Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Μητσοτάκης: Καιρός κ. Τσίπρα να σοβαρευτείτε για την Βάση Εισαγωγής

 


«Κύριε Τσίπρα να σοβαρευτείτε – Κάποιοι δίνουν ψεύτικες ελπίδες»

Ο πρωθυπουργός απάντησε σήμερα στην βουλή στην απάτη και στις υποσχέσεις του Α. Τσίπρα για την αναδρομική του υπόσχεση για την ΕΒΕ, λέγοντας «Οικοδομείται παθητικούς πολίτες που αναζητούν κάποιον «πατερούλη». Να πάψουν από αυτή την αίθουσα να λέγονται εύηχα ψέματα που καίνε τα μυαλά. Ποιος είναι άραγε ο ελιτιστής αυτός που θεωρεί εξίσου υπερήφανο τον φοιτητή και τον σπουδαστή ή μήπως εκείνος που ψαρεύει στα θολά νερά ενός πανεπιστημίου δήθεν για όλους, αλλά τελικά για κανένα.

Μόλις το 59% αποφοιτάει από τα πανεπιστήμια μας, το χειρότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Και αντί να δούμε τι φταίει, κάποιοι δίνουν ψεύτικες ελπίδες. Είναι καιρός κύριε Τσίπρα να σοβαρευτείτε!

Δεν γίνεται να μην υπάρχει μία βάση εισαγωγής για τα πανεπιστήμια. Δεν γίνεται να μην έχουν λόγο τα ιδρύματα για τον αριθμό των φοιτητών.

Ξανασκεφτείτε την άτοπη υπόσχεση για τους υποψηφίους που θα κρατούν τους βαθμούς τους. Αν θέλετε να είστε συνεπής με ό,τι εννοείται. Λέτε στα νέα παιδιά ότι θα έρθετε αναδρομικά να τους βάλετε στο πανεπιστήμιο από την πίσω πόρτα.

Να τους κλείσετε το μάτι όταν γνωρίζετε τα πραγματικά στοιχεία αποφοίτησης, ειδικά από κάποια τμήματα στα οποία καταλήγουν φοιτητές που δεν έχουν κανένα σκοπό να αποφοιτήσουν. Για να λέμε μπράβο το παιδί μπήκε στο πανεπιστήμιο».

«Σταματήστε να λέτε καληνύχτα όταν όλοι οι άλλοι σας λένε καλημέρα»

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του τόνισε πως «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το νέο σχολείο που ξεκινάει από τον Σεπτέμβριος» καθώς επεσήμανε πως «Η δημόσια Παιδεία είναι υπόθεση Εθνική».

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα, σημείωσε «θα ζητήσω να χαμηλώσετε τους τόνους και να ξαναδιαβάσετε με νηφαλιότητα το νομοσχέδιο. Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πριν ψηφίσετε ίσως θα πρέπει να ακούσετε μία συμβουλή!

Ο εμβληματικός ηγέτης της ιταλικής αριστεράς Ενρίκο Μπελινκουέρ έλεγε : Σύντροφοι είναι ώρα να αναπτύξουμε μία ιδιότητα που μας λείπει να ψάχνουμε την αλήθεια που κρύβεται στα λόγια του αντιπάλου μας. Καλό θα ήταν να ξεφύγετε από την απόλυτη άρνηση. Να πάψε να λέτε καληνύχτα όταν όλοι οι άλλοι σας λένε καλημέρα», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου