Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Tηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Google για την Ευρώπη Matt Brittin



Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Matt Brittin, είχε την Πέμπτη το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η δυνατότητα εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων στην ελληνική αγορά εργασίας και στην ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών της χώρας μας μέσω της τεχνολογίας.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την Ελλάδα και για την κυβέρνηση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η παροχή πιστοποίησης από μία εταιρεία του διαμετρήματος της Google προσδίδει πρόσθετη αξία και αναγνώριση.

Ο κ. Brittin απάντησε ότι η Google ασχολείται εκτενώς με την ψηφιακή κατάρτιση, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας εκπαίδευσε 5.000 ανθρώπους από τον τουριστικό κλάδο της χώρας σε ψηφιακές δεξιότητες. Τονίστηκε παράλληλα, από αμφότερες τις πλευρές, η σημασία ανάπτυξης τόσο εργασιακών δεξιοτήτων όσο και επιχειρηματικών προσόντων.

Στο μέτωπο του πολιτισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι, πέραν της δημιουργίας ενός ψηφιακού αποθετηρίου, η Ελλάδα αναζητά τρόπους προκειμένου να διευρύνει τις δυνατότητες του πώς μπορεί κάποιος να επισκεφθεί ή να απολαύσει τα μοναδικά έργα και μνημεία που προσφέρει η χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν επίσης οι υπόλοιποι στρατηγικοί άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού όσον αφορά την ανάπτυξη και αξιοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών, με κύριο μέλημα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την απλοποίηση των συναλλαγών τους με το Δημόσιο.

Με την ευκαιρία της τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος της Google για την Ευρώπη συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τις αποτελεσματικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, και o Επικεφαλής Δημιουργικού Σχεδιασμού, Steve Vranakis. Από την πλευρά της Google συμμετείχαν η Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Giorgia Abeltino, Διευθύντρια Κυβερνητικών Σχέσεων Νότιας Ευρώπης και η Στέλλα Τσομώκου, Σύμβουλος Κυβερνητικών Σχέσεων Google Ελλάδας.


Αποτροπιασμός στο Λος Άντζελες: Αστυνομικός πυροβόλησε ανάπηρο άστεγο, στο πρόσωπο




Οργή κατά στης αστυνομίας του Λος Άντζελες μετά το περιστατικό πυροβολισμού αστέγου ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο άνδρας δέχθηκε πλαστική σφαίρα στο μάτι από ένστολο που έριξε προς το πρόσωπό του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μέσα στη βδομάδα ωστόσο όπως γράφουν οι LA Times έρχεται ώρα στη δημοσιότητα μέσα από πλάνα που κυκλοφόρησαν στα social media, με χρήστες που εκφράζουν την κατακραυγή τους για τη γενικευμένη καταστολή.

Τα πλάνα είναι του φωτογράφου FWDSET ο οποίος συνελήφθη.


Όπως γράφουν οι Los Angeles Daily News, την Τρίτη συγκεντρώθηκαν πάνω από 5.000 διαδηλωτές στο δημαρχείο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αλλά και για την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ. Η αστυνομία προειδοποίησε τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν καθώς τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18.00 το απόγευμα, με εκείνους να μη φεύγουν. Αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει βίαιη καταστολή με ενστόλους να ρίχνουν πλαστικές σφαίρες προς τους διαδηλωτές. Ένα από τα σφαιρίδια χτύπησαν τον ανάπηρο άστεγο πάνω από το αριστερό του μάτι.

Ο FWDSET έγραψε στο προφίλ του στο facebook πως ο άτυχος άνδρας δέχθηκε εξ επαφής πυρά "ενώ είναι ξεκάθαρο πως δε διαδήλωνε, δεν είχε σχέση με τα συμβάντα". Παράλληλα, έγραψε πως η αστυνομική κτηνωδία "μας αφορά όλους και αυτό πρέπει να το σκέφτονται όσοι μένουν αδρανείς και απαθείς απέναντι σε τέτοια φαινόμενα".

As I was being arrested for my second day in a row during peaceful protests in support of Black Lives Matter, I decided to continue taking photos until the moment right before handcuffs were put on me. Very risky, but a necessary move to expose LAPD's entirely inexcusable use of aggressive force, especially in the moments before mass arrests of peaceful protestors.
As we were being boxed in on Broadway & 5th Street to be arrested, LAPD decided that a completely unarmed housel...
Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στη σκηνή και άτομα στέκονται


Αποτροπιασμό πάντως προκάλεσαν και τα πλάνα που απεικονίζουν όργανο της τάξης να σημαδεύει τον άνδρα την ώρα που αιμορραγεί στο πεζοδρόμιο.

Για το περιστατικό έγινε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από ακτιβιστές κατά της αστυνομικής βίας. Η μήνυση κατατέθηκε την Παρασκευή. Ο εκπρόσωπος Τύπου του LAPD, Josh Rubenstein, δήλωσε πως έχουν συλληφθεί συνολικά πάνω από 2.700 διαδηλωτές από τις 29 Μαίου και μετά "λόγω βανδαλισμών" και μη τήρησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Από τη δική τους μεριά οι διαδηλωτές υποστηρίζουν πως τουλάχιστον την Τρίτη, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον τους εν μέσω ειρηνικών διαμαρτυριών.

Σύμφωνα με τους The Times μόλις το 5% των συλληφθέντων είχε να κάνει με βανδαλισμούς. Οι ακτιβιστές μηνύουν ακόμη το LAPD για συλλήψεις αστέγων για παραβίαση της... απαγόρευσης κυκλοφορίας. Στη μηνυτήρια αναφορά συμπεριλαμβάνεται ως τεκμήριο και η φωτογραφία του τραυματισμένου αστέγου στο αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Rubenstein επιβεβαίωσε το περιστατικό τραυματισμού του αστέγου ενώ ανακοίνωσε πως θα γίνει ΕΔΕ για το συμβάν. Κάλεσε δε όσους έχουν παράπονα από την αστυνομία να υποβάλλουν τις αναφορές τους στο γραφείο εσωτερικών υποθέσεων.

Νωρίτερα μέσα στη βδομάδα ο επικεφαλής του LAPD, Michel Moore, ανακοίνωνε πως οι δυνάμεις της πόλης έπρεπε να δείξουν "περισσότερη αποφασιστικότητα και δύναμη" στην αντιμετώπιση των πορειών. Δήλωσε ακόμη πως 27 ένστολοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια επεισοδίων, ενώ ο Ελληνοαμερικανός αστυνομικός, ο Σέι Μικαλόνις, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε στο Λας Βέγκας.

Την Παρασκευή άλλωστε, ο δήμαρχος Eric Garcetti δήλωσε δημόσια πως "ορισμένες από τις πρακτικές που ακολουθεί η αστυνομία το τελευταίο διάστημα δεν έχουν θέση στην πόλη μας. Οι αστυνομικοί μας πρέπει να προστατεύουν τη δημόσια τάξη χωρίς βία. Θα διερευνηθεί η άσκοπη χρήση υπερβολικής βίας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πειθαρχικές ποινές και αποπομπές", είπε.


Πηγή : news247.gr


ΗΠΑ: Για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται οι αστυνομικοί που έσπρωξαν ηλικιωμένο σε διαδήλωση


Κατηγορίες για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν το Σάββατο σε δύο αστυνομικούς από το Μπάφαλο, οι οποίοι διακρίνονται σε ένα βίντεο να σπρώχνουν και να ρίχνουν στο έδαφος έναν ηλικιωμένο διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια μιας αντιρατσιστικής πορείας.

Οι αστυνομικοί Άαρον Τοργκάλσκι, 39 ετών και Ρόμπερτ Μακέιμπ, 32 ετών, μετείχαν σε μια ομάδα του αστυνομικού τμήματος του Μπάφαλο που είχε αναλάβει να επιβάλει την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 8 το βράδυ της Πέμπτης. Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη μια διαδήλωση στην οποία μετείχε ο γνωστός στην τοπική κοινότητα ακτιβιστής Μάρτιν Γκουτζίνο, 75 ετών.

«Οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αστυνομικοί του Μπάφαλο, έσπρωξαν έναν διαδηλωτή (σ.σ. τον Γκουτζίνο) έξω από το δημαρχείο, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι του στο οδόστρωμα», ανέφερε ο εισαγγελέας της κομητείας Ίρι, Τζον Φλιν.

Αρχικά, η αστυνομία υποστήριζε ότι ο 75χρονος σκόνταψε και έπεσε.

Και οι δύο δήλωσαν αθώοι στην κατηγορία κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία που έγινε μέσω βιντεοδιάσκεψης. Αφέθηκαν ελεύθεροι και θα πρέπει να παρουσιαστούν ξανά ενώπιον του δικαστή Κρεγκ Ντ. Χάνα στις 20 Ιοουλίου.

Στην περίπτωση που κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη επτά ετών.

Ο Γκουτζίνο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο της Κομητείας Ίρι, ανέφερε ο εισαγγελέας Φλιν.

Ο δήμαρχος του Μπάφαλο Μπάιρον Μπράουν είπε ότι δεν έχει ζητήσει την απόλυση των δύο αστυνομικών. «Είναι πολύ σημαντικό οι αστυνομικοί να γνωρίζουν ότι θα έχουν μια δίκαιη δίκη. Οι πληροφορίες μας ήταν ότι αυτό το άτομο ήταν ταραξίας», είπε ο Μπράουν.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Νέο ρεκόρ αυτογελοιοποίησης και χυδαιότητας του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΟΤ




Σε ανακοίνωσή του το παρατηρητήριο fake news της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι «εδώ και ημέρες έχουν κατασκευάσει και κάνει σημαία ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο σχετικά με δήθεν απευθείας ανάθεση ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΕΟΤ σε ιδιωτική εταιρεία, το οποίο διαψεύστηκε και επισήμως νωρίτερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα.»

Το Παρατηρητήριο fake news σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά του αναφέρονται σε μια ΠΝΠ (13/4/2020) που διευκολύνει τον ΕΟΤ, τις περιφέρειες και τους δήμους να αναθέτουν γρήγορα περιεχόμενο τουριστικής προβολής στην μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία με την επωνυμία Marketing Greece μέχρι τον Αύγουστο του 2020 με μοναδικό στόχο την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό καθώς και την ενίσχυση της εικόνας της χώρας και της τουριστικής αγοράς που αποτελεί σημαντικότατο κομμάτι του εθνικού ΑΕΠ. Η μοναδική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ ΕΟΤ και Marketing Greece είναι η ανάθεση ύψους 99.000 + ΦΠΑ για την ψηφιακή επικοινωνία του "GreeceFromHome” σε facebook και instagram, και αυτό λόγω θεσμικής αδυναμίας του ΕΟΤ να το κάνει. Φυσικά, πουθενά, πλην της φαντασίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει οποιαδήποτε σύμβαση, συμφωνία ή ανάθεση ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ» προσθέτει.


Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο fake news της ΝΔ, «πουθενά δεν υπάρχει εκχώρηση της προβολής της χώρας σε ιδιώτες καθώς η συγκεκριμένη αρμοδιότητα, ο έλεγχος και η εποπτεία ανήκουν αποκλειστικά στον ΕΟΤ. Η δε συνεργασία του ΕΟΤ με την εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Marketing Greece, έχει ξεκινήσει πολύ πριν την πανδημία του κορονοϊού και πολύ πριν την διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, μόνο επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Marketing Greece είχε αναλάβει τις καμπάνιες του 2015 και του 2019.»

Όσον αφορά την καμπάνια που παρουσιάστηκε προχθές στην εκδήλωση για το rebranding του Ελληνικού Τουρισμού, το Παρατηρητήριο της ΝΔ τονίζει ότι «δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στον ΕΟΤ καθώς αποτελεί προσφορά της Marketing Greece η οποία υλοποιεί τις παραγωγές και παραχωρεί τα πνευματικά δικαιώματα στον ΕΟΤ.»

Η ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου fake news της ΝΔ συνεχίζει:

«Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε πολύ να χαθεί τελείως η φετινή τουριστική σεζόν, όπως ήθελε να ξεφύγει η κατάσταση στο υγειονομικό σκέλος της κρίσης και να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα στην ύφεση και την ανεργία το επόμενο διάστημα, προκειμένου όπως φωνάζει από την πρώτη μέρα της πανδημίας "να λογαριαστούμε μετά"! Ευτυχώς για την χώρα, η ίδια η πραγματικότητα θα συνεχίσει να τον διαψεύδει όπως τον έχει διαψεύσει σε όλα μέχρι σήμερα. Και όσο συνεχίζει να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια τόσο πιο εκκωφαντικές και πολιτικά επίπονες θα είναι και οι διαψεύσεις.

ΥΓ: Επειδή τα οικονομικά είναι το ατού τους, ας μας απαντήσουν: Πόσα εξηντάλεπτα (0,60€) χρειάζονται για την κατασκευή ενός fake news 32 εκατ. ευρώ;

Fake news - αυτογκόλ για την οικονομία: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη γύρισε την οικονομία σε ύφεση, όχι ο κορωνοϊός»(πηγή: ανακοινώσεις και δηλώσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ)

Με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τρίμηνο του 2020 όπου η ύφεση για την χώρα μας καταγράφεται στο 0,9%, βρήκαν νέο fake αφήγημα να κατασκευάσουν στην Κουμουνδούρου! Διαδίδουν τάχα μου ότι η ύφεση επέστρεψε στην Ελλάδα λόγω Μητσοτάκη, πριν τον κορονοϊό.

1.Το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους εμπεριέχει και ολόκληρο τον Μάρτιο. Για αυτό μιλάμε για στοιχεία πρώτου τριμήνου και όχι πρώτου διμήνου. Αυτό λογικά πρέπει να το γνωρίζουν… Επίσης, πρέπει να γνωρίζουν ότι στις αρχές Μαρτίου απαγορεύτηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις (28/2-2/3), απαγορεύτηκαν οι αθλητικές διοργανώσεις, οι συναυλίες και οι συναθροίσεις, ενώ ξεκίνησε και η καμπάνια "Μένουμε Σπίτι". Στο πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία (11/3) και ξεκίνησε η κατ´ οίκον εργασία, ενώ μέσα στο δεύτερο 15ήμερο του μήνα έκλεισαν τα καταστήματα εστίασης, τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα λιανικής, επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα στις μεταφορές, τις μετακινήσεις, τις πτήσεις και στα σύνορα και επιβλήθηκε το καθολικό lockdown (23/3).
2.Η ύφεση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν σημαντικά χαμηλότερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης (3,2%). Αν λοιπόν, για τις οικονομικές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου του 2020, με ολόκληρη την Ευρωζώνη σε ύφεση, ευθύνεται ο Πρωθυπουργός, τότε μάλλον κάτι έκανε καλά για να είμαστε, με βάση τα προσωρινά στοιχεία, σε πολύ καλύτερη θέση από την υπόλοιπη Ευρωζώνη (3,2%), από την Γερμανία (2,3%), από την Γαλλία (5,4%), από την Ιταλία (4,8%) κοκ. Το αντίθετο δηλαδή από ότι συνέβη επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, ο οποίος γύρισε την οικονομία σε ύφεση με το που ανέλαβε, καθιστώντας μας πρωταθλητές στην ύφεση και παράδειγμα προς αποφυγή εν μέσω παγκόσμιας και πανευρωπαϊκής ανάπτυξης".»


Στους 181 οι νεκροί στην Ελλάδα



Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς από κοροναϊό, καθώς το Σάββατο κατέληξε ένας 72χρονος που νοσηλεύοταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Οι νεκροί στη χώρας μας από τον κοροναϊό ανέρχονται στους 181 πλέον.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 72χρονος νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» με υποκείμενα νοσήματα. Έπασχε από αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, πνευμονική ίνωση, πνευμονική εμβολή, εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και έρπη ζωστήρα.




ΗΠΑ: 57 αστυνομικοί παραιτήθηκαν γιατί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα συνάδελφοί τους που έσπρωξαν ηλικιωμένο



Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που δείχνει δύο αστυνομικούς στο Μπάφαλο να σπρώχνουν έναν 75χρονο άνδρα στο έδαφος, τραυματίζοντας τον.

Όλα τα 57 μέλη μιας αστυνομικής μονάδας στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης παραιτήθηκαν από την μονάδα τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαθεσιμότητα που τέθηκαν δύο συνάδερφοί τους οι οποίοι εμφανίζονται σε ένα βίντεο να σπρώξουν έναν 75χρονο άνδρα στο έδαφος, τραυματίζοντας τον, ανέφεραν χθες Παρασκευή τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δύο αστυνομικοί αυτής της μονάδας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του αστυνομικού τμήματος του Μπάφαλο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα την Πέμπτη και ερευνούνται μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού.


Το βίντεο, το οποίο τράβηξε ένας δημοσιογράφος του τοπικού δημόσιου ραδιοσταθμού WBFO και το ανήρτησε στον ιστότοπό του και στον λογαριασμό του στο Twitter, δείχνει έναν άνδρα με λευκά μαλλιά να πλησιάζει γραμμή αστυνομικών με εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ταραχών. Ένας από αυτούς τον σπρώχνει με ένα γκλομπ και ένας δεύτερος με το χέρι του. Τότε ακούγεται ο ήχος σπασίματος και αίμα τρέχει από το κεφάλι του 75χρονου. Όπως φαίνεται έπειτα οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς προσπερνούν τον άνδρα, μολονότι ο αστυνομικός που τον έσπρωξε με το γκλομπ αρχίζει να σκύβει πάνω του προτού τον απομακρύνει ένας άλλος αστυνομικός. Κάποιος ακούγεται να καλεί ιατρική βοήθεια.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν δηλώσεις του προέδρου της ένωσης αστυνομικών του Μπάφαλο, του Τζον Έβανς που ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έκαναν απλά τη δουλειά τους και ότι οι συνάδελφοί τους στην ομάδα ανταπόκρισης παραιτήθηκαν από την μονάδα για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταχείριση τους. Οι 57 παραμένουν αστυνομικοί, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Χθες Παρασκευή, μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας της τοπικής κομητείας, Κέιτ Μούρο, δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη σε βάρος των δύο αστυνομικών που έσπρωξαν τον 75χρονο διαδηλωτή, έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο τόνισε χθες πως μίλησε με τον τραυματία, τον Μάρτιν Γκουτζίνο, και επιβεβαίωσε πως είναι ζωντανός. Ο Κουόμο είπε πως ο αστυνομικός διευθυντής θα πρέπει να απολύσει τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό. «Βλέπεις αυτό το βίντεο και διαταράσσει τη βασική αίσθηση αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς», σημείωσε. «Γιατί, γιατί, γιατί ήταν αυτό αναγκαίο; Πού ήταν η απειλή;».

Ο δήμαρχος του Μπάφαλο Μπάιρον Μπράουν είπε ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε έπειτα από μια διαμάχη μεταξύ δύο ομάδων διαδηλωτών, που συμμετείχαν σε κινητοποίηση για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, αν και ο Γκουτζίνο διακρίνεται να είναι μόνος, καθώς προσεγγίζει τους αστυνομικούς στο βίντεο.

Ο Μπράουν τόνισε πως πιστεύει ότι η αστυνομική ένωση άσκησε πίεση στους αξιωματικούς της μονάδας απειλώντας να αποσύρει την υποστήριξη προς αυτούς εάν δεν παραιτηθούν από αυτήν την μονάδα. «Δεν νομίζω ότι τα συνδικάτα πρέπει να συμπεριφέρονται έτσι», δήλωσε ο Μπράουν στο CNN. «Αυτό δεν ήταν ενέργεια προστασίας του εργαζομένου. Ήταν μια πράξη εκφοβισμού των αστυνομικών και όχι προστασίας των κατοίκων της κοινότητάς μας».

Σύμφωνα με έναν διοργανωτή της κοινότητας που γνωρίζει τον Γκουτζίνο εδώ και μια δεκαετία, ο 75χρονος είναι απhemaό χρόνια ακτιβιστής, υπέρμαχος της οικονομικά προσιτής στέγασης, της δικαιοσύνης για το κλίμα και της λογοδοσίας της αστυνομίας και διαμαρτύρεται τακτικά έξω από το Erie County Holding Center, μια φυλακή του Μπάφαλο που υπόκειται σε έλεγχο για σειρά θανάτων κρατουμένων.

«Κάνω αυτή τη δουλειά για περίπου 10 χρόνια και δεν θυμάμαι μια διαμαρτυρία που δεν συμμετείχε ο Μάρτιν», δήλωσε ο Τζον Ουάσινγκτον, διοργανωτής στο People's Action στο Μπάφαλο. «Όποια κι αν ήταν τα ζητήματα δικαιοσύνης, ήταν πάντα εκεί».

Ο Ουάσινγκτον είπε ότι ο Γκουτζίνο πήγε στη διαδήλωση για να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία, αλλά «ξεκάθαρα» δεν έθετε κανέναν κίνδυνο για τους αστυνομικούς. Επιβεβαιώσε ότι η υγεία του 75χρονου είναι σε σταθερή κατάσταση.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ