Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Πατριαρχείο: Με λαβίδα μιας χρήσης η Θεία Κοινωνία - Ικανοποίηση Αρχιεπισκοπής Αμερικής




Την ικανοποίησή της εκφράζει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία δίνει στους κατά τόπους ιερείς την ελευθερία να προσφέρουν τη Θεία Κοινωνία με λαβίδες μιας χρήσης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας. Όπως εξηγεί το ανακοινωθέν της Συνόδου, οι λαβίδες μιας χρήσης θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά γι' αυτό τον σκοπό και θα ανήκουν στις ενορίες.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υποδέχτηκε θετικά αυτή την εξέλιξη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να σημειώνει ότι η απόφαση του Πατριαρχείου χαρακτηρίζεται από ποιμαντική ευαισθησία, ευθύνη και σύνεση. Μάλιστα δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι λήφθηκαν υπόψη οι ιδιαίτερες ανάγκες των πιστών στη Διασπορά.

Η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έρχεται εν μέσω της συνεχιζόμενης και αυξανόμενης μετάδοσης του COVID-19 στις ΗΠΑ και ουσιαστικά συνιστά δικαίωση του αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου, ο οποίος είχε σπεύσει από την αρχή της κρίσης να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη πρακτική ως ένα αποτελεσματικό μέτρο για τη προστασία των πιστών. Παρά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί, ο Αρχιεπίσκοπος είχε διακηρύξει ότι «δεν είναι ο τρόπος που λαμβάνουμε τη Θεία Κοινωνία, αλλά είναι η Θεία Κοινωνία καθ' εαυτήν που μας σώζει και μας χαρίζει αιώνια ζωή».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




ΝΔ για Novartis: Τίτλοι τέλους σε μια σκευωρία που στήθηκε στο «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ -Θα ζητήσουν συγγνώμη;



Μετά τις αποκαλύψεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ότι δεν υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis, και όλα ήταν στημένα από το παρακρατικό «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με επίορκους εισαγγελείς, η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση : 

Η σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για κλείσιμο της υπόθεσης Novartis με την επιβολή προστίμου 112 εκατομμυρίων δολαρίων, δίχως να προκύψουν αποδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων, ρίχνει τίτλους τέλους σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό.

Κλείνει ως προς το ένα μέρος της μια δυσώδη υπόθεση, που στήθηκε στο "μαγαζί" του ΣΥΡΙΖΑ. Δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργοί, διασύρθηκαν επί χρόνια δίχως να προκύψει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος τους, από τις έρευνες τόσο των ελληνικών, όσο και των αμερικανικών αρχών.

Τι έχουν να πουν τώρα, οι "μαγαζάτορες" του ΣΥΡΙΖΑ και οι πλασιέ των δήθεν αποκλειστικών για τις έρευνες του FBI;

Θα ζητήσουν συγγνώμη;

Το σκάνδαλο Novartis ως προς το ιατρικό σκέλος, υπήρχε όπως από την αρχή υποστήριζε η ΝΔ.

Oμως ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην άκρη το πραγματικό σκάνδαλο για να στήσει μια πολιτική σκευωρία.

Οι ευθύνες όσως εξύφαναν την πολιτική σκευωρία διερευνώνται.

Η Δικαιοσύνη οφείλει απερίσπαστη να συνεχίσει τη δουλειά της ώστε να τιμωρηθούν όσοι ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο.



Εκκενώθηκε κτίριο στα Εξάρχεια! Ήταν γεμάτο με λοστούς και κοντάρια




Η επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί  6:30, σε ιδιωτικό χώρο που βρίσκεται υπό κατάληψη από το 2015, στην οδό Δερβενίων 56 και ήταν στη λίστα των προς εκκένωση κτιρίων. 

Ο χώρος φιλοξενούσε λαθρομετανάστες όμως την ώρα της επιχείρησης η αστυνομία δεν βρήκε άτομα στο εσωτερικό του κτιρίου που σημαίνει ότι είχαν πληροφορίες για την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ..

Το κτίριο βρισκόταν υπό κατάληψη από το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί, μέσα στο κτίριο βρήκαν λοστούς και κοντάρια που χρησιμοποιούν κακοποιοί αντιεξουσιαστές, θα συνεχιστεί η εξονυχιστική έρευνα, το κτίριο θα σφραγιστεί και θα παραδοθεί στον ιδιώτη ιδιοκτήτη του. 


Παίζουν θέατρο Τσίπρας - Παππάς νομίζοντας ότι μας κοροιδεύουν


Σώου εχθές στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, από Τσίπρα - Παππά που μόνο να γελάς με την κατάντια τους μπορείς.

Ο Αλέξης Τσίπρας στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις και για να μην φτάσουν και στον ίδιο, αναγκάστηκε -κάτω από την πίεση των πραγμάτων και την κατακραυγή που έχει προκαλέσει το περιεχόμενο των διαλόγων του Νίκου Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ισραηλινό επιχειρηματία- να κρατήσει ορισμένες αποστάσεις ασφαλείας κάνοντας πώς αδειάζει το alter ego του.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε» αναγκάστηκε να πει ο Αλέξης Τσίπρας και πριν τα πει σίγουρα είχε συμφωνήσει με τον Νίκο Παππά ότι θα τα πει.

Πρόσθεσε επίσης «απέναντι σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη».

Σιγά μην είχε την ευθιξία ο Νίκος Παππάς να παραιτηθεί

Στο στημένο σκηνικό ο Νίκος Παππάς πήρε …αυθόρμητα πρώτος το λόγο επιχειρώντας να προλάβει άλλες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ίσως και εάν είχαν ίχνος ηθικής θα ζητούσαν την παραίτησή του για να μην ξεφτιλιστεί το κόμμα περισσότερο.

«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη» είπε ο Νίκος Παππάς χωρίς ίχνος ξεφτίλας και ντροπής επάνω γιατί όποιος έχει λίγο μυαλό κατάλαβε ότι τους κοροϊδεύει όλους με την δήθεν αυτοκριτική.

Η Ν.Δ. σχολίασε το νούμερο τους θιάσου Τσίπρα - Παππά, κάνοντας λόγο για θέατρο : 
«Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τους σοκαριστικούς διαλόγους του κ. Παππά, ο κ. Τσίπρας το μόνο που βρήκε να ψελλίσει, είναι για «λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες» και ο κ. Παππάς ότι τα αδιανόητα που εκστόμιζε, δεν είχαν να κάνουν με τις «αυθεντικές πεποιθήσεις» του. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε με τις παρακρατικές μεθόδους. Δυο κουβέντες του αέρα κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Για τόσο αφελείς περνούν τους Έλληνες; Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι ο κ.Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ.Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο. Αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει».