Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Μητσοτάκης :Το ευέλικτο ωράριο έχει υπογραφές Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούση


 


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέταξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα και στη Φώφη Γεννηματά, καθώς ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για όλα τα άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου.

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Καταθέτω αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για να αναλάβετε τις ευθύνες σας επώνυμα και φανερά, κ. Τσίπρα και κυρία Γεννηματά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Απευθύνομαι στην αντιπολίτευση. Και σήμερα επιμένετε να μη μιλάτε για τα άρθρα του νομοσχεδίου. Σας ρωτώ, κ. Τσίπρα και κυρία Γεννηματά. Θα ψηφίσετε την ψηφιακή κάρτα, που καταργεί τη μαύρη και την υποδηλωμένη εργασία; Θα ψηφίσετε την επαγγελματική αποκατάσταση και ασφάλιση των ταχυμεταφορών; Θα ψηφίσετε την εξίσωση εργατοτεχνιτών με υπαλλήλους; Θα ψηφίσετε τους λόγους απαγόρευσης της απόλυσης; Θα πείτε ναι ή όχι στην καθιέρωση της άδειας πατρότητας; Θα αρνηθείτε την απαγόρευση απόλυσης του νέου πατέρα; Τελικά συμφωνείτε ή διαφωνείτε ότι όποιος εργάζεται από απόσταση έχει το δικαίωμα να αποσυνδέεται όταν τελειώνει το ωράριο εργασίας του; Θα σας διευκολύνω. Καταθέτω αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα. Για να καταδειχθεί η υποκρισία σας, εκτός εάν επιλέξετε τον δρόμο αποχώρησης από την αίθουσα, που μας έχετε συνηθίσει τελευταία».

Για το  ευέλικτο ωράριο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ισχύει εδώ και 31 χρόνια και έχει και τις υπογραφές Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούση. Μάλιστα απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πώς το ευέλικτο ωράριο εφαρμόστηκε πλήρως επί ΣΥΡΙΖΑ. «Καλώς το δέχθηκαν όσοι το λένε. Μόνο που άργησαν 31 χρόνια καθώς τόσα χρόνια ισχύει. Και οι πρόσφατες ρυθμίσεις έχουν τις υπογραφές Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούση. Να μας πείτε και για τα δάνεια των κομμάτων γιατί αν θυμάμαι καλά ήσασταν και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Θυμάστε κ. Τσίπρα ότι το ευέλικτο ωράριο εφαρμόστηκε πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ρεκόρ ευελιξίας στις κυβιστήσεις έχει μόνο η αντιπολίτευση».

Η ομιλία του πρωθυπουργού :






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου