Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών από την Κυβέρνηση


 

Η Κυβέρνηση, προτού ακόμη αναπτυχθούν πρωτοβουλίες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και προτού διατυπωθούν προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προχώρησε στη θέσπιση -και λίγο αργότερα στη διεύρυνση- μέτρων στήριξης της κοινωνίας απέναντι στις ανατιμήσεις της ενέργειας που φτάνουν τα 500 εκατ. ευρώ Συγκεκριμένα:

Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης και διευρύνονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Αναμένεται έτσι ότι θα είναι επιλέξιμο το 80% των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν τις επιδοτούμενες μορφές καυσίμου κι ότι ο αριθμός των νοικοκυριών που θα λάβουν την ενίσχυση θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

Διπλασιάζεται η έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος, με ιδιαίτερη πρόνοια για τα νοικοκυριά που λαμβάνουν κοινωνικό τιμολόγιο. Η μηνιαία επιδότηση για ένα μέσο νοικοκυριό φτάνει στα 18 ευρώ, από 9 ευρώ που είχε ανακοινωθεί αρχικά, ενώ για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα είναι τα 24 ευρώ ανά μήνα.

Σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας θα δοθεί έκπτωση τουλάχιστον 15% στο κόστος προμήθειας φυσικού αερίου στα νοικοκυριά. Παράλληλα, η ΔΕΠΑ θα διαθέσει ποσότητες φυσικού αερίου με έκπτωση και στους υπόλοιπους παρόχους που με τη σειρά τους θα πρέπει να τις περάσουν αυτούσια στους καταναλωτές.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου