Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Εορδαία: Πέντε Ιερείς και Μοναχοί θετικοί μετά τη χειροτονία μοναχού

 



Πέντε Ιερείς και Μοναχοί του Δήμου Εορδαίας Κοζάνης νόσησαν από την covid-19 και τα κρούσματα συνδέονται με τη χειροτονία που έγινε πρόσφατα στη Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αρδάσσης.

Συνολικά στο χωριό Εμπόριο Εορδαίας, από το οποίο κατάγεται ο μοναχός που χειροτονήθηκε στο μοναστήρι, έχουν νοσήσει 13 άτομα ανάμεσά τους ο ιερέας του χωριού με τον διάκο. Όλοι παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ από την πρώτη στιγμή ενημέρωσαν για την κατάστασή τους συγγενείς και φίλους, καθώς και με όσους ήρθαν σε επαφή. Ένας που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πήρε σήμερα εξιτήριο.

Στο μεταξύ οι άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα  στην Κοινότητα Εμπορίου είχαν ως αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί ο δωρεάν έλεγχος ταχείας ανίχνευσης covid-19 (rapid test), αποκλειστικά σε άτομα που μετακινούνται με αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Εμπορίου, Σάκη Μπόζια, η διαδικασία θα επαναληφθεί σε χρόνο που θα αποφασίσει ο ΕΟΔΥ, ενώ περισσότεροι από 50 κάτοικοι βρέθηκαν σήμερα με τα αυτοκίνητά τους στο σημείο που θα γινόταν τα τεστ στο χωριό.


Πηγή: ΕΡΤ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου