Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ένας Ρομά νεκρός και επτά αστυνομικοί τραυματίες σε αιματηρή καταδίωξη κακοποιών


 

Αιματηρή καταδίωξη επικίνδυνων Ρομά έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν επτά αστυνομικοί.

Στελέχη της ΔΙ.ΑΣ, που βρίσκονταν στη Λεωφόρο Θηβών, εντόπισαν ένα λευκό αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο.

Έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει ώστε να κάνουν έλεγχο, εκείνος όχι μόνο δεν υπάκουσε, αλλά επιτάχυνε το όχημα, οδηγώντας επικίνδυνα για να ξεφύγει.



Ακολούθησε καταδίωξη που συνεχίστηκε στο Χαϊδάρι και κατέληξε στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα.

Ο οδηγός του οχήματος, επιχειρώντας να διαφύγει, έπεσε πάνω σε μηχανές της ΔΙΑΣ για να σκοτώσεις τους αστυνομικούς. Έπεσε επίσης και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα πολιτών στο σημείο, τα οποία υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ έχουν και σημάδια από σφαίρες.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ για να σταματήσουν τους επικίνδυνους Ρομά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός του ύποπτου οχήματος.




Από τα πυρά, παράλληλα, τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας από τους επιβαίνοντες, ενώ ο τρίτος Ρομά το έσκασε από το σημείο πεζός και διέφυγε στην περιοχή.

Έξι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Δεν έχει γίνει γνωστή η κατάστασή τους.

Οι μηχανές της ΔΙΑΣ έχουν απομακρυνθεί από το σημείο με γερανό, ενώ γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τρίτου επικίνδυνου Ρομά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου