Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Κρίσιμο «τεστ» το άνοιγμα των σχολείων σχολεία

 



Το τεστ του ανοίγματος των σχολείων θεωρείται κρίσιμο για τα επόμενα βήματα προστασίας, καθώς από την πλευρά της κυβέρνησης και σωστά επισημαίνεται πως η κατάσταση είναι δυναμική και επαναξιολογείται διαρκώς προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ακόμη και σε καθημερινή βάση.

Θετικό στοιχείο συνιστά σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων 24ωρων δείχνουν ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά τις ημέρες των εορτών και δεν υπήρξαν εστίες υπερμετάδοσης, όπως ήταν ο φόβος των ειδικών. 

Κρούσματα, δείκτης θετικότητας, θάνατοι, αλλά και ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων παρουσιάζουν έτσι μια σημαντική αποκλιμάκωση που θα πρέπει, ωστόσο, να έχει συνέχεια, ώστε σιγά σιγά να ανοίξουν και άλλοι τομείς της καθημερινότητας.

Για να συμβεί λοιπόν αυτό, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι αντίστοιχα και παράλληλα να κριθεί επιτυχημένο το τεστ της επαναλειτουργίας των σχολείων. Με τη σειρά του, αυτό θα κρίνει και το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) και θα οδηγήσει στην άρση και άλλων περιορισμών, όπως είναι το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων – σε πρώτη φάση με τη μέθοδο του click away – ή και άλλων δραστηριοτήτων όπως τα κομμωτήρια. 

Σε διαφορετική περίπτωση, τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν ή θα αυστηροποιηθούν, καθώς αυτό προστάζει η δυναμική εξέλιξη της πανδημίας και η αντίστοιχη αντιμετώπισή της.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου