Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Νέες απειλές Τράμπ σε Μπάιντεν : Δεν κινδυνεύω εγώ από την 25η τροπολογία αλλά ο Μπάιντεν

 


Ακόμα να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ και συνεχίζει τις απειλές.

Αφού ο Τράμπ χαρακτήρισε, γελοία την πρόταση καθαίρεσης, αρνούμενος να αντιληφθεί τι έχει κάνει, στην ομιλία του στο Τέξας όπου και μίλησε σε ακροατήριο επιτέθηκε εκ νέου και στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ  Τζο Μπάιντεν.

Στις δηλώσεις του από το Τέξας, το οποίο επισκέφθηκε για την επιθεώρηση του συνοριακού τείχους και αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση, ο Τραμπ τοποθετήθηκε ξανά επί της πρότασης παραπομπής.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη δήλωση από την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο και τα περί γελοίας πρότασης καθαίρεσης και κυνηγιού μαγισσών, είπε ότι η 25η τροπολογία δεν θα χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνει εκείνον, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει κατά του διαδόχου του.

Το μήνυμα Τραμπ ως απειλή κατά του Μπάιντεν και δείχνει το πόσο επικίνδυνος παραμένει ο Ντόναλντ Τράμπ.

Ο Τράμπ είπε τα εξής: «Η ελευθερία της έκφρασης βρίσκεται υπό πολιορκία. Η 25η τροπολογία δεν με τρομάζει, θα λειτουργήσει όμως ενάντια στον Τζο Μπάιντεν, θα κυνηγά εκείνον και την ηγεσία του».

Μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων, νωρίτερα, ο Τράμπ απείλησε εκ νέου και τόνισε ότι διαδικασία αποπομπής του θα πυροδοτήσει νέο κύμα οργής.

Το άρθρο καθαίρεσης εισήχθη από τους βουλευτές Τεντ Λιου, Ντέιβιντ Σίσιλιν και Τζέιμι Ράσκιν και αναμένεται η ψηφοφορία του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου