Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Τι να του πεις; Β.Λεκκας εικάζει ότι ο ιός είναι «εργαστηριακό κόλπο» αλλά ανησυχεί για το άνοιγμα των δημοτικών




Έχουν γίνει όλοι ειδικοί και προκαλούν χωρίς να έχουν ιδέα τι λένε!!

Το χειρότερο είναι ότι την χωρίς στοιχεία άποψη τους την αναδημοσιεύουν ΜΜΕ δημόσια αντί να τους κατακρίνουν για αυτή τους την ανευθυνότητα.

Την άποψη πως η πανδημία ίσως να είναι «εργαστηριακό κόλπο» εξέφρασε ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας, ο οποίος αναφερόμενος τον κορονοϊό σημείωσε πως «η παγκόσμια διακυβέρνηση παράγει ό,τι παράγει ώστε να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα και όχι το όφελος της ανθρωπότητας».

Αυτό το είπε ο ανεύθυνος τραγουδιστής στην εφημερίδα «Μακεδονία», μιλώντας για την πανδημία του κορονοϊού, που χωρίς να είναι ειδικός και να έχει στοιχεία τόνισε: «Δεν είμαι ειδικός και δεν μπορώ να απαντήσω, αλλά εικάζω, σε πολύ μεγάλο βαθμό, ότι όλο αυτό με την πανδημία είναι εργαστηριακό κόλπο. Μιλάμε για μία διαστροφή της παγκόσμιας διακυβέρνησης, που παράγει ό,τι παράγει για να μπορέσει να επιβάλει έναν έλεγχο όχι προς όφελος της ανθρωπότητας, αλλά για να εξυπηρετήσει τον εαυτό της και τα δικά της συμφέροντα».

Και αφού χωρίς να είναι ειδικός εικάζει ότι η πανδημία είναι εργαστηριακό κόλπο, ανησυχεί παράλληλα για τους πιθανούς κινδύνους που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν μαθητές και γονείς, σημειώνοντας πως «τώρα που άνοιξαν τα γυμνάσια είδα να εφαρμόζονται όσα περίμενα με τις μάσκες και τις αποστάσεις. Δεν είναι εύκολο, μην ζητάμε ευθύνες από τα παιδιά. Είναι δυνατόν να ελέγξεις έναν 16χρονο ή 17χρονο που βγαίνει και πηγαίνει σε καφέ; Επίσης με προβληματίζει όλο αυτό με τα μέτρα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα θέατρα.

«Ίσως χρειαζόταν ένα μεγαλύτερο περιθώριο εγκλεισμού για να ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο η κατάσταση. Δεν βλέπω τον λόγο να πάνε μόνο 20 μέρες τα παιδιά στα σχολεία και μάλιστα εκ περιτροπής. Εγώ ως γονιός ανησυχώ όταν βάζω σε κίνδυνο το παιδί μου και εμένα» είπε ο πιστεύω ότι ο ιός είναι εργαστηριακό κόλπο!!!

Τι να πεις;;;;


ΕΛ.ΑΣ. για Μαλακάσα: Οι συγκεντρωμένοι «χρησιμοποίησαν σωματική βία, πέτρες και ξύλα»



Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Μεσημβρινές ώρες χθες, ομάδα τετρακοσίων (400) περίπου ημεδαπών συγκεντρώθηκε στον κόμβο Μαλακάσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη λειτουργία των Δομών Φιλοξενίας που βρίσκονται στην περιοχή.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι συγκεντρωθέντες κινήθηκαν οργανωμένα για να αποκλείσουν την Εθνική Οδό και να εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν φραγμό στο σημείο, προκειμένου να τους αποτρέψουν να αποκλείσουν την Εθνική Οδό. Δέχθηκαν επανειλημμένες επιθέσεις από τους συγκεντρωμένους, που χρησιμοποίησαν σωματική βία, πέτρες και ξύλα στην προσπάθειά τους να τις διασπάσουν.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και αφού ξήλωσαν το συρματόπλεγμα του παράδρομου προς τον κόμβο Μαρκοπούλου, εξήντα (60) περίπου εξ αυτών εισήλθαν στην Εθνική Οδό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, αν και εδέχθησαν εκ νέου επιθέσεις με πέτρες, τους απομάκρυναν από το σημείο.

Για τα προαναφερόμενα επεισόδια συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία κατά συναυτουργία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν έξι (6) αστυνομικοί, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες».


Ο Συριζαίος Δ. Βίτσας πρώην υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής θέλει τους λαθρομετανάστες να αλωνίζουν



Ευτυχώς γλιτώσαμε!!!

Δεν πρόλαβε ο Ερντογάν γιατί έτσι και προλάβαινε ο Έβρος θα γινότανε μπείτε λαθρομετανάστες και αλώστε ότι βρείτε στην Ελλάδα με τις ευχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο Δημήτρης Βίτσας είχε το θράσος να πει γιατί φτιάχνονται και άλλα χιλιόμετρα φράχτη χωρίς να ρωτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ;; Έπρεπε να ρωτηθεί πρώτα!!!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην επικίνδυνος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βότσας είπε πως ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί μία ανθρωπότητα η οποία θα στηρίζεται στους φράχτες, «πάμε να φτιάξουμε μία ενωμένη Ευρώπη, δύναμη ειρήνης και ξαφνικά εμφανίζονται φράχτες στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στην Αυστρία».

Ανέφερε δε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η κυβέρνηση αποφάσισε να φτιάξει φράχτη, είναι να υπάρξουν συγχρόνως ανοιχτές δίοδοι για αυτούς που επιθυμούν άσυλο, επαναλαμβάνοντας ότι οι δρόμοι που ενδεχομένως χρησιμοποιήσουν οι διακινητές να μην είναι ο Έβρος, αλλά τα παράλια της Τουρκίας και του νομού Έβρου. Συμφώνησε ότι χρειάζεται «αυστηρή επιτήρηση και ιδίως όταν υπάρχει γνώση ότι μία χώρα χρησιμοποιεί ανθρώπους και τους πείθει να περάσουν στα σύνορα της Ελλάδας».


Αρνείται να χειρουργηθεί o βιαστής της Κέρκυρας - «Προτιμώ να πεθάνω»



Ο Δημήτρης Ασπιώτης που είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ-Παρασκευόπουλου και τώρα είναι νοσηλευόμενος κρατούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, μετά την απαγωγή και τον βιασμό μιας 34χρονης, αρνείται να τον χειρουργήσουν οι γιατροί λέγοντας ότι προτιμάει να πεθάνει.

Κατά την επιχείρηση σύλληψης του και στην προσπάθεια του να διαφύγει από τους αστυνομικούς έκανε το salto mortale πέφτοντας σε χαράδρα 200 μέτρων, όπου τραυματίστηκε σοβαρά στη μέση και στο ισχίο.

Το χειρουργείο ήταν προγραμματισμένο να γίνει την προηγούμενη Παρασκευή, γιατί τα τραύματα του είναι σοβαρά και δεν χωρά αναβολή της επέμβασης, όμως ο 47χρονος βιαστής δεν δίνει την συγκατάθεση του.

Οι γιατροί μετά από αυτή την εξέλιξη σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αφού δεν μπορούν να τον υποχρεώσουν να υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση, όμως ιατρικές πηγές που γνωρίζουν καλά ισχυρίζονται ότι αν ο 47χρονος βιαστής δεν χειρουργηθεί δεν πρόκειται να περπατήσει και πάλι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη έχει αποφασισθεί την ερχόμενη Τετάρτη να μεταχθεί στο Νοσοκομείο του Κορυδαλλού για να συνεχιστεί η νοσηλεία του.




Ερντογάν: Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι κατοχή



Η κατάκτηση (Fetih) της Κωνσταντινούπολης δεν είναι κατοχή, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας άσχετους εκείνους που προσπαθούν να δώσουν ένα τέτοιο νόημα. "Η κατάκτηση είναι κυρίως κατάκτηση της καρδιάς" είπε ενώ τα τεμένη στην Αθήνα έχουν όλα γκρεμιστεί.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εγκαινίων νέου νοσοκομείου ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι "οι πρόγονοί μας έβλεπαν την κατάκτηση όχι απλώς ως κατάκτηση γης αλλά ως αλλά ως κατάκτηση της καρδιάς". "Τον τελευταίο καιρό κάποιοι που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, προσπαθούν να προσδώσουν στην άλωση την έννοια της εισβολής. Αυτοί, πιστέψτε με, είναι εντελώς μα εντελώς άσχετοι. Αν τους ρωτήσετε την έννοια του Fetih, δεν θα την ξέρουν. Η κατάκτηση είναι κυρίως η κατάκτηση της καρδιάς" είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Και πρόσθεσε ότι όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής μπήκε στην Πόλη οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν όχι ως εχθρό αλλά ως σωτήρα και οι γυναίκες έλεγαν ότι ήταν καλύτερα να βλέπουν το οθωμανικό σαρίκι παρά την παπική τιάρα.

"Αντί να καταστρέψει την Αγία Σοφία με θρησκευτική εχθρότητα, με το δικαίωμα του κατακτητή την καλλώπισε και την παρέδωσε στις υπηρεσίες των μουσουλμάνων. Τους δε άλλους χώρους θρησκευτικής λατρείας δεν τους ακούμπησε καν", υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι "τα δικά μας τζαμιά που αναγκαστήκαμε πριν από μισό αιώνα να εγκαταλείψουμε καταστράφηκαν πολύ σύντομα". "Κοιτάξτε, στην Αθήνα αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε ούτε ένα τζαμί. Όλα κατεδαφίστηκαν. Αλλά εμείς σε μια πόλη όπως η Κωνσταντινούπολη δεν επιλέξαμε αυτό τον δρόμο. Κοιτάζοντας μόνο αυτήν την εικόνα μπορούμε να δούμε το μεγαλείο της καρδιάς του προγόνου μας", ανέφερε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
skai.gr


Μειώνεται από σήμερα η τιμή στα εισιτήρια



Μειώνεται στο 1,20 ευρώ από 1,40 που κοστίζει η η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας από σήμερα (Δευτέρα 1 Ιουνίου), ενώ στη Θεσσαλονίκη το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ θα κοστίζει 0,90 ευρώ.

Οι αναπροσαρμογές των τιμών προς τα κάτω ειναι αποτέλεσμα της μείωσης του συντελεστή Φ.Π.Α. στο 13% στις μεταφορές για το διάστημα από την 1η Ιουνίου έως και 31η Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων στήριξης πολιτών, επιχειρήσεων και τουρισμού λόγω κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η τιμή του βασικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ ορίζεται στο 1,20 ευρώ αντί για 1,40 που ισχύει έως σήμερα – δηλαδή στρογγυλοποιείται προς τα κάτω και πέραν του ποσοστού μείωσης του Φ.Π.Α. Υπενθυμίζεται ότι το μεμονωμένο εισιτήριο είχε αυξηθεί στο 1,40 ευρώ μετά το 2015. Στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μείωση του ΦΠΑ, το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ θα κοστίζει 0,90 ευρώ. Αντίστοιχες μειώσεις σημειώνονται και για τις τιμές των άλλων προϊόντων μετακίνησης του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ. Ειδικά για την Αθήνα, η τιμή των 10 εισιτηρίων συν ένα δώρο πέφτει στα 12 από τα 13,50 ευρώ ενώ η τιμή για μετακίνηση στο αεροδρόμιο με το μετρό μειώνεται στα 9 από τα 10 ευρώ που κοστίζει σήμερα. Σε ό,τι αφορά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, η τιμή της μηνιαίας μειώνεται στα 27 από 30 ευρώ, της τριμηνιαίας στα 78 από 85, της εξαμηνιαίας στα 155 από 170 ευρώ και της ετήσιας στα 300 από 330 ευρώ.

«Όπως είχαμε δεσμευθεί κανένας χρήστης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν θα χάσει τα λεφτά του από την επιβολή περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού. Και με την μείωση του ΦΠΑ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός ανακουφίζουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών. Μετακινούμαστε στην πόλη πιο φθηνά και με ασφάλεια, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των ειδικών» δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ειδικότερα για τις μειώσεις των καρτών του ΟΑΣΑ:

Στις μειώσεις προστίθενται δωρεάν πιστώσεις χρόνου για την περίοδο που διήρκησαν τα περιοριστικά μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών, που τις είχαν προμηθευτεί πριν την πανδημία του κορονοϊού και δεν μπόρεσαν να τις χρησιμοποιήσουν λόγω περιοριστικών μέτρων, έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν αυτομάτως δωρεάν την κάρτα τους για έναν μήνα.
Οι χρήστες που είχαν αγοράσει 3μηνιαίες, 6μηνιαίες και ετήσιες κάρτες θα πάρουν δωρεάν προϊόν επιδότησης με πρόσθετο χρόνο 55 ημερών, όσο δηλαδή κράτησαν τα μέτρα περιορισμού. Η ανανέωση θα γίνεται αυτομάτως με την πρώτη ανανέωση της κάρτας είτε σε αυτόματο μηχάνημα εισιτήριων είτε σε εκδοτήριο.

Ειδικά για τους νέους χρήστες ετήσιων καρτών θα δοθούν επιπλέον 37 μέρες (οι οποίες αντιστοιχούν σε έκπτωση 10% που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής). Με άλλα λόγια αντί για 365 ημέρες μετακίνησης, θα παίρνουν 402 ημέρες.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί από τον ΟΑΣΑ με ποιον τρόπο οι υπάρχοντες κάτοχοι καρτών που θέλουν να εκδώσουν ετήσια κάρτα, θα μπορούν να συνδυάσουν τις παραπάνω παροχές (πίστωση χρόνου, μείωση Φ.Π.Α. και επιπλέον έκπτωση 10%


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Παρατείνεται έως 30/6 η δυνατότητα τηλεργασίας, παράταση έως 15/6 και για τις καταχωρήσεις στο "Εργάνη"



Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η δυνατότητα προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Ειδικότερα, η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του" (Α' 55), ως ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται, μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2020.

Παράλληλα, η αναστολή τής υποχρέωσης του εργοδότη να καταχωρεί στο πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπερωριακή απασχόληση, πριν από την πραγματοποίησή τους, που θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την παρ. 1α του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 55), ως ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται, μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2020.

Από την 16η Ιουνίου 2020, επανέρχεται, η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, το αργότερο έως και την ημέρα αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας και, σε κάθε περίπτωση, πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόμενους, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπερωριακή απασχόληση, πριν από την έναρξη πραγματοποίησής τους, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 36 του ν. 4488/2017 (Α' 137), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
capital.gr


Δολοφονική επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας από αντιεξουσιαστές



Λίγο μετά τις 4 σήμερα τα ξημερώματα, μία ομάδα δέκα κακοποιών αντιεξουσιαστών κινήθηκε προς το Α.Τ. της περιοχής (στην συμβολή της οδού Βάρναλη με τη λεωφόρο Ηρακλείου) με μηχανάκια, όπου προχώρησαν σε απόπειρα δολοφονίας κατά αστυνομικών πετώντας βόμβες μολότοφ, προκαλώντας φθορές σε τρία περιπολικά.

Στην συνέχεια διέφυγαν από την λεωφόρο Ηρακλείου. 

Η αστυνομία προς κάνει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ δεν έγιναν ούτε συλλήψεις, ούτε προσαγωγές. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματίας.


Μπακογιάννη για Ερντογάν: Αργά ή γρήγορα θα στραφεί στην Ευρώπη


Στην πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής σταδιοδρομίας του, όπως φανερώνουν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, βρίσκεται ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εκτίμησε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κ. Μπακογιάννη εξήγησε ότι τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα δημιουργούν έντονη κοινωνική αντίδραση στις μεγάλες τουρκικές πόλεις, υπογράμμισε δε ότι «είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε άνθρωπο του κεμαλικού μετώπου (Ιμάμογλου) να έρχεται πρώτος σε δημοσκόπηση και να ρίχνει 5 μονάδες στον Ερντογάν».

Η κατάσταση αυτή, σχολίασε η κ. Μπακογιάννη, δημιουργεί πολύ μεγάλο εκνευρισμό στο τουρκικό κατεστημένο, το οποίο προσπαθεί αυτήν τη στιγμή να πετύχει κάποιου είδους νίκη, μετά και τη δεινή ήττα που υπέστη στον Έβρο.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο άσκησης νέας πίεσης στον Έβρο από την πλευρά της Τουρκίας, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η Τουρκία δε θα ξαναδοκιμάσει γρήγορα, επειδή ξέρει ότι η Ελλάδα είναι καλά θωρακισμένη, αλλά και επειδή αυτή η πολιτική έγινε μπούμερανγκ όσον αφορά τις σχέσεις της με την ΕΕ.

Κατά την κ. Μπακογιάννη, ο Ερντογάν θα ρίξει το βάρος του στη Λιβύη, «όπου εκεί είχε πράγματι κάποιες επιτυχίες, διότι μπόρεσε να οπισθοδρομήσει ο Χάφταρ», ενώ ανοιχτό είναι και το μέτωπο της Συρίας.

«Η άποψή μου είναι ότι αργά ή γρήγορα, και μάλλον περισσότερο γρήγορα από αργά, θα στραφεί προς την Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά κ. Μπακογιάννη.

Σχετικά με τις προαναγγελίες τουρκικών γεωτρήσεων, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν είναι κάτι τόσο εύκολο, καθώς τέτοιου είδους κινήσεις ενέχουν μεγάλους κινδύνους.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Είναι πάρα πολύ καλά θωρακισμένη από τις συμμαχίες της, από τη στήριξη που έχει από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για την αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχομένου, και το ξέρει πολύ καλά ο Ερντογάν».

Αναφορικά, τέλος, με τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη ψυχραιμία και νηφαλιότητα, τα δε μηνύματα της Ελλάδας πρέπει να είναι σταθερά.

Η Ελλάδα, κατά την κ. Μπακογιάννη, έχει κάθε διάθεση για διάλογο με την Τουρκία, αλλά για ένα διάλογο που δε θα προκύπτει από πιέσεις και εκβιασμούς.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια έξω από το Μαξίμου! Επτά συλλήψεις!




Περίπου 20 αντισξουσιαστές με μηχανάκια πέρασαν στην Ηρώδου Αττικού, πέταξαν τρικάκια και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Κινητοποιήθηκε η κρατική ασφάλεια και προσήγαγε 16 αντιεξουσιαστές.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι επτά από τις 16 προσαγωγές μελών του «Ρουβίκωνα» που, σύμφωνα με την Αστυνομία, έριξαν τρικάκια τη στιγμή που περνούσαν, με μηχανές, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα της Κυριακής.

Οι επτά συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.






Καλό μήνα!! Μειώνονται εισιτήρια και ΦΠΑ



Άρση μέτρων σε πολλές επιχειρήσεις με νέα τιμολογιακή πολιτική, καθώς η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% αφορά σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα:

Μεταλλικό νερό
Αναψυκτικό τύπου κόλα
Λεμονάδα-Λεμονίτα
Πορτοκαλάδα
Βυσσινάδα
Παγωμένο τσάι
Μπύρα χωρίς αλκοόλ (με μηδενική περιεκτικότητα)
Καφές, τσάι
Υποκατάστατο γάλακτος
Σοκολατούχο γάλα
Φρουτοχυμός
Νέκταρ χυμών
Τονωτικά παρασκευάσματα
Ισοτονικά παρασκευάσματα
Ενεργειακά ποτά

Η μείωση αφορά και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών:

· Τα εισιτήρια κινηματογράφων
· Τις υπηρεσίες διάθεσης μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων.
· Τις υπηρεσίες μεταφορές προσώπων και των αποσκευών τους – δημόσιες Συγκοινωνίες.


Ανοίγουν και άλλες επιχειρήσεις απο σήμερα



Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με όλες τις επιχειρήσεις που ανοίγουν αναγράφοντας και τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):

55.10 / Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα (12μηνης λειτουργίας)
55.30 /Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα, με εξαίρεση τις παιδικές κατασκηνώσεις.
56.21/Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)
59.14 /Υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (μόνο σε θερινούς κινηματογράφους).
56.29.20.02 /Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων.
91.01 / Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων.
93.11.10.02 / Υπηρεσίες γηπέδων γκολφ ή μίνι γκολφ
93.11. 10.03 / Υπηρεσίες κολυμβητηρίου (πισίνας).
93.29.11.03 / Υπηρεσίες εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών).
93.29.19.01 / Υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών).
96.09.19.06 / Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων
96.09.19.09 / Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ).
96.09.19.17 / Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing).
96.04.10.05 / Υπηρεσίες μασάζ.
Αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 (Κυριακάτικες αγορές, Εμποροπανηγύρεις κλπ).