Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Μαφιόζικο χτύπημα στη Ζάκυνθο νεκρή η συνεπιβάτης της μηχανής τραυματισμένος ο οδηγός


Νεκρή έπεσε από τις σφαίρες που δέχτηκε η συνεπιβάτης της μηχανής από άγνωστους δράστες στη Λιθακιά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Σώστη (Σκλουμπού).

Ο σύζυγός της είναι σοβαρά τραυματισμένος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες που πυροβόλησαν το ζευγάρι, το οποίο επέβαινε σε μηχανή, ήταν ντυμένοι αστυνομικοί και κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Ο άνδρας, ηλικίας 53 ετών, κατάφερε να απομακρυνθεί τραυματισμένος και να σταματήσει λίγα μέτρα, στο σπίτι φίλου του, πιο κάτω για βοήθεια και κλήθηκε ασθενοφόρο, όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί ότι έχει 3 σφαίρες στο σώμα του. Η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή και εξετάζεται το ενδεχόμενο της αεροδιακομιδής του στην Αθήνα.

Οι έρευνες της ασφάλειας στρέφονται σε υποθέσεις από το παρελθόν του 53χρονου που είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση ληστείας στο νησί, σε βάρος επιχειρηματία, με λεία 550.000 ευρώ, αλλά ουδέποτε κατηγορήθηκε για την υπόθεση.




Η τρελή αυτοαποκαλούμενη "παρουσιάστρια" έριξε νερό στον Χαρδαλιά και συνελήφθη επιτέλους



Και όμως μετά από τόσα επεισόδια που δημιούργησε δείχνοντας ότι είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια όλων, κυκλοφορούσε ελεύθερη χωρίς ψυχιατρική παρακολούθηση και τελικά συνελήφθη.

Η αυτοαποκαλούμενη "παρουσιάστρια" επιχείρησε να στήσει ένα νέο σόου για να ασχοληθούν μαζί της και για να ξεφτιλιστεί και πάλι αλλά... απέτυχε.

Όπως διαβάζουμε στο Grtimes.gr, η "παρουσιάστρια" Ιωάννα Κουσκούση έριξε νερό στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και επιτέλους συνελήφθη απο την αστυνομία.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο κ. Χαρδαλιάς γευμάτιζε με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρο Καράογλου σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης κοντά στον Λευκό Πύργο, όταν την παρουσία του αντιλήφθηκε η Ιωάννα Κουσκούση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του gtimes.gr, ήταν με μια φίλη της. Αμέσως προσέγγισε τον υφυπουργό και τον πλησίασε αρχικά με φιλική διάθεση, ζητώντας να φωτογραφηθεί μαζί του.

Ο κ.Χαρδαλιάς  δέχθηκε ευγενικά, καθώς νωρίτερα κι άλλοι πολίτες είχαν ζητήσει το ίδιο. 
Εντελώς ξαφνικά ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αυτοαποκαλούμενη παρουσιάστρια μετά τη φωτογραφία, πήρε ένα ποτήρι νερό και το πέταξε εναντίον του Νίκου Χαρδαλιά, αρχίζοντας να φωνάζει και να βρίζει, ενώ το περιστατικό φέρεται να προσπάθησε να καταγράψει με το κινητό της τηλέφωνο η φίλη της.  Παράλληλα, έσπασε το ποτήρι με τα γυαλιά να πετάγονται πάνω στον υφυπουργό, ενώ παρούσα στο περιστατικό ήταν και η κόρη του κ.Χαρδαλιά, που υπέστη σοκ. 

Αμέσως επενέβησαν αστυνομικοί η οποίοι προσήγαγαν την Ιωάννα Κουσκούση.




Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου δείχνει πώς πρέπει να είναι ένας σοβαρός ιεράρχης σχολιάζοντας θεωρίες συνωμοσίας για το κλείσιμο των ναών



Υπάρχουν οι σκοταδιστές ιεράρχες που αφορίζουν την γιόγκα και γελάει ο κόσμος μαζί τους, υπάρχουν οι υπερβολικοί ιεράρχες που αφορίζουν πρωθυπουργούς και υπουργούς, επειδή δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις τους και δεν θέλει ούτε να τους ακούει ο κόσμος, και ευτυχώς υπάρχουν και οι σοβαροί που αυτούς θέλουμε να έχουμε .

Απάντηση στις θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται σχετικά με το κλείσιμο των ιερών ναών την περίοδο του γενικού lockdown έδωσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

«Δεν ξύπνησε μια ωραία πρωία ο πρωθυπουργός και με τη συνδρομή του επιστημονικού κόσμου αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα καταστήματα, τα γήπεδα, τα κέντρα πολιτισμού, τα ξενοδοχεία, τα αεροδρόμια, τα σύνορα, για να καταστρέψει την οικονομία της χώρας, για να κτυπήσει την Εκκλησία και να κάνει τους Χριστιανούς να μην κοινωνούν του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Θεωρώ ότι τέτοιες σκέψεις είναι παράλογες!», είπε με νόημα ο μητροπολίτης που εκπροσωπούσε την Εκκλησία στα ΜΜΕ την περίοδο της καραντίνας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο www.orthodoxia.info ο μητροπολίτης Ιερόθεος τόνισε πως «ο φόβος μας ήταν να μη διασπαρεί ο ιός και να μη θεωρηθούμε ως υπεύθυνοι φόνου λόγω του συνωστισμού». Απαντώντας στις φωνές αντίδρασης που ακούστηκαν εντός της Εκκλησίας σχολίασε πως «εμείς που ζούμε στην Εκκλησία γνωρίζουμε σαφέστατα ότι η θεολογία μας συνδέεται στενά με την ιστορία και όχι με τον χώρο των φαντασμάτων και η θεολογία στην πραγματικότητα είναι θεολογία γεγονότων και όχι παραθεολογία φαντασιοπληξίας…».




Δεν μπορούν να συμμαζέψουν τις φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκαν μαχαίρια, κινητά και ναρκωτικά σε νέα έρευνα



Μετά τα κελιά των τρομοκρατών οι έρευνες συνεχίστηκαν σε κελιά ποινικών και βρέθηκαν πολλά και διάφορα.

Σημειώνουμε ότι είχαν προηγηθεί πριν μήνες και άλλοι έλεγχοι, όπου βρέθηκαν κινητά, μαχαίρια, ναρκωτικά και άλλα πολλά και η κατάσταση δείχνει ότι παραμένει ίδια εκθέτοντας το υπουργείο και την διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού.

Χασίς, κινητά τηλέφωνα, ρόπαλα, μαχαίρια, σουβλιά, κατσαβίδια και καθρέπτες παρακολούθησης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια μίας ακόμη έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, από χθες το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ειδικότερα, η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δεκαπέντε κελιά των φυλακών, στις πτέρυγες Γ' και Δ' των ανδρών. Έπειτα από πληροφορίες που περιήλθαν στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, δόθηκε εντολή στην Ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών της Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Αναλυτικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 16 ρόπαλα με λαβή, οκτώ αυτοσχέδια μαχαίρια, τέσσερα αυτοσχέδια σουβλιά, τρία κατσαβίδια, δύο ψαλίδια, εννέα λαμαρινόβιδες και δύο λάμες, ένα σακουλάκι χασίς 2,9 γρ. και 176 χάπια διαφόρων ειδών, 16 κινητά και δύο κάρτες sim, ένα κλειδί allen και ένα μπουζόκλειδο, 11 νυχοκόπτες, τρία κομμάτια τζάμι, 21 φορτιστές κινητών, 11 ζευγάρια ακουστικά- hands free, τέσσερα usb, έξι καλώδια usb και μία θύρα usb, πέντε ρούτερ και διάφορα καλώδια ενίσχυσης σήματος και φις, δύο σκληροί δίσκοι, τέσσερις καθρέπτες παρακολούθησης, ένα πληκτρολόγιο η/υ και δύο ποντίκια, 17 ταινίες dvd και ένας δίσκος blue ray, ένας μεταλλικός ορθοστάτης, δύο τράπουλες και μία μάρκα καζίνου, 180 ευρώ, ένας μηχανισμός led, ένα ρολόι χειρός ρόλεξ, ένα τμήμα σωλήνα ύδρευσης, ένας σύρτης, ένα chromecast μεταφοράς εικόνας και δύο χάρτινες συσκευασίες ουίσκι.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, η οποία επιλήφθηκε της προανάκρισης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.




Ο Γιαννακόπουλος πουλάει τον Παναθηναϊκό με 25 εκατ. ευρω!



Την πρόθεσή του για να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό αποκάλυψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, λέγοντας ότι πουλάει την ΚΑΕ Παναθηναϊκός αντί 25 εκατ. ευρώ. 

Μάλιστα τόνισε ότι η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε: «Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ και να ευχηθώ υγεία και δύναμη στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Όλο αυτό το διάστημα έχω ακούσει και έχω διαβάσει πολλά για το τι θα πω σήμερα. Κάποιοι αξίζετε Όσκαρ σεναρίου. Το μόνο που δεν διάβασα είναι ότι άλλαξα ομάδα. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός πως με ένα κλικ στο Youtube θα είχατε πάρει τις απαντήσεις σας. Οπως είπα και νωρίτερα όλοι είχατε πρόσβαση στα λεγόμενα μου. Μπορούσατε να δείτε τι είπα πέρυσι. Μπήκατε σε μια διαδικασία να γράψετε ανακρίβειες. Είναι άτιμο. Λίγες μέρες πριν ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του πατέρα μου, ο Μιχάλης Γεωργαντής, μου έδωσε ένα φάκελο στον οποίον γράφονται όλα τα ποσά που έχει βάλει η οικογένειά μου. Το ποσό αυτό είναι 372 εκατομμύρια 800 χιλιάδες ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις τρεις φορές το Χίλτον και δυο φορές τον Σκορπιό. Από το 2012 και μετά έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμα 63 εκατομμύρια. Σε αυτά προσθέστε τα 15 της πολυμετοχικότητας και άλλα 10-15 που βάλαμε στον Ερασιτέχνη.




Ο Φίλης χωρίς ίχνος ντροπής παρομοιάζει με "George Floyd" τους λαθρομετανάστες! Χάνουν λεφτά οι σύντροφοι Φίλη;



Κανένας ακροαριστερός Συριζαίος δεν δέχεται το ότι χάνει λεφτά, επειδή η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει σε τάξη τους λαθρομετανάστες μετά την ασυδοσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Την στεναχώρια του εκδήλωσε ο Νίκος Φίλης, και στην προσπάθεια του να αναδείξει την στεναχώρια του παρομοίασε τους παράνομους λαθρομετανάστες (η ευρώ για τους Συριζαίους) ως  "George Floyd". Αποτέλεσμα είναι να προκαλέσει και να ξεφτιλιστεί για ακόμα μία φορά.




Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή της Ομόνοιας



Συνελήφθησαν , μεσημβρινές ώρες της 3-6-2020 στην Ομόνοια, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., δύο αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας 30χρονος και ένας 33χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε κατάστημα στην περιοχή της Ομόνοιας, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον 30χρονο να εισέρχεται στο κατάστημα έχοντας στην κατοχή του μία σακούλα, την οποία παρέδωσε στον 33χρονο. Άμεσα ακινητοποιήθηκαν τα εν λόγω άτομα και μετά από έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του 33χρονου δύο σακούλες περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους -2.195- γραμμαρίων.

Σε βάρος των ανωτέρω αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Απόπειρα ανθρωποκτονίας στον δήμο Αρχανών – Συνελήφθησαν δύο άτομα




Συνελήφθησαν, χθες 08.06.2020 το βράδυ δύο ημεδαποί ο οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία, το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Αχαρνών Αστερουσίων, δύο ημεδαποί πυροβόλησαν σε βάρος ημεδαπού.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσ σ αράς, του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων Ηρακλείου και Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης και αφού εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί επιβαίνοντες σε οχήματα ιδιοκτησίας τους, ακολούθησε η σύλληψη τους.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες καθώς και σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε ποιμνιοστάσια ιδιοκτησίας τους και στα οχήματα τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και μαχαίρι.

Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Στο σημείο μετέβησαν επίσης αστυνομικοί του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για την εξερεύνηση του χώρου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Kαθορισμός ΑΟΖ με Ιταλία – Συνάντηση Δένδια με Ντι Μάιο



Την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Ιταλία θα υπογράψει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Αυτό επιβεβαιώνει και η ενημέρωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο αναφέρει πως  «των δηλώσεων των Υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Luigi Di Maio, θα προηγηθεί η υπογραφή της Συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, περί ώρα 13:20».

Πρακτικά, πρόκειται για καθ’ ύψος (από τον βυθό προς την επιφάνεια) επέκταση της συμφωνίας του 1977 για την υφαλοκρηπίδα και ανοίγει τον δρόμο για την απεμπλοκή των προβλημάτων που είχαν προκύψει από την πλευρά της Αλβανίας για οριοθέτηση και με την συγκεκριμένη βαλκανική χώρα.




Στο 1 εκατ. δολάρια ορίστηκε η εγγύηση για τον δολοφόνο του Τζορτζ Φλόιντ



Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν που κατηγορείται για τον φόνο του 46χρονου Αφρομερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, πριν από τρείς εβδομάδες, εμφανίστηκε για πρώτη φορά ενώπιον δικαστή, μέσω βίντεο.

Ο πρώην αστυνομικός, που κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, εμφανίστηκε στην οθόνη που είχε τοποθετηθεί στο δικαστήριο φορώντας την πορτοκαλιά στολή των κρατουμένων.

Η δικαστής Τζάνις Ρέντινγκ αύξησε το ποσό της εγγύησης για την αποφυλάκιση χωρίς όρους του Σόβιν στο 1,25 εκατομμύριο δολάρια και στο 1 εκατομμύριο με όρους. Ο συνήγορος του Σόβιν δεν προέβαλε αντιρρήσεις στο ποσό αυτό.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο πρώην αστυνομικός ζήτησε να του γνωστοποιηθούν διάφορες αποδείξεις και πληροφορίες. Μεταξύ των αιτημάτων που υπέβαλε ήταν και να παραστεί στη δίκη του οποιοσδήποτε του πήρε δείγμα αίματος και ούρων.


Προανακριτική για τη Novartis: Ο «Μάξιμος Σαράφης» είναι το πρόσωπο που κατέθεσε στο FBI



Στο φως όλο το παρασκήνιο που έστησε ο μηχανισμός Ρασπούτιν για να εξυπηρετήσει το αφήγημα του «μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου» - Οκτώ άγνωστες μέχρι σήμερα εκθέσεις του FBI στην προανακριτική για τη Novartis κατέθεσε ο Αγγελής.

Το ίδιο πρόσωπο ο μάρτυρας που κατέθεσε στο FBI και ο περίφημος «κουκουλοφόρος» «Μάξιμος Σαράφης».

Το παρασκήνιο που έστησε ο μηχανισμός Ρασπούτιν προκειμένου να εξυπηρετήσει το αφήγημα του δήθεν μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου αποδομούν τα νέα στοιχεία-φωτιά που διαβιβάστηκαν στην προανακριτική της Βουλής η οποία ερευνά τη σκευωρία  Novartis.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατέθεσε στην επιτροπή οκτώ εκθέσεις του FBI -αρκετές εκ των οποίων άγνωστες έως σήμερα- οι οποίες ρίχνουν περισσότερο φως στις σκοτεινές μεθοδεύσεις που κατασκεύασαν τις διώξεις κατά των δέκα πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με στελέχη της προανακριτικής, από τα νέα ευρήματα προκύπτει πως ο μάρτυρας που κατέθεσε στο FBI και ο περίφημος «κουκουλοφόρος» «Μάξιμος Σαράφης» είναι το ίδιο πρόσωπο.

Ενέπλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ το FBI σε fake news;

Πιο αναλυτικά, η προανακριτική έχει στην κατοχή της το μεγαλύτερο μέρος των αμερικανικών εγγράφων που το προηγούμενο διάστημα παρέμεναν παράτυπα στο συρτάρι της εισαγγελίας Διαφθοράς προκειμένου να καλλιεργείται η εντύπωση πως «άκρως απόρρητες» εκθέσεις «καίνε Έλληνες πολιτικούς».

Υπενθυμίζεται ότι το 2018, με τη διαβίβαση της δικογραφίας κατά των 10 πολιτικών στη Βουλή, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μόλις δύο εκθέσεις.

Σήμερα, τα μέλη της επιτροπής έχουν εντοπίσει 8 πληροφοριακά σημειώματα του FBI που εστάλησαν από τον Δεκέμβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2018 ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένουν άλλα 4 που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Όπως εξηγεί ο κ. Αγγελής, τα επίμαχα έγγραφα είναι αδιαβάθμητα (“unclassified”) και όχι απόρρητα, όπως υποστήριζε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Επίσης, το περιεχόμενό τους κάθε άλλο παρά ενισχύει το αφήγημα του μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως ελληνικού κράτους. Απεναντίας επιβεβαιώνουν πως το FBI δεν είχε αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών καθώς οι Αμερικάνοι επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι τα στοιχεία αποτελούν μέρος καταγγελιών μαρτύρων και όχι αποδείξεις που οδηγούν σε νομικά συμπεράσματα.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται από τις δεκάδες σελίδες των επίμαχων εγγράφων, οι αμερικανικές αρχές κατέγραφαν σε πληροφοριακές εκθέσεις όσα κατέθεταν οι μάρτυρες.

Στη συνέχεια, οι πληροφορίες των μαρτύρων ελέγχονταν για την εγκυρότητά τους και όσες δεν αποδεικνύονταν αναιρούνταν σε μεταγενέστερες εκθέσεις.

Για παράδειγμα σε έγγραφο με ημερομηνία 25 Μαίου 2017 επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως οι δύο Έλληνες μάρτυρες του FBI που κωδικοποιήθηκαν ως C1 και C2 κατήγγειλαν ότι δωροδοκήθηκαν από την Novartis μια σειρά από πρόσωπα μεταξύ των οποίων οι Νίκος Μανιαδάκης, Δημήτρης Λιτζέρης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Στουρνάρας κ.α.

Στην αμέσως επόμενη έκθεση με ημερομηνία 1 Αυγούστου 2017 και στο αίτημα της κυρίας Τουλουπάκη για διαβίβαση επιπρόσθετων στοιχείων για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, το FBI απαντά ότι τελικά δεν παρασχέθηκαν αποδείξεις.

«Επηρέασαν οι ανωτέρω (Μανιαδάκης, Λιντζέρης κ.α.) ή οποιοσδήποτε άλλος με οποιονδήποτε τρόπο την πολιτική κοστολόγησης φαρμάκων της NOVARTISστην Ελλάδα;» ρωτά συγκεκριμένα η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και το FBI απαντά: «Δεν παρασχέθηκε πληροφορία ως προς το κατά πόσο οι ανωτέρω ή οποιοσδήποτε άλλος επηρέασαν με οποιονδήποτε τρόπο την πολιτική κοστολόγησης φαρμάκων της NOVARTIS στην Ελλάδα».

3+1 ερωτήματα

Υπό αυτά τα δεδομένα δημιουργούνται ερωτήματα και προβληματισμοί για την πραγματική ερευνητική αξία των αμερικανικών εγγράφων και για τη νομική αρτιότητα της δικογραφίας που έστειλε η εισαγγελία στην Βουλή το 2018 προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε 10 πολιτικούς.

Ποια η νομική αξία πληροφοριών για τις οποίες το FBI επισημαίνει ότι δεν δεν αποτελούν νομικό συμπέρασμα και δεν πρέπει να εκληφθούν ως τελικό πραγματικό πόρισμα;

Για ποιο λόγο η κυρία Τουλουπάκη πρόσθεσε στο φάκελο δίωξης δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ υπουργών στοιχεία για τα οποία το FBI τονίζει επανειλημμένα πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για καθοδήγηση ερευνών;

Γιατί η εισαγγελία Διαφθοράς ενέταξε στην δικογραφία μόλις δύο αμερικανικές εκθέσεις και όχι το σύνολό τους και γιατί δεν συμπεριέλαβε τα ερωτήματα που η ίδια απηύθυνε στο FBI;

Σαράφης και στις ΗΠΑ

Στελέχη της προανακριτικής εκτιμούν πως η εισαγγελία Διαφθοράς ελλείψει ισχυρών αποδεικτικών μέσων προχώρησε σε αποσπασματική χρήση των αμερικανικών εκθέσεων προκειμένου να δημιουργήσει «θεσμικό μανδύα» για τις έωλες καταθέσεις των περίφημων «κουκουλοφόρων» μαρτύρων. Η τεχνητή, όπως φαίνεται, εμπλοκή του FBI λειτούργησε παραπλανητικά και εξυπηρέτησε την καλλιέργεια εντυπώσεων περί κορυφαίου πολιτικού σκανδάλου. Είναι ενδεικτικό πως κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να «τεκμηριώσουν» τις αναφορές τους περί χρηματισμού πολιτικών τους αντιπάλων επισήμαιναν διαρκώς: «είναι στο FBI ΣΥΡΙΖΑ και σκευωροί;».

Επιπροσθέτως, οι ίδιες πηγές που έχουν γνώση όλων των στοιχείων που έχει συλλέξει η προανακριτική χαρακτηρίζουν νομικά άκρως προβληματική την ερευνητική τακτική της κυρίας Τουλουπάκη εξηγώντας ότι απέκρυψε απο την εθνική αντιπροσωπεία και από τον Αρειό Πάγο πως πρόσωπα που κλήθηκαν από τις ελληνικές αρχές να επιβεβαιώσουν όσα αναφέρονται στα έγγραφα του FBI είναι ίδια με αυτά που κατέθεσαν και στην Αμερική.

Ειδικότερα:

- Tον Αύγουστο του 2016 δύο Έλληνες, πρώην στελέχη της Novartis, πηγαίνουν στο FBI προκειμένου να ενταχθούν στην έρευνα για πιθανές παράνομες πληρωμές της εταιρίας προσδοκώντας οικονομικό όφελος. Οι μάρτυρες κωδικοποιούνται στις αμερικανικές εκθέσεις ως C1 και C2

- Οι αμερικανικές αρχές στέλνουν στην εισαγγελία Διαφθοράς πληροφοριακά σημειώματα με αποσπάσματα των καταθέσεων των δύο μαρτύρων ως βάση έρευνας και όχι ως αποδεικτικό υλικό. Στην πράξη η Ελλάδα καλείται να ερευνήσει εάν ισχύουν όσα υποστηρίζουν οι C1 και C2

- Η εισαγγελία Διαφθοράς από την πλευρά της τι έκανε; Όπως παραδέχθηκε η κυρία Τουλουπάκη έψαξε και βρήκε τον έναν εκ των δύο μαρτύρων που κατέθεσαν στο FBI (τον C1). Τον «βάφτισε» Μάξιμο Σαράφη και στην πορεία ο Σαράφης επιβεβαίωσε όσα είχε πει στους Αμερικάνους ως C1 διανθίζοντας τις καταγγελίες του με εκτιμήσεις, υποθέσεις και τροχήλατες βαλίτσες για δωροδοκίες πολιτικών.

- Στην συνέχεια και χωρίς άλλες αποδείξεις έστειλε στη Βουλή δικογραφία κατά 10 πολιτικών προσώπων συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή μέρος των αμερικανικών εκθέσεων και όχι το σύνολό τους αποκρύπτοντας με τον τρόπο αυτό πως τα στοιχεία του FBI και των ελληνικών αρχών προέρχονται σε μεγάλο βαθμό απο το ίδιο πρόσωπο.

- Παράλληλα, ο «Μάξιμος Σαράφης» επαναλαμβάνοντας στην Ελλάδα όσα είχε πει και στην Αμερική αύξησε τις πιθανότητες να αποκομίσει οικονομικό όφελος


Χρήστος Μπόκας
Πηγή : protothema.gr


Επανεκκινείται από σήμερα η τυπική λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών,



Το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο στις σχετικές αντιδράσεις, για καθυστερήσεις και αναγκαστικά ραντεβού σε εφορίες και δημόσιες υπηρεσίες, επανεκκινεί από σήμερα την τυπική λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, δηλαδή χωρίς ραντεβού. 

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών "οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών".

Μένει να δούμε αν αυτή η επαναφορά θα μεταφραστεί σύντομα σε ταχύτερες συναλλαγές με το δημόσιο, για να εξυπηρετηθεί ο πολίτης που ταλαιπωρείται.


Απεργούν οι εκπαιδευτικοί σήμερα Τρίτη



Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τρίτη οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη.

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει μία σειρά αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και απαιτούν να αποσυρθεί.

Η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας έχει αποφασίσει 24ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη και ταυτόχρονα τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου στα Προπύλαια στη μία το μεσημέρι.

Κινητοποίηση προγραμματίζουν μάλιστα και για την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.




Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν για ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα.

Στη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης κρίσιμα διμερή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Λιβύη, η Συρία και η ανατολική Μεσόγειος».

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τελευταίες προσπάθειες για την εξάλειψη της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και για την επανεκκίνηση των οικονομιών των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε απόψε - μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση TRT - ότι συζήτησε την κατάσταση στη Λιβύη και ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε «ορισμένα ζητήματα» που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην περιοχή αυτήν.

«Μια νέα εποχή μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ μπορεί να ξεκινά μετά το τηλεφώνημά μας. Συμφωνήσαμε σε ορισμένα θέματα», είπε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι θα συζητήσει το θέμα της Λιβύης και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ