Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Η Σκωτία απαγορεύει στον Τραμπ να την επισκεφθεί για να αποφύγει την ορκωμοσία Μπάιντεν

 



Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον προειδοποίησε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ ότι λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν είναι δυνατόν να επισκεφθεί την περιοχή, όπου διαθέτει γήπεδα γκολφ.

«Δεν επιτρέπουμε την είσοδο στη Σκωτία χωρίς ουσιαστικό λόγο αυτήν τη στιγμή, και αυτό θα ισχύει και για αυτόν, όπως ισχύει για οποιονδήποτε άλλο» τόνισε η πρωθυπουργός της Σκωτίας.

«Το να παίξεις γκολφ δεν είναι αυτό που θα θεωρούσα ουσιαστικό λόγο» συμπλήρωσε

Αφορμή για τη δήλωση αυτή στάθηκαν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να επισκεφθεί τη Σκωτία τις τελευταίες ημέρες της θητείας του. 

Έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες ημέρες έντονη δραστηριότητα αεροσκαφών της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο Πρέστγουικ που ενημερώθηκε για την άφιξη του Boeing 757, το οποίο χρησιμοποιεί μερικές φορές ο Τραμπ, στις 19 Ιανουαρίου. Τα μαχητικά φαίνεται ότι έκαναν μια «αναγνωριστική» αποστολή στο Τραμπ Τέρνμπερι, το ένα από τα δύο γήπεδα γκολφ που διαθέτει ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας στη Σκωτία.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, η Στέρτζον απάντησε ότι «δεν έχει ιδέα για τα σχέδια» του Τραμπ, αλλά «ελπίζει ότι το άμεσο σχέδιό του είναι να φύγει από τον Λευκό Οίκο». 

«Αλλά προς το παρόν δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να έρθει στη Σκωτία, εκτός από τα απολύτως αναγκαία ταξίδια», υπενθύμισε, επικαλούμενη το λοκντάουν.

«Ισχύει για αυτόν όπως και για οποιονδήποτε άλλον. Και το να έρθει κάποιος για να παίξει γκολφ, είναι ένας λόγος που εγώ δεν θα τον θεωρούσα απολύτως αναγκαίο», πρόσθεσε.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου