Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Προβάδισμα ΝΔ με πάνω από 12 μονάδες - Οι πολίτες εμπιστεύονται Μητσοτάκη και μετά τον ΚΑΝΕΝΑ


 

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της ιστοσελίδας powergame.gr η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35,9% (πολύ μικρή μείωση της τάξης του -0,2% από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας), την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,5% (με μηδαμινή άυξηση 22,7% από την προηγούμενη έρευνα).

Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής το οποίο συγκεντρώνει 7% και όπως φαίνεται με την ηγεσία που διαθέτει δεν μπορεί να τραβήξει απο τον ΣΥΡΙΖΑ που ο αρχηγός του παραπαίει, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,4%, η Ελληνική Λύση στο 4%, το ΜέΡΑ 25 με 3,4%. Παράλληλα, 19,8% δηλώνει ότι θα ακολουθήσει άλλες επιλογές, ενώ 12% των ερωτηθέντων δηλώνει αναποφάσιστο.


Η κυβέρνηση διατηρεί σαφές προβάδισμα και οι πολίτες την εμπιστεύονται, παρά την ανησυχία και την ανασφάλεια τους για την οικονομική κατάσταση αλλά και την κόπωση από την πανδημία και τα μέτρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών, με δεύτερο τον ΚΑΝΕΝΑ, και τρίτο τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό δείχνει ότι μόνο ο ίδιος ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει ότι είναι πολιτικά τελειωμένος. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι για τους πολίτες, καλύτερος πρωθυπουργός, καλύτερος στην οικονομία, καλύτερος στο να φέρει επενδύσεις στην χώρα και μετά τον Μητσοτάκη καταλληλότερος είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ




Στην αξιολόγηση των υπουργών, δημοφιλέστερος αναδεικνύεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να είναι δεύτερος, τον υπουργό Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να βρίσκεται στην τρίτη θέση και στην τέταρτη θέση ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου