Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Ο ΓΑΠ, δεν συμμετείχε στο αξιοπρεπέστατο debate με τους 5 υποψήφιους! Φοβήθηκε; Δεν ήθελε;

 


Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει στους ψηφοφόρους και οπαδούς του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ, το ότι ο Παπανδρέου δεν συμμετείχε σε ένα αξιοπρεπέστατο και σοβαρό debate, με τους υπόλοιπους 5 υποψήφιους για την αρχηγία.



Έξι ημέρες μένουν για την κάλπη και οι πέντε υποψήφιοι, οι κ.κ. Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης, Λοβέρδος, και Χρηστίδης, απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Γιώργου Κουβαρά (ACTION24), Παύλου Τσίμα (ΣΚΑΪ), και Τάσου Παππά (ΕΦΣΥΝ), ενώ τον συντονισμό της διαδικασίας έχει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, δεν ήθελε να συμμετάσχει, δείχνοντας ένα πρόσωπο ηττοπάθειας, και βρήκε δικαιολογία γιατί δεν συμμετείχε στο debate των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι δε συμφωνούσε με το μοντέλο, τους όρους και το περιεχόμενο.

Η πραγματικότητα όμως τον διέψευσε, γιατί όσοι το παρακολούθησαν είδαν ένα αξιοπρεπέστατο debate με υποψήφιους που αντιπαρατέθηκαν με σοβαρότητα, και εδώ είναι ένα ερώτημα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να τους αντιμετωπίσει;

Οι ερωτήσεις αφορούσαν τις εξής θεματικές ενότητες:

α) Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας -Οικονομική κρίση -Κλιματική αλλαγή -Ενεργειακή κρίση -Δημογραφικό

β) Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό

γ) Δημοκρατία – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Πολιτικό Σύστημα – Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση – Νέες τεχνολογίες.

δ) Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό– Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης- Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία- Η επόμενη μέρα.

ε) Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου.

Οι υποψήφιοι με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας μπορούσαν να σχολιάζουν για σχεδόν ένα λεπτό τις απαντήσεις των συνυποψηφίων τους. Η τηλεμαχία ολοκληρώθηκε με απευθείας διάλογο μεταξύ τους κι εκεί ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να ρωτήσει όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί και εκείνος να απαντήσει.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου