αυτό για την κόρη του, αλλά δεν είχα πονηρό σκοπό και πρόστυχο. Θα μεγαλώσει λίγο ακόμα, θα τη σπουδάσω, θα τη φροντίσω, την αγαπάω ρε γαμώτο. Δηλαδή είναι ντροπή να αγαπάς έναν άνθρωπο; Θα μεγαλώσει, σιγά πια, 16 χρόνια διαφορά, οκ ρε παιδί μου, έχουνε γίνει και πολύ μεγαλύτερα και υπάρχουνε οικογένειες έτσι".

"Τον πατέρα τον κυνήγαγα στο τέλος και μου άλλαζε θέματα, γιατί καταλάβαινε τι ήθελα να του πω. Και το έβλεπα, στους μορφασμούς, στο στραβοκατάπημα, αυτά. Και δεν μου έλεγε από την αρχή "ξέκοψε"".

"Περίμενα να μεγαλώσει, μετά τα 18 την παρακολουθούσα και έλεγα "Άντε ρε γαμώτο, θα με πάρει ποτέ τηλέφωνο;". Δεν ήθελα να την ενοχλήσω. Ξέρεις σε αυτά τα πράγματα θέλεις να σε αναζητήσει ο άλλος. Είχε, υπήρξανε αγγελιοφόροι που ξέρανε πού είμαι. Την περίμενα να μεγαλώσει, να με διαλέξει μόνη της. Την αγαπάω, πώς να το εξηγήσω; Δεν το έκανα και τώρα το έχω μετανιώσει. Πώς μπορώ τώρα εγώ να πω ότι τον βίαζα αυτόν τον άνθρωπο; Είχα δεσμό και τη χώρισα για αυτήν την κοπέλα, για αυτήν την κοπέλα. Δεν μπορούσα να κοιτάξω άλλη. Αλλά δεν ήταν το σεξουαλικό, για όνομα του Θεού. Έβλεπα άλλα πράγματα. Ήθελα να μπω στην οικογένειά της, να τους στηρίξω, να τους βοηθήσω.

Είχα πολύ αληθινά συναισθήματα, ειλικρινή. Ποιος βιασμός; Άμα ρωτήσετε τα παιδάκια εκεί μέσα που ήταν στην ηλικία της, θα σας το πούνε όλοι. Ήθελα να την παντρευτώ, πού είναι το κακό; Μου έλεγε η μάνα μου "Γιατί δεν αφήνεις έναν άνθρωπο να σε πλησιάσει;". Τι να της πω τώρα; Ότι είμαι ακόμα εκεί; Ναι, ακόμα εκεί είμαι"...



Ανήλικοι εκκολάπτονται σε σκληρούς κακοποιούς : Συμμορία ανηλίκων λεηλατεί επιχείρηση Στην Πειραιώς

 



Ανήλικοι έτοιμοι να κάνουν το μεγαλύτερο έγκλημα αγνοώντας τις συνέπειες των πράξεων τους.

Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα η συμμορία των πέντε ανήλικων αγοριών με τις βαριοπούλες στα χέρια έχουν φτάσει με ένα κλεμμένο ασημί αυτοκίνητο έξω από επιχείρηση στην καρδιά της Αθήνας.

Σε βίντεο ντοκουμέντο ο ένας από τους πέντε ανήλικους χτυπά τα σιδερά της επιχείρησης. Ταυτόχρονα άλλο μέλος της συμμορίας ελέγχει την κίνηση στην οδό Πειραιώς. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν και αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ο οποίος επιχείρησε να τους αποτρέψει. 

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, οι ανήλικοι επειδή η αστυνομία απουσιάζει, έχουν σπάσει τα μέτρα της αστυνομίας και ανενόχλητοι λεηλατούν μια ακόμη επιχείρηση.

Ο ένας μετά τον άλλο οι ανήλικοι εισβάλλουν στην επιχείρηση για να την ληστέψουν. Εντοπίζουν το χρηματοκιβώτιο και προσπαθούν να το πάρουν.

Το θράσος της συμμορίας των ανήλικων είναι τέτοιο που ένα μέλος κρατώντας μεταλλικό αντικείμενο βγαίνει στο δρόμο και κατευθύνεται προς το μέρος ενός αστυνομικού που είναι εκτός υπηρεσίας και έχει σταματήσει στο σημείο για να τους αποτρέψει.

Εννοείται ότι οι ανήλικοι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς κανένας να τους εντοπίσει.





Βρέθηκαν τέσσερα κρούσματα στην Βουλή

 


Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές, καθώς έχουν εντοπιστεί 4 κρούσματα κορωνοϊού στην βουλή.

Πρόκειται για εργαζόμενους στο κοινοβούλιο, τρεις υπαλλήλους υπηρεσιών και ένα αξιωματικό της φρουράς του κοινοβουλίου.

Οι υπάλληλοι δεν προβληματίζουν τις υγειονομικές Αρχές, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ενταχθεί στο σύστημα της τηλεργασίας και δεν προσέρχονταν στα κτήρια της Βουλής.

Ωστόσο, υπάρχει έντονη ανησυχία για το μέλος της φρουράς, καθώς έδινε καθημερινά το «παρών» στην υπηρεσία του γι΄ αυτό και θα πραγματοποιηθούν τεστ σε όλο το προσωπικό της ασφάλειας.




Θετικός στον κορωνοϊό ο Θανάσης Εξαδάκτυλος

 


Θετικός στον κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος -μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook- εμφανίζει ήπια συμπτώματα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid.19.

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
13 ώρες πριν

Σήμερα διαγνώσθηκα θετικός στην Covid με ήπια συμπτώματα.




Αποκάλυψη: Ο Τραμπ ετοίμαζε «σφαγή στη Δικαιοσύνη» για τις εκλογές

 



Το χάος των προηγούμενων αποφάσεων και παραλείψεων της προηγούμενης κυβέρνησης προσπαθεί να τακτοποιήσει η διοίκηση του νέου προέδρου Μπάιντεν.

Ενώ οι ειδικοί προσπαθούν να καταρτίσουν το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού και ελέγχου της πανδημίας -καθώς ο Τραμπ δεν είχε αφήσει ένα πλάνο κατά του κορονοϊού- έρχονται στο φως προσπάθειες επέμβασης στη Δικαιοσύνη από τον προηγούμενο πρόεδρο και το περιβάλλον του, ώστε να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τάιμς» της Νέας Υόρκης, ο Τραμπ προσπάθησε μετά από συνεννόηση με στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης να απολύσει τον γενικό εισαγγελέα και μεταβατικό υπουργό Δικαιοσύνης Τζέφρι Ρόζεν, ο οποίος ανέλαβε μετά την παραίτηση του Γουίλιαμ Μπαρ, ο οποίος αρνήθηκε να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς Τραμπ περί «εκλογικής κλοπής». Ο Τραμπ είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην ανατροπή του αποτελέσματος στην Τζόρτζια και ήθελε να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς και το υπουργείο Δικαιοσύνης για ακύρωση των εκλογών στην Πολιτεία. Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια και ο γενικός εισαγγελέας δεν υπέκυψαν στις πιέσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κίνηση του Τραμπ (που δεν ολοκληρώθηκε) θύμισε τη «σφαγή του Σαββατόβραδου» του Νίξον, όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του, Ελιοτ Ρίτσαρντσον, παραιτήθηκε αρνούμενος να απολύσει τον ειδικό εισαγγελέα που ερευνούσε τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ.

Οι αποκαλύψεις επιβαρύνουν το ήδη βαρύ κλίμα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της δεύτερης δίκης του πρώην προέδρου Τραμπ στη Γερουσία. Σύμφωνα με τη διακομματική συμφωνία των επικεφαλής του Σώματος, η δίκη θα ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου. Σήμερα, η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να παραδώσει στη Γερουσία το άρθρο της παραπομπής του πρώην προέδρου σε δίκη.

Οι Δημοκρατικοί είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν μέχρι το τέλος την αντιδικία τους με τον πρώην πρόεδρο, αν και όλα δείχνουν πως είναι δύσκολο να καταδικαστεί.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Συνελήφθη ο προπονητής για τον βιασμό της 11χρονης ιστιοπλόου

 



Συνελήφθη χθες το μεσημέρι ο προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό της αθλήτριας της ιστιοπλοΐας, όταν αυτή ήταν έντεκα ετών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, όπου διαμένει ο προπονητής, και ξεκίνησε ήδη η μεταγωγή του στην Αθήνα, αφού το ένταλμα εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πριν από λίγο έφτασε στον Πειραιά το πλοίο όπου μετέφερε τον κατηγορούμενο και με κλούβα ξεκίνησε για την σχολή Ευελπίδων.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος έχει αναλάβει τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, μετά τη σοκαριστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, πως ένα κορίτσι έντεκα ετών έπεσε επίσης θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης μέσα στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Τα τελευταία 24ωρα, υπό άκρα μυστικότητα, ο κ. Στεφανάτος έλαβε καταθέσεις από την (ενήλικη, πλέον) αθλήτρια, καθώς και από τους γονείς της, σχετικά με τα περιστατικά αυτά. Πριν προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του προπονητή: οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι βαρύτατες και αφορούν βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Ο ίδιος ο προπονητής, πάντως, μέσω συνέντευξής του στην ιστοσελίδα protothema.gr, έχει παραδεχθεί μεν τη διενέργεια ερωτικών πράξεων με την ανήλικη, υποστηρίζοντάς ωστόσο πως… είχαν σχέση! Σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού, ο κατηγορούμενος, λίγο πριν συλληφθεί, υποστήριξε πως δεν ήταν 11 ετών κατά τη διάρκεια της «σχέσης» αλλά λίγα χρόνια μεγαλύτερη, ενώ κατηγόρησε τη μητέρα της ανήλικης πως αυτή πίεζε τον ίδιο και την κοπέλα να παντρευτούν και υποστήριξε πως όλα γίνονταν με τη συναίνεση της ανήλικης. 







Δύο συλλήψεις ανηλίκων Αλβανών για επίθεση σε 15χρονο και 17χρονο στην Αργυρούπολη

 



Δύο ανήλικοι Αλβανοί οι οποίοι συνελήφθησαν είναι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ των μελών της συμμορίας που ξυλοκόπησαν άγρια έναν 15χρονο και έναν 17χρονο, χθες το βράδυ, στην Αργυρούπολη, προκειμένου να τους πάρουν τα κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο αλλοδαποί, που είναι ηλικίας 16 και 17 ετών, ταυτοποιήθηκαν και κρατούνται στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες, λίγο μετά τις 19:30, οι δράστες μόλις είδαν τους δύο ανήλικους στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, τους πλησίασαν και ξαφνικά άρχισαν να τους χτυπούν άγρια, ενώ στη συνέχεια μαχαίρωσαν τον 17χρονο. 

Αμέσως μετά αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα των δύο νεαρών και τράπηκαν σε φυγή.


 





«Περαστικά» Μητσοτάκη στον Τσίπρα για τον γιο του που έχει κορονοϊό

 


«Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον γιο του κ. Τσίπρα και να ξεπεράσει η οικογένεια γρήγορα αυτήν τη δοκιμασία», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.




Είχε τον Κουφοντίνα ο ΣΥΡΙΖΑ διακοπές σε σπίτι με κήπο και τηλεόραση

 



Προκαλώντας για ακόμα μία φορά την κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται στο φως η περιποίηση που είχαν στον σύντροφο τρομοκράτη και εκτελεστή της 17Ν τα ακροαριστερά στελέχη του κόμματος.

Αναφερόμαστε για ένα αμετανόητο τρομοκράτη εκτελεστή, που έχει δολοφονήσει αθώους πολίτες, και τα ακροαριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν όσο ήταν κυβέρνηση να του δίνουν συνέχεια άδειες εξόδου και ένα σπίτι με κήπο και τηλεόραση για να μην του λείπει τίποτα.

Από τις 8 Ιανουαρίου, ο δολοφόνος εκτελεστής διαμαρτύρεται για τη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου στον Δομοκό, με αίτημα να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Η μεταγωγή του απο τις αγροτικές φυλακές στον Δομοκό, έγινε στο πλαίσιο του νέου νόμου που ψηφίστηκε πριν μερικές εβδομάδες και σύμφωνα με τον οποίο, δεν μπορούν καταδικασμένοι για τρομοκρατία, να εκτίουν την ποινή τους στις αγροτικές φυλακές.

Οι αγροτικές φυλακές της χώρας διαθέτουν τα συγκεκριμένα καταλύματα για όλους τους κρατουμένους, οι οποίοι ζουν σε ένα καθεστώς ημιελευθερίας και εργασίας.

Οι φωτογραφίες από το κελί του εκτελεστή της 17Ν:








Νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης έπεσε από το φουσκωτό εν κινήσει στην θάλασσα

 



Νεκρός βρέθηκε από το Λιμενικό ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης, που αγνοείτο από το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Το σώμα του 78χρονου ξεβράστηκε από τη θάλασσα στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων». Φορούσε καταδυτική στολή και βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του.

Νωρίτερα είχε βρεθεί άδειο το φουσκωτό σκάφος, που σύμφωνα με τη σύζυγο του, ο Σήφης Βαλυράκης αναχώρησε στις 2 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι ο 78χρονος Σήφης Βαλυράκης γλίστρησε από το σκάφος και έπεσε στη θάλασσα ίσως γιατί λιποθύμησε. 

Στις έρευνες συμμετείχαν πέντε πλωτά του λιμενικού, δύο ιδιωτικά σκάφη, ενώ είχε απογειωθεί ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και φτάνουν και άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων αποστολών.