Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Πυρκαγιά στο Μάτι: Φύτρου «Η Εισαγγελία έχει πρόβλημα και πρέπει να το λύσει».

 


«Η Εισαγγελία έχει πρόβλημα και πρέπει να το λύσει». Αυτή η φράση συνοψίζει τις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους η Βαρβάρα Βουκάκη-Φύτρου, τραγική φιγούρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, αφού ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά χάθηκαν στις φλόγες.

Η κ. Φύτρου κατέθεσε χθες στον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη, στα χέρια του οποίου παραμένει η δικογραφία για τις πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων, που κατά το κατηγορητήριο οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα. Ο ανακριτής έχει ήδη καταθέσει πολλαπλά αιτήματα προς την Εισαγγελία για να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο και να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο. Ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές έχουν κάθε φορά απορρίψει τα αιτήματά του, επιμένοντας πως δεν θεμελιώνεται το αδίκημα, παρά μόνο αυτό της ανθρωποκτονίας από αμέλεια (που είναι πλημμέλημα).

«Σήμερα έδωσα για πρώτη φορά κατάθεση στον κύριο ανακριτή. Ο κ. Μαρνέρης έχει κάνει μια ενδελεχέστατη έρευνα από την οποία προκύπτουν όλα όσα έγιναν στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου 2018. Είναι κακουργήματα. Κάποιοι, οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους προστατέψουν. Αυτό για εμένα είναι τραγικό και λυπηρό», δήλωσε εμφανώς συγκινημένη η κ. Φύτρου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι κατέθεσε, ανέφερε «όλα όσα έζησα, όλα όσα βίωσα, όλα όσα άκουσα, όλα όσα έμαθα από το σύζυγό μου και τα παιδιά μου λίγο πριν να καταλήξουν».

Ο συνήγορός της, Βασίλης Καπερνάρος, έκανε επίσης λόγο για εξαιρετική δουλειά του ανακριτή, σημειώνοντας πως θα ζητήσει παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «για να λυθεί το πρόβλημα της Εισαγγελίας».

«Στο κάτω κάτω, η Εισαγγελία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των κανόνων που προστατεύουν τη δημόσια τάξη και που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Μιλάμε για 102 σκοτωμένους συνανθρώπους μας στο Μάτι. Μακάρι η Εισαγγελία να είχε επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια σημασία όπως στην υπόθεση της κ. Μπεκατώρου», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως πέραν στελεχών της Πυροσβεστικής, κατηγορούμενοι -για πλημμέλημα- είναι συνολικά είκοσι άτομα, μεταξύ των οποίων η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλ. Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης κ.ά.


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου