Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Κύκλωμα εκβιαστών: Αποκαλυπτικές περιγραφές για το πώς έπαιρναν τα χρήματα



Αποκαλυπτικές περιγραφές για το πώς τα θύματα της συμμορίας των εκβιαστών πήγαιναν και άφηναν τα χρήματα σε κατάστημα στον Κορυδαλλό που είχε μετατραπεί σε στρατηγείο τους, περιλαμβάνει η δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών.

Η περιγραφή ενός εκ των υπαλλήλων, την οποία φέρνει στο «φως» το CNN Greece, είναι χαρακτηριστική και αποκαλύπτει πως τα χρήματα παραδίδονταν μέσα σε κλειστούς φακέλους.

«(...) Τις νυχτερινές βάρδιες που καθόμουνα στο ταμείο και κυρίως τα ξημερώματα έρχονταν διάφορα άτομα, άντρες, και μου έδιναν ένα φάκελο καφέ κλειστό που είχε λεφτά μέσα. Ένας από αυτούς μου είχε ζητήσει πολλές φορές φάκελο και τον είδα που έβαλε λεφτά μέσα. Απ’ έξω οι φάκελοι δεν έγραφαν κάτι». 

Ακόμα και καταστηματάρχες παραδέχτηκαν ότι έδιναν χρήματα κάθε μήνα στη σπείρα των εκβιαστών.

«Δεν μου έχει ζητήσει κανένας να πληρώσω χρήματα για προστασία αλλά επειδή έχω πρόβλημα με κάποιους γείτονες που με ενοχλούν κατά καιρούς έχω ζητήσει κάποιες φορές να με βοηθήσουν. Πέρναγαν και έδινα σταθερά κάθε μήνα χρηματικά μικροποσά για το μαγαζί».

Τα «στόματα» για τη δράση του κυκλώματος των εκβιαστών έχουν αρχίσει πλέον να ανοίγουν…

Ένα πρώην μέλος της σπείρας εμπιστεύτηκε τους αστυνομικούς της δίωξης εκβιαστών και τους περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη δράση του κυκλώματος.

Στην κατάθεση του, την οποία αποκαλύπτει το CNN Greece, αναφέρει:

«(...) Ξεκίνησα να κάνω παρέα με τον Π. πριν από περίπου τέσσερα χρόνια όταν με βοήθησε που είχα κάτι διαφορές με τον Θρ., ο οποίος είχε ζητήσει 100 € για να μου επιστρέψουν ένα μηχανάκι μου είχαν κλέψει κάποιοι Αλβανοί από τα Πετράλωνα. Μετά αρχίσαμε να κάνουμε πολύ παρέα και πολλές φορές να έστελνε να κάνω εξυπηρετήσεις, να αγοράζω πράγματα, να παίρνω λεφτά από διάφορες μεριές. Είχε πει να τον φωνάζω θείο».

Ο εν λόγω άνδρας, που βρήκε το θάρρος να μιλήσει, περιέγραψε το πώς τα χρήματα άλλαζαν χέρια για να καταλήξουν σε αυτά των κατηγορουμένων.

«...Πήγαινα κάθε μήνα και έπαιρνα κάποια λεφτά που του έστελνε κάποιος ότι θα έρθουν.  Οπότε πήγαινα και έπαιρνα τα λεφτά αυτά. Ο Τ....μου έδινε 30 με 50 €. 

Όλοι τους προστάτευαν όλα τα μαγαζιά στην Τσαλδάρη και χώριζαν τα λεφτά στα τρία.

Σε αυτά τα μαγαζιά εμφανίζονται και μίλαγε ο Π....του ιδιοκτήτη. Ακόμη προστάτευαν μαγαζιά στη Νίκαια.

Επίσης προστάτευαν ένα μαγαζί με στοιχηματική εταιρεία αλλά δεν πήγαινα εγώ να τα πάρω και θα πήγαινε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης στο βενζινάδικο».

Ωστόσο, οι μέρες που ακολούθησαν για το πρώην μέλος της συμμορίας ήταν εφιαλτικές. Όπως καταγγέλλει, ακολούθησαν επιθέσεις σε βάρος του ενώ έφτασαν στο σημείο να πυρπολήσουν και το σπίτι των γονιών του.

«....Μετά από 15 με 20 μέρες κάποιος πήγε στο σπίτι της μητέρας μου, έσπασαν το τζάμι, πέταξαν ένα μπιτόνι, έβαλαν φωτιά και έφυγαν. Κάηκαν κάποια πράγματα… Την ίδια μέρα, ένας γείτονας μού είπε ότι είδε ένα αυτοκίνητο λευκό χαμηλό και χωρίς πινακίδες να φεύγει από το σπίτι».


Μίνα Καραμήτρου
Πηγή : cnn.gr


Πώς και πόσο κερδίζουν οι επιχειρήσεις από τη μείωση της προκαταβολής φόρου



Τη φορολογική τους επιβάρυνση να μειώνεται έως και 85% σε σχέση με πέρυσι ή ακόμα και να μηδενίζεται θα δουν φέτος 4 στους 5 επαγγελματίες και επιχειρηματίες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση της πανδημίας καταγράφοντας μείωση τζίρου στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Η μείωση έως και 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος αποτελεί μεγάλη ανάσα για τους φορολογούμενους ενώ ειδικά για τις επιχειρήσεις το όφελος είναι ακόμα μεγαλύτερο λόγω και τη μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των κερδών του από 29% σε 24%.

Μόνο όσοι βγαίνουν αλώβητοι από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και οι επαγγελματίες με μείωση τζίρου  η οποία δεν υπερβαίνει το 5% στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα επιβαρυνθούν φέτος με προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα υπολογιστεί στο 100% του φόρου εισοδήματος για τα κέρδη που απέκτησαν το 2019.

Η μείωση της προκαταβολής φόρου αγγίζει την πλειονότητα των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών αλλά κυρίως όσους βλέπουν το τζίρο τους να γκρεμίζεται πάνω από 35% το πρώτο εξάμηνο του 2020,  τις τουριστικές, τις εποχικές, καθώς και τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για τις οποίες η προκαταβολή μηδενίζεται. Μόνο από το κούρεμα έως 100% της προκαταβολής φόρου το δημόσιο θα χάσει έσοδα ύψους 1,5 δις. ευρώ. Ωστόσο είναι χρήματα που  ούτως ή άλλως θα λάμβαναν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες μέσα στο 2021 υπό μορφή επιστροφής φόρου, οπότε η κυβέρνηση αποφάσισε να φορτώσει το δημοσιονομικό κόστος στον φετινό προϋπολογισμό, ο οποίος υπό το βάρος της υγειονομικής κρίσης θα είναι ελλειμματικός.

Η μείωση της προκαταβολής φόρου θα γίνει κλιμακωτά, για τους υποκείμενους σε ΦΠΑ, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και γενικά όσους δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ η μείωση ορίζεται σε 50%. Με δεδομένο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή και η αυτόματη εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων η μείωση και ο μηδενισμός της προκαταβολής φόρου αναμένεται να γίνει σε δεύτερη εκκαθάριση. Στη συνέχεια θα γίνει ο συμψηφισμός των ποσών και η διαμόρφωση των νέων μηνιαίων δόσεων. Σημειώνεται ότι φέτος ο φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων εξοφλείται σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται στις 31 Ιουλίου 2020.

Έτσι, για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που είναι υποκείμενα σε ΦΠΑ, η  μείωση της προκαταβολής φόρου, ανάλογα με την πτώση του τζίρου που είχαν το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2019, διαμορφώνεται με βάση την εξής κλίμακα:

Για μείωση τζίρου 5-15%, η μείωση του φόρου θα είναι 30%.
Για μείωση τζίρου 15,1-25%, η μείωση του φόρου θα είναι 50%.
Για μείωση τζίρου 25,1-35%,  η μείωση φόρου θα είναι 70%.
Για μείωση τζίρου μεγαλύτερη από 35%, η μείωση θα είναι 100%, δηλαδή θα μηδενίζεται η προκαταβολή.

Επίσης, μηδενισμό της προκαταβολής φόρου θα έχουν:

Οι εποχικές επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα, που υπόκεινται σε ΦΠΑ. Εποχικές θα θεωρούνται όσες πραγματοποίησαν πάνω από το 50% του ετήσιου τζίρου τους το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2019.
Οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών.

Πηγή


478 τροχαία ατυχήματα στην Αττική τον Ιούνιο! Τα 18 θανατηφόρα


Κατά το μήνα Ιούνιο 2020, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 478 τροχαία ατυχήματα με 582 παθόντες και ειδικότερα:

18 θανατηφόρα με 18 νεκρούς,
14 σοβαρά με 17 σοβαρά τραυματίες,
446 ελαφρά με 547 ελαφρά τραυματίες.
Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν -22.007- παραβάσεις από τις οποίες -850- σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

511 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι -46- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
2.772 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
246 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
414 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
433 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
1.446 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
51 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς
Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.


Καθηγητής Γυμνασίου στην Ηλιούπολη συνελήφθη γιατί είχε σχέση με 14χρονη!




Θρίλερ στα νότια προάστια με σάτυρο καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος συνελήφθη γιατί είχε σχέση με 14χρονη μαθήτρια.

Η σύλληψη του 44χρονου άνδρα ο οποίος διδάσκει Μαθηματικά και Φυσική σε Γυμνάσιο της Ηλιούπολης έγινε μετά από καταγγελία μητέρας στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, η οποία είδε τυχαία το παιδί της να συναντά εκτός σχολείου τον καθηγητή.

Ο σάτυρος εκπαιδευτικός ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, είχε συνάψει εδώ και ένα χρόνο σχέση με το κοριτσάκι. Μάλιστα, έβγαιναν ραντεβού στα νότια προάστια χωρίς οι γονείς να έχουν αντιληφθεί το παραμικρό.

Έτσι τυχαία προχθές όταν η μητέρα του κοριτσιού τους είδε, αμέσως ενημέρωσε την υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικης.

Ο 44χρονος συνελήφθη και μετά από πολλές ώρες ομολόγησε την πράξη του. Το παιδί με τη βοήθεια των έμπειρων αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ξεδίπλωσε όλη την ιστορία που είχε στήσει ο σάτυρος καθηγητής για να την παρασύρει. Οι πληροφορίες λένε ότι ο 44χρονος προσέγγισε το κορίτσι πριν έναν χρόνο και μετά από επίμονο φλερτ, τελικά κατάφερε να την πείσει να συνάψουν σχέση. Έναν χρόνο αργότερα την έπεισε να προβούν σε ερωτική επαφή. Στο κινητό τηλέφωνο της μαθήτριας βρέθηκαν φωτογραφίες τους.  


Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr


Ξεπέρασαν τις 130.000 οι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ



Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τις 130.000 θανάτους από κορονοϊό, ενώ την ίδια ώρα ανακοίνωσαν 55.000 νέα κρούσματα.

Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 54.999 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Συνολικά, έχουν καταγραφεί 2,93 εκατομμύρια αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα.

Παράλληλα, με 357 επιπλέον θανάτους σε 24 ώρες, οι ΗΠΑ θρηνούν πλέον 130.248 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19.






Στο πλευρό Βαρθολομαίου ο Μόσχας Κύριλλος για Αγία Σοφία. Προειδοποίηση σε Ερντογάν


Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, απευθυνόμενος στην τουρκική ηγεσία υπογραμμίζει σε προειδοποιητικούς τόνους ότι «υποχρέωση κάθε πολιτισμένου κράτους είναι να περιφρουρεί την ισορροπία, να συμφιλιώνει τις αντιθέσεις στην κοινωνία και όχι να τις οξύνει, να συνδράμει στην ενότητα των ανθρώπων και όχι στη διαίρεσή τους». Και κλιμακώνει τις προειδοποιήσεις του λέγοντας ότι στις αναπτυσσόμενες σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας δεν μπορεί να μην «λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι η Ρωσία είναι μια χώρα με πληθυσμό, ο οποίος στην πλειονότητά του είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί», οι οποίοι θα αισθανθούν «βαθύ πόνο», εάν συμβεί το απευκταίο με την Αγία Σοφία. «Ελπίζω στη σωφροσύνη της πολιτειακής ηγεσίας της Τουρκίας. 

Αναλυτικά η δήλωση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου:

«Ανησυχώ βαθιά για τις εκκλήσεις ορισμένων Τούρκων πολιτικών να επανεξετασθεί το μουσειακό καθεστώς του Ναού της Αγίας Σοφίας, ενός από τα μεγαλύτερα μνημεία του χριστιανικού πολιτισμού.

Κτισμένος τον 6ο αι. προς τιμήν του Σωτήρος Χριστού, αυτός ο Ναός σημαίνει πολλά για όλη την Ορθοδοξία. Και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Ρωσική Εκκλησία. Οι πρέσβεις του Μεγάλου Πρίγκιπα Βλαδίμηρου, περνώντας το κατώφλι αυτού του Ναού, αιχμαλωτίσθηκαν από το ουράνιο κάλλος του. Με το άκουσμα της διηγήσεώς τους ο Άγιος Βλαδίμηρος αποφάσισε να βαπτισθεί ο ίδιος και βάπτισε τη χώρα των Ρως, η οποία τον ακολούθησε σε μια νέα για την ίδια πνευματική και ιστορική διάσταση, τον χριστιανικό πολιτισμό.

Διαμέσου πολλών γενεών κληρονομήσαμε το θαυμασμό για τα επιτεύγματα αυτού του πολιτισμού, του οποίου αποτελούμε τώρα μέρος. Και ένα από τα ευλαβώς τιμώμενα σύμβολά του ήταν και παραμένει η Αγία Σοφία.  Η μορφή της κατέστη διαχρονική για τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Ενδυνάμωνε και ενέπνεε τους αρχιτέκτονές μας στο Κίεβο, το Νόβγκοροντ, το Πόλοτσκ, δηλαδή σε όλα τα κορυφαία κέντρα του πνευματικού γίγνεσθαι  του μεσαιωνικού κράτους των Ρως.

Στην ιστορία των σχέσεων της χώρας των Ρως και της Κωνσταντινουπόλεως υπήρξαν ποικίλες, ενίοτε πολύ δύσκολες περίοδοι. Αλλά, όπως πριν, έτσι και τώρα, ο ρωσικός λαός αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει κάθε προσπάθεια προσβολής ή καταπατήσεως της χιλιετούς πνευματικής κληρονομιάς της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως με πικρία και αγανάκτηση. Η απειλή για την Αγία Σοφία είναι απειλή για όλον τον χριστιανικό πολιτισμό, συνεπώς και για την πνευματικότητα και την ιστορία μας. Έως και σήμερα για κάθε Ρώσο Ορθόδοξο Χριστιανό η Αγία Σοφία είναι ένα μέγιστο χριστιανικό προσκύνημα.

Υποχρέωση κάθε πολιτισμένου κράτους είναι να περιφρουρεί την ισορροπία, να συμφιλιώνει τις αντιθέσεις στην κοινωνία και όχι να τις οξύνει, να συνδράμει στην ενότητα των ανθρώπων και όχι στη διαίρεσή τους.

Σήμερα οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας αναπτύσσονται δυναμικά. Την ίδια στιγμή πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι η Ρωσία είναι μια χώρα με πληθυσμό, ο οποίος στην πλειονότητά του είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Γι᾽ αυτό και όσα ενδέχεται να συμβούν με την Αγία Σοφία θα προκαλέσουν βαθύ πόνο στον ρωσικό λαό.

Ελπίζω στη σωφροσύνη της πολιτειακής ηγεσίας της Τουρκίας. Η διαφύλαξη του σημερινού, ουδέτερου καθεστώτος της Αγίας Σοφίας, ενός από τα μέγιστα αριστουργήματα του χριστιανικού πολιτισμού, ναού-συμβόλου για εκατομμύρια Χριστιανούς παγκοσμίως, θα υπηρετήσει την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Τουρκίας, την εμπέδωση της διαθρησκειακής ειρήνης και ομόνοιας.

† ο Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών
Κύριλλος»




Οι Τούρκοι ψάχνουν να βρουν ποιοι τους χτύπησαν στην Λιβύη



Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης, η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και έχει την έδρα της στην Τρίπολη, κατήγγειλε χθες Κυριακή τις αεροπορικές επιδρομές που διεξήχθησαν κατ’ αυτήν από «ξένα» μαχητικά εναντίον βάσης στρατηγικής σημασίας στο δυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας.

Τον Μάιο, δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην ΚΕΕ κατέλαβαν την αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια, 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, η οποία βρισκόταν μέχρι τότε στα χέρια των αντιπάλων τους, των στρατευμάτων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Σύμφωνα με το Militaire, ενισχυμένες χάρη στη στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας — με προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και «συμβούλους» — οι δυνάμεις της ΚΕΕ κατέγραψαν σειρά καίριων επιτυχιών στα πεδία των μαχών τους τελευταίους μήνες, ανακτώντας το σύνολο της βορειοδυτικής Λιβύης, εξέλιξη που σηματοδότησε την αποτυχία της εφόδου που είχαν εξαπολύσει τον Απρίλιο του 2019 τα στρατεύματα του Χάφταρ για να κυριεύσουν την Τρίπολη και να τελειώνουν με την ΚΕΕ.

Μετά την κατάληψη της βάσης Αλ Ουατίγια, οι δυνάμεις του Χάφταρ κατηγορούν την ΚΕΕ ότι την παρέδωσε στην Τουρκία.

Τουρκική στρατιωτική πηγή είχε πει τον περασμένο μήνα ότι η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με την ΚΕΕ για τη δημιουργία δύο τουρκικών βάσεων στη Λιβύη, η μία από την οποία θα είναι η Αλ Ουατίγια, η σημαντικότερη αεροπορική βάση στο δυτικό τμήμα της χώρας.

«Ο βομβαρδισμός χθες (σ.σ. προχθές Σάββατο) το βράδυ στη βάση Αλ Ουατίγια διεξήχθη από άνανδρη ξένη αεροπορία που υποστηρίζει τον εγκληματία πολέμου (σ.σ. τον Χάφταρ) σε μια απελπισμένη προσπάθεια να καταγάγει ηθική νίκη», είπε ο υφυπουργός Άμυνας της ΚΕΕ, ο Σάλαχ αλ Νάμρους.

Δεν κατονόμασε τη ξένη χώρα στην οποία ανήκαν τα αεροσκάφη, πάντως διεμήνυσε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι θα υπάρξουν «αποτρεπτικά αντίποινα, στον σωστό τόπο και την πιο κατάλληλη ώρα».

Η επίθεση έγινε μερικές ώρες μετά το πέρας της επίσκεψης που έκανε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην Τρίπολη την Παρασκευή και το Σάββατο, όπου διατράνωσε τη βούληση της Άγκυρας να κάνει το παν για να βοηθήσει την ΚΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.

Κατά μέσα ενημέρωσης φίλα προσκείμενα στον Χάφταρ, τα οποία επικαλέστηκαν στρατιωτικές πηγές, οι επιδρομές έγιναν από «άγνωστα» αεροσκάφη με στόχο τουρκικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας εγκατεστημένο στη βάση Αλ Ουατίγια.

Υπήρξαν θύματα μεταξύ των Τούρκων στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στην βάση, κατά τις ίδιες πηγές, που δεν έγιναν πιο συγκεκριμένες.

Στην Τουρκία, ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει πως υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες. Υπέστη ζημιά στρατιωτικό υλικό, κατ’ αυτόν.

«Η επίθεση αυτή δείχνει τη βούληση του πραξικοπηματία Χάφταρ και ξένων δυνάμεων να παρατείνουν την κατάσταση ανασφάλειας», τόνισε ο αξιωματούχος. «Όσο συνεχίζονται αυτές οι ξένες επεμβάσεις και όσο συνεχίζεται η στήριξή τους στον πραξικοπηματία Χάφταρ, η ανασφάλεια θα ενισχύεται», συμπλήρωσε.

Η τουρκική επέμβαση στη Λιβύη προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τη Γαλλία και την Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν προειδοποίησε προ ημερών ότι ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις στην Άγκυρα.

Ο Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, υποστηρίζεται κυρίως από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία έστειλε μέσω Συρίας τουλάχιστον 14 μαχητικά MiG-29 και βομβαρδιστικά Su-24 σε βάση των δυνάμεων του Χάφταρ, όπου τα διακριτικά της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας αφαιρέθηκαν.

Οι ξένες επεμβάσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν την ένοπλη σύρραξη στη Λιβύη, χώρα με μεγάλο πετρελαϊκό πλούτο όπου επικρατεί χάος μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 με την εξέγερση που υποστηρίχθηκε από κράτη μέλη του NATO.

Οι δυνάμεις της ΚΕΕ και του Χάφταρ κινητοποιούν πλέον δυνάμεις και τις κατευθύνουν στα νέα μέτωπα, ανάμεσα στις πόλεις Μισράτα και Σύρτη. Η Αίγυπτος έχει προειδοποιήσει ότι εάν υπάρξει απόπειρα κατάληψης της Σύρτης από τις δυνάμεις της ΚΕΕ με τη στήριξη της Τουρκίας, θα επέμβει άμεσα στον πόλεμο.



Πηγή πληροφόρησης news247.gr


ΗΠΑ: Αντιμέτωποι με απέλαση όσοι σπουδάζουν μέσω διαδικτύου



Αντιμέτωποι με απέλαση από τις ΗΠΑ είναι οι ξένοι φοιτητές, των οποίων τα πανεπιστήμια θα παραδίδουν από τη νέα χρονιά αποκλειστικά διαδικτυακά μαθήματα λόγω κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η αμερικανική κυβέρνηση «δεν θα χορηγεί βίζες σε φοιτητές εγγεγραμμένους σε προγράμματα (σπουδών) που γίνονται εξ ολοκλήρου μέσω Διαδικτύου και η συνοριοφυλακή δεν θα τους επιτρέπει την είσοδο στην επικράτεια», διεμήνυσε η ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για τη μετανάστευση και τα τελωνεία (Immigration and Customs Enforcement, ICE) σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Οι φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην αμερικανική επικράτεια «θα είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τη χώρα, ή να λάβουν άλλα μέτρα, όπως να μετεγγραφούν σε σχολή όπου τα μαθήματα παραδίδονται με φυσική παρουσία, για να διατηρήσουν το καθεστώς νόμιμης παραμονής» που απολαύουν. Αν όχι, ρισκάρουν να «αντιμετωπίσουν διαδικασία απέλασης», ξεκαθάρισε η ICE.

Οταν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα επιλέγουν «υβριδικό» μοντέλο λειτουργίας, θα πρέπει να φροντίζουν οι ξένοι σπουδαστές που φοιτούν σε αυτά να εγγράφονται στον μέγιστο αριθμό μαθημάτων που παραδίδονται με φυσική παρουσία, ώστε να μπορούν να διατηρήσουν το δικαίωμα νόμιμης παραμονής στη χώρα. Αυτό δεν αφορά όσους σπουδάζουν αγγλικά ή παρακολουθούν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

«Η βαρβαρότητα αυτού του Λευκού Οίκου δεν γνωρίζει κανένα όριο», στηλίτευσε αμέσως ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ως πρότινος διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών προκειμένου να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. «Οι ξένοι φοιτητές απειλούνται, είναι αντιμέτωποι με την επιλογή είτε να ρισκάρουν τη ζωή τους πηγαίνοντας στις τάξεις είτε να απελαθούν», συμπλήρωσε.

«Το χειρότερο είναι η αβεβαιότητα», επισήμανε από τη δική του πλευρά ο Γκονθάλο Φερνάντεθ, 32χρονος ισπανός διδακτορικός φοιτητής στη σχολή οικονομίας του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον. «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε μαθήματα το επόμενο τρίμηνο, αν πρέπει να γυρίσουμε σπίτια μας, ή αν θα μας διώξουν»...

Το μέτρο αφορά τις βίζες F1 (ακαδημαϊκές σπουδές) και M1 (επαγγελματική κατάρτιση). Περίπου 1,2 εκατ. φοιτητές και σπουδαστές διέθεταν τέτοιες βίζες τον Μάρτιο, στην πλειονότητά τους Ασιάτες (υπήκοοι Κίνας, Ινδίας, Νότιας Κορέας), σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Όπως και η υπόλοιπη χώρα, τα αμερικανικά πανεπιστήμια, το 5,5% των φοιτητών στα οποία κατά μέσον όρο είναι υπήκοοι ξένων χωρών και οι σχολές τους εξαρτώνται κατά πολύ από τα δίδακτρα που καταβάλλουν, κλείδωσαν τις πόρτες τους τον Μάρτιο και κλίνουν προς τις παραδόσεις μαθημάτων μέσω Διαδικτύου, για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Ελλείψει αποδεδειγμένα αξιόπιστου και αποτελεσματικού εμβολίου, ορισμένα, όπως το πανεπιστήμιο της πολιτείας της Καλιφόρνιας ή το Χάρβαρντ, ανακοίνωσαν ότι τα μαθήματα θα παραδίδονται 100% ψηφιακά το προσεχές εξάμηνο, ακόμα και στους φοιτητές που ζουν στις πανεπιστημιουπόλεις τους ή σε φοιτητικές εστίες τους.

Ο πρόεδρος Τραμπ, σε εκστρατεία με σκοπό να εξασφαλίσει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, πιέζει προκειμένου η χώρα να επανέλθει στην ομαλότητα, παρότι η πανδημία δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. «Τα σχολεία πρέπει να ξανανοίξουν», διατράνωσε χθες Δευτέρα μέσω Twitter, με κεφαλαία γράμματα.

Με πάνω από 130.000 νεκρούς, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας στον πλανήτη, ενώ βιώνει εδώ και αρκετές εβδομάδες εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό σε πολιτείες στον Νότο και στη Δύση.

Ο Τραμπ, που μετέτρεψε τον αγώνα εναντίον της μετανάστευσης σε άρμα μάχης της προεδρίας του, έχει λάβει σειρά μέτρων που βάζουν στο στόχαστρο τους ξένους από το ξέσπασμα της υγειονομικής και συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης.

Τον Ιούνιο, πάγωσε ως το 2021 την έκδοση των λεγόμενων πράσινων καρτών — των αδειών μόνιμης παραμονής στις ΗΠΑ — και διαφόρων αδειών εργασίας, ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας, με διακηρυγμένο στόχο να υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας για τους Αμερικανούς. Η κυβέρνησή του έχει πρακτικά αναστείλει την υποδοχή αιτούντων άσυλο στα νότια σύνορα με το Μεξικό, επικαλούμενη την ανησυχία για τον κίνδυνο που θα ήγειρε κάτι τέτοιο ως προς τη δημόσια υγεία, εν μέσω της πανδημίας.

Πηγή: AFP, REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Έκαψαν ΙΧ οι κακοποιοί σύντροφοι αντιεξουσιαστές



Αντιεξουσιαστές κακοποιοί πυρπόλησαν και κατέστρεψαν τρία αυτοκίνητα επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος της Αργυρούπολης, καθώς και ένα στου Ζωγράφου. 

Στην Αργυρούπολη, οι κακοποιοί έβαλαν φωτιά σε τρία ΙΧ τα ξημερώματα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και τράπηκαν σε φυγή. 

Λίγο αργότερα, η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε άλλον έναν εμπρησμό σε αυτοκίνητο, αυτή τη φορά στου Ζωγράφου. Κακοποιοί έβαλαν φωτιά σε όχημα αθώου πολίτη που ήταν παρκαρισμένο επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.


43 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Τα 36 εισαγόμενα μέσω Προμαχώνα




43 κρούσματα covid-19 στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, όλα τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Προμαχώνα. Η πλειονότητα των κρουσμάτων 20 αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία, ενώ τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών.

Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, δύο στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου κι ένα κρούσμα  βρέθηκε στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.562, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες. Από αυτά 852 (23,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.936 (54,4%) συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έντεκα ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. Πέντε (45,5%) είναι γυναίκες, ενώ τo 90,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αντιθέτως, 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος και οι απώλειες παραμένουν 192 συνολικά στη χώρα, 61 (31,8%) ήταν γυναίκες

Από την 1η Ιουλίου μέχρι και χθες έχουν καταγραφεί 85 εισαγόμενα κρούσματα, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων εντοπίστηκε στις πύλες εισόδου της χώρας υπάρχουν και 2 περιπτώσεις όπου αναφέρεται ότι τα πρόσωπα που διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό πήγαν μόνοι τους για έλεγχο στις υπηρεσίες υγείας. Σημειωτέον ότι το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου είχαν καταγραφεί 98 εισαγόμενα κρούσματα.


Τα σκάνδαλα δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ! ΝΔ: Ποια είναι η «άμωμη ύπαρξη»;



Τσίπρας - Παππάς έχουν σοβαρές ποινικές ευθύνες φωνάζουν οι πολίτες και περιμένουν να δουν τι άλλο θα σκάσει για την συμμορία του Μαξίμου.

Με τα σκάνδαλα εδώ και δύο εβδομάδες να βγαίνουν στο φως εκθέτοντας Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά, να πέσουν τα προσωπεία κάλεσε τον κ. Τσίπρα και η Νέα Δημοκρατία εκφράζοντας ταυτόχρονα την απορία της σχετικά με το ποια είναι η «άμωμη ύπαρξη».. 

«Δίπλα στο «μαγαζί», το White House, τον Ν. Παππά, τον κολλητό εργολάβο, το Documento, τον κ. Βαξεβάνη, τις εικονικές συναλλαγές, τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια, τους κυπριακούς αριθμούς λογαριασμών, έχουμε σήμερα και κάποια «White Porscha». Ποια είναι η «άμωμη ύπαρξη» από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα».

Πέτσας: «Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα»

Στην κατεύθυνση αυτή, «ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο "μαγαζί", όπως έλεγε ο Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων αδιανόητων πληροφορήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας. Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για τις εικονικές συμβάσεις; Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια; Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ; Η σιωπή του διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στη συνείδηση των πολιτών», πρόσθεσε.



Καλογίτσας: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γνώριζε ότι η συμφωνία ήταν εικονική! Νέα μήνυση



Ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γνώριζε ότι η συμφωνία ήταν εικονική και παραθέτει email φωτιά - Η εταιρεία των Χούρυ κατέβαλε μέρος της συμμετοχής της στην αφανή εταιρεία που είχε συσταθεί «το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό» της τότε κυβέρνησης και του Νίκου Παππά - White Porscha, το μυστηριώδες νέο πρόσωπο - Στα 25 εκατ. η συνολική συμμετοχή των Χούρυ - Το ποσό με υπόδειξη Παππά δόθηκε για την έκδοση του Documento.

Στο κείμενο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr ο κ. Καλογρίτσας αναφέρεται ξανά στον Νίκο Παππά και το «White House». Ισχυρίζεται ότι η εταιρεία του Χούρυ (CCC) κατέβαλε μέρος της συμμετοχής της στην αφανή εταιρεία που είχε συταθεί «το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό» της τότε κυβέρνησης και του Νίκου Παππά και η οποία είχε σκοπό να πάρει τηλεοπτική άδεια. Η συνολική συμμετοχή του Χούρυ ήταν στα 25 εκατ. και τα 3 εκατ. ήταν μόνο για την εγγυητική επιστολή. Το ποσό με υπόδειξη Παππά δόθηκε τελικά για την έκδοση της εφημερίδας Documento του Κώστα Βαξεβάνη.  

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση: 

«όπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν, η φερόμενη σύμβαση περί “υπεργολαβίας”, βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η μητρική αυτής κατασκευαστική εταιρεία του α.ν. 89/1967 με την επωνυμία «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», με έδρα στο Μαρούσι Αττικής και στο πλαίσιο της οποίας (αφανούς εταιρείας) η «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως εταιρεία του α.ν. 89/1967, έβαλε εικονικά «μπροστά» την άνω αιτούσα και θυγατρική της - «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» προκειμένου να δικαιολογήσει έναντι των Τραπεζών και των Αρχών το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή εταιρεία με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας». 

Μήνυση Καλογρίτσα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζε ότι η συμφωνία ήταν εικονική - White Porscha, το νέο πρόσωπο

Ο επιχειρηματίας αποδίδει πλήρη γνώση της εικονικής συμφωνίας των 3 εκατ. ευρώ στο Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υποστηρίζει με λεπτομέρειες στην μήνυσή του πως η συμφωνία ήταν εικονική. Προσκομίζει δε έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία. Μεταξύ αυτών στην μήνυση εμπεριέχεται και ένα e-mail με ημερομηνία 27 - 8 - 2016. Από το επίμαχο e-mail το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του Χρήστου Καλογρίτσα, προκύπτει πως για την συμφωνία είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες.

Συγκεκριμένα το επίμαχο e mail έχει ως εξής:

«Το Σαβ, 27 Αυγούστου, 2016 9:49 μ.μ., ο Fouad Khoury <fkhoury@ccc.me> έγραψε:

Αγαπητέ Κυριάκο
Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.
Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.
Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.
Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.
Αναμένοντας τις απόψεις σας.
**Η παρούσα ηλεκτρονική αλληλογραφία στάλθηκε μέσω κινητού I-Phone***
Με ευχαριστίες & Χαιρετισμούς"»

Τα χρήματα πήγαν στο Documento

Για την εφημερίδα Documento αναφέρεται: «Κατόπιν τούτου, άπαντες  οι  εγκαλούμενοι ενεργούντες από κοινού σε  συνεννόηση και σε σύμπραξη προέβησαν σε  υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού  Δικαστηρίου και του  Μονομελούς  Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος  της CCC να  λάβει πίσω  το άνω ποσό € 3.000.000,  το οποίο είχε  καταβληθεί για  την άνω αιτία και  είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε  Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento,  παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω  Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά και  σήμερα την 01.07.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το άνω ποσό αποτελεί  δήθεν προκαταβολή  έναντι  της άνω ανύπαρκτης σύμβασης  “υπεργολαβίας”, η οποία  δήθεν δεν υλοποιήθηκε – ούτε και θα  μπορούσε άλλωστε ακριβώς  διότι δεν υπήρχε !- , και αξιώνοντας την επιστροφή  της προκαταβολής, που  δήθεν είχαν δώσει για  αυτήν την ανύπαρκτη “υπεργολαβία”, προσκομίζοντας ψευδή αποδεικτικά μέσα εις επίρρωση των ψευδών ισχυρισμών τους».

 «Εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους»

Στα email που περιλαμβάνονται στη μήνυση ο Σαμέρ Χούρυ φέρεται να πιέζει για την παροχή των χρημάτων γιατί τους  «Εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο. Το επίμαχο κομμάτι: «Συμφωνώ. Κάντε την αλλαγή. Μετά στείλτε το στον Oυαλίντ να υπογράψει. Και να το στείλει πίσω σε σένα με e-mail». Ο κ. Σεβάγκ Πανοσσιάν (Sevag Panossian)  έγραψε και στον κ. Φουάντ Χούρυ και στον κ. Σαμέρ Χούρυ δηλώνοντας ότι «συνήθως παρέχουμε την προκαταβολή αφότου λάβουμε την τραπεζική εγγύηση. Εάν πληρώσουμε πριν να έχουμε την εγγύηση, δεν θα έχουμε καμία εξασφάλιση ότι θα παρέχουν την εγγύηση ή ότι η εγγύηση θα είναι από τράπεζα αποδεκτή από εμάς. Παρά ταύτα, αυτό είναι ένα εμπορικό ζήτημα το οποίo αφήνω σε σένα». Ο κ. Σαμέρ Χούρυ απάντησε σ’ αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Σε παρακαλώ προχώρησε. Εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους. Χρειαζόμαστε τα μετρητά σήμερα».  

 Στα 25 εκατ. η συνολική συμμετοχή των Χούρυ 

Για τα 25 εκατ. συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Περαιτέρω, η συμφωνηθείσα συμμετοχή της «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» στο πλαίσιο της άνω αφανούς εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 25.000.000€, έναντι του οποίου η «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», κατέβαλε το ποσό των 3.000.000€, με τον άνω επιλεγέντα από μέρους της τρόπο, ήτοι μέσω της σύλληψης της ιδέας ισόποσης προκαταβολής στο πλαίσιο εικονικής σύμβασης για ανάθεση από μέρους της θυγατρικής της «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» υποτιθέμενης “υπεργολαβίας”, και παραπείθοντάς τον Χρήστο Καλογρίτσα - ο οποίος ήταν αυτός που είχε υποδειχθεί ως συνομιλητής και πράγματι συνομιλούσε στις σχετικές διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις ιδία με τον 2ο εγκαλούμενο Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ)- να υπογράψει η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιούνταν ομοίως στον κατασκευαστικό κλάδο, τυπικά προς «κάλυψη» της «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» την άνω εικονική σύμβαση περί υποτιθέμενης “υπεργολαβίας” με την άνω θυγατρική της - «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», παραλείποντας να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για καταβολή του υπολοίπου. Το άνω δε ποσό € 3.000.000 αντιστοιχούσε στην προβλεπόμενη  από την Προκήρυξη  του άνω Διαγωνισμού. 

Η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται να πληρώσει το χρέος της 3 εκατ. ευρώ στη διεθνή εταιρεία επικαλούμενη ότι αυτά που έπραξε ήταν κατ’ εντολή του… «White House» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του White House», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή που κατέθεσε ο Καλογρίτσας. Η CCC, λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα «έβαλε εικονικά μπροστά την άνω αιτούσα …το ποσό των 3.000.000… με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης μονοπρόσωπη Α.Ε.», η οποία είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν White House) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της κ. Νικόλαου Παππά…».

Διαβάστε ολόκληρη τη μήνυση του ομίλου Καλογρίτσα ΕΔΩ

Πηγή πληροφόρησης protothema.gr