Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Ντροπή σου ρε Φίλη! Χωρίς συγνώμη αναφέρθηκε στα παιδιά της Κεραμέως γνήσιος Συριζαίος


 

Είναι δύσκολο σε Συριζαίο και ειδικά ακροαριστερό, να έχει ηθική και συναίσθημα, ώστε να αντιλαμβάνεται τι λέει και τι κάνει.

Αυτό απέδειξε εχθές ο Νίκος Φίλης με την απάνθρωπη και ανήθικη συμπεριφορά του στην βουλή.

Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να έχει και όρια, αλλά κανένας Συριζαίος δεν έχει όρια γιατί απλά δεν έχει ηθική.

Τα όρια αυτά αφορούν την μη εμπλοκή των παιδιών στα οποία θέματα, ιδεολογικά, πολιτικά και προσωπικά έχει ο κάθε πολιτικός απέναντι στον αντίπαλό του, κάτι που ο Νίκος Φίλης δεν υπολόγισε γιατί απλά είναι Συριζαίος.

Ο ανήθικος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπαράθεση που είχε στην επιτροπή της Βουλής με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια και είναι τέτοιο το θράσος του που δεν ζήτησε ούτε συγνώμη.

Στην προσπάθειά του να κατηγορήσει τη Νίκη Κεραμέως για την ελάχιστη βάση εισαγωγής και για τα παιδιά που θα μείνουν φέτος λόγω χαμηλής βαθμολογίας εκτός πανεπιστημίων, ενέπλεξε τα παιδιά της υπουργού λέγοντας τα εξής:

"Έχετε 2 παιδιά μικρά, κυρία υπουργέ, όταν μεγαλώσουν θα θυμούνται, θα ακούσουν ότι η μητέρα τους στα χρόνια αυτά, που ήταν μικρά αυτά τα παιδιά, κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημο σας. Το μαχαίρι βάλτε μέσα όταν μιλάτε. Ντροπή σας, είστε και μητέρα νέων παιδιών. Είστε απαράδεκτη. Έχετε ένα μαχαίρι και το ανεμίζετε, μαζί το τυλίγετε με δημοσκοπήσεις ψεύτικες, στημένες, που τις διαψεύδει η ζωή.”

Η κ. Κεραμέως απάντησε στην ανηθικότητα του Φίλη και ζήτησε το λόγο : "Οσο διαφορετικές απόψεις και να έχουμε, ποτέ, κύριε Φίλη, ποτέ, δεν έχω αναφερθεί στην προσωπική σας ζωή, ποτέ δεν έχω αναφερθεί στην οικογένειά σας, ποτέ δεν έχω αναφερθεί στο παιδί σας, ποτέ. Γιατί όσες διαφορές κι αν έχουμε, όση ιδεολογική απόσταση και αν έχουμε, έχουμε πάνω απ’ όλα σεβασμό στον άλλον, αλλά και επίγνωση της δημόσιας θέσης και της ευθύνης που όλοι έχουμε σε αυτή την αίθουσα και ξέρουμε- εμείς τουλάχιστον- να διαχωρίζουμε την πολιτική αντιπαράθεση από την προσωπική ζωή του καθενός.

Αυτές ακριβώς είναι οι ρητορικές που θέλουμε να καταπολεμήσουμε μέσα από την Παιδεία. Οταν, κύριε Φίλη, επικαλείστε τη μητρική μου ιδιότητα για να με ψέξετε για τις επιλογές της Κυβέρνησης, όταν καταφεύγετε σε αναφορές στα δύο μικρά μου παιδιά για να διατρανώσετε με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή σας στην εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας, τότε ο πολιτικός πολιτισμός δέχεται ένα πολύ σημαντικό πλήγμα.”

Μετά την τοποθέτηση της Κεραμεώς, ένας σοβαρός μη συριζαίος βουλευτής με ηθική θα καταλάβαινε το λάθος του και θα ζήταγε με κάποιο τρόπο συγνώμη για το ατόπημα του, αλλά επειδή ο Φίλης είναι ένας ακροαριστερός Συριζαίος η ανύπαρκτη ηθική του δεν το επιτρέπει.

Ο Φίλης απάντησε ως εξής: "Είναι προφανές ότι δεν έχω τίποτα με την οικογένεια της κυρίας Κεραμέως. Αλίμονο. Κι αν θεωρεί ότι την προσβάλλει που αναφέρθηκα στα δύο παιδιά της, καμία αντίρρηση. Είπα "τι θα πείτε στα παιδιά αυτά, όταν δουν, μετά από χρόνια, ότι επί των ημερών σας ως υπουργός, συνέβη αυτή η αποτρόπαια πράξη, της σφαγής περίπου 20.000 παιδιών από τα πανεπιστήμια".

Αν αυτό το θεωρείτε ότι προσβάλλει τα παιδιά σας, καμία αντίρρηση. Δεν επιμένω. Αλλά, μου δώσατε το δικαίωμα να το κάνω αυτό. Έχετε κάνει δημόσια δήλωση ότι το παιδί σας, όταν γεννήθηκε, είπε πρώτη τη λέξη "Μητσοτάκης" και μετά τη λέξη "μπαμπάς". Είναι γραπτό, το έχετε πει και δεν το έχετε διαψεύσει. Το παίρνω κι αυτό πίσω, όμως. Έχετε δικαίωμα εσείς να λέτε ότι θέλετε για τα παιδιά σας και την οικογένειά σας. Καμία αντίρρηση”.

Την ανήθικη συμπεριφορά του Νίκου Φίλη σχολίασαν αρνητικά συνάδελφοι του βουλευτές, που τον βλέπουν να κατρακυλάει όπως το κόμμα του και ο αρχηγός του σε ανήθικα ατοπήματα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου