Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Ενα λάθος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες εκμεταλλεύτηκε ανήθικα ο φαιδρός Πολάκης & ΣΥΡΙΖΑ

 



Ανήθικοι, ψεύτες, φαιδροί δημιουργούν θέμα για να κάνουν αντιπολίτευση και μετά αναρωτιούνται γιατί τους έχει απαξιώσει ο Έλληνας πολίτης.

Για ένα εκ παραδρομής λάθος της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής, που μπορούσε να το καταλάβει κάθε έξυπνος άνθρωπος,  έκανε τον ανήθικο βόθρο της Κουμουνδούρου και τον φαιδρό Παύλο Πολάκη να εξαπολύσουν νέες κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού.

Η επιτροπή συνυπολόγισε στις προς αρχειοθέτηση υποθέσεις και τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και της Φ. Γεννηματά, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση να σηκώσει τους τόνους.

Βρήκε πάτημα ο ανήθικος Π. Πολάκης και παρέθεσε δικά του στοιχεία ψεύτικα, με τα οποία ζήτησε να επαναληφθεί ο έλεγχος στη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του κ. Μητσοτάκη, παρότι η υπόθεση -με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ- είχε αρχειοθετηθεί ήδη από την τελευταία συνεδρίαση, στα τέλη Ιουνίου.

Με λίγα λόγια, ανήθικα και χωρίς ίχνος ντροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να δημιουργήσει ζήτημα μόλις μια μέρα πριν δοθούν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2019.

Ο ανήθικος Πολάκης και ενώ όλοι ήξεραν ότι είχε κάνει λάθος η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, είπε στους δημοσιογράφους«Από δημοσιεύματα και επίσημα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τελέσει, ως πρόσωπο κατ' άρθρο 1 του v. 3213/2003, το αδίκημα της εξακολούθηση υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), ενώ φέρεται να μετέχει μέσω παρένθετου προσώπου στο κεφάλαιο και τη διοίκηση αλλοδαπής εταιρείας κατά παράβαση του άρθρου 8 του ως άνω νόμου».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας πάντως, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Θανάσης Μπούρας, δήλωσε: «Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους, σαράντα τρεις (43) περιπτώσεις υπόχρεων, μεταξύ των οποίων και δύο πολιτικών αρχηγών, συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης μολονότι οι περιπτώσεις αυτές είχαν ήδη ελεγχθεί και είχε εγκριθεί η αρχειοθέτησή τους στη συνεδρίαση της 23.6.2021».

Και παρά την αποκατάσταση της αλήθεια, η ομάδα των ανήθικων του ΣΥΡΙΖΑ, συντηρούσε το θέμα αντί να ζητήσει συγνώμη και έκανε δηλώσεις : «Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας τούς οδηγεί από τον έναν αυτοεξευτελισμό στον άλλο. Χθες, προσπάθησαν να αναβάλουν επ’ αόριστον τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαφάνειας, όπου επρόκειτο να συζητηθεί μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα, μετά την κατακραυγή, όρισαν άρον-άρον συνεδρίαση και επιχείρησαν να εντάξουν το όνομα του κ. Μητσοτάκη σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες οι οποίες θα αρχειοθετούνταν. Όταν πιάστηκαν και πάλι με τη γίδα στην πλάτη έσπευσαν να πουν, χωρίς να τους απομένει πια ίχνος αξιοπρέπειας, ότι το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε "εκ παραδρομής" στη λίστα! Στη σημερινή συνεδρίαση ο αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε όλα τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ζήτησε επίσημα τον επανέλεγχο των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη.

Τελικά, η υπηρεσία που συνεπικουρεί το έργο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες θα ελέγξει τα νέα στοιχεία και θα καταθέσει σχετικό πόρισμα. Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τις γελοίες προσπάθειες να κουκουλώσει την υπόθεση, και τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου να προχωρήσουν στον απαραίτητο ουσιαστικό έλεγχο».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου