Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Πάνω από 456.000 οι νεκροί από την πανδημία παγκοσμίως



Περισσότεροι από 8.555.330 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό επίσημα σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, από τους οποίους τουλάχιστον 3.952.400 θεωρούνται θεραπευμένοι.

Ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων. Ορισμένες χώρες κάνουν διαγνωστικά τεστ μόνο στα βαριά περιστατικά, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτηση, ενώ ένας αριθμός φτωχών χωρών διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες ανίχνευσης.

Από την καταμέτρηση που έγινε χθες στις 22.00 ώρα Ελλάδος, 6.082 νέοι θάνατοι και 140.554 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στον κόσμο. Οι χώρες που είχαν τους περισσότερους νέους θανάτους είναι η Βραζιλία (1.238), η Ισπανία (1.179, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο απολογισμό καθώς ο αριθμός είχε "παγώσει" από τις αρχές Ιουνίου, λόγω μιας αλλαγής της μεθόδου υπολογισμού) και οι ΗΠΑ (701).

Οι ΗΠΑ, που κατέγραψαν τον πρώτο τους θάνατο που οφειλόταν στον κορωνοϊό στις αρχές Φεβρουαρίου, είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό θανάτων όσο και σε αριθμό κρουσμάτων, με 118.758 θανάτους σε 2.205.307 κρούσματα. Τουλάχιστον 599.115 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί.

Μετά τις ΗΠΑ, οι πλέον πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία με 47.748 νεκρούς (978.142 κρούσματα), η Βρετανία 42.461 νεκρούς (301.815 κρούσματα), η Ιταλία με 34.561 νεκρούς (238. 011 κρούσματα), και η Γαλλία με 29.617 νεκρούς (195.953 κρούσματα).

Ανάμεσα στις πιο σκληρά πληγείσες χώρες, το Βέλγιο είναι αυτό που θρηνεί τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες σε σχέση με τον πληθυσμό του, με 84 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, ακολουθούν η Βρετανία (63), η Ισπανία (61), η Ιταλία (57) και η Σουηδία (50).

Η Κίνα (χωρίς τα εδάφη του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο) όπου η επιδημία ξέσπασε στα τέλη Δεκεμβρίου, καταγράφει επισήμως συνολικά 83.325 κρούσματα (32 νέα), από τα οποία 4.634 θάνατοι (κανένας επιπλέον). Παράλληλα, 78.398 ασθενείς θεραπεύτηκαν.

Η Ευρώπη είχε συνολικά σήμερα στις 22.00 ώρα Ελλάδος, 191.932 θανάτους (2.489.195 κρούσματα), οι ΗΠΑ και ο Καναδάς 127.145 θανάτους (2.305.872 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική 89.327 θανάτους (1.887.950 κρούσματα), η Ασία 27.563 θανάτους (963.782 κρούσματα), η Μέση Ανατολή 12.994 θανάτους (618.797 κρούσματα), η Αφρική 7.538 θανάτους (280.922 κρούσματα) και η Ωκεανία 131 θανάτους (κανέναν νέο) και 8.817 κρούσματα.

Ο απολογισμός αυτός συντάχθηκε από δεδομένα που συνέλεξαν τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου από τις αρμόδιες εθνικές αρχές και πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Λόγω των διορθώσεων που γίνονται από τις αρχές ή των καθυστερημένων δημοσιεύσεων δεδομένων, οι αριθμοί αύξησης για το 24ωρο μπορεί να μην ανταποκρίνονται ακριβώς σε αυτούς που είχαν δημοσιευθεί την προηγουμένη.



Νέα αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ! Προσβάλει με σποτ την δημοσιογραφία επειδή δεν δημοσιεύει fake news της Κουμουνδούρου



Με ένα άθλιο σποτ που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ανηθικότητα να φτιάξει και να δημοσιεύσει, στοχοποιεί δημοσιογράφους, εκδότες και ΜΜΕ που δεν δέχονται να δημοσιεύσουν προπαγάνδα και fake news του κόμματος.

Με αυτή την νέα αθλιότητα η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να πείσει για δήθεν διασπάθιση χρημάτων αναφορικά με επιχορηγήσεις στα ΜΜΕ και το μόνο που προκαλεί είναι αγανάκτηση γιατί συκοφαντεί τον Τύπο με σκοπό το πολιτικό όφελος.

Το πώς συμπεριφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ που δεν είναι προσκείμενα στην ακροαριστερή προπαγάνδα και τα ψέματα το έδειξε κατά την μαύρη περίοδο διακυβέρνησης του με τους ΑΝΕΛ. Εκείνη την μαύρη περίοδο προσπάθησε με πολλούς καθεστωτικούς τρόπους να ελέγξει τη ροή της πληροφορίας και της άποψης, με αισχρό παράδειγμα την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ υποτιμά την Δημοκρατία στην χώρα μας και με τέτοια άθλια σποτ δείχνει πόσο επικίνδυνος για την χώρα είναι.

Δείτε την αθλιότητα :




Αυτός δεν έκανε απλά τον γιατρό ήταν κατά συνείδηση στυγνός δολοφόνος



Σοκαρισμένα τα θύματα του 47χρονου κατά συνείδηση δολοφόνου, δεν μπορούν να πιστέψουν πώς ο ίδιος παρίστανε τόσο πειστικά τον καταξιωμένο νευροχειρουργό ογκολόγο.

Οι μέθοδοι που πρότεινε σε ασθενείς, ως θεραπεία, αποδείχθηκαν εγκληματικές, ενώ εξαιτίας αυτών τρεις άνθρωποι - ανάμεσά τους δύο παιδιά - έχασαν τη ζωή τους. Ο 47χρονος προμήθευε τα θύματα του με τσουκνίδα, θυμάρι και βαλσαμόλαδο, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα… μαντζούνια θεραπεύουν τον καρκίνο. Μάλιστα, σε τρεις «ασθενείς του» στον Βόλο, είπε ότι μάζευε ο ίδιος τα βότανα.

Παράλληλα τους έπειθε να σταματήσουν την φαρμακευτική αγωγή των γιατρών και να πίνουν μόνο μαντζούνια.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων του, ο ψευτογιατρός – εκτός από τα βότανα- τους έδινε και ένα εξαντλητικό πρόγραμμα με βιταμίνες και υγρά διαλύματα, ενώ σε μοναστήρια της Αττικής μοίραζε κρέμες για κάθε δερματολογικό πρόβλημα.

Ο 47χρονος συμβούλευε τους ασθενείς του να σταματήσουν τις θεραπείες τους και να ακολουθήσουν την δική του αγωγή που περιλάμβανε άγνωστα υγρά και λάδι κάνναβης, τα οποία τους έδινε σε μπουκάλια υποσχόμενος ότι θα γίνουν καλά.

Το MEGA έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία του δράστη με αχνά τα χαρακτηριστικά του.




Σοκάρει η 33χρονη απαγωγέας με την κατάθεσή της



Η απαγωγέας κατά την απολογία της ανέφερε: "Την Πέμπτη πήρα ένα ταξί και πήγα στις 12:15 στο σχολείο του κοριτσιού και περίμενα να σχολάσει. Μόλις την είδα την ακολούθησα. Σκέφτηκα όλα πάνε καλά, μου έκατσε «λουκούμι»".

Παραδέχτηκε ότι νάρκωσε την 10χρονη: "Της πήρα κουλούρι και χυμό και κάποια στιγμή βαφτήκαμε και βγάλαμε φωτογραφίες τις οποίες είχα σε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο πέταξα αφού πρώτα έσβησα τις φωτογραφίες. Της έδωσα τρία υπνωτικά χάπια με κουτάλι, όπως το σιρόπι. Εγώ έκανα χρήση κοκαΐνης και πήρα τρία υπνωτικά χάπια. Την επόμενη ημέρα κοιμόμασταν όλη την ημέρα. Δεν σηκωνόταν και της έβαλα κοκαΐνη στα δόντια".

Η 33χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες περί κακοποίησης και δέχτηκε μόνο αυτή της ασέλγειας και των ναρκωτικών.

Όπως δήλωσε μάλιστα δια του δικηγόρου της, πραγματική της πρόθεση ήταν να φροντίσει το παιδί: "Γνώριζα και ήθελα να φιλοξενήσω και να φροντίσω την ανήλικη, που είχε προβλήματα με τη συμβίωσή της με τη μητέρα της και κυρίως με τον πατριό της. Της έδωσε καθαρά ρούχα και φαγητό. Είμαι μετανιωμένη, ζητώ δημόσια συγγνώμη από την οικογένεια. Είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί και να επανορθώσω", πρόσθεσε η 33χρονη.

Η 33χρονη, ωστόσο, παραδέχτηκε νωρίτερα στην κατάθεσή της πως τα κίνητρά της δεν ήταν τόσο αγνά: "Τον τελευταίο καιρό μου μπήκε η ιδέα για μικρό κορίτσι. Η Μαρκέλλα μου άρεσε πάντα".

Ερευνάται το ενδεχόμενο η 33χρονη να εμπλέκεται σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.