Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Μόλις 10 μαθητές στο Γαλάτσι έκαναν κατάληψη αφήνοντας τους υπόλοιπους έξω


 

Ούτε μία εβδομάδα δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα και σε ορισμένα σχολεία ξεκίνησε η αθλιότητα των καταλήψεων. Το χειρότερο είναι ότι οι διευθυντές των σχολείων δεν παίρνουν άμεσα μέτρα αφήνοντας τα σχολεία στο έλεος της μειοψηφίας και σε βάρος των μαθητών που θέλουν να κάνουν μάθημα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ασυδοσίας της μειοψηφίας, συνέβη στο Γαλάτσι από μόλις 4 μαθητές με την άμεση αντίδραση όμως του διευθυντή. 

Κλειστή με λουκέτο βρήκαν την πόρτα του σχολείου τους το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου, καθώς μόλις 4 μαθητές από τη Β’ και τη Γ’ τάξη που ηγούνταν μαζί με άλλους 6 υποστηρικτές τους είχαν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν κατάληψη με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. 

Άμεσα ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Κάπουας επικοινώνησε με τον δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο καθώς και την αρμόδια διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που είναι ανοικτά τα σχολεία δεν είναι δυνατόν να έχουν κιόλας προκύψει συγκεκριμένα αιτήματα, και σίγουρα δεν είχαν την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων συμμαθητών τους.

Ο δήμαρχος Γαλατσίου, λίγη ώρα μετά την ενημέρωση από τον διευθυντή μετέβη στο σχολείο και άνοιξε την πόρτα σπάζοντας το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην πόρτα εισόδου και αποσύροντας τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί ενώ εντός του σχολείου, βρίσκονταν μόλις 4 μαθητές. 

«Ήταν 4 παιδιά μέσα και 200 απέξω» λέει στην «Κ» ο κ. Μαρκόπουλος τονίζοντας ότι «τα συγκεκριμένα παιδιά δεν ήταν εκπρόσωποι του 15μελούς, ούτε είχαν εκλεγεί με κάποια διαδικασία». 

Κατα τη διάρκεια της επιχείρησης ανοίγματος της πόρτας δεν έγιναν κάποιες φθορές, ούτε υπήρξαν αντιδράσεις. «Αυτό που έκανα ήταν το αυτονόητο. Όταν υπάρχουν αιτήματα είμαι πρόθυμος να τα ακούσω και δεν πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αντίθετοι έτσι και αλλιώς στις κινητοποιήσεις. Όμως αυτό που συνέβη τη Δευτέρα ήταν απλώς μια αυθαίρετη πράξη μερικών παιδιών προκειμένου να αποφύγουν το μάθημα» τονίζει ο δήμαρχος της πόλης. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου