Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Ο Κοντονής ξεφτιλίζει πάλι ΣΥΡΙΖΑ : Αυτό που γίνεται με την πανδημία και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σε όλη την Ευρώπη

 


Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και ερωτηθείς για τις βολές του κ. Τσίπρα περί «αυταρχικότητας», αντέτεινε ότι το μέτρο δεν είναι αυταρχικό, τονίζοντας ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος δεν περίμενε να ακούσει κάτι άλλο.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

«Τόσο καιρό ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τους νεκρούς που έχουμε κάθε μέρα. Ποιο είναι το μέτρο; Ποια είναι η λύση στο πρόβλημα; Σκοπίμως και τυχοδιωκτικά δεν προτείνει κάτι. Όταν η κυβέρνηση λοιπόν παίρνει το μοναδικό μέτρο το οποίο μπορεί και πρέπει να λάβει, δηλαδή την υποχρεωτικότητα -και πρέπει να ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν το έλαβε το μέτρο αυτό όταν έπρεπε και έχουμε εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα- έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για αυταρχισμό. Αυτό το πράγμα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, τουλάχιστον σε πανευρωπαϊκή κλίμακα δεν έχει ξαναγίνει. Να γίνεται σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης το αυτονόητο και το ζήτημα της δημόσιας Υγείας. Οι παλινωδίες του σε σχέση με το ζήτημα αυτό είναι ενδεικτικές του τρόπου που ασκεί πολιτική. Τυχοδιωκτική πολιτική προς όφελος κομματικό», είπε ο Κοντονής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι σε οποιονδήποτε βρίσκει μπροστά του να διαμαρτύρονται για οποιοδήποτε λόγο. Είναι μοναδικό αυτό το πράγμα που γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια. Και με τους κυνηγούς και με τους Οικολόγους. Και με τους αντιεμβολιαστές και με το εμβόλιο. Δεν υπάρχει αυτό στην Ευρώπη, δεν συμβαίνει πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το μάτι» στους αντιεμβολιαστές και στους αρνητές, καθώς «επί ένα χρόνο έλεγε ότι το εμβόλιο δεν θα είναι αποτελεσματικό, μετά υποστήριζε ότι τα εμβόλια δεν φτάνουν, μετά έλεγε για ξεστοκάρισμα εμβολίων».

«Τι να πω;», διερωτήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι «κάποια στιγμή, ευτυχώς, η στάση του Ανδρέα Ξανθού που είναι σοβαρός, φαίνεται ότι λειτούργησε προς την αντίθεση κατεύθυνση. Είπαμε ότι “ευτυχώς σοβαρεύουν τα πράγματα”, γιατί μας ενδιαφέρει για το πολιτικό σύστημα να ακούγονται σοβαρές προτάσεις και τοποθετήσεις, αλλά επανήλθαμε τώρα στα ίδια», πρόσθεσε.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει σωτηρία καμία», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν εισπράττει τη φθορά που καταγράφει η κυβέρνηση εξαιτίας των πολιτικών και των ενεργειών της, αλλά καταγράφει και πτώση στις δημοσκοπήσεις. «Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε πώς σκέφτονται, ούτε πώς ενεργούν. Είναι μια παρατεταμένη κατάσταση, η οποία δεν έχει καμία πολιτική εξήγηση. Απορώ γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που κατά καιρούς έχουν πει τα σωστά και τα πρέποντα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το εάν θα τεθεί στο μέλλον θέμα ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε χαρακτηριστικά: «είμαι εκτός ΣΥΡΙΖΑ και δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν, ας κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο Θεός, ειλικρινά».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου